شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب

تحویل 2 میلیون  سرنگ اهدایی به دانشگاه علوم پزشکی اهواز

2 میلیون سرنگ اهدایی شرکت ملی نفت ایران برای واکسیناسیون مردم استان خوزستان، از سوی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب به دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تحویل داده شد. این سرنگ ها بنا بر درخواست شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، با موافقت وزیر نفت و از محل اعتبارات مدیریت نظارت بر عمران مناطق نفت خیز شرکت ملی نفت ایران، از یک شرکت خوزستانی تولیدکننده سرنگ خریداری شده است. محموله 2 میلیون عددی سرنگ های اهدایی توسط رئیس بهداشت، ایمنی و محیط زیست (اچ اس ای) شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب به نماینده دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تحویل شده است. جواد اوجی، وزیر نفت، در چارچوب انجام مسئولیت های اجتماعی وزارت نفت در مناطق نفت خیز، با خرید 2 میلیون سرنگ 2.5 سی سی برای تسهیل و تسریع روند واکسیناسیون کووید-19 در استان خوزستان موافقت کرده بود و خرید و تحویل آن تحویل به دانشگاه علوم پزشکی اهواز در همین زمینه انجام شده است.

شتاب گیری طرح جامع فاضلاب اهواز با همکاری نفت

مشاور امور پیگیری و اجرایی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب گفت:روند عملیات اجرایی طرح جامع شبکه فاضلاب اهواز و کارون با همکاری شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب شتاب می گیرد.

محمد خانچی با بیان اینکه شرکت مناطق نفت خیز جنوب با شرکت آب و فاضلاب استان خوزستان به منظور تسریع در عملیات اجرایی طرح جامع شبکه فاضلاب اهواز و کارون همکاری می کند، اظهار کرد:در این ارتباط نشست های مختلفی با مسوولان و کارشناسان شرکت آب و فاضلاب استان برگزار و کارگروه مشترکی برای پیشبرد این طرح تشکیل شده است.

وی افزود: در این کارگروه مقرر شده است به منظور سرعت بخشی به عملیات اجرایی، تداخل های احتمالی کل مسیر طرح جامع فاضلاب اهواز با خطوط لوله و تأسیسات نفتی به صورت یکجا و در کوتاه ترین زمان ممکن بررسی و تعیین تکلیف شود.

خانچی با تاکید بر اینکه نگاه مجموعه مناطق نفت خیز جنوب به پروژه های عام المنفعه همسو با دیگر سازمان ها و نهادهای اجرایی است و با هدف انجام اصولی و درست طرح ها اجرا می شود، تصریح کرد: در اجرای طرح ها تلاش بر این است که افزون بر حفظ حریم ایمنی خطوط لوله و چاه های نفت، هیچ گونه ریسک و خطری، متوجه امنیت و سلامت مردم نباشد.

خانچی با اشاره به اینکه با اجرای طرح جامع شبکه فاضلاب اهواز،همگان از مزایای آن بهره مند می شوند، تأکید کرد: همه تلاش خود را انجام خواهیم داد تا نقاط تلاقی و جبهه های کاری را با همکاری مجری و مشاوران طرح تعیین تکلیف کنیم.

طرح جامع فاضلاب اهواز پیشرفت 40 درصدی دارد و 200 کیلومتر از این شبکه با اعتبارات اهدایی صنعت نفت اجرا می شود و تاکنون 140 کیلومتر آن نهایی شده است.

 

    شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون

برگزاری 12 هزار نفر-  ساعت آموزش اچ اس ای

شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون از برگزاری 11 هزار و 720 نفر-ساعت دوره آموزش اچ اس ای  در 6 ماه نخست امسال خبر داد.

مهدی خزائی، سرپرست ایمنی، بهداشت و محیط زیست شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون گفت:از آغاز تا پایان شهریورماه امسال، 1578 نفر-ساعت آموزش در واحدهای عملیاتی،آموزش حین کار و10هزار و 142نفر-ساعت آموزش در قالب دوره های آموزشی اچ اس ای توسط اداره آموزش ارائه شده است.

وی عملکرد کارکنان اچ اس ای شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون در بخش صدور پروانه های کار را ایده آل ارزیابی و اظهار کرد: در مدت زمان یاد شده هشت هزار و 840 مورد پروانه کار گرم و هزار و 218 مورد پروانه کار سرد، در مجموع 10 هزار و 53 مورد پروانه کار برای انجام کارهای فنی و عملیاتی صادر شده است.

سرپرست اچ اس ی با بیان اینکه 926 مورد بازرسی در بخش های بهداشت، محیط زیست، ایمنی و آتش نشانی افزون بر تعمیرات انجام شده است، تصریح کرد: در نیمه نخست امسال 1352 مورد بازرسی ایمنی غیربرنامه ای و نظارت بر انجام کارهای تعمیراتی و بهبود بخشی چاه ها انجام شده که نقش بسزایی در شناسایی ریسک و پیشگیری از آسیب های احتمالی به تأسیسات و چاه های فعال داشته است.

خزائی ناوگان ایمنی و آتش نشانی شرکت نفت و گاز مارون را برخوردار از نیروی انسانی ماهر وماشین آلات، امکانات و تجهیزات روزآمد ارزیابی کرد و گفت:ناوگان ایمنی و آتش نشانی این شرکت افزون بر انجام وظایف خود در حفاظت از دارایی های سازمان، در مهار آتش سوزی های جنگلی و جاده ای مناطق همجوار تأسیسات شرکت نیز به مردم ارائه خدمات کرده که این موارد بخشی از وظایف شرکت در حوزه عمل به مسئولیت های اجتماعی است.

 

    شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان

48 درصد افزایش در ضخامت سنجی خطوط لوله

مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان گفت: در 6 ماه نخست امسال، حدود 600 هزار دسی مترمربع ضخامت سنجی خطوط لوله و تأسیسات انجام شد که این مقدار در مقایسه با مدت مشابه پارسال، 48درصد افزایش یافته است.

علیرضا هیهاوند در نشست پیش بینی پنج ساله تولید شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان که با حضور مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، مدیر تولید و با حضور ویدئوکنفرانسی دیگر مدیران و رؤسای فنی و عملیاتی برگزار شد، از تحقق برنامه های تعهد شده تولید نفت و گاز شرکت تابعه خود در نیمه نخست امسال خبر داد و افزود: این شرکت موفق به تحقق همه برنامه های تولید نفت و گاز در نیمه نخست امسال شده و برنامه های نیمه دوم سال را نیز مصوب کرده است.

وی تعمیر و آماده سازی خط لوله 12 اینچ زیرزمینی، تعمیر خط لوله 6 اینچ انتقال نفت ایستگاه پمپاژ تمبی-هفت شهیدان در38 مقطع و نصب توپکران و توپک گیر جدید برای ایجاد شرایط توپکرانی حین سرویس خط، همچنین تعمیر کلی 50 کیلومتر از خط دومداره برق 132 کیلوولت لب سفید و ایمن سازی چاه گازی 298 بدون حضور دکل را از جمله اقدام های انجام شده در نیمه نخست امسال برشمرد.

هیهاوند ادامه داد: در بخش تعمیرات اساسی مخازن زیر فشار نیز مطابق برنامه زمان بندی شده، تعمیرات مرتبط توسط مدیریت تعمیرات ستاد انجام و 12 دستگاه مخزن زیر فشار، تعمیر اساسی شد.

وی  با اشاره به تعیین تکلیف پنج بسته از میدان های شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان در طرح نگهداشت و افزایش تولید 28 مخزن مناطق نفت خیز جنوب اظهار کرد: با توجه به اختصاص چهار درصد از اعتبار طرح ها برای مسئولیت اجتماعی، انتظار می رود با توجه جدی تر به جوامع پیرامون تأسیسات، اقدام های موثری در حوزه مسئولیت اجتماعی انجام شود.

 

    پژوهشگاه صنعت نفت

  اطلس زمین شناسی نفت خلیج فارس تهیه می شود

اطلس زمین شناسی نفت خلیج فارس در حوضه رسوبی با وسعت 111 هزار کیلومترمربع با همکاری محققان پژوهشکده علوم زمین پردیس بالادستی پژوهشگاه صنعت نفت تهیه می شود.

عزت الله کاظم زاده، رئیس پردیس بالادستی پژوهشگاه صنعت نفت با بیان اینکه این اطلس در چارچوب توافق های انجام شده در زمینه برنامه های کاری شرکت نفت فلات قاره ایران و به درخواست این شرکت تهیه می شود،هدف از تهیه آن را ارائه یک مرجع تخصصی جامع و نظام مند با نگاه ویژه به نتایج مطالعات و تحقیقات زمین شناسی سال های گذشته در ارتباط با اکتشاف منابع هیدروکربوری عنوان کرد.

وی گفت: با تهیه اطلس زمین شناسی نفت خلیج فارس، می توان روزآمد کردن و راستی آزمایی اطلاعات زمین شناسی موجود را با نگرش های نو  برای به تصویر کشیدن تاریخچه وقایع،تکامل زمین شناسی،همچنین نقشه های ریخت شناسی،عمق سنجی و اندوخته ظرفیت هیدروکربور را در دوره های  مختلف زمین شناسی، به نحو مناسب تری نشان داد.

کاظم زاده با بیان اینکه همه رویدادهای ساختاری، تکتونیکی، چینه و رسوب شناسی را می توان در این اطلس با استفاده از اشکال مفهومی، نمودارهای تشریحی، نحوه تولید، مهاجرت و به تله افتادن هیدروکربن در خلیج فارس به تصویر کشید، تصریح کرد: مدت انجام این پروژه مطالعاتی 22 ماه و نتایج حاصل از این پروژه در تدوین راهبرد آینده منابع هیدروکربوری این حوضه رسوبی بسیار حائز اهمیت خواهد بود.

وی با بیان اینکه در این اطلس از همه اطلاعات اکتشافی و تولیدی زیرسطحی استفاده می شود، تصریح کرد: باید توجه داشت که اطلس زمین شناسی نفت خلیج فارس تنها یک اطلس عمومی ناحیه ای نیست و با هدف کمک به انجام عملیات اکتشاف و تولید در خلیج فارس تعریف شده است.

این اطلس دارای 16 فصل است که به مطالب عمومی یا موضوعی می پردازد و سعی می شود ویژگی های زمین شناسی هر بخش از خلیج فارس در آن ارائه شود.

 

  شرکت بهره برداری نفت و گاز غرب

تعمیرات اساسی منطقه عملیاتی تنگ بیجار پایان یافت

تعمیرات اساسی منطقه عملیاتی تنگ بیجار با هدف افزایش ضریب اطمینان تجهیزات فرآیندی، صیانت از سرمایه های ملی و حفظ توان تولید گاز غرب کشور در زمستان طی مدت زمان کمتر از یک ماه با موفقیت پایان یافت. علی رضایی، مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز غرب، با اشاره به شرایط عملیاتی بهره برداری از میعانات گازی و خطرهای بالای آن و لزوم رعایت کامل الزام های ایمنی در منطقه عملیاتی تنگ بیجار، گفت: انجام تعمیرات اساسی این منطقه با کار شبانه روزی و رعایت کامل الزام های ایمنی و شیوه نامه های بهداشتی در شرایط شیوع ویروس کرونا با هدف تولید پایدار و تحقق تولید تکلیفی، بدون حادثه در موعد مقرر پایان یافت.

وی با تشریح مراحل انجام این پروژه تصریح کرد: عملیات تعمیرات اساسی منطقه عملیاتی تنگ بیجار با توپکرانی خطوط جریانی چاه ها، خط انتقال 18 اینچ و خط گاز شیرین 6 اینچ با خارج کردن کارخانه از سرویس و اسپیدگذاری و ایمن سازی آغاز شد. مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز غرب جزئیات این تعمیرات را شامل عملیات تعمیرات اساسی تأسیسات تولیدی و گازی کارخانه TCF و ISF چاه ها و شیرهای کنترل خودکار منطقه تنگ بیجارعنوان و اظهار کرد: در تعمیرات اساسی مواردی مانند توپکرانی خطوط لوله، اسپیدگذاری، تعمیرات و لوله هایی که نشتی داخلی یا خارجی دارند، اکسیژن زدایی و پرج کردن سایت با گاز نیتروژن برای راه اندازی سایت و اصلاح نقاطی که طبق نظر واحد بازرسی فنی در خط لوله و لخته گیر یا داخل تأسیسات باید تعویض شوند، انجام شده است. مرکز بهره برداری تنگ بیجار و کمانکوه در 70کیلومتری شهر ایلام قرار دارد. فاز نخست این مرکز در سال 1386 به بهره برداری رسید. ظرفیت این مرکز فرآورش روزانه 7 میلیون مترمکعب گاز است که پس از جمع آوری به پالایشگاه گاز ایلام ارسال و میعانات گازی نیز با یک خط لوله 6 اینچ به پالایشگاه ایلام منتقل می شود.

 

  شرکت گاز استان کرمانشاه

 گازرسانی به روستاهای نقطه صفر مرزی

 مدیرعامل شرکت گاز استان کرمانشاه از آغاز عملیات اجرای گازرسانی به چهار روستای نقطه صفر مرزی شهرستان پاوه (همجوار با کشور عراق) خبر داد.

سیروس شهبازی با بیان اینکه با اجرای این طرح 800 خانوار زیر پوشش گاز طبیعی قرار خواهند گرفت، افزود: به منظور گازرسانی به این روستاها، لازم است 26 کیلومتر خط شبکه و 11 کیلومتر شبکه گذاری داخلی اجرا شود.

وی همچنین با اشاره به اینکه نکته قابل توجه در اجرای این پروژه افزون بر مرزی بودن روستاهای مزبور، بافت کوهستانی و سخت گذر بودن مسیر گازرسانی به آنهاست، افزود: با توجه به دره های عمیق و جاده های پرپیچ وخم، لازم است ضمن اجرای خط در بافت کوهستانی و حفاری در دل کوه،به طور تقریب درهریک صد متر یک عبور عرضی از جاده اصلی نیز ایجاد شود.

شهبازی تصریح کرد: هم اکنون در حوزه چهار شهرستان پاوه و اورامانات که سه شهرستان آن با عراق هم مرز است،156روستا به شبکه گاز کشور متصل و گازرسانی به 160 روستا نیز در مرحله پیمان سپاری است. وی گفت:99 درصد جمعیت شهری استان کرمانشاه شامل 29شهر و83 درصد جمعیت روستایی شامل 1741روستا گازرسانی شده اند و گازرسانی به371 روستا به همراه شهرهای نوسود، ریجاب و شبکه داخلی شهر «ازگله» نیز در دست اجراست.