وزیر نفت تأکید کرد
ضرورت سرمایه گذاری سود سالانه سهامداران در طرح های توسعه ای پالایشی
وزیر نفت با بیان اینکه سهامداران پالایشگاه های کشور باید عمده سود سالانه خود را در طرح های توسعه ای و کیفی سازی محصولات پالایشگاه ها سرمایه گذاری کنند، تأکید کرد: اگر این اتفاق رقم نخورد در سال های آینده به لحاظ مسائل محیط زیستی این سهامداران هستند که بی شک زیان خواهند کرد.
جواد اوجی در حاشیه نشست مشترک با مدیران عامل شرکت های خصوصی و خصولتی پالایشی کشور گفت: وزارت نفت هر ماه نشستی را به منظور پیگیری روند ساخت پالایشگاه های نفت نو و طرح های کیفی سازی در پالایشگاه موجود برگزار می کند، در این نشست ها موانع و مشکلات طرح های توسعه ای در بخش پالایشگاهی کشور به شدت پیگیری می شود.
وی با بیان اینکه طبق برنامه زمان بندی اعلام شده امیدواریم تا پایان دولت سیزدهم ظرفیت پالایش کشور افزایش یابد، ادامه داد: امسال به امید خداوند دو طرح کیفی سازی فرآورده های نفتی در پالایشگاه های اصفهان و شیراز به بهره برداری خواهد رسید.
وزیر نفت تصریح کرد: با وجود تحریم های ظالمانه ای که بر ضد کشورمان در جریان است، اما بنده از روند احداث طرح های جدید پالایشگاهی و پتروپالایشگاهی کشور راضی هستم. اوجی تأکید کرد: سهامداران پالایشگاه های کشور باید عمده سود سالانه خود را در طرح های توسعه ای و کیفی سازی محصولات پالایشگاه ها سرمایه گذاری کنند. اگر این اتفاق رقم نخورد در سال های آینده به لحاظ مسائل محیط زیستی این سهامداران بی شک زیان خواهند کرد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تأکید کرد
استفاده از ظرفیت دانشگاهی و مراکز پژوهشی برای توسعه متوازن
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تأکید بر اینکه گره های موجود در صنعت پتروشیمی با استفاده از ظرفیت های مراکز علمی و پژوهشی گشوده می شود، گفت: از همه ظرفیت های دانشگاه ها، مراکز پژوهشی و بخش خصوصی برای توسعه متوازن استفاده می کنیم.
مرتضی شاهمیرزایی با بیان اینکه باید با استفاده از ظرفیت های مراکز علمی و پژوهشی گره های موجود در صنعت پتروشیمی ایران را باز کرد، گفت: برگزاری نشست های تخصصی افزون بر شناسایی و بررسی برخی چالش های موجود منجر به ارتقای سطح دانش و فناوری نیز خواهد شد. معاون وزیر نفت تصریح کرد: باید با عزمی جدی سبد محصولات پتروشیمی ایران را متنوع کرد و هدف گذاری ها برای تکمیل زنجیره ارزش را به عنوان راهبردی مهم در همه بخش ها مورد توجه قرار داد. شاهمیرزایی افزود: شرکت ملی صنایع پتروشیمی از ورود دانش های نوین، سرمایه های جدید و همکاری با مراکز دانشگاهی برای توسعه و پیشرفت صنعت دانش بنیان پتروشیمی حمایت می کند و باید بر این نکته تأکید کرد که تکمیل زنجیره ارزش رسالت صنعت پتروشیمی است. وی با اشاره به هدف گذاری برای بومی سازی و تولید همه کاتالیست های مورد استفاده در صنعت پتروشیمی گفت: همکاری شرکت های دانش بنیان و مراکز دانشگاهی با شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی می تواند تحقق این هدف گذاری را شتاب بخشد.
برنامه راهبردی دانشگاه صنعت نفت در مسیر تصویب نهایی
نخستین برنامه راهبردی پنج ساله دانشگاه صنعت نفت با اتکای محوری بر تکالیف و مأموریت های قانونی مندرج در اسناد بالادستی کشور تهیه و تدوین شده است و در کارگروه مشترک با وزارت نفت در مسیر تصویب نهایی قرار دارد.
این دانشگاه با قدمتی ۸۳ ساله، قدیمی ترین مؤسسه آموزش عالی کشور در حوزه نفت است. این دانشگاه سرمایه ای گران قدر و بی بدیل در صنعت نفت کشور بوده که در تمامی ادوار تاریخ نفت، نظیر ملی شدن صنعت نفت و جایگزین کردن کارشناسان و متخصصان ایرانی به جای نیروهای خارجی شاغل در این صنعت و تقویت کادر کارشناسی و مدیریتی صنعت نفت در دوران پس از انقلاب اسلامی، نقش خود را به خوبی ایفا کرده است. اینک، این دانشگاه، پس از گذشت هشت سال دوران سخت و دشوار مقاومت در مقابل بی توجهی ها و بی مهری های وزارت نفت در دولت های یازدهم و دوازدهم که می رفت موجودیتش را به خطر بیندازد، دوباره به لطف خدای متعال و پشتیبانی های جواد اوجی، وزیر نفت، در مسیر روزهای اوج و تعالی خود در آموزش عالی کشور قرار گرفته است.
با وجود این، این دانشگاه به منظور دستیابی به جایگاه یک دانشگاه صنعتی ممتاز در تراز جمهوری اسلامی و پاسخگو بودن به نیازهای فنی و تخصصی به روز در صنعت نفت، مبادرت به اتخاذ رویکردی برنامه محور برای تدوین نقشه راه مطلوب خود کرده است. این کار مستلزم شناسایی و درکی دقیق از تمامی چالش ها، مشکلات و مسائلی است که عملکرد دانشگاه را در ادوار مختلف زمانی تحت تأثیر قرار داده است تا با استفاده بهینه از فرصت های موجود، امکان مواجه شدن با تهدیدهای درونی و محیطی دانشگاه و تحقق برنامه تحول در دانشگاه را محقق کند. با این مبانی استدلالی، نخستین برنامه راهبردی پنج ساله دانشگاه صنعت نفت (۱۴۰۵-۱۴۰۱) با اتکای محوری بر تکالیف و مأموریت های قانونی مندرج در اسناد بالادستی کشور تهیه و تدوین شده است که در کارگروه مشترک با وزارت نفت در مسیر تصویب نهایی قرار دارد.
این برنامه راهبردی با در نظر گرفتن تمامی نقاط قوت و ضعف، فرصت ها و تهدیدها و با تحلیل حقایق و واقعیت های میدانی از دیدگاه ذی نفعان و مجموعه اسناد بالادستی دانشگاه از جمله سند چشم انداز ۲۰ ساله کشور، سیاست های کلی نظام، نقشه جامع علمی کشور، سند تحول راهبردی علم و فناوری، برنامه ششم توسعه کشور، ضوابط ملی آمایش سرزمین و برنامه ها، اهداف، سیاست ها و اولویت های توسعه دانشگاه تهیه و تدوین شده است.
این برنامه پنج ساله دارای ۱۹ هدف کلان، ۶۵ هدف عملیاتی و تعداد زیادی راهبرد برای هر هدف کلان در تمامی حوزه ها است. برای تعیین برنامه های عملیاتی، شاخص های مرتبط با هر هدف عملیاتی به تفکیک هریک از حوزه های دانشگاه برای بازه زمانی پنج سال آینده (۱۴۰1-۱۴۰5) تعیین شده است، سپس برای دستیابی به این اهداف، برنامه های عملیاتی بر مبنای اطلاعات این شاخص ها برای نخستین سال برنامه در دانشگاه استخراج شده است.
از آنجا که شالوده اصلی این برنامه تحول، توسعه و به کارگیری تمامی ظرفیت های دانشگاه، نظیر مراکز رشد و تحقیقات خود، در پاسخگویی به نیازهای متغیر شرکت های وابسته به وزارت نفت در حوزه های مختلف دانش بنیان و فناوری های روز بر مبنای تکلیف اساسنامه دانشگاه است، از تمامی مدیران عامل شرکت های وابسته به وزارت نفت استدعا داریم ما را در انجام این تکلیف با ارائه نظرها و پیشنهادهای خود یاری دهند.
بدیهی است که دانشگاه آمادگی کامل دارد تا به منظور تبادل نظر و اشتراک مساعی با مسئولان و نمایندگان هریک از شرکت های وابسته به وزارت نفت، نشست های حضوری هماهنگ کند تا با درک دغدغه ها و ملاحظات خاص شرکت ها، نسبت به اتخاذ متناسب راهکارها اقدام کند.
اوپک اعلام کرد:
ظرفیت پالایشی ایران از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه گذشت
ظرفیت پالایشی ایران در یک دهه اخیر با افزایش بیش از ۴۰۰ هزار بشکه در روز به ۲ میلیون و ۲۰۲ هزار بشکه رسید.
سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در بخشی از بولتن سالانه خود که هفته گذشته منتشر شد به بررسی ظرفیت پالایشی جهان به تفکیک کشورهای مختلف پرداخته است.
بر اساس این گزارش، ظرفیت پالایشی ایران در سال ۲۰۲۱ برابر با ۲ میلیون و ۲۰۲ هزار بشکه بوده که نسبت به سال ۲۰۲۰، یک هزار بشکه افزایش یافته است. ظرفیت پالایشی ایران در سال ۲۰۲۰ برابر با ۲ میلیون و ۲۰۱ هزار بشکه در روز بوده است.
ظرفیت پالایشی ایران بر اساس گزارش بولتن سالانه اوپک از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۱ بیش از ۴۸۰ هزار بشکه در روز افزایش یافته است. ظرفیت پالایشی ایران در سال ۲۰۱۱ برابر با یک میلیون و ۷۱۵ هزار بشکه در روز بود.
اوپک ظرفیت پالایشی عربستان را ۳ میلیون و ۳۲۷ هزار بشکه در روز، ونزوئلا را ۲ میلیون و ۲۷۶ هزار بشکه (شامل آپگرید ظرفیت)، امارات را یک میلیون و ۲۷۲ هزار بشکه در روز و عراق را یک میلیون و ۱۱۶ هزار بشکه در روز در سال ۲۰۲۱ اعلام کرد. ظرفیت پالایشی سایر کشورهای عضو اوپک نیز کمتر از یک میلیون بشکه در روز است.
بر اساس گزارش بولتن سالانه اوپک، آمریکا با ظرفیت ۱۷ میلیون و ۷۵۵ هزار بشکه در روز، چین با ۱۶ میلیون و ۴۶۲ هزار بشکه و روسیه با ظرفیت ۷ میلیون و ۱۰۵ هزار بشکه در روز بزرگ ترین دارندگان ظرفیت پالایشی جهان هستند.
معاون انرژی سازمان پدافند غیرعامل اعلام کرد:
اقدام های موفق منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی در زمینه مدیریت بحران
معاون انرژی سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: اقدام های بسیار خوب و قدرتمندی در حوزه مدیریت بحران و پدافند غیرعامل در سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی انجام شده است.عبدالرحمن کشوری در نشست تخصصی کمیته پدافند غیرعامل وزارت نفت در محل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی گفت: هم اکنون در جنگی ترکیبی، واقعی و هدفمند با دشمنان ملت ایران در حوزه های مختلف به ویژه در حوزه های زیرساختی و سایبری روبه رو هستیم.وی با اشاره به اینکه صنعت پتروشیمی یکی از اماکن مورد طمع دشمنان به شمار می آید، افزود: به واسطه ارزیابی ریسک، اقدام ها و طرح های پدافندی بسیار خوبی در این باره انجام شده است.معاون انرژی سازمان پدافند غیرعامل کشور تصریح کرد: باید توجه داشت که دفاع و پاسخ به خرابکاری های دشمن نیازمند نگاه کارآمد و جدی است.کشوری با بیان اینکه تهدیدهای امنیتی و سایبری از شاخص ترین مؤلفه های مورد توجه دشمن برای ضربه به زیرساخت های اقتصادی است، اظهار کرد: تاکنون پاسخ های مناسبی در حوزه پدافندی به دشمنان داده شده است، اما همواره باید نسبت به تهدیدها آگاه بود و برای مقابله با آنها آمادگی لازم نیز وجود داشته باشد.وی گفت: اقدام های بسیار خوب و قدرتمندی در حوزه مدیریت بحران و پدافند غیرعامل در سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی انجام شده، اما باید برابر با ارزیابی ریسک انجام شده، موارد مربوط به «پیش بینی» و «پیشگیری» بیش از پیش مورد توجه صنعت پتروشیمی قرار گیرد.معاون انرژی سازمان پدافند غیرعامل کشور، تقویت مقوله پدافند غیرعامل را الزامی دانست و افزود: باید به مشترک بودن بعضی از آسیب پذیری ها (با توجه به ارزیابی ریسک های) صنعت پتروشیمی در واحدهای تولیدی توجه داشت و طرحی جامع و مجزا برای مقابله با آنها تهیه و ارائه کرد.
وزیر نفت در گذشت محمد سانوسی بارکیندو را تسلیت گفت
وزیرنفت در نامه ای خطاب به وزیر منابع نفتی نیجریه، درگذشت محمد سانوسی بارکیندو راتسلیت گفت.
متن پیام تسلیت جواد اوجی خطاب به تیمیپره سیلوا برای درگذشت محمد سانوسی بارکیندو، دبیرکل متوفی اوپک به شرح زیر است:
اِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ
خبر بسیارغم انگیز درگذشت جناب محمد سانوسی بارکیندو، دبیرکل اوپک را دریافت کردم؛ اینجانب از طرف دولت و ملت جمهوری اسلامی ایران این ضایعه را به جنابعالی، دولت و مردم بزرگ نیجریه تسلیت عرض می کنم.
بی شک، تلاش های شبانه روزی بارکیندو، به عنوان دبیرکل اوپک، در مسیر ایجاد همبستگی و وحدت میان کشورهای عضو، همراه با اعتماد ایشان به خرد جمعی و تلاش های انجام شده برای حصول تفاهم و پیشبرد همکاری ها، همواره به سازمان و اعضای آن کمک کرده است.
نتایج اقدام های به موقع و ملموس بارکیندو در ۶ سال گذشته به سازمان ما و اقتصاد جهانی برای ارتقای ثبات کمک کرده است. این دستاوردها که حاصل خدمات ارزنده وی به عنوان دبیرکل اوپک است، در تاریخ اوپک و بازار جهانی نفت به یادگار خواهد ماند.
خداوند متعال روح ایشان را قرین آرامش نماید و به خانواده ایشان، جناب عالی و مردم بزرگوار نیجریه برای تحمل این ضایعه جبران ناپذیر صبر و شکیبایی عنایت فرماید.
جناب آقای وزیر، لطفاً پذیرای بالاترین احترام های فائقه اینجانب باشید.
محمد سانوسی بارکیندو 63 سال داشت و ساعت 11شب 5 ژوئیه 2022 به طورناگهانی درگذشت.
رابطه مالی دولت و شرکت ملی نفت اصلاح شد
معاون نظارت بر منابع هیدروکربوری وزیر نفت از موافقت و دریافت مصوبه هیئت وزیران برای اجرای آیین نامه اصلاح رابطه مالی دولت و شرکت ملی نفت ایران خبر داد.
سجاد خلیلی گفت: وزارت نفت در عمل به تکلیف قانونی بند «ص» از تبصره یک قانون بودجه ۱۴۰۱ پیشنهاد اصلاح رابطه مالی دولت و شرکت ملی نفت را به هیئت وزیران ارائه کرد که خوشبختانه در نشست دیروز این هیئت، مورد موافقت و تصویب قرار گرفت.
وی افزود: این اصلاح رابطه مالی از آن جهت مهم است که سبب ایجاد شفافیت در درآمدها و نحوه هزینه کرد شرکت ملی نفت ایران خواهد شد. مجلس شورای اسلامی از سال ۱۳۹۸ تا سال ۱۴۰۱ به صورت پیاپی در قانون بودجه، دولت و وزارت نفت را به اصلاح رابطه مالی مکلف می کرد که متأسفانه در دولت قبل انجام نشد.
معاون نظارت بر منابع هیدروکربوری وزیر نفت تأکید کرد: با توجه به رویکرد دولت مردمی و وزیر نفت، این موضوع که جزو وعده های آقای اوجی در نشست رأی اعتماد به ایشان در مجلس شورای اسلامی هم بود، در اولویت قرار گرفت.
خلیلی اظهار کرد: اصلاح رابطه مالی شرکت ملی نفت ایران و وزارت نفت افزون بر آن در سند تحول دولت مردمی نیز مورد تأکید قرار گرفته و بخش مهمی از دغدغه مقام معظم رهبری در بحث اصلاح ساختاری بودجه نیز مربوط به همین موضوع است.