تکلیف بازار نفت را یک دولت یا یک شخص مشخص نمی کند
نتایج فعالیتهای پژوهشگاه باید در سطح صنعت نفت محسوس باشد
سیاست آمریکا داخلی است توتال به تعهدها پایبند است
هدف گذاری سه مرحله ای برای تکمیل طرح های توسعه پارس جنوبی
جلوگیری از سوختن 150 میلیون فوت مکعب گازهای همراه نفت
همایش انگوا سبب تقویت همکاری در صنعت سی ان جی می شود
طرح جدید جلوگیری از ورود کالاهای نفتی مشابه ساخت داخل، کلید می خورد
مسابقه نقاشی، برگزیدگانش را شناخت
نیروی انسانی صنعت گازدر خدمت مردم است
پيشگام در توليد صيانتي همگام با توسعه پايدار
موزه ها عامل اصلی جذب گردشگر و لازمه توسعه است
فعالیت های ستاد اقامه نماز در مهر ماه به روایت تصویر
آمادگی «فتح» برای انتقال به میدان گازی تنگ بیجار
ازتـوسعه ورزش هـمگانی تا فعالیت های سلامت محور
تکلیف بازار نفت را یک دولت یا یک شخص مشخص نمی کند
وزیر نفت، اظهارات ترامپ درباره ایران را بر بازار نفت بی تاثیر دانست و گفت: افراد زیادی درباره بازار نفت موضع می گیرند و این گونه نیست که یک نفر یا یک دولت، تکلیف بازار نفت را روشن کند. بیژن زنگنه که در نشست فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی حضور یافته بود، درباره محور نشست مشترک با اعضای فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی توضیح داد: در این نشست، در باره آثار سخنان ترامپ بر بازار جهانی نفت، مباحثی مطرح و بررسی شد.وی با بیان این که بازار نفت صحبت های ترامپ را نشنید، تصریح کرد: اگر تهدیدهایی که رئیس جمهوری آمریکا در باره ایران مطرح کرد، بخواهد عملی شود، به این معناست که قیمت نفت به شدت افزایش می یابد، این در حالی است که در یک هفته گذشته، هیچ تغییر ویژه ای در بازار نفت ایجاد نشده است.وزیر نفت یادآور شد: بازیگران متعددی بر اساس منافع اقتصادی و تحلیل از وضع عرضه و تقاضا، سرنوشت بازار نفت را تعیین می کنند.به گفته زنگنه، اگر میزان کلانی از عرضه از بازار نفت حذف شود، قیمت نفت با افزایش قابل توجهی روبه رو می شود.وزیر نفت با بیان این که اظهارات ترامپ در بازار نفت جدی گرفته نشده است، درباره دریافت پول حاصل از فروش نفت هم اظهار کرد: مشتریان نفتی ایران، بدهی در ازای خرید نفت از ایران ندارند؛ البته مشکلاتی در باره جابه جایی درآمدهای حاصل از فروش نفت وجود دارد که برای حل آن درصددیم بخشی از بازارهای خود را از اروپا به آسیا تغییر دهیم.
اقتصاد ایران با کاهش اتکا به نفت مقاوم می شود
معاون اول رئیس جمهوری با بیان اینکه امسال ۲ برابر ارزش درآمدهای نفتی توانسته ایم درآمد صادرات غیرنفتی داشته باشیم، افزود: اقتصاد کشور با افزایش صادرات غیرنفتی و کاهش اتکا به نفت مقاوم می شود.
اسحاق جهانگیری که در مراسم روز ملی صادرات سخن می گفت، افزود: اگر بخواهیم اقتصاد کشور را از اتکا به درآمد نفت کاهش داده و درآمدهای متنوعی را به آن وارد کنیم، آن درآمدی که می تواند جایگزین درآمد نفتی شده و اقتصاد را به سرمنزل مقصود برساند، درآمد حاصل از صادرات غیرنفتی و کالاهایی است که با کیفیت بالا در داخل کشور تولید می شود.
وی افزود: باید درآمدهای اقتصادی متنوع و صادرات غیرنفتی را گسترش دهیم تا اقتصاد ما در برابر نوسان های ناشی از فشارهای بین المللی مقاوم شود.
جهانگیری با اشاره به ضرورت تقدیر و قدردانی از کسانی که در مسیر دشوار اقتصاد کشور و همسو با بهبود وضع اقتصادی تلاش کرده اند، تصریح کرد: با تلاش فعالان اقتصادی، میزان صادرات غیرنفتی امسال حدود ۴۷ میلیارد دلار است که امیدواریم این رقم تا پایان سال به ۵۰ میلیارد دلار برسد.
معاون اول رئیس جمهوری با بیان این که امسال ۲ برابر ارزش درآمدهای نفتی، توانسته ایم درآمد صادرات غیرنفتی داشته باشیم، عنوان کرد: توسعه فعالیت های بخش خصوصی و فعالان اقتصادی نقش مهمی در ایجاد اشتغال و رفع بیکاری در کشور داشته، به طوری که امروز در کشور حدود ۲۳ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر مشغول به کار هستند و بخش عمده ای از این اشتغال از سوی فعالان اقتصادی ایجاد شده است.
تصویب آیین نامه صرفه جویی مصرف انرژی در ساختمان ها
جلسه روز یکشنبه (30 مهر) هیئت دولت به ریاست اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری برگزار شد و در آن آیین نامه اجرایی صرفه جویی مصرف انرژی در ساختمان ها به تصویب رسید.
هیئت وزیران با هدف صرفه جویی مصرف انرژی در ساختمان ها از طریق جهت گیری به سوی ساختمان سبز و ارتقای بهره وری انرژی و کاهش آلاینده های زیست محیطی، آیین نامه اجرایی صرفه جویی مصرف انرژی در ساختمان ها را تصویب کرد.
به موجب این آیین نامه، وزارت راه و شهرسازی موظف شد برای صرفه جویی در مصرف انرژی در ساختمان ها، حداکثر ظرف سه ماه نسبت به بازنگری مقررات ملی ساختمان به منظور ممیزی، تعیین رده انرژی و چگونگی تعبیه سامانه های کنترلی لازم با جهت گیری به سوی ساختمان سبز اقدام کند.
دولت همچنین تمامی دستگاه های اجرایی را موظف کرد، برای جهت گیری به سوی ساختمان سبز، حداکثر ظرف ۲ سال پس از ابلاغ مقررات ملی ساختمان، نسبت به ممیزی انرژی و تعیین وضعیت ساختمان خود، اقدام و برنامه های اجرایی را برای بهبود عملکرد مصرف و رسیدن به حد الگوی مصرف انرژی تهیه و حداکثر تا پایان سال ۱۳۹۹ نسبت به انجام اصلاحات ساختمانی و تعبیه سامانه های کنترلی لازم اقدام کنند.
معاون وزیر نفت:
روابط بانکی ایران و آلمان
برای گسترش همکاری ها باید تسهیل شود
مشعل معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت، با اشاره به ظرفیت مطلوب ایران و آلمان برای گسترش همکاری در بخش انرژی گفت: تسهیل روابط بانکی می تواند زمینه ساز گسترش همکاری ها باشد.
امیرحسین زمانی نیا صبح روز سه شنبه (۲ آبانماه) در نخستین کمیته انرژی ایران و آلمان به پیشینه طولانی همکاری ۲ کشور در بخش اقتصادی اشاره و اظهار کرد: توانایی های ۲ کشور برای گسترش همکاری در این بخش زیاد است.
وی حجم مبادلات تجاری ایران و آلمان را حدود سه میلیارد دلار عنوان کرد و افزود: این حجم مبادلات در مقایسه با ظرفیت همکاری ایران و آلمان بسیار ناچیز است و امیدواریم با مذاکرات انجام شده حجم مبادلات با انعقاد قراردادهای جدید افزایش پیدا کند. معاون وزیر نفت با بیان این که رشد تقاضای انرژی فسیلی در سال ۲۰۴۵ متوقف می شود، اما این به معنای استفاده نکردن از سوخت فسیلی نیست، افزود: ایران با توجه به حجم عظیم ذخایر گاز، نقش مهمی در تحول اقتصاد کم کربن ایفا خواهد کرد. زمانی نیا با اشاره به این که هم اکنون بیشتر گاز تولیدی کشور در داخل مصرف می شود، تصریح کرد: امیدواریم با مصرف بهینه و افزایش بهره وری، میزان صادرات گاز ایران افزایش پیدا کند. وی اظهار امیدواری کرد که با تکمیل تاسیسات ال ان جی ایران، صادرات گاز از محدوده کشورهای همسایه به جهان گسترش یابد. زمانی نیا از سرمایه گذاری، فناوری و مدیریت به عنوان بزرگترین های چالش های ایران نام برد و اظهار کرد: وضع کشورمان در بخش بهینه سازی مصرف سوخت لازم است بهبود یابد. معاون وزیر نفت میزان برداشت نفت ایران را در مقابل میزان ذخایر «اندک» توصیف کرد و گفت: این رقم (میزان برداشت) قابل مقایسه با میزان برداشت نفت در کشورهای توسعه یافته نیست. وی با بیان این که دو مقوله «کمبود بهرهوری و میزان برداشت نفت» می تواند به فرصتی برای سرمایه گذاری و گسترش همکاری ایران و آلمان تبدیل شود، افزود: موضوع تبادل مالی در گسترش روابط ۲ کشور بسیار مهم است و امید می رود این رابطه با توجه به سازوکارهایی که در سفر آقای ظریف به این کشور تعریف شده است، گسترش پیدا کند. معاون امور بینالملل و بازرگانی وزیر نفت گفت: یکی از پیام های نخستین کمیته انرژی ایران و آلمان می تواند تسهیل روابط بانکی بین ۲ کشور باشد. زمانی نیا به رویکرد جدید آمریکا در مقابل ایران و برجام اشاره کرد و با بیان این که این رویکرد بیشتر ظاهرسازی است، تصریح کرد: نشانهها، حاکی از آن است که کنگره آمریکا در مقابل موضوع برجام عاقلانه عمل می کند و این توافق بین المللی آسیبی نمی بیند.
ایران کشوری جذاب برای سرمایه گذاران است
معاون مدیرکل وزیر اقتصاد و انرژی آلمان گفت: ذخایر غنی نفت و گاز در کنار نیروی ماهر و تحصیلکرده، ایران را به کشوری جذاب برای سرمایه گذاران خارجی تبدیل کرده است. ارسلا بوراک صبح روز سه شنبه (۲ آبان) در نخستین کمیته انرژی ایران و آلمان افزایش بهره وری و انرژی های تجدیدپذیر را ۲ موضوع اصلی نخستین کمیته انرژی ایران و آلمان عنوان کرد و افزود: امیدواریم با بررسی راه های گسترش همکاری به درک مشترک برای توسعه روابط در بخش انرژی برسیم. بوراک با بیان این که تفکر و راهبرد همکاری ایران و آلمان در بخش انرژی باید بلندمدت باشد، تاکید کرد: برای دستیابی به این اهداف، باید نهادهای دولتی و سیاست گذاران ۲ کشور با هم دیدار و گفت وگو داشته باشند. وی افزود: برگزاری کمیته انرژی ایران و آلمان همسو با راهبرد همکاری بلندمدت ۲ کشور است. معاون مدیرکل وزیر اقتصاد و انرژی آلمان تحول در بخش انرژی ایران را با توجه به هزینه پایین نیروی کار، سریع عنوان کرد و گفت: آلمان در این مسیر تلاش خواهد کرد تجربیات خود را در اختیار ایران قرار دهد تا اشتباه هایی که ما انجام دادیم، شما تکرار نکنید.
ضرورت گسترش روابط انرژی ایران و آلمان
سفیر آلمان بر گسترش روابط ایران و آلمان در بخش انرژی تاکید کرد و گفت: آلمان برای به ثمر رسیدن برجام، تلاش های زیادی کرده است. میکائیل کلور- برشتولد، روز سه شنبه (۲ آبان) در نخستین نشست کمیته انرژی ایران و آلمان، برگزاری نشست این کمیته را مصداق توسعه روابط ۲ کشور دانست و یادآور شد: ساخت نیروگاه خورشیدی در همدان از نمونه های مثبت توافق نامه برجام در ایران است. سفیر آلمان با بیان این که زمینه های خوبی در ایران و آلمان در بحث انرژی های تجدیدپذیر وجود دارد، تصریح کرد: ایران یکی از کشورهای تولید کننده آلاینده در جهان و متعهد شده است انرژی های تجدید پذیر را در ایران توسعه دهد. برشتولد، به رشد شتابان جهان در بخش انرژی های تجدید پذیر اشاره کرد و با بیان این که آلمان یکی از پیشتازان در این بخش است، تصریح کرد: سهم انرژی های تجدید پذیر در تولید برق آلمان هم اکنون به یک سوم رسیده است.
نخستین کمیته انرژی ایران و آلمان با حضور امیرحسین زمانی نیا، معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت و میکائیل کلور- برشتولد، سفیر آلمان در ایران صبح سه شنبه (دوم آبان) آغاز شد و با برگزاری نشست هایی در زمینه برق به کار خود پایان داد. ریاست این کمیته به عهده وزارت نفت است.
سود و صرفه ۳۷ میلیارد دلاری سی ان جی برای ایران
مدیرکل اقتصادی و جذب سرمایه گذاری معاونت امور بین الملل وزارت نفت گفت: ایران با هدف جایگزینی سوخت پاک و با سرمایه گذاری سه میلیارد دلار توانسته است بیش از ۳۷ میلیارد دلار در سوخت مایع به ویژه بنزین صرفه جویی کند. سیدمسعود هاشمیان با بیان مطلب بالا، افزود: این بزرگترین دستاوردی بوده که ایران از ابتدای راه اندازی صنعت سی ان جی، در زمینه بهینه سازی مصرف سوخت کسب کرده است.
وی با اشاره به اینکه هفتمین همایش انگوا (کشورهای دارای خودروهای سی ان جی سوز آسیا و اقیانوسیه) نهم تا یازدهم آبان در ایران برگزار می شود، ادامه داد: در همایش های قبلی، کشورها سعی کرده اند که مزیت های خود در صنعت سی ان جی را به نمایش بگذارند. به گفته وی، ایران دومین کشور بعد از چین از لحاظ تعداد خودروی سی ان جی سوز و دومین کشور بعد از آلمان است که موتور پایه گازسوز دارد. هاشمیان با بیان اینکه دولت از ۱۲ سال پیش در برنامه چهارم و پنجم توسعه، جایگزینی سوخت سی ان جی را در دستور کار وزارت نفت و سازمان بهینه سازی قرار داده است، اظهار کرد: خوشبختانه از این بابت پیشرفت های خوبی حاصل شده است. مدیرکل اقتصادی و جذب سرمایه معاونت امور بین الملل وزارت نفت با اشاره به اینکه هدف ما از برگزاری انگوای هفتم در ایران این است که از ظرفیت های این همایش استفاده کنیم، تصریح کرد: باید از مجموعه کشورهای شرکت کننده، مشتری هایی به منظور جذب سرمایه و ایجاد موقعیت صادراتی بیابیم. به گفته وی، هم اکنون صنعت سی ان جی به صنعت پایه کشور بدل شده است؛ بنابراین باید تلاش کنیم که این موقعیت به ظرفیتی برای صادرات تبدیل شود. هاشمیان با اشاره به افزایش مصرف بنزین کشور در ماه های اخیر، تاکید کرد: این یک زنگ خطر و هشدار است به این معنا که ما منابع گران خود را به راحتی می سوزانیم و از منابع ارزان مان به راحتی چشم پوشی می کنیم.
هاشمیان ادامه داد: در این همایش رئیس انگوا از کشور اندونزی و نایب رئیس نیز ایرانی است؛ بنابراین ایران در تدوین راهبردها نقش تعیین کننده ای دارد. وی با بیان اینکه نهادهای خصوصی برگزار کننده هفتمین همایش انگوا در ایران هستند، افزود: وزارت نفت و سایر نهادهای دولتی همانند وزارت «صمت» و سازمان محیط زیست، حامیان معنوی این همایش محسوب می شوند.
معاون وزیر نفت:
نتایج فعالیتهای پژوهشگاه باید در سطح صنعت نفت محسوس باشد
مشعل معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری به تبیین انتظارات وزارت نفت از پژوهشگاه صنعت نفت پرداخت و با تاکید بر پروژهمحور بودن فعالیتهای این مجموعه، گفت: نتایج این فعالیتها باید در سطح صنعت نفت محسوس باشد.
حبیباله بیطرف روز یکشنبه (۳۰ مهرماه) در مراسم تودیع و معارفه روسای پیشین و کنونی پژوهشگاه صنعت نفت، افزود: در حوزه پژوهش، وزارت نفت به دنبال پژوهشهای کاربردی و توسعهای است.
وی با اشاره به اقدامهای خوب وزارت نفت در انعقاد قرارداد با دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی کشور در حوزه بالادست و پایین دست صنعت نفت، عنوان کرد: پژوهشگاه صنعت نفت در بخش بالادست، در بحث مطالعات ازدیاد برداشت ۲ میدان اهواز و یادآوران و در بخش پایین دست، در تدوین دانش فنی فرایند شیرینسازی گاز با وزارت نفت همکاری میکند که امیدواریم فعالیتهای پژوهشگاه در هر ۲ حوزه، به الگویی برای سایر دانشگاهها تبدیل شود.
بیطرف همچنین بر ضرورت توجه بیشتر به فناوریهای بینِ بخشی مانند فناوری بایو، نانو و آیتی به عنوان فناوریهای تاثیرگذار در ارتقای راندمان کاری صنایع تاکید کرد و افزود: پژوهشگاه صنعت نفت هم باید به این مهم توجه کند، زیرا به طور مثال پیشبینیها حاکی است در دهههای آینده، اگر ارزش افزوده صنعتی کمتر از ۳۰ درصد نشات گرفته از فناوری آیتی باشد، صنعتی میرا خواهد بود.
وی بر ضرورت بهرهمندی از فناوریهای نوین و روزآمد دنیا هم تاکید کرد و گفت: پیوست فناوری در قراردادهای جدید نفتی با درنظر گرفتن همین واقعیت تدوین شده است که بر مبنای آن، انتقال فناوری در سطوح مدیریت پروژه، مهندسی مخزن و مدیریت تامین منابع مالی صورت میگیرد و شرکتهای اکتشاف و تولید ایرانی، EPC کارهای ایرانی و سازندگان ایرانی از مواهب این انتقال فناوری برخوردار میشوند.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه پژوهشگاه صنعت نفت میتواند در ارائه روشها و مدلهای انتقال فناوری به وزارت نفت کمک کند، افزود: پژوهشگاه باید با حرکت به سمت فعالیتهای پروژهمحور، سهم درآمدهای اختصاصی خود را افزایش دهد.
وی این نکته را هم یادآور شد که بین پژوهشگاه صنعت نفت و دانشگاه، رقابتی وجود ندارد و انتظاری مبنی بر انجام فعالیت آموزشی از سوی پژوهشگاه نیست.
بیطرف گفت: وزارت نفت و صنعت نفت ایران در حوزه پژوهش و فناوری در سال های گذشته اقدا م های خوبی انجام داده و ارکان مختلفی برای فعالیت در این حوزه ایجاد شده است.
پژوهش و فناوری هنوز در صنعت نفت نهادینه نشده است
وی پژوهشگاه صنعت نفت، دانشگاه صنعت نفت، پژوهشکده ازدیاد برداشت، موسسه مطالعات بین المللی انرژی و مدیریت های پژوهش و فناوری را به عنوان بخشهای مختلف مرتبط با پژوهش و فناوری در سطح وزارت نفت برشمرد و گفت: فعالیتهای خوبی هم در حوزه آموزشهای تخصصی مرتبط با صنعت نفت و نهادسازی پژوهش و فناوری در دانشگاه های معتبر کشور انجام شده است.
بیطرف از راهاندازی حداقل هفت انستیتوی تخصصی در زمینههای مرتبط با فعالیتهای پایین دست صنعت نفت در دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی کشور طی ۲ سال آینده خبر داد و گفت: امیدواریم در این بازه زمانی، شاهد راهاندازی همین تعداد مراکز ازدیاد برداشت نیز در دانشگاهها باشیم.
وی یادآور شد: با وجود این فعالیتهای گسترده، مقوله پژوهش و فناوری و آن چیزی که در دنیا به عنوان R&D مطرح است، هنوز در صنعت نفت نهادینه نشده و باید با وجود ظرفیتها و امکاناتی که داریم، در این مسیر گام برداریم. بیطرف به اختصاص ۲ تا ۴ درصد گردش مالی بنگاه های اقتصادی بزرگ دنیا به بحث تحقیق و توسعه اشاره کرد و افزود: تحقیق و توسعه علاوه بر ارتقای کیفیت کالاها و خدمات، حیات یک سازمان اقتصادی را تضمین میکند.
وی از مهندس زنگنه به عنوان معمار پژوهش و فناوری در وزارت نفت یاد کرد و گفت: اگرچه اقدام های ایشان در این حوزه بیبدیل است و در تاریخ صنعت نفت ایران به یادگار خواهد ماند، اما تا نهادینه سازی پژوهش و فناوری در صنعت نفت فاصله داریم.
بیطرف ادامه داد: اخیرا صحبتی مطرح شد مبنی بر اینکه مهندس زنگنه به پژوهش و پژوهشگاه اعتقادی ندارد؛ چنین حرفی ظلم است چرا که ایشان خود پرچمدار پژوهش و فناوری در صنعت نفت است و درباره پژوهشگاه نیز صرفا تاکید دارند که این مجموعه باید بیشتر به خروجیهای خود توجه داشته باشد.
معاون وزیر نفت از زحمات چهار ساله دکتر کاتوزیان در پژوهشگاه صنعت نفت قدردانی کرد و گفت: ایشان شخصیت ملی و باارزشی هستند و وزارت نفت قدردان زحماتشان است.
وی دکتر توفیقی را نیز به عنوان شخصیت ملی شناخته شده، استاد تمام دانشگاه و متخصص بزرگ در رشته شیمی مورد اشاره قرار داد و ابراز امیدواری کرد امکان استفاده از تجارب و توانمندی تخصصی ایشان در این صنعت بیش از پیش فراهم شود.
پژوهشگاه، سرمایه ارزشمند صنعت نفت است
رئیس پژوهشگاه صنعت نفت، این پژوهشگاه را به واسطه حدود ۶۰ سال سابقه فعالیت و برخورداری از سرمایه انسانی متخصص و متعهد و اندوخته گرانبهای دانش و تجربه، سرمایه ارزشمند صنعت نفت خواند و اظهار امیدواری کرد این مجموعه، بیش از پیش در خلق ارزش افزوده برای این صنعت موثر باشد.
جعفر توفیقی در مراسم معارفه خود به عنوان رئیس جدید پژوهشگاه صنعت نفت، از اعتماد وزیر نفت برای انتصاب وی در این مسئولیت قدردانی کرد و با اشاره به فعالیتهای خود در وزارت علوم در دولتهای هفتم و هشتم گفت: از دیرباز با دیدگاههای مدیریتی مهندس زنگنه آشنایی دارم؛ از دورانی که با تدبیر و درایت ایشان، چندین دانشکده مهندسی نفت راهاندازی و چند رشته دانشگاهی در حوزه بالادست صنعت نفت تعریف شد. در همان دوران و با اعتبارات وزارت نفت، این دانشکده ها تجهیز هم شدند.
وی از زنگنه به عنوان وزیری مقتدر و دارای دیدگاههای بسیار خوب، هم در حوزه کارهای اجرایی و هم در حوزه پژوهش و فناوری یاد کرد و گفت: در دولت یازدهم به همت ایشان، قراردادهایی در سطوح بالادست و پایین دست صنعت نفت با دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی کشور امضا شد که از اعتقاد جدی وزیر نفت به تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه و ضرورت توانمندسازی دانشگاهها و مراکز پژوهشی و تحقیقاتی کشور حکایت دارد.توفیقی افزود: اقدامات وزارت نفت در انعقاد این قراردادها میتواند به الگویی جدید در ارتقای توان دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی بدل شود و انشاالله این مراکز هم از صلاحیت کافی برای برآورده کردن نیازهای صنعت برخوردار باشند.رئیس پژوهشگاه صنعت نفت به سابقه آشنایی و ارتباط خود با پژوهشگاه هم از سالیان گذشته تاکنون اشاره کرد و گفت: متخصصان بزرگی در این مجموعه پرورش یافتهاند و سرمایهای که پژوهشگاه در دهههای گذشته و در فراز و نشیبهای مختلف کسب کرده است، باید مورد استفاده قرار گیرد.
وی به سرمایههای فیزیکی پژوهشگاه صنعت نفت هم اشاره و آن را در سطح خاورمیانه « بی نظیر» توصیف کرد.
باید در بازار فناوری نفت و گاز جهان هم مطرح باشیم
توفیقی در ادامه با اشاره به اساسنامه جدید پژوهشگاه صنعت نفت، اظهار کرد: به طور طبیعی اساسنامه مهمترین سند پژوهشگاه است که باید به عنوان سندی مادر به آن اتکا شود. در این اساسنامه، بر ماموریت گرایی پژوهشگاه تاکید و این ماموریت، ارتقای ظرفیتهای فناورانه و دانش فنی در صنعت نفت و تبدیل این صنعت به صنعتی دانش بنیان تعریف شده است.
وی با بیان اینکه صنعت نفت همچنان بزرگترین تکیهگاه اقتصادی کشور است، ادامه داد: این ماموریتی که برای پژوهشگاه تعریف شده، بسیار حائز اهمیت است و در دولت قبل هم که به عنوان دبیر ستاد نفت و گاز در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فعالیت میکردم، تمام تلاش بر این بود که به این رویکرد کمک کنم.
توفیقی با اشاره به اینکه هرچه صنایع دانش بنیان تر شوند و زیرساختهای فناورانه رشد کند، ارزش افزوده بیشتری خلق میشود، ادامه داد: گاه می بینیم که خیلی از شرکت های صاحب فناوری، درآمدشان از نفت ما بیشتر است و امیدوارم روزی برسد که همان گونه که در برخورداری از ذخایر نفت و گاز دنیا اول هستیم، در بازار فناوری نفت و گاز هم مطرح باشیم. رئیس پژوهشگاه صنعت نفت یادآور شد: تقاضا برای سازمانی که ماموریتگراست، اهمیت دارد و از آنجا که تقاضای اصلی باید از بدنه صنعت باشد، از مدیران بخشهای مختلف این صنعت باید خواست که تعامل نزدیکتری با پژوهشگاه داشته باشند و توانمندیهای این مجموعه را بیش از پیش باور کنند.
وی از زحمات دکتر کاتوزیان در مدت ریاست پژوهشگاه صنعت نفت قدردانی کرد و گفت: به ایشان که همواره به نیکی یاد میشوند، خسته نباشید میگویم و از ایشان میخواهم با توجه به مسئولیتی که به عنوان مشاور وزیر نفت دارند، وقت خود را بیشتر به پژوهشگاه اختصاص داده و تجربیات خود را در اختیار ما قرار دهند؛ چراکه راه میانبر برای موفقیت، استفاده از تجربیات است.
توفیقی یادآور شد: پیام من در بدو ورود به پژوهشگاه صنعت نفت، پیام همدلی، مشارکت و همراهی است؛ زیرا پیشرفت در دنیای امروز، رویدادی جمعی است و با مشارکت جمعی حاصل میشود. وی ابراز امیدواری کرد پژوهشگاه صنعت نفت در مسیر پیش رو، بیش از گذشته بتواند در مسیر سیاستهای وزارت نفت گام بردارد و در خلق ارزش افزوده موثر باشد.
انتصاب دکتر توفیقی به عنوان رئیس پژوهشگاه نفت مایه خوشحالی است
مشاور وزیر نفت از انتصاب دکتر توفیقی به عنوان رئیس پژوهشگاه صنعت نفت ابراز خرسندی کرد و گفت: ایشان تجربه سرشاری دارند، در رشته تخصصی خود دانشمند به شمار میروند و فردی بافضیلت هستند و امیدوارم با مدیریت ایشان، پژوهشگاه صنعت نفت ارتقا یابد.
حمیدرضا کاتوزیان، مشاور وزیر و رئیس سابق پژوهشگاه صنعت نفت در مراسم تودیع خود و معارفه جعفر توفیقی به عنوان رئیس پژوهشگاه صنعت نفت، با بیان این مطلب افزود: پژوهشگاه به عنوان یکی از بزرگترین مراکز پژوهشی کشور و خاورمیانه، در سالهای فعالیت خود خدمات ارزندهای به صنعت نفت ارائه کرده است و در چهار سال گذشته هم تلاش شد، حرکت این مجموعه در مسیر سیاستهای کلان دولت و وزارت نفت باشد.وی توفیقات حاصل شده در این مدت را نتیجه تلاش مستمر همکاران پژوهشگاه صنعت نفت عنوان کرد و گفت: از تمام تلاش ها قدردانی میکنم و بدون تعارف، مسئولیت نقایص و ایرادات را متوجه خود میدانم.
رئیس پژوهشگاه صنعت نفت منصوب شد
وزیر نفت در حکمی، دکتر جعفر توفیقی داریان را به ریاست پژوهشگاه صنعت نفت منصوب کرد.در حکم بیژن زنگنه خطاب به توفیقی آمده است: «با عنایت به مراتب علمی، تعهد و سوابق ارزنده مدیریتی جنابعالی، به استناد ماده «۶» اساسنامه پژوهشگاه صنعت نفت و تایید سرپرست محترم وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، به موجب این حکم به سمت «رئیس پژوهشگاه صنعت نفت» منصوب میشوید.انتظار دارد با بهره گیری از ظرفیتهای مدیران و متخصصان صنعت نفت و پژوهشگران آن پژوهشگاه، به ویژه استعدادهای جوان، در گسترش پژوهشهای کاربردی و توسعهای و ایفای نقش موثر در اکتساب و توسعه فناوریهای کلیدی و تجاریسازی آنها کوشش نموده، ضمن هماهنگی با معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت در ارزشآفرینی برای صنعت نفت ایران مشارکت موثر داشته باشید.امید است با اتکال به الطاف خداوند متعال در انجام امور محوله موفق و موید باشید.»
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس:
بهترین مسیر برای رشد اقتصادی توسعه صنعت پتروشیمی است
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که راه رهایی از خام فروشی، تولید هرچه بیشتر محصولات پتروشیمی است، گفت: بهترین مسیر برای رشد اقتصادی کشور توسعه صنعت پتروشیمی است.اسدالله قره خانی، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که از گذشته تا امروز صادرات محصولات پتروشیمی در صدر برنامه های دولت ها قرار داشته است، گفت: هم اکنون نیز باید صادرات محصولات پتروشیمی را بیش از گذشته افزایش دهیم، اگر خواهان کاهش خام فروشی هستیم باید تولید محصولات پتروشیمی هرچه بیشتر افزایش یابد.وی با بیان این که ایران جزء کشورهای گازخیز جهان به شمار می آید، افزود: گاز ما به روش های مختلف مصرف می شود که متاسفانه مصارف بخش خانگی هر روز در حال افزایش است، اما معتقدم بهترین شیوه مصرف گاز طبیعی، استفاده از آن برای تامین خوراک پتروشیمی هاست.قره خانی در ادامه با اشاره به این که باید در بخش پتروشیمی به جذب سرمایه بیشتر مبادرت کرد، گفت: نباید بخش های مختلف پتروشیمی با یکدیگر رقابت کنند، همچنین معتقدم صادرات محصولات پتروشیمی باید بیش از گذشته شفاف باشد.سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی افزود: چنانچه می خواهیم اقتصاد کشور در مسیر توسعه گام بردارد، بهترین راه آن توسعه هرچه بیشتر صنعت پتروشیمی و صادرات گسترده محصولات این صنعت است.وی صنعت پتروشیمی ایران را یک برند جهانی دانست و تصریح کرد: کشورهای بسیاری علاقه مند به سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی ایران هستند، با ایجاد بازرگانی قوی در بحث صادرات پتروشیمی، می توانیم مشتریان بسیاری جذب این صنعت کنیم.
ایران به راحتی از شوک های ناگهانی قیمت نفت عبور خواهد کرد
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با بیان این که برخی سخنان و تحولات سیاسی بر قیمت جهانی نفت تاثیرگذار خواهد بود، گفت: ایران به راحتی از شوک های ناگهانی قیمت نفت عبور خواهد کرد.
غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی، با بیان این که رئیس جمهوری آمریکا این کشور را با بحران های متعددی مواجه کرده است، گفت: به نظر می رسد بحران آفرینی رئیس جمهوری آمریکا به نفع ما تمام خواهد شد، هرچند ممکن است ناپختگی ترامپ خسارت هایی را نیز در پی داشته باشد، اما بهترین راه مقابله با سیاست های این کشور، اقتصاد مقاومتی است.عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی افزود: همان طور که مقاوم سازی اقتصاد در زمان تحریم منافعی برای کشور در پی داشت و برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) نیز برای کشور دارای منافع بسیاری است، اقتصاد کشور نیز هم اکنون از توانایی قابل قبولی برخوردار است که از این طریق می توانیم برای هر شرایطی برنامه مشخصی داشته باشیم.جعفرزاده ایمن آبادی با اشاره به این که برای هر اقدام آمریکا برنامه مشخصی خواهیم داشت، تصریح کرد: معتقدم بازار جهانی نفت ممکن است با برخی شوک های قیمتی مواجه شود، اما وزیر باتجربه نفت کشورمان به راحتی می تواند کنترل چنین شوک هایی را در دست بگیرد.
نتایج مطالعات چنگوله در کمیته مشاوران مدیریت مخازن بررسی شد
کمیته مشاوران مدیریت مخازن شرکت ملی نفت، نتایج طرح توسعه میدان چنگوله را که از سوی شرکت گازپرومنفت روسیه، DNO نروژ و PTTEP تایلند به این شرکت ارائه شده است، بررسی کرد.
معاونت بررسی طرح های منابع هیدروکربوری (نفت و گاز) مدیریت برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت اعلام کرد: این موضوع در یکصد و چهل و سومین جلسه کمیته مشاوران مدیریت مخازن شرکت ملی نفت بررسی و درباره متغیرهای مخزنی، فازهای مختلف برنامه های پیشنهادی شرکت ها جهت توصیف و توسعه میدان و پروفایل تولید پیش بینی شده، بحث و تبادل نظر شد.
در این جلسه، اعضای کمیته مشاوران مدیریت مخازن ضمن بررسی سابقه فعالیت سه شرکت ارائه دهنده نتایج مطالعات ، نظرات خود را در باره طرح های ارائه شده مطرح و نکاتی را به منظور بهبود کیفیت مطالعه و کاهش عدم قطعیت های موجود عنوان کردند. میدان نفتی چنگوله در استان ایلام در ۵٠ کیلومتری جنوب شرقی شهر مهران و پنج کیلومتری خط مرزی ایران و عراق قرار دارد. سازندهای اصلی حاوی هیدروکربور در میدان چنگوله سروک بالایی و پایینی است، اما وجود هیدروکربور با قابلیت تولید در سازند ایلام و سازندهای عمیق تر از جمله داریان و فهلیان نیز متحمل است.
مدیر بخش خاورمیانه توتال:
سیاست آمریکا داخلی است توتال به تعهدها پایبند است
مدیربخش خاورمیانه توتال، سیاست آمریکا در بحث برجام را موضوع داخلی آن کشور دانست و گفت: توتال به قوانین بین المللی و به تعهدهای خود پایبند است.
پس از سخنان دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا درباره برجام و تحریم دوباره ایران، بسیاری عنوان کردند توتال که تیرماه امسال برای توسعه فاز ۱۱ میدان گازی پارس جنوبی با ایران قرارداد همکاری امضا کرده بود، از ایران می رود و این قرارداد را اجرایی نمی کند؛ موضوعی که مدیر منطقه خاورمیانه و آفریقای شمال در بخش اکتشاف و تولید شرکت توتال آن را رد کرد و گفت: سیاست آمریکا در بحث برجام، موضوع داخلی آن کشور و توتال به قوانین بین المللی پایبند است و به تعهدهای خود ادامه می دهد.
استفان میشل، پاسخگوی پرسش های خبرنگاران ایرانی در پاریس تاکید کرد: برجام همچنان پابرجاست و ما به فعالیت خود در ایران ادامه می دهیم. وی درباره اقدام های توتال به عنوان رهبر کنسرسیوم توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی از زمان امضای این قرارداد، اظهار کرد: تاکنون تیم خود را برای انجام پروژه آماده کرده است و تقاضای همکاری برای آغاز کار (با شرکت های ایرانی) را نیز فرستاده ایم.
به گفته میشل، بر اساس برنامه تعریف شده، از اواخر سال ۲۰۱۷ یا اوایل سال آینده میلادی، کار اجرایی را در فاز ۱۱ کلید می زنیم.
۳۰ بار برای نهایی کردن قرارداد توسعه فاز ۱۱ ایران رفتم
مدیر منطقه خاورمیانه و آفریقای شمالی در بخش اکتشاف و تولید شرکت توتال، درباره اخبار منتشر شده مبنی بر این که توتال سرعت اجرای طرح را به دلیل فشار آمریکا کاهش داده است، پاسخ داد: از سال ۲۰۱۴ که در این مسئولیت فعالیت می کنم، برای نهایی کردن توسعه فاز ۱۱، ۳۰ بار به ایران رفته ام، ما سرعت فعالیت خود در ایران را طبق برنامه انجام می دهیم و مباحث سیاسی در این زمینه پیش از این نیز بارها مطرح شده است.
مدیر منطقه خاورمیانه و آفریقای شمالی توتال تصریح کرد: قوانین همه موارد را مشخص کرده است و ما نیز، همچنان طبق آن به فعالیت خود ادامه می دهیم.
توانمندی بالای شرکت های ایرانی
میشل در ادامه درباره استفاده از شرکت های ایرانی در طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی اظهار کرد: به دنبال همکاری با چند شرکت فعال ایرانی در این پروژه هستیم، برنامه ما، اجرای پروژه با بهترین کیفیت و کمترین هزینه است؛ بنابراین شرکت های خوب ایرانی نیز در این پروژه همکار ما خواهند بود.
وی به توانمندی شرکت های نفتی ایران اشاره کرد و گفت: بررسی بخش های مختلف صنعت نفت ایران نشان داد، شرکت هایی توانسته اند کارها را با کیفیت خوبی انجام دهند. با توجه به این توانمندی، ما برای همکاری با آنها، پیشنهادهایی ارائه کرده ایم.
مدیر ارشد توتال از نام بردن شرکت های ایرانی به دلیل این که هنوز قرارداد با آنها نهایی نشده است، خودداری کرد و افزود: با چهار تا پنج شرکت در این طرح همکاری خواهیم داشت.
به صنعت پتروشیمی ایران علاقه مندیم
میشل با بیان این که اجرای این پروژه، راه را برای انجام فعالیت های دیگر در ایران هموار می کند، افزود: علاقه مندیم در بخش پتروشیمی ایران نیز فعالیت کنیم و اکنون گفت وگو در این زمینه با مقام های ذیربط ایران در جریان و البته زمان بر است، اما برای ۲ طرف ارزش دارد تا به نتیجه برسد.
وی درباره چگونگی فعالیت در صنعت پتروشیمی ایران با توجه به امضای تفاهم نامه توتال با شرکت ملی صنایع پتروشیمی اظهار کرد: قرار است در تولید «پلی اتیلن» و «اتان کراکر» همکاری داشته باشیم.
مدیر ارشد توتال، درباره حضور در مناقصه میدان نفتی آزادگان و رقابت با شرکت های بزرگی مانند شل و اینپکس ژاپن نیز پاسخ داد: با توجه به آغاز فعالیت شرکت های خارجی در ایران، تمایل برای فعالیت در میدان نفتی آزادگان نیز بیشتر شده و به دلیل حضور رقبا، نمی توانم از برنامه های توتال برای حضور در این میدان مطلبی بگویم.
حضور توتال در بخش قطری لایه نفتی، لطمه ای به ۲ کشور نمی زند
مدیر منطقه خاورمیانه و آفریقای شمالی در بخش اکتشاف و تولید شرکت توتال در واکنش به پرسشی درباره حضور این شرکت در لایه نفتی پارس جنوبی با توجه به این که شرکت دانمارکی مرسک علاقه مند به توسعه این میدان بود و این شرکت از سوی توتال خریداری شده است، اظهار کرد: ما نیز این مورد را دنبال می کنیم اما به دلیل این که هنوز قرارداد نهایی نشده است، اجازه صحبت درباره آن را نداریم.
وی با اشاره به این که مرسک پیشنهادهای خوبی برای توسعه لایه نفتی پارس جنوبی به ایران داده بود، ادامه داد: نهایی شدن این قرارداد چند ماه زمان خواهد برد و اکنون نمی توان از جزئیات روند مذاکرات صحبت کرد.
میشل در پاسخ به برخی نگرانی ها درباره این که با توجه به حضور توتال در بخش قطری لایه نفتی پارس جنوبی، مبادا اطلاعات بخش ایران به قطر منتقل شود؛ اظهار کرد: این مسئله حضور در بخش قطری، نمی تواند به هیچ کدام از طرفین لطمه و خسارتی وارد کند.
روزانه ۱۶۰ هزار بشکه نفت از ایران می خریم
مدیر ارشد توتال با بیان این که همکاری توتال پس از برجام با ایران سرعت گرفته است، درباره خرید نفت از ایران هم اظهار کرد: از سال ۲۰۱۶ واردات نفت خام از ایران به روزانه ۱۶۰ هزار بشکه رسیده است.
وی درباره تمایل به همکاری در بخش های پایین دستی صنعت نفت گفت: ایران بازار بزرگی است، اما اکنون قصدی برای همکاری در این بخش نداریم و تقاضایی از ما نیز نشده است.
میشل یادآور شد: با توجه به این که ایران کشوری بزرگ به شمار می آید و بخش صنعتی گسترده، دانش بالا، جوانانی توانمند و درخشان دارد؛ برای ما نیز مهم است که با افراد توانمند همکاری و کار کنیم. این ویژگی ها در ایران، پایه مستحکمی برای امضای قراردادهای خوب و با ارزش بالاست.
مدیر منطقه خاورمیانه و آفریقای شمال در بخش اکتشاف و تولید شرکت توتال تاکید کرد: ایران بازار بزرگی در صنعت نفت و گاز است که باید برنامه بلندمدت داشت و زمان کافی برای آن در نظر گرفت.
خودکفایی ۸۰ درصدی ایران در ساخت تجهیزات جایگاه های سی ان جی
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی با اشاره به گام های مثبت در طرح توسعه جایگاه های عرضه سی ان جی، گفت: خوشبختانه در بخش تامین تجهیزات جایگاه های عرضه سی ان جی به میزان ۸۰ درصد به خودکفایی رسیده ایم.
منصور ریاحی با تبریک انتصاب علیرضا صادق آبادی به عنوان مدیرعامل جدید شرکت ملی پالایش و پخش گفت: تغییر در مجموعه شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی با هدف انبساط کاری و پویایی مجموعه و سرانجام، پیشرفت سازمان انجام شده است.
وی با اشاره به وظایف مهم شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی اظهار کرد: با توجه به اهداف تببین شده و همچنین وظایف جدیدی که وزیر نفت برای شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی در باره شرکت های زنجیره ای توزیع سوخت (برند)، حق العمل کاری، احداث جایگاه های کوچک و سوخت رسانی سیار مشخص کرده، این شرکت برنامه های راهبردی خود را پیاده سازی کرده است.
این مقام مسئول با اشاره به گفته وزیر نفت در همایش مدیران در سال ۹۵ گفت: شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی در سال ۹۵ سال سختی را پشت سر گذاشته که باتوجه به برنامه ریزی خوب و به موقع، توانست مدیریت بحران کند و سوخت رسانی بدون وقفه را در کشور انجام دهد.
ریاحی همچنین به بخشی دیگر سخنان وزیر نفت در مراسم تودیع و معارفه مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی اشاره کرد و این شرکت را حامی وزارت نفت در مسائل راهبردی دانست.
وی در ادامه به توانایی کارشناسان این شرکت در پیشبرد اهداف اشاره و اظهار کرد: در مجموعه شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی فعل خواستن را صرف کردیم و توانستیم کارهای بزرگ را اجرایی کنیم.
وی با اشاره به ذخیره سازی مطلوب فرآورده های نفتی تصریح کرد: باتوجه به پروژه های انجام شده در انبارهای نفت شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی، حدود ۱۲ میلیارد لیتر فرآورده های نفتی را ذخیره سازی کردیم.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی با اشاره به پروژه و طرح های انجام شده در واحد مهندسی شرکت، گفت: طرح های کهاب و دیسپچینگ، بخشی از اقدامات مطلوب این شرکت در زمینه بازیافت و کنترل از راه دور فرآورده بوده است.
وی در باره طرح کهاب گفت: این طرح نخستین بار در انبار نفت اصفهان راه اندازی شد که در پنج ماه، نزدیک به یک میلیون و ۲۰۰ هزار لیتر بازیافت بخار بنزین داشتیم.
ریاحی با اشاره به برنامه پنجم توسعه کشور گفت: در این برنامه مجموعه وزارت نفت مکلف شد سامانه کنترل یکپارچه اطلاعات را پیاده سازی کند.
این مقام مسئول افزود: طرح دیسپچینگ همسو با طرح جامع وزارت نفت از سال ۸۹ در دستور کار شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی قرار گرفت و در این زمینه پیشرفت مطلوبی را در سطح انبارهای نفت و جایگاه های عرضه سوخت داشته ایم.
ریاحی یکی از دستاوردهای شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی را طرح گاز طبیعی فشرده (CNG) دانست و افزود: با پیاده سازی این طرح از سال ۸۴ رقمی حدود ۵۴ میلیارد مترمکعب گاز توزیع شده که این میزان، جایگزین مصرف بنزین شده و صرفه جویی ارزی خیره کننده ای در زمینه واردات بنزین داشته است.
وی تصریح کرد: شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی حدود دو هزار و ۴۰۰ جایگاه سی ان جی راه اندازی کرده و سعی برآن داریم تا با تحریک تقاضا این طرح را توسعه دهیم و از این ظرفیت استفاده کنیم.
این مقام مسئول از خودکفایی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی در بخش هایی از این طرح خبر داد و گفت: گام های مثبتی در این طرح برداشته شده که خوشبختانه در بخش تجهیزات جایگاه ۸۰ درصد به خودکفایی رسیدیم.
ریاحی سامانه هوشمند سوخت را یکی از پروژه های ملی و اقدام های مثبت این شرکت نام برد و گفت: این پروژه در دوران تحریم کشور نقش پررنگی را ایفا کرده است.
وی اظهار کرد: از زمان اجرای طرح پیمایش، روزانه ۹ میلیون لیتر نفت گاز صرفه جویی داشته ایم که این مهم به دست توانمند کارشناسان شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی صورت گرفته است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش در باره طرح برند نیز گفت: این پروژه با دستور وزیر نفت به شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی واگذار شد که این شرکت در حوزه شناسایی شرکت های صاحب صلاحیت (برند)، توسعه و احداث جایگاه های کوچک و تک سکو و برند سازی شرکت های حمل و نقل اقدام هایی را دستور کار دارد.
حق العمل کاری، برند سازی مراکز سوختگیری هواپیمایی، سوخت رسانی در اربعین حسینی، از دیگر مباحثی بود که ازسوی مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی به طور کامل در این نشست تشریح شد.
تغییر و اصلاح فرآیندهای مالی شرکت ملی پخش در دستور کار قرار گرفت
مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی بر انضباط، تغییر و اصلاح فرآیندهای مالی تاکید کرد.
علیرضا صادق آبادی ۲۹ مهرماه در نخستین نشست با اعضای هیئت مدیره شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی بر بهبود وضع موجود از طریق اجرای برنامه های کوتاه مدت تاکید و تصریح کرد: نظم بخشی به وضع مالی به منظور جلوگیری از خروج منابع مالی و کاهش آن باید در دستور کار قرار گیرد.وی بر تشکیل اتاق فکر برای تعریف فرآیندهای مناسبت در شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی نیز تاکید کرد و افزود: ایجاد یکپارچگی و هماهنگی بین این شرکت، خطوط لوله و مخابرات نفت و برنامه ریزی برای تامین به موقع فرآورده ها باید در برنامه کاری شرکت قرار گیرد.صادق آبادی همچنین از نیروی انسانی به عنوان ثروت سازمانی نام برد و گفت: شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی همیشه در مواقع اضطرار وارد عرصه شده و به نحو مطلوبی نیز از عهده کار برآمده است که این نشان از وجود نیروهای زبده و کارآمد دارد.وی با بیان این که تقسیم بندی افراد و تعریف کار باید بر اساس حجم عملیاتی باشد، اظهار کرد: تقسیم بندی ها باید بر اساس حجم عملیات در تولید، صادرات، واردات و نوع همکاری انجام شود تا بتوانیم به بهره وری لازم دست یابیم.
وی از شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی به عنوان یک شرکت اصلی و بزرگ یاد کرد و گفت: این شرکت، گردش مالی بالایی دارد و اگر در عملیات آن اختلالی ایجاد شود، هم بر درآمد شرکت ملی پالایش و پخش و هم در فرایند توزیع سوخت تاثیرگذار خواهد بود؛ بنابراین بهره وری این شرکت به تولید ثروت بیشتر خواهد انجامید. صادق آبادی با بیان این که افزایش درآمد و کاهش هزینه که با وجود سرمایه های انسانی محقق می شود، جزء برنامه های ماست، ادامه داد: این وظیفه ماست که محیط کاری مناسب ایجاد کنیم و با نظم و انضباط مالی هزینه ها را کاهش و درآمدها را افزایش دهیم.
با حکم صادق آبادی
معاون مدیرعامل شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی منصوب شد
معاون وزیر نفت در حکمی معاون مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران را منصوب کرد.
در حکم علیرضا صادق آبادی به ناصر بابایی آمده است: نظر به تعهد، تخصص و تجربه جنابعالی، به موجب این حکم به عنوان معاون مدیرعامل این شرکت منصوب می شوید.
امید است با استعانت از خداوند متعال و عزم جدی در انجام وظایف محوله همواره موفق باشید.
فرصت را مغتنم شمرده از خدمات جناب آقای شاهرخ خسروانی در دوران تصدی در این سمت تشکر و قدردانی می نمایم.
ناصر بابایی، پیش از این مدیرعامل شرکت پالایش نفت تهران بوده است.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست:
کیفیت سوخت توزیعی تهران استاندارد است
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: کیفیت سوخت کلان شهرهایی همچون تهران، البرز و شیراز از سال ۹۲ تا ۹۶ بسیار بهبود یافته است و استاندارد لازم را دارد.مسعود تجریشی روز دوشنبه (یکم آبان ماه) با بیان این که یکی از مولفه های داشتن هوای پاک، سوخت مناسب است، گفت: سازمان حفاظت محیط زیست به صورت نمونه در جایگاه های عرضه سوخت آزمایش هایی انجام داده است که با دستور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست نیز مقرر شد این نمونه برداری ها هفتگی انجام شود.وی ادامه داد: کیفیت سوخت بسیاری از کلان شهرها از جمله تهران، البرز و شیراز مطلوب بوده و از استاندارد لازم را داراست.معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به این که وزارت نفت به موضوع توزیع سوخت با کیفیت توجه ویژه ای داشته است، تصریح کرد: اگر در زمستان که با وارونگی هوا روبه رو هستیم، سوخت گاز نیروگاه ها تامین شود، مشکلات در این فصل برطرف خواهد شد، البته در مکاتبه ای که با وزیر نفت داشتیم وی قول مساعد داد تا نیروگاه ها در زمستان از مازوت استفاده نکنند.تجریشی با بیان این که بر اساس پیش بینی ها امسال زمستان سردی پیش رو خواهیم داشت، گفت: برای صرفه جویی در مصرف انرژی به ویژه گاز طبیعی به همراهی مردم نیازمندیم، اگر همه ما تنها یک یا ۲ درجه هوای محل کار یا سکونت خود را کاهش دهیم، نیروگاه های کشور نیازی به سوزاندن مازوت نخواهند داشت.
منوچهری: شاهد تحول بزرگ مدیریتی و صنعتی در کشور هستیم
هدف گذاری سه مرحله ای برای تکمیل طرح های توسعه پارس جنوبی
معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت از هدفگذاری سه مرحله ای تکمیل فازهای باقیمانده پارس جنوبی تا پایان سال ۹۷ خبر داد و گفت: به برکت کار عظیمی که در پارس جنوبی انجام شده است، شاهد تحول بزرگ مدیریتی و صنعتی در کشور هستیم. غلامرضا منوچهری پس از بازدید از طرح های توسعه ای پارس جنوبی در پایان هفته گذشته ضمن قدردانی از تلاشها و فعالیت های صورت گرفته در بخش های مختلف اظهار کرد: بر اساس نرخ های متوسط رو به پایین، تولید گاز از هر فاز پارس جنوبی، روزانه معادل پنج میلیون دلار برای کشور درآمد مستقیم دارد. وی درآمد هر فاز پارس جنوبی را در صورت محاسبه مصرف نکردن سوخت مایع در نیروگاه ها و دیگر مصارف، روزانه معادل ۱۰ میلیون دلار عنوان کرد و گفت: تاخیر در بهره برداری از ۲ طرح فازهای ۱۳ و ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی روزانه ۴۰ میلیون دلار به اقتصاد کشور زیان وارد خواهد کرد. منوچهری با اشاره به پیشرفت قابل توجه هر یک از پروژه های در حال توسعه پارس جنوبی افزود: امروز شاهد همکاری منسجم و یکپارچه شرکت های پیمانکاری با شرکت نفت و گاز پارس به عنوان کارفرمای این پروژه ها هستیم و خوشبختانه شرایط به گونه ای پیش رفته است که امیدواری زیادی برای تکمیل این طرح ها وجود دارد.
ضرورت تکمیل فازهای ۱۳ و ۲۲ تا ۲۴ تا پایان سال ۹۷
وی دستیابی به اهداف مورد نظر را مستلزم هدفگذاری سه مرحله ای در اجرای فازهای ۱۳ و ۲۲ تا ۲۴ عنوان کرد و افزود: در مرحله نخست لازم است حداکثر تا پایان امسال، عملیات تصفیه گاز ترش پالایشگاه از فازهای ۶ تا ۸ صورت پذیرد که هم به عنوان تاسیسات پشتیبان عمل کرده و هم سبب شتاب در راه اندازی پالایشگاه ها می شود. منوچهری به تامین گاز در روزهای سرد سال اشاره کرد و ادامه داد: در مرحله دوم لازم است تا پیش از مهرماه سال ۹۷ اولین ردیف هر فاز از گاز دریای همان طرح، در خط تولید قرار گیرد که به دلیل ورود به فصل سرما اهمیت دوچندانی دارد. معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران بر لزوم تکمیل فرایند و ظرفیت فازهای ۱۳ و ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی تا پایان سال ۹۷ تاکید کرد و یادآور شد: همه عوامل اجرایی این پروژه ها اعم از بخش فراساحل و خشکی باید به طور جدی و همزمان برای دستیابی به این مهم تلاش کنند.
انسجام کارفرما و پیمانکاران پارس جنوبی
منوچهری شتاب در اجرای این پروژه ها را یکی از اهداف راهبردی شرکت ملی نفت عنوان کرد و گفت: در گذشته با مشکلات عدیده ای همچون بی تجربگی، نبود هماهنگی، کندی و زمانبر بودن طرح ها، تحریم و مشکلات پیش روی تامین مالی روبه رو بودیم که خوشبختانه این موانع برطرف شده و امروز با به کارگیری قابلیت ها، تجربه ها و اندوخته های گذشته، شاهد انسجام و یکپارچگی میان تیم های راه اندازی، پیمانکاران و کارفرما هستیم. معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت، رشد دانش، تجربه و فعالیت های مستمر در پارس جنوبی را نیازمند توجه ویژه و نهادینه شدن مقوله بهداشت، ایمنی و محیط زیست (اچ اس ای) عنوان کرد و افزود: رعایت نکات ایمنی سبب سرمایه افزایی و حرکت به سمت استانداردهای جهانی می شود. وی به اهمیت برقراری و تنظیم روابط حرفه ای، انسانی و نظام مند نیز اشاره کرد و گفت: به برکت کار عظیمی که در پارس جنوبی انجام شده است، شاهد تحول بزرگ مدیریتی و صنعتی در کشور هستیم.
طرحهای پارس جنوبی مطابق برنامه پیش می روند
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس که منوچهری را در این بازدید همراهی می کرد، در این نشست گفت: روند پیشرفت طرح های توسعه ای پارس جنوبی مطابق با برنامه زمانبندی پیش می رود. محمد مشکین فام افزود: بر اساس برنامه تکلیفی وزارت نفت، برداشت روزانه ۸۴ میلیون مترمکعب گاز ترش (سه میلیارد فوت مکعب) تا پایان سال ۹۷ در دستور کار قرار گرفته است که از این مقدار، سهم هر کدام از فازهای ۲۲ تا ۲۴، ۱۳ و ۱۴، ۲۸ میلیون مترمکعب در روز است. وی با اشاره به پیشرفت 9/85 درصدی طرح توسعه فاز ۱۳ و پیشرفت ۸۵ درصدی طرح توسعه فازهای ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی افزود: پیش بینی می شود تا پایان امسال پالایشگاه این ۲ طرح با گاز ترش فازهای ۶ تا ۸ راه اندازی شود.
معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت به همراه محمد مشکین فام، مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس و جمعی از مدیران ارشد و مجریان طرح های توسعه ای پارس جنوبی، در سفری دو روزه (چهارشنبه و پنجشنبه، ۲۶ و ۲۷ مهرماه) از روند اجرای طرح های در حال توسعه میدان مشترک گازی پارس جنوبی واقع در منطقه عسلویه بازدید کردند.
مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت:
فناوری تولید برق آنسالدو در ایران بومی سازی می شود
مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت گفت: آنسالدو با فناوری ها و توربین هایی که در اختیار دارد، می تواند گازهای ترش و نامرغوب ارسالی به مشعل و گازهای همراه نفت را به برق تبدیل کند، سپس این فناوری در ایران بومی سازی می شود.
علی وکیلی در باره تفاهم نامه همکاری میان تعدادی از شرکت های زیرمجموعه شرکت ملی نفت ایران و آنسالدو انرژیا ایتالیا گفت: شرکت نفت و گاز پارس به حجم زیاد برق احتیاج دارد به همین دلیل مقرر شده بود تا نیروگاهی در این منطقه تاسیس شود و به تامین برق مورد نیاز بپردازد، اکنون مطابق تفاهم نامه ای که این شرکت با آنسالدو انرژیا امضا کرد، شرکت ایتالیایی فناوری ویژه خود را برای استفاده از گازهای ارسالی به مشعل به منظور تولید برق به ایران می آورد. وی افزود: باید بتوانیم از ظرفیت های ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر برای نوسازی و بهینه سازی تجهیزات فرسوده و قدیمی تولیدکنندگان نفت و گاز استفاده کنیم که این موضوع به معنای بهینه سازی است و برای شرکت نفت و گاز پارس نیز موضوعیت دارد. مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت ادامه داد: بحثی که از نوسازی تجهیزات مهم تر است، موضوع زیست محیطی استفاده از گازهای ارسالی به مشعل در منطقه تنبک است. وکیلی اظهار کرد: گازهای ارسالی به مشعل، گازهایی بسیار ترش و نامرغوب است و توربین های مخصوصی قادر به استفاده از این نوع گاز ترش هستند. وی درباره دلیل انتخاب شرکت آنسالدو ایتالیا به عنوان پیمانکار این طرح توضیح داد: درصد زیادی از برق ایران به وسیله نیروگاه هایی تولید می شود که توسط شرکت آنسالدو انرژیا ساخته شده اند، این شرکت پیشینه طولانی مدت و موفقیت آمیزی در ایران دارد و یک شرکت قدیمی به شمار می رود. مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت با اعلام این که وزارت نیرو سهمی در تولید برق از گازهای همراه مشعل ندارد و این موضوع تنها به منطقه پارس جنوبی محدود می شود، ادامه داد: اصل محور ماده ۱۲ قانون، رفع موانع تولید رقابت پذیر بر سرمایه گذاری است، بدان معنا که ما با شرکت های با کیفیتی که بتوانند سرمایه گذاری کنند، همکاری می کنیم و این موضوع یکی از دلایل انتخاب شرکت ایتالیایی آنسالدو است، زیرا این شرکت در طرح جمع آوری گازهای ارسالی به مشعل های منطقه پارس جنوبی سرمایه گذاری می کند. وکیلی با بیان این که آنسالدو در ایران تنها نیست و ایتالیایی ها دارای یک کنسرسیوم در کشور هستند، گفت: طبق ماده ۱۲ برای سرمایه گذاری در بخش جلوگیری از سوختن گازهای مشعل و گازهای همراه نفت و نوسازی تجهیزات صنعت نفت برنامه ریزی شده است که مطابق آن از فناوری این شرکت ایتالیایی استفاده می کنیم. مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت افزود: ما سهمی در سرمایه گذاری طرح نداریم و فقط ممکن است شرکت نفت و گاز پارس سهمی را به خود اختصاص دهد اما عمده سرمایه گذاری را شرکت ایتالیایی از طریق بانک ها و سرمایه گذاران خود انجام می دهد و سرمایه گذاران داخلی و خصوصی ما در این طرح نقشی ندارند.
وکیلی، منطقه تنبک پارس جنوبی را تنها منطقه برای اجرای طرح جمع آوری گازهای مشعل اعلام کرد و ادامه داد: در صورتی که شرکت نفت و گاز پارس در آینده مایل به توسعه این طرح باشد ما نیز آمادگی اجرای آن را داریم. وی تصریح کرد: همه گازهای ارسال به مشعل در فاز ۱۲ پارس جنوبی با مخلوطی از گاز شیرین برای راه اندازی نیروگاه تولید برق استفاده می شود. وکیلی ادامه داد: از آنجا که میزان گازهای ترش ارسالی به مشعل متغیر است و نیروگاه احتیاج به جریان ثابتی از گاز دارد؛ به همین سبب از مخلوط گاز ترش و گاز شیرین با ظرفیت ۶۰۰ مگاوات استفاده می شود که توسعه آن در سیکل ترکیبی تا یکهزار مگاوات تولید برق نیز می رسد. مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت افزود: راه اندازی این نیروگاه سبب افزایش حجم تولید نفت یا گاز نمی شود، بلکه برق تولیدی این نیروگاه به عنوان یک زیرساخت و نیاز برای پارس جنوبی است. وی مدت زمان تعیین شده برای اجرایی شدن طرح را حداکثر ۲ سال اعلام کرد و ادامه داد: مطابق پیش بینی های انجام شده حداکثر ظرف ۲ سال آینده، نخستین واحد تولید برق باید وارد مدار شود و در هر مرحله نیز به تعداد واحدها افزوده می شود. وکیلی با اشاره به تلاش برای کاهش وابستگی به شرکت های خارجی، توضیح داد: یکی از قرارهای ما با شرکت آنسالدو این است که فناوری خود را در ایران بومی سازی کند، به همین سبب نمایندگان شرکت آنسالدو بلافاصله پس از امضای تفاهم نامه همکاری با شرکت بهینه سازی مصرف سوخت، با یک شرکت ایرانی توربین سازی نیز قراردادی امضا کردند تا طی مدت فعالیت خود در ایران، این فناوری را بومی سازی کنند. وی تاکید کرد: شرکت های ایرانی توان بالایی دارند، اما گاه سرمایه کافی برای اجرایی کردن طرح ها را ندارند، در حالی که شرکت آنسالدو افزون بر دارا بودن توان اجرایی کافی، در طرح یادشده شده نیز سرمایه گذاری می کند.
نمایندگی های هلدینگ خلیج فارس در سه کشور اروپایی افتتاح شد
نایب رئیس هیئت مدیره شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس از افتتاح نمایندگی های این شرکت در سه کشور اروپایی خبر داد. عادل نژادسلیم در مجمع سالانه شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با تأکید بر وجود فرهنگ سازمانی در کنار نگاه ریزبینانه به آینده اظهار کرد: راه های استفاده حداکثری از ظرفیت های موجود شرکت با بررسی چالش ها و گلوگاه ها از سال ۹۳ آغاز شد که در این میان باید قدردانی ویژه ای از زحمات و حمایت های مهندس بیژن زنگنه وزیر نفت، برای تحقق موفقیت های شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس کرد.وی به راه اندازی پروژه بیدبلند ۲ از بهمن ۹۷ اشاره و تصریح کرد: طرح پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس با سرمایه گذاری بیش از ۳ میلیارد دلار تاکنون بیش از ۵۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است؛ این طرح با هدف توقف هدر رفتن گازهای مشعل چاه های نفتی و تولید سالانه یک میلیون تن اتان برای مجتمع های پتروشیمی ساخته می شود.به گفته نژادسلیم، طرح پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس با هدف کسب درآمد، ارتقای سطح علمی، فنی، اقتصادی و اجتماعی، افزایش میزان گاز شیرین تولید شده در کشور، کاهش میزان مصرف فرآورده های نفتی و جایگزینی آن با گاز طبیعی، تولید اتان، پروپان، بوتان و میعانات گازی، تأمین اتان مورد نیاز واحدهای پتروشیمی و ایجاد اشتغال در دست ساخت است. نائب رئیس هیئت مدیره شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس ادامه داد: طرح پالایشگاه گاز بیدبلند۲ در زمینی به مساحت ۲۴۴ هکتار در شهرستان بهبهان و بیش از ۶۰ هکتار در تاسیسات ذخیره سازی برای صادرات در ماهشهر، با تامین سرمایه از سوی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، صندوق توسعه ملی و با عاملیت بانک سپه اجرا می شود. وی با تأکید بر فعالیت متخصصان و نیروهای اجرایی تمام ایرانی در طرح پالایشگاه گاز بیدبلند ۲ گفت: اکنون بیش از چهار هزار و ۲۰۰ نیرو در این طرح مشغول به فعالیت هستند.
اشتغال ۲ هزار و ۷۰۴ نفر در هلدینگ خلیج فارس
نژادسلیم، سال ۹۷ را سال اوج شکوفایی هلدینگ خلیج فارس دانست و اظهار کرد: سرمایه گذاری در این شرکت زمان بر است.
مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس افزود: تاکنون ۲ هزار و ۷۰۴ نفر در مجموعه های زیر نظر این شرکت جذب شده اند. وی با تأکید بر این که سود خالص پتروشیمی های تندگویان و اروند مثبت شده است، گفت: تمام شرکت های زیرمجموعه هلدینگ خلیج فارس آماده حضور در بورس هستند.
معادل 5/1 میلیارد یورو قرارداد ساخت کالاهای کاربردی نفت امضا شد
معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری گفت: در مسیر اجرای طرح بومیسازی ۱۰ گروه خانواده کالاهای پرمصرف صنعت نفت، تاکنون ۵۵ قرارداد به ارزش تقریبی معادل 5/1 میلیارد یورو امضا شده است. حبیباله بیطرف روز یکشنبه (۳۰ مهرماه) در حاشیه مراسم تودیع و معارفه رؤسای پیشین و جدید پژوهشگاه صنعت نفت، در جمع خبرنگاران اعلام کرد: تجمیع نیازها در این طرح به طور کامل صورت گرفته و برای هفت گروه از ۱۰ گروه کالایی، مناقصه خرید برگزار شده است. وی افزود: در این میان، تاکنون ۵۵ قرارداد مربوط به پنج گروه کالایی به ارزش معادل 5/1 میلیارد یورو امضا شده است. به گفته بیطرف، توانمندی سازندگانی که در مناقصه حاضر میشوند، از سوی دانشگاه صنعتی شریف ارزیابی میشود و در زمان اجرای قرارداد هم، دانشگاه تهران بر فرایند انتقال فناوری نظارت دارد. وی یادآور شد: در همه قراردادهایی که تاکنون امضا شده، شرکت سازنده ایرانی برنامه انتقال فناوری مختص خود را تدوین کرده است. معاون وزیر نفت از شناسایی حدود ۱۷ گروه کالای صنعت نفت به جز ۱۰ گروه مورد اشاره نیز خبر داد و گفت: پس از تعیین تکلیف ۱۰ گروه کالاهای کاربردی صنعت نفت، بومیسازی ۱۷ گروه بعدی کالاهای این صنعت در دستور کار قرار میگیرد. طرح بومی سازی ۱۰ گروه خانواده کالاها و تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت به دستور وزیر نفت و با هدف تقویت توانمندی های داخلی و اتکای بیشتر صنعت نفت به محصولات سازندگان ایرانی، از اواخر سال ۹۳ در دستور کار قرار گرفت. این ۱۰ گروه کالا شامل ساخت تجهیزات سرچاهی و رشته تکمیلی درون چاهی، پمپ های درون چاهی، انواع مته های حفاری (صخره ای، الماسی، مغزه گیری)، انواع شیرهای کنترلی، ایمنی و تجهیزات جانبی، انواع لوله ها (لوله های جداری بدون درز از ۳.۸ تا ۱۳ اینچ، لوله های جداری با درز از ۲۰ تا ۳۰ اینچ، لوله های مغزی CRA، لوله های حفاری و لوله های جریانی بدون درز بالای ۶ اینچ)، الکتروموتورهای ضد انفجار و دور متغیر، ماشین های دوار (توربین، کمپرسور و پمپ ها شامل پمپ های گریز از مرکز)، فولادهای آلیاژی CRYOGENICS، ابزارهای اندازه گیری حفاری و ساخت پیگ های هوشمند است.
صادرات گاز ایران به عراق تا ۳ برابر قابل افزایش است
رایزن بازرگانی ایران در عراق از حل مشکل صادرات گاز ایران به این کشور خبر داد و گفت: این ظرفیت تا سه برابر هم قابل افزایش بوده و توان فنی و تجهیزاتی لازم برای تحقق این مهم فراهم است. مجتبی خسروتاج، روز چهارشنبه (۲۶ مهرماه) در جمع رایزنان بازرگانی ایران گفت: در ۲ سال گذشته برای خروج سازمان توسعه تجارت از شکل سنتی آن تلاش هایی در قالب تفکیک مقوله های سیاست گذاری و حکمرانی و تبدیل شدن به یک نهاد توصیه ای و ترویجی انجام شد. وی با تاکید بر لزوم ظرفیت سازی برای توسعه صادرات افزود: رایزنان بازرگانی باید بتوانند محدودیت های بنگاه های ایرانی در بازارهای هدف را رفع کرده و به ارائه مشاوره به آنها بپردازند.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به بازار بزرگ کشور عراق تصریح کرد: عراق یکی از مهمترین بازارهای صادراتی کشور است، به طوری که جمهوری اسلامی ایران در ۶ ماه نخست امسال با سه میلیارد و ۱۷۰ میلیون دلار صادرات، به دومین مقصد صادراتی این کشور تبدیل شد. خسروتاج عنوان کرد: این موضوع در حالی به دست آمده که سهم دیگر کشورها در صادرات به این کشور در این مدت کاهش داشته است، همچنین برای بازار عراق نیازمند حضور تیمی ۱۰ نفره از سوی سازمان توسعه تجارت و استفاده از توانمندی نیروهای بومی و ایجاد شعبه ای از اتاق بازرگانی در این کشور هستیم. ناصر بهزاد، رایزن بازرگانی ایران در عراق نیز در این همایش افزود: رشد قابل ملاحظه صادرات ایران به عراق در ماه های گذشته به طور عمده مربوط به تغییر مستمر ترکیب کالاهای صادراتی به این کشور بوده است. وی با اشاره به حل مشکل صادرات گاز ایران به عراق برای نخستین بار گفت: این ظرفیت تا سه برابر هم قابل افزایش بوده و توان فنی و تجهیزاتی لازم برای تحقق این مهم فراهم است.
نگاه وزیر نفت به محیط زیست مثبت است
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان این که سوخت تولیدی پتروشیمی ها در ابتدای دولت یازدهم حذف شد، گفت: نگاه مثبت وزیر نفت به مقوله محیط زیست سبب حذف این سوخت آلاینده شد. عیسی کلانتری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان این که یکی از منابع آلوده کننده هوای تهران، تردد کامیون های بالای ۱۰سال است که شبانه وارد شهر تهران می شوند، گفت: حداقل ۳۰ درصد آلودگی تهران مربوط به این کامیون هاست، از این رو باید ورود کامیون هایی با عمر بالای ۱۰ سال به تهران ممنوع شود، یا حداقل در زمان هایی که آلودگی هوا شدید است، مانع تردد آنها در شهر شویم. وی یکی دیگر از منابع آلوده کننده هوا را موتورسیکلت ها دانست و افزود: دولت چندی پیش اجازه تاسیس کارخانه های موتورسیکلت برقی را تصویب کرد که بر این اساس موتورهای برقی به تدریج جایگزین موتورهای موجود می شوند که امیدوارم این موضوع حداقل تا ۲ سال آینده عملیاتی شود. کلانتری با اشاره به این که آلودگی هوای تهران با سال های گذشته و اوایل دهه ۹۰ قابل مقایسه نیست، تصریح کرد: وضع هوا در دولت یازدهم یعنی از سال ۹۲ رو به بهبود بوده و روزهای سالم تهران هر روز افزایش یافته که این امر نتیجه استفاده از سوخت مناسب است. رئیس سازمان حفاظت محیط زیست عنوان کرد: موضوع محیط زیست در وزارتخانه های نفت و صنعت، معدن و تجارت جزو اولویت های نخست است، بنابراین، اطمینان دارم کیفیت هوا بهتر خواهد شد. وی ادامه داد: سوخت تولیدی پتروشیمی ها در ابتدای دولت یازدهم حذف شد، از این رو معتقدم نگاه مثبت وزیر نفت به محیط زیست، سبب حذف این سوخت آلاینده شد.
سیاست های آمریکا به صنعت نفت ایران آسیب نمی رساند
معاون وزیر نفت اعلام کرد تغییر رویکرد آمریکا در قبال ایران، آسیبی به صنعت نفت جمهوری اسلامی ایران نمی رساند. به گزارش خبرگزاری رویترز از لندن، امیر حسین زمانی نیا، معاون وزیر نفت در امور بین الملل و بازرگانی، روز سه شنبه (۲۵ مهر ماه) اعلام کرد: سیاست جدید دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، در قبال ایران بر عزم جمهوری اسلامی برای توسعه صنعت نفت و جذب سرمایه خارجی، تأثیری ناچیز خواهد داشت. وی اعلام کرد ایران امیدوار است تا مارس ۲۰۱۸ میلادی ۱۰ قرارداد جدید با شرکت های خارجی برای توسعه میدان های نفت و گاز انعقاد کند.
معاون وزیر نفت گفت: گمان نمی کنم هیچ یک از ما یا شریکان ما از این اظهار نظر (ترامپ) متعجب شده باشند؛ انتظارهای ما از سازوکار سیاست گذاری در دولت آمریکا بسیار حساب شده بوده است. زمانی نیا افزود: بیانیه ها و سیاست های آمریکا تأثیر و پیامد مهمی برای برنامه آینده ما در صنعت نفت ندارد. به گفته وی، ایران در الگوی جدید قراردادهای نفتی با شرکت های خارجی، از جمله چند شرکت اروپایی، در حال مذاکره درباره ۲۸ قرارداد جدید است. معاون وزیر نفت همچنین اعلام کرد ایران که بزرگترین ذخایر گاز جهان را در اختیار دارد، قصد دارد تا سال ۲۰۲۱ میلادی ظرفیت تولید گاز خود را از سطح کنونی ۸۰۰ میلیون متر مکعب در روز، به یک میلیارد و ۱۰۰میلیون متر مکعب در روز برساند. به گفته زمانی نیا، ایران همچنین قصد دارد تولید روزانه نفت خام خود را تا سال ۲۰۲۱ میلادی به چهار میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه برساند. معاون وزیر نفت اعلام کرد چند میدان نفتی بزرگ، از جمله آزادگان، یادآوران، آبتیمور و منصوری در مجموع می توانند تولید روزانه نفت ایران را روزانه ۲ میلیون بشکه افزایش دهند.
جلوگیری از سوختن 150 میلیون فوت مکعب گازهای همراه نفت
نفت مناطق مرکزی از سوختن ۱۵۰ میلیون فوت مکعب گازهای همراه نفت جلوگیری می کند. مدیر امور فنی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران از همکاری با شرکت ایتالیایی آنسالدو برای جمع آوری روزانه ۱۵۰ میلیون فوت مکعب گازهای همراه نفت در این شرکت خبر داد. احمد رجبی روز چهارشنبه (۲۶ مهرماه) در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری بین تعدادی از شرکت های زیرمجموعه شرکت ملی نفت ایران و آنسالدو انرژیا ایتالیا برای جمع آوری گازهای مشعل به منظور تولید برق و نوسازی تجهیزات نفت و گاز، گفت: این شرکت هم اکنون به طور میانگین دارای ظرفیت تولید روزانه حدود ۲۰۰ هزار بشکه نفت و ۳۰۰ میلیون مترمکعب گاز است و از طریق سه شرکت بهره برداری نفت و گاز شرق، غرب و زاگرس جنوبی فعالیت ها در ۱۹ استان را زیر پوشش دارد.
وی افزود: فعالیت های اصلی شرکت نفت مناطق مرکزی بر ۲ محور اصلی متمرکز است، نخستین محور مربوط به تولید ۳۵ تا ۴۰ درصد تولید گاز در خشکی و محور دوم، توسعه و تولید میدان های مشترک غرب کشور است. مدیر امور فنی شرکت نفت مناطق مرکزی با اشاره به امضای ۹ یادداشت تفاهم با ۹ شرکت بین المللی با هدف انجام فعالیت های IOR و EOR در میدان های غرب کشور گفت: بحث های تکمیلی ۶ مورد از این تفاهم ها در مراحل پایانی قرار دارد، مرحله بعد نیز ارسال طرح جامع توسعه (MDP) به شرکت ملی نفت ایران و طی کردن مراحل دیگر تا رسیدن به مرحله امضای قرارداد نهایی است. رجبی ادامه داد: در پروژه ها حدود پنج میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار پروژه توسعه ای به صورت EPCF تعریف شده که در سه بخش توسعه میدان های نفتی، توسعه میدان های گازی و احداث ایستگاه های تقویت فشار گاز در میدان های گازی در دستور کار شرکت ملی نفت قرار گرفته است. وی تصریح کرد: پیش بینی می شود با اجرای این طرحها، ظرفیت تولید روزانه نفت از حدود ۲۰۰ هزار بشکه کنونی به ۳۰۰ هزار بشکه، ظرفیت تولید روزانه گاز از ۳۰۰ میلیون مترمکعب کنونی به ۴۰۰ میلیون متر مکعب و ظرفیت تولید میعانات گازی از ۸۰ هزار بشکه کنونی به ۱۱۰ هزار بشکه در روز برسد.
مدیر امور فنی شرکت نفت مناطق مرکزی درباره گازهای همراه نفت گفت: هم اکنون در تاسیسات شرکت نفت مناطق مرکزی روزانه حدود ۱۵۰ میلیون فوت مکعب گازهای همراه سوزانده می شود که برای جمع آوری آنها برنامه ریزی لازم انجام شده و قرار است با شرکت ایتالیایی آنسالدو انرژیا مشورت و سپس پروژه ها را تعریف کنیم. رجبی در پایان سخنان خود از آمادگی کامل شرکت نفت مناطق مرکزی برای همکاری طولانی مدت با شرکت آنسالدو انرژیا خبرداد.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس جنوبی:
فازهای پارس جنوبی تا یک سال و نیم آینده تکمیل می شود
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با بیان اینکه ۸۵ درصد از پروژه های پارس جنوبی به سرانجام رسیده اند، گفت: ۱۵ درصد باقیمانده ظرف یک سال و نیم آینده پایان می یابد و رسیدگی به مسائل زیست محیطی و نوسازی تجهیزات در دستور کار قرار می گیرد. محمد مشکین فام در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری میان ایران و ایتالیا که روز چهارشنبه( ۲۶ مهر) در ساختمان شرکت بهینه سازی مصرف سوخت برگزار شد، با ابراز رضایت از عملکرد پیشین شرکت های ایتالیایی در پارس جنوبی، درباره توسعه فازهای پارس جنوبی گفت: خوشبختانه توانسته ایم پس از ۱۵ سال تلاش و صرف ۷۰ میلیارد دلار هزینه، ماموریت توسعه پارس جنوبی را با موفقیت به پایان برسانیم تا جایی که اکنون بیش از ۸۵ درصد راه را طی کرده ایم و ظرف یک سال و نیم آینده، به جز فاز ۱۱، تمام فازهای پارس جنوبی به اتمام می رسند. وی افزود: در مجموع ۴۱۳ حلقه چاه تولیدی، ۴۰ سکوی دریایی، حدود سه هزار و ۵۰۰ کیلومتر خط لوله دریایی و ۱۳ پالایشگاه که هشت مورد در عسلویه و پنج مورد در منطقه تنبک هستند داریم که پیش بینی می شود پس از تکمیل طرح، روزانه نزدیک به ۷۳۰ میلیون متر مکعب گاز، یک میلیون بشکه میعانات گازی، ۱۰ میلیون تن ال پی جی، ۱۰ میلیون تن اتان و پنج هزار تن گوگرد از حوزه پارس جنوبی تولید کنیم. مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با بیان این که تاکنون همه توجه ها بر توسعه پالایشگاه های پارس جنوبی بوده، گفت: با سبک تر شدن کار در حوزه پارس جنوبی، از این پس موضوع هایی از قبیل بازیافت گازهای مشعل، کاهش آلاینده پساب های صنعتی و مواردی از این دست در دستور کار قرار می گیرند که امضای تفاهم نامه میان ایران و ایتالیا نیز در همین زمینه است. مشکین فام همچنین مدت زمان اجرا شدن طرح جمع آوری گازهای همراه مشعل را ۱۸ ماه اعلام کرد. مشکین فام افزود: تا پیش از مطرح شدن تفاهم نامه همکاری میان ایران و ایتالیا، در نظر داشتیم یک نیروگاه مستقل با ظرفیت یک هزار مگاوات در منطقه پارس ۲ (تنبک) تاسیس کنیم اما با تلفیق این دو پروژه هم قادر به اصلاح مسائل زیست محیطی و کاهش گازهای همراه مشعل خواهیم بود و همچنین به هدف اصلی خود یعنی تولید برق دست می یابیم. روز چهارشنبه ( ۲۶ مهر) تفاهم نامه همکاری میان ایران و ایتالیا با هدف جمع آوری گازهای همراه مشعل برای تولید برق و نوسازی تجهیزات نفت و گاز با حضور نمایندگان شرکت آنسالدو ایتالیا و مدیران برخی شرکت های نفتی ایران در ساختمان شرکت بهینه سازی مصرف سوخت، امضا شد.
مخزن گازی پارس جنوبی، ۱۴ تریلیون مترمکعب گاز طبیعی و ۱۹ میلیارد بشکه میعانات گازی دارد
مخزن پارس جنوبی ارزشی بیش از ۱۵۵ هزار تن طلا معادل ۱۲۰ سال تولید نفت کشور را دارد که پس از توسعه کامل، ارزش محصولات پارس جنوبی از شرکت های بزرگی چون BP انگلستان بیشتر خواهد بود.
مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی با بیان اینکه عظمت و اهمیت ذخایر پارس جنوبی بر هیچ کس پوشیده نیست، اما مرور اطلاعات آن در نوزدهمین سالروز تاسیس مجتمع گاز پارس جنوبی کمک فراوانی به درک بهتر این منبع عجیب می کند، گفت: مخزن گاز پارس جنوبی با ۳ هزار و ۷۰۰ کیلومتر مربع مساحت دارای ظرفیت ۱۴ تریلیون مترمکعب گاز طبیعی و ۱۹ میلیارد بشکه میعانات گازی است.
وی افزود: این مخزن ۸ درصد از ذخایر گاز جهان و ۵۰ درصد ذخایر گاز ایران را تشکیل می دهد.
مسعود حسنی اظهار کرد: ارزش مخزن پارس جنوبی معادل ۱۵۵ هزار و ۹۹۲ تن طلا است، یعنی اگر این مقدار طلا را درکامیون بارگیری کنیم و در هرکامیون ۲۰ تن طلا قرار گیرد، ۷ هزار و ۸۰۰ کامیون و کاروانی به طول ۷۸ کیلومترخواهد شد؛ به عبارت دیگر، مخزن پارس جنوبی ارزشی معادل ۱۲۰ سال تولید نفت کشور را داراست.
مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی ادامه داد: رسیدن به این درآمد نیازمند تأسیساتی است که ارزش افزوده ایجاد کند، تبدیل گاز به محصولات با ارزش و در واقع احیای این ارزش و تزریق منابع مالی به کشور بر عهده مجتمع گاز پارس جنوبی است و در حال حاضر تولید گاز این شرکت روزانه معادل ۲ میلیون و ۲۴۳ هزار بشکه نفت خام است که پس از پایان توسعه به حدود ۵ میلیون بشکه معادل نفت خام افزایش خواهد یافت.
وی تصریح کرد: این میزان تولید زمانی مورد توجه بسیار قرار می گیرد که بدانید، شرکت BP در سال ۲۰۱۰ موفق به تولید گاز طبیعی، نفت خام، میعانات و NGL معادل ۳ میلیون و ۸۲۲ هزار بشکه نفت خام شده که این میزان در سال ۲۰۱۴ به ۳ میلیون و ۱۵۱ هزار بشکه معادل نفت خام کاهش یافته است.
حسنی گفت: در واقع ارزش محصولات پارس جنوبی پس از توسعه کامل حدود دو میلیون بشکه از تولید شرکتی مانند BP انگلیس بیشتر خواهد بود.
BP جزء ۵ شرکت بزرگ نفتی جهان است که بیش از ۱۰۰ سال قدمت دارد؛ در حالی که مجتمع گاز پارس جنوبی هم اکنون در دوران جوانی است و در افق ۱۴۰۴، از ابتدای شروع فعالیت آن، تنها حدود ۳۰ سال خواهد گذشت؛ این موضوع نشان می دهد که پارس جنوبی در اوج جوانی، یکی از بزرگترین شرکت های نفت و گاز دنیا که رقابت با آن آرزوی بسیاری از شرکت های بزرگ جهان خواهد بود.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب خبرداد
برنامه ریزی جمع آوری ۷۲۰ میلیون فوت مکعب گازهای همراه نفت
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب هدف از امضای تفاهم نامه همکاری با شرکت آنسالدو انرژیا ایتالیا را جلوگیری از سوختن روزانه ۷۲۰ میلیون فوت مکعب گازهای همراه نفت و نوسازی تجهیزات و تاسیسات قدیمی اعلام کرد.
بیژن عالی پور روز چهارشنبه (۲۶ مهرماه) در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری بین تعدادی از شرکت های زیرمجموعه شرکت ملی نفت ایران و آنسالدو انرژیا ایتالیا برای جمع آوری گازهای مشعل به منظور تولید برق و نوسازی تجهیزات نفت و گاز، گفت: شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در پنج استان کشور فعالیت دارد و ۸۳ درصد از نفت و ۱۶ درصد از گاز کشور را تولید و خوراک همه مجتمع های پتروشیمی استان خوزستان را تامین می کند.
وی با بیان اینکه این شرکت در ۴۰۰ هزار کیلومتر مساحت بیش از ۳۰ هزار کیلومتر خطوط لوله دارد، تصریح کرد: ۹۸ درصد از تاسیسات و تجهیزات ما مربوط به سال های ۱۳۴۰ تا ۱۳۵۰ شمسی است که اکنون فرسوده هستند و احتیاج به نوسازی دارند.
عالیپور با تاکید بر این که حیاتی ترین تاسیسات شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب که خوراک پالایشگاه های نفت کشور و محموله های صادرات نفت خام را تامین می کند، به تعمیر و نوسازی فوری نیاز دارند، اظهار کرد: قرار است طرح توسعه چهار میدان و ۱۱ مخزن ازجمله بی بی حکیمه، گچساران، منصوری، مارون، اهواز آسماری، اهواز بنگستان از محل ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر، در شورای عالی اقتصاد مطرح شوند.
عالی پور از تلمبه خانه های حیاتی امیدیه و گوره یاد کرد و گفت: با توجه به این که این تأسیسات به منظور انتقال نفت خام صادراتی و تامین خوراک پالایشگاه ها استفاده می شوند، نوسازی آنها در اولویت قرار دارد.
وی با اشاره به برنامه توسعه چهار میدان کرنج، پارسی، شادگان و رگ سفید شامل ۹ مخزن، گفت: این میدان ها در قالب قراردادهای EPCF از طریق الگوی قراردادی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب که به تصویب هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران رسیده است و موافقت وزیر نفت را دارد، توسعه می یابند.
عالیپور در ادامه درباره گازهای همراه نفت گفت: روزانه ۷۲۰ میلیون فوت مکعب گازهای همراه نفت در پنج شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری، نفت و گاز گچساران، نفت و گاز کارون، نفت و گاز مارون و نفت و گاز مسجدسلیمان سوزانده می شود، قرار است برای جلوگیری از سوختن این مقدار گاز به منظور تحقق اهداف زیست محیطی، با همکاری شرکت ایتالیایی آنسالدو انرژیا هرچه سریع تر از سوختن این گازها جلوگیری شود.
عالیپور حجم سرمایه گذاری برای اجرای طرح جمع آوری گازهای همراه نفت را در مرحله نخست حدود ۶ میلیارد دلار برآورد کرد.
مشاور وزیر نفت در امور گازرسانی:
مازندران و گیلان زمستان امسال، قطع یا افت فشار گاز ندارند
مشاور وزیر نفت در امور گازرسانی گفت: با تکمیل طرح های گازرسانی برخی شهرهای شمالی کشور و راه اندازی شبکه گازرسانی در دهه فجر، استان های گیلان و مازندران در زمستان امسال با مشکل قطع یا افت فشار گاز روبه رو نمی شوند.
محمود آستانه در بازدید از روند پیشرفت فیزیکی پروژه های گازرسانی به شهرهای کجور و پول، با بیان اینکه تامین نیاز سوختی شهرها و روستاها از طریق توسعه گازرسانی از جمله برنامه های وزارت نفت است، گفت: در چهار سال گذشته، یکهزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای گازرسانی در مازندران هزینه شده است و بیش از ۷۰۰ روستا در این استان از نعمت گاز بهره مند شده اند.
وی با بیان اینکه هزینه انتقال یک لیتر نفت سفید، نفت گاز یا نفت کوره به بخش کجور به ازای یک متر مکعب گاز، چند برابر است، تأکید کرد: گازرسانی به روستاهای منطقه و شهرهای پول و کجور برای ما بسیار مهم است که از طریق گاز طبیعی فشرده «سی ان جی» انجام می شود، بنابراین شرکت گاز مازندران باید یک جدول زمان بندی تهیه و برنامه ریزی کند تا زمان بهره برداری از پروژه گازرسانی به این دو شهر معلوم شود.
مشاور وزیر نفت در امور گازرسانی اظهار کرد: پیمانکار توزیع گاز طبق قراردادی که با شرکت گاز استان دارد باید گاز مورد نیاز مردم شهرهای کجور و پول را در مقصد تحویل دهد و در ازای هر متر مکعب گاز تحویلی، مبلغ آن را از این شرکت دریافت کند؛ این قرارداد پنج ساله و قابل تمدید است.
نماینده وزارت نفت در طرح های بیع متقابل گازرسانی ادامه داد: ایستگاه مادر برای تأمین و توزیع گاز کجور در شهر مرزن آباد در حال احداث است و طبق تعهد پیمانکار، تا ۲۲ بهمن امسال تکمیل می شود و به بهره برداری می رسد. وی با اشاره به اینکه ۱۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار برای دو شهر غرب مازندران در نظر گرفته شده است، گفت: حدود ۹۸ درصد شهرهای ایران و ۸۰ درصد روستاها از گاز بهره مند شده اند. آستانه گفت: مازندران و گیلان زمستان امسال مشکل قطع و افت فشار گاز ندارند.
مشاور وزیر نفت از در دست اقدام بودن ۳۵۰ میلیارد تومان پروژه در این دولت خبر داد و از گاز به عنوان یک انرژی پاک و به صرفه اقتصادی یاد کرد.
آغاز توزیع بن کارت بازنشستگان صنعت نفت در دفاتر تهران
توزیع بن کارت بازنشستگان صنعت نفت از روز شنبه (۲۹ مهرماه) با حضور معاون امور بازنشستگی و رفاه در دفاتر نمایندگی صندوق ها در تهران آغاز شد.
چهارشنبه هفته گذشته (۲۶ مهرماه) نیز توزیع محدودی در نمایندگی شمال و مرکز انجام شده بود که از شنبه به طور رسمی با حضور معاون امور بازنشستگی و رفاه این اقدام صورت گرفت.
سید عبدالامیر شیرازی، معاون امور بازنشستگی صبح شنبه (۲۹ مهرماه) در بازدید از دفتر نمایندگی مرکز و شمال گفت: هماهنگی های خوبی در نمایندگی های صندوق های بازنشستگی، پس انداز و رفاه کارکنان صنعت نفت انجام شده است تا توزیع آسان و سریع صورت گیرد.
اعتبار پیش بینی شده برای این کارت ۶۵۰ هزار تومان برای خرید از فروشگاه های رفاه است؛ بن کارت دیگر استان ها نیز در حال توزیع است.
تولید تجمعی میدان یادآوران فراتر از ۱۰۰ میلیون بشکه نفت
تولید تجمعی نفت در میدان مشترک یادآوران به ۱۰۰ میلیون و ۶۰ هزار بشکه رسیده است. هادی نظرپور، مجری طرح توسعه میدان نفتی یادآوران در شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن)، به هدف گذاری فاز نخست توسعه یادآوران مبنی بر تولید روزانه ۸۵ هزار بشکه نفت در این میدان اشاره کرد و افزود: این در حالی است که هماکنون روزانه حدود ۱۱۲ هزار بشکه نفت از این میدان مشترک برداشت میشود. وی ضریب بازیافت این میدان را در برداشت نفت سبک حدود ۱۵ درصد و نفت سنگین ۶ تا ۷ درصد خواند و گفت: با توجه به حدود ۳۴ میلیارد بشکه ذخایر نفت درجای میدان یادآوران که این میدان را در زمره بزرگترین میدان های نفتی ایران قرار داده است، تعیین تکلیف ادامه فرآیند توسعه این میدان در قالب قراردادهای جدید نفتی در اولویت شرکت ملی نفت ایران قرار دارد. فاز نخست طرح توسعه میدان یادآوران، ۲۳ آبان ماه سال گذشته با ظرفیت تولید ۸۵ هزار بشکه نفت در روز افتتاح شد. میدان نفتی یادآوران در ١٠ کیلومتری جنوب شرقی میدان آزادگان و در حدود ۷۰ کیلومتری جنوب غربی اهواز و شمال خرمشهر در منطقه جغرافیایی کوشک و حسینیه به صورت شمالی- جنوبی در گستره نوار مرزی کشور عراق واقع شده و با میدان سندباد عراق مشترک است.
۳ برابر شدن مراکز تشخیصی- درمانی بازنشستگان نفت
تعداد مراکز تشخیصی - درمانی طرف قرارداد با صندوق های بازنشستگی، پس انداز و رفاه کارکنان صنعت نفت با رشد سه برابری به ۵۲۰ مرکز رسید.روابط عمومی صندوق های بازنشستگی پس انداز و رفاه کارکنان صنعت نفت در باره مطلب برخی منابع خبری در زمینه مسائل درمانی بازنشستگان صنعت نفت که در قالب یادداشت کاربران منتشر شده است، اعلام کرد: تعداد مراکز تشخیصی - درمانی طرف قرارداد با صندوق های بازنشستگی، پس انداز و رفاه کارکنان صنعت نفت در سراسر کشور به ۵۲۰ مرکز رسیده؛ در حالی که این تعداد در سال ۹۲ تنها ۱۷۱ مرکز بود و این نشان از رشد حدود سه برابری دارد. همه مراکز طرف قرارداد با صندوق های بازنشستگی صنعت نفت در فهرست مراکز ارائه دهنده خدمات با کیفیت قرار دارند و پیش تر اعلام شده است در زمینه امضای قرارداد با مراکز، محدودیتی جز ارائه خدمات باکیفیت وجود ندارد. هم اکنون هزینه های درمان پس از بررسی اسناد پزشکی در نمایندگی های صندوق در هفت منطقه در اسرع وقت به بازنشستگان پرداخت می شود؛ در باره پرداخت هزینه های درمانی و تعرفه های پزشکی، صندوق های بازنشستگی، پس انداز و رفاه کارکنان، صنعت نفت سرآمد دیگر صندوق هاست. بازنشستگان صنعت نفت پس از دریافت خدمات درمانی از مراکز طرف قرار داد فقط ۱۰ درصد فرانشیز پرداخت می کنند که این مبلغ در مراکز دولتی نیز صفر محاسبه می شود.
مدیر طرح های سی ان جی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی:
همایش انگوا سبب تقویت همکاری در صنعت سی ان جی می شود
مدیر طرح های سی ان جی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی با بیان این که برگزاری هفتمین همایش انگوا در ایران به تقویت همکاری ها در این صنعت و تبادل نظر کارشناسان کمک می کند. علی مهرابی افزود: ۶ دوره پیشین همایش و نمایشگاه اتحادیه خودروهای گازسوز آسیا و اقیانوسیه (انگوا) در کشورهای فیلیپین، مالزی، تایلند، هند و چین برگزار شد و نتایج قابل توجه و سازنده ای برای همه کشورهای عضو اتحادیه در برداشت. وی با بیان این که نهم تا یازدهم آبان ماه امسال هفتمین کنفرانس انگوا به میزبانی ۴ نهاد خصوصی در ایران برگزار می شود، افزود: کشورهای عضو این اتحادیه از طریق برگزاری این همایش، تمهیدات بیشتری برای استفاده بیشتر از گاز طبیعی در کشورها با توجه به صرفه اقتصادی و پاک بودن آن می اندیشند. مدیر طرح های سی ان جی شرکت ملي پخش فرآورده های نفتی ادامه داد: در هفتمین همایش و نمایشگاه جانبی آنگوا که امسال تهران میزبان شده است، شرکت های بین المللی و کشورهای خارجی با توانمندی های ایران در زمینه صنعت سی ان جی آشنا خواهند شد و این مورد می تواند در صدور تجهیزات و خدمات شرکت های داخلی به خارج از کشور تاثیرگذار باشد. مهرابی با بیان این که در بخش سی ان جی به سرمایه گذاری گسترده نیازی نیست، افزود: سرمایه گذاری ها از سوی بخش خصوصی انجام شده است و هیچ مشکلی در بخش سرمایه وجود ندارد؛ خوشبختانه شبکه گاز کشور نیز، امکان استفاده از این سوخت پاک را فراهم کرده است. به گفته وی، تنها در ساخت و تولید خودروهای گازسوز می توان از سرمایه گذاری خارجی بهره برد؛ زیرا در بخش خودروی گازسوز با کیفیت مناسب در داخل کشور با مشکل روبه رو هستیم. مهرابی همچنین از سوق دادن بخش حمل و نقل عمومی کشور به سمت استفاده از سی ان جی به عنوان یکی از راهکارهای استفاده بیشتر از این سوخت پاک نام برد و گفت: در برخی کشورها این رویه برقرار است. بر اساس تصمیم نشست هیئت مدیره آنگوا (انجمن خودروهای گازسوز آسیا-اقیانوسیه) در ژانویه ۲۰۱۵ میلادی، ایران به طور رسمی به عنوان میزبان همایش دوسالانه بین المللی و نمایشگاه آنگوا در سال ۲۰۱۷ میلادی تعیین شده است. این کنفرانس سه روزه به طور مشترک از سوی چهار نهاد اتحادیه گاز طبیعی فشرده شده (سی ان جی) ایران، اتحادیه تولیدکنندگان تجهیزات سی ان جی ایران، اتحادیه سوخت های جایگزین و انجمن سوخت های جایگزین برگزار و اداره می شود. شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی، شرکت ملی نفت ایران، سازمان ملی استاندارد، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت کشور و برخی نهادهای مسئول، حامیان این رویداد هستند. مؤسسه های خارجی ان جی وی گلوبال، کی ای ان جی وی، و کی ئی آی تی آی نیز، از رویداد آنگوا ۲۰۱۷ حمایت می کنند. همایش آنگوا ۲۰۱۷ در تهران شامل یک نمایشگاه خودروهای گازسوز و کاربرد فناوری سوخت های جایگزین خواهد بود. آنگوا دارای ۶۵ عضو از ۱۸ کشور دنیاست و چین، کره جنوبی، مالزی، تایلند، فیلیپین، هند کشورهای برگزار کننده همایش در سال های گذشته بوده اند؛ امسال ایران برای نخستین بار، میزبان این همایش است.
مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران خبرداد
انتقال ۱۰۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیون مترمکعب گاز در نیمه نخست امسال
مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران گفت: نیمه نخست امسال یکصد و یک میلیارد مترمکعب گاز با تاسیسات خطوط لوله در سراسر کشور منتقل شده که عملکرد و آمار مطلوب و مناسبی در حوزه انتقال گاز به شمار می آید. سعید توکلی با بیان این که شرکت انتقال گاز از لحاظ حجم کل تاسیسات و خطوط لوله در حال بهره برداری رتبه نخست را در خاورمیانه دارد، گفت: بر اساس این ویژگی ها، جایگاه ایران در جهان پس از آمریکا، روسیه و کانادا رتبه چهارم است. وی درباره حجم انتقال گاز در نیمه نخست امسال اظهار کرد: در ۶ ماه نخست امسال، یکصد و یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون مترمکعب گاز با تاسیسات خطوط لوله منتقل شده که از فعالیت های شاخص شرکت انتقال گاز به شمار می آید. مدیرعامل شرکت انتقال گاز درباره دیگر اقدام های انجام شده در این شرکت توضیح داد: پنج هزار و ۲۰۰ کیلومتر پیگرانی تمیزکننده و ۵۲۰ کیلومتر پیگرانی هوشمند صورت گرفته، همچنین ۲۶ هزار و ۱۳۰ کیلومتر نشت یابی و ۱۱۰ هزار و ۹۵۰ مترمربع تعویض پوشش انجام شده است. توکلی با اشاره به انجام ۴۶ مورد عملیات انشعاب گرم (HOT TAP) در کشور ادامه داد: تاکنون همه تعمیرات اساسی برنامه ریزی شده امسال، به بهترین نحو انجام شده که در پایداری عملیات انتقال گاز اثرگذار است. وی افزود: بالغ بر ۳۸ پروژه تعمیرات خط لوله و تعویض پوشش انجام شده که ۱۴ مورد از این پروژه ها مربوط به خطوط لوله سراسری است. توکلی درباره ایستگاه فراشبند ۱۰ گفت: راه اندازی ایستگاه فراشبند ۱۰ از جمله اقدام های مهم شرکت انتقال گاز است، زیرا این ایستگاه، نخستین ایستگاه تقویت فشاری بود که به وسیله بهره بردار، طراحی، احداث و راه اندازی شد. وی افزود: ایستگاه فراشبند ۱۰ با سه توربوکمپرسور ۲۵ مگاواتی، ظرفیت انتقال روزانه ۹۰ میلیون مترمکعب گاز را در حالت استاندارد دارد که این میزان قابل افزایش است. با راه اندازی این طرح از گلوگاه فراشبند، امسال نسبت به پارسال، قابلیت افزایش انتقال ۴۰ میلیون متر مکعب گاز در این ایستگاه حاصل شده است.
صرفه جویی ۱۳۰ میلیارد تومانی شرکت انتقال گاز
شرکت انتقال گاز، هدف تعمیراتی خود را به گونه ای پیش می برد که انجام تعمیرات خطوط انتقال بدون تخلیه گاز و هدررفت آن صورت پذیرد که این تلاش مثبت طی یک سال اخیر، سبب صرفه جویی بیش از ۱۳۰ میلیارد تومانی شده است. سعید توکلی، مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران، با بیان این که شرکت انتقال گاز در سطح کشور و در ۱۰ منطقه عملیاتی گسترده شده، گفت: این شرکت وظیفه دارد تا گاز را از منابع تولید تحویل گرفته و به منابع مصرف تحویل دهد. وی درباره دارایی های تاسیساتی و تجهیزات شرکت انتقال گاز توضیح داد: هم اکنون شرکت انتقال گاز دارای ۷۹ ایستگاه تقویت فشار گاز، ۲۸۰ توربوکمپرسور، ۴۰ مرکز بهره بردار ی و تعمیرات، پنج ایستگاه صادرات گاز، سه ایستگاه واردات گاز و ۲ هزار و ۱۸۳ ایستگاه بین راهی است، همچنین ۳۵ هزار و ۶۰۰ خط لوله فشار قوی در سراسر کشور در حال بهره برداری دارد. مدیرعامل شرکت انتقال گاز اظهار کرد: تزریق، بهره برداری و راه اندازی خط لوله انتقال گاز دامغان_کیاسر در محدوده شمالی کشور سبب می شود تا از کمبود و قطع گاز شهرهای شمال ایران جلوگیری شود، همچنین تزریق گاز ترش در خط ۴۲ اینچ ایستگاه مندنی زاده تا بیدبلند، از دیگر طرح های اجرایی شرکت انتقال گاز است که بخشی از خوراک پالایشگاه بیدبلند را تامین می کند. توکلی در ادامه، تعمیرات اساسی، پیگرانی هوشمند و معمولی، نشت یابی، تعویض پوشش خطوط، تزریق گاز و بازرسی فنی تاسیسات انتقال گاز را از دیگر طرح های اجرا شده شرکت انتقال گاز عنوان کرد و گفت: با تلاش شبانه روزی کارکنان سختکوش منطقه سه عملیات انتقال گاز ایران و با محوریت معاونت عملیات خطوط لوله این منطقه، تغییر کلاس حدود ۴۵۰ متر از خط لوله ۵۶ اینچ دوم سراسری در مجاورت تاسیسات تقویت فشار گاز ساوه ۲ از کلاس A به کلاس D بدون هیچ گونه حادثه و با رعایت استانداردهای شرکت ملی گاز با موفقیت انجام شد.
۷۵ شرکت زنجیره ای توزیع سوخت مجوز فعالیت گرفتند
معاون مدیر بازرگانی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی گفت: بر اساس قانون و شیوه نامه ارزیابی شرکت های صاحب صلاحیت (برند) که از سوی وزارت نفت ابلاغ شده، تاکنون به ۷۵ شرکت زنجیره ای توزیع سوخت مجوز فعالیت داده شده است. مجید مجیدی راد با اشاره به اجرایی کردن اصل ۴۴ قانون اساسی، وظیفه شرکت های صاحب صلاحیت (برند) را دریافت سوخت از انبارهای نفت، حمل به موقع آن در جایگاه های زیر پوشش و همچنین مسئولیت کمیت و کیفیت عرضه فرآورده های نفتی عنوان کرد و از شرکت های حمل و نقل و انجمن صنفی جایگاه های عرضه سوخت خواست تا درصورت توانایی، نسبت به ایجاد شرکت صاحب صلاحیت اقدام کنند. وی افزود: سیستم حق العمل کاری و حمل و نقل بر اساس نرخ تعرفه هایی که شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی تعریف می کند، پرداخت می شود. همچنین مسعود رضایی، معاون مدیر تأمین و توزیع شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی با بیان این که با اجرای طرح توزیع سوخت ازسوی شرکت های زنجیره ای حق کسی ضایع نخواهد شد، اجرایی شدن اصل ۴۴ قانون اساسی را در شرکت لازم خواند و گفت: برون سپاری امور اقتصادی به بخش خصوصی از سیاست های اصل ۴۴ قانون اساسی است که اجرای آن در همه جوامع پیشرفته و کشورهای صنعتی موفق بوده است. رضایی هماهنگی شرکت های حمل و نقل و شرکت های صاحب صلاحیت را با مدیران شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی «مطلوب» ارزیابی کرد و افزود: در بیشتر مناطق، جایگاه های سوخت تمایل به همکاری با برند را دارند.
احیای تالاب هورالعظیم با همکاری مثبت وزارت نفت
مدیرکل محیط زیست استان خوزستان گفت: تالاب هورالعظیم با همکاری های مثبت وزارت نفت نسبت به گذشته وضع بهتری دارد و هم اکنون بیش از ۷۰ درصد این تالاب آبگیری شده است. احمدرضا لاهیجان زاده، مدیرکل محیط زیست استان خوزستان در این مورد گفت: استان خوزستان به دلیل تنوع تالاب، رتبه نخست تالاب های کشور را به خود اختصاص داده است و ۷۰۰ هزار هکتار از اراضی این استان را تالاب تشکیل می دهد. وی با اشاره به اتفاق هایی که در تالاب هورالعظیم طی این سال ها رخ داده است، افزود: با توجه به فعالیت های وزارت نفت در دولت های نهم و دهم بخش زیادی از این تالاب نابود شده بود که در سال ۹۲ و با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، رویکرد وزارت نفت تغییر کرد، مهندس زنگنه نگاه ویژه ای به محیط زیست داشت و همین موضوع باعث بهبود وضع تالاب شده است. لاهیجان زاده تصریح کرد: هم اکنون تالاب هورالعظیم بالای ۴ میلیارد مترمکعب آب دارد و حتی در زمانی که آب آن با توجه به شرایط اقلیمی باید کم باشد تا ۷۰ درصد آبگیری در آن صورت می گیرد، این موضوع نشان دهنده بهبود وضع تالاب هورالعظیم است.
کمیته مشاوران مخازن در تعیین متقاضیان اولویتدار ۴ میدان به جمعبندی رسید
رئیس کمیته مشاوران مخازن شرکت ملی نفت ایران گفت: این کمیته با استناد به نتایج مطالعات ارائه شده از سوی شرکتهای مختلف در میدانهای چنگوله، آبتیمور، منصوری و لایه نفتی پارس جنوبی، نسبت به امتیازبندی و تعیین متقاضیان اولویتدار توسعه هر یک از این میادین اقدام کرده و به جمعبندی رسیده است. کریم زبیدی افزود: جلسات کمیته مشاوران مخازن برای این چهار میدان برگزار شده و با امتیازبندی صورت گرفته، مناسبترین گزینه از دیدِ کمیته مشاوران مخازن برای توسعه هر یک از چهار میدان، مشخص شده است. مدیر برنامهریزی تلفیقی شرکت ملی نفت یادآور شد: جمعبندی کمیته مشاوران مخازن اگرچه در تصمیمگیری برای انتخاب راهبر توسعه میدانها موثر است؛ اما دیدگاه نهایی نیست و در کنار نتایج بررسیهای این کمیته، نتایج بررسیهای دیگر در زمینههای حقوقی، اقتصادی و... نیز، عوامل تعیینکنندهای به شمار میروند. وی ابراز امیدواری کرد قرارداد توسعه میادین نامبرده، تا پایان امسال امضا شود. زبیدی پیش از این در گفتوگو با ایسنا هم این خبر را اعلام کرده و درباره لایه نفتی پارس جنوبی گفته بود: برای توسعه این میدان، علاوه بر مرسک، ۲ شرکت از جمله یک شرکت روسی ابراز تمایل کردهاند؛ اما مذاکرات با مرسک پیشرفت خوبی داشته است. بر اساس این گزارش، شرکتهای دیاناو، ملی نفت تایلند (PTTEP) و گازپرومنفت برای توسعه میدان چنگوله، شرکتهای مرسک، پرتامینا، لوکاویل، تنکو و مپنا برای توسعه میدان آبتیمور و شرکتهای پرتامینا، لوکاویل، تنکو و مپنا برای توسعه میدان منصوری، با شرکت ملی نفت ایران تفاهمنامه مطالعاتی امضا کردهاند.
امیدواری به مصرف روزانه ۶۸ میلیارد مترمکعب گاز در نیروگاه ها
مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز، با بیان این که مصرف گاز نیروگاه ها پارسال ۶۲ میلیارد مترمکعب بود، اظهار امیدواری کرد که این مقدار امسال به ۶۸ میلیارد مترمکعب برسد. سعید مومنی درباره سوخت رسانی به نیروگاه های کشور گفت: بخش عمده نیروگاه های کشور از گاز استفاده می کنند، بر این اساس، میزان سوختی که پارسال ۸۶ نیروگاه دریافت و مصرف کرده اند، ۶۲ میلیارد مترمکعب بوده است.
وی افزود: با گازرسانی صحیح و به موقع به نیروگاه های کشور، مصرف سوخت مایع در آنها کاهش بسیاری داشته زیرا امسال و پارسال سهم گاز بیشتری دریافت کرده اند که صرفه جویی ارزی زیادی برای کشور داشته است.
مومنی با تاکید بر اینکه مصرف گاز سبب کاهش میزان آلودگی هوا می شود، اظهار کرد: مصرف سوخت مایع آلایندگی زیادی به همراه دارد اما جایگزین شدن گاز آثار زیست محیطی مطلوبی در پی دارد که کاهش میزان آلاینده ها از جمله همین اثرات است. مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز ایران، ادامه داد: امیدواریم مصرف گاز در نیروگاه ها تا پایان امسال به ۶۸ میلیارد مترمکعب برسد. وی درباره گازرسانی به صنایع در کشور توضیح داد: صنایع عمده کشور از مصرف کنندگان گاز هستند به صورتی که میانگین مصرف روزانه آنها ۱۰۲ میلیون مترمکعب است، همچنین میانگین مصرف روزانه گاز صنایع سیمان برابر ۲۰ میلیون مترمکعب، صنایع فولاد برابر ۲۲ میلیون مترمکعب، پتروشیمی ها برابر ۴۵ میلیون مترمکعب و نیروگاه ها برابر ۲۶۰ میلیون مترمکعب است.
مومنی با بیان اینکه هم اکنون حجم گاز قابل توجهی در کشور مصرف می شود، گفت: این حجم گاز صنایع را از مصرف سوخت مایع بی نیاز کرده؛ در حالی که اگر صنایع و نیروگاه ها به جای استفاده از گاز از سوخت مایع استفاده کنند، یک فاجعه زیست محیطی شدید به وجود می آید. مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز تصریح کرد: با اقدام های انجام شده، شرکت ملی گاز توانسته است در برنامه ریزی های مربوط به بخش های صنایع، تجاری، نیروگاه ها و بخش خانگی به بیش از ۱۰۰ درصد اهداف خود دست یابد.
۷۷ درصد خانوار روستایی و ۹۸ درصد خانوار شهری از نعمت گاز بهره مند می شوند
مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز گفت: بر اساس طرح های گازرسانی که اکنون در حال اجرا هستند و تا پایان امسال به بهره برداری می رسند، میزان خانوار روستایی بهره مند از گاز به ۷۷ درصد و میزان خانوار شهری بهره مند از گاز به ۹۸ درصد می رسد.
سعید مومنی اظهار کرد: هم اکنون ۷۴ درصد از جمعیت خانوار روستایی ایران از نعمت گاز برخوردارند که این میزان تا پایان امسال و با تکمیل برخی طرح ها به ۷۷ درصد افزایش می یابد.
وی با بیان این که در کشور به طور کل پنج میلیون و ۵۲۳ هزار خانوار روستایی زندگی می کنند، ادامه داد: تا پایان شهریور ماه، چهار میلیون و ۱۱۰ هزار خانوار از نعمت گاز برخوردار شدند که این میزان تا پایان امسال به ۴ میلیون و ۲۸۰ هزار خانوار می رسد.
مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز اظهار کرد: اکنون ۲۴ هزار و ۴۰۰ روستای کشور گازرسانی شده اند و پنج هزار روستا نیز تا پایان سال به این تعداد اضافه می شود. مومنی درباره گازرسانی به مناطق شهری توضیح داد: در ایران یکهزار و ۲۵۴ شهر داریم که از این تعداد یک هزار و ۱۰۱ شهر گازرسانی شده اند، البته این آمار با تعداد مشترکان گاز برابر نیست زیرا ممکن است برخی افراد دارای چند اشتراک گاز باشند بر این اساس اکنون ۲۱ میلیون و ۶۰۰ هزار مشترک شهری داریم. وی تعداد خانوارهای شهری زیر پوشش گازرسانی را ۱۴ میلیون و ۶۸۳ هزار خانوار اعلام کرد و گفت: این تعداد برابر ۹۶ درصد است که تا پایان امسال به ۹۸ درصد افزایش می یابد، اکنون ۸۶ شهر در حال پایان طرح گازرسانی هستند که بخش زیادی از آنها در دهه فجر به بهره برداری می رسند.
مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز با تاکید بر این که شرکت ملی گاز مسئولیتی برای تامین سوخت مورد نیاز مناطقی که زیر پوشش گازرسانی قرار نگرفته اند، ندارد، ادامه داد: وظیفه اصلی ما، توسعه طرح های گازرسانی بر اساس بودجه های مصوب در مناطقی است که از نعمت گاز بی بهره اند، همچنین پایداری تامین گاز آنها تضمین می شود اما تامین سوخت این مناطق تا پیش از گازرسانی بر عهده دیگر بخش های وزارت نفت و وزارت نیروست.
«درخشش نفت» بر دیوارهای دانشگاه صنعتی شریف
مجموعه ای از تابلو عکس های تاسیسات صنعت نفت ازسوی اداره کل روابط عمومی وزارت نفت به دانشکده شیمی و نفت دانشگاه صنعتی شریف اهدا شد. اداره کل روابط عمومی وزارت نفت همسو با توسعه همکاری های فرهنگی با مراکز دانشگاهی، علمی و تخصصی صنعت نفت، مجموعه ای از عکسهای صنعت نفت را با عنوان «درخشش نفت» به دانشکده مهندسی شیمی و نفت دانشگاه صنعتی شریف اهدا کرد. در مراسم اهدای این مجموعه که با حضور نمایندگان اداره کل روابط عمومی وزارت نفت، رئیس دانشکده مهندسی شیمی و نفت دانشگاه صنعتی شریف و اعضای هیئت علمی این دانشکده برگزار شد، دکتر عبدخدایی، رئیس این دانشکده با ابراز خرسندی و قدردانی از حمایت فرهنگی وزارت نفت از نهادهای علمی کشور به منظور آشنایی با ابعاد مختلف صنعت نفت گفت: امیدواریم ابعاد این حمایت سبب توسعه مهارت ها و آشنایی میدانی اعضای هیئت علمی و دانشجویان با صنعت نفت شده و همسو با این هدف، برگزاری دوره های کوتاه مدت مهارت افزایی برای دانشجویان دانشکده مهندسی شیمی و نفت شریف ازسر گرفته شود. غلامعلی رزاق پناه، معاون امور فرهنگی، ارتباطات و اطلاع رسانی اداره کل روابط عمومی وزارت نفت، نیز تصریح کرد: روابط عمومی وزارت نفت به منظور ارائه تصویری باشکوه و درخشان از تاسیسات و مجتمع های تولیدی و صنعتی، اعم از بالادستی و پایین دستی و در پاسخ به درخواست دانشگاه صنعتی شریف، مجموعه ای شامل ۳۲ تابلو از تصاویر تاسیسات این صنعت شامل مراحل اکتشاف، استخراج، انتقال، ذخیره سازی، فرآورش در پالایشگاه ها و مجتمع های پتروشیمی و سرانجام مصرف و صادرات محصولات آن را به این دانشکده اهدا کرد.
وی افزود: رویکرد هنری عکاسان در ثبت این تصاویر، ارائه چهره ای، پیشرفته، پاکیزه و درخشان از صنعت نفت بوده و امیدواریم مخاطبان با دیدن این تصاویر، احساس غرور و اقتدار و با انگیزه بالاتر برای خدمت به اهداف کشور تلاش کنند.
رزاق پناه همچنین ضمن اعلام آمادگی اداره کل روابط عمومی وزارت نفت به منظور توسعه فعالیت های اطلاع رسانی از طرح ها و پروژه های صنعت نفت به صورت تخصصی برای گروه های مرجع در کشور افزود: اولویت این فعالیت ها که در قالب تورهای بازدید از مراکز صنعت نفت تدارک دیده شده، با نهادهای علمی، پژوهشی و دانشگاهی مرتبط با صنعت نفت کشور خواهد بود.
نشست مدیرعامل نفت خیز جنوب و شهردار اهواز
بيژن عالي پور، مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و منصور کتانباف، شهردار اهواز در نشستی، راه های افزایش تعامل دوطرف برای حل مشکلات شهر اهواز را بررسی کردند. عالي پور در این نشست با اشاره به فعاليت هاي اين شرکت در حوزه مسئوليت هاي اجتماعي، آمادگي مناطق نفت خيز جنوب را براي همکاری با شهرداری اهواز و ایجاد پروژه های عام المنفعه در چارچوب قانون و مقررات اعلام کرد.
کتانباف نيز با اشاره به مشکلات کلانشهر اهواز، خواستار همکاري دستگاه های اجرایی استان خوزستان با شهرداری براي بهبود اين وضعيت و حل مشکلات شد.
گفت وگوی «مشعل» با مدیر سرمایه گذاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی
همه سیگنال ها سبز است
مشعل «سبز بودن سیگنال ها» از سوی سرمایه گذاران و مذاکره کنندگان خارجی برای همکاری با ایران، پیام روشن سیاسی اقتصادی آنان پس از سخنرانی ترامپ علیه ایران است که از سوی حسین علیمراد، مدیر سرمایه گذاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی اعلام می شود. در گفت وگوی اختصاصی «مشعل» با او نکات مهمی بیان شده است؛ از روند حضور خارجی ها پس از برجام در ایران تا راه طی شده تا به امروز. بخش ویژه اظهارات آقای علیمراد آن است که می گوید: خارجی ها نه تنها از حرف های رئیس جمهور آمریکا متاثر نشده اند، که این فضا می تواند به عنوان یک فرصت مناسب برای ایران باشد و باید هوشمندانه از آن بهره برد. خبر خوش آنکه در پسابرجام، صنعت پتروشیمی 10 تفاهمنامه با شرکت های خارجی امضا کرده است. صحبت از میزان سرمایه خارجی مورد نیاز در صنعت پتروشیمی که می شود، می گوید: ما به دنبال جذب حداکثری سرمایه گذاری خارجی هستیم و به هیچ عنوان کوتاه نمی آییم. اطلاع داریم با تلاش فراوان و پیگیری مستمر بانک مرکزی و وزارت امور اقتصاد و دارایی تاکنون با کره ای ها هشت میلیارد یورو توافقنامه امضا شده، قرارداد بانک اتریشی به مبلغ یک میلیارد یورو نهایی شده و با دانمارک هم قراردادی در حال نهایی شدن است.
این گفت وگو را با هم می خوانیم:
آقای علیمراد، گفت وگو را از سخنرانی رئیس جمهور آمریکا آغاز کنیم. آیا این صحبت ها روند مذاکره با خارجی ها را متاثر کرده است؟
اکنون بیشتر طرف های ما در مذاکرات، اروپایی ها هستند، تاکنون همه سیگنال ها سبز است. همانطور که در بخش سیاسی منعکس می کنند که ما هستیم و اتفاقی نیفتاده و به همکاری ادامه داده و مانعی پیش نیامده است، در بخش صنعت بویژه بخش پتروشیمی نیز به همین گونه رفتار کرده اند. باید اعلام کنم که هیچ کدام از مذاکرات و نشست های ما به دلیل اظهارات ترامپ متوقف و یا ملغا نشده است. اگر این سخنان می خواست چراغ قرمزی داشته باشد، تاکنون نمایان شده بود. من خوشبختانه هیچ سیگنال منفی ندیدم. باید عرض کنم که شاید این حرف های ترامپ، فرصت جدیدی برای ایران ایجاد کند که ما باید فکر کنیم، هوشمندانه عمل کنیم و از این فضای ایجاد شده که همه فکر می کنند تهدید است، به عنوان یک فرصت بهره ببریم. هدف من و همکارانم در این مدیریت همین است تا عواقب احتمالی اینگونه سخنرانی های بی خردانه را به نحو مناسب مدیریت کنیم.
زنگنه در واکنش به صحبت های ترامپ اعلام کرد که هیچ محدودیتی برای حضور شرکت های خارجی، حتی آمریکایی وجود ندارد. پتروشیمی چه وضعیتی در این زمینه دارد؟
دقیقا در همین زمینه ما هم هیچ محدودیتی برای حضور هیچ شرکتی از هیچ کشوری غیر از رژیم اشغالگر قدس نداریم.
قبلا شرکت های آمریکایی برای حضور در صنعت پتروشیمی ایران ابراز تمایل کرده اند؟
بله؛ در انتقال فناوری. در سمینارها و کنفرانس هایی که شرکت می کنیم، شاهد تمایل زیاد شرکت های آمریکایی برای سرمایه گذاری، همکاری و نقش گذاری در صنعت پتروشیمی ایران بوده و هستیم که به دنبال راهکاری برای حضور و فعالیت در ایران هستند و از طریق ما آن را جست وجو و مشاوره می کنند که خوشبختانه در بعضی موارد با همکاری خودشان موفق هم بوده ایم.
مشخصا بخش خاصی از پتروشیمی را مدنظر دارند؟
صنعت پتروشیمی تقریبا به همه صنایع ایران به نحوی مرتبط است و رشد آن تاثیر فزاینده و چشم گیری در رشد کل صنعت کشور خواهد داشت. شرکت های آمریکایی و اروپایی در همه بخش های این صنعت تمایل به حضور دارند؛ اما ایران محدودیت ها و ظرفیت هایی دارد. ما اعتقادمان این است در ایران در برخی زمینه ها کاملا خودکفا شده است، از جمله در ساخت و نصب، کمترین وابستگی را به مهندسی و طراحی شرکت های خارجی داریم، از این رو مراجعه شرکت های خارجی در این زمینه را رد می کنیم که باعث تعجب آنها می شود. در تامین تجهیزات صنعت نفت و پتروشیمی نیز در این مسیر حرکت می کنیم.
توتال هم دوباره برای تداوم مشارکت و همکاری تاکید کرده است. در پتروشیمی، این همکاری چه مرحله ای را طی می کند؟
بتازگی با نمایندگان شرکت توتال جلسه داشتیم. همزمان با پیگیری این شرکت، راهبرد پتروشیمی نیز تداوم فعالیت با مشارکت آنهاست. آنها هم در مذاکرات فعالانه حضور داشته و نقش موثری دارند و عقب نکشیده اند و از مواضع شان کوتاه نیامده اند.
اکنون اوضاع سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی چگونه است؟
سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی، مشتمل بر دو بخش داخلی و خارجی است. تحرکات جدیدی را در حوزه سرمایه گذاری خارجی، پس از امضای سند جامع اقدام مشترک (برجام) شاهد بودیم که حاصل حسن اعتماد به ایران بود. پس از این مهم و لغو تحریم ها، ما در مسیری گام برداشتیم که بتوانیم شرایطی را فراهم کنیم تا اگر شرکت های خارجی، بویژه شرکت های صاحب فناوری بین المللی، تمایل به سرمایه گذاری در این صنعت دارند، از فضای مناسب ایران در این حوزه مطلع شوند. خوشبختانه قبل از انجام هر اقدامی از طرف ما، از قبیل برگزاری سمینار و معرفی موقعیت های سرمایه گذاری، شرکت ها خود به سراغ ما آمدند. چون بازار ایران را در منطقه خاورمیانه، بازاری امن و با ثبات برای سرمایه گذاری به دلایل مختلفی می دانستند و می دانند.
بازار ایران چه جذابیت هایی برای خارجی ها دارد؟
وجود مزیت های سرمایه گذاری در ایران از جمله دلایل این تمایل است. چهار عامل تاثیرگذار و مهم در اقتصاد طرح های پتروشیمیایی، به اضافه امنیت سرمایه گذاری، بالاترین مزیت برای سرمایه گذاری در ایران است. این چهار عامل عبارتند از: وجود خوراک فراوان و پایدار، نیروی انسانی متخصص، سازندگان توانمند تجهیزات و شرکت های مهندس و نصب وساختمان و بازار روبه رشد داخلی و منطقه ای. شرکت های معروف بین المللی بسیار هوشمندانه عمل می کنند، صنعت پتروشیمی طی هشت سال تحریم هیچ گاه متوقف نشد و به فعالیت های خود با وجود تحریم ها ادامه داد و در آن مقطع، چند طرح در دوره تحریم افتتاح شد. همه، ایران را ترک کرده و کسی با ما همکاری نمی کرد. مجبور بودیم به نیروهای متخصص داخلی متکی باشیم تا بتوانند این کار را انجام دهند که خوشبختانه این مهم اتفاق افتاد. شرکت های خارجی باهوش آمدند و دیدند که پتانسیل کاری در ایران وجود دارد که می توانند به آن از نظر اجرایی و فناوری تکیه کنند. خیلی خوشبخت هستم که اعلام کنم وقتی همکارانم و خود من به اتفاق نمایندگان شرکت های خارجی، برای بازدید از مناطق اجرای طرح ها مراجعه می کردیم و نمایندگان شرکت های خارجی، شاهد اجرای این طرح ها بدون حضور شرکت های بزرگ خارجی بودند، متعجب می شدند و باعث شگفتی آنها بود.این مزیت ها به قدری تاثیر گذار بوده و هست که مراجعه شرکت های خارجی به میزانی افزایش یافته که برنامه ریزی ملاقات ها از دست ما خارج شده و گاه، زمان برای مذاکره و پذیرا بودن آنها کم می آید و مجبور هستیم حتی در روزهای تعطیل هم این روند را ادامه دهیم. نتیجه این ملاقات ها به این منجر شده است که ما در اولین فرصت در چارچوب توافقات و حیطه کاری مشخصی، تفاهمنامه هایی را با آنها امضا کنیم.
این مذاکرات چه حاصلی داشته و به چه نتایجی منجر شده است؟
تاکنون این مذاکرات ما را به امضای 10 تفاهمنامه رسانده است. ازاین تعداد 6 تفاهمنامه به شکل جدی در حال پیگیری است که از بین این شش تفاهمنامه نیز سه تفاهمنامه مورد هدف ماست برای اینکه به نتیجه برسد. یکی از آنها در فاز بررسی اقتصادی است که امیدواریم فاز بررسی اقتصادی آن در دو ماه آینده پایان یابد و به مرحله ای برسیم که بتوانیم آن را به قرارداد تبدیل کنیم. این قرارداد، همان توافق اولیه سرمایه گذاری خواهد بود.
باقی تفاهمنامه ها چه روندی را طی می کند؟
2 تفاهمنامه از طرف ما لغو شده است. به دلیل اینکه شرح کاری و اهداف ما که مدنظر جمهوری اسلامی ایران بود، محقق نشد. ما قرار نیست برای «هیچ» مذاکره کنیم. ما اگر مذاکره و تفاهمنامه ای داریم، برای رسیدن به هدفی است. اگر احساس کنیم به آن هدف نمی رسیم، اختتام تفاهمنامه را اعلام می کنیم تا تمرکزمان روی اهداف از دست نرود.
برای بسیاری، روند طولانی امضای تفاهمنامه تا قرارداد، محل سوال است. توضیح شما در این باره چیست؟
یک تفاوت مهم و اساسی میان تفاهمنامه ها و دیدگاه های شرکت های خارجی با سرمایه گذاران داخلی در حوزه های مختلف از جمله صنعت پتروشیمی وجود دارد. اول لازم است اشاره کنم که سرمایه گذاران داخلی با وجود آگاهی از قوانین داخلی و علم به اینکه اگر بخواهند کاری انجام دهند، باید چه قوانینی را رعایت کنند، روند سرمایه گذاری شان سریع تر است.حال نکته اینجاست که شرکت های خارجی به قوانین و شرایط ایجاد کسب و کار کشور پس از دوران تحریم آشنایی ندارند، از این رو همچون سرمایه گذاران داخلی نمی توانند سریع تصمیم بگیرند. در نظر داشته باشیم که طرح های پتروشیمیایی، پروژه های بزرگ و سرمایه بر هستند و لازم است از تمام جوانب مورد بررسی و مطالعه دقیق قرار بگیرند. به عنوان مثال تمام جوانب ناپایداری و شاخص های اثرگذار در یک پروژه را دقیق بررسی می کنند، در کنار آن شرایط و ریسک های محیطی فضای کسب و کار را هم در نظر گرفته و بعد از 6 ماه بررسی اثرعوامل مختلف به صورت تجمعی در قالب یک گزارش اولیه ممکن است به نتیجه مثبت در ادامه کار برسند که در این صورت، وارد فاز جدید یا بررسی اقتصادی اولیه می شوند. در پایان این فاز، تصمیم اولیه سرمایه گذاری گرفته می شود و پس از آن در صورت مثبت بودن به مرحله FEED و سپس به تصمیم نهایی وقطعی برای سرمایه گذاری در یک کشور ثالث می رسند که نقش شرکت ملی صنایع پتروشیمی و اختصاصا مدیریت سرمایه گذاری در کل این فرآیند، بسیار حساس و تاثیر گذار است. بر اساس تجربیات بین المللی برای کشوری مثل ایران در شرایط پسابرجام، برای یک سرمایه گذاری 4 تا 5 میلیارد دلاری از سوی سرمایه گذار خارجی، نزدیک به یک تا دو سال کار مطالعاتی لازم است تا تصمیم نهایی گرفته شود.
شرکت ملی صنایع پتروشیمی در روند مذاکرات و حضور سرمایه گذاران چه نقشی دارد؟
شرکت ملی صنایع پتروشیمی اکنون براساس اصل 44 قانون اساسی، مستقیم نمی تواند خود سرمایه گذاری کند، مگر در موارد خاص، از جمله توسعه مناطق محروم و یا فناوری های نو و ما مجبور هستیم سرمایه گذاران خارجی را به سرمایه گذاران توانمند داخلی متصل و خودمان هم پایش کنیم و در کنار آنها باشیم تا با در نظر داشتن اهداف مهم و راهبردی جذب حداکثر سرمایه گذاری خارجی، از فرصت به وجود آمده استفاده کنیم. در اصل سرمایه گذاران بخش خصوصی و خارجی هستند که سرمایه گذاری می کنند. همانقدر که شرکت خارجی حق دارد برای سرمایه گذاری در ایران تصمیم بگیرد، سرمایه گذار یا شریک داخلی هم حق دارد تصمیم بگیرد که آیا با این شرکت همکاری خود را ادامه دهد و در طرح مد نظر مشارکت کند یا خیر؟ ممکن است در پایان مطالعات، سرمایه گذار داخلی تمایل به ادامه همکاری نداشته باشد، از این رو نقش شرکت ملی صنایع پتروشیمی این خواهد بود که کمک کند تا شرکت خارجی به تنهایی و مستقل پروژه و سرمایه گذاری را انجام دهد و یا شریک توانمند داخلی دیگری را به او معرفی کند. در مجموع باید بگویم که در دو زمینه سرمایه گذاری و تامین مالی خارجی، شرکت ملی صنایع پتروشیمی نقش موثر و فعالی را ایفا می کند و در هیچ کدام از این دو زمینه، محدودیتی برای سرمایه گذاران خارجی نداریم.
طرح جدید جلوگیری از ورود کالاهای نفتی مشابه ساخت داخل، کلید می خورد
همزمان با نهمین نمایشگاه تخصصی ساخت تجهیزات صنعت نفت خوزستان، طرح جدید جلوگیری از ورود کالاهای نفتی مشابه ساخت داخل مي شود.نهمین نمایشگاه تخصصی ساخت تجهیزات صنعت نفت خوزستان از تاریخ 11 تا 14 آبان ماه 96 با همکاری شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و شرکت نمایشگاه های خوزستان در اهواز برگزار می شود.شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب که بیش از 80 درصد نفت تولیدی کشور را عهده دار است، در نظر دارد همزمان با برگزاری این نمایشگاه، از طرح جدیدی رونمایی کند که منجر به جلوگیری از ورود کالاهای نفتی مشابه ساخت داخل می شود.مدیر عامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، محور اصلی نمایشگاه امسال را بر پایه حمایت از حضور مؤثر و چشمگیر تولیدکنندگان داخلی تجهیزات صنعت نفت و افزایش تعامل با سازندگان برتر استان خوزستان اعلام کرد. بیژن عالی پور گفت: در آینده نزدیک با وجود امضای تفاهم نامه های توسعه 9 مخزن در محدوده 4 میدان نفت و گاز در استان خوزستان، شاهد رونق دو چندان و استفاده بیشتر از توانمندی های بخش خصوصی در زمینه تأمین کالاها و تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت خواهیم بود.وي افزود: در این خصوص با توجه به تأمین کالاهای ساخت داخل که مورد تأیید ما هستند، هیچ کالایی که مشابه آن در داخل تولید می شود، از خارج کشور تهیه و خریداری نخواهد شد، از این رو ضمن یادآوری به سازندگان داخلی با اولویت شرکت های بومی استان، جهت بالابردن توان خود در ساخت تجهیزات گوناگون به خصوص در زمینه کالا و تجهیزات برقی و ابزاردقیق در گروه 10 کالایی وزارت نفت این نوید داده می شود که از ظرفیت های آنها در جهت توسعه استان و کشور با حمایت کامل از سوی مناطق نفت خیز جنوب و با تأکید وزیر محترم نفت بر بومی سازی تمامی تجهیزات 10 گروه کالایی، بیش از پیش بهره برداری شود. عالی پور افزود: 41 درصد از کالاهای مورد نیاز مناطق نفت خیز جنوب در استان خوزستان و در مجموع 80 درصد از کل نیاز صنعت نفت کشور در داخل تولید می شود. با توجه به حمایت های صورت گرفته در سال های اخیر، زمینه ساخت و تولید انواع مته های حفاری، رشته های درون چاهی، بسته های نمک زدایی و دیگر کالاها و تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت در داخل فراهم شده، اقلام دیگر نیز از جمله تجهیزات و قطعات ابزار دقیق، برق و الکترونیک نیز بومی سازی شده و به خودکفایی رسید تا راه رسیدن به اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال هموارتر شود.
مديرعامل شركت ملي مناطق نفت خيزجنوب خبر داد؛
دسترسي نداشتن به 25درصد سطح الارض میدان نفتی اهواز
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیزجنوب با بيان اينكه ساخت و ساز هاي دهه هاي اخير و فرودگاه فعلي اهواز، مهمترين موانع توسعه ميدان نفتی اهواز به شمار مي آيند،گفت: مجموعه اين موانع موجب شده اند حدود 25 درصد از كل سطح الارض ميدان نفتي اهواز همچنان از دسترس اين شركت خارج باشد.
بيژن عالي پور با بيان اهمیت میدان نفتی اهواز در تولید نفت و سرانه ملی ایران گفت: در حال حاضر فرودگاه بین المللی اهواز، وجود اماكن، كارگاه ها و ساختمان هايي كه بدون توجه به حريم ميدان و برنامه هاي آتي حفاري، احداث شده اند، مهمترین موانع توسعه این میدان عظیم نفتی به شمار مي آيند.
بيژن عالي پور با اشاره به اینکه میدان اهواز بزرگترین میدان نفتی کشور و یکی از ۱۰ میدان بزرگ جهان است، توضیح داد: از زمان کشف این میدان در سال 1338 تاکنون افزون بر 500 حلقه چاه در محدوده اي به طول ۷۵ و عرض ۸ کیلومتر حفر شده است که عمده آنها در شرق و شمال شرقی شهر اهواز واقع اند.
وي تصريح كرد: این میدان دارای سه مخزن آسماری، بنگستان و خامی است که حجم نفت درجای آنها در مجموع حدود ۶۵ میلیارد بشکه و گاز موجود در کلاهک آسماری و مخزن خامی آن، حدود ۵ تریلیون فوت مکعب برآورد می شود. مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیزجنوب با اشاره به سرمایه عظیم نهفته در این میدان يادآورشد: مجموع دبی کنونی این میدان از دو مخزن آسماری و بنگستان حدود ۸۰۰ هزار بشکه در روز است که در آينده با اجرای طرح افزایش تولید، به مرز يك ميليون بشكه نزديك خواهد شد.
وي توضیح داد: اخیرا از طرف مدیریت فنی این شرکت، طرح توسعه 11 مخزن از جمله مخازن آسماری و بنگستان اهواز نهایی شده و در اختیار مقام عالی وزارت قرار گرفته است كه براساس این طرح، مجموع دبی هدف گذاری شده میدان اهواز تا پایان سال ۱۳۹۸ به حدود ۹۷۰ هزار بشکه در روز خواهد رسید؛ضمن اينكه دستيابي به دبي هاي بالاتر نيز پس از رسيدن به دبي مذكور و بر اساس تجزيه و تحليل عملكرد ميدان دور از انتظار نيست و مورد بررسي قرار خواهد گرفت.
عالی پور با توضیح اینکه در سالیان گذشته ساخت و سازهای زیادی در حریم این میدان صورت گرفته یادآور شد: هیچ گونه راه حلی برای چشم پوشی از تعرض به محدوده عملیاتی میدان یا مناطقی که در نقشه طرح های آتی قرار دارند، وجود ندارد و ادامه تصرف محدوده چاه ها يا لوكيشن هاي پيش بيني شده، فقط هزینه های دولت را افزایش داده و دسترسی به انفال و منابع ملی را با مشکل مواجه می سازد که نتیجه اش کاهش درآمد برای کشور است.
بیژن عالی پور با اشاره به گزینه های مختلف فنی برای غلبه بر مشکلات سطح الارضی و موانع حفاری در این میدان، توضیح داد: شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب برای جبران عدم دسترسی به بخش قابل توجهی از سطح الارض میدان، اقدام به به کار گیری روش های خاص حفاری چاه از جمله حفاری چاه های خوشه ای (حفاری ۴ تا ۵ حلقه چاه در یک محدوده واحد)، حفاری چاه های انحرافی و افقی کرده است، با وجود این، هنوز هم نمی توان همه بخش های مخازن این میدان را به صورت متوازن در تولید مشارکت داد.
مديرعامل شركت ملي مناطق نفت خيزجنوب افزود: اخیراً با توجه به رواج حفاري به روش ERD (يا حفاري با طول بلند Extended Reach Drilling) ضمن مذاکره با شرکت های ارائه دهنده این فناوری، تعدادی محل حفاری جهت به کارگیری این شیوه نوین نیز مشخص شده است که امیدواریم در آینده نزدیک این مهم عملیاتی و بخشی از مشکلات سطح الارض میدان برطرف شود.
وي تاكيد كرد: البته بايد توجه داشت كه استفاده از اين فناوری ها، هزينه حفاري و تعميرات آتي چاه ها را به شكلي غير متعارف بالا مي برد به گونه اي كه گاه بخشي از آن بودجه، از ارزش كل تأسيسات و اماكن سطح الارضي موجود، بيشتر است.
عالی پور در عین حال تأکید کرد: از منظر فنی با توجه به مشخصات خاص مخازن این میدان و بخصوص مخازن بنگستان و خامی آن، حتی حفاری طول بلند هم نمی تواند همه مشکلات سطح الارضی این میدان را برطرف کند. بنابراین لزوم در اختیار داشتن بخش هايي از سطح الارض میدان که هم اكنون به دلیل وجود ساخت و سازهای مختلف، در دسترس نیست برای بالابردن تولید روزانه از این میدان و افزایش ضریب بازیافت آن در یک بازه ی زمانی که اقتصادی باشد، ضروری است.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیزجنوب، به طور مشخص فرودگاه کنوني اهواز را یکی از موانع توسعه ميدان نفتي اهواز برشمرد و گفت: فرودگاه روی حدود ۲ درصد از سطح الارض مخازن میدان اهواز قرار گرفته که اين ناحیه با حجم نفت درجایی حدود 3/1 میلیارد بشکه، استعداد برداشت افزون بر ۴۹۰ میلیون بشکه و دبی قابل انتظار ۱۴ هزار بشکه در روز را داراست.
وي افزود: در سال ۱۳۹۰ بر اساس مصوبه هیئت مدیره شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب مقرر شد تا اراضی و مستحدثات ايجاد شده از جمله فرودگاه اهواز به طور دقیق مشخص و قیمت گذاری شود تا بتوان با کمک دو وزارتخانه نفت و راه و ترابری برنامه جابه جایی فرودگاه اهواز را عملیاتی کرد که باوجود تلاش های صورت گرفته تاکنون پیشرفت محسوسی به صورت عملی در این خصوص صورت نگرفته است.
از آغاز امسال تاکنون
شرکت ملی حفاری، ۹۰ حلقه چاه نفت و گاز حفر و تکمیل کرد
معاون مدیرعامل شرکت ملی حفاری، از حفر و تکمیل ۹۰ حلقه چاه نفت و گاز از ابتدای امسال تا کنون در مناطق مختلف خشکی و دریایی کشور خبر داد.
حمیدرضا خوشایند با اشاره به اینکه از مجموع ۷۴ دستگاه حفاری خشکی و دریایی شرکت ملی حفاری، بیشترین تعداد در گستره عملیاتی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب مستقر است، افزود: از تعداد ۹۰ حلقه چاه، ۶۸ حلقه شامل ۲۹ حلقه توسعهای توصیفی و ۳۹ حلقه تعمیری در میادین تحت سرپرستی شرکتهای بهره برداری نفت و گاز تابع شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب حفر شده است. وی افزود: عملیات حفاری ۶ حلقه چاه در حوزه فعالیت شرکت نفت فلات قاره، ۱۴ حلقه در پروژههای شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) و ۲ حلقه در مناطق مورد نظر مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران به پایان رسیده است. به گفته وی، از ابتدای امسال تاکنون، ۱۵۷ هزار و ۶۲۳ متر حفاری انجام شده است. خوشایند با اشاره به تلاشهای به عمل آمده به منظور شتاب بخشیدن به عملیات حفاری، افزود: در هفت ماه گذشته، حفاری ۱۵ حلقه چاه در میادین آزادگان جنوبی، بی بی حکیمه، گچساران، قشم، کرنج، خارک، قلعه نار، آغاجاری، اهواز و رگ سفید ۴۹۰ روز زودتر از برنامه تعریف شده از سوی کارفرما به پایان رسید و تحویل شرکتهای متقاضی شد.
ثبت اختراع دستگاه نشت یاب نقطه ای گاز
دستگاه نشت یابی نقطه ای گاز برای نخستین بار در سطح کشور از سوی شرکت گاز استان بوشهر ساخته شد که سبب می شود نشت یابی گاز در مناطقی که خیابان دارای پوشش یکسان است با هزینه بسیار کمتری انجام شود. غلامعباس حسینی، مدیرعامل شرکت گاز استان بوشهر با اعلام این خبر که دستگاه نشت یاب نقطه ای گاز برای نخستین بار در سطح کشور در این شرکت ساخته شده، اظهار کرد: تعیین مکان دقیق نشتی در خطوط لوله انتقال گاز مدفون در زمین همواره به عنوان معضلی اساسی پیش روی تیم های امداد قرار داشته است که این موضوع به ویژه در شرایطی که سطح زمین دارای پوششی یکپارچه نظیر آسفالت و سنگفرش باشد، بیشتر اتفاق می افتد و در نتیجه منجر به افزایش سطح حفاری ها و پیامدهای منفی دیگر می شود. وی افزود: در همین راستا و به منظور رفع مشکل یادشده، شرکت گاز استان بوشهر با هدف تعیین محل دقیق (نقطه ای) نشت گاز، پروژه پژوهشی دستگاه نشت یاب نقطه ای را تعریف، آن را اجرایی و به مرحله ثبت اختراع رساند. مدیرعامل شرکت گاز استان بوشهر ادامه داد: این دستگاه به صورت قابل حمل و شامل ۶ خروجی برای مکش است که این خروجی ها با اتصال خلاء به پروب ها و خروجی پروب ها نیز با اتصال به شبکه سنسوری فعالیت می کند. حسینی گفت: اطلاعاتی که از سنسورهای این دستگاه دریافت می شود، به واحد پردازش منتقل و از طریق تحلیل داده ها امکان دقیق نشت گاز تعیین خواهد شد. وی تصریح کرد: ساخت این دستگاه با همکاری دانشگاه تهران انجام و برای ساخت آن یک میلیارد رالش هزینه شده است. مدیرعامل شرکت گاز استان بوشهر به کارگیری این دستگاه را افزون بر مزایای یادشده، سبب کاهش هزینه ها عنوان کرد و گفت: تاکنون دو مورد نشت یابی در خیابان های اصلی شهر بوشهر با این دستگاه و با هزینه بسیار پایینی انجام شده است.
دوازدهمین همایش بینالمللی مدیریت داراییهای فیزیکی برگزار میشود
دوازدهمین همایش بینالمللی مدیریت داراییهای فیزیکی (مدیران فنی و نگهداری و تعمیرات)، ۲۳ و ۲۴ آبان ماه امسال در پژوهشگاه صنعت نفت برگزار میشود.چهارمین نمایشگاه تخصصی نگهداری و تعمیرات نیز در حاشیه این همایش برگزار میشود.یازدهمین همایش بین المللی مدیران فنی و نگهداری و تعمیرات با حضور میهمانان و سخنرانانی از ایران و کشورهای دیگر در روزهای یکشنبه و دوشنبه (۲ و ۳ آبان ماه امسال) در مرکز همایش های رازی برگزار شد.
در همایش امسال، به مباحثی از جمله اینترنت اشیا (IOT)، انتخاب نرمافزار و قراردادهای عملکردمحور در صنعت نگهداشت پرداخته و اجرای نظامنامه مدیریت داراییهای فیزیکی وزارت نفت و اقدامات جامع پژوهشگاه نیرو در صیانت از داراییها پرداخته شد.
استقرار ۲ جایگاه سیار در مسیر زوار اربعین حسینی
۲ باب جایگاه سیار عرضه سوخت بنزین و نفت گاز در مسیر اهواز به خرمشهر و در ورودی این شهر جانمایی شد. با فرارسیدن ایام اربعین حسینی و به منظور رفاه حال زوار اباعبدالله الحسین (ع)، این جایگاه ها در محور مواصلاتی اهواز به خرمشهر نصب خواهد شد. این دو جایگاه هر کدام با ظرفیت ذخیره سازی ۳۵ هزار لیتر فرآورده، دارای یک دیسپنسر دو نازله و آماده ارائه سوخت لازم به وسایل نقلیه زوار اربعین حسینی است. نرخ سوخت بنزین قابل عرضه به مراجعان در این جایگاه هزار تومان و نرخ نفت گاز با ارائه کارت سوخت برای اتوبوس های حامل زوار اربعین حسینی ۳۰۰ تومان است.
الان صنعت پتروشیمی به چه میزان سرمایه گذاری نیازمند است و روی سرمایه گذاری خارجی چه میزان حساب باز کرده اید؟
دو جنبه را می بینم. ما به دنبال جذب حداکثری سرمایه گذاری خارجی هستیم و به هیچ عنوان کوتاه نمی آییم. از من پرسیدید، می گویم من هدفم جذب30 تا 40 میلیارد دلار سرمایه گذاری مستقیم خارجی طی چهار سال آتی است؛ اما باید دید با توجه به شرایط فعلی و تغییرات سیاسی و اقتصادی اثر گذار، در واقعیت این مهم امکان پذیر است یا خیر؟ این هدف ماست که با کمک همکارانم، تمام تلاشمان را در این باره انجام می دهیم. اما شاخه و وظیفه دیگر مدیریت سرمایه گذاری، تامین مالی از منابع خارج از کشور برای طرح های تعریف شده است. یعنی درگیر کردن بانک ها و موسسات مالی خارجی برای اینکه بتوانند به اقتصاد کشور و صنعت پتروشیمی برای اجرای پروژه ها کمک کنند. ما الان دنبال بیش از 40 میلیارد دلار تامین مالی از بخش بانکی از جمله بانک ها و موسسات مالی خارجی هستیم که شامل همه بانک های اروپایی، کره ای، ژاپنی، چینی و.. است. متولی این اقدام، بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی است که اطلاع داریم با تلاش فراوان و پیگیری مستمر، تاکنون با کره ای ها هشت میلیارد یورو توافقنامه امضا کرده اند، با دانمارک قراردادی در حال نهایی شدن است و با یکی از بانک های اتریش یک میلیارد یورو تامین مالی پروژه، نهایی شده است. ما نیز تلاش می کنیم تا با معرفی و شناساندن طرح های در دست اجرا به بانک ها و موسسات مالی، خطوط اعتباری خاصی را برای صنعت پتروشیمی به نتیجه برسانیم. در نهایت در پاسخ به این سوال هیچ عدد و رقم دقیقی را نمی توانم اعلام کنم، چون بسته به شرایط بین المللی و کشور متفاوت است؛ ولی ما دنبال این هستیم تا 40 میلیارد دلار تامین مالی حداکثر را از بخش خارجی جذب کنیم. این میزان باعث کمک به اقتصاد کشور می شود.
-صنعت پتروشیمی از این اعداد و ارقام چه سهمی دارد؟
نکته جالبی را سوال کردید، بیشتر موسسات مالی تمایل به اختصاص این خطوط به صنعت پتروشیمی دارند، ولی اینها تنها مخصوص پتروشیمی نیستند. ما هم سعی می کنیم از این خطوط اعتباری نهایی شده از سوی بانک مرکزی و وزارت اقتصاد، سهمی برداریم و سهم خود را حداکثری کنیم.
آقای جهانگیری اعلام کردند که صنعت پتروشیمی در این زمینه در اولویت قرار دارد . در این مورد توضیح دهید.
همانگونه که عرض کردم این خواست طرف های خارجی نیز هست.
علت این تمایل چیست؟
اولین نکته این است که اطمینان دارند پروژه های پتروشیمیایی، پروژه هایی سودآورو ذاتا ارز آور هستند و نکته مهم دیگر این که بازپرداخت تسهیلات در زمان خود حتما رخ می دهد. یکی دیگر از نکات تاثیر گذار در این زمینه، باز پرداخت دیون حاصل از تسهیلات اخذ و استفاده شده در صنعت پتروشیمی ایران در گذشته است که به صراحت و با مدرک اعلام می کنم که هیچ یک از اقساط تسهیلات دریافتی حتی با وجود تحریم های اقتصادی، صنعتی و بانکی به تعویق نیفتاده و در این زمینه شرکت ملی صنایع پتروشیمی و صنعت پتروشیمی، تصویر مثبتی در بانک ها و موسسات مالی بین المللی از خود ایجاد کرده اند که بر این تصمیم شان اثرگذار است.
-در پسابرجام شاهد امضای قراردادهای تامین مالی در قالب یوزانس بودیم. در این زمینه چه هدفگذاری تعقیب می شود؟
این دو قرارداد مالی کوتاه مدت، موثر و مصرف شده اند. یکی ازآنها به سقف رسید و تمام شد و بخش کوچکی از قرارداد دیگر باقی مانده که ممکن است با پیوست کردن الحاقیه ای به آن، حجم تسهیلات را افزایش دهیم.
ما پیشنهادهای مختلفی در این زمینه داریم. راهبرد شرکت خصوصی این نیست که همه سبد خود را از تامین مالی کوتاه مدت پر کند. هدفگذاری در این مسیر، تغییر وضعیت این تسهیلات به تسهیلات میان مدت و سپس بلند مدت است. بانک ها و شرکت های مختلفی هستند که خود پیشنهاد تامین مالی کوتاه مدت می دهند، اما ما تمایلی به استفاده از آنها نداریم.
هر چه استفاده از منابع تامین مالی کوتاه مدت بیشتر باشد، ریسک مالی و هزینه اجرای طرح افزایش می یابد. ما قرار نیست هزینه و ریسک اجرای طرح را با بهره گیری از تامین منابع مالی کوتاه مدت بیشتر کنیم.
مسابقه نقاشی، برگزیدگانش را شناخت
مسابقه نقاشي كودكان و نوجوانان با موضوع بهره وري آب در سطح صنعت نفت برگزار و درمجموع حدود 120 اثر دريافت شد كه از بين آنها 21 اثر برتر برای شركت در مسابقه بهره وري آب سازمان ملي بهره وري ايران، انتخاب و ارسال شد. تابستان امسال سازمان ملي بهره وري ايران به منظور ارتقای فرهنگ بهره وری، شناساندن آن به عنوان یک ارزش در جامعه، خصوصا در میان کودکان و نوجوانان، نهادینه سازی امر بهره وری و نيز براساس الزامات برنامه جامع بهره وری کشور، برای برگزاري مسابقه نقاشي با عنوان بهره وري آب فراخواني اعلام كرد. با برنامه ريزي هاي انجام شده در اداره كل تشكيلات، روش ها و تعالي سازماني معاونت توسعه مديريت و منابع انساني، قرار شد اين مسابقه با همكاري اداره كل روابط عمومي وزارت نفت در سطح صنعت نفت در چهار رده سني 4 تا 6 سال، 7 تا 9 سال، 10 تا 12 سال و 13 تا 16 سال برگزار شود. به اين ترتيب با انتشار فراخوان برگزاري اين مسابقه در سطح ستاد وزارت نفت و چهار شركت اصلي، گردآوري آثار از چهارم شهريور آغاز شد و تا دهم مهرماه ادامه يافت كه درپايان اين دوره كوتاه زماني، حدود 120 اثر از 75 شركت كننده دريافت شد. در مرحله داوري 37 اثر منتخب در چهار رده سني برای تقدير انتخاب و از آن بين 21 اثر براي شركت در مسابقه سازمان ملي بهره وري ايران برگزيده شدند. براساس اين گزارش، نگاهي به آثار ارسالي به دبيرخانه مسابقه، گوياي آن است كه توجه به مفهوم بهره وري در بين كودكان و نوجوانان با هدف جلوگيري ازهدررفت منابع وسرمايه ملي در سطح بالايي از اهميت و درك قرار داشته است. به طوري كه توجه به جوانب بهره وري و استفاده بهينه از آب، از زاويه هاي مختلفي در قالب نقاشي بيان شده بود. برخي با نگاهي جزء بينانه مصارف مختلف خانگي آن همچون از آب دادن به گل ها، مسواك زدن تا شست وشوي خودرو و... و بعضي ديگر با نگاهي كلي نگر توجه به مقوله بهره وري مصرف آب را در سطح محيط زيست شهر، كشور و حتي جهان هستي را مورد توجه قرار داده بودند. اين در حالي است که بهره وری از جمله مفاهیمی است که با وجود اجماع همه جانبه بر سر الزام وجود آن، همواره در انزوا قرار گرفته و روند آماده سازی زیرساخت های لازم برای ارتقای آن تقریبا در سالیان گذشته کند بوده است. بر همین اساس نقش پررنگی در چرخه اقتصادی نداشته و شاخص های بهره وری در مجموع سطح ملی و بخشی، وضعیت مناسبی را نشان نمی دهند. تجربه جهانی نشان داده است کشورهایی که سرآمد رشد اقتصادی در دهه های گذشته بوده اند، در افزایش بهره وری عوامل تولید، سرمایه گذاری کرده اند. در این بین وزارت نفت با اشراف بر اینکه بهره وری، کلید رشد و توسعه اقتصادی است و بدون بهره وری، تحقق رشد پایدار در توسعه ناممکن است؛ به عنوان یکی از فعال ترین و باتجربه ترین دستگاه های اجرایی در حوزه بهره وری «به اذعان مسئولان سازمان ملی بهر ه وری» همواره حضور موثری داشته و اولویت های مهمی چون رویکرد بهره وری سبز را در دستور کار قرار داده است. انتظار می رود كاركنان صنعت نفت و خانواده هاي آنان با در نظر گرفتن اهميت اين وزارتخانه به عنوان پيشران اقتصاد كشور، علاوه بر تلاش هاي مجدانه براي ارتقای بهره وري در فعاليت هاي كاري خود، در به كارگيري مفهوم بهره وري در همه عرصه هاي زندگي روزمره نيز پيشقدم باشند.
گزارش «مشعل» از برگزاری سومین المپیاد تخصصی- عملیاتی آتشنشانان وزارت نفت
مشعل سمیه راهپیما دو دوره از برگزاری المپیاد تخصصی- عملیاتی آتشنشانان وزارت نفت می گذرد و امسال نیز سومین دوره آن در مجتمع ورزشی - آموزشی محمود آباد با حضور 17 تیم (نفت و گاز پارس، پتروشیمی جم، نفت و گاز زاگرس جنوبی، مجتمع گاز پارس جنوبی پالایشگاه چهارم، پخش تیم (الف)، پالایش گاز فجر جم، پتروشیمی بندر امام، نفت و گاز کارون، پتروشیمی پازارگاد، پخش تیم(ب)، پالایش نفت کرمانشاه، پتروشیمی پلیمر کرمانشاه، مجتمع محمود آباد، پالایش گاز هاشمی نژاد، پالایش نفت اصفهان، سازمان منطقه ویژه انرژی پارس و پالایشگاه نهم مجتمع گازی پارس جنوبی) در پنج رشته؛ دو 4 در 100 متر امدادی، عملیات آبرسانی از ماشین به سیبل نشانه، حمل هوز با استفاده از تجهیزات حفاظت فردی (PPE)، بالا رفتن از نردبان طنابی نجات و دو 100 متر با مانع از تاریخ 27 تا 29 مهرماه و به میزبانی شرکت ملی گاز ایران با یکدیگر به رقابت پرداختند. این المپیاد به صورت دو سالانه برگزار می شود و نخستین دوره آن در سال 92 در شهر اصفهان برگزار شد که پالایشگاه گاز فجر جم، شرکت پتروشیمی بندر امام و شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی به ترتیب مقام های اول تا سوم را کسب کردند. المپیاد دوم نیز سال 94 و در ورزشگاه منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس (عسلویه) برگزار شد که به ترتیب شركت پتروشيمی پرديس، پالايشگاه نهم مجتمع گاز پارس جنوبي و شركت نفت و گاز پارس مقام های اول تا سوم را به دست آوردند.
ایجاد انگیزه با هدف ارتقای توان جسمی، فنی و عملیاتی آتشنشانان برای مقابله با حریق و حوادث احتمالی، ایجاد هماهنگی و هم افزایی بین آتشنشانان به هنگام شرکت در حوادث بین منطقه ای، به اشتراک گذاری دانش، تجربه و مهارت آتشنشانان با یکدیگر، آشنایی با مواد مسابقات آتشنشانان و امدادگران کشور و آشنایی کارکنان آتشنشان صنعت نفت ایران با یکدیگر و ایجاد مودت و دوستی، اهدافی است که برای المپیاد تخصصی- عملیاتی آتشنشانان وزارت نفت در نظر گرفته شده است.
مشروح این گزارش را در ادامه می خوانید:
مشعل سمیه راهپیما دو دوره از برگزاری المپیاد تخصصی- عملیاتی آتشنشانان وزارت نفت می گذرد و امسال نیز سومین دوره آن در مجتمع ورزشی - آموزشی محمود آباد با حضور 17 تیم (نفت و گاز پارس، پتروشیمی جم، نفت و گاز زاگرس جنوبی، مجتمع گاز پارس جنوبی پالایشگاه چهارم، پخش تیم (الف)، پالایش گاز فجر جم، پتروشیمی بندر امام، نفت و گاز کارون، پتروشیمی پازارگاد، پخش تیم(ب)، پالایش نفت کرمانشاه، پتروشیمی پلیمر کرمانشاه، مجتمع محمود آباد، پالایش گاز هاشمی نژاد، پالایش نفت اصفهان، سازمان منطقه ویژه انرژی پارس و پالایشگاه نهم مجتمع گازی پارس جنوبی) در پنج رشته؛ دو 4 در 100 متر امدادی، عملیات آبرسانی از ماشین به سیبل نشانه، حمل هوز با استفاده از تجهیزات حفاظت فردی (PPE)، بالا رفتن از نردبان طنابی نجات و دو 100 متر با مانع از تاریخ 27 تا 29 مهرماه و به میزبانی شرکت ملی گاز ایران با یکدیگر به رقابت پرداختند. این المپیاد به صورت دو سالانه برگزار می شود و نخستین دوره آن در سال 92 در شهر اصفهان برگزار شد که پالایشگاه گاز فجر جم، شرکت پتروشیمی بندر امام و شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی به ترتیب مقام های اول تا سوم را کسب کردند. المپیاد دوم نیز سال 94 و در ورزشگاه منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس (عسلویه) برگزار شد که به ترتیب شركت پتروشيمی پرديس، پالايشگاه نهم مجتمع گاز پارس جنوبي و شركت نفت و گاز پارس مقام های اول تا سوم را به دست آوردند.
ایجاد انگیزه با هدف ارتقای توان جسمی، فنی و عملیاتی آتشنشانان برای مقابله با حریق و حوادث احتمالی، ایجاد هماهنگی و هم افزایی بین آتشنشانان به هنگام شرکت در حوادث بین منطقه ای، به اشتراک گذاری دانش، تجربه و مهارت آتشنشانان با یکدیگر، آشنایی با مواد مسابقات آتشنشانان و امدادگران کشور و آشنایی کارکنان آتشنشان صنعت نفت ایران با یکدیگر و ایجاد مودت و دوستی، اهدافی است که برای المپیاد تخصصی- عملیاتی آتشنشانان وزارت نفت در نظر گرفته شده است.
مشروح این گزارش را در ادامه می خوانید:
علیرضا شکوهیان، رئیس ایمنی و آتشنشانی شرکت ملی گاز ایران در آیین گشایش سومین المپیاد تخصصی- عملیاتی آتشنشانان وزارت نفت با بیان اینکه آتشنشانان از جان گذشتگانی هستند که در زمان وقوع حادثه به سوی آتش می روند و جان خود را در طبق اخلاص می گذارند، می گوید: زمانی که همه از یک حادثه فرار می کنند، آنها به صحنه حادثه می روند. وی ادامه می دهد: همه مسئولان صنعت نفت باید غنی سازی شغل آتشنشانی هم از نظر فردی و هم سازمانی را جزو برنامه کاری خود قرار دهند. اگر بخواهیم یک آتشنشان موفق داشته باشیم، باید از یک سو انگیزه شغلی و از سوی دیگر سطح دانش آنها را افزایش دهیم؛ مقوله ای که شاید خیلی کمتر مورد توجه قرار گرفته است. شکوهیان می افزاید: المپیاد تخصصی- عملیاتی آتشنشانان وزارت نفت تلاش می کند مهارت جسمانی آتشنشانان را روی خط مبنا و مطلوبی قرار دهد و توصیه می کنم بحث های دانشی نیز به این المپیاد افزوده شود. به گفته وی، المپیاد پست های امداد در شرکت ملی گاز برگزار می شود که در آن ضمن مهارت فنی، مساله دانشی آنها نیز سال به سال بهبود پیدا می کند، از این رو بهتر است در المپیاد های تخصصی- عملیاتی آتشنشانان وزارت نفت نیز علاوه بر ارتقای مهارت جسمی و تخصصی، مسائل دانشی را نیز اضافه کنیم. رئیس ایمنی و آتشنشانی شرکت ملی گاز ایران خاطرنشان می کند: حدود 9 جلسه فنی و تخصصی در اداره کل اچ اس ای وزارت نفت و شرکت ملی گاز برگزار شد و برنامه ریزی های خوبی صورت گرفت و چهار جلسه آن به بازنگری دستورعمل اختصاص داشت و یک جلسه نیز برای داوران برگزار شد.
مقام والای ایثار
رئیس اچ اس ای شرکت پتروشیمی نیز در این مراسم به مقام والای ایثار اشاره می کند و می گوید: برای آتشنشانان، جان عزیزتر از مال است؛ زیرا با از خود گذشتگی، به برترین ایثار انسانی، یعنی فدای جان خود در این راه دست می زنند. متاسفانه افرادی که کارهای ارزشمند انجام می دهند، در جلوی چشم دیده نمی شوند. سعید باغبانی ادامه می دهد: شغل آتشنشانی از نظر مادی، هیچ مزیتی برای آنها ندارد. در زمان جنگ وقتی امام (ره)رزمندگان را به عنوان افراد بسیار بالایی می دید، به حال آنها غبطه می خورد. وی با اشاره به اهمیت المپیاد تخصصی- عملیاتی آتشنشانان وزارت نفت می افزاید: همیشه خاطراتی که از برگزاری محل هایی مانند المپیاد باقی می ماند، بسیار بیشتر از مکان های رسمی است و می تواند مکانی برای افزایش مودت، دوستی، انتقال تجارب و توشته ای برای آینده و ارتباطات آینده آتشنشانان باشد.
رضایت شغلی
معاون ایمنی و آتشنشانی اداره کل اچ اس ای وزارت نفت، ضمن زنده نگاه داشتن یاد شهدای آتشنشان وزارت نفت، به ویژه شهدای پالایشگاه نفت آبادان در سال ۵۹ در این آیین می گوید: آتشنشانان، کسانی هستند که در زمان وقوع حادثه و وقتی همه از حادثه فرار می کنند، به سمت آن رفته و برای نجات جان و مال مردم، از جان خود می گذرند. سیدمحمد پورراکی، دو محور فلسفه شغل آتشنشانی و اهداف المپیاد آتشنشانی را مورد بحث قرار می دهد و خاطرنشان می کند: طی مطالعات انجام شده در سطح جهان، شغل آتشنشانی بیشترین رضایت را در میان مشاغل دیگر دارد که دلیل آن نیز عشق به این حرفه بیان شده است. وی هدف اصلی از برگزاری این مسابقات را ارتقای سطح آمادگی جسمانی و روحی آتشنشانان، انتقال تجارب، ایجاد مودت و دوستی بر می شمرد و ادامه می دهد: این مسابقات بر اساس نیازی که به منظور ایجاد آمادگی حس می شود، برگزار شده و سیاستگذاری های اداره کل اچ اس ای وزارت نفت ارتقای همین سطح آمادگی است تا در زمان وقوع حادثه در کنار مهار آن، جان دیگران و جان خود را حفظ کنند. وی با بیان اینکه ارتقای جایگاه آتشنشانی، یکی از مسائل مهم فرهنگی به شمار می رود، می افزاید: در چند سال اخیر با وجود حوادثی که رخ داد، توجه مردم به آتشنشانان بیشتر شده است، اما برای ایجاد فرهنگ، باید فعالیت های بیشتری انجام داد.
آیین پایانی
در این مراسم محمدرضا یوسفی پور، رئیس اچ اس ای شرکت ملی گاز ایران می گوید: آتشنشانان شبانه روز از سرمایه های انسانی و جان آنها محافظت می کنند. وی در ادامه به رکوردهای سومین دوره المپیاد تخصصی- عملیاتی آتشنشانان وزارت نفت اشاره می کند و می افزاید: رکوردهای این دوره از المپیاد نسبت به دو دوره گذشته بسیار رشد کرده و این نشان از رقابت های بسیار تنگاتنگ گروه ها دارد. به گفته یوسفی پور، دقت، قدرت و سرعت در حوزه فعالیت آتشنشانان بسیار مهم است و همیشه باید در راس فعالیت های آنها مورد توجه قرار گیرد. وی به نقش حراست در سازمان ها اشاره می کند و می گوید: اعتقاد داریم که در این مسابقات باید نیروهای حراست نیز شرکت داشته باشند. رئیس اچ اس ای شرکت ملی گاز ایران تاکید می کند: باید تدابیری برای ارتقای سطح آتشنشانان اندیشیده شود تا بتوانند علاوه بر حضور در المپیاد نفت، در سطح ملی و بین المللی نیز حضور داشته باشند.
انتقال تجارب
رکنالدین جوادی، معاون وزیر در نظارت بر منابع هیدروکربوری نیز در این مراسم می گوید: برگزاری رقابت های گوناگون باعث نشان دادن شایسته سالاری می شود و امیدوارم برگزاری المپیاد تخصصی- عملیاتی آتشنشانان وزارت نفت گامی در مسیر شرکت در سطح مسابقات جهانی باشد و به این وسیله زمینه برای ارتقای آتشنشانان در صحنه بین المللی مهیا شود. وی با بیان اینکه باید برنامه ریزی هایی صورت گیرد تا بتوانیم از حوادث پیش بینی شده و غیرقابل پیش بینی جلوگیری کنیم، ادامه می دهد: بهتر است تمهیداتی در نظر گرفته شود تا آتشنشانان در تمام مراحل ساخت تاسیسات حضور داشته باشند. با این روش سرعت عمل آنها در مهار آتش و مقابله با حوادث افزایش می یابد و آسیب ها به حداقل می رسد. جوادی می افزاید: اگر از نظر سازمانی و فرهنگی روی قابلیت های همکاران و آتشنشانان کار نشود و عشق به کار را در آنها ایجاد نکنیم، آموزش ها ، نتیجه لازم را نخواهند داشت، از این رو امیدوارم با برگزاری این المپیاد ها، عرق به فرهنگ در یک سازمان تشدید شود.
معاون وزیر در نظارت بر منابع هیدروکربوری خاطر نشان می کند: ماموریت اصلی یک آتشنشان در اذهان عمومی، جلوگیری از آسیب دیدن همکاران، کاهش آسیب به تاسیسات و سرمایه های ملی است، این یعنی بار سنگینی از مسئولیت را به دوش داریم و باید هر لحظه، خودمان را برای مواجهه با حوادث پیش بینی شده و نشده آماده کنیم. جوادی ادامه می دهد: با توجه به اینکه صنعت نفت با یک تجربه 100 ساله، همیشه در بحث ایمنی و آتشنشانی پیشگام بوده، اما حوادث متعدد سنگینی داشته ایم که در حین پروژه ها و بهره برداری رخ داده و باید با اطلاع رسانی دقیق و درست، افراد از تجربه های یکدیگر مطلع شوند.
معاون وزیر در نظارت بر منابع هیدروکربوری در پایان پیشنهاد می کند: برای دوره المپیاد چهارم وزارت نفت که در سال ۹۸ برگزار می شود، در کنار مسابقات، باید ثبت تجربیات و انتقال تجارب چهار شرکت اصلی نفت در زمینه اطفای حریق، جلوگیری از حوادث و... نیز مورد توجه قرار گیرد.
مانور شوت نجات ایمنی افراد
در حاشیه برگزاری سومین المپیاد تخصصی - عملیاتی آتشنشانان وزارت نفت ، مانور شوت نجات ایمنی افراد از سوی مجتمع ورزشی- آموزشی محمودآباد برگزار شد. «شوت نجات» شامل پارچه اي از جنس UVA ضد حريق و ضد آب است که براي تخليه افراد ساکن در ساختمان هاي بلند با سرعت و ايمني بالا، در زمان حوادثي همچون زلزله و آتش سوزي طراحي شده است. شوت نجات ايمني افراد در بيش از 100کشور جهان در حال استفاده است که بين 2/3 تا 115متر هم مي تواند ارتفاع داشته باشد. سرعت سقوط در شوت ايمني حدود 2/10متر در هر ثانيه است که با پنج متر در ثانيه، يعني ميانگين سرعت آسانسور مقايسه شده است. فرد در زمان حادثه به صورت پايدار به سمت پايين سر مي خورد و بدون اينکه حس افتادن و سقوط از ارتفاع را داشته باشد، چون تماس محکمي با ديواره هاي پارچه اي در هنگام سرخوردن دارد، در کمال راحتي و سلامت از آن خارج مي شود. به عبارت ديگر، به علت ساختار مارپيچي شوت نجات، افراد متعددي در شوت به طور متوالي و بدون هيچ محدوديتي پايين مي آيند. قانون جاذبه و اصطکاک، افراد با اوزان مختلف را جدا ازهم و در فاصله برابر نگه مي دارد. شوت نجات ایمنی افراد، همچنين قابليت تخليه کودکان کوچک با وزن هاي بالاي 12 کيلوگرم و نيز توان جويان را دارد. آزمايش هاي عملي این وسیله نشان مي دهد که هشت تا 10 نفر مي توانند از ارتفاع30 متري طي دو دقيقه پايين بيايند.
گزارش میدانی تفصیلی سومین المپیاد تخصصی - عملیاتی آتشنشانان را در شماره آینده می خوانید....
رئيس خدمات اداري و اجتماعی با تاكيد بر گسترش برنامه هاي ورزشي،تفريحي و فرهنگی: نیروی انسانی
صنعت گازدر خدمت مردم است
مشعل بخش عمده اي از ساعات زندگي کارکنان صنعت گاز در محل كار سپري مي شود و ايجاد محيط با نشاط، آرام و عاري از دغدغه، مسير را براي نقش آفريني همكاران در تحقق ماموريت هاي اصلي و عملياتي سازمان هموار مي كند. از سوي ديگر، سازمان ها به اين درك رسيده اند كه ارتقای روحيه خانواده هاي کارکنان از طريق فعاليت هاي رفاهي، ورزشي، تاثيری مستقيم بر افزايش بهره وري كارمند دارد. رحيم نظرزاده، رئيس خدمات اداري و اجتماعي شركت مهندسي و توسعه گاز ايران كه بيشترين مسئوليت هاي شغلي اش را در بخش امور ورزش و خدمات رفاهی، اجتماعي پالايشگاه خانگيران و مجموعه بزرگ شهرك گاز شهید مهاجر سرخس گذرانده، تا قبل از ورود به بازوي توسعه اي شركت گاز در سمت هاي مسئول امور ورزش و رئیس خدمات اجتماعي، رفاهي شركت انتقال گاز ،نقش آفرين بوده است. او كه همچون ديگر اهالي خونگرم زادگاهش آبادان تعلق خاطر خاصي به صنعت نفت دارد و هم اكنون ترم آخر ارشد رشته مديريت صنعتي را در دانشگاه تهران مي گذراند، بخش خدمات را جزء جدایی ناپذیر بدنه عمليات مي داند چراكه مستقيم با نيروي انساني به عنوان بزرگ ترين سرمايه سازمان سروكار دارد و كيفيت سرويس هاي ارايه شده، بدنه كارشناسي سيستم را افزایش می دهد. نظرزاده در اين مصاحبه ضمن برشمردن برنامه هاي جاري و آتي واحد تحت مسئوليتش در حوزه هاي ورزشی، تفريحي و سرگرمي كه از خواسته هاي هميشگي كاركنان و خانواده هايشان است، استقبال كاركنان به عنوان عامل انگيزه بخش در تداوم و گسترش ارائه خدمات بهتر نام برده است.
آقای نظرزاده مجموعه اداري - اجتماعي به لحاظ ارتباط تنگاتنگ با کارکنان و خانواده هايشان از اهميت بسياري در ستاد و مناطق عملیاتی برخوردار بوده و اقدام های آن بر لايه هاي گوناگون شركت تاثير مي گذارد. در ابتدا درباره نگرش مجموعه و رويكردهاي نو در خدمات رسانی توضيح دهید.
لازم است در ابتدا عنوان كنم كه حدود 22 سال در منطقه محروم سرخس مسئوليت هاي ورزش، خدمات رفاهي، اجتماعی را به عهده داشتم و از نزديك لمس كردم كه ارائه تسهيلات رفاهي تنها عاملي است كه مي تواند زندگي را براي كاركنان آسان تر کند.
در شركت پروژه محور مهندسي و توسعه گاز هم به اقتضاي مسئوليت خطير همكاران در راه اندازي به موقع پروژه هاي متعدد كه خود با عبور از ده ها چالش عملياتي ميسر مي شود، بايد به رغم محدوديت هاي بسيار، تسهيلاتي در خور فراهم كنيم. در راه اندازي اخير خط لوله دامغان-ساري-کیاسر - نكا همه ديديم كه چطور همكاران با تلاش شبانه روزي اقتدار ملي كشورمان را در قبال زياده خواهي تركمنستان حفظ كردند. به اعتقاد ما چنين كاركناني که دستاوردهاي شايسته اي را در راه عزت كشور و رفاه مردم رقم زده اند، خود لايق بيشترين و بهترين خدمات رفاهي اند و هرگونه خدمتي به آنان مايه افتخار و سربلندي است.
از طرفی اعتقاد داريم كه بازدهي كاركنان در فرآيندها و عمليات هاي شركت، مرهون صبر، حمايت و پشتيباني خانواده هاست و افزايش گلايه هاي خانواده ها باعث دغدغه ذهني كارمند، بر هم خوردن تمركز، كاهش اثربخشي و چه بسا افزایش آمار تقاضاهای خروج از مناطق عملیاتی می شود.
قصد داريم در اين گفت وگو بيشتر روي اقدام های اخير مجموعه اداري، اجتماعي براي کارکنان و خانواده هايشان متمركز شويم. از ابتداي سال تاكنون چند برنامه اجرا شده است؟
از بهمن ماه گذشته تاکنون 5 برنامه تفريحي برگزار كرديم. برنامه توچال كه حدود 160 نفر از همكاران و خانواده هايشان در آن مشاركت داشتند و تا ايستگاه دوم صعود كرديم، یک برنامه زمستانی بود که یک روز خاطره انگیز و به یاد ماندنی برفی را برای خانواده ها فراهم کرد. در تعطيلات نوروز هم دو برنامه تهران گردی برگزار كرديم تا آن دسته از همكاراني كه به هر دليلي نتوانستند به مسافرت بروند، در اردوي تهران گردي حضور به هم برسانند و ضمن زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی ( ع) از کاخ موزه نیاوران، صاحبقرانیه، کوشک احمد شاهی، برج طغرل، بزرگ ترین باغ پرندگان خاورمیانه، هنرنمایی دلفین ها، بازدید گنبدآسمان نمایی برج میلاد و موزه مفاخر و بزرگان ادب و هنر بازدید داشته باشند. شرکت در مراسم گلاب گیری قمصر کاشان، تجربه خوبی با سنت و هنر گلاب گیری ایجاد کرد و آخرین برنامه راهپیمایی در دره زیبای روستای شهرستانک در جاده چالوس و بازدید از قصر ناصرالدین شاه، یک جمعه زیبا و سرشار از انرژی را به وجود آورد. البته تمام این برنامه ها در چارچوب نگرش ارزشمند و كلان شركت در ارايه خدمات به خانوادههاي کارکنان صورت گرفته است.
به نظر مي رسد يكي از چالش هاي عمده واحد خدمات در نگهداشت ساختمان ها، پراكندگي، فرسودگي و استيجاري بودن شان باشد. در اين خصوص توضيح دهيد.
شركت مهندسي و توسعه گاز ایران هم اكنون 6 ساختمان دارد كه نگهداشت سیستم های سرمايش، گرمايش، موتورخانه و... وقت و انرژي بسياري را به خود اختصاص مي دهد. علاوه بر زحمت و چالشهای تردد دائمي كاركنان بين ساختمان ها، خدمات و فرآيندهايي كه به ناچار بايد براي هر ساختمان به صورت جداگانه انجام شود هم باعث اتلاف منابع مي شود. با همه مشكلات ناشی از عدم تمركز ساختمان ها، سعي كرده ايم با استقرار همكاران مان در كاخداري ساختمان ها از دور بر ارائه خدمات نظارت داشته باشيم و تمايزي در سرويس دهي بين ساختمان مركزي و ديگر ساختمان ها به وجود نيايد. فرسودگي و استيجاري بودن ساختمانها يكي از چالش هاي اساسي فراروي سازمان است و توان بسياري براي ساماندهي و هماهنگي بين ساختمان ها صرف مي شود.
منابع انساني كافي و كارآمد، شاکله اصلي موفقيت در واحدهاي خدمت رسان به شمار مي آيد. در اين زمينه چه چالش هايي دارید؟
خدمات رسانی با كيفيت در قلمروی طيف وسيعي از فعاليت ها همچون نقليه، ساختمان، ورزش، پيمان ها، آبدارخانه، تنظيفات و خدمات اقامتي، رفاهي، رستوران، تامين و تجهيز نیازهای روزانه و ملزومات اداري مستلزم برخورداري از منابع انساني كافي است. اما عدم مجوز جذب نيروي انساني، از چالش هاي اساسي است كه همانند ساير واحدها گريبانگير ما نيز شده است. در حال حاضر اگر فردي به هر دليلي از بدنه خدمات جدا شود، امكان به كارگيري نيروي جايگزين ميسر نيست.
برخي همكاران گلايههايي در خصوص تعطيلي امكانات و تجهيزات ورزشي در ساختمان ششم مطرح كرده اند. به چه دلايلي تصميم به تعطيل اين مجموعه گرفتيد؟
امكانات ورزشي ساختمان ششم با تفكر استفاده حداکثری از حداقل امكانات موجود ايجاد شد. اما به مرور زمان و با برجسته ترشدن مباحث اچ اس ای، دوستان در اين واحد نظارتي و همچنين تاسيسات زيربنايي اعلام كردند كه ساختمان فاقد حداقل استانداردهاي لازم براي فعاليت هاي ورزشي بوده و غيرايمن است. باوجود همه مواردي كه عنوان شد، قرار نيست ما پشت هيچ مانعي متوقف شويم؛ از این رو فعاليت هاي ورزشي را در مجموعه هاي استیجاری دنبال مي كنيم.
براي مثال سال گذشته يك سالن بدنسازي را در مجموعه شهداي دانش آموز (روبه روي مجموعه شهيد شيرودي) اجاره كرديم تا همكاران علاقه مند بتوانند ورزش بدنسازي را در آنجا دنبال كنند. اما عدم استقبال همكاران ما را ناچار به توقف اين خدمت كرد.
با توجه به افزايش چشمگير نقش خانم ها در برنامه هاي توسعه اي كشور، فراهم كردن زمينه براي مشاركت بانوان در فعاليت هاي ورزشي و اتخاذ رويكردهاي نو در اين عرصه، از سياست هاي كلان ورزشي محسوب مي شود. دراين خصوص چه اقدام هایی كرده ايد؟
از سال 95 تاكنون توانسته ايم 3 رشته جديد براي خانم ها فعال كنيم. سعي كرديم فعاليت هاي ورزشي بانوان منحصر به ورزش هاي شنا، تیراندازی، تنيس روی میز و تنیس خاکی و پينگ پونگ نشود و از اين رو رشته پيلاتس را احيا كرديم؛ حرکات این رشته ورزشی که هماهنگي عصب و عضله را ارتقا مي بخشد، از یوگا و ژیمناستیک تقلید شده و الهام گرفته شده از شیوه زندگی و حتی سنت هاست که کنترل و ایجاد مقاومت در ماهیچه، کنترل تنفس، دقت، توانایی و تمرکز را بهبود می بخشد و چون حركت هاي بسيار مفرح و انرژي بخش دارد، مورد اقبال بانوان قرار گرفته است، ضمن آنکه پیلاتس راه حل مناسبی برای درمان دردهای مزمن بالاخص کمری است. هیدروتراپی یا آب درماني، يكي ديگر از فعالیت های جديد است كه در بخش ورزش بانوان اجرايي شده است. پزشکان آب درمانی را يك فيزيوتراپي كامل و موثر در دردهای مزمن می دانند. با اختصاص بخشی از استخر مجموعه فدراسیون جانبازان برای انجام حرکات ایروبیک در آب با کمک تجهیزات مخصوص مانند کش های تراباند و نودل و حرکات موسوم به آیچی، تایچی، تاتسو و شیاتسو، ضمن افزایش قدرت عضلات، افراد را در درمان دردهای کمری آموزش می دهیم. لازم به توضیح است که هیدروتراپی در بخش برادران نیز توانسته است جمع کثیری از کارکنان به ویژه پیشکسوتان را علاقه مند کند که این علاقه به گونه ای شدت دارد که همکاران حاضر نیستند حتی یک جلسه تمرینی را از دست بدهند. این استقبال همكاران و خانواده ها و مشارکت چشمگیر آنها، حاکی از موفقيت اين خدمت جديد و جلب رضايت آنهاست. کلاس های آموزش شطرنج برای بانوان، یکی ديگر از خدمات ورزشي ارائه شده است این رشته برای افزايش قدرت ذهن، تفكر و تصميم گيري در شرايط مختلف موثر است و به دليل اينكه در كليه شرايط مي توان آن را انجام داد، براي افراد داراي بيماري هاي مختلف ( به ویژه قلبي) كه نمي توانند به فعاليت هاي ورزشي سنگين بپردازند، مناسب است. این رشته کم هزینه بوده و بعد از وقت اداري در سالن رستوران انجام می شود.
ادامه در صفحه 28
ادامه از صفحه 27
عدم تحرك بدني كافي و پشت ميزنشيني طولاني مدت از مشكلات اکثر كارمندان است كه ناراحتي هاي اسكلتي را سبب مي شود و در بلند مدت به سلامت آنان آسيب مي رساند. براي رفع اين مشكل چه اقدامي كرده ايد؟
راه اندازی کلینيك مشاوره ورزشی با هدف پايش سطح فعاليت هاي بدني كاركنان و غربالگري وضعیت اسكلتي بدن (افتادگی شانه، پشت گرد، اسکولیوز، زانوی پرانتزی، ضربدری) و همچنین آزمون های جسمانی شامل (تعادل، قدرت، عضلات شکم، انعطاف بدنی و...) آزمون های بدنی شامل (درصد چربی بدن، متابولیسم پایه، BMI و...) فشار خون و قند خون، غربالگری افراد در معرض خطر و کنترل عوامل خطر تغذیه ای ، از اسفند 95 در قالب پروژه پژوهشي، نگاه جدیدی در ورزش کارکنان شرکت مهندسی وتوسعه گاز ایجاد کرده است. هم اكنون همكاران روزانه به این کلینيك مراجعه و فرم هاي مربوطه را تکمیل می کنند و با دستگاه هاي پیشرفته مانند بادی کامپوزیشن تست های لازم از آنها گرفته می شود تا مشاوران تغذيه، حركت هاي اصلاحي متناسب با فعاليت هاي بدني شان و دستورات اصلاحی را تجویز کنند. همكاران مي توانند براي مشاوره و آزمون هاي تخصصي به طبقه منهاي يك جنب بانك و نمازخانه مراجعه كنند و تشكيل پرونده دهند و پس از انجام تست ها، فعاليت هاي ورزشي هفتگي و تغذيه اي را دريافت كنند. اين خدمات تخصصي به منظور سلامت كاركنان در فرآیند معاينات دوره اي هم تاثيرگذار است.
آيا مشاوران ورزشي روی فعاليت هاي ورزشي جاري كه در سالن ها انجام مي شود، هم نظارت دارند؟
یکی از اقدام های موثر صورت گرفته، حضور کارشناسان در جلسات تمرینات رشته های مختلف است. مشاوران در سالن های ورزشی از نزديك با ورزشكاران در ارتباط اند و آنها را زیر نظر دارند. در صورت لزوم دستورات و مشاوره هاي لازم ارايه می شود و علاوه بر اين همانند مربیان بدنسازی تيم هاي حرفه اي، فرآیند گرم و سرد كردن بدن قبل و بعد از تمرینات، مسابقات و فعاليت ها را در دستور كار دارند. این اقدام توانسته است از بروز آسیب های احتمالی ناحیه زانو و مفاصل جلوگیری کند.
برنامه ريزي و اجراي فعاليت هاي ورزشي در گروی برخورداري از اطلاعات جامع و بانك اطلاعاتي مدون است. چه اقدام هایی براي تدوين شناسنامه ورزشي همكاران و خانواده ها كرده ايد؟
تدوين بانك اطلاعاتي و شناسنامه ورزشی استعدادهاي فعالان رشته هاي مختلف ورزشي از اهداف اساسي ما به شمار مي آيد كه با همكاري دبيران هیئت ها در حال انجام است؛ البته یکی از دستاوردهای کلینیك پزشکی، ورزشی ایجاد بانک اطلاعاتی است که با مراجعه هر فرد اطلاعات ورزشی او در فایل سیستمی ثبت و نگهداری می شود.
با توجه به اينكه در المپيادهاي ورزشي وزارت نفت و شركت گاز فقط كاركنان رسمي اجازه شركت دارند، براي كاركنان غيررسمي كه بخش قابل توجهي از نيروي انساني شركت را تشكيل مي دهند، چه برنامه هايي در نظر گرفته ايد؟
به نظر می رسد در مسابقات داخلي نه تنها محدوديتي براي شركت همكاران غيررسمي نداريم بلكه از سال گذشته سعي كرده ايم جشنواره فرهنگی، ورزشی ايام الله دهه فجر را پايه گذاري كنيم که جامعه آماري بالايي از نيروهاي قراردادي و پيمانكاري را پوشش مي دهد. اين تورنمنت همسو با نگاه مديريت عالي شركت و منابع انساني كه بر مشاركت و بهره مندي حداكثري گروه هاي مختلف كاركنان از امكانات شركت تاكيد دارند، اجرا مي شود.
برخي همكاران معتقدند جاي خالي گروه كوهنوردي در فعاليت هاي ورزشي شركت احساس مي شود، در حالي كه ظرفیت ها و علاقه مندي ها در همكاران وجود دارد و مي تواند ارتقا يابد. در اين زمينه برنامه اي داريد؟
خوشبختانه پيشنهاد فعال شدن مجدد گروه كوهنوردي در كميته ورزش شركت مورد موافقت قرار گرفت و به تصويب رسيد و مقدمات تشكيل آن فراهم شده است؛ البته همه كساني كه قصد صعودهاي تخصصي(نه پياده روي تفريحي) دارند، بايد داراي گواهي سلامت از لحاظ بیماری های قلبي، عروقي و صرع باشند. هماهنگي های لازم با سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت برای انجام تست های تخصصي از افراد، به عمل آمده است تا نخستین صعود كوهنوردان شركت طبق برنامه تدوين شده سالانه و 2 برنامه در هر ماه انجام شود.
برگزاري برنامه هاي خانوادگي، از جذاب ترين و پرمخاطب ترين رويدادهاي سازمان است كه همواره در راس مطالبات همكاران قرار دارد. چه برنامه هايي براي نيمه دوم سال در نظر داريد؟
اردوهاي خانوادگي كه تاكنون در قالب بازدید از کاخ موزه نیاوران، کاخ صاحبقرانیه، کوشک احمد شاهی، برج طغرل، بزرگترین باغ پرندگان خاورمیانه، هنرنمایی دلفین ها، بازدید گنبدآسمان نمایی برج میلاد، موزه مفاخر و بزرگان ادب و هنر، مراسم گلاب گيري قمصر كاشان و پیاده روی روستای ییلاقی شهرستانک اجرا شده، در نيمه دوم سال هم مورد تصويب كميته فرهنگي قرار گرفته و به انجام خواهد رسيد. همچنین تلاش همکارانم در بخش رفاهی فرصت استفاده از سيرك، پارك هاي آبی، دریاچه چیتگر، پارک دایناسورها و تئاترهای مختلف در قالب بلیت های تخفیف دار را فراهم کرده است. این حرکت استقبال خوبي را به همراه داشته که توزيع بليت ها در آينده هم تداوم خواهد داشت.
در پايان چه صحبتي با همكاران داريد؟
فلسفه وجودي واحد خدمات ذيل نياز مخاطبانش تعريف مي شود و تا استفاده كننده نباشد، وجود خدمات معنايي ندارد؛ البته ما جدا از همكاران نيستيم و خود و خانواده هايمان هم از تسهيلات و خدمات شركت بهره مند مي شويم. خدمات همانند پلي است كه امكانات سازمان را به كاركنان و خانواده هايشان مي رساند. همكاران با استفاده از امكانات، ما را به خدمات دهي بهتر ترغيب و تشويق مي كنند. استقبال همكاران باعث رشد و ارتقای خدمات بوده و همراهي و كمك آنان بهترين انگيزه است. همه همكارانم در واحد خدمات، از خدمت رسانی لذت مي برند و حس رضايتي كه در چهره مخاطبان جاري مي شود، خود با ارزش ترين پاداش برای ماست. نتايج فعاليت هاي ما بازخوردهاي آني در سيستم دارد و هرگونه نقصي در رستوران، پذيرايي، ورزش، نقلیه و... به سرعت نور در سازمان بازتاب مي يابد و ديده مي شود و اين يعني ما حق اشتباه نداريم. همكاران شايسته ما با نقش آفريني ممتاز و ملی در توسعه كشور لايق بيشترين تكريم، ارزش گذاري و احترام هستند.
در خاتمه به عنوان کسی که 20 سال سابقه فعالیت تصدی گری ورزش های همگانی و قهرمانی را دارد، توصیه می کنم همکاران برای شناسایی عارضههای اسکلتی بدن خود به کلینیك مشاوره ورزشی مراجعه کنند و از مشاوره کارشناسان حرکات اصلاحی و تغذیه بهره ببرند و حتی المقدور در جلسات آب درمانی که در هر دو بخش برادران و خواهران با استقبال چشمگیری مواجه شده است، مشارکت داشته باشند. به یقین روزی خواهد رسید که استخر کنونی برای این کار ظرفیت نداشته باشد و ما ناچار به افزایش ظرفیت هستیم.
در حال حاضر فعالیت های ورزشی ما از قالب یکسری برنامه های سنتی که به جز صرف هزینه های سنگین، شاید سود دیگری ندارد، خارج شده و در حوزه تندرستی، بهبود قابلیت های جسمانی و عملکردی و فراتر از آن درمانی، معطوف شده است؛ البته این موضوع، دقیقا منطبق با مجموعه سیاست های اجرایی و راهبردی صنعت نفت در ورزش یعنی حلقه سلامت است که اواخر سال گذشته از سوی اداره کل ورزش وزارت نفت ابلاغ شد.
گزارشی از کمیته راهبردی اقتصاد مقاومتی در پالایشگاه نفت امام خمینی شازند
جایگاه ویژه، انتظار ویژه
نشست كميته راهبردي اقتصاد مقاومتي با حضور ابراهيمي، نماینده شازند در مجلس شورای اسلامی، مدیر عامل پالایشگاه امام خمینی(ره )، ميرزايي فرماندار شازند و جمعي از مديران و روساي پالايشگاه در محل سالن جلسات شرکت پالایش نفت امام خمینی(ره) شازند برگزار شد.
در آغاز این نشست، علی جمشیدی، مدیرعامل شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند با ارائه گزارشی از فرايند توليدات شركت گفت: این پالایشگاه از نظر توليد محصولات در كشور، سرآمد همه پالايشگاه هاست و در توليد بنزين، نفت گاز و گوگرد حرف اول را مي زند.
وي افزود: این پالایشگاه همچنین در شش ماه اول امسال با و جود تعميرات اساسي، حدود 10 تا 15 درصد از برنامه اعلام شده شركت ملي پالايش و پخش جلوتر و به طور ميانگين روزانه 16 ميليون ليتر بنزين با كيفيت يورو 4 توليد داشته است و در بحث گوگرد با تمهيداتي كه با هماهنگي شركت ملي پخش از نظر توليد و محل ذخيره سازي اتفاق افتاده است، خوشبختانه با ايجاد و مهار انبارش گوگرد توانستيم از انتشار ذرات گوگرد به محيط زيست جلوگيري کنیم.
جمشیدی شرايط کنونی پالايشگاه را مطلوب ارزيابي كرد و گفت: عدم انجام اورهال تمامي واحدها در سال جاري با توجه به شرايط نياز كشور به بنزين اين پالايشگاه موجب شد به سال بعد موكول شود كه البته بررسي ها و هماهنگي هاي لازم را انجام داده ايم و اميدوارم با اطلاع رساني هايي كه انجام مي شود، پيمانكاران بيشتري اعلام حضور كنند تا دچار مشكل نشويم و در انجام تعميرات اساسي و تحويل گيري واحدها تأخير نداشته باشيم.
جمشيدي در پايان ضمن درخواست همكاري بيشتر با اداره كار جهت رفع مشكلات در جذب نيروي هاي تخصصي گفت: اميدوارم معضلات و اشكالات سال هاي قبل تكرار نشود و در بخش پيمانكارها و شناسايي نيروهاي متخصص اداره كار شازند بتوانيم سال آينده تعميرات اساسي خوبي را در زمان معين و بدون هيچ حادثه اي به اتمام برسانيم و با كمبود توليد روبه رو نشویم.
در ادامه، نماینده مردم شهرستان شازند در مجلس شورای اسلامی نیز ضمن قدرداني از تلاش شبانه روزي مديريت و همه كاركنان پالايشگاه گفت: صنايعي مثل پالايشگاه، نيروگاه، پتروشيمي و رنگ روناس با نام شازند عجين شده اند و باعث افتخار شهر شازند و افتخار ملي ما هستند. به ویژه نوع توليدات و نوع خدماتي كه در حال حاضر ارائه مي شود، باعث افتخار ملي است و بايد تلاش كنيم صنايع مستقر شده در شهرستان شازند روز به روز تقويت و پويايي آنها حفظ شود. ابراهيمي، مسئوليت اجتماعي صنايع را بسيار مهم ارزیابی و تصريح کرد: از خود وزارتخانه قول هاي مثبتي گرفته ام و يك سري مذاكرات و مكاتباتي انجام شده كه بعد از نتيجه قطعي حتماً پالايشگاه يا خود وزارتخانه مستقيماً اقدام خواهد كرد.
نماينده شهرستان شازند درباره بحث خصوصي سازي پالايشگاه امام خميني (ره) شازند گفت: من با خصوصي سازي پالايشگاه كاملاً مخالفم و به اتفاق نمايندگان استان، اين کار را به معاون اول رئيس جمهور و وزير نفت ارائه داده ام. پالايشگاه امام خميني(ره) شازند جزء مدرن ترين پالايشگاه هاي موجود در كشور است و با كيفيت محصولاتي كه توليد مي كند، معتقدم كه بايد در اختيار حاكميت باشد. ما در مورد واگذاري هايي كه در كشور صورت گرفته است، چندان گزارشات مثبتي نداريم. عملاً چيزي كه تا به حال اتفاق افتاده است خوشايند نيست و اگر قرار باشد اين كار انجام شود، من از تمامي ابزارهاي موجود در قوه مقننه براي مخالفت با اين موضوع استفاده خواهم كرد.
وي در ادامه نقش پالايشگاه و صنايع منطقه را در تعالي شهرستان شازند بسيار مهم خواند و گفت: پالايشگاه امام خميني (ره) شازند هم به لحاظ موقعيت و هم به لحاظ نوع محصولاتي كه توليد مي كند ، در بين پالايشگاه هاي كشور جايگاهی ويژه تر دارد و من مايلم ارتباط بين ما و شما مديران پالايشگاه وجود داشته باشد و مجموعه مديريت شهرستان با همديگر هماهنگ عمل كنند. به ویژه اين سه صنعت بزرگ در شهرستان كه ما چشم اميد به آنها داريم و به لحاظ اثرگذاري در كشور بسيار شاخص هستند. ابراهيمي با توجه به نقش نيروي انساني بومي در موفقيت صنايع و رشد منطقه تصريح كرد: در زمینه نحوه جذب نيروي انساني توقعاتی داريم. بر همين اساس پيمانكاران و نيروهاي بومي در شرايط يكسان بايد در اولويت باشند. ممكن است در شرايط خاص و تخصص هاي ويژه، مديريت مجبور باشد حتي از نيروهاي خارجي هم استفاده كند اما در شرايط عادي و طبيعي ما توقعمان اين است كه از امكانات منطقه و نيروهاي بومي منطقه استفاده شود كه با اين كار منهاي كم كردن خطرات تردد و اياب و ذهاب، خود به خود نوعي ظرفیت ايجاد مي شود. بر همين اساس قرار است با كمك فرماندار، يك بانك اطلاعاتي تشكيل و آن را در اختيار شما قرار دهيم تا كساني كه براي اورهال مي آيند، كساني باشند كه پیش تر با شما همكاري داشته اند تا اطمينان خاطر برايتان به وجود بيايد. پالايش، يك كار كاملاً تخصصي و فني است. ما در عين حال كه توقع داريم صنايع به مسئوليت اجتماعي خود عمل كنند، در عين حال ورود افرادي كه در اين كار سررشته ندارند، پذيرفته نيست و هيچ نهاد غيرمرتبطي نبايد اعمال نظر کند. اينجا ساختارش كاملاً تخصصي است و اگر كسي با نيات سياسي يا امنيتي بخواهد ورود پيدا كند، اشتباه است، زیرا مرزهاي ما تعريف شده است و من دخالت و مرزشكني را صحيح نمي دانم. من مانع كساني مي شوم كه بخواهند بي تخصص وارد شوند و همين جا اعلام مي كنم در مورد پيشرفت پالايشگاه هر كمكي از من بربيايد، دريغ نخواهم كرد.
ميرزايي، فرماندار شازند نیز ضمن قدرداني از همكاري هاي پالايشگاه با اشاره به مشكلات شهرستان شازند و توقعات خود و مردم از صنايع منطقه گفت: ما هفت هزار نفر بيكار در اين شهرستان داريم كه بايد به آنها پاسخگو باشيم و معتقدم كه بخش عمده نيروي انساني كه شايد خيلي نيازمند به تخصص هم نباشند، مي تواند توسط سه صنعت بزرگ به صورت مستقيم يا غير مستقم مشغول به كار شود يا به عنوان نمونه، اين صنايع اگر خريد مايحتاج خود را از شهرستان انجام دهند، موجب رونق اقتصادي در اين شهر مي شوند كه مي تواند بخشي ازآمار بيكاري را بكاهد.
ميرزايي در پايان با اشاره به خدمات رساني مطلوب پالايشگاه امام خميني(ره) در شرايط بحران و امداد رساني گفت: من از مجموعه پالايشگاه شازند در زمينه بحران و امداد رساني قدردانی مي كنم. هرگاه در زمينه هاي مختلف از جمله ماشين هاي آتش نشاني و مسائل بحراني و امداد رساني احساس نياز داشتيم، صنايع بزرگ منطقه هم در زمستان و هم در تابستان همكاري بسيار خوبي با ما داشته اند. اميدوارم اين انسجام و همكاري بتواند راهگشا باشد تا بتوانيم با استفاده از امكاناتي كه درشهرستان است، به مردم خدمت رساني و توقعاتشان را برآورده کنیم.
نگاهی به بخشی از فعالیت های یک ساله شركت ملي مناطق نفت خیز جنوب در آستانه برگزاری نهمین نمایشگاه تخصصی ساخت تجهیزات صنعت نفت
پيشگام در توليد صيانتي
همگام با توسعه پايدار
از شهریور 95 تا شهریور 96 مناطق نفت خیز جنوب چه دستاوردهایی داشته است؟
شركت ملي مناطق نفت خيز جنوب به عنوان بزرگ ترين شركت توليدكننده نفت خام كشور، جايگاه ويژه اي در تامين انرژي و گردش اقتصاد كشور دارد.
وجود صدها پروژه فعال در اين شركت، علاوه بر ايجاد فرصت هاي كسب و كار و رونق اقتصادي استان هاي حوزه نفت خیز واقع در حوزه فعاليت، نقش مهمي در تحقق اهداف عالي نظام در زمينه پيشرفت و تعالي كشور و دستيابي به اهداف برنامه هاي توسعه دارد.
نگاهي به عملكرد موفق شركت ملي مناطق نفت خيز جنوب در يك سال گذشته، بيانگر عزم و اراده و همت و پشتكار مجموعه مديريت و كاركنان اين شركت براي افزايش و استمرار توليد و دستيابي به اهداف و برنامه هاي از پيش تعيين شده منطبق با برنامه ابلاغي از سوي شركت ملي نفت ايران است. آنچه در پي مي آيد، مهمترين سرفصل ها و عناوين دستاوردهاي اين شركت از هفته دولت 1395 تا هفته دولت 1396 است:
استمرار توليد نفت خام در مرز 3 ميليون بشكه در روز
در يك سال گذشته با استمرار توليد حدود 3 ميليون بشكه اي، به طور ميانگين، نزديك به 100 درصد برنامه هاي توليد نفت و گاز شركت ملي مناطق نفت خيز جنوب محقق شد. اين شركت حدود 83 درصد نفت و 16 درصد گاز كشور را توليد مي كند و تامين خوراك پالایشگاه ها و بخش اعظم واحدهاي پتروشيمي را عهده دار است.
راه اندازي واحد نمك زدايي هفتكل و نفت سفيد
واحد45 هزار بشكه اي هفتكل و نفت سفيد به منظور کیفیت افزایی و فراورش نفت نمکی میادین هفتکل و نفت سفید احداث و در سال 1396 راه اندازی شد. با راه اندازی این واحد، مجتمع جدید فرآورش نفت خام هفتکل و تکمیل واحد در حال احداث بهره برداری نفت سفید، تاسیسات قدیمی شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجد سلیمان با تاسیسات جدید جایگزین می شوند.
راه اندازي واحد نمکزدایی شماره3 گچساران
واحد نمکزدایی شماره3 گچساران با ظرفيت ۱۱۰ هزار بشکه در روز راه اندازی شد. هدف از احداث اين كارخانه، افزایش ظرفیت فراورش نفت نمکی ميدان گچساران است؛ هیتر، دیسالتر، مخازن تحت فشار، کوره های پیش گرمکن نفت غیر مستقیم و ساختمان ها و تاسیسات جانبی، از مهم ترین تجهیزات این کارخانه محسوب می شود.
اجرای طرح فرازآوری طبیعی با گاز، براي اولين بار در كشور
شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با اجرای طرح فرازآوری طبیعی با گاز، امکان برداشت نفت خام از چاه رگ سفید ٩٩ را فراهم کرد. با اجرای طرح فراز آوری طبیعی با گازكه براي اولين بار در كشور اجرا شده است، چاه رگ سفید ٩٩ که به دلیل افت طبیعی امکان برداشت طبیعی نفت از آن میسر نبود، به تولید رسید و با اجرای این روش علمی و فنی، امکان تولید روزانه ٢ هزار بشکه نفت از آن فراهم شد. پس از اين موفقيت، برنامه ریزی لازم برای ١٢ حلقه چاه دیگر در ميدان رگ سفید به منظور دستیابی به تولید ١٧ هزار بشکه در دستور كار قرار گرفت. اين طرح همچنين روی میدان هایی که دارای شرایط مناسب هستند، اجرا خواهد شد.
طراحي نرم افزار بومي« تحليل خواص سنگ مخزن» در مناطق نفت خيز جنوب
با تلاش كارشناسان سيستم هاي مهندسي مخازن شركت ملي مناطق نفت خیز جنوب، نرم افزار تخصصي «تحليل خواص سنگ مخزن» (ROCSEL ) طراحي و تهيه شد. مراحل توسعه اين نرم افزار در گروه برنامه نويسي اداره سيستم هاي مهندسي مخازن معاونت مهندسي نفت در مديريت امور فني انجام شد. به اين منظور ابتدا فاز طراحي الگوريتم ها و روش كار نرم افزار و پس از آن فاز برنامه نويسي و توسعه كد نرم افزار صورت گرفت.
افزايش ظرفيت انتقال و فراورش نفت و كاهش گازسوزي در شركت نفت و گاز كارون
با اجراي چند اصلاحيه فرآورشي در شركت بهره برداری نفت و گاز كارون، ظرفيت فرآورش و انتقال نفت نمكي ميدان بنگستان منصوري به مجموعه شماره یک اهواز افزايش و ميزان گازسوزي در حومه اهواز كاهش يافت. اين طرح به منظور تفكيك كامل گاز از نفت نمكي بنگستان منصوري در مبدأ و سپس انتقال آن به نمكزدايي شماره يك اهواز در كوتاه ترين زمان و با استفاده از امكانات ومنابع موجود درشركت كارون، برنامه ريزي و انجام شد. در نتيجه اجراي اين طرح، ظرفيت انتقال نفت به حدود 45 هزار بشكه در روز افزايش و ميزان گازسوزي در واحد بهره برداری شماره يك اهواز در مجاورت كلانشهر اهواز كاهش يافت.
برگزاري هشتمین نمایشگاه تخصصی ساخت تجهیزات صنعت نفت خوزستان
هشتمین نمايشگاه تخصصي ساخت تجهيزات صنعت نفت خوزستان با حضور 250 شرکت سازنده و دانش بنیان داخلی به مدت 4 روز در آبان ماه 1395 در محل دائمی نمایشگاه بین المللی استان خوزستان در اهواز برپا شد. رونمایی از تجهیزات ساخت داخل، انعقاد قرارداد با سازندگان داخلی و برگزاری سمینارهای تخصصی، از رویدادهای این نمایشگاه بود.
رونمايي از 7 كالاي راهبردی صنعت نفت
به همت شركت ملي مناطق نفت خيز جنوب 7 كالاي راهبردي صنعت نفت بومي سازي و در آبان ماه 1395 رونمایی شد. اين تجهیزات شامل دستگاه فوران گير چرخشي مدل شيفر، پمپ هاي فرآيندي،flame tube توربين گازي رستون، پمپ تراک سیمان کابین دار، پکیج پمپاژ تزریق پساب کارخانجات استحصال نفت، رتور كمپرسور اليوت و روتور توربين نيروي GEC است.
افزايش ظرفيت جمع آوري 5/8 میلیون فوت مکعب گاز همراه نفت در مارون
ظرفيت جمع آوري گازهاي همراه نفت در شركت بهره برداری نفت و گاز مارون به ميزان 8 ميليون و 500 هزار فوت مكعب در روز افزايش يافت. ظرفيت دريافت گازهاي همراه نفت در كارخانه گاز و گاز مايع شماره 400 با هدف جمع آوري و دريافت بخشی از گازهاي مازاد در حال مشعل مرحله دوم شركت بهره برداری نفت و گاز مارون و جلوگيري از گازسوزي به ميزان 8 ميليون و 500 هزار فوت مكعب در روز آزادسازی شد.
نوسازي ناوگان ترابري
مناطق نفت خيز جنوب
با هدف افزايش بهره وري و كاهش هزينه ها و تاخيرها و كنترل آلاينده هاي زيستي، با خريد 240 دستگاه انواع ماشين آلات و خودروهاي سبك و سنگين، ، ناوگان ترابري مناطق نفت خيز جنوب نوسازي شد. همچنين با هدف افزايش سطح كيفي خدمات حمل و نقل و افزايش رضايت مندي مشتريان، تجهيزات كارگاهي مديريت ترابري در بخش خطوط معاينه فني سبك و سنگين و دستگاه تست ترمز سنگين ارتقا یافت و نوسازي شد. ارتقا و رفع نقايص موجود در تريلر هاي حامل دكل هاي 101 و 106، بازسازي و راه اندازي دستگاه هات تپ 2400
اجراي پروژه بهسازي جايگاه سوخت رساني شهيد الماسي و تجهيز ناوگان ستاد بحران مناطق نفت خيز جنوب از اهم فعاليت هاي مديريت ترابري مناطق نفت خيز جنوب در سال 1395 بوده است.
انعقاد 8 تفاهم نامه همكاري با شركت هاي داخلي و خارجي براي توسعه 4 ميدان نفتي
با هدف توسعه 4 میدان نفتی کرنج، پارسی، رگ سفید و شادگان شامل 9 مخزن، شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب 8 تفاهمنامه با شركت هاي خارجي و داخلي امضا كرد. اين تفاهمنامه ها با كنسرسيوم پرگس، شلمبرژه، شركت توسعه انرژي پاسارگاد، شرکت توسعه انرژی نفت نوین کیش (تنکو)، گروه مپنا، توسعه صنعت نفت و گاز پرشیا، شركت تات نفت روسيه و زاروبژ نفت روسيه امضا شد كه پس از ارائه پيشنهادها و بررسي هاي فني- تخصصي با شركت هاي واجد شرايط براي توسعه ميدان ها قرارداد منعقد می شود.
راه اندازي سومين دستگاه تفكيك گر سيار(MOS ) در شركت آغاجاري
سومين مجموعه تفكيك گر سر چاهي سيار(MOS ) به همت كارشناسان شركت بهره برداری نفت و گاز آغاجاري ساخته شد و در مدار عمليات قرار گرفت. اين دستگاه به منظور فراورش نفت، روي چاه هايي كه افت فشار پيدا كرده و يا پس از اسيدكاري چاه ها، مورد استفاده قرار مي گيرد و پس از جداسازي گاز، نفت خروجي از طريق خطوط جرياني به واحدهاي بهره برداری مربوطه انتقال مي يابد.
تكميل فاز نخست پروژه دانش فني طراحي و ساخت نمكزداي سيار نفت خام
فاز نخست پروژه تدوين دانش فني طراحي و ساخت واحد سيار نمكزداي الكتروستاتيك نفت خام با حمايت شركت ملي مناطق نفت خيز جنوب تكميل شد. اين طرح با هدف ارزيابي و بهينه سازي واحدهاي موجود نمكزدايي در گستره عملياتي اين شركت و ارزيابي اوليه مواد تعليق شكن نمكزدايي تعريف و اجرايي شده است. اين پروژه از اسفند 1392 و با همكاري دانشگاه شيراز آغاز شد و فاز نخست آن با اعتبار 2 ميليارد و 980 ميليون ريال در سال 1395 به اتمام رسيد. بهبود كنترل برای بهينه سازي شرايط عمليات فراورش نفت نمكي، امكان ارتقای وضعيت نمكزدايي موجود و افزايش بازدهي آنها، امكان استفاده بهينه از نيروي انساني و افزايش توان فني مهندسي و كاهش هزينه هاي توليد، از ديگر دستاوردهاي اين پروژه است.
ثبت تأسیسات قدیمی صنعت نفت مسجدسلیمان در فهرست آثار ملی كشور
سازمان میراث فرهنگی کشور،ة کارخانه برق تمبی، تأسیسات نفتی بی بیان شامل پالایشگاه و کارخانه گوگرد سازی و کارخانه تقطیر مسجدسليمان را در زمره آثار ملی کشور ثبت كرد. اين تأسیسات بیش از 100 سال قدمت دارند.
افتتاح تلمبه خانه تقویت فشار نفت تمبی
تلمبه خانه تقویت فشار نفت تمبی در شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان با ظرفیت ۱۰ هزار بشکه در روز به بهره برداری رسید. پروژه احداث تلمبه خانه تقویت فشار نفت تمبی، بخشی از پروژه احداث واحد بهره برداری و نمکزدایی مسجدسلیمان است که به منظور انتقال نفت میادین مسجدسلیمان و پرسیاه برای انجام مراحل تفکیک، جداسازی آب، نفت و ۲S H به مرحله اجرا درآمده است. مهم ترین نتایج اجرایی شدن این پروژه، خارج ساختن تاسیسات نفتی فرسوده نمره ۹ مسجدسلیمان و بهسازی فرایند تولید نفت است.
راه اندازی واحد بهره برداری آموزشی شهداي صنعت نفت
واحد بهره برداری آموزشی شهداي صنعت نفت در مجاورت مركز علمي كاربردي مناطق نفت خيز جنوب در اهواز راه اندازی شد. اين واحد آموزشي با هدف تامين نياز هاي آموزشي دانشجويان مرکز علمی کاربردی مناطق نفت خيز جنوب، دانشجويان دانشگاه ها، كاركنان بدو استخدام، آموزش هاي حين خدمت و بازديدكنندگان برون سازماني احداث شد.
تعمير اساسي دكل حفاري 106
با تلاش كاركنان مديريت تعمير، تكميل و خدمات فني چاه هاي شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب دكل حفاري 106 اين شركت تعميراساسي شد. عمليات تعمير اساسي اين دكل با هدف نوسازي تجهيزات و سازه هاي فلزي دكل، انجام بازرسي و اطمينان از عملكرد تجهيزات سازه ها و لوله هاي تحت فشار و اصلاح و ترميم سيستم تعليق تريلرهاي MAST UNIT صورت گرفته است.
راه اندازي مجموعه هاي بوستر كلاستر رگ سفيد با نسل جديد پمپ هاي انتقال نفت
با نصب نسل جديد پمپ هاي انتقال نفت(HPS )، مجموعه هاي بوستر كلاستر 71 ميدان نفتي رگ سفيد در مناطق نفت خيز جنوب بهينه سازي و راه اندازي شد.
پروژه نصب اين پمپ ها از خردادماه سال 95 آغاز و در مدت 9 ماه اجرا و راه اندازی شد. با احداث تأسيسات مورد نياز و نصب اين پمپ ها، ظرفيت انتقال نفت خام در مجموعه هاي تفكيك 18 و 71 ميدان رگ سفيد در مجموع به ميزان 16 هزار بشكه در روز رسيد و زمینه افزايش فشاري از PSI 250 به حدود PSI 600 نيز فراهم شده است. پمپ هاي HPS نسل جديد پمپ هاي انتقال نفت است كه با فناوري پمپ هاي درون چاهي (EPS ) جايگزين سامانه هاي رايج افزايش فشار نفت شده است.
راه اندازی فاز دوم طرح آماک
فاز دوم طرح جمع آوري گازهاي همراه نفت موسوم به آماک راه اندازی شد. با راه اندازی اين فاز، ضمن فشار افزایی و ارسال روزانه 15 میلیون فوت مکعب گاز به پتروشیمی رازی و تولید روزانه 800 تن گوگرد، از سوزاندن همین میزان گاز در روز جلوگیری می شود. فاز ٢ یا فاز زیست محیطی آماک شامل احداث ٩٦ کیلومتر خط لوله ١٢ اینچ انتقال گاز اسیدی و ایستگاه تقویت فشار و نمکزدایی گاز اسیدی و سامانه های فرایندی و ایمنی جانبی است. جلوگیری از سوزانده شدن گازهای ترش و انتشار مواد آلاینده اسیدی، مهم ترین هدف طرح آماک است.
افتتاح بيمارستان 96 تختخوابي گچساران
عمليات ساخت بيمارستان 96 تختخوابي گچساران از پروژه های عام المنفعه شركت ملي مناطق نفت خيز جنوب به اتمام رسيد و اين بيمارستان برای استفاده عموم به دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد تحویل شد. این بيمارستان به نام بی بی حکیمه خاتون (س) با زيربناي 11 هزار متر مربع و اعتباری حدود 430 میلیارد ریال از سوی مدیریت مهندسی و ساختمان این شرکت احداث و تجهیز شد.
رونمايي از نخستين مته حفاري
دندانه اي ساخت داخل
با تلاش شركت ملي مناطق نفت خيز جنوب و جهاددانشگاهي خوزستان، دانش فني و ساخت مته حفاري دندانه اي در كشور بومي سازي شد. اين مته كه در حفاري چاه هاي نفت و گاز كاربرد دارد، جزء كالاهاي راهبردی و پرمصرف صنعت نفت است و ساخت آن با فناوري بالا در انحصار چند كشور معدود قرار دارد. اين مته پس از طراحي هاي پيچيده، ساخت و بررسي هاي آزمايشگاهي، در حفاري يكي از چاه ها مورد استفاده قرار گرفت كه پس از تأييد كارشناسان حفاري مناطق نفت خيز جنوب، به مرحله توليد انبوه رسيده است.
بومي سازي پمپ هاي فرآيندي چند مرحله اي(BB3 )
براي نخستين بار در كشور و با حمايت شركت ملي مناطق نفت خيز جنوب، پمپ هاي فرآيندي چند مرحله اي (BB3 ) بومي سازي شد. تمام مراحل تدوين دانش فني، طراحي، ريخته گري و ساخت اين نوع پمپ در داخل كشور صورت گرفته و نمونه ساخته شده تمامي آزمايش هاي عملكردي را با موفقيت طي كرده است كه عملكرد و راندمان آن مطابق با استاندارد API 610است. پمپ هاي گريز از مركز چند مرحله اي (BB3 ) كاربري فراواني در واحدهاي نفت و گاز دارند و با بومي سازي آنها ضمن جلوگيري از خروج ارز، موجب ايجاد اشتغال و حمايت از صنايع داخلي خواهد شد.
بهره برداری از اولين نيروگاه خورشيدي در شركت نفت و گاز كارون
اولين نيروگاه خورشيدي در شركت بهره برداری نفت و گاز كارون با توان توليد 5000 وات انرژي الكتريكي به بهره برداری رسيد. این پروژه در قالب پروژه هاي بهينه سازي مصرف انرژي در ساختمان مرکزی این شرکت اجرا شد. اين نيروگاه از نوع متصل به شبكه بوده که با توليد برق در محل مصرف، باعث كاهش تلفات در سيستم توزيع برق مي شود و توانايي توليد 8 مگاوات برق در سال را دارد.
كسب تندیس طلایی عمل به مسئولیت های اجتماعی( CSR)
شركت ملي مناطق نفت خيز جنوب، عالي ترين نشان برتر گزارش پايداري و عمل به مسئوليت اجتماعي را در سطح وزارت نفت كسب كرد. شركت ملي مناطق نفت خيز جنوب كه در بخش ارزيابي عملکرد مسئولیت های اجتماعی سومين همايش مسئوليت اجتماعي وزارت نفت شركت کرده بود، به انتخاب هیئت داوران، شایسته دریافت لوح سپاس و تندیس طلایی به عنوان عالی ترین نشان این همایش شناخته شد.
نصب کوره هاي حرارتي و نصب
نمک گير برقي
با هدف بهينه سازي و افزايش ظرفيت واحدهاي نمکزدايي شماره 1 تا 4 اهواز، کوره هاي حرارتي و نمک گير برقي در اين واحدها نصب شد. اين اقدام در چارچوب طرح جامع احداث و توسعه واحدهاي نمکزدايي شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب به مرحله اجرا درآمد.
بهسازي و توسعه ظرفيت ايستگاه
اندازه گيري پتروشيمي بندر امام
پروژه بهسازي و توسعه ظرفيت ايستگاه اندازه گيري پتروشيمي بندر امام به منظور افزایش ظرفیت و دقت سیستم انداره گیری اين ايستگاه اجرا شد. این ایستگاه گاز مایع ارسالی از شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب را به مجتمع پتروشیمی بندر امام اندازه گیری می کند و با انجام کارهای ساختمانی، مکانیکی، برقی و ابزار دقیق بهسازی آن صورت گرفت.
بازسازي و نوسازي توربوپمپ شماره 7 بوستر اهواز
بازسازي و نوسازي توربوپمپ شماره 7 بوستر اهواز در حوزه عملياتي شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون از شمار پروژه هاي سرمايه اي نفت و گاز مدیریت مهندسی و ساختمان شرکت ملی مناطق نفت خيز جنوب است که با هدف افزايش ظرفيت انتقال نفت خام اجرا شد.
نصب کمپرسور هوا و دستگاه توليد نيتروژن کارخانه گاز و گاز مايع 900
نصب کمپرسور هوا و دستگاه توليد نيتروژن کارخانه گاز و گاز مايع 900 با هدف افزایش ظرفیت و توان تولید اين کارخانه به اجرا درآمد؛کارخانه گاز و گاز مايع900(ان جی ال ) با ظرفیت اسمی روزانه یک میلیارد و 359 میلیون فوت مکعب گاز طبیعی و 40 هزار بشکه میعانات گازی، در حوزه عملياتي شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران قرار دارد.
منبع: روابط عمومی مناطق
نفت خیز جنوب
مدیرکل موزه ها و اموال منقول فرهنگي تاريخي:
موزه ها عامل اصلی جذب گردشگر و لازمه توسعه است
مشعل راحله خالقی «صنعت گردشگری، امروز، نه به عنوان یک انتخاب، بلکه به عنوان یک ضرورت در دنیا مورد توجه است. جوامع با انزواطلبی و قطع رابطه، نه تنها به توسعه نمی رسند، بلکه به واپس گرایی کشیده خواهند شد. درحال حاضر می توان پیش بینی کرد که در آینده ای نه چندان دور، صنعت نفت دیگر موجب توسعه نخواهد بود، جوامع باید به این باور برسند که یکی از مهم ترین اسباب رونق معیشتی و اقتصادی در آینده، صنعت گردشگری است.» این جملات پرمعنا و قابل تامل، بخشی از گفته های دکتر محمدرضا کارگر، مديركل موزه ها و اموال منقول فرهنگي تاريخي و عضو شورای راهبردی و مشاور مدیرموزه ها و مرکز اسناد صنعت نفت با هفته نامه «مشعل» است. كارگر در اين گفت وگو كه در ادامه سلسله گفت وگوهای «مشعل» با چند تن از مسئولان و دست درکاران فعال حوزه گردشگری کشور، به بهانه روز جهانی گردشگری انجام شد، به تشريح رابطه میان صنعت نفت و توسعه صنعت گردشگری و جایگاه موزه ها در توسعه این صنعت مي پردازد. مشروح اين گفت وگو را در ادامه می خوانید:
مديركل موزه ها و اموال منقول فرهنگي تاريخي در ابتدا با تاکید بر ضرورت تقویت ارتباط متقابل جوامع با یکدیگر براي رسيدن به توسعه و پیشرفت و نقش و جایگاه صنعت گردشگری در اين زمينه مي گويد: «صنعت گردشگری، امروز نه به عنوان یک انتخاب، بلکه به عنوان یک ضرورت در دنیا مورد توجه قرار گرفته است. جوامع با انزوا طلبی و قطع رابطه با جهان نه تنها به توسعه نمی رسند، بلکه به واپس گرایی کشیده خواهند شد. اگرچه در ظاهر به نظر می آید که در امر گردشگری، یک عده گردشگر، اعم از خارجی و داخلی از جایی به جای دیگر می روند، از مكان هايي بازديد مي كنند تا اوقات فراغتشان پرشود و در کنار آن چندشغل جدید هم ایجاد مي شود، اما امروزه گردشگری، پا را از این محدوده فراتر گذاشته و اهدافی را دنبال می کند که اهمیت اقتصادی را در اولویت های بعدی قرار مي دهد.»
کارگر در توضیح این مطلب مي افزايد: «آنچه اساس قدرت یک جامعه قلمداد می شود، قضاوت افکار عمومی، تلقی و برداشت مردم از یک جامعه، دین، حکومت یا فرهنگ است. یعنی اگر مردم یک کشور، فرهنگ یک کشور دیگر را تقبیح کنند، مطمئن باشید آن فرهنگ محکوم به نابودی است و برعکس آن نیز صادق است. قدرت از آن کسی نیست که به لحاظ نظامی، سیاسی یا اقتصادی برتری دارد، قدرت از آن جامعه ای است که اغلب مردم جهان، نظر مثبتی به آن دارند و به زبان دیگر طرفداران بیشتری دارد.»
عضو شورای راهبردی و مشاور مدیر موزه ها و مرکز اسناد صنعت نفت، با ذکر این مطلب که مقبولیت و طرفداری افکار عمومی شکل نمی گیرد، مگر اینکه شناختي مثبت به آن جامعه ایجاد شود، تصریح مي كند: «برای اینکه بتوانیم افکار عمومی را تغییر دهیم، باید شرایطی را به وجود بیاوریم که جهان از ما شناختی مثبت پیدا کند و این شناخت از راه ایجاد ارتباط متقابل و تقویت زیرساخت های گردشگری در کشور به وجود می آید.» کارگر خاطر نشان مي سازد: «به مدد این ارتباط، افراد از اقشار مختلف اجتماعی، فرهنگی، علمی، سیاسی و اقتصادی به کشور خواهند آمد و زمینه های لازم برای همکاری و همیاری فراهم شده و بستر های مناسب برای سرمایه گذاری هموار می شود.»
وی انتقال فرهنگ و زبان را از دیگر نتایج مهم و مثبت فعالیت های گردشگری بر مي شمرد و ضمانت تداوم و رشد این ارتباط را در بهبود زیرساخت های آن مي داند و مي افزايد: «چیزی که شهروندان یک شهر و به دنبال آن گردشگران، به آن نیاز دارند، شهری عاری از نابهنجاری های صوتی، ترافیکی، زیست محیطی و..است. امنیت، ترافیک روان، دسترسی آسان به وسایل ارتباطی، وجود هتل ها و رستوران های مناسب، مرمت و بازسازی بناهای قدیمی، ضابطه و قانون، عناصری است که پایه های این صنعت را مستحکم و زمینه را برای جذب و افزایش تعداد گردشگران داخلی و خارجی فراهم می کند.»
كارگر با تاكيد بر نقش موزه ها در تغییر نگرش مردم نسبت به صنعت نفت و کارکنان آن می گوید: «صنعت نفت در طولانی مدت موفق نخواهد شد، مگر اینکه بتواند نظر مثبت مردم را به سمت خود جلب کند. متاسفانه وقتی نام صنعت نفت برده می شود، چیزی که در افکار مردم شکل می گیرد، این است که در آمد کشور از این صنعت حاصل می شود و افرادی که در این صنعت مشغول به کار هستند، کار مهم و خاصي انجام نمی دهند، فقط براحتي نفت را استخراج و صادر می كنند. اگر مردم آگاه شوند که این ماده چه مراحل و فرآیندهایی را باید پشت سر بگذارد تا به دست آنها برسد و اینکه کارکنان اين صنعت چه مشقاتی را در این راه اعم از اکتشاف، استخراج، پالایش و انتقال آن پشت سر می گذارند و چه خطراتی را در طول سال ها و آن هم در مناطق دور افتاده و سخت گذر و در گرما و سرما، جنگ و تحریم به جان خریده تا خودکفا شوند، شرایط فرق خواهد کرد، چرا كه جامعه تنها با مردمی آگاه، به توسعه پایدار می رسد.»
وی درادامه به عناصر مهم ایجاد شناخت، از جمله مشاهده و برقراری ارتباط اشاره مي كند و مي افزايد: «مردم چیزی را که خودشان از نزدیک ببینند و لمس کنند، بیشتر باور دارند. موزه، دری است که به سوی صنعت نفت گشوده خواهد شد. این صنعت به واسطه موزه ها خودش را به مردم می شناساند، حتی عناصر و موقعیت هایی را که برای آنها در دسترس نیست، مانند سکوهای نفتی، تاریخ، زندگینامه بزرگان، مجاهدت ها، نوآوری ها، توانمندی ها و...»
مدیر موزه های سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی، در ادامه از موزه ها به عنوان عامل اصلی و اساسی در جذب گردشگر یاد مي كند و ایجاد فضای گفتمانی فرهنگی را مهم ترین دستاورد موزه ها مي خواند و مي گويد: «موزه، یعنی دعوت از مردم برای دیدن و یاد گرفتن. موزه ها مخاطبان خاصی را جذب می کنند و این فرصت را برای آنها فراهم می آورند تا درباره یک موضوع خاص و ویژه با یکدیگر به گفت وگو بنشینند. این افراد می آیند و انتظار دارند با بازدید از موزه، بر معلوماتشان افزوده شود.»
وي همچنين با اشاره به اين كه صنعت نفت تا كنون در کشور ما همیشه یک موضوع پیچیده و غیرقابل دسترس برای عموم بوده که تنها جنبه اقتصادی داشته، مي افزايد: «شناخت اين صنعت برای مردم جذابیت دارد و از آنجا که اطلاعات کمی از آن دارند، عطش یادگیری و فراگیری مباحث جدید در این حوزه، به ویژه مباحث فرهنگی در آنها بیشتر است. این فرصتی است تا دست درکاران حساسیت و آگاهی مردم را نسبت به مصرف سوخت های فسیلی بالا ببرند و نحوه رفتار و چگونگی مصرف محصولات نفتی را آموزش دهند.»
کشف نخبگان، ایجاد بسترهای پژوهشی و آموزشی و به دنبال آن ترغیب و ایجاد انگیزه در کودکان و نوجوانان به فراگیری موضوعات نفتی از جمله دستاوردهایی است که کارگر تاكيد دارد محصول و نتیجه ایجاد نهادی تحت عنوان موزه هاست.
وی با ذکر این که موزه تنها نصب تابلویی بر یک مجموعه تاریخی نیست و به معنای واقعی کلمه باید یک موزه باشد، ادامه مي دهد: «موزه ها، بویژه موزه های نفت باید هدفمند شکل بگیرند و مطابق با استانداردهای جهانی و با استفاده از تجربیات به دست آمده در ایجاد این نوع موزه ها ساخته شوند. در غیر این صورت موفقیتی در جذب مخاطب نخواهند داشت و نتیجه ای که انتظار می رود، حاصل نخواهد شد. موزه لازمه توسعه است. اگر صنعت نفت از فرصتی که موزه ها در اختیار آن می گذارد، استفاده نکند، بی شک نمی تواند مسیر توسعه را پشت سر بگذارد.»
تاريخ را درست روايت كنيم
اكبر نعمت الهي- واقعيت هاي تاريخي، ما را از افتادن به چاه اشتباهات نجات مي دهند و باعث مي شوند همه لحظات پر از عبرت و زنهار باشد. روايت هاي قرآن از داستان هاي انبياي الهي ما را با همه ابعاد رويدادهاي زندگي آنها آشنا مي كند. حتي شرایط اقتصادي و فرهنگي زندگي آنها را به ما نشان مي دهد. اين ادعا، محل چالش است كه برخي مدعي اند تاريخ را فاتحان مي نويسند و آن گونه مي نويسند كه خودشان مي خواهند. با اين حال، اين كه به اشتباه مي گويند تاريخ را فاتحان مي نويسند، نتيجه قطعي و جدي اين رفتار است كه بسياري از رخدادها، در نتيجه عوامل مختلف در زمان واقعه، روايت نمي شود. همواره كساني بعدها براساس شنيده ها و روايات نه چندان محكم و متواتر، تاريخ را به گونه اي روايت كرده اند كه مطابق ميل و اراده خودشان بوده است. حال آن كه قرار داشتن در درون يك رويداد باعث مي شود روايتي دست اول از رويداد به دست آيد و در نتيجه، پايه تحليل هاي مان محكم تر شود. براي بسياري توجيه دلايل يك رويداد از منظر مطالعه در گزارش ها و روايات، قابل پذيرش نيست. آنان در رجوع به كتاب ها و گزارش هاي تاريخي، دچار خلأ منطقي مي شوند و نمي توانند خيلي از رفتارها را نزد خود تحليل كنند. در حالي كه اگر بدرستي به قضيه بنگرند و همه ابعاد قضيه را در اختيار داشته باشند، مي توانند درست به قضيه بنگرند و بهتر نتيجه بگيرند. ابعاد قضيه را تنها در شرایطي مي توان درك كرد كه به همه اطراف و اكناف آن احاطه داشت. موزه و موزه داري از اينجا اهميت مي يابد كه عده اي به جمع آوري و حفظ اسناد و مدارك تاريخي كمر همت مي بندند و به آيندگان فرصت مي دهند تا درباره تصميم ها و رفتار شان قضاوت درستي داشته باشند. از سوي ديگر تسليم تحليل هاي تخريبي نشوند. 28 مردادماه 1332 در فاصله اي كوتاه از زمان وقوع و در سال هاي اوليه انقلاب، از سوی عده اي به قيام مردمي تعبير و تفسير شد، زيرا مي خواستند همراهی جريان خود را با كودتا نفي كنند. حال آن كه خود آمريكايي ها بر مبناي اسناد تاريخي خود اعتراف كردند كه به كودتا عليه دكتر مصدق دست زده اند، سهل است كه حتي در اين اسناد اعتراف كردند كه عليه مصدق به ترور شخصيتي دست زده اند تا او را نزد مردم جهان و مردم ايران تخريب كنند. واقعه ملي شدن صنعت نفت و... خيلي از رويدادهاي تاريخي در ايران، در نتيجه نداشتن فرهنگ روزنگاري زندگي شخصي و حرفه اي نزد مسئولان و مردم، در ابهام قرار دارد و بسياري از وجوه آن ناشناخته مي ماند. از همين رو لازم است به شيوه اي جديد دست بزنيم. مديريت كل موزه ها و مركز اسناد صنعت نفت از آن رو به عنوان يك ضرورت در صنعت نفت مطرح شده است كه به همين نياز پاسخ گويد. چرا ما نبايد واقعيت تاريخي رويدادها را از آغاز مكتوب و مستند كنيم؟ پروژه ها و دشواري هاي اجراي پروژه ها را مي توان لحظه به لحظه مستند كرد و نگاشت تا بلكه در اين تاريخ نگاري، به واقعيت هايي برسيم كه فردا ممكن است دشوار بتوان رد آنها را پيدا كرد و به روايتشان نشست. همه صنعت نفت بايد در اين امر مهم همراه و همكار باشد. اين وظيفه، تنها بردوش گروهي از همكاران نيست، كه اين گونه نمي توان به نتيجه رسيد. بايد همه همكاران و مديريت هاي مختلف صنعت نفت، خود را در اين امر خطير تاريخي سهيم بدانند.
آشنایی کودکان با میراث به جا مانده از نفت
به بهانه هفته جهانی کودک
مسئول موزه بنزین خانه آبادان، از برگزاری ویژه برنامه های مختص کودکان به مناسبت روز جهانی کودک خبر داد.
به گزارش روابط عمومی موزه ها و مرکز اسناد صنعت نفت، لادن علیپور، مسئول موزه بنزین خانه آبادان با اعلام این خبر گفت: به مناسبت هفته جهانی کودک،(21- 15 مهرماه) که به نام « میراث فرهنگی و دوستی با طبیعت در زندگی کودک امروز» نامگذاری شده است، ویژه برنامه ای رایگان در موزه بنزین خانه آبادان برای کودکان رده سنی 3 الی 6 سال برگزار شد. وی با اشاره به برنامه های برگزار شده در این هفته افزود: ما علاوه بر دعوت از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، پذیرای کودکانی بودیم که ضمن حضور در موزه، در برنامه های تدارک دیده شده، شرکت کردند. بازدید از موزه، آشنا کردن کودکان با مفاهیم نفتی و موزه ای به زبان ساده و کودکانه، برگزاری کارگاه های نقاشی، شعرخوانی، قصه گویی، بازی و سرگرمی های کودکان از جمله برنامه های برگزار شده طی این هفته بود. علیپور هدف از این تصمیم را آشنایی کودک امروز با صنعت نفت، فرهنگ سازی با هدف مصرف صحیح سوخت و آشنایی با میراث بجا مانده از گذشتگان عنوان کرد.
فعالیت های ستاد اقامه نماز در مهر ماه به روایت تصویر
اولویت های قرارگاه فرهنگی صنعت نفت درخوزستان
ارتقای کیفیت نماز های جماعت، سیاست گذاری برای بخش های فرهنگی و پیگیری مسئولیت های اجتماعی، سه اولویت قرارگاه فرهنگی معرفی شدند.
حجت الاسلام والمسلمین حیدری، مسئول قرارگاه فرهنگی در جلسه کمیته راهبردی بهداشت و درمان صنعت نفت اهواز و ماهشهر گفت: با توجه به نقش ائمه جماعات در ادارات و مناطق عملیاتی و مسکونی به عنوان افسران و فرماندهان جبهه فرهنگی، لزوم ساماندهی ایشان در اولویت کاری قرارگاه قرار داشته است. وی افزود: آنچه اولویت بعدی است، سیاست گذاری فرهنگی و تدوین نقشه و برنامه ریزی کلان فرهنگی برای همه شرکت ها وسازمان های تابعه وزارت نفت مستقر در منطقه خوزستان و کهگیلویه و بویر احمد است. این کار در قالب چند کارگروه با هماهنگی کامل شورای فرهنگی و اقامه نماز وزارتخانه در حال انجام است. پیگیری امور مربوط به مسئولیت های اجتماعی وزارت نفت که مورد تاکید مقام عالی وزارت بوده، اولویتی است که پس از فراغت نسبی از دو اولویت پیش گفته به آن خواهیم پرداخت.
در طول دهه اول ماه محرم، مسجد امیرالمؤمنین (ع) شهرک نفت اهواز شاهد حضور پرشور ساکنین به ویژه جوانان عزیز ساکن این شهرک در قالب دسته های سینه زنی وزنجیر زنی بود. با آغاز ماه محرم وایام سوگواری سالار شهیدان عالم حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) مسجد امیر المؤ منین شهرک نفت اهواز، شاهد حضور خیل عظیمی از ساکنان به ویژه نوجوانان وجوانان در قالب دسته های سینه زنی وزنجیر زنی و مجالس سخنرانی وماتم با حضور سخنرانان فرهیخته بوده است. دعوت از سخنرانان برجسته کشوری و برگزاری آیین های مختلف سوگواری، به همت حجت الاسلام والمسلمین سیاحی، امام جماعت این مسجد وجوانان همراه وی، برنامه ریزی شده بود.
بیست وسومین دوره مسابقات مقدماتی قرآن کریم، نهج البلاغه و اذان کارکنان و خانواده های شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند با حضور ۶۳۰ نفر از مسابقه دهندگان آن برگزار شد. مهمان ویژه مراسم استاد و قاری بین المللی، حامد شاکرنژاد برای دقایقی حاضران جلسه را با نوای آسمانی تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید به فیض رساند. در پایان با هدایت و راهنمایی ناظران مسابقات، ۶۳۰ نفراز مسابقه دهندگان خانم و آقا در ۸ گروه سنی و در ۵ مکان مجزا که از قبل مهیا شده بود، در فضایی سالم و معنوی در رشته های حفظ، قرائت، ترتیل، صحیح خوانی و اذان در بخش شفاهی و رشته های مفاهیم و نهج البلاغه در بخش کتبی به رقابت پرداختند.
سوگواری سالار شهیدان عالم حضرت ابا عبد الله الحسین (ع)در صنعت نفت
همزمان با هفته دفاع مقدس ودهه اول ماه محرم وایام سوگواری سالار شهیدان، حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) مراسم مختلفی در سراسر صنعت نفت برگزار شد. به مناسبت ایام سوگواری سالار شهیدان حضرت ابا عبد الله الحسین (ع) و بزرگداشت هفته دفاع مقدس، مراسم عزاداری وجلسات مختلفی با حضور خیل عزاداران حسینی از کارکنان وخانواده های محترم صنعت عظیم نفت در سراسر کشور برگزار شد. مناطق نفت خیز جنوب به طور ویژه با توجه به همزمانی دهه اول محرم با هفته دفاع مقدس شاهد برنامه های مختلف و با شکوه تری بوده است.
برگزاری یادواره شهدای گمنام منطقه ویژه پارس
اولین یادواره شهدای گمنام منطقه ویژه پارس و تجلیل از خانواده دو شهید مدافع حرم استان بوشهر به همت حوزه مقاومت بسیج حضرت سیدالشهدا (ع) برگزار شد در این آیین هنرمندان، مداحان اهل بیت، شاعران و فعالان فرهنگی و هنری کشور و استان بوشهر در حوزه های دفاع مقدس، شهدای گمنام و ایام محرم و صفر به هنرنمایی پرداختند. در این آیین که با حضور مدیران و کارکنان سازمان منطقه ویژه پارس، بسیجیان حوزه مقاومت بسیج حضرت سیدالشهدء(ع)، فرماندهان سپاه شهرستان و استان و مسئولان برگزار شد، از پدر شهید احمدی جوان به نمایندگی از شهدای مدافع حرم کشور تقدیر شد. رونمایی از کتاب زندگینامه شهید احمدی جوان(اولین شهید مدافع حرم استان بوشهر)،اجرای کلیپ و نماهنگ شهدای گمنام منطقه ویژه پارس، عزاداری سنتی بوشهری و مراسم سنج و دمام، اجرای نمایش آیینی هشت سال دفاع مقدس توسط هنرمند صاحب نام کشوری، یوسف صفری بختیاری و قرائت اشعار توسط اسکندر احمدنیا شاعر حوزه دفاع مقدس و اجرای آوازهای آیینی مذهبی توسط حسن عبدی، از دیگر برنامه های این مراسم بود.
تشکیل ستاد اربعین شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه اهواز
به منظور تسهیل در هماهنگی امور مربوط به اربعین حسینی و خدمات رسانی در شان زائران حضرت ابا عبدالله الحسین (ع)، ستاد اربعین به منظور خدمت رسانی مستمر و مطلوب به زائران در مرز چذابه تشکیل شد.
عشق و دلدادگی به ابا عبدالله الحسین (ع) روی سکوهای حفاری
همزمان با ایام سوگواری سالار شهیدان، حضرت اباعبدالله الحسین(ع) آیین عزاداری و سخنرانی در محوطه دستگاههای شرکت ملی حفاری ایران برگزارشد. کارکنان سختکوش شرکت ملی حفاری با برپایی مجالس عزاداری و نوحه سرایی و نیز دسته جات سینه زنی در نمازخانه های سیار ( کانکس) و محوطه دستگاه های حفاری ( دکل های حفاری) به ساحت سیدالشهدا (ع) ادای احترام کردند. در این مجالس، روحانیون اعزامی از امور فرهنگی روابط عمومی و بسیج این شرکت با سخنرانی خود ضمن تشریح اهداف قیام اباعبدالله الحسین (ع) به بیان درس ها و عبرت های عاشورا پرداختند.
آغاز بیست وسومین مسابقات سراسری شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران
بیست و سومین دوره مسابقات سراسری شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران با بیش از ده هزار شرکت کننده در رشته های کتبی و شفاهی در سراسر کشور شروع به کار کرد. در این دوره از مسابقات، رشته های شفاهی از جمله قرائت تحقیق، صحیح خوانی، قرائت ترتیل، اذان، حفظ کل، حفظ ۲۰ جزء، حفظ ۱۵ جزء، حفظ ۱۰ جزء، حفظ ۷ جزء، حفظ ۵ جزء، حفظ ۳ جزء حفظ ۱ جزء قرآن کریم برگزار شد. مسابقات یاد شده در گروه های مختلف سنی فرزندان ، کارکنان و همسران شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران به صورت همزمان انجام شد.
برگزاری جلسه هماهنگی آموزش روخوانی و روان خوانی قرآن کریم
جلسه هماهنگی طرح سراسری آموزش روخوانی و روان خوانی قرآن کریم در خصوص پایش و آموزش روخوانی و روان خوانی در سطح کلیه کارکنان صنعت نفت و همچنین سومین دوره مسابقات قرآنی کارکنان وزارت در دفتر رئیس دارالقرآن الکریم وزارت نفت برگزار شد. در این جلسه که با حضور مسئولان قرآنی چهار شرکت اصلی و دکتر مجیدی، دبیر شورای اقامه نماز وزارت نفت دنبال شد، نمایندگان هر یک از شرکت ها به بیان پیشرفت شرکت های متبوع در طرح پایش روخوانی و روان خوانی قرآن کریم پرداختند. دکتر مجیدی ضمن قدردانی از تلاش های انجام شده گفت: باید به هدف نگریست و با این نوع نگاه رو به جلو است که انسان همیشه خود را نسبت به هدف عقب می داند و نیازمندی به تلاش بیشتر را در خود احساس می کند.
آمادگی «فتح» برای انتقال به میدان گازی تنگ بیجار
دستگاه حفاری 56 اینچ فتح، به عنوان نخستین دستگاه حفاری سنگین خشکی شرکت ملی حفاری ایران، آماده انتقال به موقعیت عملیاتی میدان گازی تنگ بیجار دراستان ایلام شد. معاون مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران درعملیات حفاری گفت: انتقال این دستگاه حفاری سنگین، درچارچوب قرارداد میان شرکت ملی حفاری و شرکت نفت مناطق مرکزی انجام می شود. حمیدرضا خوشایند افزود:براساس این قرارداد، سه دکل حفاری در مو قعیتهای عملیاتی شرکت نفت مناطق مرکزی استقرار خواهند یافت. وی گفت: دستگاه 56 فتح که مراحل بازسازی، نوسازی و تعمیرات اساسی آن هم اکنون درسایت بازسازی شرکت انجام شده، نخستین دستگاهی است که به محض اعلام کارفرما مبنی بر مهیا شدن مکان مورد نظر به منطقه تنگ بیجار انتقال می یابد. خوشایند یادآورشد:دستگاه 57 فتح نیز برای نفت شهر و دستگاه 82 فتح نیز، سومین دکل درنظر گرفته شده برای موقعیت عملیاتی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران است.
نهایی شدن اجرای یک پروژه پژوهشی در صنعت حفاری
پروژه پژوهشی «تهیه و تدوين دانش فنی، فناوری طراحی و ساخت سیستم مکانیزه برش، مخلوط نمایی سیمان ومواد پودری براساس کارکرد خلاء و فیلتراسیون مناسب» درمرحله نهایی عقد قرارداد قرار گرفت.
مدیر پژوهش، فناوری و مهندسی ساخت ملی حفاری گفت: این پروژه پژوهشی متعاقب نیازسنجی این مدیریت درسطح شرکت، با همکاری مدیریت خدمات سیمان و انگیزش چاه تعریف وپس ازبررسی در کارگروه های تخصصی، درشورای عالی پژوهش شرکت ملی حفاری تصویب شده است. مهدی عرشیان گفت: دراین پروژه، با همکاری مجموعه های دانش بنیان از مرکز رشد دانشگاه، مطابق با فناوری های روز، سیستمی برای برش و مخلوط نمایی طراحی واجرا می شود که ازیک سو به حل مشکلات زیست محیطی وازسوی دیگربه صرفه جویی قابل توجه در هزینه های مصرفی منجر می شود. وی تاکید کرد: در این پروژه دستیابی به دانش فنی همراه با طراحی و ساخت به دست متخصصان کشورمان در دستور کار قرار گرفته است. عرشیان گفت: با توجه به نیاز ملی حفاری و دیگر شرکت های حفاری داخلی به این سیسستم، با تحقق این پروژه، دستیابی به دانش ساخت سیسستم های بعدی امکان پذیر خواهد شد. مدیرپژوهش، فناوری ومهندسی ساخت ملی حفاری گفت: عقد قرارداد مربوط به پروژه پژوهشی یاد شده در مرحله نهایی شدن است و به زودی اجرایی می شود.
60درصد رشد درصادرات نفت گاز
مدیرشرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه خراسان رضوی گفت: صادرات نفت گازازمرزهای زمینی این منطقه نیمه نخست امسال 60 درصد افزایش داشته است. مهدی کاشی افزود: دربازه زمانی یاد شده 85میلیون و737 هزار و 400 لیتر نفت گاز ازطریق مرزهای لطف آباد و سرخس استان خراسان رضوی به افغانستان صادرشده است. وی صادرات نفت گازبه افغانستان را از مرزهای یاد شده، در نیمه نخست سال گذشته 53 میلیون و 570 هزار لیتر اعلام کرد. به گفته مدیرشرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه خراسان رضوی، ارزش ریالی فرآورده صادرشده در نیمه نخست امسال یک هزار و 50 میلیارد ریال بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، بیش از دو برابر رشد داشته است.
وی ارزش ریالی صادرات نفت گاز در 6 ماه نخست سال گذشته را 500 میلیارد ریال اعلام کرد. کاشی تصریح کرد: صادرات فرآورده مزبور از طریق فروش آزاد داخل باک درمرزهای لطف آباد وسرخس است که بیشترین آن با 42 میلیون و 132 هزار و 51 لیتربه تعاونی مرزنشینان مربوط می شود. مدیرشرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه خراسان رضوی با بیان این که شرکت های صادراتی نیز12 میلیون و248 هزار و 216 لیتر صادرات داشته اند، اظهار کرد: سازمان همیاری نیزهشت میلیون و 130 هزار و 640 لیتر نفت گاز صادرکرده است. وی ادامه داد: بخش دیگری ازصادرات نفت گاز نیز از طریق جایگاه عرضه و فروش داخل باک درمرز دوغارون با 18 میلیون و 256 هزار و 942 لیتر انجام شده است.
شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه خراسان رضوی، شهرستان های مشهد، نیشابور، فریمان، قوچان، تربت جام، تایباد، درگز وسرخس رازیر پوشش دارد.
جا به جایی 914 میلیون لیتر انواع فرآورده نفتی در 6 ماه
مدیرشرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه چابهارازجابه جایی بیش از914 میلیون لیترانواع فرآورده نفتی با ناوگان حمل ونقل این منطقه در 6 ماه نخست امسال خبر داد. مصطفی نخعی درجلسه هماهنگی با پیمانکاران حمل و نقل فرآورده های نفتی منطقه چابهار که با هدف تببین چشم انداز و رئوس برنامه های حمل و نقل برگزار شد، افزود: نیمه نخست امسال 283 فروند نفتکش جاده پیما، افزون بر914 میلیون لیترانواع فرآورده نفتی رابا تلاش وهمدلی فعالان درناوگان حمل فرآورده های نفتی به نقاط مختلف این حوزه عملیاتی حمل کرده اند. وی باتاکید برجایگاه خاص وموقعیت راهبردی منطقه چابهار، کنترل و نظارت برحفظ و صیانت ازسرمایه های ملی را نکته ای مهم و ضروری برشمرد. نخعی با اشاره به ارسال بیش از66میلیون لیتر انواع فرآورده نفتی به شهرستان های خاش و زاهدان تصریح کرد: با توجه به اعلام سهمیه تامین وتوزیع ستاد، این مقدارفرآورده نفتی با بهره گیری از ناوگان حمل و نقل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه چابهار به منطقه همجوار (زاهدان) ارسال شده است. وی رسالت ومسئولیت منطقه شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه چابهار را درتامین و توزیع به موقع سوخت مهم خواند و افزود: دراین زنجیره، ناوگان حمل مواد سوختی نیز در ارائه هرچه بهتر خدمات، اهمیت بسزایی دارد؛ از این رو توجه پیمانکاران برای حل مشکلات احتمالی رانندگان، رفع ایراد نفتکش ها و آماده به کار بودن آنها نکته مهمی است. مدیرشرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه چابهار تصریح کرد: اولویت وساختار اصلی شرکت، ارائه خدمات مناسب به شهروندان است، از این رو شرکت های حمل ونقل و پیمانکاران باید درسایه اجرای قوانین و مقررات و رعایت اصول اخلاقی، وظیفه خود را به درستی به انجام دهند.
انتقال 13میلیارد مترمکعب گاز به مبادی مصرف
مدیرمنطقه 8 عملیات انتقال گاز ایران گفت: نیمه نخست امسال بیش از 13میلیارد مترمکعب گازطبیعی ازطریق تاسیسات وخطوط لوله این منطقه عملیاتی به مبادی مصرف منتقل شده است. یداله بایبوردی افزود: بنابر آمار، مقدار گاز انتقالی ازاین منطقه عملیاتی به منظور مصارف خانگی، نیروگاه ها، صنایع و صادرات در6 ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل، 20 درصد رشد داشته است. وی تصریح کرد: ازمجموع گازانتقالی دربازه زمانی یاد شده امسال، افزون برهفت میلیارد مترمکعب به شرکت های گازاستانی تحویل وبیش از6 میلیارد مترمکعب نیزجهت صادرات به پایانه های مرزی صادرات منتقل شده است. مدیرمنطقه 8 عملیات انتقال گازایران با قدردانی از تلاش های کارکنان عرصه انتقال گاز اظهارکرد: به دلیل حساسیت واهمیت مصرف گاز طبیعی دربخش های مختلف، فعالیت ها در واحد های عملیاتی با نظم و هماهنگی خاصی، بدون وقفه انجام می شود تا مشکل قطع یا افت فشار گازدر فصول مختلف سال به وجود نیاید.
وی با اشاره به افت دما و سرد شدن هوا در نیمه نیمه دوم سال، همچنین کوتاه بودن فصل کاری درمناطق سردسیر، برضرورت استفاده بهینه از نعمت گازطبیعی تاکید کرد.
گلباران «رشادت» درآبهای خلیج فارس
درآیینی باحضوررضا حقیقی، رئیس منطقه عملیاتی لاوان و روسای دیگر بخش های این حوزه عملیاتی، سکوی نفتی رشادت گلباران شد. در این مراسم که به پاسداشت حمله تجاوزگرایانه نیروهای امریکایی به این سکوی نفتی برگزارشد، به دو نفر ازکارکنان (فریبرز ادراکی وعبدالزهراحمدانی مطلق) این سکو که درزمان حمله به سکوی رشادت درآن حضور داشتند، هدایایی به رسم یادبود اعطا شد. سکوی R4 میدان نفتی رشادت درمنطقه عملیاتی لاوان30سال پیش از سوی نیروی دریایی ایالات متحده امریکا به حوزه های نفتی آب های سرزمینی کشورمان در خلیج فارس مورد حمله قرار گرفت. میدان رشادت، یکی از میدان های نفتی ایران میان آب های خلیج فارس است که در 108 کیلومتری جنوب غربی جزیره لاوان قرار دارد. این میدان نفتی که درگذشته با نام میدان نفتی رستم شناخته می شد، در سال 1344 کشف شد. پس از کشف نفت سبک و مرغوب بادرجه مرغوبیت(API 36) در میدان رشادت از سال ۱۳۴۷ با ساخت سکوهای رشادت 3، 4 و 7 توسط شرکت نفت ایران و ایتالیا (ایمینیکو)، بهره برداری از این میدان نیز آغاز شد. این سه سکو در طول هشت سال دفاع مقدس همانند دیگر سکوهای نفتی شرکت نفت فلات قاره ایران، مورد تهاجم دشمن قرار گرفت.
مشکل خوراک پایدار پتروشیمی امیرکبیرحل شد
مدیریت اموربین الملل شرکت ملی نفت و پتروشیمی امیرکبیر، توافقنامه ساخت کارخانه ان جی ال 2300 را به منظور تأمین خوراک پایدار امضا کردند. مدیرعامل شرکت پتروشیمی امیر کبیر با بیان این که توافقنامه ساخت کارخانه ان جی ال2300 به منظورتأمین خوراک مورد نیاز این مجتمع با شرکت ملی نفت امضا شده است، افزود: با امضای این توافقنامه، مهمترین چالش مجتمع پتروشیمی امیرکبیر، یعنی «تأمین خوراک پایدار» برطرف شده است. سید جوادسلیمانی تصریح کرد:با امضای این توافقنامه، راه برای ساخت این کارخانه جمع آوری گازهای همراه نفت دراستان خوزستان هموار شده است. به گفته مدیرعامل شرکت پتروشیمی امیرکبیر، ساخت کارخانه استخراج میعانات و گازهای نفتی
ان جی ال 2300، افزون برحل مشکل تامین خوراک پتروشیمی امیرکبیر و ایجاد تحول در روند تولید وسودآوری این شرکت، به اشتغالزایی اقتصاد محلی منطقه نیز کمک خواهد شد. براساس این توافقنامه، فروش خوراک به کارخانه ان جی ال 2300 تا 20 سال تضمین شده است و زمان آن قابل تمدید خواهد بود. درچارچوب این توافقنامه، پتروشیمی امیرکبیر باید در مدت زمان چهار سال به طراحی و احداث کارخانه ان جی ال در استان خوزستان اقدام کند. بیژن زنگنه، وزیر نفت، خردادماه امسال در همسویی با اجرای سیاست های ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، ماموریت هایی را برای توسعه صنعت پتروشیمی برای مرضیه شاهدایی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تعیین کرد که یکی از ماموریت های سه گانه واگذار شده به وی، ایجاد زمینه لازم برای اجرای به موقع طرح های تامین خوراک پتروشیمی ها از جمله طرح های ان جی ال بود که با گذشت حدود سه ماه از سیاست های ابلاغی وزیر نفت در این حوزه به طور کامل عملیاتی شده است.
اهدای یک مجموعه آزمایشگاهی به دانشگاه هرمزگان
مجموعه آزمايشگاهي وكارگاهي مهندسي شيمي، مكانيك وعمران دانشگاه هرمزگان، اهدایی ازسوی شرکت پالایش نفت بندرعباس با هدف عمل به مسئولیت اجتماعی، به بهره برداری رسید. درآیینی که به همین منظوربرگزارشد، فریدون همتی، استاندار هرمزگان، این اقدام را گامي درجهت تقويت ارتباط ميان صنعت و دانشگاه خواند و افزود: با توجه به نیاز استان هرمزگان به نيروهاي متخصص و كارآزموده، اين مجموعه آزمايشگاهي می تواند كمك خوبي در این زمینه باشد. همتی گفت: ساخت این مجموعه آزمایشگاهی و کارگاهی ازسوی شرکت پالایش نفت بندرعباس، سرمایه گذاری برای بخش نفت، گاز و پتروشیمی استان به منظور تربیت نیروهای متخصص به شمار می آید.
وي افزود: دولت، برنامه جامعي براي توسعه سواحل مكران به ویژه در شهرستان جاسك دارد وقراراست پايانه نفتي بزرگی شامل دو پالايشگاه و سه پتروشيمي درآن احداث شود. استاندارهرمزگان همچنین با بیان این که ايجاد زيرساخت هاي لازم براي توسعه صنعت نفت و گاز در جزيره قشم نيز در دست پيگيري است، اظهارکرد:قراراست منطقه ويژه پارسيان نیزدرغرب هرمزگان به يك قطب پتروشيمي و نفت و گاز تبديل شود. همتي گفت: مواردی که به آنها اشاره شد، به نيروي انساني متخصص نياز دارد؛از این رو بايد درجهت تربيت و آموزش نيروهاي بومي و ماندگارهرمزگان به منظور اشتغال در اين مجموعه ها تلاش شود. نامور، مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس نیزدر آئین افتتاح مجموعه آزمايشگاهي و كارگاهي مهندسي شيمي، مكانيك و عمران دانشگاه هرمزگان گفت: رسالت اصلی این شرکت، تولید و تامین فرآورده های نفتی و تامین انرژی مورد نیاز کشور است.
امضای تفاهم نامه همکاری میان دو شرکت نفتی
شرکت نفت خزر و مديريت اكتشاف شركت ملي نفت ايران با هدف استفاده بهينه ازامكانات، اطلاعات و توانمندي هاي طرفين، تفاهم نامه همكاري هاي فني، علمي و اكتشافي امضا کردند.
تبادل تجربيات، داده هاواطلاعات، دانش وتوانمندي فني، همچنین مطالعات ومشاهدات علمي دربخش هاي زمين شناسي، ژئوفيزيك، حفاري، مهندسي نفت، نقشه برداري، ايمني، بهداشت، محيط زيست وآموزش، از اهم موضوعات اين تفاهم نامه است.
این تفاهم نامه میان محسن دلاویز، مدیرعامل شرکت نفت خزر وسید صالح هندی، مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران امضا شد.
مديرعامل شركت نفت خزر در آیین امضای این تفاهم نامه گفت: اطمينان دارم با حمايت هاي مديراكتشاف شركت ملي نفت ايران، مي توان با كارگروهي مناسب، به هم افزايي و ارزش افزوده در پروژه ها دست یافت.
دلاویز با اشاره به ظرفيت هاي بسيارخوب موجود درشرکت نفت خزر افزود: تلاش برای جذب سرمایه و فناوری در خزر با جدیت ادامه دارد و در تعامل با شرکتهای بینالمللی درصدد هستيم تا مقدمات انجام فعالیتهای توسعهای را فراهم کنیم.
وی با اشاره به محورهاي تعريف شده دراين تفاهم نامه گفت: همكاري هاي فني، علمي و اكتشافي با مديريت اكتشاف در سه محور برنامه پنج ساله اكتشافي در دريا وسواحل خزر، تفاهم نامه با شركت لوك اويل و مطالعات دشت گرگان انجام خواهد شد.
مديراكتشاف شركت ملي نفت ايران نيز گفت: یكي از اهداف مهم مديريت اكتشاف، تقويت ارتباطات با شركت هاي توليدي و بهره برداری است و اين مسير پيش خواهد رفت تا به نتايج مورد نظر دست يابيم.
سیدصالح هندی با اشاره به تفاهم نامه اخیربا شركت لوك اويل روسيه در حوزه خزرنيز گفت:با همكاري مديريت اكتشاف وشركت نفت خزرباید مراحل اجرایی فعاليت ها مشخص شده درماه هاي آتي، هرچه زودتر آغاز شود.
هندي تصريح کرد: شوراي عالي اكتشاف به رياست مقام عالي وزارت نفت، مديريت اكتشاف را مكلف کرده است كه برنامه حفاري در دريا و خشكي را براي برنامه پنجم توسعه تدوين كند وبه تصويب هيئت مديره شركت ملي نفت ايران برساند.
مديراكتشاف شركت ملي نفت ايران افزود: با توجه به اولويت هاي مقام عالي وزارت نفت، همكاري هاي مشتركي با شركت نفت خزر دراستان هاي ساحلي انجام خواهد شد كه حفاري اكتشافي درمنطقه كپه داغ با هدف توسعه فعاليت هاي اكتشافي مناطق شمالي كشور، از آن جمله است.
ازتـوسعه ورزش هـمگانی تا فعالیت های سلامت محور
مشعل گزارش: طی 10 سال اخیر ، بخش ورزش همگانی به عنوان با اهمیت ترین حوزه ورزش صنعت نفت تلقی می شود که سال 1394 با ابلاغ اهداف جدید راهبردهای صنعت نفت در ورزش، دستخوش تغییراتی اساسی شد.
اکنون پایه و اساس فعالیت های ورزش در نفت، حمایت از ورزش همگانی و توسعه آن در خانواده نفت محسوب می شود و در این زمینه باید برنامه های اطلاع رسانی، تشویقی و نظارتی به شکلی مناسب برای افزایش مشارکت کارکنان و خانواده نفت تعریف شود تا فعالیت های «سلامت محور» در دستور کار حوزه ورزش قرار بگیرد.
بر اساس عملکرد 10 سال اخیر و راهبردهای ابلاغی سال 1394، می توان عمده فعالیت ها و اقدامات حوزه ورزش صنعت نفت در بخش ورزش همگانی را در موارد قابل توجهی خلاصه کرد:
1- زمینه سازی برای پایش و سنجش دوره ای وضعیت روانی و آمادگی جسمانی و حرکتی کارکنان و خانواده آنان از طریق مراکز سنجش (درون یا بیرون صنعت نفت) و تطابق آن با استانداردهای مربوطه و تعریف مبنایی الزام آور به منظور ارتقای تناسب فیزیکی و روانی کارکنان با مشاغل محوله (Fitness to work)
2- زمینه سازی برای تعریف برنامه های ورزشی مورد نیاز برای کارکنان و خانواده آنان به صورت دوره های آموزشی/تمرینی ، گنجاندن آن ها در شناسنامه های ورزشی کارکنان و خانواده آنان با ایجاد مراکز علمی و آموزشی در بهترین سطح حتی در رده جهانی با به کارگیری بهترین مربیان و متخصصان ورزشی با تکیه بر طرح سنجش سلامت کارکنان و به دنبال آن تدوین شناسنامه های ورزشی، ورزش کارکنان و اعضای خانواده آن ها منطبق با سن، جنس و محیط کار
3- ایجاد چارچوبی به منظور ایجاد استمرار در انجام فعالیت های منظم ورزشی برای کارکنان، ساماندهی آکادمی ها و مدارس ورزشی در صنعت نفت به منظور شناسایی استعدادهای ورزشی
4- گنجاندن شرط مشارکت فعال مدیران در برنامه ها و فعالیت های ورزشی به عنوان الزام و مبنایی برای انتخاب و انتصاب مدیران در تمام سطوح.
خروج از برنامه های «مسابقه محور» و تأکید بر فعالیت های «سلامت محور»
ایجاد تشکیلاتی مرتبط با موضوع ورزش و تندرستی در صنعت نفت، اهدافی افزون بر رویکرد تشکیلات رسمی و کشوری ورزش همچون وزارت ورزش و جوانان و فدراسیون های ورزشی را دنبال می کند، به گونه ای که موضوع مدال آوری و کسب رتبه های ملی و بین المللی در اولویت بعدی و پس از توجه به ورزش همگانی(کارکنان و اعضای خانواده آن ها) قرار می گیرد.
با توجه به اینکه وزارت نفت مأموریت خطیری در بین دستگاه های دولتی به عهده دارد و به عنوان پیشران اقتصادی کشور فعالیت می کند و به دلیل مأموریت شناسایی، کشف میادین نفتی، حفاری و بهره برداری از مخازن نفتی، از جمله صنایع پر خطر به شمار می آید، از این رو راهبردها و سیاست های ورزش همگانی در صنعت نفت بومی سازی شده و فارغ از مأموریت فدراسیون های ورزشی که عموماً به دنبال کسب مدال و قهرمان پروری هستند، امروزه ورزش جزء جدایی ناپذیر نیروهای انسانی صنعت نفت محسوب می شود.
روند سیاستگذاری و اجرای برنامه های کوتاه مدت و بلندمدت ورزشی صنعت نفت طیِ 10 سال اخیر بر اساس نظام ورزش صنعت نفت و طرح جامع ورزش بوده و به منظور تعمیم و گسترش حداکثری برنامه های ورزشی در میان کارکنان و خانوادهایشان، راهبردهای صنعت نفت در ورزش در سال 1394 ابلاغ شد.
از نکاتی که هم در این راهبردها مورد اشاره قرار گرفته و هم از سوی وزیر نفت بارها بر آن تأکید شده، یافتن راهکارهایی است که بتوان با عمل به آن، توسعه ورزش همگانی را تحقق بخشید.
به طور حتم یکی از راهکارهایی که در این حوزه وجود دارد، خروج از برنامه های «مسابقه محور» و تأکید بر فعالیت های «سلامت محور» است و تنها راهکار اصولی که از سوی شورای مرکزی ورزش با اجماع خبرگان و صاحبنظران به عنوان خروجی کارگروه های تخصصی حوزه ورزش مورد تایید و تصویب واقع شد، موضوع « طرح سنجش سلامت» کارکنان به همراه تدوین شناسنامه های ورزشی در کنار شناسنامه های پزشکی تمامی کارکنان و خانواده های آنان است.
طرح هایی برای بازنشستگان
تمامی سیاست ها و برنامه های ورزشی وزارت نفت، شامل 4 حوزه «بدو استخدام»، «حین استخدام»، «خانواده ها» و «بازنشستگان» می شود. فعالیت های ورزشی ویژه ای برای بازنشستگان که سرمایه گرانقدر صنعت نفت محسوب می شوند، در نظر گرفته شده که با جدیت پیگیری و اجرا می شود؛ اما یکی از مواردی که در دولت یازدهم و به دنبال درایت وزیر نفت اجرایی شد، موضوع ایجاد امور ورزش و گردشگری صندوق های بازنشستگی بود. ریاست شورای مرکزی ورزش و ریاست هیأت رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت نیز در حمایت و ایجاد این دپارتمان نقش بسزایی داشتند. ایجاد این واحد، فعالیت های ورزشی بازنشستگان را ساماندهی کرد و افزایش امید به زندگی، یکی از نتایج این حرکت با ارزش خواهد بود.
شناسنامه های ورزشی، طرح ویژه حوزه ورزش همگانی
حوزه ورزش برای کسب اطلاعات جامع از وضعیت مشاغل و تأثیر آنها بر جسم و روان کارکنان و همچنین دریافت اطلاعات طبقه بندی شده و آماری از سوابق سلامت کارکنان و خانواده آنان، چند سالی است که فرآیند ایجاد ارتباط فرآیندی و دائمی میان تمامی حوزه های متولی امر سلامت در صنعت نفت را به صورت جدی در دستورکار خود قرار داده است تا با اطلاعات کسب شده از این حوزه ها، بتواند برنامه ریزی های ورزشی مؤثرتری را برای ارتقای سطح سلامت کارکنان و خانواده آنان و ارائه مشاوره های ورزشی در این زمینه انجام دهد. راهی را که حوزه ورزش صنعت نفت برای ایجاد این ارتباط فرآیندی با حوزه های اچ اس ای، سازمان بهداشت درمان و روابط کار و مددکاری اجتماعی و همچنین حوزه منابع انسانی برگزیده، عبارت است از: تشکیل کمیته تخصصی مشترک با حوزه های مذکور و تدوین بانک اطلاعاتی واحد از اطلاعات سلامت افراد که در قالب شناسنامه ای به نام «شناسنامه ورزشی و توانمندی جسمانی» تجلی یافته است.
این شناسنامه که به تمامی اداره های امور ورزش 4 شرکت اصلی صنعت نفت نیز ابلاغ شده است، همانند شناسنامه های پزشکی و آموزشی در سیستم جامع نیروی انسانی برای کارکنان بدو استخدام، شاغلان، بازنشستگان و تمامی خانواده ها تغذیه خواهد شد و رؤسای ورزش در سراسر صنعت نفت ملزم خواهند بود در آینده ای نزدیک، اطلاعات جامع این شناسنامه را مبنای برنامه ریزی های ورزشی و تخصیص اعتبارات حوزه ورزش قرار دهند.
انگیزه اصلی مجموعه ورزش وزارت نفت برای اجرای طرح شناسنامه ورزشی و طرح سنجش سلامت، حساسیت ویژه وزیر نفت در بحث سلامت کارکنان است. وزیر نفت با حضور در یکی از جلسات شورا ضمن تأکید بر این بحث، اعضای شورا را مکلف کرد تا به دنبال راه حلی باشند که بتوان آن دسته از کارکنان و اعضای خانواده آن ها را که به حضور در اماکن ورزشی مایل نیستند، به میادین ورزشی سوق داد. طرح سنجش سلامت و تدوین شناسنامه های ورزشی، یکی از بهترین راه حل هاست که می توان هر فرد را بنا بر علایق و شرایط جسمی و روحی اش، به یکی از افراد فعال در حوزه ورزش تبدیل کرد.
اجرای این طرح به دلیل شرایط خاص مشاغل وزارت نفت و همچنین شیوع بیماری های غیرواگیر نظیر فشار خون، دیابت، کبد چرب و ... میان افراد جامعه، ضرورت دارد و با اجرایی شدن کامل این طرح، گام بلندی در مسیر سلامت کارکنان و اعضای خانواده آن ها برداشته خواهد شد. با اجرای این طرح، توزیع عادلانه سرانه ورزشی از «مسابقه محوری» خارج شده و بودجه ورزش با قدرالسهم مشخص، برای تمامی کارکنان و خانواده آنان تخصیص می یابد.
گیتی پسند 2 – 4 تاسیسات دریایی
تاسیسات دریایی، قهرمان نیم فصل
لیگ برتر فوتسال
تیم فوتسال تاسیسات دریایی با پیروزی مقابل گیتی پسند، مقام قهرمانی نیم فصل اول رقابت های لیگ برتر فوتسال باشگاه های ایران را به خود اختصاص داد.
تنها دیدار باقی مانده از نیم فصل اول لیگ برتر فوتسال که معوقه از هفته پنجم بود، بین تیم های گیتی پسند اصفهان و تاسیسات دریایی تهران در اصفهان برگزار شد که این دیدار حساس با برتری شاگردان وحید شمسایی به پایان رسید تا به این ترتیب تیم تاسیسات دریایی، قهرمانی نیم فصل نخست را به خود اختصاص دهد. در این بازی ابتدا مهدی جاوید در ثانیه های پایانی نیمه اول برای تاسیسات دریایی گلزنی کرد و وحید شمسایی نیز در شروع نیمه دوم، تیمش را با دو گل پیش انداخت. در ادامه مجید حاجی بنده روی ضد حمله، سومین گل را وارد دروازه میزبان کرد؛ اما در فاصله ۶ دقیقه به پایان بازی، گیتی پسند روی به بازی پاورپلی آورد و توانست از سوی سیلوا برزیلی ، یکی از گل های خورده را جبران کند.
اما در ادامه بازهم مهدی جاوید با گلزنی به تیم سابقش، امید گیتی پسندی ها را ناامید کرد تا تیم فوتسال تاسیسات دریایی 4 بر یک از حریف خود پیشی بگیرد؛ البته در فاصله یک دقیقه به پایان، اصغر حسن زاده، دومین گل گیتی پسند را به ثمر رساند تا در نهایت، این دیدار حساس با نتیجه پرگل 4 بر 2 به نفع تیم تاسیسات دریایی به پایان برسد.
در پایان نیمه فصل اول، به ترتیب تیم های تاسیسات دریایی با ۳۳ امتیاز، مس سونگون ۳۲ امتیاز و گیتی پسند با ۲۸ امتیاز در رده اول تا سوم جای گرفتند.
پالایش نفت آبادان 5 – 2 دختران کبیر کرمان
جشنواره گل در آبادان
تیم فوتسال بانوان پالایش نفت آبادان از هفته دوم رقابت های لیگ برتر فوتسال بانوان باشگاه های ایران در سالن 17 شهریور آبادان، میزبان تیم فوتسال دختران کبیر کرمان بود که در پایان، تیم پالایش نفت آبادان با 5 گل، حریفش را از پیش رو برداشت.
در این دیدار، شهین افلاکی سه بار، پگاه عبیدی و زهره مثمی برای تیم پالایش نفت آبادان گلزنی کردند.
تیم فوتسال بانوان پالایش نفت آبادان با این پیروزی 6 امتیازی شدند و در صدر جدول رده بندی رقابت های لیگ برتر قرار گرفتند.
رز جدیدی زاده، سرمربی تیم فوتسال بانوان پالایش نفت آبادان پس از پیروزی برابر دختران کبیر کرمان گفت:برای پیروزی در این دیدار خانگی، انگیزه بالایی داشتیم. بازی خوبی برابر دختران کبیر کرمان ارائه دادیم و با شایستگی پیروز شدیم.
سرمربی تیم فوتسال بانوان پالایش نفت آبادان درباره شناخت خود از رقبا گفت: با توجه به اینکه لیگ، هفته های ابتدایی خود را سپری می کند، هنوز شناختی از حریفان به دست نیاورده ایم. تیم ما در هر بازی برای پیروزی برابر حریفان خود به میدان می رود، هر چند که حریفان نیز شناخت خوبی از ما دارند. در لیگ امسال تیم ها برای رقابت در بالای جدول انگیزه دارند و ما نیز برای رسیدن به این مهم تلاش می کنیم.
ملی حفاری 4 - 2 نفت طلاییه تهران
حفاری، برنده نفت بازی
تیم فوتسال بانوان ملی حفاری اهواز در هفته دوم رقابت های لیگ برترفوتسال بانوان باشگاه های ایران در خانه و در سالن شهرک نفت اهواز، میزبان تیم نفت طلاییه بود که برابر مهمان خود به برتری رسید.
شاگردان زیور بابایی، قهرمان فصل گذشته ایران، بعد از پیروزی در هفته اول مقابل دانشگاه آزاد، این بار حریف نفتی خود را در یک بازی زیبا با نتیجه 4 بر 2 شکست دادند تا بار دیگر اقتدار خود را به حریفان نشان داده و برای کسب عنوان قهرمانی، خط و نشان کشیده باشند.
تیم فوتسال بانوان ملی حفاری اهواز با این پیروزی 6 امتیازی شدند و با توجه به تفاضل گل کمتر، در رتبه دوم جدول ایستادند.
زیور بابایی، سرمربی تیم فوتسال بانوان ملی حفاری پس از این بازی گفت: با توجه به این که در فصل جدید چند بازیکن جدید به تیم ما اضافه شده، هنوز به هماهنگی 100 در صد نرسیده ایم. حال با توجه به شرایط مسابقات و انگیزه بالای تیم ها هر بازی برای ما حکم قهرمانی دارد و نباید هیچ تیمی را دست کم گرفت. به هر حال شرایط تیم ما به لحاظ روحی و جسمی بسیار خوب است و بچه ها از انگیزه بالایی برخوردار هستند.
بابایی با اشاره به اینکه همیشه دفاع از عنوان قهرمانی کار بسیار سختی است، چرا که تیم ها با هدف برد، در برابر ما صف آرایی می کنند،گفت: همه تیم ها بخوبی بازیکنان ما را ارنج می کنند و این موضوع کار را دشوارتر می سازد. ما می خواهیم بار دیگر عنوان قهرمانی خود را تکرار کنیم، گر چه می دانیم که کار بسیار دشواری در پیش داریم.
وی درباره بازی این هفته تیمش مقابل نفت طلاییه تهران گفت: نفت طلاییه، تیم جوان و کم تجربه ای است و به طور قطع در آینده حرف های زیادی برای گفتن دارد. امیدوارم که این تیم در لیگ حفظ شود. آنها بخوبی برابر ما ظاهر شدند و در بعضی لحظات، بازی توپ و میدان را بخوبی در دست داشتند.
درخشش همكار نفتی در مسابقات اتومبيل راني
امين جعفريان، كارمند كارگاه مركزي شركت پالايش نفت اصفهان، با درخشش در مسابقات قهرمانی اتومبيلراني سرعت كشور، به مقام سوم دست پیدا کرد.
جعفريان از سال 1387 تاكنون به صورت حرفه اي، مسابقات اتومبيل راني استانی و كشوري را دنبال مي كند.
وي در اين سال ها توانسته 18 رتبه استانی و كشوري را در رشته هاي slalom؛ حركت مارپيچ و سرعت به دست آورد كه از اين تعداد 3 مقام سومي به مسابقات كشوري و 15 مقام به مسابقات استاني مربوط بوده است.
جعفريان، عاشق سرعت و هيجان است و آرزوي او حضور در مسابقات جهاني است.
شاهین طبع: برابر پالایش نفت آبادان در دفاع موفق بودیم
سرمربی تیم بسکتبال پتروشیمی بندر امام پس از پیروزی برابر پالایش نفت آبادان گفت: با عملکرد خوب در کار دفاعی برابر پالایش نفت آبادان پیروز شدیم.
مهران شاهین طبع که از پیروزی مقابل رقیب سنتی خوشحال بود، در ادامه گفت: بازی بسیار خوبی امروز بین 2 تیم مدعی قهرمانی لیگ برتر برگزار شد. در این دیدار ما در کار دفاعی عملکرد خوبی داشتیم و مانع از بازی هجومی پالایش نفت شدیم.سرمربی تیم بسکتبال پتروشیمی بندر امام گفت: در پرتاب های 3 امتیازی برابر پالایش نفت مشکل داشتیم؛ زیرا بازیکنان تیم در این پرتاب ها خوب عمل نکردند. لیگ در ابتدای کار است و تیم ها به مرز آمادگی و هماهنگی لازم نرسیده اند و بروز چنین اشتباهاتی عادی است. شاهین طبع در پاسخ به این که شانس قهرمانی کدام تیم بیشتر است؟ گفت: نمی توان از ابتدای لیگ مدعیان قهرمانی را شناسایی کرد؛ زیرا هنوز هیچ شناختی از حریفان کسب نکرده ایم. حداقل باید تا نیم فصل صبر کرد.
پالایش نفت آبادان 64 – 80 پتروشیمی بندر امام
پتروشیمی، برنده داربی نفتی ها
تیم بسکتبال پالایش نفت آبادان در خانه، مغلوب پتروشیمی بندر امام شد. تیم بسکتبال پالایش نفت آبادان از هفته دوم رقابت های لیگ برتر بسکتبال باشگاه های ایران در خانه و سالن 17 شهریور آبادان، میزبان تیم بسکتبال پتروشیمی بندر امام بود که در یک بازی سخت و نفس گیر، نتیجه را به مهمانش، پتروشیمی بندر امام واگذار کرد. 2 تیم مدعی قهرمانی پالایش نفت آبادان و پتروشیمی بندر امام در کوارتر نخست این دیدار پا به پای یکدیگر پیش رفتند، ولی بازیکنان پتروشیمی با پرتاب های سه امتیازی، 21 بر 17 پالایش نفت را شکست دادند. اشتباه زیاد بازیکنان پالایش نفت آبادان در کوارتر دوم و بازی خوب بازیکنان پتروشیمی، این فرصت را به تیم بندر امام داد تا 20 بر 8 در این کوارتر پیروز شوند.
در کوارتر های سوم و چهارم، هر 2 تیم، بازی نزدیکی ارائه دادند و به ترتیب با نتایج 18 بر 18 و 21 بر 21 به نتیجه تساوی دست پیدا کردند، اما در نهایت این تیم پتروشیمی بندر امام بود که موفق شد با نتیجه80 بر 64 به پیروزی برسد. تیم پتروشیمی بندر امام با این پیروزی 4 امتیازی شد و در صدر جدول رده بندی رقابت های لیگ برتر قرار گرفت و پالایش نفت آبادان با 3 امتیاز در رده سوم جای گرفت.
سامری:
به زمان بیشتری احتیاج داریم
هماد سامری، سرمربی تیم بسکتبال پالایش نفت آبادان بعد از شکست خانگی گفت: بازی از طرف ما بسیار ضعیف بود، زیرا بازیکنان مان به لحاظ هماهنگی به شرایط لازم نرسیده اند. بازیکنان خارجی ما مدت کمی است که در تمرین ها شرکت می کنند و طبیعی بود که با سایر بازیکنان تیم هماهنگ نباشند. در مقابل، پتروشیمی نسبت به ما تمرین های خود را زودتر آغاز کرده بود و با حضور در مسابقات باشگاه های آسیا، به هماهنگی خوبی رسیده بودند.سرمربی تیم پالایش نفت آبادان در این که آیا مدعی قهرمانی هستند یانه؟ گفت: این تیم، به زمان بیشتری نیاز دارد و به طور حتم از هفته پنجم به بعد می توانیم همانند فصل های گذشته، تیمی مقتدر باشیم.
صعود مشترک نفتی ها به قله لجور
گروه کوهنوردی شرکت ملی نفت ایران به مناسبت گرامی داشت هفته تربیت بدنی در یک صعود مشترک با گروه های کوهنوردی شرکت ملی پخش فرآورده های نقتی استان مرکزی و همچنین گروه کوهنوردی شرکت ملی گاز استان مرکزی، به قله 2700 متری لجور در شازند اراک صعود کردند.
گروه 35 نفره کوهنوردان نفتی که شامل 20 کوهنورد از شرکت ملی نفت، 8 کوهنورد از شرکت ملی گاز و 7 کوهنورد از شرکت ملی پخش می شدند، به همراه یک راهنمای محلی از مسیر شمالی این رشته کوه، صعود خود را شروع کردند و طی 4 ساعت کوهپیمایی به قله لجور رسیدند. قله لجور در استان مرکزی و در میان رشته کوه های ممتد مرکزی ایران قرار دارد که دیواره بلند این کوه، یکی از 7 دیواره بلند کوه های ایران است. قله لجور به دلیل پوشش گیاهی دارویی، بسیار معروف است.
کوهنوردانی که در این صعود شرکت داشتند، عبارتند از:
شرکت ملی پخش: عبدالله گیتی منش، ابوذر اکبری، سید یحیی امینی، حسن زاهدی، علیرضا متولی، اسماعیل نباتی، پویا اسدی و کیخسرو رجایی(راهنمای محلی)
شرکت ملی گاز: سید محسن حسینی، مجید فریدی، صفرعلی رنجبر، اکبرهادی پور، عباس حسنی، حسین صالحی، رسول ابراهیمی و جوادعزیزمحمدی
شرکت ملی نفت: علی ابراهیمی، ناصرقره باقری، فریدون ابوقداره، مصطفی حسینی عدل، محمدعلی عبادی، اللهیار الیاسی، سید بهرام صفوی، تورج ایرجی، کیوان رضایی، علی قربانی، مجید خسروانی، یاور جبرییل زاده، محمدجواد میرزایی، رحمت الله رزاقی، حمید غفاری ( مربیان گروه) و حسین باقرزاده
( سرپرست گروه)
همکار پتروشیمی تبریز، قهرمان کشتی جهان شد
خسرو زارعی از کارکنان پتروشیمی تبریز در رقابت های جام جهانی کشتی آزاد پیشکسوتان جهان که در بلغارستان برگزار شد، توانست با کسب مقام قهرمانی وزن 100 کیلو گرم این دوره از رقابت ها در گروه C مدال طلا کسب کند. این همکار نفتی در بازگشت از بلغارستان درفرودگاه تبریز مورد استقبال مسئولان تربیت بدنی آذربایجان شرقی، همکاران پتروشیمی تبریز و ورزش دوستان قرار گرفت. خسرو زارعی متولد 1349 در تبریز به دنیا آمد وکشتی را از سال 64 آغاز کرد. او علاوه بر قهرمانی های پی در پی در رقابت های قهرمانی کشوری در نوجوانی وجوانی، قهرمانی در رقابت های کارگران کشور، ارتش و نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و همچنین جام آیدین ابراهیم اف در جمهوری آذربایجان را از 90 تا 100 کیلوگرم در کارنامه خود دارد.
قهرمانی قاری تکواندوکار نفتی
رسول تمجیدی، قاری برجسته شرکت ملی پخش منطقه تهران با گذشتن از سد حریفان خود در مسابقات قهرمانی تکواندوی جوانان و بزرگسالان کشور موفق به کسب مدال طلای این رشته شد.
در این مسابقات که ویژه قاریان قرآن کریم بود و به میزبانی تهران برگزار شد، رسول تمجیدی، قاری برگزیده کشورمان که عنوان درجه 3 را از شورای عالی قرآن دریافت کرده است، توانست با شکست رقیبان خود به مقام قهرمانی دست پیدا کند و صاحب گردن آویز طلا شود.
رسول تمجیدی که این رشته ورزشی را از سال 82 در پارس آباد مغان آغاز کرد، پس از به دست آوردن کمربند مشکی در دان یک، توانست تا سال 87 کمربند دان مشکی 2 و 3 این رشته را نیز به دست آورد.
وی که در کرسی های تلاوت نیز صدای روح بخشی دارد و بارها در رقابت های قرآنی، عنوان های مختلف و ارزشمندی را از آن خود کرده، چندی پیش نیز در میان 700 قاری از سراسر کشور، در مسابقات فرازخوانی به جایگاه سوم دست یافت.
همایش بزرگ دوچرخه سواری نفتی ها
در شهر دوچرخه
به مناسبت گرامی داشت 12 هزار شهید والامقام استان آذربایجان غربی و هفته تربیت بدنی، همایش بزرگ دوچرخه سواری و پیاده روی، با استقبال وحضورپرشورکارکنان شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی - منطقه میاندوآب وعموم شهروندان برگزار شد.
به منظور ارتقای سطح آگاهی وحفظ سلامت جامعه در بین عموم شهروندان و ترویج فرهنگ دوچرخه سواری وتثبیت نام شهرستان میاندوآب به عنوان شهر دوچرخه ایران، اولین همایش سراسری دوچرخه سواری در شهرمیاندوآب با حضور مدیر و کارکنان شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه میاندوآب وهمراهی سایر ادارات واقشار مختلف برگزار شد.
دراین همایش، کارکنان منطقه میاندوآب به همراه شرکت کنندگان، (برخی دوچرخه و برخی پیاده) ازمسیر کوی جهادگران تا پارک گوللر باغی شهرستان میاندوآب را پیمودند.
در پایان این همایش نیز جوایزی به قید قرعه به شرکت کنندگان اهدا شد.
جنگل نوردی اکتشافی ها از البرز تا خزر
گروه کوهنوردی مدیریت اکتشاف، مسیر یوش از ارتفاعات البرز تا نوشهر و دریا را همچون فتح قله ها درنوردیدند. گروه کوهنوردی مدیریت اکتشاف بعد از بازدید از زادگاه و خانه نیمایوشیج تا خط الرأس ارتفاعات منطقه صعود کردند و با عبور از جنگل و طی مسیر 15 کیلومتری به روستای نیتل رسیدند. این گروه شب را در جنگل گذراندند و روز سوم نیز مسیر 12کیلومتری معدن نهرود بار تا روستای ملاکلا را در مدت 9 ساعت با عبور از رودخانه، دره و جنگل طی کردند و خود را به دریای زیبای خزر رساندند.
گروه 21 نفره کارکنان مدیریت اکتشاف، در این جنگل نوردی سه روزه عبارت بودند از: سید صالح هندی، علیرضا میقانی نژاد، محمود مسعودی، محسن ظریفی، مسیب توسلی، سید مهدی سبحانی، خسرو صابری، علیرضا لیاقت، میرعلی واعظی، حجت حق شناس، سعید حسنی، فرهاد عباسی، مرتضی غیاثوند، ابوالفضل جمعه، مصطفی عاشوری، طاهر شفیعی، خیراندیش، عبدالرحمن ضمیری، محمدرضا توحیدلو، کسری صابری و احسان جمعه.
مسابقات چهارجانبه خطوط لوله
در میاندوآب
یک دوره مسابقات چهار جانبه تیراندازی، دارت، فوتبال دستی و طناب کشی ویژه گرامی داشت هفته دفاع مقدس در شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران -منطقه غرب در مراکز انتقال نفت شهید قمری، پایطاق، تاسیسات انتهایی سنندج و مرکز منطقه برگزار شد.
مسابقات فوتبال دستی در مرکز انتقال نفت پایطاق برگزار شد که تیم دونفره علی عمیدی و رضا زمانی اول شد، تیم دونفره حمید داوودی و حامد چقامیرزایی مقام دوم را کسب کرد و تیم دونفره کیومرث نوروزی و فواد یزدان پناه سوم شد.
مسابقات طناب کشی در مرکز منطقه به اجرا درآمد که در پایان تیم های حراست، خط بانان و ترابری به ترتیب مقام اول تا سوم را کسب کردند. همچنین یک دوره مسابقه طناب کشی در مرکز انتقال نفت شهید قمری برگزار شد که در پایان تیم بهره برداری، حراست و افزارمند به عنوان تیم های برتر معرفی شدند.
مسابقات رشته دارت در تاسیسات انتهایی سنندج برگزار شد. در این مسابقه احمد همتی، سیامک رزاقی و جمشید صیفی مقام های برتر را به دست آوردند.
مسابقات تیراندازی در دو رشته تفنگ بادی و تپانچه در مرکز منطقه و در دوبخش آقایان و بانوان برگزار شد که در پایان، در رشته تفنگ بادی در قسمت آقایان علی امجدیان، محمد رحمانی و حامد چقامیرزایی اول تا سوم شدند و در رشته تپانچه نیز لطیف چهری، مسلم عالی و سجاد بیات منش مقام های اول تا سوم را کسب کردند.
همچنین در رشته تپانچه گروه بانوان، خانم ها شکوفه عباسی، شادی انوشا و راحیل پرویز مقام های اول تا سوم را از آن خود کردند.
صعود به بام ايران
علي جمشيدي، مديرعامل و كورش كاكاوند، سيد مرتضي موسوي و خانم احمدي فر از اعضاي گروه كوهنوردي شركت پالايش نفت امام خميني (ره) شازند به قله دماوند به عنوان بام ايران زمين به ارتفاع 5671 متر صعود كرد.
در اين صعود دو روزه كه در يك برنامه هماهنگ و طبق زمان بندي انجام شد، اعضای گروه توانستند از روستاي ناندل، مسير جبهه شمالي و با يك شب اقامت در جانپناه ( در ارتفاع 5 هزار متري )، قله دماوند را با موفقيت فتح کنند و سرود جمهوري اسلامي ايران را بر فراز این قله باشکوه با هم یک صدا بخوانند.
شایان ذکر است، رضا اميري، رضا آدينه، حسين بشيري و رضا مجيدي از ديگر اعضاي گروه پالايشگاه نيز با هماهنگي و برنامه ريزي قبلي، دو روز بعد اين قله را از جبهه جنوبي و با يك شب استراحت در بارگاه سوم فتح كردند.
قله دماوند در شرق کوهستان البرز مرکزی (استان مازندران) قرار دارد و ديگر قله های مجاور آن ورارو، سه سنگ، گل زرد، کاعون (کبود) و میانرود است. اين قله به عنوان بلندترین کوه ايران و بلندترین آتشفشان خاورمیانه شناخته شده است.
معجزه ای به نام لیموترش
سلامت ناخن ها: اگر ناخن های خشک و شکننده ای دارید، آب لیموترش و روغن زیتون را در ظرفی با هم مخلوط کنید و سرانگشتان تان را در آن قرار دهید و مدتی صبر کنید. بعد از اینکه ناخن ها کاملا در آن خیس خورد، بسیار بهتر و محکم تر از قبل خواهند شد.
التیام بخش مشکلات تنفسی:آب لیموهنگام سرماخوردگی و گلو درد به دفع اخلاط جمع شده درمجرای تنفسی و کاهش آنها کمک می کند، زیرا سرشار از ویتامین ث است. نوشیدن یک لیوان شربت آب لیمو وعسل از شدت گلودرد هنگام سرماخوردگی کم می کند.
درخشان کردن دندان ها: جوش شیرین و آب لیمو ترش را با هم مخلوط کنید تا خمیری رقیق به دست آید. سپس با یک مسواک آن را روی دندان های تان بمالید. فقط توجه داشته باشید که این ترکیب نباید برای مدت زمان زیادی روی دندان ها باقی بماند و بعد از یک دقیقه باید آن را بشویید؛ زیرا ممکن است به دلیل حالت اسیدی که دارد، به مینای دندان آسیب برساند. این کار را انجام دهید و اثر درخشان کنندگی آن را ببینید.
نگه دارنده مواد غذایی: لیمو ترش مانند یک آنتی اکسیدان عمل کرده و در نگهداری غذاها به صورت تازه تر و به مدت طولانی تر کمک می کند. اسید سیتریک موجود در لیمو، عواملی را که باعث تغییر رنگ میوه ها می شود، کاهش می دهد و آنها را برای مدت طولانی تری تازه نگه می دارد.
یک دئودرانت طبیعی:اگر یک روز صبح قبل از بیرون رفتن از منزل متوجه شدید که اسپری شما تمام شده است، نگران نشوید. آب لیمو بخوبی جای آن را خواهد گرفت. نصف یک لیمو را با خود به حمام ببرید، پس از شست وشوی بدن تان آن را به محل های ترشح عرق بمالید و بگذارید برای پنج دقیقه بماند تا جذب پوست تان شود. سپس آب کشی کنید و مطمئن باشید که در طول روز، مانند یک دئودرانت ضد عرق برای شما عمل خواهد کرد.
یک دهان شوی طبیعی: بوی بد دهان به دلیل باکتری های موجود در آن است. اسید سیتریک موجود در لیمو، یک از بین برنده قوی این باکتری هاست. مطمئن باشید که با قرقره کردن آب لیمو در دهان و کاملا گرداندن آن در فضای بین دندان ها و زبان تان، تمامی باکتری هایی را که برای دهان و دندان های تان مضرند، از بین خواهد رفت.
ضد تهوع: آب لیمو ترش و شکر می تواند به عنوان ضد تهوع مصرف شود، حتی بوی آن گاهی دل به هم خوردگی ناشی از حالت تهوع را بهبود می بخشد.
تسکین دهنده درد مفاصل و آرتریت:آب لیمو را روی مفاصل دردناک بدن تان بمالید تا تسکین یابند. این کار اسید اوریک را که باعث شدت علایم آرتریت می شود، از بین خواهد برد و درد ناشی از آن را تسکین می دهد.
ضد یبوست:اسید سیتریک موجود در لیمو، به ترشح اسید معده کمک می کند و در نتیجه باعث هضم غذا و تسکین دردهای شکمی شده و به پیشگیری از یبوست نیز کمک می کند. پس از غذا خوردن، کمی آب لیمو ترش میل کنید و اثر شگرف آن را ببینید.
مراقبت از پوست:برای داشتن پوستی شفاف و درخشان، عسل و لیمو را با هم ترکیب کنید و روی پوست تان بمالید. ویتامین ث موجود در لیمو، در ترکیب با خواص ضد عفونی کننده عسل، به عنوان یک ماسک عالی در داشتن پوستی صاف و درخشان به شما کمک خواهد کرد.
ضد عفونی کننده وسایل خانه:بعد از اینکه ظروف را شستید، نصف یک لیمو را کاملا روی آنها بمالید و بگذارید حداقل برای نیم ساعت بماند. سپس آن را شسته و خشک کنید. این کار به از بین رفتن باکتری ها کمک خواهد کرد
تمیزکننده چند منظوره: اسید سیتریک موجود در لیمو به عنوان یک تمیز کننده اعجاب انگیز همه سطوح منزل عمل می کند و می تواند به عنوان یک چند منظوره شیمیایی، البته بدون داشتن ضررهای ناشی از استفاده این مواد، به کار رود.
هشدار به دیابتی ها : با شمردن همه خواص این میوه پرخاصیت، فقط بدانید و آگاه باشید که لیموترش قند دارد و مصرف زیاد آن، قند خون را بالا می برد و بیماران مبتلا به دیابت، باید در مصرف آن صرفه جویی کنند.
چند نکته ساده برای کنترل
خـشــــم
نکته اول
این سؤال را از خود بپرسید: «آیا این موضوع چند ماه یا چند سال دیگر هم برایم مهم است؟» به این وسیله می توانید مسئله را از دیدگاهی آرام تر بنگرید.
نکته دوم
از خود بپرسید: «بدترین نتیجه مورد عصبانیت من چیست؟» اگر کسی در پای صندوق فروشگاه از شما سبقت گرفت، سپری کردن سه دقیقه بیشتر، مسئله آنقدر مهمی نیست.
نکته سوم
تصور کنید که خود شما نیز همان کار (کاری که موجب عصبانی تان شده است) را انجام می دهید. با خود رو راست باشید. قبول کنید که گاهی اوقات شما نیز جلوی یک راننده دیگر درمی آیید... بعضی مواقع این مسئله تصادفی است. آیا نسبت به خود نیز عصبانی می شوید؟
نکته چهارم
از خود بپرسید: «آیا طرف مقابل این کار را به طور عمدی نسبت به من انجام داده است؟» در بسیاری از مواقع متوجه خواهید شد که این مسئله فقط بر اثر بی دقتی و تعجیل رخ داده و کسی نمی خواسته شما را ناراحت کرده و بیازارد.
نکته پنجم
سعی کنید قبل از گفتن هر کلامی، تا عدد ده بشمارید. انجام این کار رابطه مستقیمی با عصبانیت ندارد؛ ولی می تواند صدمات ناشی از عصبانیت را به حداقل برساند.
نکته ششم
شمارش تا ده را با روش های جدید و بهتر انجام دهید، مثلاً این کار را با یک تنفس عمیق بین هر شماره عملی سازید. تنفس عمیق - از دیافراگم - به افراد کمک می کند تا احساس راحتی کنند.
نامه های نادر ابراهیمی به همسرش بانو!
همسفر همیشه بیدار دلسوزی چون تو داشتن، موهبتی است که هر راه طولانی سوزان را به حدی حسرت انگیز، کوتاه می کند و کوبیده و آبادی نشان.
اما عزیزمن! لااقل به خاطر سلامت این هم اندیش همقدمی که من در تمامی سفرهایم، تا لحظه های آخر، به او محتاجم و براستی عصای دست تفکر من است، این طور نگرانِ خوب و بد هر قدمی که بر می دارم نباش و این طور، خودت را با این فکر که نکند پیچیدگی ها و دشواری های این راهِ هزار تو مرا از آنچه ظرفیت شدنش را داشته ام، بسیار دور کرده باشد، مضطرب مکن. من که می بینی تمام سعی خودم را، شاگردانه، برای یادگرفتن، اندیشیدن و فهمیدن به کار می برم. طبیعی است که بیش از آنچه هستم، نمی توانم عرضه کنم و هرگز نیز کم از آنچه بوده ام و می توانسته ام ، عرضه نکرده ام. این را می دانی و بارها شنیده ای که برای یک صعود دشوار ـ اورست یا دیواره علم کوه ـ گروهی بزرگ حرکت می کند تا گروهی کوچک برسد. گروه بزرگ تمام نیروی خود را به گروه کوچک می دهد، خود را وامی سپارد و وقف می کند تا گروه کوچک، لحظه رسیدن را احساس کند و این احساس را بالمناصفه تقسیم. در واقع به آسانی ممکن است که ما جای هر یک از افراد گروه کوچک را با هر یک از افراد گروه بزرگ عوض کنیم، بی آن که از بخت صعود، ذره ای بکاهیم؛ چرا که این نیروی گروه بزرگ است که گروه کوچک را به پیش می راند و به احساس رسیدن می رساند...
حال، عزیز من! تو آن گروه بزرگی، من آن گروه بسیار کوچک.
اصل، اراده معطوف به قدرت است و تفکر و اعتقاد. دیگر نباید این همه مضطرب بود و دل ناگران.
گروه بزرگ من، درست نیست که با دلشوره دائمی اش مرا از استوار رفتن باز دارد یا در این مسیر سخت، گرفتار تردیدم کند.
عزیز من!
تو گرچه تکیه گاه منی، اما خود در تنهایی، ساقه باریک یک گل مینایی. مگذار حتی نسیم یک اضطراب، این ساقه نازک را مختصری خم کند. شکستن تو، در هم شکستن من است.
جهان، جهان دغدغه هاست. لااقل در باب منِ پنجاه ساله آب از سر گذرانده ، بی دغدغه باش!
ما چیزی را که با ایمان ساخته ایم، با سودا خراب نخواهیم کرد.
بخصوص، بانوی من! هرگز نگران این مباش که مبادا در حق من کاری می توانسته ای کرده باشی و نکرده ای، ابداً.
همان قدر که پای توقع در میان است، پای ظرفیت هم باید در میان باشد.
عزیز من!
بگذار این طور بگویم تا مسأله، کاملاً و برای همیشه روشن شود:
اگر من چیزی نشده باشم، تو کوچک ترین گناهی نداری؛ چرا که همه زحمتت را برای آن که چیزی بشوم، کشیدی و من نشدم...
و اگر چیزی شده باشم ـ در خدمت انسان دردمند و انسانیت زخم خورده ـ هر چه شده ام، تویی و فقط تو؛ چرا که باز هم همه زحمت را برای چیزی شدنم ، فقط تو کشیده ای...
امروز، خجلت زده، تنها چیزی که می توانم بگویم این است که من در حق تو بی حساب قصور کرده ام و تو در حق من، هیچ خوبی نبوده است که نکرده باشی...
تنبیه بدنی کودک چه عواقبی دارد؟
۱- زدن کودک نه تنها مشکلی را برطرف نمی کند، بلکه به او می آموزد که نسبت به خود احساس بدی داشته باشد و عزت نفسش را برای همیشه از دست می دهد. زدن کودک به بهانه تنبیه، باعث می شود که او احساس عجز و ناامیدی کرده و به مرور افسرده و پرخاشگر شود.
2-این در حالی است که عزت نفس پایین می تواند تا آخر عمر همراه کودک باشد. از این رو اگر از کودکمان اشتباهی سر زد، باید در وهله اول خونسردی خود را حفظ کنیم و حتی ادای کتک زدن را هم درنیاوریم، چون می تواند مثل ضربه هایی، روح او را زخمی کند.
3-متأسفانه تنبیه بدنی می تواند کودکان را درباره شناخت و تشخیص درست از غلط، به اشتباه بیندازد. از این رو باید به کودکان مان بیاموزیم که روش های غیر مضر را برای بیان احساسات خود به کار گیرند و بدانند که فقط در این حالت، احساساتشان مورد پذیرش واقع می شود.
4-تنبیه بدنی فرزندمان به این معناست که رفتار ما درست بوده و حق با ماست، از همین رو به احتمال خیلی زیاد او نیز در آینده، کتک زدن را عمل درستی برای رسیدن به حق و حقوق خود می داند و به اطرافیانش صدمات جسمی وارد می کند، مثلاً دوستانش و حتی همسرش را در آینده کتک خواهد زد.
5-تنبیه بدنی به جد زمینه افت تحصیلی کودکان را فراهم کرده و موجب می شود فرد از پیشرفت و خلاقیت باز بماند، هنگامی که فرزندمان بی ادبی می کند، عکس العمل زود و نسنجیده ما، راه به جایی نمی برد؛ بلکه می توانیم با سنگین کردن جو، به او فرصت دهیم برای مدت کوتاهی احساس جدایی کرده و به رفتار زشتش فکر کند، چون کودکان در صورت کتک خوردن، کنترل درون خود را از دست داده و همیشه برای تشخیص درست از غلط، چشم شان به تصمیم دیگران خواهد بود.
6- آموزش دیدن و صحبت کردن با والدین با تجربه و موفق در تربیت فرزندان، می تواند سطح اختلالات روحی در نسل های آتی را کاهش دهد و از بسیاری از ناکامی های خانوادگی بکاهد.
صحبت های یک روانشناس
« امیر قاسم خانی»
تنباکوی قلابی و امتحان سران درباری
نقل است: شاه عباس صفوی، رجال کشور را به ضیافت شاهانه مهمان کرد، دستور داد تا درسرقلیان ها به جای تنباکو، ازسرگین اسب استفاده کنند. مهمان ها مشغول کشیدن قلیان شدند! ودود و بوی پهنِ اسب، فضا را پر کرد، اما رجال - از بیم ناراحتی شاه - پشت سر هم
بر نی قلیان پُک عمیق زده و با احساس رضایت، دودش را هوا می دادند! گویی در عمرشان، تنباکویی به آن خوبی نکشیده اند!
شاه رو به آنها کرده و گفت: سرقلیان ها با بهترین تنباکو پر شده اند، آن را حاکم همدان برای مان فرستاده است. همه از تنباکو و عطر آن تعریف کرده و گفتند: براستی تنباکویی بهتر از این نمی توان یافت.
شاه به رئیس نگهبانان دربار - که پک های بسیار عمیقی به قلیان می زد- گفت: تنباکویش چطور است؟
رئیس نگهبانان گفت: به سر اعلی حضرت قسم، پنجاه سال است که قلیان می کشم، اما تنباکویی به این عطر و مزه ندیده ام!
شاه با تحقیر به آنها نگاهی کرد و گفت: مرده شوی تان را ببرند که به خاطر حفظ پست و مقام، حاضرید به جای تنباکو، پهن اسب بکشید و به به ! و چه چه !کنید.
راهنمای استفاده از صفحات نشریه مشعل
- بزرگنمایی یا کوچک نمایی تصاویر : Scroll (غلطک) ماوس
با امکان جابجایی پس از بزرگنمایی صفحات
- دسترسی به متن خبر: دابل کلیک روی تصاویر صفحات