وزارت نفت

نفت و معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری تفاهم نامه امضا کردند

وزارت نفت و معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری به منظور استفاده از ظرفیت زنان در بهینه سازی مصرف انرژی تفاهم نامه همکاری امضا کردند.

تفاهم نامه همکاری وزارت نفت و معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با هدف بهینه سازی مصرف انرژی در کشور میان جواد اوجی، وزیر نفت و انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری امضا شد.

هدف از اجرای این تفاهم نامه، گسترش همکاری و استفاده بهینه از ظرفیت ها برای تغییر سبک زندگی و بهینه سازی مصرف انرژی با تکیه بر توسعه مشارکت زنان و بهره گیری از نقش ویژه آنان در مدیریت خانه و خانواده است.

زینب قیصری، مشاور وزیر نفت در امور زنان با اشاره به اینکه اجرای مفاد تفاهم نامه در وزارت نفت به عهده مشاور وزیر در امور زنان و خانواده خواهد بود، گفت: یکی از ماموریت هایی که از طرف مقام عالی وزارت به امور زنان و خانواده محول شده، فعالیت به منظور فرهنگ سازی در حوزه بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت خانواده است، زیرا فرزندان و دیگر اعضای خانواده نحوه استفاده و شیوه های صحیح صرفه جویی و بهینه سازی را در بستر خانواده یاد می گیرند و در زندگی فردی و اجتماعی خود به کار می برند.

وی افزود: آگاهی زنان (با سهم ۴۹.۵ درصد از کل جمعیت کشور) از مقدار مصرف و نحوه استفاده صحیح از وسایل خانگی و منابع انرژی در خانه و جلوگیری از اسراف و تبذیر اهمیتی بسزا دارد و به همین منظور کارگروهی با عنوان کارگروه انرژی و محیط زیست در این امور تشکیل شده است.

مشاور وزیر نفت در امور زنان این تفاهم نامه را گامی در مسیر گسترش و هم افزایی فعالیت های کارگروه انرژی و محیط زیست خواند و گفت: این تفاهم نامه همسو با تحقق سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در حوزه اصلاح الگوی مصرف انرژی، به منظور گسترش همکاری و استفاده بهینه از ظرفیت ها برای تغییر سبک زندگی و بهینه سازی مصرف انرژی با تکیه بر توسعه مشارکت زنان و بهره گیری از نقش ویژه آنان در مدیریت خانه و خانواده امضا شد.

قیصری با تأکید بر اینکه بهینه سازی و اصلاح مصرف انرژی نیازمند نوآوری های فناورانه و اجتماعی است که بازیگران متعددی در آن نقش ایفا می کنند، دیگر اهداف این تفاهم نامه را توسعه حوزه های همکاری مستمر و همه­ جانبه و ایجاد زمینه های مناسب برای مشارکت و هم افزایی منابع و امکانات موجود و استفاده بهینه از ظرفیت های همه دستگاه های دولتی و خصوصی برای ارتقای نقش زنان در مدیریت مصرف منابع انرژی عنوان کرد و گفت: محورهای همکاری دو طرف شامل طراحی و تدوین طرح ها و برنامه های آموزشی و ترویجی، حمایت از طرح های پژوهشی، همچنین هماهنگی با دستگاه های اجرایی، استانداری ها، نمایندگان مجلس، آموزش و پرورش و صداوسیما به منظور ارتقای دانش زنان و خانواده ها در حوزه بهینه سازی مصرف انرژی است.

 

   شرکت ملی گاز ایران

پیشرفت ۸۴ درصدی برداشت اطلاعات از تاسیسات گازرسانی

سرپرست مدیریت هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران از پیشرفت ۸۴ درصدی در مرحله برداشت اطلاعات مکانی تجهیزات و تأسیسات گازرسانی در کشور تا پایان سه ماه نخست امسال خبر داد.

سیدجلال نورموسوی گفت: بدون تردید با تکمیل فاز برداشت داده (با پیشرفت کنونی ۸۴ درصد) و ورود به مرحله بهره برداری از داده و اصلاح فرآیندهای سازمانی بر پایه GIS، می توان موجبات افزایش بهره وری و چابکی سازمان و افزایش رضایت مشتریان و ذی نفعان را فراهم کرد.

وی ادامه داد: با توجه به توسعه چشمگیر خطوط تغذیه و توزیع گازرسانی در سال های اخیر، اکنون بهره برداری از طریق حفظ، نگهداشت، کنترل و مدیریت شبکه ها و تأسیسات و ارائه خدمات به طیف وسیع مشترکان، امری ضروری و تحقق شعار دولت الکترونیک به منظور افزایش بهره وری و چابکی شرکت های گاز استانی، اجتناب ناپذیر است.

سرپرست مدیریت هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران تصریح کرد: سیستم GIS نیز به عنوان زیرساختی ضروری، مفید و کارآمد در راهبری و مدیریت یکپارچه شبکه تأمین گاز کشور مطرح می شود.

نورموسوی افزود: بر اساس سیاست گذاری شرکت، عملیاتی کردن هرچه سریع تر سیستم GIS در دستور کار مدیریت گازرسانی قرار دارد و اقدام های بسیاری در حوزه راهبری استان ها و نظارت بر عملکرد آنها از طریق پایش های میدانی و دریافت گزارش های ادواری، مطابق با شاخص های مصوب کمیته GIS انجام شده و به طور مستمر در حال پیگیری است.

وی با بیان اینکه اجرای این امر به عهده شرکت های گاز استانی است، اظهار کرد: بهره مندی از ساختار سازمانی مناسب به لحاظ پشتیبانی کار و به کارگیری نیروی انسانی متخصص، همچنین به کارگیری نرم افزار/ سامانه مناسب و کارآمد برای بهره گیری از داده های برداشت شده، امری ضروری است و پیگیری تحقق موارد مزبور در دستور کار مدیریت گازرسانی قرار دارد تا از طریق ارتباط با مدیریت های ذی ربط، پشتیبانی لازم فعالیت های GIS برقرار شود.

 

    شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه اصفهان

بخشی از خط لوله نفت مارون - اصفهان ایمن سازی شد

آسیب دیدگی بخشی از خط لوله انتقال نفت خام مارون ـ اصفهان در محدوده کیلومتر ۱۵۴ در پی فعالیت سامانه بارشی مونسون و بارندگی های سیلابی در ارتفاعات خوزستان و ایجاد فرورفتگی ناشی از برخورد سنگ به خط لوله انتقال نفت خام در محدوده کیلومتر ۳۰۵+۱۵۴ به همت کارکنان منطقه اصفهان شناسایی و در شرایط ناپایدار جوی ایمن شد.محمدحسن بگی، معاون فنی منطقه اصفهان گفت: بارندگی های اخیر استان خوزستان حدفاصل مراکز انتقال نفت شماره ۳ (شهید ملک باغملک) و شماره ۴ (شهید مرزبان ایذه) باعث آب بردگی های متعدد و بیرون افتادگی خط لوله در چند نقطه شد که بلافاصله گروه های تعمیرات خط، خوردگی و ترابری با آمادگی کامل در محل حاضر شدند و آسیب به وجودآمده حاصل از برخورد سنگ به خط لوله در کیلومتر ۳۰۵+۱۵۴ شناسایی و نسبت به ایمن سازی آن اقدام شد.وی افزود: در این عملیات با توجه به حجم سنگ های بالادست و ریزشی بودن آن، گروه اعزامی واحد ترابری سنگین بیش از ۲۰۰ مترمکعب سنگ را با دقت و سرعت بالا جابه جا و شرایط را برای خاکبرداری خط، نصب، جوشکاری هافسل و پوشش خط لوله آماده کردند.غلامرضا گودرزی، رئیس تعمیرات خط منطقه نیز در این باره گفت: عملیات ایمن سازی با نصب و جوشکاری یک جفت هافسل (نیم پیل) به طول یک ونیم متر و پوشش آن با نظارت مدیر و معاون فنی منطقه در شرایط جوی نامناسب و تا پاسی از شب انجام شد.وی بیان کرد: نیروهای اعزامی منطقه اصفهان، پوشش، خاکریزی و ایمن سازی مسیر خط لوله انتقال نفت خام در کیلومترهای ۶۹۴+۱۵۵ و ۱۵۴+۳۰۵ را نیز انجام دادند.

 

 شرکت نفت و گاز پارس

پایان لوله گذاری دریایی نخستین سکوی فاز ۱۱ پارس جنوبی

عملیات لوله گذاری دریایی خط انتقال گاز نخستین سکوی فاز ۱۱ پارس جنوبی در خلیج فارس تکمیل شد.عملیات لوله گذاری خط انتقال گاز موقعیت دریایی سکوی 11B از فاز ۱۱ پارس جنوبی که با استقرار شناور لوله گذار سی مستر از ششم مردادماه آغاز شده بود، پایان یافت.

این عملیات شامل یک رشته خط لوله ۳۲ اینچ دریایی گاز ترش و یک رشته خط لوله ۴.۵ اینچ تزریق منواتیلن گلایکول به طول تقریبی ۱۵ کیلومتر است که از طریق اتصال در کیلومتر ۱۸ خط لوله دریایی سکوی دریایی 12C از فاز ۱۲ پارس جنوبی، وظیفه انتقال گاز ترش سکوی 11B را به پالایشگاه خشکی بر عهده دارد.

هدف از اجرای این خط لوله، انتقال روزانه ۲۸ میلیون مترمکعب گاز تولیدی سکوی 11B پارس جنوبی به پالایشگاه خشکی فاز ۱۲ در منطقه پارس ۲ کنگان خواهد بود.

بر اساس این گزارش، افزون بر بخش لوله گذاری دریایی، شرح کار مرحله نخست طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی، نصب جکت، انتقال و نصب عرشه سکوی 12C به موقعیت 11B، حفاری و تکمیل چهار حلقه چاه است که با اجرای آن ظرفیت تولید گاز از میدان مشترک پارس جنوبی به میزان روزانه ۲۸ میلیون مترمکعب افزایش می یابد. موسوی گفت: شناور یادشده، با ۶ خدمه از شارجه به سمت اروندکنار در حرکت بود که نزدیک جزیره خارک به علت به گل زدن دچار آب گرفتگی شدید و با وضع اضطرار مواجه شده بود.

 

  شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران

پیشرفت ۹۰ درصدی خط لوله انتقال گاز ایرانشهر – چابهار

مسئول پروژه در خط لوله هفتم و یازدهم سراسری گاز از پیشرفت ۹۰ درصدی گستره های اول و دوم خط لوله انتقال گاز ایرانشهر - چابهار خبر داد.فرامرز لطیفی در این باره گفت: شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران به لحاظ رویه های اجرایی و دستورالعمل ها بسیار پیشرو است و فرآیندهای آن می تواند به عنوان الگو مورد استفاده دیگر بخش های وزارت نفت باشد. از سویی صورت وضعیت های پیمانکاران در این شرکت به سرعت پرداخت می شود و مشکل بودجه ای نیز در این مجموعه وجود ندارد.وی دیگر نقطه قوت شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران را انجام فعالیت های اثربخش در زمینه اچ اس ای دانست و تأکید کرد: در بحث ایمنی، آموزش های خوب و نظارت مدام وجود دارد و می توان این رویکرد را به دیگر بخش های صنعت نفت تسری داد.  مسئول پروژه در خط لوله هفتم و یازدهم سراسری گاز یکی از نقاط قابل بهبود در این شرکت را پررنگ تر شدن حضور نیروهای کارفرما در پروژه خواند و توضیح داد: بازدید‍ های سرزده مقام های شرکت از پروژه ها بی شک بر مشاور و پیمانکار تأثیر می گذارد و ارکان پروژه را به جدیت و انرژی بیشتر در فعالیت ها ترغیب می کند.لطیفی همچنین با بیان اینکه تقویت زبان مشترک بین شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران و بهره بردار، سبب کاهش قابل توجه پانچ ها و رفع موانع موجود در پروسه تحویل موقت و دائم می شود، تصریح کرد: با استناد به تجربه ای که از حضور در پروژه «گوره – جاسک» دارم، یکی از عوامل موفقیت آن پروژه را حضور دائم نیروهای کارفرما در محل اجرا و رسیدگی مستقیم و از نزدیک بر روی روند پیشرفت کار می دانم و البته باید تدابیری اندیشیده شود که ناظران مقیم، رغبت بیشتری به این موضوع پیدا کنند، این گونه بسیاری از چالش ها و موانع در همان سایت پروژه حل می شود و نیازی به انتقال مسائل به تهران نیست و حل و فصل موضوعات در پیچ و خم بوروکراسی اداری به درازا کشیده نمی شود.

 

شکوفایی توسعه در استان سیستان و بلوچستان

وی در ادامه با اشاره به پیشرفت ۹۰ درصدی قطعه های اول و دوم خط لوله گاز ایرانشهر – چابهار گفت: این پروژه در ادامه مسیر خط لوله هفتم سراسری گاز که از جنوب به سمت شرق کشور امتداد دارد، در حال اجراست و همسو با راهبرد کلان کشور در محرومیت زدایی و شکوفایی استان سیستان و بلوچستان می تواند سبب گازدار شدن نیروگاه های این منطقه و حذف سوخت های آلاینده گازوییل و نفت کوره شود، همچنین با توجه به شکل گیری قطب انرژی در منطقه، این پروژه می تواند سبب شکوفایی پتروشیمی مکران و افزایش اشتغال بین جوانان استان شود.

مسئول پروژه در خط لوله هفتم و یازدهم سراسری گاز در تشریح موانع اجرای پروژه در استان سیستان و بلوچستان اظهار کرد: یکی از موانع پروژه، تازگی مفهوم گاز برای اهالی است که چالش های مرتبط با آن در بحث تحصیل اراضی نمایان و با تلاش متخصصان این بخش، موانع برطرف شد.

لطیفی یادآور شد: شاید در نگاه نخست مسیر پروژه صاف و خاک نرم به نظر برسد، اما واقعیت آن است که گستره نخست و دوم پروژه ایرانشهر - چابهار نقاط سنگی بسیار سختی دارد که حتی با پیکور هم نمی توان از آن عبور کرد و باید از انفجار بهره گرفت. انجام چنین کاری نیازمند انرژی مضاعف، ماشین آلات و دستگاه های ویژه است.

وی تصریح کرد: نبود تسهیلات در سیستان و بلوچستان به ویژه در بخش های برق و مخابرات عرصه را بر دست اندرکاران پروژه تنگ می کند. اکنون هم به دلیل کمبود آب، انجام آزمون هیدرواستاتیک با محدودیت هایی روبه روست و احتمالاً نیاز است آب مورد نیاز از استان های دیگر به سیستان و بلوچستان انتقال یابد.

 

 سازمان بهداشت و درمان اهواز

راه اندازی دو کلینیک برای کارکنان

به منظور رفاه حال شاغلین محترم صنعت نفت، طی چند ماه اخیر دو کلینیک ویژه شاغلین صنعت نفت راه اندازی شده است.

زهره حقیقی، رئیس خدمات دندانپزشکی با اشاره به اینکه علاوه بر کلینیک دندانپزشکی بیمارستان بزرگ نفت، 8 کلینیک دندانپزشکی خانواده نیز برای ارائه خدمات به جمعیت تحت پوشش صنعت نفت در سطح شهر اهواز فعال است، گفت: مجتمع های تخصصی سلامت خانواده شهدای نفت و کارون و مرکز سلامت خانواده نیوساید (شهید بهشتی) به صورت دو شیفت (صبح و بعدازظهر) و مراکز سلامت خانواده خرمکوشک، لشکر (شهید هاشمی)، طالقانی، کوی ملت و کوت عبداله فقط در شیفت صبح خدمات دندانپزشکی را ارائه می کنند.وی افزود: خدمات روتین دندانپزشکی از جمله معاینات روتین، اقدام های ترمیمی، جرم گیری و ... در بیمارستان بزرگ نفت و تمامی مراکز سلامت خانواده در روزهای شنبه تا چهارشنبه در شیفت صبح ارائه می شود و شیفت عصر 4 مرکز از جمله مجتمع های تخصصی سلامت خانواده شهدای نفت و کارون، مرکز سلامت خانواده نیوساید (شهید بهشتی) و کلینیک دندانپزشکی بیمارستان نیز به ارائه خدمات تخصصی دندانپزشکی از جمله عصب کشی و ... اختصاص یافته است.حقیقی اظهار کرد: با توجه به استقبال ویژه از کلینیک اختصاصی شاغلین در شیفت عصر روزهای شنبه تا چهارشنبه در معاونت بهداشت و طب صنعتی، برنامه ریزی برای افتتاح کلینیک دوم شاغلین نیز صورت گرفت و هم اکنون کلینیک دندانپزشکی مجتمع سلامت خانواده شهدای نفت نیز در روزهای پنجشنبه به شاغلین محترم صنعت نفت اختصاص یافته است.وی گفت: با توجه به محدودیت های زمانی شاغلین محترم صنعت، برنامه ریزی های لازم صورت گرفته تا کلیه اقدام های دندانپزشکی مورد نیاز از جمله ترمیم، عصب کشی، جرم گیری و ... در همین مراکز اختصاصی شاغلین ارائه شود.رئیس خدمات دندانپزشکی بهداشت و درمان صنعت نفت اهواز، در خصوص نحوه اخذ نوبت خدمات عمومی و تخصصی دندانپزشکی گفت: مراجعین محترم می توانند برای دریافت نوبت برای خدمات عمومی دندانپزشکی در همه ساعات شبانه روز از طریق سایت nobat.ahv.piho.ir اقدام کنند. مراجعین همچنین می توانند در روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت 12 تا 16 نیز از طریق مرکز نوبت دهی تلفنی بیمارستان نفت (شماره 3153-061) تماس حاصل کنید.حقیقی همچنین با اشاره به ارائه خدمات دندانپزشکی پیشگیری برای کودکان از ۳ سالگی و با رویش کامل دندان های شیری گفت: فلوراید تراپی و فیشورسیلنت، از جمله خدماتی است که در واحد بهداشت دهان و دندان در معاونت بهداشت و طب صنعتی برای کودکان در فواصل زمانی مشخص انجام می شود. به علاوه برای کودکانی که نیاز به ترمیم و یا عصب کشی دندان دارند و در حالت عادی امکان تحمل انجام اقدام های دندانپزشکی را ندارند و همچنین برای کودکان مبتلا به سندرم داون و یا کودکان توان یاب، اقدام های دندانپزشکی در اتاق عمل بیمارستان بزرگ نفت و با حضور متخصص بیهوشی انجام می شود.