پالایشگاه گاز ایلام
فعال شدن 14 پروژه پژوهشی در یک سال
رئیس پژوهش وفناوری شرکت پالایش گاز ایلام بااشاره به تولید پایدار، پاک، ایمن و بهره ور، این واحد درسال۱۴۰۰گفت: دراین بازه زمانی 14پروژه پژوهشی فعال شده که ازاین تعداد، 6 پروژه پایان یافته و هشت پروژه پژوهشی نیز در حال اجراست.
محسن خزلی افزود: یکی از مهم ترین نشانه های ارتقای کشورها، آموزش همراه با پژوهش است که نتیجه آن افزایش بهره وری در حوزه های مختلف فرهنگی و اقتصادی آن کشور خواهد شد.
وی بررسی بهبود وبهینه سازی طراحی واحد بازیافت گوگرد به منظور کاهش مقدار گوگرد در دودکش نسبت به مقدارطراحی، بررسی اثر وجود نداشتن آنتی اسپینیگ نسبت به طراحی اولیه در ولو سینی برج های تماس و احیا در شرایط دریافت خوراک حداکثری باروش های الگوسازی CFD، امکان سنجی روش های تولید ترشیوبوتیل مرکاپتان از محصولات تولیدی در صنایع پالایشگاهی یادیگر مواداولیه در دسترس را از مهم ترین طرح های پژوهشی پالایشگاه ایلام برشمرد.
رئیس پژوهش و فناوری شرکت پالایش گاز ایلام هدف از انجام این پروژه ها را رفع نیازهای عملیاتی و مهندسی شرکت و کاهش خطرهای زیست محیطی عنوان و تصریح کرد: پروژه فرصت مطالعاتی امکان سنجی روش های تولید ترشیوبوتیل مرکاپتان از محصولات تولیدی درصنایع پالایشگاهی یا دیگر مواد اولیه در دسترس ازسوی دانشگاه پیام نور ایلام درحال اجراست که با تکمیل آن می توان به روش مطلوب برای استحصال و تولید بومی ماده ترشیوبوتیل مرکاپتان به عنوان یکی از مواد کلیدی مورد نیاز کشور دست یافت.
خزلی اظهارکرد: پروژه پژوهشی تحلیل اقتصادی و امکان سنجی بازیابی بخارهدررفته از خط کندانس برگشتی توسط پژوهشگاه صنعت نفت و تحقیق و پژوهش درتعیین شرایط مناسب احیا وامکان استفاده دوباره ازجاذب های غیرفعال شده در بستر نم زدای گاز، توسط دانشگاه ایلام اجرا و نتایج آنها برای بهره برداری به واحدهای عملیاتی و مهندسی ابلاغ شده است.
وی گفت: پژوهش وتحقیق یکی از ارکان اساسی رشد جوامع است و یک جامعه رو به توسعه نیازمند نهادهایی است که فرهنگ پژوهش راهمسو با توسعه پایداربه جریان بیندازد و از نتایج این پژوهش ها، یافته ها و نظریه های ارزشمند، بهره برداری کند.
رئیس پژوهش و فناوری شرکت پالایش گاز ایلام از تخصیص اعتبار این شرکت برای حمایت از پایان نامه های دانشجویی مرتبط با حوزه گاز در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا خبر داد و افزود: این شرکت زمینه مناسب برای همکاری فناورانه بین صنعت و دانشگاه برای رفع نیازهای مسئله محور از طریق حمایت از این پایان نامه ها را فراهم کرده و تاکنون 191 پایان نامه مقاطع تحصیلات تکمیلی را مورد حمایت خود قرار داده که 146 مورد آن پایان یافته و 45 مورد دیگر نیز در حال انجام است.
خزلی تصریح کرد: این واحد پژوهشی در سال جدید که از سوی مقام معظم رهبری به نام تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین نام گذاری شده است، همسو باحمایت از شرکت های دانش بنیان و بومی سازی اقلام وارداتی شرکت، برنامه هایی را همسو با حمایت از آنها و استفاده از توان علمی متخصصان داخلی در دست اقدام دارد.
شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی
خودکفایی صنعت گاز ایران در ساخت محفظه احتراق توربین زیمنس
سرپرست شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی اعلام کرد: برای نخستین بار در صنعت نفت و گاز کشور و با بهره گیری از توانمندی های متخصصان و کارکنان مجتمع گاز پارس جنوبی، محفظه احتراق توربین گازی زیمنس بومی سازی شد. احمدباهوش گفت: این قطعه با کار مطالعاتی وتحقیقاتی مستمر متخصصان وکارشناسان مجتمع گاز پارس جنوبی و بهره گیری از توانمندی های شرکت های دانش بنیان داخلی دربازه زمانی دو سال ساخته و روی یکی از توربین های مجتمع نصب و راه اندازی شده است. وی ادامه داد: از موارد مصرف محفظه احتراق، استفاده روی توربین های ارسال گاز پالایش شده به خط لوله سراسری یا ایستگاه های تقویت فشار خطوط لوله شبکه انتقال گاز است. باهوش تصریح کرد: این قطعه همچنین از اقلام راهبردی و تحریمی است که از سال ها پیش امکان تهیه آن ازسازنده اصلی وجود نداشته و چالش هایی را برای تولید ایجاد می کرد. سرپرست شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی تصریح کرد: اکنون حدود130دستگاه توربین زیمنس ازاین سری درکشوردرحال بهره برداری است که به طورمیانگین درهرسال نیازمند 18 دستگاه محفظه احتراق نو برای آنهاست. باهوش افزود: باساخت داخلی قطعه یادشده، افزون بر دسترس پذیری راحت به آن در داخل کشور درمواقع نیاز، حدود 600هزاریورو به ازای هردستگاه و درمجموع 10 میلیون یورو در سال، صرفه جویی ارزی می شود. وی با بیان اینکه باید به مقوله ساخت داخل و رفع موانع موجود در این زمینه بیشتر توجه شود، گفت: باتوجه به این مهم، فضای بهتری برای شکوفایی هرچه بیشتر استعدادها و ظرفیت های بالقوه و بی نظیر موجود در این مجتمع فراهم می شود. باهوش با بیان اینکه دانش ساخت این قطعه در اختیار سازنده اصلی (زیمنس) و چند شرکت اروپایی است، اظهار کرد: با مطالعات و تحقیقات گسترده ای که در زمینه ساخت این قطعه انجام شد، دانش تولید محفظه احتراق توربین زیمنس به طور کامل بومی سازی شده است.
شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران
جشن تكليف و تجليل از خادمان نماز
آیین جشن تكليف، تجليل از خادمان نماز و برگزيدگان مرحله مقدماتي بيست و پنجمين دوره مسابقات قرآن كريم و نهج البلاغه برگزار شد.
آیین جشن تكليف فرزندان كاركنان ستاد، همچنين تجليل از خادمان نماز و برگزيدگان مرحله مقدماتي بيست و پنجمين دوره مسابقات قرآن كريم و نهج البلاغه با اجراي برنامه هاي متنوع مذهبي و هنري برگزار شد.
در اين مراسم كه مديران ارشد، اعضاي شوراي فرهنگي شركت ملي پالايش و پخش، روساي روابط عمومي شركت هاي تابع حضور داشتند، جوايز و لوح به برگزيدگان مسابقات به فرزندان و خادمان نماز اهدا شد.
شرکت ملی نفت ایران
رونمایی از پوستر و شعار بیست وششمین نمایشگاه صنعت نفت
پوستر بیست وششمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با شعار «نفت دانش بنیان، تولید ایرانی، صادرات جهانی» رونمایی شد. در طراحی این پوستر از نماد سرو استفاده شده است. سـرو نماد ایستادگی، آزادگی و سرافرازی، از اصیل ترین، قدیمی ترین و مهم ترین نمادهای ایرانی است، همچنین از نماد سرو ایرانی (بته جقه) که به لحاظ فرم شبیه قطره نفت است، استفاده شده است. با توجه به موضوع نفت دانش بنیان و فناور نیز از ترکیب سرو با دوایری که سمبل دنیای صنعت نفت (سمبل کشورها و سلول های تشکیل دهنده نفت) است به مرکزیت ایران (نقشه ایران با خلیج فارس و دریای خزر به رنگ فیروزه ای) استفاده شده است. در این طرح از دایره هایی به رنگ فیروزه ای به عنوان یک رنگ اصیل ایرانی استفاده شده است، همچنین در این طرح ایجاد نشانه هایی از مجموعه اکتشاف تا پالایش و تولید محصولات صنعت نفت، گاز و پتروشیمی و حمل و نقل همراه با نیروی انسانی متخصص (خانم و آقا) مشاهده می شود. دراین طرح دوایری با رنگ طوسی (رنگ صنعت) که با ترکیب رنگ فیــروزه ای نماد فناوری نوین و های تک (فناوری برتر) در عصر جدید صنعتی و اینترنتی است که در واقع نماد دیپلماسی انرژی همراه با صادرات و ورود به بازارهای جهانی در ارتباط با دیگر کشورهاست با مرزبندی (محدوده دوایر فیروزه ای با دوایر طوسی) امنیت عرضه انرژی داخلی و خارجی، مشاهده می شود. بیست وششمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی روزهای 23 تا 26اردیبهشت ماه 1401از ساعت 9 تا 16 در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار می شود.
شرکت گاز خراسان رضوی
گازرسانی به 112 روستا و 850 واحد تولیدی - صنعتی
مدیرعامل شرکت گازاستان خراسان رضوی از گازرسانی به 112روستا و850 واحد تولیدی- صنعتی این استان در سال 1400 خبر داد. حسن افتخاری با بیان اینکه سال گذشته برنامه های تکلیفی شرکت گازخراسان رضوی به طورکامل محقق شده است، اظهارکرد: دراین بازه زمانی، با گازرسانی به 112روستا، 12هزار و 620 خانوار زیرپوشش گازطبیعی قرارگرفتند وضریب بهره مندی خانوار روستایی این استان به 97 درصد ارتقا یافت. وی افزود: هم اکنون نیزعملیات اجرایی گازرسانی به 159روستای دیگر استان با 15هزار خانواردر دست اجراست که باتکمیل و بهره برداری از آنها، ضریب نفوذ گاز روستایی واجد شرایط خراسان رضوی 100درصد خواهد شد. مدیرعامل شرکت گازاستان خراسان رضوی با بیان اینکه این استان درمیان دیگر استان های کشور بیشترین سهم گازرسانی به واحدهای تولیدی- صنعتی رابه خود اختصاص داده است، تصریح کرد: پارسال با تلاش کارکنان، پیمانکاران، مشاوران و حمایت های شرکت ملی گاز ونگاه توسعه محور مدیریت ارشد استان، گازرسانی به 850 واحد تولیدی - صنعتی انجام وبا این اقدام گازطبیعی جایگزین مصرف میانگین سالانه حدود 40میلیون لیتر سوخت مایع در واحدهای تولیدی - صنعتی شد. افتخاری گفت: مطابق آخرین تقسیم بندی استانداری خراسان رضوی، دو هزار و 714 روستای واجد شرایط گازرسانی در استان ثبت شده است که تاکنون دو هزار و 562 مورد آنها به شبکه گاز متصل شده اند.
به گفته وی، در بخش شهری نیز از مجموع 94شهر واجد شرایط، 93 شهر زیرپوشش گاز طبیعی قرار گرفته اند وگازرسانی به شهرباجگیران به عنوان تنها شهر فاقد گازاستان خراسان رضوی نیز هم در حال پیگیری است.
مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی یادآورشد: هم اکنون دو میلیون و 568مشترک در استان خراسان رضوی از خدمات شرکت گاز بهره مند هستند.
شرکت پالایش گاز بیدبلند
تأمین 75درصدی کالاهای مورد نیاز از تولیدکنندگان داخلی
مدیرعامل شرکت پالایش گاز بیدبلند از تأمین 75درصدی کالاهای مورد نیاز این پالایشگاه از تولیدکنندگان داخلی در سال 1400 خبر داد.
علی محمد پوررضا گفت: همسو با تحقق شعار سال 1400 و کمک به تولیدکنندگان داخلی، این شرکت کالای مورد نیاز خود را از تولیدکنندگان و سازندگان داخلی تامین کرده که این موضوع افزون بر حمایت از تولید داخلی، صرفه جویی ارزی برای کشور داشته است. وی تصریح کرد: این شرکت همچنین به منظورحمایت ازشرکت های دانش بنیان وتولید کنندگان داخلی که توانایی ساخت تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت را دارند، به تشکیل کمیته خودکفایی مبادرت کرده است تا ضمن بررسی توانایی های شرکت ها به خرید کالا از آنها اقدام کند. مدیرعامل شرکت پالایش گاز بیدبلند به کیفیت کالاهای داخلی اشاره و تصریح کرد: توانایی ساخت تجهیزات از سوی شرکت های دانش بنیان و تولیدکنندگان داخلی به وسیله مهندسان و متخصصان پالایشگاه بررسی و پس از تایید نسبت به اعلام سفارش و خرید اقدام می شود.پوررضا با بیان اینکه تامین اقلام مورد نیاز پالایشگاه در کمترین زمان ممکن، با شناسایی تولیدکنندگان معتبرداخلی با اهتمام به بومی سازی اقلام خارجی، از اقدام های شاخص تدارکات کالاست، گفت: اولویت خرید کالای مورد نیاز از تولیدکنندگان داخلی است و مدیران شرکت بر این موضوع تاکید ویژه دارند.وی همچنین با بیان اینکه پارسال ۴۸۵ قلم کالا از شرکت های داخلی خریداری شده است، افزود: اقلام خریداری شده پس ازتایید از سوی کارشناسان و متخصصان شرکت و واحدهای متقاضی وارد انبار می شود. مدیرعامل شرکت پالایش گازبیدبلند اظهارکرد: تامین به موقع کالا و تجهیزات با قیمت مناسب به منظورپایداری تولید، همچنین نگهداری اقلام خریداری شده با روش های نوین انبارداری برای تامین قطعات یدکی، ازجمله وظایف مهمی به شمار می رود که بنابر تدابیر پیش بینی شده تاکنون هیچ مشکلی در فرآیند تولید رخ نداده است. پوررضا از شناسایی و ثبت 20 هزار و 263شرکت درسامانه خرید وزارت نفت در سال 1400 خبر داد و تاکید کرد: تاکنون بسیاری از کالاهای مورد نیاز از شرکت های دانش بنیان خریداری شده و از ابتدای سال 1401 نیز درحال امضای قرارداد با یک شرکت دانش بنیان برای ساخت پنج عدد پلاگ ولو کلاس 600 در سایزهای 6 اینچ و 12 اینچ هستیم.
شرکت نفت فلات قاره ایران
تکمیل عملیات دکل سحر 2 در میدان نفتی رسالت
عملیات دکل حفاری سحر 2 در میدان نفتی رسالت تکمیل شد و افزایش تولید نفت از منطقه عملیاتی لاوان از سوی شرکت نفت فلات قاره ایران رقم خورد.این دکل نفتی پس از تعویض پمپ درون چاهی (ESP) چاه 1ARK-، میدان نفتی رسالت را به مقصد منطقه عملیاتی خارک ترک کرد. چندی پیش چاه ARK-1 مجتمع نفتی رسالت به دلیل سوختن پمپ درون چاهی از سرویس خارج شده بود که با پیگیری های مسئولان و کارکنان سکوی رسالت منطقه لاوان، دکل سحر2 در کنار سکوی DP مستقر و پس از تعویض پمپ درون چاهی، بهره برداری دوباره از این چاه آغاز شد. این عملیات که پیش از این با سوپردکل های حفاری انجام می شد، با شدت گرفتن تحریم های یک جانبه کشورهای غربی علیه صنعت نفت ایران، برای نخستین بار به وسیله دکل حفاری سحر 2 تکمیل شد.
شرکت ملی حفاری ایران
حفر و تکمیل 11 حلقه چاه نفت و گاز در فروردین 1401
حفارمردان شرکت ملی حفاری ایران در فروردین ماه امسال عملیات حفر و تکمیل 11 حلقه چاه نفت و گاز در مناطق نفت خیز کشور را با موفقیت اجرا کردند.
مسعود افشار، معاون مدیرعامل شرکت درعملیات حفاری، درباره فعالیت های انجام شده فروردین ماه این شرکت گفت: از مجموع 11 چاه حفاری شده در این ماه یک حلقه توسعه ای، یک حلقه اکتشافی و 9 حلقه تکمیلی بوده است.
وی افزود: از شمار چاه های حفاری شده، 10 حلقه در گستره عملیاتی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و یک حلقه در اجرای پروژه های مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران تکمیل شد و در اختیار کارفرما قرار گرفت.
معاون مدیرعامل شرکت در عملیات حفاری با بیان اینکه در این مدت متراژ حفاری چاه ها به رقم هفت هزار و 621 متر رسید، اظهار کرد: 22 دستگاه حفاری ناوگان این شرکت در حال جابه جایی در مناطق عملیاتی است.
تکمیل چاه شماره 22 اهواز زودتر از برنامه
هم افزایی و همیاری میان متخصصان شرکت ملی حفاری ایران و شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب به اجرای زودتر از موعد عملیات تعمیر و تکمیل چاه شماره ۲۲ در میدان نفتی اهواز با به کارگیری دستگاه حفاری ۵۲ فتح منجر شد.
کمیل بابایی، رئیس دستگاه 52 فتح، درباره اجرای زودتر از موعد عملیات تعمیر و تکمیل چاه شماره 22 در میدان نفتی اهواز گفت: مدت تعمیر این چاه که در حوزه فعالیت شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون است، از سوی کارفرما 45 روز پیش بینی شده بود که با تلاش مؤثر و مستمر کارکنان دکل و دیگر بخش های عملیاتی، پشتیبانی فنی و خدمات در مدت 34 روز انجام شد و چاه در چرخه تولید قرار گرفت.
وی توضیح داد: در جریان تکمیل این چاه که با رعایت نکات ایمنی و تخصصی انجام شد، تجهیزات سرچاهی تعویض وضمن بررسی چاه ازنظر بهره برداری، آستری و مشبک کاری، شست وشوی سطح تا انتها انجام و نسبت به تعویض رشته تکمیلی به میزان 2700 متر اقدام و چاه با فشار و دبی مناسب تولیدی شد.
رئیس دستگاه 52 اظهار کرد: دکل سنگین حفاری 52 فتح از شمار دکل های در سرپرستی مدیریت عملیات حفاری خشکی 3 است که در اسفندماه 1378به ناوگان شرکت ملی حفاری ایران پیوست و تاکنون حفاری و تکمیل 69 حلقه چاه نفت و گاز به متراژ بیش از 65 هزار متر را در کارنامه دارد.