معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزیر نفت خبر داد:
به کارگیری نیروهای طرح نظام/ امریه در صنعت نفت از سال ۱۴۰۱
معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزیر نفت، با اشاره به مکاتبه ها بین صنعت نفت و ستاد کل نیروهای مسلح گفت: درصدد هستیم موضوع به کارگیری نیروهای طرح نظام/ امریه را دوباره در سال ۱۴۰۱ برقرار کنیم. مهدی علی مددی درباره اجرای دوباره طرح نظام/ امریه گفت: براساس قوانین و مقررات ستاد کل نیروهای مسلح، اعزام کارکنان وظیفه به سازمان ها و نهادهای دولتی به طور صرف، به منظور به کارگیری در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته و عملیاتی است و بهره مندی از خدمات آنان در واحدهای ستادی وزارت نفت، میسر نیست. وی درباره نحوه پذیرش این نیروها در وزارت نفت تصریح کرد: در صورت برقراری سهمیه از سوی ستاد کل نیروهای مسلح، ضمن اطلاع رسانی آغاز پذیرش برای ثبت نام نیروهای متقاضی طرح نظام/ امریه در صنعت نفت از طریق خبرگزاری «شانا» و سایر نشریات وزارت نفت از جمله نشریه الکترونیکی «مشعل»، فعالیت سامانه ثبت نام طرح نظام/ امریه به آدرس http://pmhr.mop.ir دوباره آغاز می شود و متقاضیان می توانند در صورت داشتن شرایط پذیرش داوطلبان انجام خدمت سربازی در صـنعت نفت (معدل، مقطع تحصـیلی، رشته تحصیلی و...) از اول تا دهم ماه های زوج در سامانه مذکور ثبت نام کنند.
علاقه مندان به کار در صنعت نفت منتظر برگزاری آزمون استخدامی باشند
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزیر نفت، درباره تصمیم این معاونت برای برگزاری آزمون سراسری برای جذب نیرو در صنعت نفت در سال های آینده توضیح داد و گفت: برای نیازهای سازمانی و همسو با تعهدهای اشتغالزایی، آزمون برگزار می کنیم. مهدی علی مددی درباره برگزاری آزمون به منظور استخدام افراد خارج از نفت گفت: تصمیم داریم در 4 سال دولت سیزدهم، به تناسب نیازهای سازمانی، آزمون های استخدامی برگزار و افراد خارج از نفت را پذیرش کنیم. وی درباره شرایط شرکت کنندگان در این آزمون ها تصریح کرد: فارغ التحصیلان، نخبگان و دیگر افراد واجد شرایط تعیین شده در آگهی های استخدامی، می توانند در این آزمون ها شرکت کنند.
معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزیر نفت در پایان، درباره علت چنین تصمیمی توضیح داد: به هر صورت، وزارت نفت برای اشتغالزایی در کشور تعهدهایی دارد؛ اما این افراد قرار است از محل بازنشستگی کارکنان تا سال ۱۴۰۴، در یک فضای رقابتی، پس از پذیرش در آزمون و انجام موفقیت آمیز مراحل استخدامی، جذب صنعت نفت شوند.
پیام تسلیت وزیر نفت برای درگذشت چند تن از کارکنان شاغل در میدان یادآوران
وزیر نفت طی پیامی، درگذشت چند تن از کارکنان شاغل در میدان نفتی یادآوران را تسلیت گفت.
متن پیام جواد اوجی به شرح زیر است:
«إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ
خبر ناگوار درگذشت تنی چند از همکاران عزیز صنعت نفت شاغل در میدان نفتی یادآوران در سانحه تصادف زنجیره ای جاده اهواز - خرمشهر موجب اندوه و تأثر فراوان اینجانب و همکاران صنعت نفت شد. اینجانب ضمن عرض تسلیت به خانواده های داغدار و همکاران تلاشگر آن عزیزان، از درگاه خداوند بزرگ برای آن عزیزان سفرکرده، آمرزش و رحمت و برای بازماندگان، شکیبایی و اجر مسألت دارم. لازم است مدیران ذی ربط، ضمن رسیدگی و همدردی با خانواده های عزادار و پیگیری دقیق علت این حادثه از سوی ارگان های ذی ربط، تدابیری به کار بگیرند تا از بروز این قبیل حوادث دردناک جلوگیری شود.»
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران:
توسعه میدان آزادگان اوایل سال ۱۴۰۲ تکمیل می شود
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه اوایل سال ۱۴۰۲ توسعه میدان آزادگان تکمیل می شود، گفت: با تکمیل طرح توسعه این میدان، برداشت از آن به ۳۲۰ هزار بشکه در روز می رسد.
محسن خجسته مهر پس از آیین امضای 4 تفاهمنامه و قرارداد میان شرکت های تابع شرکت ملی نفت ایران و جهاد دانشگاهی در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای جهاد دانشگاهی در جمع خبرنگاران گفت: امروز قراردادها و تفاهمنامه هایی به ارزش ۲۷۵ میلیون دلار و ۱۶ میلیارد تومان امضا شد.
وی درباره تفاهمنامه ها و قراردادهای امضاشده توضیح داد: برای ساخت تجهیزات فراورشی سریع الاحداث یا واحد فراورش سیار (Skid Mounted)، قراردادی به ارزش حدودی ۷۰ میلیون دلار از سوی شرکت ملی نفت ایران با مجموعه جهاد دانشگاهی امضا شد و زمین مورد نظر برای ساخت این واحد در منطقه میدان مشترک آزادگان جنوبی در اختیار جهاد دانشگاهی قرار می گیرد تا کار ساخت آن را آغاز کند.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران درباره تفاهمنامه انجام خدمات مشاوره تصفیه پساب صنعتی واحد بهره برداری نفت قشم، گفت: تصفیه پساب های صنعتی، اهمیت زیست محیطی دارد و اجرای این تفاهمنامه، استفاده بهینه از آب های در گردش صنعتی را به دنبال دارد و می توان آب تصفیه شده را در بخش کشاورزی استفاده کرد. این قرارداد در جزیره هنگام و در منطقه عملیاتی قشم اجرا می شود و ارزش آن ۱۶ میلیارد تومان است.
خجسته مهر درباره قرارداد تولید و تأمین ۵۰ رول کلاف لوله مغزی سیار با جهاد دانشگاهی توضیح داد: سومین قراردادی که امضا کردیم، ساخت ۵۹ رول کلاف دستگاه های تفکیک گر سیار به ارزش این قرارداد ۵ میلیون یوروست.
نوسازی دکل ها اشتغال پایدار به دنبال دارد
وی درباره تفاهمنامه امضاشده بین شرکت ملی حفاری ایران و جهاد دانشگاهی نیز تصریح کرد: تفاهمنامه نوسازی و بازسازی حدود ۳۰ دستگاه دکل حفاری ۱۰۰ میلیون یورو ارزش دارد که اجرای آن پنج سال زمان می برد و سالانه ۶دکل حفاری بازسازی و نوسازی می شود. این تفاهمنامه می تواند به توان مهندسی تعمیرات در کشور کمک و اشتغال مناسب و پایداری در کنار این قرارداد ایجاد کند. معاون وزیر نفت با ابراز امیدواری به امضای قراردادهای جذاب در حوزه شرکت های فناور و نوآور گفت: بزودی از کل ظرفیت پژوهشی و فناور وزارت نفت، از پارک نوآوری شرکت ملی نفت ایران، پژوهشگاه و دانشگاه صنعت نفت برای حمایت از شرکت های نوآور و فناور استفاده می کنیم و شرکت های فناور می توانند با همکاری شرکت های خدمات چاه (Well Service)، در فعال کردن چاه های کم بازده و متوقف شده همکاری کنند. خجسته مهر افزود: در تناسب با بهره مندی اقتصادی و افزایش تولید از محل احیای چاه ها، طی یک الگوی قراردادی مناسب، خدمات شرکت های فناور را جبران می کنیم.
هلیوم بزودی از پارس جنوبی برداشت می شود
وی به استفاده از دانش شرکت های فناور برای برداشت گاز هلیوم از میدان گازی پارس جنوبی اشاره کرد و گفت: میدان گازی پارس جنوبی، از بزرگ ترین میدان های گازی دنیاست که درصد مناسبی از هلیوم را در خود جای داده و برای نخستین بار با کمک شرکت فناور، کار مهم و ارزشمند تولید هلیوم از پارس جنوبی کلید می خورد. مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در پاسخ به پرسشی مبنی بر توقف صادرات بنزین توضیح داد: طی سال های گذشته، افزون بر تأمین مقدار بنزین مورد نیاز کشور، توانسته ایم صادرات بنزین را دنبال کنیم؛ اما لازمه ادامه این روند، صرفه جویی بنزین در داخل است. با این حال ابتدا تأمین بنزین مورد نیاز کشور در اولویت قرار دارد؛ اما اینکه گفته شود صادرات بنزین متوقف شده است، صحت ندارد. خجسته مهر در توضیح پرسشی درباره وضع توسعه میدان آزادگان تصریح کرد: برای میدان مشترک آزادگان در بخش شمالی در حال مذاکره با شرکت های خارجی هستیم تا فاز دوم میدان توسعه یابد. آزادگان جنوبی، قراردادی به ارزش ۵.۶ میلیارد دلار دارد و اکنون یکی از شرکت های داخلی در حال تکمیل و توسعه آن است و برنامه ما شتاب بخشی، تکمیل و توسعه کامل میدان آزدگان بوده و خوشبختانه اتفاق های مطلوبی در این زمینه رخ داده است. وی ادامه داد: تا پایان امسال ۱۷ حلقه چاه از چاه هایی که در این میدان تولیدی نبودند، تعمیر و تولیدی می شوند. اوایل سال ۱۴۰۲ توسعه کامل میدان انجام می شود و در مرحله نخست ۳۲۰ هزار بشکه تولید دارد.
رکوردی تازه در تاریخ پارس جنوبی
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، درباره افزایش تولید میدان مشترک پارس جنوبی که بتازگی محقق شده است نیز گفت: برای نخستین بار از زمان آغاز بهره برداری از میدان گازی پارس جنوبی، تولید به ۷۰۵ میلیون مترمکعب در روز رسید که رکوردی تازه در تاریخ پارس جنوبی به شمار می رود. خجسته مهر درباره دلایل افزایش تولید از پارس جنوبی گفت: این موضوع، نخست به دلیل تکمیل فازهای مختلف پارس جنوبی بوده که گاه ناقص بودند. دلیل دیگر به اجرای طرح های نگهداشت و افزایش توان تولید در این میدان برمی گردد و از منظر این طرح ها، نگاهی تازه به پارس جنوبی داشتیم. وی در پایان، درباره وضع برداشت از لایه نفتی میدان گازی پارس جنوبی گفت: این لایه، دارای طرح مصوب است و بزودی با تنفیذ قرارداد به پیمانکار، کار برداشت آن آغاز می شود و اکنون در مرحله تصویب خواهی است.
امضای ۴ تفاهمنامه و قرارداد میان وزارت نفت و جهاد دانشگاهی
وزارت نفت و جهاد دانشگاهی در حضور جواد اوجی، وزیر نفت؛ حمیدرضا طیبی، رئیس جهاد دانشگاهی و محسن خجسته مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران دو تفاهمنامه همکاری و دو قرارداد امضا کردند. این تفاهمنامه های همکاری و قراردادها روز دوشنبه (6 دی ماه) در حاشیه نمایشگاه توانمندی ها و دستاوردهای جهاد دانشگاهی به امضای رئیس جهاد دانشگاهی و شرکت های تابعه شرکت ملی نفت ایران رسید. بر این اساس، تفاهمنامه امکان سنجی و برنامه ریزی بازسازی و تعمیرات اساسی و تأمین تجهیزات بر اساس شرایط دستگاه های حفاری و اعلام نیاز شرکت ملی حفاری ایران بین شرکت ملی حفاری ایران و جهاد دانشگاهی و تفاهمنامه انجام خدمات مشاوره تصفیه پساب صنعتی واحد بهره برداری نفت قشم برای تخلیه به محیط پذیرنده، بر اساس استانداردهای ملی کشور با استفاده از روش های ترکیبی و بیولوژیکی بین شرکت نفت فلات قاره ایران و جهاد دانشگاهی امضا شد. در همین حال، قرارداد خرید خدمات فراورش نفت خام با استفاده از تجهیزات فراورش سریع احداث کارخانه ای به روش ساخت، مالکیت و بهره برداری بین شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) و جهاد دانشگاهی با مبلغ حدود ۷۱میلیون دلار و قرارداد تولید و تأمین ۵۹ رول کلاف لوله مغزی سیار میان مدیریت پشتیبانی ساخت و تأمین کالا و جهاد دانشگاهی با مبلغ حدود ۵ میلیون یورو امضا شد. مدت زمان قرارداد نخست ۴ سال و سه ماه و قرارداد دوم ۲ سال تعیین شده است.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی:
سهمیه خانوارها در طرح پایلوت بنزینی کمتر از ۶۰ لیتر نخواهد بود
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی گفت: تمهیداتی اندیشیده شده که سهمیه خانوارها در پایلوت طرح جدید توزیع بنزین، کمتر از ۶۰ لیتر نباشد. جلیل سالاری در گفت وگو با اخبار سراسری شبکه یک سیما، در این باره افزود: در اجرای مصوبه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، یک طرح آزمایشی جدید برای توزیع بنزین در سه جایگاه عرضه سوخت در جزیره کیش اجرا می شود. وی افزود: بر پایه این طرح که پایلوت آن در جزیره کیش اجرایی خواهد شد، سهمیه ذخیره شدن بنزین در کارت سوخت خودروها و موتورسیکلت ها حفظ می شود. مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی با تأکید بر اینکه در طرح جدید، سهمیه خودروهای عمومی مطابق روال کنونی، اما به حساب بانکی واریز می شود، تأکید کرد: برای خودروهای شخصی روال این است که برای همه افراد ۱۵ لیتر بنزین به حساب سرپرستان خانوار و به صورت ماهانه واریز می کنیم که در این سهمیه واریزی، امکان خرید و فروش، جابه جایی، بازگرداندن و نقد کردن سهمیه کارت و مبادله سهمیه وجود دارد. سالاری تصریح کرد: تمهیداتی دیده ایم که سهمیه خانوارهایی که تعداد نفرات آنها کم است و سهمیه شان کمتر از ۶۰ لیتر می شود، سقف سهمیه ۶۰ لیتری آنها در طرح پایلوت حفظ شود. وی با تأکید بر اینکه امکان مبادله سهمیه خودروها در ساختار جدید وجود دارد، گفت: با سامانه مبادله ای که برای اجرای این طرح پیش بینی شده است، سهمیه افراد می تواند به صورت کارت به کارت به فروش برسد، نقد یا جابه جا شود، بنابراین اعتباری به کارت بانکی اشخاص واریز می شود که افراد می توانند این اعتبار را بفروشند یا جابه جا کنند.