رئیس جمهوری:

هر توسعه ای در کشور باید منوط به حفظ محیط زیست باشد

رئیس جمهوری گفت: هرگونه توسعه در کشور باید منوط به حفظ محیط زیست باشد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، سیدابراهیم رئیسی، عصر روز یکشنبه (۱۱ مهرماه) در نشست هیئت دولت با تأکید بر ضرورت حاکمیت انضباط مالی در همه دستگاه های دولتی گفت: کار انقلابی به معنای بی نظمی نیست و پیشرفت در کارها فقط با نظم و انضباط ممکن است و اگر در جایی لازم بود از راه میان بر استفاده شود، آن هم باید بر پایه راهکار قانونی انجام شود.

وی با اشاره به وعده دولت سیزدهم برای افزایش صادرات غیرنفتی و حمایت از سرمایه گذاری در کشور افزود: دستگاه های اجرایی باید همه تلاش خود را برای توسعه صادرات غیرنفتی به ویژه به کشورهای همسایه به کار گیرند.

رئیس جمهوری تصریح کرد: حمایت قانونی، حقوقی و قضایی از سرمایه گذاری باید به بهترین نحو صورت گیرد تا سرمایه گذاران و به ویژه ایرانیان خارج از کشور در عمل ببینند که ایران امن ترین و بهترین نقطه برای سرمایه گذاری است.

رئیسی با تأکید بر تضمین امنیت سرمایه، سرمایه گذار و سرمایه گذاری در کشور بیان کرد: دولت به بهترین شیوه، نقش خود را در تسهیل سرمایه گذاری ایفا خواهد کرد و ضوابط پیچیده اداری باید از مسیر سرمایه گذاری برچیده شود.

وی با تبریک و خوشامد به رئیس جدید سازمان حفاظت محیط زیست گفت: هرگونه توسعه در کشور باید منوط به حفظ محیط زیست باشد.

 

در کمیسیون برنامه و بودجه مجلس بررسی شد

اولویت های وزارت نفت درباره افزایش تولید نفت و توسعه میدان های مشترک

نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: در نشست این کمیسیون اولویت های وزارت نفت درباره توسعه میدان های مشترک، افزایش تولید و فروش نفت و گاز با حضور وزیر نفت بررسی شد.

 محمد خدابخشی در تشریح نشست روز یکشنبه(۱۱ مهرماه) کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی که با حضور جواد اوجی، وزیر نفت برگزار شد، به خبرنگار شانا گفت: در این نشست وزیر نفت گزارشی از اقدام های یک ماه اخیر خود ارائه و برنامه های این وزارتخانه را درباره رفع مشکلاتی که امکان دارد در فصل سرد سال ایجاد شود، تشریح کرد.

وی افزود: وزیر نفت همچنین در نشست این کمیسیون، اولویت های وزارت نفت درباره توسعه میدان های مشترک، افزایش تولید و فروش نفت و گاز را بیان کرد. نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تصریح کرد: اوجی در این نشست، برنامه خود را برای انتقال و تأمین سوخت نیروگاه ها و همچنین افزایش حداکثری تحویل سوخت به نیروگاه ها ارائه داد. خدابخشی اعلام کرد: وزیر نفت در کمیسیون برنامه و بودجه مجلس بیان کرد که طرح های بلندمدت را برای ایجاد توازن در بخش عرضه و تقاضای سوخت گاز، برنامه هایی به منظور جلوگیری از خام فروشی، طرح های پیشران و صنایع تکمیلی پتروشیمی در دستور کار دارد.

 

 در بیست ویکمین نشست اوپک پلاس چه گذشت؟

۲۳ کشور عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (ائتلاف اوپک پلاس) در بیست ویکمین نشست خود بر سر افزایش ۴۰۰ هزار بشکه ای تولید برای ماه نوامبر (آبان - آذر) به توافق رسیدند. براساس تصمیم روز دوشنبه )۱۲ مهرماه) نشست وزیران نفت و انرژی اوپک پلاس که کمتر از نیم ساعت طول کشید، تولید نفت کشورهای عضو این ائتلاف بدون توجه به فشار کاخ سفید در ماه نوامبر هم مطابق تصمیم نوزدهمین نشست این ائتلاف ۴۰۰ هزار بشکه افزایش می یابد. اوپک و متحدانش در نوزدهمین نشست خود در ماه ژوئیه توافق کردند هر ماه تولیدشان را در مجموع ۴۰۰ هزار بشکه در روز افزایش دهند تا به محدودیت عرضه ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در روز پایان دهند.

اوپک پلاس در واکنش به فروپاشی تقاضا در اوج بحران شیوع ویروس کووید-۱۹، تولید خود را از ماه مه سال ۲۰۲۰، ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز معادل حدود ۱۰ درصد از تقاضای جهانی محدود، اما از آن زمان با بهبود تقاضا، محدودیت عرضه را به مرور تسهیل کرده است. اعضای این ائتلاف تصمیم گرفتند بیست ودومین نشست مشترک اوپک و غیراوپک (اوپک پلاس) چهارم نوامبر (۱۳ آبان ماه) برگزار شود.

 ادامه تلاش ها برای حفظ توازن بازار نفت

بیست ویکمین نشست وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو ائتلاف اوپک پلاس همچنین با انتشار بیانیه ای بر اهمیت ادامه تلاش ها برای حفظ توازن بازار نفت تأکید کرد.

در این بیانیه آمده است، با توجه به بنیان های کنونی بازار نفت و اجماع درباره چشم انداز آن، کشورهای تولیدکننده نفت عضو و غیر اوپک:

۱. تصمیم دهمین نشست وزیران کشورهای عضو اوپک و غیر اوپک (آوریل ۲۰۲۰) که پس از آن در نشست های بعدی از جمله در نوزدهمین نشست وزیران نفت و انرژی اوپک پلاس (ONOMM) هم تایید شده بود، مورد تأکید قرار گرفت.

۲. برنامه تسهیل توافق کاهش تولید و سازوکار تعدیل ماهانه تولید که در نوزدهمین نشست وزیران اوپک پلاس تصویب شده بود، دوباره تأیید و بر اساس آن مقرر شد مجموع عرضه ماهانه اوپک پلاس در نوامبر ۲۰۲۱ هم ۴۰۰ هزار بشکه در روز افزایش یابد.

۳. در همین حال، بر اهمیت حیاتی پایبندی کامل به سهمیه تولید اعضا و استفاده از تمدید فرصت ایجادشده برای جبران تخطی از سهمیه کاهش تولید تا پایان دسامبر ۲۰۲۱ تأکید شد. کشورهای متخطی باید برنامه های جبرانی خود را بر اساس بیانیه پانزدهمین نشست وزارتی اوپک و غیر اوپک ارائه دهند.

۴. در پایان مقرر شد بیست ودومین نشست مشترک وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو و غیرعضو اوپک(اوپک پلاس) چهارم نوامبر ۲۰۲۱ (۱۳ آبان ماه ۱۴۰۰) برگزار شود.

 آمادگی ایران برای رفع بحران انرژی در جهان

بر اساس این گزارش، جواد اوجی، وزیر نفت کشورمان با بیان اینکه ایران آماده است در کوتاه ترین زمان ممکن به رفع بحران انرژی در جهان کمک کند، گفت: توصیه من به تصمیم گیرندگان آمریکایی و اروپایی این است که از شرایط کنونی به وجود آمده درس عبرت بگیرند و برای کمک به فروکش کردن این بحران تحریم های ایران را لغو کنند.

او پس از این اجلاس در جمع خبرنگاران اظهار کرد: اعضای اوپک پلاس در نشست خود با افزایش تولید روزانه ۴۰۰ هزار بشکه ای برای ماه نوامبر مطابق تصمیم نوزدهمین نشست این ائتلاف موافقت کردند، تولید اعضای این ائتلاف مانند ماه سپتامبر فراتر از توافق افزایش نمی یابد. وی ضمن اشاره به بحران کمبود انرژی در جهان و بیان اینکه همان طور که مطلع هستید در بسیاری از کشورهای اروپایی و حتی آمریکا مردم دغدغه تأمین سوخت را دارند، تصریح کرد: افزایش چندباره قیمت گاز در اروپا که در پی پایین آمدن سطح ذخیره سازی های این سوخت پاک به وقوع پیوست، بی سابقه بوده است.

وزیر نفت با بیان این مقدمه به موضوع تحریم ایران پرداخت و گفت: مردم اروپا و آمریکا امروز در شرایطی با این مشکلات دست و پنجه نرم می کنند که دولت های متبوع آنها سال هاست صادرات نفت خام ما را به عنوان یکی از کشورهای بزرگ صادرکننده نفت به طور غیرقانونی و ظالمانه تحریم کرده اند.

اوجی ادامه داد: شواهد موجود به خوبی اثبات می کند که هزینه های این سیاست یکجانبه و فرامنطقه ای تنها مختص ایران نیست و شهروندان دیگر کشورهای جهان هم باید هزینه های گزاف این بی خردی را پرداخت کنند؛ هزینه هایی که باور داریم در آینده در صورت پافشاری غیرمنطقی بر تحریم صادرات نفت ایران می تواند ابعاد بسیار گسترده ای در پی داشته باشد.

وی با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران بارها با حسن نیت آمادگی خود را برای افزایش تولید نفت و تثبیت بازار اعلام کرده و در شرایط کنونی نیز آماده است در کوتاه ترین زمان ممکن بحران انرژی ایجادشده در دنیا را حل و این کمبود را جبران کند، افزود: توصیه من به تصمیم گیرندگان این کشورها این است که از شرایط کنونی درس عبرت بگیرند و برای کمک به فروکش کردن این بحران تحریم های ایران را لغو کنند تا همه مردم از انرژی ارزان و قابل دسترس در کل مناطق بهره مند شوند.

وزیر نفت جهش چند برابری قیمت سوخت در اروپا و آمریکا و کمبود سوخت در جایگاه های عرضه انگلستان را تنها بخشی از نگرانی های جهان برای تأمین انرژی دانست و گفت:  افزایش نرخ تورم و کاهش قدرت خرید خانوارها در این کشورها به وضوح بر معیشت آنها تأثیر منفی داشته و سبب نارضایتی ها و اعتراض های بحقی در این کشورها شده است.

اوجی گفت: درست است که ما را تحریم کردند، اما این تحریم ها دامن کشور خودشان را هم گرفته است، بارها جمهوری اسلامی اعلام کرده است ما حاضریم با افزایش تولید و صادرات نفت خام این مشکلات را برطرف کنیم.

 

وصولی درآمدهای فروش نفت در نیمه نخست ۱۴۰۰ معاد ل سال ل ۹۹ بوده است

براساس گزارشی از وضع متغیرهای اقتصاد کلان که در نشست ستاد هماهنگی اقتصادی دولت ارائه شد، وصولی درآمدهای ناشی از فروش نفت و میعانات گازی در ۶ ماه نخست امسال، معادل ۱۲ ماه سال ۱۳۹۹ بوده است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، نشست ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، روز یکشنبه (۱۱ مهرماه) به ریاست سیدابراهیم رئیسی برگزار شد و در این نشست معاونت اقتصادی رئیس جمهوری و کارگروه های مربوطه گزارشی از وضع متغیرهای اقتصاد کلان و برنامه های پیشنهادی بیست وهفت گانه با رویکرد مسئله شناسی و حل مسائل اقتصادی ارائه کردند. در نشست امروز ستاد هماهنگی اقتصادی دولت همچنین مقرر شد برنامه های یادشده بر اساس اولویت بندی در نشست های ستاد هماهنگی اقتصادی دولت بحث و بررسی شود. بر اساس این گزارش، وصولی درآمدهای ناشی از فروش نفت خام و میعانات گازی در ۶ ماه نخست سال ۱۴۰۰ معادل ۱۲ ماه سال ۱۳۹۹ بوده است. از جمله برنامه های پیشنهادی بیست وهفت گانه، ساماندهی بازار خودرو بود که کلیات این پیشنهاد مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مقرر شد جزییات آن در نشست های بعدی مطرح و برخی از موارد حسب قانون به شورای اقتصاد ارجاع شود.

 

 

عضو هیئت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس:

دیپلماسی انرژی و حضور فعال در اوپک راهکار پایدار خنثی سازی تحریم هاست

عضو هیئت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: دیپلماسی انرژی، صنعت، تجارت و جلوگیری از خام فروشی و حضور فعال در اوپک و دیگر مجامع بین المللی راهکار پایدار خنثی سازی تحریم هاست. حسین حسین زاده در نشست علنی روز دوشنبه (۱۲ مهرماه) مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود با بیان اینکه امروز وزارت امور خارجه دیگر وزارت برجام نیست و حضور فعالانه و عزتمندانه دیپلماسی در همه زمینه ها از جمله اقتصادی، فرهنگی و تمدنی خواسته نمایندگان و ملت است، گفت: در این حوزه تحقق آرمان های انقلاب اسلامی بی شک نصب العین دیپلمات های انقلابی خواهد بود و تعیین راهبرد اساسی در حوزه انرژی و منابع دیگر با نگاه جدی به آیندگان از ضرورت هایی است که هم مجلس و هم دولت باید به آن ورود کنند تا شاهد اتفاق های تلخی همچون بحران های آب و قطعی مکرر برق نباشیم. وی با بیان اینکه دیپلماسی انرژی با محوریت انرژی، صنعت، تجارت و جلوگیری از خام فروشی و حضور فعال در سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و دیگر مجامع بین المللی راهکار پایدار خنثی سازی تحریم هاست، افزود: ما نگران انرژی کشور هستیم و نگرانیم ایران به عنوان یکی از بزرگ ترین دارندگان ذخایر نفت و گاز در جهان، واردکننده عمده گاز شده و پارس جنوبی به عنوان نماد انرژی کشور در سال های آینده تبدیل به بزرگ ترین موزه صنعتی دنیا شود.

این عضو هیئت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: تبدیل وضع نیروهای شرکتی و قراردادی اداره ها و سازمان ها امروز از مواردی است که اقشار مختلف مردم نسبت به آن مطالبه گر هستند.