رئیس جمهوری:

فروش نفت به ۲ برابر روزهای آغاز دولت رسیده است

 

رئیس جمهوری گفت: امروز مقدار فروش نفت کشور به ۲ برابر روزهای آغاز فعالیت دولت رسیده و دیگر در این زمینه نگرانی نداریم.

سیدابراهیم رئیسی در پنجمین گفت وگوی زنده تلویزیونی خود با مردم، با بیان اینکه نخستین و مهم ترین مسأله دولت در آغاز کار، داغدار شدن روزانه بیش از ۷۰۰ خانوار بر اثر شیوع کرونا بود، گفت: اولین دغدغه دولت در آن مقطع تأمین واکسن، انجام واکسیناسیون و صیانت از جان مردم بود که به لطف خدا، با تلاش دولت و همکاری مردم در این زمینه موفق بودیم و امروز آمار فوتی های روزانه ناشی از کرونا از ۷۰۰ نفر به ۷ نفر رسیده است.

وی یکی دیگر از دغدغه های روزهای آغازین فعالیت دولت سیزدهم را نگرانی نسبت به ذخایر کالاهای اساسی اعلام کرد و افزود: با تلاش دولت در مدت کوتاهی، نگرانی درباره ذخایر کالاهای اساسی نیز رفع شد. در روزهای ابتدایی فعالیت دولت،همچنین نگرانی جدی درباره ذخایر ریالی و ارزی کشور وجود داشت که با تلاش ها و تدابیر اتخاذشده این مشکل نیز رفع شد.

رئیس جمهوری تصریح کرد: امروز مقدار فروش نفت کشور به دو برابر روزهای آغاز فعالیت دولت رسیده و دیگر در این زمینه هم نگرانی نداریم. از سوی دیگر حجم تجارت خارجی کشور نیز بخصوص با کشورهای همسایه افزایش یافته و مجموع تجارت خارجی کشور به رقم ۱۰۰ میلیارد دلار رسیده که در این زمینه نیز وضع کاملاً متفاوت با گذشته شده است.

رئیسی درباره اینکه با اجرای طرح کمک معیشتی قرار است به هر فرد چه مقدار پرداخت شود، اظهار کرد: سازمان برنامه و بودجه این موضوع را کارشناسی کرده و پیشنهادی که داده، این است که به سه دهک نخست، نفری ۴۰۰ هزار تومان یعنی یک خانواده ۵ نفره، ۲ میلیون تومان در ماه و به دهک های چهارم به بعد هم ۳۰۰ هزار تومان به ازای هر نفر پرداخت خواهد شد.

وی با تأکید بر اینکه با اجرای طرح اصلاح نظام پرداخت یارانه کالاهای اساسی، تغییری در قیمت نان سنتی، دارو و بنزین نخواهیم داشت، گفت: تا زمانی که زیرساخت های فنی برای کالابرگ الکترونیک آماده شود که احتمالاً یک یا دو ماه باشد، کمک معیشتی به صورت نقدی پرداخت خواهد شد و هر وقت کالابرگ الکترونیک آماده شد، تناسب مقداری که به عنوان کمک معیشتی پرداخت می شود، کاملاً با مردم در میان گذاشته می شود.

 نباید در روابط با کشورهای آمریکای لاتین غفلت شود

رئیس جمهوری با بیان اینکه همکاری با کشورهای آمریکای لاتین، ظرفیت خوبی برای کشور به همراه دارد که نباید از آن غافل ماند، به گزارش وزیر نفت درباره سفر به ونزوئلا و امضای تفاهمنامه با این کشور اشاره کرد و گفت: کشورهای آمریکای لاتین، ظرفیت خوبی برای کشور است که نباید در روابط با آن غفلت شود.

وی افزود: توجه به کشورهای آفریقایی نیز پس از پیروزی انقلاب اسلامی، از اولویت های سیاست خارجی کشور بوده که باید در کنار توجه به همکاری با کشورهای دیگر، به آن اهتمام ویژه داشت. رئیس جمهوری بر لزوم توجه وزیران و مسؤولان دستگاه های اجرایی به کارهای زیربنایی نیز تأکید و اظهار کرد: نباید کارهای روزمره سبب غفلت از کارهای اساسی شود.

رئیسی با اشاره به سرمایه گذاری ۱۷ میلیارد دلاری پیشرانان اقتصادی در پروژه های کلان کشور متذکر شد که در این حوزه باید در همین یک سال نخست کاری دولت، گام های مؤثری برداشته شود.

وی از افزایش سرمایه گذاری خارجی و بهره وری به عنوان الزام های رشد اقتصادی یاد کرد و گفت: همه وزارتخانه ها، سازمان ها و دستگاه های اجرایی برای رشد اقتصادی و افزایش بهره وری به موضوع سرمایه گذاری توجه ویژه داشته باشند.

 

معاون اول رئیس جمهوری:

پیش از دولت سیزدهم امکان دسترسی به منابع حاصل از فروش نفت نداشتیم

معاون اول رئیس جمهوری گفت: در آغاز به کار دولت، فروش نفت حدود ۶۰۰ هزار بشکه بود و امکان دسترسی مناسب به منابع حاصل از فروش نفت نداشتیم و هیچ منبعی هم برای پرداخت یارانه کالاهای اساسی وجود نداشت.

محمدمخبر در برنامه تلویزیونی «صف اول»شبکه خبر باتشریح اقدام های دولت سیزدهم برای مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه ها، چالش امنیت غذایی وگرانی های اخیر در جهان را موضوعی چندوجهی دانست و به تبیین علل آن پرداخت.

وی از خشکسالی در مناطقی که بیشتر محل تولید کالاهای اساسی بوده اند، جنگ اوکراین که تولیدکننده ۷۰ درصد دانه های روغنی و ۳۰ درصد غلات جهان بوده، همچنین جمع آوری عجیب کالاهای اساسی در نقاط مختلف دنیا به عنوان عامل کمبود کالا و گرانی یاد کرد.

معاون اول رئیس جمهوری درباره اقدام های جمهوری اسلامی برای مقابله با تحریم های دشمنان و بازدارندگی راهبردی در حوزه اقتصاد تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب از یک سو راهبرد خنثی سازی تحریم ها و از سوی دیگر اقتصاد مقاومتی را مطرح کردند و توفیق هایی را که در این عرصه داشتیم، ناشی از عمل به توصیه های ایشان دانستند که کشور را از تکانه های شدید اقتصادی مصون کرد.

مخبر با بیان اینکه دولت سیزدهم اقدام های خوبی در عرصه خنثی سازی تحریم ها داشته است، اظهار کرد: در آغاز به کار دولت، فروش نفت حدود ۶۰۰ هزار بشکه بود که امکان دسترسی مناسب به منابع حاصل از فروش نفت نداشتیم و هیچ منبعی هم برای پرداخت یارانه کالاهای اساسی وجود نداشت.

وی افزود: منابع مالی زیادی از کشور مسدود شده بود، تورم عادی نبود و وضع کالاهای اساسی نیز به خط قرمز رسیده بود و در شرایط نامناسبی قرار داشت که می توانست مشکل آفرین باشد.

معاون اول رئیس جمهوری گفت: دولت سیزدهم با همان منابع در اختیار خود ۱۵۰ میلیون دوز واکسن تولید و بسیاری از امور کشور را با همین درآمدها و درآمدهای حاصل از فروش نفت مدیریت کرد.

 

عضو هیات رئیسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی:

همکاری با کشورهای دوست، تحریم های حوزه نفت و انرژی را خنثی می کند

عضو هیأت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: خنثی سازی تحریم ها در حوزه نفت و انرژی، نیازمند همکاری با کشورهای دوست است. حسین حسین زاده درباره دستاوردهای سفر جواد اوجی، وزیر نفت به کشورهای آمریکای لاتین به منظور توسعه همکاری های نفتی گفت: در این سفر هیأت ایرانی به ریاست وزیر نفت، دیدارهایی با وزرای نفت و انرژی، امور خارجه و اقتصاد سه کشور آمریکای لاتین (ونزوئلا، نیکاراگوئه و کوبا) انجام و درباره همکاری های چندجانبه در حوزه های مختلف نفت و انرژی گفت وگو شد. وی افزود: در این سفر تفاهمنامه هایی در حوزه انرژی بین ایران و سه کشور ونزوئلا، کوبا و نیکاراگوئه به امضا رسید، همچنین هیأت ایرانی از تأسیسات نفت و گاز کشورهای مقصد بازدید کرد.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه ایران و کشورهای آمریکای لاتین ظرفیت خوبی برای همکاری ها بویژه در بخش انرژی دارند، تصریح کرد: همکاری با کشورهای دوست، تحریم ها در حوزه نفت و انرژی را خنثی می کند. دولت و مجلس دیپلماسی انرژی را در آمریکای لاتین فعال کرده و گفت وگوهای ثمربخشی با رؤسای جمهوری و مقام های ارشد ونزوئلا، کوبا و نیکاراگوئه انجام شده است. حسین زاده با تأکید بر اینکه ایران در حوزه دیپلماسی انرژی حتی در آمریکای لاتین هم فعالیت می کند، اظهار کرد: فعال شدن در حوزه کشورهای اکو، عضویت در سازمان همکاری های شانگهای و سفرهای برون مرزی وزیر نفت از دیگر نکات بسیار مثبت در افزایش دیپلماسی انرژی دولت سیزدهم است که جای قدردانی و تشکر دارد.

 

رئیس سازمان برنامه و بودجه:

ایران آماده توسعه روابط با لهستان در بخش انرژی است

رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه سیاست آمریکا امنیت انرژی اروپا را تهدید می کند، گفت: ایران آماده توسعه روابط با لهستان بویژه در بخش انرژی است.

سیدمسعود میرکاظمی در دیدار با زبیگنیو رائو، وزیر امور خارجه لهستان گفت: ایران افزون بر ذخایر طبیعی فراوان معدنی و نفتی، دارای ظرفیت بسیار بالای نیروی انسانی متخصص است.

وی با تأکید بر اینکه نشست ها و دیدارهای مقام ها باید خروجی عملیاتی داشته باشد، افزود: ایران کشوری است که در روابط خود با دیگران زیر سلطه هیچ کشور دیگری نیست و اگر قراردادی با کشوری امضا کند، به آن پایبند خواهد بود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به تلاش آمریکا برای سلطه بر منابع هیدروکربوری جهان تصریح کرد: اگر اروپا می خواهد امنیت انرژی خود را تأمین کند، باید در راهبرد خود بازنگری داشته باشد. ایران به شرطی که طرف مقابل به صورت پایدار و دور از دخالت طرف ثالث وارد کار شود، بخشی از نیازهای اروپا را تأمین خواهد کرد.

وزیر امور خارجه لهستان نیز در این دیدار ضمن استقبال از گسترش همکاری های اقتصادی بین دو کشور گفت: ایران دارای ظرفیت های بسیار بالایی است که می تواند سبب افزایش قابل توجه سطح مراودات اقتصادی بین دو کشور شود.

زبیگنیو رائو اظهار کرد: تصویر بعضی از کشورهای اروپایی از وضع و موقعیت ایران صحیح نیست. ایران و لهستان با توجه به روابط دیرینه فرهنگی که با یکدیگر دارند، می توانند در زمینه های مختلف اقتصادی، علمی و فرهنگی همکاری خوبی داشته باشند.

 وضع فروش نفت با آغاز فعالیت دولت سیزدهم بهبود یافت

رئیس سازمان برنامه و بودجه همچنین در نشست تشریح ابعاد مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه ها گزارشی از برخی مشکلات گذشته و کسری های پیشین در زمان آغاز به کار دولت سیزدهم ارائه کرد و گفت: دولت سیزدهم در شرایطی کار خود را آغاز کرد که ناملایمات اقتصادی داخلی و خارجی فراوانی پیش روی آن قرار داشت و مدیریت مناسبی نسبت به منابع و مصارف کشور صورت نگرفته بود. 

وی افزود: با آغاز دولت سیزدهم و تلاش هایی که انجام شد، بعضی از منابع و دارایی های مسدود شده ایران در کشورهای دیگر آزاد شد و وضع فروش نفت بهبود یافت.  میرکاظمی با اشاره به افزایش قیمت جهانی برخی کالاهای اساسی و به تبع آن افزایش انگیزه برای قاچاق این اقلام از داخل کشور تصریح کرد: یکی از دلایل دولت برای اصلاح قیمت ها جلوگیری از قاچاق کالاهای اساسی و کنترل خروج از شبکه بود؛ زیرا اگر قرار بود عملکرد سال گذشته را برای امسال نیز ادامه دهیم، باید ۲۰ میلیارد دلار برای وزارت جهاد کشاورزی و چهار میلیارد دلار برای وزارت بهداشت تامین می شد.

 

 

 

گروه هفت، واردات نفت از روسیه را تحریم می کند

سران گروه هفت (G7) در نشستی از طریق ویدیوکنفرانس، درباره تحریم واردات نفت روسیه به اجماع رسیدند.

به گزارش خبرگزاری رویترز از واشنگتن، گروه هفت (G7) متعهد به ممنوعیت یا توقف واردات نفت از روسیه شدند و ایالات متحده آمریکا از تحریم ها علیه مدیران گازپروم بانک و دیگر شرکت های روس رونمایی کرد.

این اقدام نشان دهنده آخرین تلاش غرب برای اعمال فشار بر روسیه به دلیل درگیری های نظامی مسکو-کی یف است. جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا از طریق ویدیوکنفرانس به همراه ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین به نشست آنلاین سران گروه هفت پیوست تا درباره تشدید تحریم های انرژی روسیه گفت وگو کنند. سران گروه هفت در بیانیه ای مشترک اعلام کردند که ما متعهد می شویم وابستگی خود به انرژی روسیه را بتدریج قطع یا تحریم کنیم و مطمئن می شویم که این اقدام را به موقع و منظم اجرا کنیم. سران این گروه اضافه کردند: ما با هم و با شریکان خود برای تضمین تأمین انرژی پایدار جهان و قیمت های مقرون به صرفه به نفع مصرف کنندگان همکاری می کنیم. در همین حال، ایالات متحده آمریکا دور تازه ای از تحریم ها را علیه بعضی از بخش های دولتی روسیه اعمال کرد. بر اساس بیانیه وزارت خزانه داری ایالات متحده آمریکا، الکسی میلر و آندری آکیموف از مدیران تحریم شده گازپروم بانک هستند.

یک مقام ارشد دولت آمریکا به خبرنگاران گفت: این یک تحریم کامل نیست و دارایی های این بانک مسدود نمی شود و معاملات با این بانک شامل محدودیت ها نخواهد بود.

 

طرح آمریکا برای تزریق ۶۰ میلیون بشکه نفت

  ایالات متحده آمریکا از طرحی برای خرید ۶۰ میلیون بشکه نفت به منظور تزریق به ذخیره سازی های راهبردی رونمایی کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز از واشنگتن، وزارت انرژی آمریکا اعلام کرد که ایالات متحده پاییز امسال ۶۰ میلیون بشکه نفت خام برای تزریق به ذخیره سازی های راهبردی نفت خام آمریکا می خرد که نخستین گام برای تکمیل ذخیره سازی ها پس از پایین آمدن سطح آن در بهار امسال است. دولت جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا ۳۱ مارس (۱۱ فروردین ماه) اعلام کرده بود برای کمک به کاهش قیمت های انرژی که از زمان حمله روسیه به اوکراین افزایش یافته است، ۱۸۰ میلیون بشکه نفت از ذخیره سازی های راهبردی آزاد می کند. جنیفر گرانهولم، وزیر انرژی ایالات متحده آمریکا در یک بیانیه مطبوعاتی مربوط به اعلام جزییات طرح یادشده گفت: از آنجا که تصمیم گیری ها برای برداشت از ذخیره سازی های راهبردی نفت متفکرانه و قاعده مند است، باید همین رویه را در تکمیل ذخیره سازی های راهبردی پیش بگیریم تا برای انجام مأموریت در مواقع ضروری آماده باشیم.