شرکت گاز استان آذربایجان شرقی از نمونه شرکت های گازی است که با همکاری و تعامل سازنده با سپاه پاسداران در عرصه های سازندگی، عمران، آبادانی و توسعه کشور حضوری فعال و سازنده داشته و این همکاری زمینه ساز تقویت توان در عمل به مسئولیت اجتماعی در عرصه های مختلف بوده است.
اهتمام به ایجاد فرصت های همکاری در زمینه بهبود سرمایه های اجتماعی، رشد دانش و آگاهی، حمایت و مشارکت اجتماعی، آموزش فرهنگ شهروندی در ارتباط با مصرف گاز و جلوگیری از آسیب های ناشی از مصرف غیرایمن و غیراستاندارد، از مهم ترین محورهای این نوع از همکاری مورد اشاره بوده است.
پالایشگاه سرخون و قشم نیز در جنبه های مختلف اقتصادی، اجتماعی و محیط زیستی اقدام های قابل توجهی را انجام داده است. نمونه برداری از پساب خروجی تصفیه خانه صنعتی پالایشگاه و خروجی دودکش ها، نگهداری و توسعه فضای سبز، کاهش قابل توجه گازهای گلخانه ای، کاشت نهال در روستاها و همکاری با جوامع محلی در زمینه اهدای سطل زباله و جمع آوری زباله ها از اقدام های انجام شده همسو با عمل به مسئولیت های اجتماعی در زمینه محیط زیست بوده است.
توزیع کمک های مؤمنانه شامل اقلام غذایی به آسیب دیدگان از شیوع ویروس کرونا، اهدای لباس به سالمندان در اختیار گذاشتن اماکن ورزشی به تیم فوتبال آقایان و اهمیت به ورزشکاران جامعه، تهیه و توزیع بسته های آموزشی شامل لوازم التحریر و بازی های فکری به دانش آموزان جامعه محلی و حمایت از روستاهای همجوار پالایشگاه در عرصه ورزش از دیگر خدمات این شرکت بوده است.خرید تجهیزات مصرفی عمومی پالایشگاه از استان، حمایت از شرکت های دانش بنیان و مراکز دانشگاهی استان، استفاده از متخصصان بومی در جریان تعمیرات اساسی، به کارگیری و تقویت پیمانکاران بومی، دیدار و همکاری با مسئولان استانی تنها بخشی از دیگر خدمات این شرکت با نگاه مسئولانه به جامعه محلی است.
حمایت پالایشگاه ها از جوامع محلی
شرکت های پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران به منظور گسترش فعالیت های عام المنفعه در مسیر حمایت از جوامع محلی، فعالیت های متعددی را اجرایی کرده است. نیازسنجی برای گسترش فضاهای آموزشی، کمک به توسعه زیرساخت ها، تامین آب و برق مورد نیاز ساکنان بومی، بازسازی و تجهیز مراکز درمانی از نمونه اقدام های خطیر و مهم این شرکت به منظور تحقق اهداف عمل به مسئولیت اجتماعی به شمار می رود. دستیابی به توسعه پایدار، افزایش رضایت عمومی، بالا رفتن سرمایه های اجتماعی و کیفی سازی خدمات ارائه شده به مردم را می توان از بارزترین دستاوردهای شرکت پالایش و پخش یاد کرد.
همچنین تجهیز شبکه درمان هرمزگان از سوی پالایشگاه ستاره خلیج فارس، احداث بیمارستان تخصصی کودکان با اعتباری بالغ بر هزار و 650 میلیارد ریال از سوی پالایشگاه بندرعباس، مشارکت پالایشگاه ستاره خلیج فارس در زمینه رهایی زندانیان جرائم غیرعمد، راه اندازی کلینیک تخصصی دندانپزشکی جزیره لاوان، اهدای تندیس طلایی مسئولیت اجتماعی به پالایشگاه تهران و اهدای نشان سفیر و مروج مسئولیت اجتماعی به پالایشگاه ستاره خلیج فارس نیز از دیگر اقدام های عام المنفعه شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران در ایفای مسئولیت اجتماعی است.
فعالیت های پتروشیمی در مسیر رونق و آبادانی
شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران به همراه شرکت های تابع خود، در ایفای مسئولیت های اجتماعی نیز اقدام های گسترده ای اعم از نوسازی مدارس، افزایش سرانه فضاهای آموزشی، ورزشی و درمانی، راهسازی، توانمندسازی نیروهای بومی، آب رسانی و اجرای پروژه های دفع فاضلاب شهری و توسعه منابع طبیعی انجام داده است و پیرو تأکید وزارت نفت، این مهم همچنان با اولویت دنبال می شود. به این منظور سند استراتژی مسئولیت های اجتماعی صنعت پتروشیمی با استفاده از مشاوران ذی صلاح و بهره گیری از ظرفیت های گروه های ذی نفع و نخبگان با چشم انداز «صنعت پتروشیمی، برترین صنعت در توسعه پایدار» تدوین شده است تا از این رهگذر بتواند این مهم را با جدیت بیشتری به سرانجام برساند.
اختصاص بودجه به منظور راه اندازی زيرساخت هاي حمل ونقل بهبهان، آبرسانی به روستاهای بخش مرکزی، سرمایه گذاری 3.6 میلیون یورویی به منظور بازیابی پساب از نمونه خدمات عام المنفعه ای است که در زمان اجرای طرح بیدبلند خلیج فارس مورد تاکید بوده است.
همچنین در زمان عملیاتی شدن طرح پروپیلن اروند، احداث ساختمان برای اشتغال زنان بی سرپرست و بدسرپرست و تحویل به سازمان بهزیستی استان مرکزی و نیز نوسازی مدارس روستای کزار با تلاشی مضاعف پیگیری و اجرایی شده است. خرید تجهیز مربوط به آب شیرین کن برای تامین آب آشامیدنی شهرستان به مبلغ 400 هزار یورو، کمک به کارگاه خوداشتغالی قالی بافان بانوان، آب رسانی به روستاهای محروم، اهدای 2 هزار اصله نهال به اداره محیط زیست، اهدای 100 تخته فرش به ستاد اقامه نماز جمعه، پرداخت دیه به منظور آزادی تعدادی از زندانیان جرائم غیرعمد نیز از نمونه فعالیت ها در حوزه مسئولیت اجتماعی است که تحقق آن در مسیر اجرای طرح بازیابی اتان شرکت پتروپالایش کنگان برنامه ریزی شده است.
عرضه قير تهاتري در قالب تبصره قانون بودجه سال گذشته با هدف کمک به اجراي پروژه هاي راه سازي و تامين قير براي راه هاي روستايي نیز از دیگر اقدام مسئولانه اجتماعی است که در دستور کار صنعت پتروشیمی قرار داده شده است.
بورسیه تحصیلی برای نخبگان، کمک به تأمین برق مورد نیاز، مشارکت در ساخت دانشکده فنی مهندسی جم، ساخت واحدهای مسکونی برای مددجویان، ساخت دبیرستان ۱۲ کلاسه در ماهشهر، کمک به مراکز درمانی، تامین بسته های لوازم التحریر برای دانش آموزان، ارائه خدمات درمانی رایگان، بهره برداری از سی تی اسکن و مخزن اکسیژن، مشارکت در تأمین آب روستاهای سیستان و بلوچستان، بهره برداری از طرح های بهداشتی، عمرانی و آموزشی در پردیس جم و طرح های خدمات محور هلدینگ خلیج فارس در عسلویه و ماهشهر نیز از دیگر اقدام های حوزه مسئولیت اجتماعی است که مورد تاکید شرکت های فعال در حوزه صنعت پتروشیمی کشور بوده است.
خدمات رسانی نفت به بیماران کرونایی
سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت نیز همچون دیگر شرکت های تابع صنعت نفت کشور در امر خدمات رسانی به جوامع محلی همواره پیشگام بوده و از هیچ تلاشی در این زمینه فروگذار نکرده است. اقدام های بی شائبه این سازمان در زمان همه گیری ویروس کرونا قابل ستایش است و توانست تا حد بسیار مطلوبی در امر خدمات رسانی درمانی به هموطنان محلی بومی و غیربومی، نقش حمایتی ایفا کند.
مشارکت فعال در ارائه خدمات پیشگیرانه سلامت و آموزش بهداشت، اجرای طرح های آموزشی بهداشت در مناطق محروم، ارائه خدمات پیشگیرانه سلامت خانواده و طب صنعتی به جمعیت، ارائه مداوم خدمات درمانی به مردم بومی بویژه نواحی کم برخوردار کشور، بهره گیری از منابع محلی موجود تا حد امکان، بهره گیری از نیروی انسانی بومی در قالب شرکت های تامین نیروی انسانی و اولویت خرید ملزومات از جوامع محلی با رعایت صرفه و صلاح، از جمله مهم ترین رئوس اقدام های سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت کشور در حوزه خدمات عام المنفعه به شمار می آید.
بر اساس این گزارش، بازآرایی امکانات و تسهیلات بهداشتی و درمانی و خرید تجهیزات برای مقابله با همه گیری ویروس کرونا، راه اندازی آزمایشگاه پی سی آر در شهرهای تهران، اهواز، ماهشهر، آماده سازی آزمایشگاه ویروس شناسی عسلویه، اهدای 20 دستگاه ونتیلاتور به دانشگاه علوم پزشکی اهواز، انتخاب بیمارستان نفت ماهشهر به عنوان بیمارستان معین کرونا و بستری بیش از هزار و 200 بیمار غیرشرکتی، اهدای تجهیزات حفاظت فردی به مردم بومی و مناطق محروم پیرامونی در ماهشهر، بوشهر و خارک، شمالغرب و گچساران، راه اندازی و اداره نقاهتگاه های بیماران کرونا200 تخت قرنطینه و 75 تخت نقاهتگاه در منطقه عملیاتی عسلویه، پوشش کامل واکسیناسیون کووید19 کارکنان در جزایر، سکوهای نفت و گاز، مناطق عملیاتی و غیرعملیاتی مشارکت در کمیته های دانشگاهی یا شهری برای کنترل و پیشگیری از شیوع کرونا در 4 منطقه بهداشت و درمان بوشهر و خارک، شمال، شمالغرب و گچساران، واکسیناسیون بازنشستگان و دیگر گروه های سنی در مناطق جنوب کشور و فعال کردن کلینیک تنفسی و ایجاد لاین خاکستری در ورودی همه مراکز نیز از دیگر موارد مود تاکید سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت در زمان پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا بوده است.