مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران:

نقش بانوان در بسیاری از حوزه ها اثرگذار است

معاون وزير نفت در امور پالایش و پخش با اشاره به اينكه در بسياري از حوزه ها نقش بانوان اثرگذارتر است، تاكيد كرد: نگاه حاكم بر مجموعه پالايش و پخش، نگاهي عدالت محور است، از این رو بايد در اجراي مسؤوليت هاي اجتماعي فرصت حضور براي همه جوانان مهيا شود. جليل سالاري روز سه شنبه (28 دی ماه) در مراسم تكريم و معارفه مشاور معاون وزير و مديرعامل در امور بانوان در شركت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي ايران با اشاره به اهميت نقش بانوان در صنعت نفت گفت: بانوان در جريان انقلاب، هميشه نقش و مسؤوليت اجتماعي بزرگي به عهده داشته اند. امروز هم از ظرفيت نيروي جواني كه به ارزش هاي انقلاب مقيد و معتقد است، بايد بدرستي استفاده شود. وی ادامه داد: در اين خصوص، ايجاد شبكه هاي فرهنگي و پيشتاز بودن در حركت هاي انقلابي اثرگذار است. لازمه تحقق اين مهم، ايجاد تشكيلاتي در حوزه هاي تخصصي و فرهنگي است تا بتوان براي اجراي مسؤوليت هاي بزرگ مهيا شد.

سالاري با تاكيد بر به کارگیری توانمندي بانوان در حوزه هاي مختلف گفت: بانوان در كارگروه هايي كه در حوزه هاي مختلف برگزار مي شود، مي توانند اثرگذار باشند، بنابراین بايد دامنه اين فعاليت ها در شركت هاي پالايشي و تابعه را گسترده تر كرد.   وي ابراز اميدواري كرد: ان شاء الله از همه ظرفيت هاي موجود استفاده و به موازات اين امر بايد مهارت افزايي ها نيز لحاظ شود.

مديرعامل شركت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي ايران در پايان اظهارات خود، ضمن قدرداني از عملكرد ليلا هاشمي، مشاور قبلي معاون وزير و مديرعامل در امور بانوان، براي بهجت كريميان در سمت جديد آرزوي توفيق كرد. در این مراسم بهجت کریمیان نيز ضمن تشريح برنامه هاي خود در اين بخش، با اشاره به ضرورت تشكيل اتاق فكر گفت: بايد در اين مسير نقاط ضعف و قوت، چالش ها و فرصت ها شناسايي و اهداف تعريف شود.

وي در ادامه گفت: مهم ترین كار، احصای مشكلات و موانع در سطح صنعت نفت و پالايش و پخش و شركت هاي تابعه خواهد بود تا به تفكيك، شناسايي و براي مرتفع کردن آن اقدام شود.

مشاور وزير نفت در امور زنان و خانواده نيز با حضور در اين مراسم با اشاره به لزوم جبران عقب ماندگی در اين بخش با وجود تلاش ها و اقدامات صورت گرفته، گفت:  در این زمینه كارهاي بزرگي مي توان انجام داد.

زينب قیصري با اشاره به نگاه معاون وزير نفت در امور پالایش و پخش به اين حيطه افزود: جاي خوشبختي است كه طي جلسات برگزار شده با مديرعامل شركت پالايش و پخش، محرز شد كه در برنامه هاي مطروحه با ديدي فراگير يك گام جلوتر بوده اند.

 

 

وزیر نفت:

هیچ کدام از استان های کشور قطعی گاز ندارند

وزیر نفت با دعوت مردم به مصرف بهینه گاز اعلام کرد: با تلاش همکاران، در هیچ کدام از استان های کشور با قطعی گاز یا مشکل در تأمین سوخت صنایع روبه رو نیستیم. جواد اوجی در بازدید از مدیریت دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران اظهار کرد: در بازدیدی سرزده از این مرکز در جریان روند تولید گاز در کشور قرار گرفتیم. وی مقدار تزریق گاز شیرین به خطوط سراسری کشور را روزانه ۸۴۰ تا ۸۵۰ میلیون مترمکعب اعلام کرد و گفت: بر اساس گزارشی که ارائه شد، روزانه بیش از ۵۸۰ میلیون مترمکعب گاز در بخش خانگی و تجاری مصرف شده و بیش از ۱۲۵ میلیون مترمکعب گاز در اختیار نیروگاه ها قرار گرفته است.

وزیر نفت تصریح کرد: امسال حجم گاز تحویلی به نیروگاه ها نسبت به پارسال، روزانه ۲۰ میلیون مترمکعب افزایش یافته که افزون بر کاهش مصرف سوخت مایع، به محیط زیست نیز کمک کرده است. اوجی با بیان اینکه با تلاش همکاران در هیچ کدام از استان های کشور با قطع گاز یا مشکل در تأمین سوخت صنایع روبه رو نبودیم، تصریح کرد: از مردم تقاضا داریم همان گونه که تاکنون کمک کردند، در ادامه مسیر هم خادمان خود را در شرکت ملی گاز ایران یاری کنند.   وی به کاهش شدید دمای هوا در ۲۱ استان اشاره و با تأکید بر اینکه شبکه گاز کشور هم اکنون پایدار است، یادآوری کرد: پارسال در دی ماه نیروگاه ها به دلیل تأمین نشدن سوخت با خاموشی روبه رو شدند؛ اما امسال چنین اتفاقی رخ نداده است.

 برداشت ۲۵ میلیون مترمکعب گاز  از ذخایر شوریجه  و سراجه

وزیر نفت مقدار برداشت از ذخایر شوریجه و سراجه را بیش از ۲۵ میلیون مترمکعب اعلام کرد و افزود: همچنین سوآپ گاز در حال انجام است، هم اکنون روزانه ۴.۵ میلیون مترمکعب گاز از شمال شرق کشور از ترکمنستان دریافت می کنیم و با خط لوله شمال غرب کشور به آذربایجان تحویل می دهیم. اوجی با بیان اینکه مردم نقش اساسی در مصرف بهینه گاز دارند و هر چقدر کمتر مصرف کنند، گاز بیشتری در اختیار صنایع و پتروشیمی ها برای تبدیل به ارزش افزوده قرار می گیرد و به رشد اقتصادی کمک می کند، تصریح کرد: البته مردم تاکنون نهایت همکاری را داشته اند؛ اما جا دارد بیشتر همکاری کنند. وی با اشاره به اینکه مصرف گاز در بخش های خانگی، نیروگاهی و صنایع ۱۰ تا ۱۲ درصد رشد داشته و متأسفانه به دلیل سرمایه گذاری نکردن، مقدار تولید گاز همانند پارسال است، گفت: بر اساس برنامه ریزی شرکت ملی نفت ایران، توسعه میدان پارس شمالی، تکمیل میدان پارس جنوبی از جمله فاز ۱۱ و میدان گازی کیش در برنامه است و ان شاء الله ظرف دو سال آینده مقدار تولید گاز افزایش می یابد.

 

معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری:

پژوهشگاه صنعت نفت  سرمایه معتبر وزارت نفت است

معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری و تمشیت امور پژوهشگاه صنعت نفت گفت: پژوهشگاه صنعت نفت، ظرفیت و سرمایه ای معتبر برای وزارت نفت به شمار می آید و مشابه آن در تهران وجود ندارد.

 وحیدرضا زیدی فرد در بازدید از دستاوردهای فناورانه پژوهشگاه صنعت نفت، ضمن قدردانی از زحمات محققان و کارکنان این مرکز علمی، با تأکید بر اینکه باید از ظرفیت موجود در این مجموعه به بهترین شکل استفاده کنیم، تصریح کرد: همه تلاش ما در دوره جدید آن است که از ظرفیت های پژوهشگاه، نهایت بهره برداری را داشته باشیم و بر اساس اذعان مدیران پژوهشگاه، دغدغه همه مدیران و کارکنان این مجموعه اعتلا و پیشرفت صنعت نفت است و همه تلاش این افراد برای خلق ارزش افزوده بیشتر و کمک به صنعت نفت است. وی به مشکلات اعضای هیأت علمی پژوهشگاه نیز اشاره کرد و گفت: تلاش می کنیم مشکلات این گروه از محققان پژوهشگاه صنعت نفت را برطرف کنیم تا بتوانند حرکت های فناورانه را بخوبی در مجموعه راهبری کنند. معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری به ساختار بودجه پژوهشگاه و حمایت های مالی که باید اجرایی شود، اشاره کرد و گفت: در دنیا نگاه به سازمان های فناورمحور، نگاه پشتیبانی است؛ زیرا هدف از تأسیس این مراکز، توسعه فناوری و ایجاد ارزش افزوده برای کشور است. می دانیم که به واسطه این مجموعه، مشکلات بسیاری از صنایع رفع می شود، بنابراین باید از این مجموعه حمایت کنیم تا مأموریت آن دچار خدشه نشود. زیدی فرد در خاتمه اظهار کرد: پژوهشگاه صنعت نفت، این توانایی را دارد که با توجه به ظرفیت، نیروی انسانی و امکانات سخت افزاری و نرم افزاری خود، به عنوان بازوی قوی برای صنعت نفت و کشور در زمینه پژوهش و فناوری ایفای نقش کند.

 

 مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تأکید کرد:

الزام پایبندی پتروشیمی ها بر قرارداد خوراک بین مجتمعی

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی بر الزام پایبندی شرکت های پتروشیمی بر قرارداد خوراک بین مجتمعی تأکید کرد.

مرتضی شاهمیرزایی در دومین روز از سفر خود به عسلویه، از طرح ها و مجتمع های پتروشیمی هنگام، دماوند، آرین متانول، جم و نوری بازدید کرد.

وی در جریان این بازدید با بیان اهمیت تکمیل طرح های توسعه ای اظهار کرد: شرکت ملی صنایع پتروشیمی با جدیت از تکمیل طرح های در حال ساخت حمایت می کند و نکته ای که مدیران طرح ها باید به آن توجهی ویژه داشته باشند، استفاده حداکثری از تجهیزات ساخت داخل و رعایت استانداردهای فنی در زمینه ساخت و نصب است.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تأکید ویژه بر الزام و پایبندی شرکت های پتروشیمی بر قرارداد خوراک میان مجتمعی یادآور شد: صنعت پتروشیمی در منطقه عسلویه به صورت زنجیره وار از خوراک های بالادستی تا صنایع پایین دستی پتروشیمی به هم وابسته هستند و چنانچه یکی از حلقه های این زنجیره با مشکل تأمین خوراک مواجه شود، تأثیر زیادی بر طول زنجیره تولید دارد.

شاهمیرزایی، شرکت دماوند انرژی عسلویه را نبض توسعه فاز دوم صنعت پتروشیمی در منطقه عسلویه خواند و تصریح کرد: تکمیل بخش های باقیمانده این مجتمع می تواند ضمن تأمین یوتیلیتی مورد نیاز پتروشیمی های فاز دوم عسلویه، در افزایش و پایداری تولید نیز تأثیرگذار باشد.

به گفته وی، همکاری هلدینگ ها و نقش سرمایه گذاری آنها در تحقق برنامه های توسعه صنعت پتروشیمی بسیار حائز اهمیت است.

 

صنعت پتروشیمی  جایگاهی ویژه در ارزآوری برای کشور داشته است

رئیس دفتر توسعه صنایع پایین دستی شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: در سال ۹۹ صادرات محصولات پتروشیمی به ۹ میلیارد دلار رسید که این مقدار صادرات، به جایگاه ویژه این صنعت در ارزآوری برای کشور اشاره دارد.

محمد متقی، در آیین بومی سازی کاتالیست در صنعت پتروشیمی و پالایش نفت که در جزیره کیش برگزار شد، به نقش آفرینی صنعت پتروشیمی در اقتصاد کشور اشاره کرد و افزود: در سال ۹۹ صادرات محصولات پتروشیمی به ۹ میلیارد دلار رسید و یک سوم ارز کشور از طریق این صنعت تأمین می شود. وی اظهار کرد: در سال ۱۴۰۰ نیز ارزآوری صنعت پتروشیمی ۱۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار بوده و بیانگر آن است که تا چه اندازه این صنعت برای کشور نقش آفرین بوده است. رئیس دفتر توسعه صنایع پایین دستی شرکت ملی صنایع پتروشیمی تصریح کرد: هم اکنون ۸۰ طرح برنامه ریزی شده در صنعت پتروشیمی داریم که ۶۲ طرح فعال و ۱۸ طرح نیز قابل فعال سازی هستند.

متقی تأکید کرد: ۴۰ گروه کاتالیست در صنایع اصلی پتروشیمی داریم که ۲۰ گروه کاتالیست در این صنعت بومی سازی شده، هشت گروه سال ۱۴۰۱ بومی سازی می شود و ۱۲ گروه کاتالیست نیز در مرحله تحقیق و توسعه قرار دارد.