همکار نفتی و مدیر فنی تیم ملی وزنه برداری ایران:

نفت سهم بسزایی در پرورش استعدادهای وزنه برداری دارد

حسین آزادی - یکی از رشته های پرطرفدار در کشورمان و همچنین جنوب ایران که قهرمانان بی شمار ملی پوش را معرفی کرده، وزنه برداری است. تیم های مناطق نفت خیز جنوب، نفت مسجدسلیمان ، نفت امیدیه و ملی حفاری اهواز با پرورش استعدادهای مستعد ، نقش مهمی در پیشرفت رشته وزنه برداری در کشور ایفا کرده اند و قهرمانان ارزنده ای از این تیم ها با حضور مقتدرانه روی تخته و مهار وزنه های سبک، سنگین و فوق سنگین، مدال های رنگین متعددی را در مسابقات داخلی و بین المللی کسب کرده اند. یکی از مربیان پرتلاشی که در باشگاه فرهنگی- ورزشی مناطق نفت خیز جنوب در رشته وزنه برداری فعالیت دارد و  وزنه برداران زیادی را به جامعه ورزشی کشور معرفی کرده، محمدرضا کاظمی نژاد است. همکار نفتی که در شرکت  ملی مناطق نفت خیز جنوب مشغول به کار است، افزون بر فعالیت در تیم های باشگاهی و نفتی، هم اکنون در کسوت مدیر فنی تیم ملی وزنه برداری بزرگسالان کشورمان مشغول فعالیت است و پیش تر نیز در مسابقات جهانی ازبکستان به همراه تیم ملی در کسوت مربی و مدیر فنی تیم های ملی به مقام نایب قهرمانی جهان دست یافت.

با کاظمی نژاد درباره وزنه برداری در نفت و ایران و همچنین حضور در مسابقات جهانی ازبکستان گفت وگویی داشتیم که با هم می خوانیم.

  درباره خودتان بگویید؟

 سال ۱۳۴۳ در ماهشهر متولد شدم. مرحوم پدرم کارگر شرکت نفت بود و در سال ۱۳۴۶ به امیدیه نقل مکان کردیم و تا سال ۱۳۶۳ و با بازنشستگی وی ساکن امیدیه بودیم. من هم به طبع ورزش را از امیدیه شروع کردم و هم اکنون با ۳۵ سال سابقه در امور ورزش مناطق نفت خیز جنوب به عنوان رئيس ورزش همگانی مشغول خدمت هستم.

   چه شد که وزنه بردار شدید و این رشته را از چه سالی و زیر نظر کدام مربیان آغاز کردید؟

از همان دوران کودکی به وزنه برداری علاقه داشتم و با برداشتن اجسام سنگین دوست داشتم زورآزمایی کنم، همین شد که به سمت رشته وزنه برداری رفتم و به طور رسمی دوران وزنه برداری خود را از سال ۱۳۵۸ که نوجوان  بودم، در سالن تربیت بدنی امیدیه و زیر نظر مرحوم یزدانی و استاد کامیار شروع کردم. در ادامه به همراه شهیدان عزیز شهید الماسی، شهید جمالی و شهید خراسانی، تیمی قدرتمند تشکیل دادیم که در مسابقات قهرماني استان عنوان اول را در سال ۱۳۵۹ کسب کردیم.

   مهم ترین عناوینی که به عنوان وزنه بردار به دست آوردید، چیست؟

در سال ۱۳۶۱ و ۱۳۶۶ قهرمان بزرگسالان ایران شدم. در سال ۱۳۶۳ قهرمان جوانان کشور و همان سال در اندونزی عنوان دوم جوانان آسیا را کسب کردم.

   از چه سالی مربیگری در وزنه برداری را شروع کردید و طی این مدت چه مقام هایی را به دست آوردید؟

از سال ۱۳۷۰ مربی تیم ملی شدم و از سال ۱۳۷۴تا سال ۱۳۷۸ کمک مربی خارجی کشورمان آقای ایوانف بودم. در خصوص مقام هایی که در دوران مربیگری کسب کردم باید بگویم سال ۱۳۷۳ قهرمان بازی های آسیایی در کشور پاکستان و سال ۱۳۷۵ سوم آسیا در ژاپن شدم، سال ۱۳۸۱ مدیر تیم های ملی بودم و از سال ۱۳۸۲ تا ۱۳۹۵ سرمربی تیم های جوانان و بزرگ سالان مناطق نفت خیز شدم که طی این سال ها ۶ مقام قهرمانی باشگاه های آسیا و سه مقام دومی را در کارنامه پرافتخار این باشگاه داشته ام. سال ۹۷ به عنوان مربی درتیم ملی در مسابقات قهرماني جهان در کشور آمریکا شرکت کردم و توانستیم عنوان ارزنده اول جهانی را به ارمغان آوریم. سال ۹۸ به عنوان مربی جوانان تيم ملی در ازبکستان عنوان قهرمانی جوانان جهان را کسب کردیم. آذرماه امسال  به همراه  تیم ملی در مسابقات وزنه برداری قهرمانی جهان در ازبکستان  شرکت کردیم و نایب قهرمان جهان شدیم.

   در مورد سطح مسابقات جهانی در ازبکستان بگویید، چطور بود؟ 

سال ۱۴۰۰ به عنوان مربی و مدیر تیم ملی بزرگسالان در تاشکند شرکت و عنوان نایب قهرمانی را کسب کردیم. سطح مسابقات خیلی بالابود و تیم ها رقابت سختی باهم داشتند. تمام تیم ها با تمام قوا آمده بودند و مثل همیشه چینی ها و روس ها حریفان اصلی ما بودند؛ البته بودند تک وزنه بردارانی از کشورهای دیگر که در این سال ها جزو مدعیان هستند. خدا را شکر از لحاظ امتیازی توانستیم نایب قهرمان جهان شویم. البته این شانس را هم داشتیم که قهرمان جهان شویم اما دریکی دو وزن، بچه ها با بدشانسی مواجه شدند و مدال از دستشان سر خورد و متأسفانه به نایب قهرمانی بسنده کردیم.

   سه دهه است که در وزنه برداری مناطق نفت خیز جنوب حضور دارید، استعدادهای این رشته در مناطق نفت خیز و شهرهای امیدیه و مسجدسلیمان را چگونه می بینید؟

در این 30 سال افتخار این را داشتم در کنار قهرمانان ارزنده و پرافتخاری باشم و رشد و پرورش آن عزیزان را ببینم که از قهرمانان المپیک گرفته تا قهرمانان جهان و آسیا در این کارنامه است. خدا را شکر جنوب ایران استعدادهای بسیار خوبی دارد باشگاه مناطق نفت خیز جنوب و نیز باشگاه هایی چون نفت مسجدسلیمان و نفت امیدیه و ملی حفاری این استعدادها را به خوبی پرورش دادند. شرکت نفت هم در مسیر مسؤولیت اجتماعی خود سهم بسزایی در پرورش این استعدادها داشته است.

   گویا پسرتان هم وزنه بردار است؟

بله، پسرم علیرضا هم وزنه بردار است. او سال ۱۳۸۹ در کشور سنگاپور قهرمان المپیک نوجوانان و سال 1۳۹۰ نایب قهرمان جوانان جهان مالزی و نایب قهرمان نوجوانان جهان در کشور پرو است.

   شیرین ترین و تلخ ترین خاطره ورزشی شما چیست؟

بهترین ایامی که می توانم به عنوان خاطره خوب از آن یاد کنم، زمان هایی است که باافتخار و سربلندی، روی سکوهای جهانی سرود کشور نواخته می شود و حس و حال بسیار خوبی است خصوصاً اینکه  در سال ۹۷ پیام محبت آمیز مقام معظم رهبری را برای این پیروزی های شیرین دریافت کردیم. بدترین خاطره من در وزنه برداری، خبر شهادت  شهید الماسی، شهید ابراهیم جمالی، شهید سعید خراسانی که از هم تمرینی ها و هم باشگاهی های من بودند .

   نقش باشگاه مناطق نفت خیز جنوب در پیشرفت وزنه برداری کشور را چگونه ارزیابی می کنید؟

باشگاه مناطق نفت خیز جنوب باشگاهی پرسابقه و دارای گذشته ای به وسعت ایران بزرگ است. بر اساس سوابق این صنعت به جرات می توانم بگویم این باشگاه یکی از بزرگ ترین باشگاه هاست که به پرورش ورزشکاران در رشته های مختلف از سطوح پایه تا بزرگ سال می پردازد و به نوعی به نام اولین ها در اکثر رشته ها شناخته می شود، اما در وزنه برداری باید بگویم این باشگاه همیشه کمک حال تیم های ملی در تمام رده ها بوده است. ما استعدادهای خوبی حتی در داخل نفت داریم. برای همین باشگاه مناطق نفت خیز با یک برنامه ریزی درست و دقیق به پرورش استعدادهای شرکتی و بومی می پردازد.

   در پایان اگر نکته ای باقی مانده بیان بفرمایید؟

جا دارد از اساتیدی نام ببرم که طی سال ها در این صنعت زحمت کشیده اند ازجمله مرحوم بهمن مطلق، منگشتی امیریان، مرحوم نادر حیدری، استاد کامیار و مرحوم یزدانی که به ورزش جنوب و ایران خدمات شایانی ارائه کردند. امیدوارم مسئولان نگاهی ویژه به وزنه برداری داشته باشند. خوزستان استعدادهای زیادی در این رشته دارد که همیشه علاقه مند هستند به صورت حرفه ای این رشته را دنبال کنند. برای همین باید بهترین بستر را برای پرورش این استعدادها فراهم کنیم. البته طی این 30 سال پرفراز و نشیب، قهرمانی های زیادی در سطح کشور در لیگ و... کسب کردم که از حوصله بحث خارج است. فقط تأکید دارم مسؤولان نگاهی ویژه به ورزش جوانان داشته باشند.

 

 

کاپیتان پالایش نفت آبادان  در  تیم ملی فوتسال

یک بازیکن دیگر از تیم فوتسال پالایش نفت آبادان به تیم ملی فوتسال ایران دعوت شد.

فروزان سلیمانی، سرمربی تیم ملی فوتسال بانوان ایران، 20 بازیکن را به اردوی تیم ملی فوتسال دعوت کرد. راحله رفيعي، کاپیتان و بازیکن جوان و آبادانی تیم فوتسال بانوان  پالایش نفت آبادان  که صدرنشین کنونی رقابت های لیگ برتر است، به این اردو دعوت شده است. چهار بازیکن دیگر هم  قبلاً از پالایش نفت به اردوهای قبلی دعوت شده بودند.  تیم ملی فوتسال ایران خود را برای رقابت های آسیایی آماده می کند. البته این اردو از اردوهای مقدماتی است که بازیکنان را تست می کنند. برای همین در اردوهای بعدی و اصلی آبادانی ها این شانس را دارند که بازیکنان بیشتری را در تیم ملی داشته باشند.

 

کسب عنوان نایب قهرمانی همکاران خطوط لوله نفت در مسابقات دارت

یک دوره مسابقات دارت در سطح کارکنان ادارات استان خوزستان برگزار شد که تیم همکاران شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران منطقه خوزستان موفق به کسب مقام دوم این رقابت ها شدند .

 مسؤول ورزش منطقه  خوزستان با اعلام این خبر گفت: در این دوره از رقابت ها که انتخابی کشور بود، کارکنان نهادهایی همچون کمیته امداد امام خمینی(ره)، شرکت ملی گاز، دانشگاه علوم پزشکی، سازمان آب و برق، محیط زیست، استانداری، صداوسیما، آموزش وپرورش، ثبت احوال، مناطق نفت خیز جنوب، بهداشت و درمان، هلال احمر  و اداره کل تربیت بدنی استان خوزستان حضور داشتند که در نهایت تیم شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه خوزستان موفق به کسب مقام دوم این رقابت ها شد.

احمدرضا احمدی افزود: در مسابقات دارت ادارات استان خوزستان همکاران ابوذر آریایی، محمدتقی عباسی، عباس ناصر و احمدرضا احمدی به عنوان تیم منطقه خوزستان حضور فعال و درخشان داشتند.

 

قهرمانی  تنیسور نونهال نفتی در استان خوزستان

مسابقات آزاد و دسته برتر تنیس روی میز نونهالان خوزستان با قهرمانی حسین مهدی، ورزشکار مناطق نفت خیز جنوب اهواز به پایان رسید.

بر اساس این گزارش مسابقات آزاد و دسته برتر تنیس روی میز نونهالان خوزستان  در سالن تنیس روی میز انقلاب اهواز برگزار و تنیسورهای نونهال خوزستانی از شهرستان های اهواز، رامهرمز، ایذه، خرمشهر، آبادان، ماهشهر و شوش با یکدیگر به رقابت پرداختند.

پس از انجام ۴۲مسابقه انفرادی، حسین مهدی قهرمان و ماهان مرادی و پرهام پذیرش همگی از اهواز مقام های دوم و سوم را کسب کردند.

حسین مهدی از فرزندان کارکنان شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب اهواز است.