تصمیم های جدید کمیسیون تخصصی شورای اقتصاد در حوزه انرژی
دومین نشست کمیسیون تخصصی شورای اقتصاد امسال تشکیل و تصمیم های مؤثری در حوزه انرژی تصویب شد.
دومین نشست کمیسیون تخصصی شورای اقتصاد در سال ۱۴۰۱ به ریاست سیدحمید پورمحمدی، معاون امور اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه و با حضور اعضای این کمیسیون و نمایندگان دستگاه های اجرایی ذی ربط برگزار شد. در این نشست، درخواست های شرکت ملی گاز ایران شامل اجرای طرح های توزیع گاز طبیعی در ۳۱ استان کشور و اجرای طرح احداث ساختمان مرکزی و تکمیل و بهبود پالایشگاه های گاز از محل منابع داخلی خود به استناد ماده (۸۷) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت و درخواست های وزارت نفت در خصوص سرمایه گذاری در طرح توسعه میدان های گازی مناطق مرکزی ایران، اصلاح مصوبه شورای اقتصاد در رابطه با طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت از میدان های در حال بهره برداری در چارچوب قراردادی EPD/ EPC، سرمایه گذاری در طرح بهینه سازی مصرف انرژی در ۷ هزار واحد مرغداری کشور و اصلاح مصوبه شورای اقتصاد موضوع قرارداد بیع متقابل طرح توسعه میدان نفتی مشترک آذر به استناد ماده (۱۲) قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور بررسی شد.
رئیس جمهوری در دیدار مردمی با مردم خراسان شمالی:
فروش نفت بدون ایجاد تعهد جدید برای کشور افزایش یافت
رئیس جمهوری گفت: به برکت اقتداری که مردم خلق کردند، بدون ایجاد تعهد جدید برای کشور، فروش نفت را افزایش دادیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، سیدابراهیم رئیسی در بیست وششمین سفر استانی دولت مردمی در دیدار با مردم استان خراسان شمالی با بیان اینکه از وضع زندگی مردم عزیزمان در شهر و روستا اطلاع دارم، تصریح کرد: بنده مرتب در میان مردم حضور دارم و به واقع نه تنها هیچ شبی، بلکه هیچ ساعتی نیست که از زندگی مردم غافل باشم و شبانه روز دنبال این هستیم که هرچه سریع تر مشکلات کاهش یابد.
رئیس جمهوری با بیان اینکه بزرگ ترین توفیق دولت این است که خدمتگزار مردم در ایجاد زمینه کار و فعالیت و تولید و استفاده صحیح و بهره برداری درست از امکانات و ظرفیت ها باشد، تصریح کرد: در بازدید امروز خود از مجتمع پتروشیمی دیدیم که کار ارزشمندی توسط مهندسان، کارگران و دست درکاران در حال انجام است، اما باید اصلاحاتی در آنجا اتفاق بیفتد.
رئیسی ادامه داد: نخستین تغییر ضروری در فعالیت این واحد پتروشیمی جایگزینی استفاده از پساب با آب آشامیدنی است. مقرر شد حداکثر تا پایان امسال همه زمینه ها برای جایگزینی پساب در این مجتمع فراهم شود و آب مصرفی در این واحد در اختیار مردم قرار گیرد، همچنین با سرمایه گذاری می توان افزون بر ارتقای ظرفیت تولید، فرصت های شغلی این واحد را که اکنون ۱۲۰۰ است، تا ۲ یا ۳ برابر افزایش داد.
وی در ادامه به رویارویی دولت مردمی در آغاز فعالیت خود با مشکلات مالی و کسری ۴۸۰ هزار میلیاردی بودجه اشاره و اظهار کرد: دولت همه تلاش خود را به کار گرفت تا بدون استقراض از بانک مرکزی یا چاپ پول که خود باعث تورم می شود، سال ۱۴۰۰ را پشت سر بگذارد.
رئیسی تصریح کرد: امروز به برکت اقتدار و عزتی که شما مردم خلق کردید، بدون اینکه قراردادی امضا کنیم یا تعهد جدیدی برای کشور بپذیریم، فروش نفت را به حد قابل قبولی رساندیم، در حالی که پیش تر می گفتند امکان فروش نفت نیست. تأمین کسری بودجه ۴۸۰ هزار میلیاردی و پرداخت بدهی های مربوط به گذشته از محل افزایش درآمدهای حاصل از همین افزایش فروش نفت است.
آیت الله رئیسی به آمار بانک مرکزی و مرکز آمار مبنی بر افزایش نرخ رشد اقتصادی از ۴ دهم درصد به حدود ۵ درصد در ماه های پایانی سال ۱۴۰۰ اشاره کرد و افزود: این دستاورد این نوید را می دهد که با مراقبت و پیگیری و برنامه ریزی می توان زمینه رشد اقتصادی و افزایش ارزش پول ملی را در جامعه فراهم کرد.
وی اظهار کرد: اگر پول ملی بی ارزش شود، هر چه هم حقوق افراد را افزایش دهیم، باز هم حریف تورم نمی شویم. تورم به طور حتم باید مهار شود. دولت مردمی از ابتدای کار خود به دنبال مهار شیوع کرونا، رفع کسری بودجه، تأمین مطمئن کالاهای اساسی و مهار تورم بود که این مسائل همچنان در دستور کار قرار دارند.
رئیس جمهوری همچنین در جریان این سفر از مجتمع پتروشیمی خراسان بازدید و بر ضرورت تکمیل این طرح پتروشیمی با کار جهادی و حرکت جهشی تاکید کرد.
ایران شریکی پایدار برای اتصال بریکس به گلوگاه های انرژی است
رئیس جمهوری در نشست غیرحضوری سران بریکس پلاس گفت: موقعیت کم نظیر جغرافیای سیاسی و اقتصادی، می تواند ایران را به شریکی پایدار و قابل اتکا برای اتصال بریکس به گلوگاه های انرژی و بازارهای بزرگ جهانی مبدل کند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، آیت الله سید ابراهیم رئیسی بعدازظهر جمعه(سوم تیرماه) در نشست ویدیوکنفرانسی سران کشورهای گروه بریکس پلاس که به میزبانی چین برگزار می شود، افزود: جمهوری اسلامی ایران، آمادگی دارد همه توانمندی ها و ظرفیت های خود را از جمله ذخایر کم نظیر انرژی، شبکه های حمل ونقل و ترانزیت کوتاه و ارزان، ثروتِ استثناییِ سرمایه انسانیِ آموزش دیده و نیز دستاوردهای علمیِ خیره کننده، برای نیل به اهداف بریکس به اشتراک بگذارد و این موقعیت کم نظیر جغرافیای سیاسی و اقتصادی، می تواند ایران را به شریکی پایدار و قابل اتکا برای اتصال بریکس به گلوگاه های انرژی و بازارهای بزرگ جهانی مبدل کند.
متن کامل سخنان رئیس جمهوری به شرح زیر است:
ابتدا مایلم ریاست دوره ای چین و برگزاری موفقیت آمیز نشست سران بریکس را به عالیجناب شی جین پینگ، رئیس محترم جمهوری خلق چین تبریک گفته و از ایشان و دولت چین بابت دعوت از جمهوری اسلامی ایران برای مشارکت در «بریکس پلاس» و «گفت و گوهای سطح بالا پیرامون توسعه جهانی» قدردانی کنم.
رئیس جمهور افزود: مایلم در چارچوب موضوع نشست که «مشارکت در توسعه جهانی در عصر جدید» است، نکاتی را با شما به اشتراک بگذارم.
وی اظهار کرد: جهان به هم پیوسته کنونی، با چالش هایی تازه و متنوع روبه روست که روندِ پیشرفتِ دوستی و صلح جهانی را متأثر می کند. بحران های نوظهوری مانند شیوع ویروس عالم گیر کرونا، تغییرات اقلیمی و نیز منازعات منطقه ای و بین المللی، همکاری میان کشورها را ضرورتی دوچندان بخشیده است. از سوی دیگر شاهد تجربه ها و اراده های جمعی، برای غلبه بر مشکلات هستیم که در قالب نهادها و ترتیبات جمعی، تحققِ ابتکارهایِ جمعیِ توسعه و تأمینِ منافعِ مشترکِ جهانی را تسهیل می کند. لازم است این زمینه جهانی برای نقش آفرینی مؤثرِ نهادهای چندجانبه مستقل برای نیل به توسعه همگون و صلح جهانی را تقویت کنیم.
رئیس جمهور تصریح کرد: روندهای متعارض جهانی، یکجانبه گرایی، ترجیحات ملی گرایانه و چالش هایی مانند تحریم و اقدام های قهرآمیزِ اقتصادی، اهمیت ایجاد و تقویت نهادهای نوین را در کنار سازمان ملل متحد ضروری می کند تا ضمن احترام به حاکمیت و منافع ملی کشورها، گام مهمی برای تحقق «جامعه بشری با آینده مشترک» برداشته شود.
وی تاکید کرد: بریکس به عنوان نهادی پیشرو و متشکل از اقتصادهای بزرگ نوظهور، توانسته است با ارائه الگوها و ابتکارهای مناسب، روندهایی تازه را در جهان شکل دهد. اعضای بریکس با اقتصادهای مکمل و تنوع فرهنگی، می توانند نیازهای متقابل را تأمین کنند و تجربه های ملی و بومی توسعه خود را برای تقویت رفاه و صلح جهانی با دیگران به اشتراک بگذارند. ابتکارهای اعضای بریکس از جمله «ابتکار توسعه جهانیِ» رئیس جمهوری شی جین پینگ، نمونه موفقی از نگاه جهانی برای رسیدگی به چالش های مشترک و جمعی است. نقش آفرینی مؤثر بریکس در پیشبرد اهدافی چون توسعه روابط جنوب - جنوب، اصلاحات در نظام مالی بین المللی و ارائه ایده ها و ابتکارهایی از سوی اعضای آن از جمله ابتکار کمربند - راه، تأسیس بانک توسعه جدید، با هدف ارتقای رفاه عمومی و تقویت صلح و ثبات بین المللی، نشانگر ماهیت مبتکرانه و تأثیرگذاری این نهاد در مقطع کنونی و آینده است.
سیاست ها و برنامه های بریکس که در بیانیه ها و اسناد آن انعکاس یافته، نشان می دهد این نهاد قادر است به طیف متنوعی از موضوعاتِ مرتبط با دغدغه های جوامع در حال توسعه بپردازد. دستورکارِ نشست حاضر نیز نشان دهنده پیوند مقوله توسعه با امنیت، صلح، بهداشت، محیط زیست و نوآوری است. پیشنهادهایی همانند «ابتکار امنیتِ جهانی» نیز زمینه ای مناسب برای شکل دهی به همکاری های سازمان یافته فراهم می آورد.
جمهوری اسلامی ایران عمیقاً به عدالت جهانی باور دارد و تبدیل شدن این آرمان متعالی به گفتمانی فراگیر در عرصه جهانی را ضرورتی انکارناپذیر می داند. جهان معاصر اگرچه شاهد توسعه در برخی عرصه ها بوده است، اما توسعه منهای عدالت، سبب گسترش بحران های جهانی نظیر بحران معنویت، اخلاق، خانواده، گرسنگی و گسترش شکاف فقیر و غنی و تلاش برای به حاشیه راندن تنوع فرهنگی غنی موجود در جهان شده است.
جمهوری اسلامی ایران، به عنوان کشوری با تاریخی پربار از حضور فعال در نهادها و ابتکارهای بین المللی، برخوردار از ظرفیت های گسترده اقتصادی، انسانی و طبیعی و نیز با الهام از الگوهای بومی، توانسته است، به مدد فرهنگ استقلال خواهی و حق طلبی، در مسیر توسعه ملی خود گام های ماندگاری بردارد. ما آمادگی داریم همه توانمندی ها و ظرفیت های خود را از جمله ذخایر کم نظیر انرژی، شبکه های حمل ونقل و ترانزیت کوتاه و ارزان، ثروتِ استثناییِ نیروی انسانیِ آموزش دیده و نیز دستاوردهای علمیِ خیره کننده، برای نیل به اهداف بریکس به اشتراک گذاریم. این موقعیت کم نظیر جغرافیای سیاسی و اقتصادی، می تواند ایران را به شریکی پایدار و قابل اتکا برای اتصال بریکس به گلوگاه های انرژی و بازارهای بزرگ جهانی مبدل کند.
در پایان مایلم ضمن تشکر از همه اعضای بریکس، بار دیگر خرسندی خود را از حضور در این نشست ابراز داشته و آمادگی نمایندگان دولت جمهوری اسلامی ایران را برای مشارکت فعال در دیگر نشست های بریکس اعلام می کنم.
وزیر امور اقتصادی و دارایی:
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه هم اکنون درآمدهای حاصل از فروش نفت پس از ۹۰ روز وصول می شود، گفت: موانع موجود برای دریافت منابع حاصل از فروش نفت که به دلیل تحریم ها وجود داشت، تا حد خوبی برطرف شده است.
به گزارش شانا و به نقل از ایرنا، سیداحسان خاندوزی روز سه شنبه (۳۱ خردادماه) درباره منابع وصول شده از عراق و سرنوشت بدهی کره جنوبی به ایران اعلام کرد: در قانون بودجه ۱۴۰۰ حدود ۲۰۰ هزار میلیارد تومان درآمد دولت به درآمدهای نفتی گره خورده بود. وی افزود: مقدار صادرات و درآمدهای ریالی حاصل از فروش آن در سال ۱۴۰۰ بیش از سال ۹۹ بود و این رقم غیر از دیگر درآمدها بود که نشان داد دولت با وجود تنگناها، با تکاپو و تلاش بیشتر توانست مقدار فروش نفت خود را افزایش دهد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی ادامه داد: اکنون درآمدهای حاصل از فروش نفت پس از ۹۰ روز وصول می شود و بحمدالله منابعی هم وجود داشت که به دلیل تحریم ها وصول نمی شد؛ اما این موانع تا حد زیادی برطرف شده است.
خاندوزی اظهار کرد: اگرچه روند تولید و صادرات مطلوب است؛ اما برای محقق شدن اهداف بودجه نیازمند توفیقات بیشتری هستیم که امیدواریم با توجه به حذف ارز ترجیحی در پایان سال همه تعهدها انجام شده باشد. وی درباره برنامه دولت برای مدیریت رشد نقدینگی در سال ۱۴۰۱ گفت: با توجه به افزایش سطح عمومی قیمت ها و با وجود افزایش نقدینگی ۱۴۰۰ نسبت به سال پیش، افزایش پایه پولی را شاهد بودیم.
سخنگوی دولت:
سوآپ گاز معامله ای برد - برد است
سخنگوی دولت گفت: ثمره سوآپ گازی از سوی مردم دیده شد، معامله برد - برد همین است؛ اما در دولت گذشته با توهم اینکه نیازی به آنها نداریم، این کار عملی نشد. به گزارش شانا، علی بهادری جهرمی شنبه (۲۸ خردادماه) در برنامه جهان آرا که از شبکه افق پخش شد، گفت: دولت جمهوری اسلامی هیچگاه میز مذاکره را ترک نکرده است. دولت از اساس حق و صلاحیت ندارد از حقوق ملت ایران عدول کند؛ اما همزمان با مذاکرات، توانمندی هایمان را در دیگر حوزه های سیاست خارجی همانند همکاری با کشورهای همسایه فعال کرده ایم. وی با بیان اینکه خاطرات تلخی در ادوار مختلف نقل می شود که برخی کشورها آماده همکاری بودند، همانند چین که آمادگی سرمایه گذاری ۵۰ میلیارد دلاری داشت؛ اما به آن پشت پا زدند، افزود: ثمره سوآپ گازی از سوی مردم دیده شد، معامله برد - برد همین است؛ اما در دولت گذشته با توهم اینکه نیازی به آنها نداریم، این کار عملی نشد. سخنگوی دولت درباره وصول مطالبات گازی از عراق اظهار کرد: درباره وصول طلب گازی از عراق، مردم خودشان می دانند که امتیازی در کار نیست. طلبی هم که وصول شده، برای دوره گذشته است. هر آنچه اکنون فروخته شده، پولش دریافت می شود.بهادری جهرمی گفت: اگر در سیاست خارجی، پشتوانه دولت به مردم باشد و نگاهش این باشد که اگر این فرصت نشد، به دنبال فرصت دیگری برود، همچنین پرتلاش تر باشد، آن وقت نتیجه حاصل می شود و بازارهای جدیدی نیز به دست می آید.
معاون اقتصادی رئیس جمهوری:
سرمایه گذاری در صنایع پایین دستی پتروشیمی ضروری است
معاون اقتصادی رئیس جمهوری گفت: باید ۱۰ برابر سرمایه تخصیص یافته به ساخت مجتمع های پتروشیمی، در صنایع پایین دستی این صنعت سرمایه گذاری شود.
محسن رضایی روز سه شنبه (۳۱ خرداد) در همایش فرصت ها و چالش های خوزستان در تحقق شعار سال با بیان اینکه آمریکا و اروپا هنوز قدرت ایران را نپذیرفته اند، گفت: کنار گذاشتن ملت ایران در امنیت و پیشرفت جهانی جبران ناپذیر است، از این رو آنها راهی غیر از پذیرفتن این موضوع ندارند.
وی تصریح کرد: تجارت و تولید می تواند ۲ برابر کشورهای دیگر برای ما ایجاد ثروت کند و خوزستان در این موضوع سرآمد است. استان خوزستان با قرار گرفتن در شمال غرب خلیج فارس که بخش مهمی از تجارت دنیاست، فرصت ها و ظرفیت های مهمی دارد.
معاون اقتصادی رئیس جمهوری اظهار کرد: ما محصولات پتروشیمی را تولید می کنیم و به صورت خام به دنیا می فروشیم، در حالی که بیش از ۷ هزار کالای پایین دستی از این مواد تولید می شود، بنابراین باید در کنار احداث پتروشیمی، به میزان ۱۰ برابر در صنایع پایین دستی سرمایه گذاری کرد. ما کار سخت را انجام می دهیم، اما کار آسان را که ثروت بیشتری دارد، از دست می دهیم که پژوهشگران و دانشگاه ها می توانند در این باره راه حل ارائه دهند.
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی اعلام کرد:
تحویل حواله های قیر به دستگاه های اجرایی تا پایان تیر
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس گفت: در نشست این کمیسیون مقرر شد وزارت نفت حواله های قیر صادرشده در سال ۱۴۰۰ به مقدار ۴۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال را حداکثر تا پایان تیرماه تحویل دستگاه های اجرایی دهد.
به گزارش شانا، عبدالجلال ایری در تشریح نشست روز سه شنبه (۳۱ خردادماه) کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی که با حضور جواد اوجی، وزیر نفت و علی نیکزاد، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی برگزار شد، گفت: این نشست به منظور بررسی وضع اجرای بند (ز) تبصره (یک) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ کل کشور درباره اختصاص قیر به دستگاه های اجرایی برای اجرای پروژه های عمرانی و عملیات راهسازی برگزار شد. وی افزود: در این نشست مقرر شد وزارت نفت حواله های صادرشده در سال ۱۴۰۰ را حداکثر تا پایان تیرماه ۱۴۰۱ تحویل دستگاه های اجرایی دهد. سخنگوی کمیسیون عمران مجلس تصریح کرد: وزارت نفت متعهد شد تا زمان تصمیم گیری نهایی پیرامون لایحه پیشنهادی دولت (برای اصلاح بند (ز) قانون بودجه سال ۱۴۰۱ از تیرماه ۱۴۰۱ وکیوم باتوم امسال را حداکثر تا اسفندماه به مقدار ۱۹۰ هزار میلیارد ریال تحویل دستگاه های اجرایی دهد. ایری اظهار کرد: طرح پیشنهادی دولت و نمایندگان حاضر در نشست از طریق کمیسیون انرژی یا عمران حداکثر تا یک ماه تصویب خواهد شد. دولت با این طرح موافقت کرده و وزیر را به عنوان نماینده دولت به مجلس شورای اسلامی معرفی خواهد کرد. با توجه به اینکه بعضی دستگاه ها در دریافت حواله قیر خود کوتاهی می کنند، کمیسیون عمران با جدیت بر عملکرد دستگاه ها در این حوزه نظارت کرده و در صورت مشاهده تخلف و کوتاهی با قاطعیت برخورد خواهد کرد.
رونمایی از کتاب «تاریخ اوپک» در بغداد
اوپک به مناسبت ۶۰ سالگی این سازمان، کتابی تاریخی با عنوان «اوپک ۶۰ ساله و فراتر از آن؛ داستان شجاعت، همکاری و تعهد» را در بغداد رونمایی کرد.
به گزارش شانا و به نقل از دبیرخانه سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، آیین رونمایی از کتاب «تاریخ اوپک» روز یکشنبه (۲۹ خردادماه) در سالن الشعب در منطقه باب المعثم بغداد، محل تأسیس این سازمان در سپتامبر سال ۱۹۶۰ میلادی و در حاشیه ششمین دوره مجمع بین المللی عراق با حضور محمد سانوسی بارکیندو، دبیرکل کنونی اوپک، احسان عبدالجبار اسماعیل، وزیر نفت عراق و مقام های ارشد نفتی عراق برگزار شد. کتاب «تاریخ اوپک» به همت دبیرخانه اوپک و به مناسبت بزرگداشت شصتمین سالروز تأسیس این سازمان تهیه شده و هدف آن، ارائه تاریخچه اوپک، اهداف و دستاوردهای این سازمان در ۶ دهه نخست به خوانندگان است. این کتاب به دو بخش تقسیم شده است: «تحلیل ۶۰ سال» و «مسائل درهم تنیده» که بخش نخست، به بررسی کامل تاریخ اوپک از جمله وقایع کلیدی پیش از تأسیس می پردازد، در حالی که بخش دوم، مسائل مهم برای مأموریت و کار سازمان، مانند گفت وگوی بین المللی و توسعه پایدار را بررسی می کند.
عبدالجبار: عراق زادگاه اوپک است
احسان عبدالجبار اسماعیل، وزیر نفت عراق در این آیین گفت: رونمایی از کتابی ویژه به مناسبت شصتمین سالروز تأسیس این سازمان در عراق، افتخاری بزرگ برای مردم این کشور، بویژه شهر بغداد است. وی با اشاره به تأسیس اوپک در سپتامبر ۱۹۶۰ در بغداد تأکید کرد: اوپک در نتیجه چشم انداز اعضای مؤسس آن پا به عرصه ظهور گذاشت. وزیر نفت عراق ادامه داد: این واقعیت که عراق زادگاه اوپک است، مایه غرور همه مردم این کشور است. ما به نقش خود به عنوان یک عضو مؤسس افتخار می کنیم. عبدالجبار تصریح کرد: ما از اینکه دولت عراق حمایت مالی این کتاب را عهده دار شده است، خرسندیم و امیدواریم این کتاب، مرجعی مفید برای نسل های آینده باشد که به دنبال آشنایی بهتر با سازمان ما هستند. وی تأکید کرد: این کتاب نشان دهنده دستاوردی منحصربه فرد است. تحقیقات برای نگارش کتاب بسیار دقیق بوده و دستاوردهای بسیار اوپک در طول تاریخ را به نمایش می گذارد.
بارکیندو: هفت چرخه اصلی بازار را دیده ایم
دبیرکل اوپک در این آیین، طی سخنان کوتاهی از دستاوردهای پرشمار این سازمان طی ۶ دهه گذشته تجلیل کرد. بارکیندو گفت: ما در کنار هم و در قالب یک سازمان، راهی طولانی را پیموده ایم، شاهد فراز و نشیب های زیادی بوده ایم، هفت چرخه اصلی بازار را دیده ایم، از جمله آخرین مورد در پی شیوع ویروس عالم گیر کرونا، ما به عنوان بخش جدایی ناپذیر از بازارهای جهانی نفت خام تکامل یافته ایم.
وی با یادآوری اینکه جامعه انرژی و ما شاهد نوشته های زیادی درباره اوپک هستیم، تصریح کرد: تأکید بر این نکته ضروری است که از نظر تاریخچه ای، این سازمان بسیار بیشتر از یک ضمیمه به تاریخ نفت است.
دبیرکل اوپک ادامه داد: این داستان خانواده ای از ملت ها، مردم، جمعیت ها، احساسات و عواطف کشورهای غنی از فرهنگ و میراث و مبارزه گروهی از کشورهای در حال توسعه برای ادای حق مسلم همه کشورها به منظور اعمال حاکمیت دائمی بر منابعشان و استفاده از آنها به نفع توسعه ملی است.
بارکیندو گفت: تاریخچه اوپک بر ناملایماتی که این سازمان با آن روبه رو بوده، چالش های پشت سر گذاشته، دستاوردها و ارزشی که برای گفت وگو و همکاری با دیگر ذی نفعان صنعت نفت از جمله تولیدکنندگان و مصرف کنندگان قائل است، تأکید دارد.
اوپک طی ۱۰ تا ۱۴ سپتامبر سال ۱۹۶۰ در عراق طی نخستین نشست اوپک که از آن به عنوان «نشست بغداد» یاد می شود، با حضور نمایندگانی از اعضای مؤسس از جمله ایران، عراق، کویت، عربستان سعودی و ونزوئلا به طور گسترده تأسیس شد.