رئیس جمهوری:
عقب ماندگی ها در برداشت از میدان های مشترک با تلاش های وزارت نفت جبران شد
رئیس جمهوری گفت: خوشبختانه امروز با ابتکار عمل و تلاش های همکاران وزارت نفت، عقب ماندگی ها در برداشت از میدان های مشترک جبران شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، سیدابراهیم رئیسی در نشست روز یکشنبه (۱۲ تیرماه) هیأت دولت به ضرورت افزایش تولید نفت و گاز طبیعی برای پاسخ به نیازهای صادراتی بویژه در میدان های مشترک تاکید کرد و گفت: میدان های مشترک، ذخایر ملی کشور است و دولت در صیانت از این ذخایر از هیچ تلاشی فروگذار نخواهد کرد. خوشبختانه امروز با ابتکار عمل و تلاش های همکاران وزارت نفت، عقب ماندگی ها در برداشت از میدان های مشترک جبران شده است.
وی به بهره برداری از ۲۰۹ طرح صنعتی و معدنی، همزمان با روز ملی صنعت و معدن اشاره کرد و افزود: تکمیل حلقه های زنجیره ارزش مواد معدنی، یکی از برنامه های مهم تحولی دولت است. در این زمینه برنامه ریزی جدی کرده ایم و لازم است ابعاد این حرکت به کمک رسانه ها برای افکار عمومی تبیین شود.
رئیس جمهوری ارائه جزئیات طرح های افتتاح شده به مردم را امیدآفرین خواند و از مسؤولان امر خواست جزئیات این کار بزرگ، اعم از تعداد واحدهای فعال شده، رقم سرمایه گذاری و اشتغالزایی و نتایج آن را با مردم در میان بگذارند.
رئیس مجلس شورای اسلامی:
تبادلات تجاری در حوزه انرژی از فرصت های مناسب همکاری ایران و آذربایجان است
رئیس مجلس شورای اسلامی تبادلات تجاری در حوزه انرژی، برق و گاز را از فرصت های مناسب در حوزه همکاری های ایران و آذربایجان دانست. به گزارش خانه ملت، محمدباقر قالیباف روز دوشنبه (۱۳ تیرماه) در دیدار با جیحون بایرام اف، وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان، با اشاره به نزدیکی فرهنگی، دینی و اقتصادی دو کشور گفت: سیاست قطعی دولت سیزدهم و مجلس یازدهم در جمهوری اسلامی ایران، توسعه روابط با کشورهای همسایه است و این توسعه باید همه جانبه باشد.
وی تبادلات تجاری در حوزه انرژی، برق و گاز را از فرصت های مناسب در حوزه همکاری های دو کشور برشمرد و به توافقی که سال گذشته همسو با دسترسی به نخجوان از مسیر ایران انجام شده، اشاره کرد و افزود: هرچه زودتر باید این امکان برای همکاری های عمیق هر دو کشور فراهم شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با توجه به شرایط کنونی، باید همه کشورهای منطقه و قفقاز به سوی صلح و ثبات حرکت کنند، تصریح کرد: با هر موضوعی که به امنیت و صلح منطقه آسیب بزند، مخالف هستیم.
جیحون بایرام اف نیز در این دیدار با تأکید بر ضرورت استفاده از ظرفیت های دو کشور برای تکمیل پروژه های موجود و تعریف پروژه های جدید، به قرارداد سوآپ گازی میان ترکمنستان و جمهوری آذربایجان از مسیر ایران اشاره کرد و گفت: باید همکاری ها در حوزه ساخت و تکمیل سدها و نیروگاه های برق آبی، پیگیری شود.
وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان اعلام کرد: با توجه به تجارب ارزنده ایران و نزدیکی این کشور از نظر جغرافیایی با آذربایجان باید شرایط همکاری های اقتصادی و تجاری فراهم شود که برای تحقق این مهم برای سرمایه گذاران ایرانی معافیت ها و امتیازهایی پیش بینی شده است.
سخنگوی دولت با اشاره به توسعه میدان آزادگان از سوی منابع داخلی:
هم افزایی ظرفیت های بی شمار ملی تحریم های غیرقانونی را خنثی می کند
سخنگوی دولت با انتشار مطلبی در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: انجام کارهای بزرگ، با باور به توان داخلی و اراده قوی شدنی است. به گزارش شانا، علی بهادری جهرمی با اشاره به توییت جواد اوجی، وزیر نفت درباره طرح توسعه یکپارچه میدان نفتی مشترک آزادگان، با تأمین مالی ۷ میلیارد دلاری بانک های دولتی و خصوصی، هلدینگ های اقتصادی و صندوق توسعه ملی و با هدف افزایش تولید این میدان به ۵۷۰ هزار بشکه در روز در توییترش نوشت: «انجام کارهای بزرگ با باور به توان داخلی و اراده قوی، شدنی است. هم افزایی ظرفیت های بی شمار ملی می تواند تحریم های غیرقانونی را خنثی کند.»
گامی نو در مسیر توسعه سی ان جی
سورن پلاس دوگانه سوز به عنوان جایگزین تاکسی های سمند رونمایی شد
خودروی دوگانه سوز سورن پلاس به منظور توسعه صنعت سی ان جی در کشور در حاشیه نمایشگاه شهر هوشمند رونمایی شد و بزودی جایگزین تاکسی های سمند می شود.
آیین رونمایی خودروی دوگانه سوز سورن پلاس صبح روز سه شنبه (۱۴ تیرماه) با حضور رضا کاظم نژاد، سرپرست پژوهش و فناوری شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی و مهدی خطیبی، مدیرعامل ایران خودرو در حاشیه سومین نمایشگاه شهر هوشمند غرفه سازمان دهیاری ها و شهرداری ها واقع در محل مصلای تهران برگزار شد.
خودروی دوگانه سوز سورن پلاس همسو با اجرای قرارداد تولید ۴۵ هزار خودروی تاکسی و وانت دوگانه سوز تولید شده و با بررسی و طراحی ایمنی و امکانات رفاهی، از مردادماه با جایگزین شدن خودروهای تاکسی سمند در اختیار مصرف کنندگان قرار خواهد گرفت.
قرارداد حمایت مالی تولید ۴۵ هزار خودروی وانت و تاکسی دوگانه سوز (اعم از ۴۰ هزار دستگاه خودروی تاکسی و ۵ هزار دستگاه خودروی وانت) آذر سال گذشته بین شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی و ایران خودرو امضا شد.
این قرارداد براساس مصوبه شورای اقتصاد مبنی بر طرح حمایت از تولید و تبدیل کارخانه ای و کارگاهی خودروهای دوگانه سوز عمومی، تاکسی، ون (تاکسی)، وانت و مسافربر شخصی بنزینی به سی ان جی سوز و به منظور جایگزینی استفاده از گاز طبیعی به عنوان سوخت پاک امضا شد.
در نشست شورای اقتصاد انجام شد
بررسی درخواست های وزارت نفت
درخواست های وزارت نفت شامل مواردی همچون تولید زودهنگام میدان نفتی چنگوله، احیای چاه های نفتی کم بازده غیرفعال، توسعه میدان های گازی مناطق مرکزی ایران، همچنین تکمیل و بهبود پالایشگاه های گازی در نشست شورای اقتصاد بررسی شد.
به گزارش سازمان برنامه و بودجه، نشست شورای اقتصاد به ریاست محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهوری و با حضور مسعود میرکاظمی، رئیس سازمان برنامه و بودجه و اعضای این شورا، رؤسا و نمایندگان دستگاه های اجرایی متقاضی مصوبات شورای اقتصاد و مدیران و کارشناسان سازمان برنامه و بودجه کشور برگزار شد.
در این نشست، ابتدا درخواست های وزارت نفت شامل مسائل «تولید زودهنگام میدان نفتی چنگوله»، «احیای چاه های نفتی کم بازده غیرفعال، بسته توسط شرکت های فناور» و «توسعه میدان های گازی مناطق مرکزی ایران» به استناد ماده (۱۲) قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور، همچنین «تکمیل و بهبود پالایشگاه های گازی» به استناد ماده (۸۷) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در ادامه این نشست، درخواست های مربوط به وزارت نیرو در خصوص احداث بخش بخار نیروگاه های گازی (شامل نیروگاه های سلطانیه، زاگرس، خلیج فارس، گلستان، سمنان، خرمشهر و شهید کاوه) به استناد ماده (۱۲) قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور مطرح و بررسی شد.
افزایش بیش از ۲ دلاری قیمت سبد نفتی اوپک
قیمت سبد نفتی اوپک دیروز (دوشنبه، ۱۳ تیرماه) با افزایش بیش از ۲ دلاری از ۱۱۵ دلاری گذشت. به گزارش دبیرخانه سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، قیمت سبد نفتی اوپک دیروز ۱۱۵ دلار و ۳۰ سنت ثبت شد، در حالی که جمعه (۱۰ تیرماه) ۱۱۳ دلار و ۲۰ سنت بود. سبد نفتی اوپک شامل ۱۳ نوع نفت خام اعضای این سازمان از جمله مخلوط الجزایر، گیراسول آنگولا، سبک رابی گابن، میناس اندونزی، سنگین ایران، سبک بصره، صادراتی کویت، السیدر لیبی، سبک بونی نیجریه، سبک عربی عربستان، موربان امارات، مری ونزوئلا و جنو کنگوست. قیمت نفت خام شاخص برنت و وست تگزاس اینترمدیت (WTI) نیز روز (سه شنبه، ۱۴ تیرماه) و تا لحظه انتشار این خبر به ترتیب ۱۱۲ دلار و ۱۳ سنت و ۱۰۸ دلار و ۵۰ سنت به ازای هر بشکه بود.
اعتصاب کارگران نفت و گاز نروژ آغاز شد
با آغاز نخستین روز از اعتصاب های کارگران فعال در بخش فراساحلی نروژ، تولید نفت و گاز این کشور کاهش یافت. به گزارش خبرگزاری رویترز، کارگران بخش فراساحلی صنعت نفت و گاز نروژ روز سه شنبه (۱۴ تیرماه) نخستین روز از اعتصاب برنامه ریزی شده خود را به دلیل مسائل مربوط به دستمزد آغاز کردند؛ اقدامی که می تواند تولید گاز این کشور را حدود یک سوم کاهش دهد و کمبود عرضه این نوع از انرژی را همزمان با تنش ها در اوکراین تشدید کند. بر اساس محاسبه های رویترز با توجه به برنامه های اعضای اتحادیه کارگران مبنی بر افزایش تدریجی اعتصاب ها در روزهای آینده، ممکن است حدود ۱۵ درصد از تولید نفت نروژ نیز تا روز شنبه (۱۸ تیر ماه) کاهش یابد. به دلیل آنکه نروژ، دومین تأمین کننده انرژی اروپا پس از روسیه، تأمین کننده ای قابل اعتماد و قابل پیش بینی به شمار می رود، تقاضا برای نفت و گاز این کشور زیاد است، بویژه با توجه به اینکه جریان گاز از خط لوله نورد استریم یک روسیه از تاریخ ۱۱ ژوئیه (۲۰ تیر ماه) به مدت ۱۰ روز متوقف می شود. آدون اینگوارتسن، رهبر اتحادیه کارگران نفت و گاز لدرن، در گفت وگویی ضمن اعلام آغاز اعتصاب ها، گفت: این اتحادیه اعتصاب ها را افزایش خواهد داد تا کارفرمایان را برای برآورده کردن درخواست افزایش دستمزد به منظور جبران تورم فزاینده تحت فشار قرار دهد. وزارت کار نروژ بار دیگر تأکید کرد که این رویداد را به دقت دنبال می کند و دولت می تواند در شرایط خاص برای توقف هرگونه اعتصاب مداخله کند. شرکت انرژی اکوینور نروژ روز سه شنبه اعلام کرد: تولید نفت و گاز ۸۹ هزار بشکه معادل نفت در روز کاهش می یابد که از این میزان، ۲۷ هزار و ۵۰۰ بشکه معادل نفت در روز مربوط به تولید گاز می شود. این اتحادیه روز پنجشنبه (9 تیرماه) اعلام کرد: اعضا به توافق مربوط به دستمزد کارگران رأی منفی داده اند و اعتصاب خود را از روز پنجم ژوئیه آغاز خواهند کرد. اتحادیه لدرن همچنین روز جمعه گفت، چنانچه توافقی حاصل نشود، درگیری ها از ششم ژوئیه بشدت افزایش می یابد. این اتحادیه همچنین اعلام کرد که احتمال دارد فعالیت ۶ میدان نفتی در روز دوم اعتصاب ها متوقف شود. محاسبه ها بر مبنای تولید رسمی نروژ نشان می دهد در صورت وقوع این اتفاق، حدود ۳۲۰ هزار بشکه معادل نفت در روز معادل حدود ۸ درصد از تولید نفت این کشور کاهش خواهد یافت.