شرکت پالایش گاز فجر جم
امضای ۳ تفاهم نامه برای همکاری با دانش بنیان ها
شرکت پالایش گاز فجر جم با پارک علم و فناوری خلیج فارس، فن بازار منطقه ای استان بوشهر و شتاب دهنده تخصصی نفت و گاز اینولیکس تفاهم نامه همکاری امضا کرد.
سید محمدمهدی هاشمی، مدیرعامل پالایشگاه گاز فجر جم با تأکید بر ضرورت رفع موانع حضور شرکت های دانش بنیان در صنعت کشور اعلام کرد که چرخ صنعت نفت و گاز با فعالیت آنها حرکت می ک ند.
وی با تأکید بر تحقق شعار سال گفت: حضور شرکت های دانش بنیان در صنعت نفت و گاز بسیار ارزشمند است و صنعت نفت به عنوان یکی از صنایع پویا در کشور باید از آنها بهره ببرد.
وی ادامه داد: در این صورت می توان بخشی از اقتصاد کشور و چرخ صنعت را به حرکت درآورد و بی شک ارتباط با شرکت های دانش بنیان و ایجاد فضایی برای توسعه و رونق، شرایط مناسبی را برای این کار ایجاد کرده است، اما اکنون به لحاظ تأمین کنندگان و دانش بنیان ها دچار محدودیت ها، تنگناها و مشکلاتی هستیم. از سوی دیگر شرکت های پالایشی و به ویژه شرکت پالایشی گاز فجر جم که میزبان این جمع است، مشکلاتی دارد که نیاز بود در یک گردهمایی و نشست هایی تخصصی بیشتر به رفع تنگناها پرداخته شود.
مدیرعامل شرکت پالایش گاز فجر جم تصریح کرد: از سویی با ارتباط مطلوبی که بین صنعتگران و شرکت های دانش بنیان، تولیدکننده و تأمین کننده به وجود می آید، محدودیت ها و مشکلات حل و رفع می شود و نیازمندی ها به صورت متقابل اعلام خواهد شد.
هاشمی افزود: این نشست با الگوبرداری از نشست مجتمع گاز پارس جنوبی با همکاری پارک علم و فناوری استان بوشهر و فراخوان از شرکت های دانش بنیان از سرتاسر کشور برگزار شده و هدف اصلی برداشتن چالش های پیش رو و تصمیم سازی برای رفع این تنگناهاست.
وی با تأکید بر ضرورت وجود مشاور صنعتی در این شرکت های دانش بنیان گفت: به عنوان شریک تجاری انتظار داریم ارتباط تنگاتنگی با دانش بنیان ها ایجاد شود و می خواهیم اینجا قول بدهیم که صنعت، خانه دوم شرکت های دانش بنیان می شود.
تولید گاز ایران از تحریم تأثیر نمی گیرد
احمد زمانی، مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران نیز در این نشست با تأکید بر اینکه اگر تحریم تا سال ها هم ادامه یابد، تولید گاز ایران متأثر از آن نخواهد بود، از تعهد صنعت گاز برای کاهش آلودگی مشعل ها نیز خبر داد.وی گفت: با اقدام هایی که بعضی از شرکت های دانش بنیان انجام می دهند، زنجیره ارزش محصول گوگرد را تکمیل می کنیم که برای آن نقشه دانش بنیان شرکت های پالایشی را آماده کردیم و بخشی از آن اقدام ها و نتایجی که داشته، همین نشست است.وی با بیان اینکه اکنون صحنه تولید، صحنه جهاد است، ادامه داد: بخش زیادی از سبد انرژی کشور به گاز وابسته شده است و همه بخش های زندگی و معیشت مان به نوعی به نتیجه زحمت کارکنان صنعت گاز وابستگی دارد و هر اقدامی در این حوزه، کمک به اقتصاد ملی است.
مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران تصریح کرد: همه نتایج عملکرد صنعت گاز در حوزه تولید، ارتباطی مسقیم با اقتصاد و صنعت کشور دارد و ما مفتخریم که خدمتگزار این صنعت هستیم.زمانی با اشاره به گذر موفق و بدون قطع گاز از زمستان در سال ۱۴۰۰ گفت: اکنون تلاش کارکنان پالایشگاه ها، انجام به موقع و موفق تعمیرات اساسی است تا برای تولید گاز در زمستان امسال هم آماده باشیم.
مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران با اشاره به بومی سازی بسیاری از تجهیزات و نیازهای صنعت گاز کشور افزود: یکی از مواردی که نیاز است دانش بنیان ها به آن ورود کنند، حوزه کاهش آلودگی گازهای مشعل است که اقدام های موثری هم برای آن انجام دادیم و متعهد شدیم تا سال آینده در این موضوع اتفاقی جدی بیفتد و برنامه یک ساله، سه ساله و دراز مدتی را برای آن تدوین کردیم که بخشی از آن تأمین کالا، بخشی اجرا و بخشی از آن تکمیل نیازهای فناورانه است.
صندوق های بازنشستگی صنعت نفت
فرآیند متناسب سازی مستمری بازنشستگان در دستور کار قرار گرفت
رئیس هیئت رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت در پیامی به مناسبت گرامیداشت روز تشکل ها و مشارکت اجتماعی با بیان اینکه از فعالیت های همه تشکل های حوزه بازنشستگان صنعت نفت کمال تشکر و قدردانی را داریم، افزود: به دنبال اجرای اضافات شایستگی کارکنان رسمی، فرآیند متناسب سازی مستمری بازنشستگان صنعت نفت در دستور کار قرار گرفته است. متن پیام عبدالحسین بیات به مناسبت ۲۲ مردادماه روز تشکل ها و مشارکت های اجتماعی به شرح زیر است:
«توسعه و مشارکت اجتماعی از جمله فرآیندهایی است که تحقق آن نیازمند ایجاد زیرساخت ها و سازوکارهای کاربردی است که این موضوع در پرتو مشارکت و همراهی اجتماعی به سرانجام خواهد رسید. انجمن های اجتماعی و تشکل ها می توانند در فرهنگ سازی و اجتماعی سازی بسیاری از سیاست های حوزه نفت و انرژی، از تحقیق تا ترویج فعالیت کنند.مشارکت تشکل های مردم نهاد در مسائل اجتماعی، یک نوع سرمایه اجتماعی محسوب می شود. در این رهگذر تشکل های مردم نهاد بخش بازنشستگان صنعت نفت، می توانند با رویکردهای علمی نقش آفرینی کنند. صندوق ها با ایجاد بستری مناسب، تعامل و هم افزایی تشکل های مختلف بخش بازنشستگی را فراهم می سازد؛ بدین ترتیب شیوه نامه ارتباط اداری و مالی با بخش های مردم نهاد از جمله کانون ها در حال تدوین است. ارتقای سطح کیفی خدمات رفاهی، ورزشی و گردشگری با رعایت مقررات از جمله اهداف والای صندوق ها درباره تعامل با تشکل های این حوزه است.ضمن پاسداشت این روز، از فعالیت های همه تشکل های حوزه بازنشستگان صنعت نفت کمال تشکر و قدردانی را داریم و با آرزوی توفیق روزافزون برای پیشکسوتان، امیدواریم با تعامل سازنده بین تشکل ها و نهادهای تصمیم ساز، بیش از پیش در رشد خدمت رسانی گام های مؤثر برداریم.در خاتمه یادآور می شویم در ۱۰ ماه گذشته سه مرحله ترمیم و تعدیل مستمری و مقرری با تکیه بر منابع حاصل از سرمایه گذاری های صندوق ها انجام شد و به امید خدا و به دنبال اجرای اضافات شایستگی کارکنان رسمی صنعت نفت، با همیاری و اهتمام وزیر نفت شاهد متناسب سازی سال ۱۴۰۱ برای بازنشستگان گرانقدر خواهیم بود؛ از این رو با اجرای آن، مراحل ترمیم ها و تعدیل های صندوق ها در این ۱۰ ماه، به چهار مرحله (پرداخت معوقات تعدیل سال ۹۹ اعمال در دی ماه ۱۴۰۰، اعمال متناسب سازی سال ۱۴۰۰ در اردیبهشت ماه، انجام اضافات عمومی ۱۰ درصد در اردیبهشت ماه ۱۴۰۱، متناسب سازی ۱۴۰۱ در دستور) خواهد رسید.»
دانشکده نفت محمودآباد
گشایش مرکز نوآوری و کارآفرینی برای حمایت از ایده های فناور
مرکز نوآوری و کارآفرینی دانشکده نفت محمودآباد به منظور حمایت های لازم برای ایده های فناور به منظور حل مشکلات و موانع صنعت نفت راه اندازی شد.
آیین گشایش مرکز نوآوری و کارآفرینی دانشکده نفت محمودآباد با حضور رئیس و اعضای هیئت رئیسه دانشگاه، فرماندار و امام جمعه و جمعی از مسئولان اداری استان مازندران و مدیر توسعه اکوسیستم صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری افتتاح شد.
صادق صفارزاده، رئیس دانشکده نفت محمودآباد در این آیین اظهار کرد: تلاش و فعالیت بیشتر به منظور حمایت از نوآوری و کارآفرینی یک ضرورت است و ما آماده پذیرش ایده ها و طرح های فناور محور با کمک دانشگاه صنعت نفت و سیستم بانکی منطقه هستیم. کریم سلحشور، رئیس دانشگاه صنعت نفت نیز در این آیین با بیان مأموریت گرا بودن دانشگاه و توجه ویژه به کارآفرینی و ورود به نسل سوم دانشگاه ها بر ضرورت توجه و حمایت از شرکت های دانش بنیان تأکید کرد و گفت: باید همه دانشکده ها، مرکز نوآوری داشته باشند و اعضای هیئت علمی دانشگاه و دانشجو درگیر نوآوری و کار آفرینی باشند.
مصطفی بغدادی، مدیر توسعه اکوسیستم صندوق نوآوری و شکوفایی هم گفت: این صندوق آماده همکاری با مراکز نوآوری و کارآفرینی دانشگاه صنعت نفت است.
مرکز نوآوری و فناوری دانشکده نفت محمودآباد با هدف شتاب دهی ایده ها به سمت کارآفرینی و سرانجام تبدیل شدن به شرکت های دانش بنیان تشکیل شده است و عمده مخاطبان این مرکز، متخصصان و صاحبان ایده و کارآفرینان هستند.
شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه شمال
امدادرسانی خطوط لوله و مخابرات منطقه شمال به مناطق سیل زده
محمدمهدی جامعی، مدیر شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه شمال از آمادگی کامل و امدادرسانی این منطقه به نقاط سیل زده استان های گلستان، مازندران و تهران خبر داد.وی گفت: پس از پیش بینی ها برای بارش های گسترده در منطقه شمال هم زمان با تعطیلات تاسوعا و عاشورای حسینی، نشست کارگروه بحران تشکیل و مقرر شد که گ روه های علمیاتی و کاری به مناطق مختلف اعزام شوند و در حال آماده باش قرار گیرند تا در شرایط اضطراری بتوانیم کمک رسانی لازم را انجام دهیم.
وی افزود: هم زمان امکانات لجستیکی از جمله بیل مکانیکی، لودر و دیگر ماشین آلات سنگین را در دو استان گلستان و مازندران به ویژه شهرستان فیروزکوه که احتمال خطر بیشتری وجود داشت، مستقر کردیم تا در کمترین زمان خود را به محل برسانیم و واکنش سریع داشته باشیم.
مدیر شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه شمال تأکید کرد: فرمانداری فیروزکوه نیز احتیاج به کمک رسانی داشت که ما از همین فرصت استفاده کردیم و دستگاه هایی را که در سمت ورسک داشتیم، در اختیار فرمانداری فیروزکوه قرار دادیم که این عملیات همچنان در آن منطقه در حال انجام است و در حال پاکسازی راه های مواصلاتی و خانه های روستاهای سیل زده منطقه ایستگاه زرین دشت از جمله روستای باغات و... هستیم.
جامعی تصریح کرد: با توجه به پیش بینی های هواشناسی، آمادگی کامل وجود دارد تا در صورت بروز هرگونه سیلاب در منطقه فیروزکوه و دیگر نقاط، نسبت به اعزام تجهیزات خود به محل اقدام کنیم.
هیچ کدام از خطوط و تأسیسات منطقه در جریان سیلاب آسیب ندید
وی همچنین با تأکید بر ایمن سازی همه خطوط لوله نفت و فرآورده منطقه شمال در طول سال های گذشته گفت: خوشبختانه با ایمن سازی ها و تمهیدهای پیش پیش بینی شده، در هیچ کدام از مسیرهای خطوط لوله حادثه و آسیبی نداشتیم.
مدیر منطقه شمال شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت افزود: این آمادگی را داریم تا در صورت بروز هرگونه سیلاب غیرمنتظره در نقاط دور از انتظار، گروه های عملیاتی را اعزام کنیم و از انتقال مواد به محیط و خسارت های محیط زیستی جلوگیری کنیم.خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه شمال به عنوان یازدهمین منطقه شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران در سال ۱۳۸۵ با هدف انتقال نفت خام وارداتی کشورهای حاشیه دریای خزر (طرح سوآپ) از پایانه نفتی نکا به پالایشگاه های تهران و تبریز، انتقال و تحویل فرآورده های نفتی تولیدی پالایشگاه تهران و وارداتی از طریق پایانه نفتی نکا به مراکز پخش استان های مازندران و گلستان و تأمین ارتباط مخابراتی مراکز انتقال نفت، فشارشکن ها، تأسیسات تابع منطقه و شرکت ها و اداره های تابع وزارت نفت در استان های مازندران و گلستان تأسیس شد.
مرکز منطقه شمال در استان مازندران در شهرستان ساری واقع شده است و عملیات انتقال نفت خام و فرآورده های نفتی در منطقه شمال، با ۵ مرکز انتقال نفت، ۳ فشارشکن و ۳ تأسیسات انتهایی و از طریق حدود ۶۰۰ کیلومتر خطوط لوله انجام می شود.
حوزه فعالیت (استحفاظی) منطقه شمال شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت در استان مازندران، از مرکز انتقال نفت نکا آغاز و به فشارشکن مغانک در شهرستان دماوند (استان تهران) ختم و از سوی دیگر در استان گلستان از کوه ابر شهرستان شاهرود و علی آباد آغاز و به شهرستان های گرگان و گنبد محدود می شود.
شرکت ملی صنایع پتروشیمی
پیش ثبت نام ایران پلاست شانزدهم تمدید شد
مشارکت کنندگان جدید شانزدهمین نمایشگاه بین المللی ایران پلاست می توانند از ۲۴ تا ۲۶ مردادماه در این رویداد بزرگ و تخصصی صنعت پتروشیمی پیش ثبت نام کنند.
با توجه به درخواست های مکرر مشارکت کنندگان جدید که تاکنون موفق به ثبت نام برای حضور در این نمایشگاه نشده اند، مهلت ثبت نام از روز دوشنبه ۲۴ مردادماه به مدت ۷۲ ساعت تمدید شد.شانزدهمین نمایشگاه بین المللی ایران پلاست امسال نیز همانند ادوار گذشته در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران در چهار گروه مواد اولیه، کالاهای ساخته و نیمه ساخته، ماشین آلات و تجهیزات و خدمات برگزار می شود.
براساس برنامه ریزی ها، مشارکت کنندگان تازه می توانند برای حضور در این رویداد نمایشگاهی از طریق سایت رسمی نمایشگاه www.iranplast.ir اقدام به پیش ثبت نام کنند. به گفته ایوب بنوی، مدیر نمایشگاه بین المللی ایران پلاست، با توجه به استقبال مشارکت کنندگان برای حضوری فعال و توانمند در این نمایشگاه، همه فضای شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی تهران، از ۳۰ شهریور تا دوم مهرماه به شانزدهمین دوره این نمایشگاه اختصاص دارد. وی افزود: در مرحله نخست پیش ثبت نام که از چهارم مردادماه به مدت ۱۵ روز ادامه داشت، نزدیک به ۹۰۰ شرکت داخلی برای حضور در ایران پلاست اعلام مشارکت کرده اند. مدیر شانزدهمین نمایشگاه بین المللی ایران پلاست تصریح کرد: نگاه و توجه بسیاری از کشورها و بازارهای جهان به صنعت پتروشیمی ایران و به ویژه نمایشگاه ایران پلاست است، زیرا این نمایشگاه محلی برای تبادل تازه ترین و روزآمدترین دستاوردهای فنی، تعاملات تجاری و توسعه صنعت پایین دستی پتروشیمی است؛ صنعتی که به جد می توان از آن به عنوان مهم ترین ابزار برای ایجاد اشتغال در سراسر کشور یاد کرد. ایران پلاست از بزرگ ترین رویدادهای صنعت پلیمر در منطقه خاورمیانه به شمار می رود و در میان نمایشگاه های معتبر صنعت پلاستیک جهان طبقه بندی می شود.
شرکت گاز استان کردستان
گازرسانی به ۴۰ مجتمع کوخ نشین در شهرستان مرزی بانه
مدیرعامل شرکت گاز استان کردستان اعلام کرد که تاکنون حدود ۱۴۰ مجتمع کوخ نشین در شهرستان مرزی بانه شناسایی شدند که از این تعداد به ۴۰ مجتمع گازرسانی شده است.
احمد فعله گری در بازدید از طرح های گازرسانی فعال شهرستان مرزی بانه با بیان اینکه اکنون در این شهرستان چهار طرح فعال گازرسانی وجود دارد، گفت: ۴۳ هزار و ۵۰۰ مشترک در شهرها و ۱۱ هزار و ۵۰۰ مشترک در روستاها از گاز بهره مند هستند.
وی ادامه داد: اکنون ۱۵۶ روستای شهرستان بانه از گاز طبیعی برخوردارند که با تکمیل گازرسانی به روستاهای باقی مانده، تعداد روستاهای گازرسانی شده این شهرستان به ۱۷۷ مورد می رسد و ضریب نفوذ گاز طبیعی در جمعیت روستایی از ۹۶ درصد به ۹۹ درصد ارتقا می یابد.
مدیرعامل شرکت گاز استان کردستان درباره تازه ترین وضع گازرسانی در بخش کوخ نشینان این شهرستان مرزی اظهار کرد: اولویت برنامه ریزی امسال مجموعه، تکمیل طرح های گازرسانی به روستاهای بالای ۲۰ خانوار است که تا پایان امسال پایان می یابد، اما نکته قابل اهمیت، گازرسانی به کوخ های شهرستان بانه است که شامل تجمع چند خانواده در یک مکان مشخص است که کمتر از ۲۰ خانوار هستند و در تقسیمات کشوری جزو روستا به شمار نمی آیند.
فعله گری تصریح کرد: شرکت گاز استان کردستان برای بهره مندی و رفاه بیشتر مرزنشینان شهرستان بانه و همسو با تأمین انرژی مستمر و مداوم و حفظ محیط زیست در طراحی مسیرهای گازرسانی روستایی طوری عمل می کند که تعداد زیادی از کوخ ها از گاز طبیعی بهره مند شوند.
وی یادآور شد: حدود ۱۴۰ مجتمع کوخ نشینی در این شهرستان شناسایی شده اند که تاکنون تعداد ۴۰ سکونتگاه از آنها گازرسانی شده و ۵۸ مورد دیگر نیز در مرحله گازرسانی قرار دارد و برای بقیه کوخ ها نیز برنامه ریزی منظمی انجام شده که تا پایان سال ۱۴۰۲ به شبکه سراسری گاز طبیعی متصل شوند.
مدیرعامل شرکت گاز استان کردستان در پایان بیان کرد: ساکنان نوار مرزی شهرستان های بانه و مریوان در طول سال های دفاع مقدس دین خود را به انقلاب اسلامی ادا کرده و در سال های سخت جنگ با استقامت و پایداری صدها شهید و جانباز را به کشور تقدیم کردند و اکنون وظیفه اصلی ماست که با گسترش خدمات رفاهی به ماندگاری آنان در محل زندگی خود کمک کنیم و شرکت گاز استان کردستان این هدف را سرلوحه برنامه های راهبردی خود قرار داده است.