با موافقت وزير نفت

بازماندگان متوفيان غيررسمي حوادث شغلي صنعت نفت حمايت مي شوند

سرپرست توسعه مديريت و سرمايه انساني وزارت نفت از موافقت وزير نفت با پيشنهاد حمايت و تقويت بنيه مالي بازماندگان متوفيان غيررسمي حوادث ناشي از کار در صنعت نفت خبر داد و گفت: به اين منظور، ماهانه مبلغي با عنوان کمک هزينه معيشت به بازماندگان واجد شرايط کارگران غيررسمي فوت شده پرداخت مي شود. مهدي علي مددي با اعلام اين خبر افزود: تعريف و استقرار نظام هاي حمايتي درباره کارکنان رسمي شاغل در صنعت نفت سبب شده است بازماندگان آنها در صورت فوت افراد بر اثر حوادث ناشي از کار، از چتر حمايتي مناسبي در بخش بيمه عمر (تأمين آتيه)، همچنين مستمري ماهانه (صندوق هاي بازنشستگي نفت) برخوردار و با مشکلات اقتصادي و اجتماعي کمتري نسبت به کارکنان غيررسمي روبه رو شوند، اما ما درباره کارگران غيررسمي صنعت نفت با خلأيي در اين زمينه روبه رو بوديم. وي بيان کرد: اين در حالي است که کارگران غيررسمي در حساس ترين نقاط عملياتي نظير دکل هاي حفاري، سکوهاي دريايي و... مشغول خدمت هستند، اما حداقل حقوق و مزاياي دريافتي را دارند و بازماندگان آنها در صورت وقوع حوادث شغلي منجر به فوت به دليل ضعف صندوق بيمه اي تعريف شده در پرداخت مستمري (سازمان تأمين اجتماعي) و نبود امکان بهره مندي از مزاياي شرکتي، همواره با مشکلات عديده مالي دست به گريبان مي شوند. سرپرست توسعه مديريت و سرمايه انساني وزارت نفت ادامه داد: با در نظر گرفتن جوانب و توجه به مسئوليت اجتماعي و رسالت سازماني وزارت نفت، اين معاونت پيشنهاد داد ماهانه مبلغي با عنوان کمک هزينه معيشت از محل بودجه خارج از شمول به بازماندگان واجد شرايط کارگران غيررسمي فوت شده در حوادث شغلي از طريق مبادي ذي ربط (واحدهاي روابط کار و مددکاري اجتماعي شرکت هاي اصلي) پرداخت شود که اين پيشنهاد با موافقت وزير نفت همراه شده است. علي مددي يادآور شد: صنعت نفت با فرآيندهاي فني پيچيده اي عجين است و به رغم استقرار و تأکيد بر رعايت نظام هاي ايمني در مناطق عملياتي، وقوع حوادث و سوانح غيرقابل پيش بيني که متأسفانه در بعضي از موارد افزون بر زيان مالي، به خسارت هاي جاني و حتي فوت همکاران منجر مي شود در اين صنعت اجتناب ناپذير است. وي گفت: با وجود رعايت حداکثري و روزافزون اصول ايمني در محيط هاي کاري صنعت نفت که به کاهشي شدن روند حوادث منجر به فوت در اين صنعت منجر شده است، متأسفانه در مجموع از سال 95 تا کنون، 10 نفر از کارکنان غيررسمي صنعت نفت در جريان حوادث شغلي جان خود را از دست داده اند که بازماندگان اين 10 نفر، مشمول تصميم حمايتي وزارت نفت خواهند شد.

سرپرست توسعه مديريت و سرمايه انساني وزارت نفت اظهار کرد: بي ترديد رشد و توسعه سازمان که همواره مورد توجه خاص مديران صنعت نفت است، جز در سايه توانمندسازي و ارزش گذاري به سرمايه انساني به عنوان ارزشمندترين سرمايه اين صنعت محقق نمي شود.

 

مديرکل روابط عمومي وزارت نفت:

تأمين گاز در فصل سرما اولويت نخست وزارت نفت است

مديرکل روابط عمومي وزارت نفت تأمين نياز گاز به ويژه براي بخش خانگي در فصل سرما را اولويت اصلي وزارت نفت دانست و اعلام کرد: فرآيند ذخيره سازي سوخت مايع براي تحويل به موقع سوخت جايگزين گاز در حال انجام است.

علي فروزنده در گفت وگوي تلفني با برنامه «بدون خط خوردگي» راديو گفت وگو با اشاره به اينکه ايران دومين دارنده ذخاير گازي و سومين توليدکننده بزرگ جهان است، گفت: ايران در حقيقت يکي از بزرگ ترين توليدکنندگان و در عين حال مصرف کنندگان گاز طبيعي در جهان است، زيرا رقم صادرات اين سوخت پاک نسبت به مصرف داخلي آن بسيار ناچيز است و بخش بزرگي از گاز توليدي در داخل کشور مصرف مي شود.

وي با بيان اين موضوع که عمده مصرف گاز به بخش خانگي اختصاص مي يابد، اظهار کرد: مقدار عمده گاز توليدي در کشور به خانه ها و پس از آن به نيروگاه ها تخصيص مي يابد، در حالي که صنايع (کارخانه ها و مجتمع هاي پتروشيمي) سهم حداقلي از توليد اين حامل انرژي دارند.

مديرکل روابط عمومي وزارت نفت درباره دلايل افزايش مصرف گاز در کشور تصريح کرد: بي توجهي به طرح هاي بهينه سازي مصرف سوخت در سال هاي گذشته، اجرا نشدن مقررات مربوط به طرح هاي تنبيهي براي پرمصرف ها، بي توجهي به رعايت دقيق مقررات ملي ساختمان و گسترش شبکه گازرساني همگي سبب افزايش مصرف انرژي شده است.

فروزنده، تأمين نياز گاز کشور را اولويت اصلي وزارت نفت دانست و اعلام کرد: اکنون روند ذخيره سازي کافي سوخت مايع براي صنايع و نيروگاه ها در حال انجام است تا بتوانيم در زمستان به موقع سوخت جايگزين گاز را تحويل آنها دهيم.

وي يادآور شد: صنايع و نيروگاه هاي کشور براي سال هاي متمادي از سوخت مايع به عنوان خوراک استفاده مي کردند، اما با توسعه ميدان گازي مشترک پارس جنوبي موفق شديم از گاز طبيعي که سوخت پاک تري است در اين بخش ها بهره بيشتري ببريم، اما متأسفانه به دليل بالا رفتن مصرف گاز اکنون مشکلاتي براي تحويل گاز به اين دو بخش در فصل سرما وجود دارد و به ناچار بايد دوباره به استفاده از سوخت مايع در صنايع و نيروگاه هاي کشور روي آوريم.

مديرکل روابط عمومي وزارت نفت درباره برنامه هاي آينده اين وزارتخانه گفت: وزارت نفت به دليل فعاليت هم زمان در بخش هاي مختلف، برنامه هاي پرشماري را در نظر گرفته است، در حوزه توليد و تجارت نفت خام، گاز طبيعي و فرآورده هاي نفتي برنامه هاي کاربردي دارد، يکي از برنامه هاي راهبردي وزارت نفت افزايش صادرات نفت خام و فرآورده هاي نفتي با هدف دور کردن سايه تحريم ها از کشور است.

 

در نشست مشترک با مديرعامل شرکت ملي گاز ايران مطرح شد

 تمايل شرکت هاي نفت و گاز روسيه براي سرمايه گذاري در صنعت گاز ايران

گروهي متشکل از شرکت هاي دولتي نفت و گاز روسيه در ديدار با معاون وزير نفت در امور گاز براي سرمايه گذاري در صنعت گاز ايران ابراز تمايل کردند. مجيد چگني در ديدار با هيئت روس، بر توسعه همکاري هاي دو کشور در بخش هاي مختلف صنعت گاز تأکيد کرد. طرف روس نيز در اين نشست بر سرمايه گذاري در پروژه هاي صنعت گاز اظهار تمايل کرد و سوآپ و تجارت گاز طبيعي را از اولويت هاي شرکت هاي نفت و گاز روسي برشمرد. بنا بر اين گزارش، قرار است جزئيات موارد پيشنهادي بررسي شود و متعاقب آن، مذاکرات ادامه يابد. پيش از اين، جواد اوجي، وزير نفت، ديپلماسي قوي انرژي را از مهم ترين برنامه هاي خود اعلام کرده و گفته بود: «ما با طرف هاي مختلف براي افزايش صادرات و تجارت گاز مذاکره مي کنيم.»

 

معاون وزير نفت تاکيد کرد:

اجراي پروژه هاي شرکت ملي نفت با محور زنجيره تأمين ايراني

مديرعامل شرکت ملي نفت ايران گفت: هم اکنون 150 ميليارد دلار پروژه در سطح شرکت ملي نفت ايران وجود دارد که بايد از طريق سرمايه گذاري و از کانال زنجيره تأمين ايراني اجرايي شوند.  محسن خجسته مهر در آيين توديع خود از سمت مديريت عامل شرکت توسعه حفاري تدبير که (11 مهرماه) با حضور جمعي از مديران گروه توسعه انرژي برگزار شد، بر اهميت تأمين ارکان اصلي اقتصاد مقاومتي در صنعت نفت تأکيد کرد و گفت: هم اکنون 150 ميليارد دلار پروژه در سطح شرکت ملي نفت ايران وجود دارد که بايد با تکيه بر توانمندي و تجربه شرکت هاي داخلي و از طريق سرمايه گذاري با محوريت زنجيره تأمين ايراني به انجام برسد. وي با اعلام اينکه لازم است انجام پروژه ها از سطح پيمانکاري وارد فاز سرمايه گذاري شود، گفت: براي نيل به اين هدف بايد تدابيري درباره متنوع سازي و ايجاد جذابيت بيشتر در پروژه هاي شرکت ملي نفت ايران در دستور کار قرار گيرد.

مديرعامل شرکت ملي نفت ايران دستيابي به اقتصاد مقاومتي در صنعت نفت را در گرو زنجيره تأمين ايراني دانست و اضافه کرد: اين زنجيره سازندگان، مهندسان مشاور، پيمانکاران، شرکت هاي دانش بنيان و بخش هاي مربوط به توسعه فناوري را در بر مي گيرد.

به گفته خجسته مهر، تحقق اقتصاد مقاومتي در گرو استفاده از تمامي ظرفيت هاي موجود است و لازم است در اين باره برنامه هاي هدفمند و حساب شده اي تعريف و اجرايي شود. وي توسعه همه ميدان هاي مشترک نفت و گاز و ميدان هاي مستقل گازي را از جمله اولويت هاي کنوني شرکت ملي نفت ايران عنوان کرد و افزود: هم اکنون اجراي برنامه هاي تقويت فشار ميدان هاي گازي نظير پارس جنوبي و کنگان از مهم ترين طرح هاي شرکت ملي نفت ايران است که بايد در کوتاه ترين زمان ممکن طرح هاي مربوط به آن را ساماندهي و اجرايي کنيم.

مديرعامل شرکت ملي نفت ايران با تأکيد بر اينکه بخش عمده اي از توسعه زنجيره ارزش در کشور، مرهون بخش بالادستي صنعت نفت است، گفت: در اين باره چنانچه موفق شويم تأمين خوراک صنايع پايين دستي در صنعت نفت را بهبود بخشيم، مي توانيم در تأمين بخش قابل توجهي از ثروت ملي اثرگذار باشيم. کار را به شرکت هاي صاحب صلاحيت ايراني مي سپاريم

خجسته مهر همچنين از برنامه ريزي براي استفاده از توان شرکت هاي صاحب صلاحيت و معتبر در طرح ها و پروژه هاي آتي صنعت نفت ياد کرد و افزود: بنا داريم در اجراي اين پروژه ها از منابع مورد اطمينان و قابل دسترس در حوزه سرمايه گذاري استفاده کنيم.

وي اظهار کرد: بدون شک سرمايه گذاري در صنعت نفت بيشترين ميزان بهره وري سرمايه را در اختيار دارد، بر همين اساس، از همه شرکت هاي متخصص ايراني در داخل و خارج کشور که توانايي انجام کار حرفه اي در صنعت نفت را داشته باشند، دعوت مي کنيم در اجراي پروژه هاي صنعت نفت وارد شوند. مديرعامل شرکت ملي نفت ايران با اشاره به ظرفيت يک هزار ميليارد بشکه اي معادل نفت خام در کشور گفت: با ميانگين ضريب برداشت 25 درصد، امکان استحصال حدود 340 ميليارد بشکه معادل نفت خام در کشور وجود دارد که خود به معناي آن است که ايران تا 100 سال آينده مي تواند با ميزان توليد کنوني معادل نفت خام، منابع هيدروکربوري توليد کند. اين موضوع افزون بر اينکه مي تواند تضميني بر بهره وري و رونق اقتصادي در صنعت نفت باشد، اهميت تدوين برنامه هاي جامع چشم انداز توسعه در کشور را بيش از گذشته نمايان مي کند.

 

نيروي انساني از ارکان اصلي اقتصاد مقاومتي است

خجسته مهر در ادامه، نيروي انساني را سنگ بناي توسعه همه جانبه صنعت نفت بيان کرد و گفت: نيروي انساني بحق يکي از ارکان اقتصاد مقاومتي است و لازم است براي ارتقا و توان افزايي آن در صنعت نفت برنامه ريزي ويژه اي انجام شود. وي افزود: بايد تلاش کنيم روحيه آسيب ديده نيروي انساني صنعت نفت را التيام ببخشيم و حقوق ازدست رفته و احترام را به آنان بازگردانيم. مديرعامل شرکت ملي نفت ايران اضافه کرد: در ايران مشکلي در تدوين برنامه وجود ندارد، اما جايي که قرار است تا يک برنامه وارد فاز اجرايي شود و با مسئله نيروي انساني برخورد مي کنيم، گاهي دچار مشکلات زيادي مي شويم. خجسته مهر تأکيد کرد: بهره گيري از افراد با مشخصات حرفه اي و توانايي هاي خاص براي پروژه هاي صنعت نفت اهميت بالايي دارد و ما تمام توان خود را در اين حوزه به کار خواهيم بست.

وي از دوره کاري خود در سمت مديرعاملي شرکت توسعه حفاري تدبير به عنوان بخش مهمي از زندگي حرفه اي خود ياد کرد و گفت: اين دوران را با مرور خاطرات شيرين و تجارب ذي قيمت ناشي از همکاري با مديران کارآزموده گروه توسعه انرژي تدبير به پايان مي رسانم.

مديرعامل شرکت ملي نفت ايران همچنين از برنامه ريزي و اجراي نزديک به 10 ميليارد دلار پروژه در گروه توسعه انرژي به عنوان تضميني براي فعاليت حرفه اي اين گروه ياد کرد و افزود: اقتصاد مقاومتي و مردمي به معناي استفاده از ظرفيت شرکت هاي صاحب صلاحيت با توان اجرايي خوب است و بدون شک شرکت ملي نفت ايران از چنين ظرفيت هايي نهايت استفاده را خواهد کرد.