شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران

گازرسانی به قشم با طولانی ترین خط لوله زیردریایی

طولانی ترین خط لوله گاز زیردریایی خاورمیانه برای گازرسانی به قشم به وسیله شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران اجرا می شود.

احسان سیدآبادی، مسؤول اجرای این طرح دربازدیدرضا نوشادی، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران از پروژه خط لوله30 اینچ بندرعباس- لافت– گورزین و انشعاب 16 اینچ شهرک صنعتی خلیج فارس گفت: خط لوله 30 اینچ بندرعباس- لافت – گورزین به طول58 کیلومتر، از بندرعباس آغاز می شود و به سمت گورزین ادامه می یابد.

وی تصریح کرد: گورزین یکی از روستاهای جزیره قشم است و برای رسیدن به این روستا باید از آب های خروشان خلیج فارس به صورت عبور خط لوله از زیر بستر دریا، رودخانه ها و کانال ها بگذریم.

سیدآبادی در تشریح اهمیت عبور بخشی از این خط لوله 30 اینچ از آب های خلیج فارس با بیان اینکه برای نخستین بار در دنیا یک خط لوله انتقال گاز با این اندازه در گستره ای به طول 3 کیلومتر از زیرآب می گذرد، اظهار کرد: دستیابی به این موفقیت،رکوردی منحصربه فرد فرد در گنجینه افتخارهای صنعت گاز کشور خواهد بود.

وی با اشاره به بهره گیری از فناوری پیشرفته HDD در این سطح، افزود:این فناوری تاکنون در کشورهای معدودی در دنیا تجربه شده است و شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با تکیه بر توان شرکت های توانمند داخلی درصدد است این پروژه را عملیاتی و نام ایران را وارد باشگاه کشورهای صاحب این فناوری مدرن کند.

سیدآبادی تصریح کرد: با گازرسانی به جزیره قشم، شهرک صنعتی، نیروگاه قشم و کارخانه های موجود و صنایع آتی از گاز بهره مند و امکان توسعه بیشتر در این جزیره زیبا فراهم خواهد شد.

مسئول اجرای طرح خط لوله بندرعباس- لافت- گورزین درباره انشعاب 16 اینچ نیز گفت: این خط لوله 13 کیلومتر است و از خط هفتم سراسری منشعب می شود.

به گفته وی انشعاب مزبور برای گازرسانی به شهرک صنعتی خلیج فارس، دیگر صنایع و پاسخ گویی به توسعه های آینده پیش بینی شده است.

سیدآبادی پروژه های بندرعباس - لافت - گورزین و انشعاب 16اینچ شهرک صنعتی خلیج فارس را از مصادیق تبلور شعار «گاز، محور توسعه» خواند و افزود: با تغذیه پایدار شهرک صنعتی خلیج فارس و واحدهای صنعتی جزیره قشم، اشتغالزایی خوبی برای ساکنان این نواحی ایجاد و رسالت دولت و شرکت ملی گاز ایران در کاهش محرومیت زدایی و امیدبخشی به مناطق مختلف کشور محقق می شود.

 

   منطقه 8 عملیات انتقال گاز

  پایش و بازسازی 357 کیلومتر خط لوله

مدیر منطقه 8عملیات انتقال گاز از پایش و بازسازی 357کیلومتر از مسیر خطوط لوله انتقال گاز در این منطقه عملیاتی خبر داد.

فیروز خدایی در نشست هم اندیشی مسائل مربوط به مرکز بهره برداری خطوط لوله تبریز گفت: این مسیر357 کیلومتری به منظور افزایش ضریب ایمنی و پیشگیری ازخطرنشت خطوط لوله، از ابتدای امسال تاکنون پایش و بازسازی شده است.

وی به انجام 4 و هزار و780 کیلومتر بازدید مسیر خطوط لوله پیش از فصول سرد سال اشاره و تصریح کرد: تعهد و مسؤولیت پذیری کارکنان منطقه8عملیات انتقال گاز در به ثمر رسیدن اهداف و برنامه ها، نقشی بسزایی داشته است.

مدیر منطقه 8 عملیات انتقال گاز با اشاره به حضورخود در جمع کارکنان عملیاتی تصریح کرد: این مهم افزون بر ایجاد انگیزه در کارکنان سبب می شود چالش ها و مشکلات عملیات به صورت عینی در مناطق لمس و راهکارهای مناسب درهمان زمان ارائه شود. خدایی گفت: شرایط کاری کارکنان عملیاتی ایجاب می کند نفرات شاغل در بخش عملیات با برخورداری از شرایط خاص فیزیکی و گذراندن دوره های آموزشی تخصصی بتوانند در کمترین زمان ممکن به پایداری شرایط آرمانی اقدام کنند.

 

برگزاری بیستمین کنگره ملی خوردگی  در اسفندماه

بیستمین کنگره ملی خوردگی روزهای سوم تا پنجم اسفندماه با محور خوردگی، بازرسی فنی، ایمنی و مدیریت یکپارچه با هدف کاهش هزینه ها و افزایش ایمنی برگزار می شود. انجمن خوردگی ایران به همراه دانشگاه صنعت نفت و دانشکده مهندسی نفت آبادان (شهید تندگویان)، میزبان بزرگ ترین گردهمایی استادان، دانشجویان، پژوهشگران و متخصصان مراکز علمی، تحقیقاتی، صنعتی و تجاری و زمینه ساز همکاری سازنده، اشتراک دانش و تجربیات و ارتقای سطح علمی کشور در علم خوردگی خواهد بود.

دراین کنگره افزون بر سخنرانی و نشست های تخصصی، کارگاه های آموزشی و ارائه مقالات به صورت غیرحضوری، برپایی نمایشگاه جانبی(خوردگی 1400) به منظورامضای قراردادهای اجرایی، از برترین ها نیز قدردانی خواهد شد.

زمان ارسال مقالات تا 30 دی ماه و زمان اعلام نتایج 10بهمن ماه 1400تعیین شده است. علاقه مندان برای کسب اطلاعات بیشتر می توانند به سایت اینترنتی انجمن خوردگی ایران به نشانی «http://ica.ir» مراجعه کنند.

 

 پژوهشگاه صنعت نفت

بهره مندی بخش خصوصی از خدمات فناورانه

پیرو امضای تفاهم نامه همکاری دوجانبه، شرکت مهندسی و ساختمان جهان پارس از خدمات مشاوره ای و علمی  پژوهشگاه صنعت نفت بهره مند خواهد شد.

 رئیس پژوهشگاه صنعت نفت در آیین امضای این تفاهم نامه به جایگاه شرکت مهندسی و ساختمان جهان پارس اشاره و تصریح کرد: این مجموعه با پشتوانه دانش و مدیریتی در سایه تجربه و پشتکار بالا توانسته است به درجات بالای کنونی دست یابد و سبب افتخار کشور شود.

 جعفر توفیقی با بیان اینکه این دو مجموعه در سال های گذشته همکاری های موفقی در اجرای پروژه ادورانت با یکدیگر داشته اند، گفت: ادورانت ماده وارداتی بود که با تلاش بخش خصوصی و پژوهشگاه صنعت نفت در این زمینه به خودکفایی رسیدیم.

وی تصریح کرد: وجود پایه های مهندسی در شرکت جهان پارس برای پژوهشگاه صنعت نفت و حتی دانشگاه ها بسیار ارزشمند است و باید تلاش کنیم که با گسترش ارتباطات دوجانبه از ظرفیت طرفین استفاده حداکثری شود؛ به نحوی که در آینده نزدیک شاهد نهادینه شدن ارتباط میان صنعت و دانشگاه ها باشیم.

رئیس هیات مدیره شرکت مهندسی و ساختمان جهان پارس نیز گفت: متأسفانه ارتباط نزدیکی میان دانشگاه ها و صنعت وجود ندارد و همواره در این سال ها تلاش شده است تا این گونه ارتباطات در کشور توسعه یابد. نادر عطایی با بیان اینکه با امضای این تفاهم نامه می توانیم شاهد همکاری مراکز علمی - پژوهشی و صنعت باشیم، گفت: به طور حتم نهادینه شدن این گونه ارتباطات به توسعه همکاری میان مراکز علمی و صنعت نیاز دارد و نتایج آن می تواند آثار مثبتی برای کشور همراه داشته باشد.

 طراحی و توسعه سیستم اختلاط پیوسته نفت خام

طراحی و توسعه سیستم اختلاط پیوسته نفت خام پایانه بین المللی خارک انجام شده در شرکت پایانه های نفتی به پژوهشگاه صنعت نفت واگذار شد. مدیر پروژه توسعه سیستم اختلاط پیوسته نفت خام پایانه بین المللی خارک هدف از اجرای این پروژه را تنوع بخشی به سبد صادراتی کشور و تهیه نفت خام مطلوب بازار جهانی برشمرد. سرود زاهدی با بیان اینکه اختلاط نفت خام و فرآورده های نفتی یکی از مهم ترین روش های تولید نفت خام و برش های نفتی با کیفیت است، افزود: در صنایع نفتی، با هدف تولید محصول با کیفیت، متناسب با نیاز بازار و بیشینه سازی سود پالایشگاهی، از روش اختلاط نفت خام در بخش های تولید، توزیع و انتقال نفت خام استفاده می شود. زاهدی بابیان اینکه درگذشته، فرآیند اختلاط نفت خام به صورت ناپیوسته که همان روش سنتی است انجام می شد، اظهار کرد: هم اکنون امکان انجام این مهم به صورت پیوسته آن در خطوط لوله، با توسعه سیستم های کنترلی فراهم شده است. مدیر پروژه توسعه سیستم اختلاط پیوسته نفت خام پایانه بین المللی خارک گفت: در روش پیوسته عملیات اختلاط با کمترین سرمایه و صرف زمان صورت می گیرد.

وی افزود: استفاده از این روش از سوی دیگر سو سبب شده است تا محصولات پالایشگاهی با حداقل نوسان های ممکن در خواص، از مقادیر مطلوب حاصل شوند و نفت خام با خواص بهینه وارد پالایشگاه ها، خطوط انتقال نفت خام یا پایانه ها تانکرهای نفت خام شود. زاهدی بابیان اینکه طراحی سیستم اختلاط پیوسته نفت خام از چندی پیش به پژوهشگاه صنعت نفت واگذارشده است، تصریح کرد: سیستم اختلاط پیوسته نفت خام، برای تولید یک و نیم میلیون بشکه در روز تولید نفت خام سنتتیک طراحی شده است. وی تصریح کرد: این سیستم امکان اختلاط پیوسته پنج نوع نفت خام در محدوده نفت های خام فوق سبک، فروزان، سنگین و فوق سنگین با نسبت های مختلف را فراهم می کند.

 

   شرکت نفت و گاز پارس

 گوی شناور پایانه جاسک در موقعیت قرار دارد

گوی شناور پایانه نفتی جاسک مفقود نشده است و در موقعیت دریایی خود در دریای عمان قرار دارد.

شرکت نفت و گاز پارس اعلام کرد: پیرو درج اخبار نادرستی مبنی بر مفقود شدن گوی شناور پایانه نفتی جاسک در فضای رسانه ای،به اطلاع می رساند این اخبار غیردقیق بوده است و تأسیسات دریایی پایانه نفتی جاسک، شامل گوی شناور و اتصالات زیرآبی آن در موقعیت دریایی این پایانه قرار دارند.

در پی وقوع طوفان و شرایط آب وهوایی نامناسب منطقه، مخازن شناور ساز «بویانس» گوی شناور دچار آبگرفتگی شده و در ارتفاعی پایین تر از سطح آب قرار گرفته است.

همچنین اتصالات نفتی و لنگری گوی پایانه نفتی جاسک سالم بوده و هیچ گونه نشت نفت یا تغییر در موقعیت این گوی حاصل نشده است.علت این آبگرفتگی در حال بررسی بیشتر است.

 

  نفت و گاز شرق

   بیش از 3 هزار بازرسی  فنی در 9 ماه امسال

رئیس اداره بازرسی فنی شرکت بهره برداری نفت و گاز شرق در تشریح اقدام های این واحد از انجام 3236 مورد بازرسی فنی در 9 ماه امسال خبر داد.

حسین واله گفت: به منظور تضمین تولید ایمن و پایدار گاز برای شمال و شمال شرق کشور، انجام بازرسی های دوره ای منظم، دقیق و منطبق با استاندارد تأسیسات و خطوط لوله انتقال گاز برای افزایش قابلیت اطمینان و کاهش خطر بهره برداری در منطقه عملیاتی خانگیران وگنبدلی در دستور کار قرارگرفته است.

وی با بیان اینکه در9 ماه امسال یک هزار و 601 مورد بازرسی جوش انجام شده است، تصریح کرد: در همین بازه زمانی،دو هزار و289 اینچ- قطر آزمون و تفسیر فیلم های پرتونگاری،694 مترمربع برمترطول، تست آلتراسونیک و509 مترمربع بر متر طول تست فیزاری انجام شده است.

واله همچنین انجام دو هزار و24 نقطه ضخامت سنجی دوره ای تأسیسات، 288مورد بررسی فنی و بازرسی سفارش های کالا با ارزش ریالی هزار و 5 میلیارد ریال و 243 مورد پایش خوردگی داخلی به روش کوپن گذاری را از دیگر اقدام های عملیاتی در 9 ماه امسال عنوان کرد.

رئیس اداره بازرسی فنی شرکت بهره برداری نفت و گاز شرق گفت: در بازه زمانی یاد شده دو هزار و 148متر بازرسی و نظارت بر عملیات تعویض نواحی معیوب پوشش خطوط لوله زیرزمینی و 576 مورد پایش سیستم حفاظت کاتدی در نقاط بین راهی و نقاط تزریق جریان، انجام شده است.

به گفته وی، انجام 2 هزار و 340مورد پایش مقدار تزریق مواد ضدخوردگی و صدور گواهینامه برای 286 بخش از تاسیسات و خطوط لوله، بخش دیگری از عملیات بازرسی فنی شرکت بهره برداری نفت و گاز شرق در 9 ماه امسال است.

واله درباره بازرسی فنی در حوزه نظارت بر پروژه ها نیز گفت: بازرسی و نظارت کیفی پروژه تعویض و جایگزینی مخزن ذخیره B مرکز اندازه گیری، تعویض پوشش کولتار 5 هزار و 940 متر خط لوله گاز ترش، تعویض پوشش معیوب 6 هزار و 708متر خط لوله گاز شیرین و تعویض نقاط معیوب ترانک لاین های گازترش براساس نتایج توپکرانی هوشمند، از دیگر اقدام های شرکت بهره برداری نفت و گاز شرق در بازه زمانی 9 ماه امسال است.

وی همچنین پوشش دهی داخلی هشت دستگاه ناکو درام، رنگ آمیزی تأسیسات دو حلقه چاه، اجرا و نصب تأسیسات تفکیک گر دو فازی در دو حلقه چاه خانگیران و اجرا و نصب مجدد تأسیسات دو حلقه چاه پس از ترخیص دکل را از مهم ترین فعالیت های شاخص در حوزه نظارت فنی بر پروژه ها در 9 ماه امسال عنوان کرد.

 

   شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب

ملی سازی 146 استاندارد صنعت نفت

معاون تجاری سازی مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران از فرآیند ملی سازی 146استاندارد صنعت نفت (IPS) در این شرکت خبر داد.

ابوالفضل مرادی در حاشیه نشست کمیسیون نهایی تدوین10عنوان استاندارد ملی رشته کاری فرآیندومواد شیمیایی که در پالایشگاه بیدبلند 2برگزار شد، اظهار کرد: از مجموع 146استاندارد نهایی شده،106عنوان طی قرارداد پژوهشی با پژوهشگاه استاندارد، ملی سازی می شود و 40عنوان استاندارد نیز بر اساس نیازهای مطالعاتی و عملیاتی معاونت امور تولید شرکت ملی نفت ایران در دستور کار قرار دارد.

وی گفت: بازنگری و ملی سازی استانداردهای صنعت نفت از سال 1398 طی قراردادی با پژوهشگاه استاندارد و با همکاری دو مجموعه معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت(اداره کل نظام فنی و اجرایی و ارزشیابی طرح ها) و اداره کل اچ اس ای و پدافند غیرعامل در دستور مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران قرار گرفته است.

معاون تجاری سازی مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران افزود: در فرآیندهای کاری بازنگری، تدوین و ملی سازی این استانداردها، ابتدای امر بانک اطلاعاتی از خبرگان خارج و داخل صنعت نفت اعم از شرکت های اصلی و فرعی وزارت نفت، شرکت های خصوصی، مهندسان مشاور، انجمن های علمی، تولیدکنندگان و مصرف کنندگان و دیگر ذی نفعان ایجاد و سپس آموزش های کاربردی مطابق با رویه های موجود در سازمان ملی استاندارد به خبرگان ارائه شده است.

مرادی ادامه داد: در ادامه این فرآیند، ضمن جمع آوری مستندات و منابع، کمیته های مرجع و دبیران کمیته ها مشخص شدند و پس از برگزاری نشست های کمیته های مرجع، عناوین 106 استاندارد به انضمام منابع پیشنهادی طی بهمن ماه 1399 تا فروردین 1400 در کمیته برنامه ریزی سازمان ملی استاندارد مصوب شد.

 حضور 210شرکت در نمایشگاه تجهیزات صنعت نفت خوزستان

رئیس روابط عمومی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب از ثبت نام و حضور 210 شرکت و سازنده داخلی برای حضور در نمایشگاه ساخت تجهیزات صنعت نفت خوزستان خبر داد.

 شهرام وردک گفت: ثبت نام از متقاضیان این نمایشگاه، آذرماه امسال از سوی شرکت نمایشگاه های بین المللی خوزستان آغاز شده است و تاکنون210 شرکت شامل سازندگان قطعات و تجهیزات صنعت نفت، پیمانکاران مگاپروژه های نفتی، شرکت های دانش بنیان حاضر در پارک های علم و فناوری و مراکز رشد دانشگاه ها برای حضور در نمایشگاه ثبت نام کرده اند.

وی هدف از برگزاری این نمایشگاه را توسعه توان راهبری پروژه ها و بومی سازی تجهیزات صنعت نفت اعلام و اظهار کرد: در این نمایشگاه افزون بر رونمایی از آخرین دستاوردهای ساخت داخل، نشست های تخصصی در زمینه راهکارهای تقویت ساخت داخل برگزار خواهد شد.

رئیس روابط عمومی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب گفت: نمایشگاه تخصصی صنعت نفت اهواز، توسط شرکت نمایشگاه بین المللی خوزستان و با سیاست گذاری و حمایت شرکت ملی نفت ایران، شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، شرکت ملی حفاری ایران، شرکت بهره برداری نفت و گاز اروندان و شرکت مهندسی و توسعه نفت، از 17 تا 20 بهمن ماه در اهواز برگزار می شود.