گفت و گو با مديرعامل شرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي ایران
سوخت آماده است؛ سفر به سلامت
سعيد محمدبگي معمولا با نزدیک شدن به اواخراسفندماه، حال و هوای خیابان ها هم تغییر می کند و شرایطی متفاوت از دیگر ماه های سال بر فضای عمومی شهرهای کشور به ویژه کلانشهرها با آن مجتمع های تجاری پرزرق وبرقش حاکم می شود. برخی با خودروهای شخصی و عده ای هم با وسایل نقلیه عمومی، خود را به مراکز خرید می رسانند تا بتوانند قبل از تحویل سال نو مایحتاج شب عید را تهیه کنند. البته دو سالی است که بروز و ظهور کروناویروس و سویه های مختلف آن، رخدادهای بدی را رقم زده و تا حدود زیادی از آن التهاب های جمعیتی برای استقبال از نوروز کاسته است. رسم معمول این گونه بود که با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال، شمار فراوانی از مردم کم کم بار سفرمی بستند تا در تعطیلات نوروز به سمت وسویی بروند، اما در دو سال گذشته، این مهم به دلیل آفات بد و ناگوار کرونا، کمتر رخ داد و بسیاری را خانه نشین کرد. در سال جدید و نوروز1401با وجود سویه های اومیکرون، دلتا، با فروکش کردن کرونا در کشور از سویی و واکسیناسیون عمومی(حداقل دو دز) از سوی دیگر، با نظر ستاد ملی مقابله با کرونا، شرایط برای سفر و تردد در جاده های کشور مهیاست؛چه با خودروی شخصی و چه با ناوگان عمومی(اتوبوس، قطار، هواپیما و...) بی شک مهم ترین و اصلی ترین عامل در شکل گیری این سفرها «تامین و توزیع سوخت» است، مسؤولیتی که شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران عهده دار آن است و تلاش می کند آن را نه فقط در ایام نوروز، بلکه در24ساعت 365 روزسال به نحوی مطلوب انجام دهد و هیچ چیز، حتی کرونا هم نتوانسته مانع این خدمت رسانی شود. این شرکت در هر شرایطی باید آماده باشد و این آمادگی برای ورود به سال جدید معمولا از اسفندماه کلید می خورد و تا پایان تعطیلات نوروز نیز ادامه می یابد. آنچه می خوانید، گپ وگفتی خودمانی است با کرامت ویس کرمی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران از کم وکیف خدمات رسانی در سال 1400 برنامه ریزی برای تامین سوخت در نوروز1401و گریزی به احوالات شخصی وی البته با حال و هوای نوروزی.
دومین باری است که با ویس کرمی گفت وگو می کنم؛ بار اول در سال 96 پشت میز مدیریت شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه تهران و این بار که او راهبری شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران را به عهده دارد.اهل شهرستان چگنی استان لرستان و در آستانه ورود به 50 سالگی است، با موهایی یکدست سپید و چهره ای که آرامش به عنوان یکی ازصفات بارز در آن موج می زند؛ درست مثل چهار سال پیش؛ تنها تفاوت، مسؤولیت و تجربه ای است که بیشتر و غنی تر شده است.ویس کرمی که از24سالگی در حوزه پخش فرآورده های نفتی صنعت نفت مشغول است، چند منطقه از مناطق سی وهفت گانه از جمله کرمان، شاهرود، چالوس مرکزي و تهران را مدیریت کرده و حاصل آن کوله باری از تجربه است؛ تجربه ای که کمک کرده او «چرخ پخش» را روان تر بچرخاند. چهار سالی می شود که راهبری شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران را به عهده دارد. باهدایت عوامل تصویربردار روابط عمومی مجموعه خود در قسمت بالایی میز جلسه ای به رنگ چوب می نشیند. درعین حال که حواسش به جلسه بعد از این مصاحبه در ساعت 11 صبح است؛ آرام و شمرده حرف می زند.از آنجا که زمستان و روزهای سرد آن رو به پایان است و فعالیت های شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران، به ویژه با سوخت رسانی مستمر به نیروگاه ها نمود می یابد، باب گفت وگو با ویس کرمی نیز ازهمین جا(سوخت رسانی زمستانی) آغاز می شود.مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران، پیش از ورود به بحث سوخت زمستانی، این نکته را لازم می داند که به وظیفه و مسؤولیت این شرکت اشاره داشته باشد و می گوید: رسالت اصلی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران در یک جمله «تامین و توزیع فرآورده های نفتی در بخش های مختلف اعم از حمل ونقل زمینی، هوایی و ریلی، دریایی، صنعتی، کشاورزی و... در کل کشور است.» نکته مهم در این فرآیند، انجام و استمرار این فعالیت در همه روزهای سال است؛ آن هم بدون هیچ توقفی. بنابراین شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران، شرکتی خدمات رسان درهمه 365 روز فصل سال است و این استمرار در خدمات رسانی، نتیجه تمهیدات و برنامه ریزی هایی است که در ستاد شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران، به اقتضا و فراخور زمان انجام می شود.
ویس کرمی با اشاره به اینکه یکی از راهبردی ترین فعالیت های مورد توجه در برنامه ریزی ها، ذخیره سازی سوخت برای بخش های مختلف مصرف است، اظهار می کند: در ارتباط با زمستان و گذر از آن، این مهم پیش از شروع دوره سرما در شهریورماه انجام می شود.
تشکر رئیس جمهوری از ثبت رخدادهای خوب زمستانی
وی با بیان متفاوت بودن زمستان امسال در مقایسه بازمستان های چند سال گذشته و بارش برف در بسیاری از استان ها، حتی وقوع سیل دربرخی نقاط کشورادامه می دهد: افزون بر صنایع، یکی از مهم ترین مبادی مصرف در فصل زمستان، نیروگاه هاهستند. در این فصل به دلیل محدودیت های گازرسانی به بخش نیروگاهی با هدف تامین گاز بخش خانگی، ارسال سوخت به نیروگاه به نقطه اوج(پیک) می رسد و تلاش کارکنان شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی را برای تامین سوخت نیروگاه ها و ادامه فعالیتشان دوچندان می کند.ویس کرمی می گوید: سوخت دوم یا پشتیبان نیروگاه های تولید برق از هرنوع آن(گازی، بخار یاسیکل ترکیبی) نفت گاز یا نفت کوره است. بنابراین پر بودن مخازن آنها برای مصرف در دوره سرما، اهمیت بسزایی دارد.مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران به یک اتفاق خوب و مهم در سال 1400اشاره و تصریح کرد: امسال با وجود برف وسرمای غالب در بیشتر نقاط، به ویژه شمال و شمال غرب، سوخت رسانی به بیش از یکصد نیروگاه کشور با تعامل بسیار خوب وزارت نیرو، شرکت ملی گاز ایران و دیگر بخش های مرتبط مانند سازمان حفاظت محیط زیست به بهترین شکل ممکن انجام شد، تا جایی که برق هیچ یک از نیروگاه های کشور به واسطه مدیریت در سوخت رسانی مستمر قطع نشد و این مهم قدردانی و تشکر رئیس جمهوری را در جلسه هیئت دولت از مجموعه وزارت نفت که در این آزمون سربلند ظاهر شده بودند، در پی داشت.