رئیس سازمان برنامه و بودجه:

سرمایه گذاری های داخلی در حوزه های نفت و گاز ادامه می یابد

رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه رویکرد دولت سیزدهم بهبود شاخص های کلان از جمله رشد اقتصادی است، گفت: انعقاد قرارداد ۲۹ میلیارد دلار سرمایه گذاری داخلی در حوزه های نفت و گاز انجام شده و ۱۰ میلیارد دلار دیگر نیز به زودی به نتیجه خواهد رسید.

سیدمسعود میرکاظمی با بیان اینکه در هفت سال گذشته، ۲۷۰۰ هزار میلیارد تومان مصارف کشور بوده، اما خروجی مؤثری برای مردم نداشته است، گفت: وقتی شاخص های کلان اقتصادی در چند سال گذشته را نگاه می کنیم، می بینم که حتی عقب رفت داشته ایم و اقتصاد کوچک تر شده و نرخ رشد سرمایه گذاری به منفی چهار و شش دهم درصد تنزل یافته و رشد اقتصادی چهار دهم درصد بوده است.

وی افزود: هنر این است که منابع خلق و کار انجام شود، اما هم اکنون همه متکی به منابع خزانه هستند. در حالی که آنقدر منابع در کشور هست که بتوانیم پروژه های بزرگ را خودمان انجام دهیم. در یک ماه گذشته در سازمان برنامه و بودجه کشور کارگروه ها و کنسرسیوم های مختلف تشکیل شده و برای توسعه میدان مشترک نفتی آزادگان، ۷ میلیارد دلار قرارداد امضا کردیم، همچنین برای احداث دو پروژه پتروپالایشگاه، ۱۹ میلیارد دلار تفاهم نامه امضا کردیم و در حال آماده سازی حدود ۱۰ میلیارد دلار دیگر پروژه هستیم، بنابراین لازم است برای خلق منابع از روش های مختلف، خلاقیت و ابتکار استفاده کرد، وگرنه با منابع کنونی دولتی، امکان حرکت جدید وجود ندارد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: در کشور، دارایی های ارزشمندی از جمله مردم و بخش خصوصی داریم که باید از طریق تشکیل کنسرسیوم و مشارکت در تأمین منابع پروژه ها، رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال را به صورت جدی موردتوجه قرار دهیم. پس لازم است برای هریک از این مؤلفه های مهم در استان ها برنامه وجود داشته باشد و بر اساس استعدادها و ظرفیت های منطقه، کار تعریف و به صورت منظم و جدی رصد شود و در شورای برنامه ریزی و توسعه استان، همچنین نشست های مختلف دیگر، نتایج را از متولیان امر پیگیری کنید.

میرکاظمی اظهار کرد: هم اکنون میانگین عمر پروژه ها در کشور ۱۷ سال است که پیش بینی می شود با این روند تأمین منابع مالی به ۴۰ سال برسد، ما در تلاش هستیم محوریت بیشتری به استان ها داده شود و مطمئن هستیم که نظارت بر پروژه ها از سوی استان ها بهتر انجام خواهد شد و معتقدیم هرچه استان ها فعال تر باشند، کار بهتر انجام خواهد شد.

 

  نایب رئیس مجلس شورای اسلامی:

قیر حواله ای سال ۱۴۰۱ تعیین تکلیف شد

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست با مسئولان وزارت نفت از تعیین تکلیف موضوع قیر حواله ای برای سال ۱۴۰۱ خبر داد. علی نیکزاد در تشریح نشست روز دوشنبه (۲۴ مردادماه) با مسئولان وزارت نفت درباره تعیین تکلیف قیر حواله ای به خبرنگاران گفت: برای تعیین تکلیف قیر حواله ای نشستی با حضور جواد اوجی، وزیر نفت و معاونان وی، رئیس کمیسیون عمران مجلس و تعدادی از نمایندگان برگزار شد که بر اساس نامه ای که از دیوان محاسبات به وزارت نفت ارسال شده بود، باید این موضوع تعیین تکلیف شود. وی افزود: بر این اساس باید تا شهریورماه ۱۴۰۱ به میزان ۱۵ هزار میلیارد تومان وکیوم باتوم طبق قانون برای دستگاه های اجرایی ذیل قانون بودجه سال ۱۴۰۱ داده می شد، در این نشست مقرر شد تا شهریورماه امسال برای مانده قیرهای حواله ای که صادر شده، توسط وزارت نفت اقدام شود.

نایب رئیس مجلس اظهار کرد: انتظار می رود دستگاه های اجرایی ذیل قانون بودجه سال ۱۴۰۱ همچون وزارت راه و شهرسازی، سازمان راهداری، حمل ونقل جاده ای کشور و سازمان شهرداری ها و دهیاری ها و دیگر دستگاه های اجرایی برای این امر زمان ویژه ای در نظر گیرند و قیر حواله ای را پیش از پایان فصل کاری به آسفالت، در محلی که وظیفه سازمانی دارند، تبدیل کنند.

 

در نشست فوق العاده مجمع تشخیص مصلحت نظام

نقش صندوق توسعه ملی در برنامه هفتم توسعه بررسی شد

موضوع و نقش صندوق توسعه ملی در برنامه هفتم توسعه طی نشست فوق العاده مجمع تشخیص مصلحت نظام به بحث گذاشته و مواردی از آن ازسوی اعضای مجمع تصویب شد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مجمع تشخیص مصلحت نظام، این مجمع در نشست روز شنبه (۲۲ مردادماه) که به ریاست صادق آملی لاریجانی و با حضور رؤسای قوای مقننه و قضائیه، دبیر و اعضای مجمع برگزار شد به بحث و بررسی درباره بندهای مربوط به تولید انرژی های تجدیدپذیر و همچنین سیاست های کلی برنامه هفتم توسعه پرداخت.

اعضای مجمع در بند الحاقی مربوط به تولید انرژی های تجدیدپذیر و نوین پیشنهادی به کمیسیون مشترک، رفع موانع و ایجاد ساز و کار مناسب به منظور افزایش هزار مگاواتی تولید انرژی های تجدیدپذیر و نو در طول سال های برنامه با مشارکت بخش خصوصی و عمومی را تصویب کردند.

در این نشست که با حضور معاونان وزارت نفت و نیرو، رئیس سازمان برنامه و بودجه، رؤسای کمیسیون های برنامه و بودجه و اقتصاد و رئیس مرکز پژوهش های مجلس و معاون صندوق توسعه ملی برگزار شد، موضوع و نقش صندوق توسعه ملی در برنامه هفتم به بحث گذاشته و مواردی از آن تصویب شد.

در این مصوبه آمده است: در تحقق سیاست تغییر نگاه به نفت و گاز و درآمدهای حاصل از آن از منبع تأمین بودجه عمومی به منابع و سرمایه های زاینده اقتصادی، اساسنامه صندوق توسعه ملی با اعمال اصلاحات زیر تنفیذ می شود:

واریز سالانه ۴۲ درصد از عواید حاصل از صادرات نقدی و تهاتری نفت خام، میعانات گاز و خالص صادرات گاز به صندوق توسعه ملی و افزایش ۲ واحد درصد سالانه آن، همچنین در این نشست افزایش و تقویت منابع صندوق توسعه ملی از طریق سرمایه گذاری در داخل و خارج کشور تصویب و ادامه بررسی این بند به نشست آینده مجمع موکول شد.

 

سخنگوی وزارت امور خارجه:

لغو تحریم ایران به نفع حوزه تأمین انرژی کشورهای اروپایی است

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: معتقدیم لغو تحریم های ظالمانه نه تنها به نفع دولت و ملت ایران، بلکه به نفع منطقه و اقتصاد جهانی است و در حوزه تأمین انرژی نیز به سود کشورهای اروپایی خواهد بود.

ناصر کنعانی در نشست خبری روز دوشنبه (۲۴ مردادماه) درباره جایگزینی ایران در زمینه بحران انرژی در بازارهای اروپا بعد از جنگ اوکراین گفت: جمهوری اسلامی ایران این ظرفیت را دارد که در سایه بحران انرژی که در جهان شکل گرفته است بتواند بخشی از نیازهای حیاتی و اساسی جهان را در حوزه انرژی بر مبنای شرایط موجود و حتی در سایه تحریم تأمین کند.

وی افزود: همکاری ها و معاملات نفتی ایران با طرف های مختلف در حوزه منطقه ای و بین المللی ادامه دارد. لغو تحریم های ظالمانه و یکجانبه می تواند کمک کند جمهوری اسلامی ایران بیش از گذشته در تأمین انرژی مورد نیاز دنیا نقش ایفا کند. این به همت و اراده طرف های گفت وگو در برجام و مشخصاً دولت آمریکا بستگی دارد.

 

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی:

تلاش دولت در خنثی سازی تحریم ها با دیپلماسی انرژی ستودنی است

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس از تلاش دولت در خنثی سازی تحریم از طریق دیپلماسی اقتصادی به ویژه در حوزه انرژی با همسایگان قدردانی کرد و گفت: ملاک مجلس در رویارویی با مذاکرات هسته ای لغو کامل تحریم ها و انتفاع اقتصادی مردم ایران است.

مالک شریعتی نیاسر در نشست علنی روز یکشنبه (۲۳ مردادماه) مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی گفت: در بحث مذاکرات و لغو تحریم ها باید بگویم نخست از تلاش دولت در خنثی سازی تحریم از طریق دیپلماسی اقتصادی به ویژه در حوزه انرژی با همسایگان قدردانی می کنم، ثانیا تأکید می شود که ملاک مجلس در مواجهه با گزارش دولت و مذاکرات هسته ای، لغو کامل تحریم ها و انتفاع اقتصادی برای مردم ایران است.

وی افزود: طبق ماده (۷) قانون اقدام راهبردی، دولت باید گزارش تحریم های لغوشده را به مجلس ارائه کند تا در کمیسیون های انرژی و امنیت ملی ارزیابی شود و مجلس تصمیم بگیرد این ارزیابی دقیق، جدی و منطبق با منافع اقتصادی مردم خواهد بود یا خیر.

  قدردانی سفیر کوبا در ایران از وزارت نفت برای کمک به مهار آتش مخازن نفتی

 سفیر کوبا در تهران از کمک ایران به مهار حریق در مخازن نفت این کشور خبر داد و از همکاری وزارت نفت در این عملیات قدردانی کرد. آلبرتو گونزالس کاسالس روز سه شنبه (۲۵ مردادماه) در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه پنجم ماه اوت (۱۴ مردادماه) تأسیسات نفتی کوبا در شهر ماتانزاس دچار حریق شد، اظهار کرد: این آتش سوزی بسیار گسترده در مخازن نفت این کشور چند انفجار پیایی را در پی داشت. وی با بیان اینکه به دلیل انفجار در این تأسیسات متأسفانه دو نفر جان خود را از دست دادند و بیش از ۱۰۰ نفر زخمی و چند نفر هم ناپدید شدند، افزود: متأسفانه این حادثه روی محیط زیست هم تأثیر گذاشته است. سفیر کوبا در تهران با یادآوری اینکه همزمان با وقوع این حادثه کشورهای ایران، مکزیک و ونزوئلا برای کمک به مهار آتش سوزی اعلام آمادگی کردند، تصریح کرد: ایران تجربه زیادی در مهار آتش تأسیسات نفتی از جمله خاموش کردن چاه های نفت کویت دارد و از این رو ایران گروهی از متخصصان خود را برای کمک به مهار آتش به کوبا اعزام کرده است. گونزالس کاسالس از جمهوری اسلامی ایران، وزارت نفت، جواد اوجی، وزیر نفت، بهرام عین اللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، جمعیت هلال احمر و مردم ایران که همیشه در شرایط سخت کنار مردم کوبا ایستادند، قدردانی کرد. متخصصان ایرانی حاضر در کوبا به ریاست مظاهر انصاری، مدیرکل اچ اس ای وزارت نفت اکنون در حال بازرسی ایمنی تأسیسات و ارائه گزارش درباره نواقص و راهکارهای ارتقای ایمنی و حفاظت از حریق (فعال و غیرفعال) در تأسیسات هستند و بسته پیشنهادی را برای ارائه به مقام های نفتی به منظور انتقال متخصصان کوبایی به کشور و آموزش آنها در مراکز آموزشی ویژه ایمنی و اطفای حریق و دوره های تخصصی تربیت فرمانده میدان آماده کرده است. ماتانزاس مهم ترین بندر کوبا برای واردات نفت و دیگر حامل های انرژی است، نفت خام سنگین کوبا، نفت کوره و گازوئیل ذخیره شده در این شهر به صورت عمده برای تولید برق در جزیره استفاده می شود.

  

بورس انرژی میزبان عرضه ۳ هزار تن گاز مایع صادراتی شد

بورس انرژی ایران شاهد عرضه ۳ هزار تن گاز مایع برای صادرات و بیش از ۱۰ هزار تن میعانات گازی برای مصرف داخلی بود. این بورس، روز یکشنبه (۲۳ مرداد) میزبان عرضه حدود ۲۹ هزار و ۹۸۵ تن انواع فرآورده های هیدروکربوری بود. در این روز همچنین ۳ هزار تن گاز مایع برای صادرات و بیش از ۱۰ هزار تن میعانات گازی برای مصرف داخلی عرضه شد.  رینگ داخلی بورس انرژی ایران نیز شاهد عرضه اکستراکت سنگین DAE40 عمده شرکت نفت ایرانول، آیزوریسایکل پالایش نفت شیراز، ته مانده برج تقطیر شرکت نفت ستاره خلیج فارس، ته ماند برج تقطیر (اتمسفریک) عمده پالایش نفت کرمانشاه، حلال ۴۰۲ پالایش نفت بندرعباس، حلال ۵۰۲ و رافینت پتروشیمی بیستون و میعانات گازی مجتمع گاز پارس جنوبی بود. در رینگ بین الملل نیز رافینت پتروشیمی بیستون و گاز مایع پالایش گاز فجر جم عرضه شد. بورس انرژی ایران روز شنبه (۲۲ مرداد) شاهد معامله ۶ هزار و ۳۷۹ تن فرآورده هیدروکربوری به ارزش ۸۸۳ میلیارد و ۵۷۱ میلیون و ۴۶۴ هزار ریال بود. در این روز فرآورده های آیزوفید پالایش نفت تبریز، ته ماند برج تقطیر (اتمسفریک) عمده و نفتای سبک پالایش نفت کرمانشاه و حلال ۴۰۰، حلال ۴۰۲ و حلال ۴۱۰ پالایش نفت اصفهان در رینگ داخلی معامله شدند.