رئیس جمهوری:
گشایش های جدی در فروش نفت ایجاد شده است
رئیس جمهوری گفت: هر روز که از عمر دولت می گذرد، به پیشرفت کشور امیدوارتر می شوم و یقین دارم که گشایش هایی جدی در مسائل مختلف از جمله مالی، فروش نفت و ... ایجاد شده است، به هیچ کس هم در دنیا باج نداده ایم. ابراهیم رئیسی در دیدار با بسیجیان نهاد ریاست جمهوری و سازمان های تابعه، با گرامیداشت هفته بسیج اظهار کرد: امروز دشمنان بخوبی متوجه شده اند که ایران در موضع اقتدار ایستاده و این اقتدار را از خون شهیدان خود داریم و اجازه نمی دهیم آثار خون شهدا از بین رود. وی اصلاح نظام اداری و تلاش برای تقویت کارآمدی در سازمان ها و اداره ها را ضروری دانست و گفت: کارآمدی در سیستم اداری به این معناست که کارکنان نسبت به وظیفه خود شناخت کامل داشته باشند و با احساس مسؤولیت و محبت نسبت به رفع مشکلات مردم و ارباب رجوع عمل کنند. رئیسی جمهوری با تأکید بر اهمیت روحیه مسؤولیت پذیری انسان در نهاد خانواده و جامعه اظهار کرد: در فرهنگ دینی، همه مسؤول هستند و باید نسبت به مسائل اطراف خود احساس مسؤولیت کنند و همه وظیفه داریم برای ترویج عدالت، صفا و صمیمیت، امانتداری، گسترش خوبی ها و نهی از منکر در جامعه تلاش کنیم. رئیسی افزود: برخورداری از روحیه مسؤولیت پذیری اجازه نمی دهد که انسان نسبت به اطراف خود و مشکلات مردم بی تفاوت باشد. وی با انتقاد از نارسایی ها و مشکلات موجود در سیستم اداری کشور گفت: بی شک اگر نظام اداری کشور از روحیه بسیجی برخوردار باشد، شاهد بسیاری از مشکلات و ناکارآمدی موجود نخواهیم بود، بنابراین برای کارآمدی نظام اداری، لازم است که این روحیه را ترویج و گسترش دهیم. رئیس جمهوری، وظیفه شناسی و عمل به وظیفه را مورد تأکید قرار داد و گفت: همه باید وظیفه خود را بدرستی بشناسند و به بهترین نحو ممکن آن را انجام دهند و در اصول فکری حضرت علی (ع) اگر کسی در سنگر وظیفه شناسی و عمل به وظیفه خود فوت کند، این فرد دارای درجه شهادت است. رئیسی با تأکید بر اینکه با روحیه بسیجی می توان مشکلات کشور را برطرف کرد، گفت: تفاوت و وجه امتیاز نظام اداری ایران اسلامی با دیگر کشورها، برخورداری از روحیه بسیجی است.
وزیر نفت :
همراهی دستگاه های نظارتی برای رفع موانع اقتصادی ضروری است
وزیر نفت گفت: همراهی دیوان محاسبات و دیگر دستگاه های نظارتی برای پیشبرد هرچه بیشتر اقدام ها و پشت سر گذاشتن مشکلات معیشتی و موانع اقتصادی، به منظور خدمت بیشتر به مردم ضروری است.
به گزارش دیوان محاسبات کشور، دومین نشست از سلسله نشست های تخصصی دیوان محاسبات و وزیران دولت سیزدهم، روز سه شنبه (دوم آذرماه) با حضور جواد اوجی، وزیر نفت؛ مهرداد بذرپاش، رئیس کل دیوان محاسبات کشور؛ علی کامیار، دادستان دیوان محاسبات کل کشور و سایر مقام های این سازمان و نمایندگان دیگر دستگاه های نظارتی برگزار شد.
در این نشست، جواد اوجی، وزیر نفت از اقدام های دیوان محاسبات کشور در تهیه و ارائه پیشنهادهای کاربردی و نگاه فناورانه قدردانی و تشکر کرد.
وی همچنین خواستار همراهی دیوان محاسبات و سایر دستگاه های نظارتی برای پیشبرد هرچه بیشتر اقدام ها و پشت سر گذاشتن مشکلات معیشتی و موانع اقتصادی، به منظور خدمت بیشتر به مردم شد.
مهرداد بذرپاش، رئیس کل دیوان محاسبات کشور نیز با اشاره به کاهش محسوس سهم نفت و سرمایه گذاری های آن حوزه در اقتصاد کشور، خواستار برنامه ریزی لازم برای تحقق اهداف و تکالیف قانونی این وزارتخانه شد.
بانکرینگ (سوخت رسانی به کشتی ها)، کاهش تلفات انرژی در بخش ساختمان، ایجاد ظرفیت پالایش به مقدار ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز، افزایش ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی به میزان ۱۰۰ میلیون تن، احداث تأسیسات و خطوط لوله گازرسانی به شهرها و روستاها و توسعه و تجهیز مدارس از مهم ترین توصیه های ارائه شده به وزارت نفت در این نشست بود.
دیوان محاسبات کشور، پیرامون توسعه در بخش نفت و گاز همسو با تحقق برنامه های وزیر نفت، پیشنهادهای زیر را به عنوان اقدام های اولویت دار ارائه کرد:
گازرسانی به مشترکان روستایی و شهرهای کوچک و مرزی
انتقال و توسعه فناوری در بخش بالادستی
افزایش سطح تولید در میدان های مشترک گازی
راه اندازی مجتمع های بزرگ پتروشیمی با سرمایه گذاری غیردولتی
افزایش ظرفیت تولید نفت خام میدان های مشترک نفتی
اجرای خط گازرسانی سراسری و صادرات گاز به کشورهای همسایه
توسعه پالایشگاه ها همچون ستاره خلیج فارس و افزایش ظرفیت پالایشی با رفع تنگناهای عملیاتی
کمک به پروژه های عام المنفعه نفت و گاز در مناطق محروم کشور
کاهش هدررفت گاز طبیعی
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی:
مشترکان بدمصرف گاز باید ارزش واقعی آن را پرداخت کنند
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جریمه مشترکان بدمصرف گاز، موضوعی است که باید خیلی زودتر از این اجرایی می شد، گفت: مشترکان بدمصرف گاز باید ارزش واقعی آن را پرداخت کنند. هادی بیگی نژاد به موضوع جریمه مشترکان بدمصرف و پرمصرف گاز اشاره کرد و گفت: جریمه مشترکان بدمصرف گاز، موضوعی است که باید خیلی زودتر از این اجرایی می شد؛ اما به هر حال در شرایط فعلی نیز می تواند سدی در برابر مصرف غیرضروری و خارج از الگوی گاز محسوب شود.
وی افزود: به اعتقاد بنده تعداد پرمصرف های گاز در کشور زیاد نیست؛ اما همین تعداد نیز بسیار پرمصرف هستند، از این رو این تعداد باید ارزش واقعی گاز را پرداخت کنند. این عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: گاز، سوخت باارزش و پراهمیتی است که متأسفانه به ارزش واقعی آن توجهی نمی شود. گاز سرمایه بزرگی است و باید بدانیم که مصرف خارج از الگوی این سوخت پاک، همانند آن است که ما پول و سرمایه خود را آتش می زنیم تا گرم شویم. بیگی نژاد با بیان اینکه در زمینه الگوی مصرف انرژی و سوخت به فرهنگ سازی نیاز داریم، گفت: در زمینه مصرف گاز در بخش خانگی، همچنین بخش صنایع به فرهنگ سازی نیاز داریم. امیدواریم مردم با مصرف بهینه گاز کمک کنند تا زمستان پیش رو که زودتر نیز آغاز شده است، بدون مشکل سپری شود.
نماینده مجلس شورای اسلامی :
لزوم صرفه جویی در مصرف برای به حداقل رساندن قطعی گاز
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: همسو با صرفه جویی و استفاده بهینه از گاز خانگی، صنایع نیز باید صرفه جویی را در دستور کار قرار دهند تا امسال شاهد قطعی گاز نباشیم.
سیدموسی موسوی به لزوم صرفه جویی در مصرف گاز خانگی و صنایع اشاره کرد و گفت: نکته ای که باید درباره صنایع کشور به آن بپردازیم، این است که همسو با صرفه جویی و استفاده بهینه از گاز، باید صنایع نیز بحث مربوط به صرفه جویی و جلوگیری از اتلاف انرژی را در دستور کار خود قرار دهند.
وی افزود: در شرایط کنونی، هم باید توسعه فازهای پارس جنوبی ادامه یابد و هم در بحث بهینه سازی مصرف سوخت کار شود، به دلیل آنکه امروزه یک واحد هزینه برای بهینه سازی، معادل ۴۰ درصد هزینه برای تولید است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس به تلاش کارکنان صنعت نفت برای تأمین گاز بخش های مختلف کشور اشاره و تصریح کرد: مردم باید با صرفه جویی در مصرف انرژی و رعایت الگوی مصرف، این امکان را فراهم کنند تا همه مشترکان گاز از این نعمت خدادادی استفاده کنند. موسوی با تأکید بر اینکه امیدواریم امسال با قطعی گاز در حوزه های خانگی، صنعت، کشاورزی و خدمات روبه رو نشویم، بیان کرد: طرح تشویق مشترکانی که در سقف الگوی مصرف هستند، می تواند راهکاری مناسب برای سوق دادن مردم به صرفه جویی باشد.
چشم انداز انرژی جهان از مثبت به پایدار تغییر کرد
مؤسسه مودیز چشم انداز خود درباره انرژی جهان را از حالت مثبت به پایدار تغییر داد. به گزارش خبرگزاری عرب نیوز از ریاض، مؤسسه آمریکایی خدمات سرمایه گذاری آمریکا در بیانیه ای، چشم انداز خود درباره انرژی جهانی را از مثبت به پایدار تغییر داده است؛ زیرا انتظار دارد سرعت بهبود شرایط بنیان های بازار در سراسر این صنعت طی ۱۲ تا ۱۸ ماه آینده کاهش یابد.
چشم انداز جهانی باثبات مودیز ریشه در جهت گیری درآمد بخش های اکتشاف و تولید و یکپارچه نفت دارد که بر صنعت انرژی جهانی تسلط دارند و در سال ۲۰۲۲ و پس از بهبود قابل توجه درآمد، تغییر چندانی نخواهند کرد. تولیدکنندگان با حمایت از بهبود مستمر تقاضای جهانی نفت، رشد تدریجی عرضه و هزینه قابل مدیریت، درآمد خود را بالاتر از سطح سال ۲۰۱۹ حفظ خواهند کرد. بسیاری از تولیدکنندگانی که به اندازه کافی در سال های ۲۰۲۱-۲۰۲۰ سرمایه گذاری نکرده اند، به دنبال افزایش بودجه سرمایه ای برای تثبیت تولید و جلوگیری از کاهش بالقوه مقدار تولید خواهند بود. شرکت های پالایش و حفاری در سال ۲۰۲۲ از جریان آزاد نقدینگی بهره خواهند برد و جریان نقدینگی در این سال10 درصد نسبت به سال ۲۰۲۱ افزایش می یابد. بنا بر اعلام مودیز، وقفه در بهبود تقاضا، رکود گسترده یا دیگر عواملی که به کاهش قیمت نفت و گاز کمک می کنند، سبب چشم انداز باثباتی خواهد شد.
پایبندی اوپک پلاس به برنامه افزایش تولید نفت
مجمع بین المللی انرژی معتقد است که اوپک پلاس به روند کنونی افزایش تولید نفت خود پایبند می ماند. به گزارش خبرگزاری رویترز از نیویورک، جوزف مک مونیگل، دبیرکل مجمع بین المللی انرژی (IEF) اظهار کرد که انتظار می رود سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (ائتلاف اوپک پلاس) به برنامه کنونی خود برای افزایش تدریجی ماهانه تولید پایبند باشند، مگر اینکه این مسأله از سوی عوامل خارجی پیش بینی نشده مختل شود. اوپک پلاس اعلام کرد که قصد دارد به برنامه های افزایش تدریجی تولید خود به مقدار ماهانه حدود ۴۰۰ هزار بشکه در روز پایبند باشد. مجمع بین المللی انرژی بزرگترین سازمان بین المللی، متشکل از وزیران انرژی است که شامل وزیران انرژی ۷۱ کشور از جمله عربستان، روسیه و ایالات متحده آمریکا می شود. مک مونیگل روز دوشنبه (یکم آذرماه) گفت: پیش بینی می کنم که آنها (ائتلاف اوپک پلاس) با توجه به مازاد عرضه برای سال آینده میلادی، به برنامه فعلی خود پایبند بمانند. وی افزود: اگر قرار باشد تغییری ایجاد کنند، به دلیل عوامل خارجی پیش بینی نشده مانند قرنطینه های اروپا، هر نوع آزادسازی ذخیره سازی های راهبردی و تغییر در تقاضای سوخت جت خواهد بود.