گفت وگو با بانوی موفق نفتی در امور ورزش

جنسیت  تاثیری در  پیشرفت  ندارد

سمیه راهپیما     جامعه ای که به فرهیختگی رسیده باشد، ورزش عاملی در جهت خودپنداری مثبت و هویت بخشی به انسان و شور و نشاط در جامعه به شمار می رود. یعنی وقتی جامعه و فرهنگ در مسیر درست حرکت کنند، به توسعه ورزش کمک می کنند و وقتی که ورزش توسعه پیدا کند، به سلامت اجتماع و فرهنگ کمک می کند و برای سلامت جامعه باید به ورزش اهمیت داده شود تا شاهد تعادل اجتماعی بیشتر باشیم و آسیب های کمتری شامل حال بانوان شود. با زهرا سادات هاشمی، کارشناس ارشد ورزش قهرمانی در امور ورزش و تربیت بدنی شرکت ملی نفت ایران، گفت وگویی انجام داده ایم که مشروح آن را در ادامه می خوانید.

  لطفا خودتان را معرفی بفرمایید؟

از سال ۱۳۷۹ وارد صنعت نفت شدم و تا سال ۱۳۸۱ به عنوان مربی ژیمناستیک با پژوهشگاه صنعت نفت همکاری می کردم و بعد به عنوان کارشناس وارد شرکت ملی نفت ایران شدم و یازده سال با عنوان سمت سازمانی مسئول ورزش همگانی بانوان نفت و در ادامه به عنوان کارشناس ارشد ورزش قهرمانی با امور ورزش و تربیت بدنی شرکت ملی نفت ایران افتخار همکاری دارم.

   ورزش بانوان از چه سالی به صورت جدی در صنعت نفت مورد توجه قرار گرفت؟ لطفا در این زمینه توضیح دهید؟

به عنوان اولین کارشناس تربیت بدنی خانم در وزارت نفت، زمان ریاست آقای رجایی با مجوز وزیر وقت، به همراه یکی دیگر از خانم ها با هدف توسعه و گسترش ورزش بین خانواده و بانوان شرکت جذب امور ورزش شدیم.

بانوان صنعت نفت ابتدای دهه هشتاد در بخش قهرمانی رشته های والیبال، بسکتبال و فوتسال در لیگ های تهران و کشور حضور داشتند و در ادامه رشته های مختلف همانند شنا، هندبال، تنیس روی میز، اسکواش و تنیس در تهران و حدود بیست رشته ورزشی در بعد قهرمانی در شرکت های تابعه خصوصا مناطق نفت خیز جنوب افزایش پیدا کرد. در بعد ورزش همگانی بانوان، اکثر رشته های ورزشی در مجموعه های آموزشی ورزش نفت در تهران و شهرستان ها برگزار شد و بهترین های کلاس های آموزشی در المپیادهای داخلی و سراسری وزارت نفت شرکت می کردند که باعث افزایش انگیزه و ایجاد نشاط در بین بانوان می شد.

در ادامه به منظور اهمیت به ورزش بانوان تصمیم گرفته شد رده های سنی المپیادها در دو بخش فرزندان سنین بالای هجده سال و کمتر و همچنین بانوان بالای بیست و شش سال و کمتر برگزار شود و در پایان بهترین ها در هر رشته ورزشی به کادر فنی تیم های قهرمانی معرفی می شدند.

   شما به عنوان یکی از بانوان موفق در صنعت نفت شناخته می شوید؟ چه عواملی را باعث جایگاه امروز خود می دانید؟

مهمترین عوامل که در رشد اینجانب و پیشرفت ورزش بانوان صنعت نفت تاثیر داشت، تحصیلات مرتبط با عنوان کارشناس و کارشناس ارشد تربیت بدنی و همخوانی با محل کارو شغل سازمانی و علاقه فراوان به کاری که انجام می دادم.  از دیگر عوامل موفقیت بنده می توان به مواردی از جمله افزایش بودجه ورزشی و پیش بینی مناسب برنامه های ورزشی بانوان در تقویم سالانه، تصویب آیین نامه های مرتبط ورزش بانوان با گذر زمان و مساعدت و همکاری مثبت رییس امور ورزش و همچنین همکاری خوب همکاران در دوران مختلف اشاره کرد.

  تعریف شما از موفقیت چیست؟

 موفقیت از نظر من شامل رضایتی است که یک فرد کارمند از خود و شغل و محیط اطراف خود دارد و در این زمینه جنسیت افراد تاثیری در پیشرفت کاری ندارد. بلکه میزان تخصص مرتبط، علاقه، میزان تلاش فرد در دستیابی و تحقق اهداف تبیین شده و تعامل با جمع همکاران در آن سازمان بستگی دارد.

  محیط کاری مثبت چه نقشی در موفقیت کارکنان دارد؟

محیط کاری مثبت، باعث افزایش راندمان کار در انجام امور و کسب نتیجه سریع و مناسب به خصوص در امور ورزشی خواهد شد.

   حمایت پدر، مادر و همسر چه نقشی در موفقیت های تحصیلی و شغلی شما داشته است؟

حمایت پدر و مادر و همسر با توجه به تشویق و حمایت ها همیشه مثمر ثمر بوده اند. خصوصا در سال های گذشته و قبل کرونا که ساعت های کاری زیاد و مسابقات و المپیادها برقرار بودند.

   به نظر شما آیا زمینه پیشرفت بانوان در کشور ما فراهم است؟

امروزه فضای بسیار خوبی برای پیشرفت ورزش بانوان در کشور فراهم است. همان طور که می دانید، بانوان اخیرا در رشته های مختلف مسابقات جهانی، المپیک و پارا المپیک موفق به حضور و کسب مقام شده اند. در وزارت نفت هم امکانات ورزشی در مجموعه ها وجود دارد که بانوان می توانند حضور پیدا کنند.

با توجه به اینکه از ابتدای شروع کار در بخش ورزشی همگانی و قهرمانی بانوان شرکت نفت با علاقه و تحصیلات مرتبط شروع به کار کرده و افتخار همکاری با پیشکسوتان با تجربه را داشته ام، همیشه از شغل خود احساس رضایت داشته ام.

  چه توصیه ای به بانوان دارید؟

توصیه من به همکاران عزیز، خانم های خانه دار و فرزندان دختر این است که همیشه ورزش را در کنار تمام کارهای روزمره خود لحاظ کنند حتی اگر به مدت بیست دقیقه یا بیشتر، چرا که تاثیر آن بر سلامت و شکل آناتومی بدن و جنبه مثبت روانی و آرامشی که روی افراد ایجاد می کند، بسیار فراوان است و سبب شادی، نشاط و انگیزه در آنها و سپس خانواده و در نهایت جامعه خواهد شد. همیشه یک مادر ورزشکار می تواند خیلی بهتر برای زندگی شخصی و کاری تلاش کند و تجربیات بهتری در مورد ورزش در اختیار فرزندش قرار دهد، خوشبختانه و به لطف خداوند پسر من الان هفده سال سن دارد و به مدت شش سال است که در سطح لیگ برتر فوتبال تهران و کشور در حال فعالیت است و من خوشحالم که توانسته ام حمایتش کنم. همچنین تجربه کرده ام که یک مادر می تواند با تشویق فرزندش به ورزش کردن خیلی راحت تر مسائل تربیتی از قبیل تقویت روحیه جوانمردی، اعتماد و عزت نفس، آرامش روانی و رشد هوش هیجانی و غیره برای فرزندش به ارمغان بیاورد.

    در پایان اگر سخنی با خوانندگان دارید، بیان بفرمایید؟

ابتدا خدا را شاکر هستم که توانستم به خانواده محترم صنعت نفت خدمت کوچکی کرده باشم و تشکر از تمام کسانی که برای ورزش بانوان زحمت کشیده و تلاش زیادی انجام داده اند، خصوصا سرکار خانم ها تندگویان و سید مومنی و آقایان رجایی، قنبرزاده و دکتر افشار.

امیدوارم ویروس منحوس کرونا کاملا ریشه کن شود و دوباره مثل گذشته ورزش صنعت نفت رونق بگیرد و تمام کارکنان و خانواده صنعت نفت در کلیه کلاس ها و مسابقات حضور داشته باشند.