در گفت وگوبا مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه تربت حیدریه مطرح شد
توسعه زیرساخت های صادراتی با تکیه بر توان داخل
مشعل منطقه تربت حیدریه، یکی از مناطق 37 گانه شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران است که سوخت رسانی جنوب استان خراسان رضوی مشتمل بر ۱۰ شهرستان را به عهده دارد. زیرساخت های بالقوه موجود در این منطقه، این امکان را فراهم کرده که به عنوان هشتمین مرکز صادرات فراورده های نفتی در کشورشناخته شود. شهرستان تربت حیدریه با نزدیک به 50 سال قدمت و داشتن 140 کیلومتر مرزمشترک با افغانستان، به عنوان معدود شهرهای دارای موقعیت راهبردی قلمداد می شود. همچنین وجود معادن و صنایع بی شمار و تولید و کشت محصولات کشاورزی راهبردی مانند زعفران، پسته و گندم از مزیت های اصلی این منطقه به شمار می رود که بر اهمیت بیش از پیش آن می افزاید. جواد بلندی، مدیرشرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه تربت حیدریه، چندسالی است که سوخت رسانی دراین حوزه عملیاتی را راهبری می کند. آنچه می خوانید ماحصل گفت وگو با وی درخصوص فعالیت های سوخت رسانی در منطقه تربت حیدریه است.
با توجه به اهمیت مقوله صادرات فراورده های نفتی درشرایط تحریم، شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه تربت حیدریه با تلاش و پیگیری مستمر و به کارگیری رویکرد صنعتی و راهبردی که تکیه بر توان و ظرفیت متخصصان داخلی به آن عینیت بخشیده، توانسته است امکان تحقق اهداف صادراتی فراورده های نفتی را که پیش تر به دلیل پاره ای محدودیت ها وکمبود برخی زیرساخت هامیسر نبود، فراهم آورد. تامین سوخت مورد نیاز درصد بالایی از صنایع و معادن موجود درحوزه عملیاتی شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه تربت حیدریه، همچنین سوخت رسانی به واحدهای کشاورزی درکنار دیگر وظایف محوله، این منطقه عملیاتی را درمیان مناطق37 گانه شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران، به یک شرکت متمایز مبدل کرده است، به نحوی که در ارزیابی های انجام شده ازسوی کارشناسان منتخب مدیریت ها و ادارات، رتبه نخست مناطق همتراز خود را کسب کرده و به عنوان یکی از سه منطقه برترکشور معرفی شده است.
استمرار مطلوب سوخت رسانی به جایگاه ها، نظارت برتوزیع کمی و کیفی بنزین و دیگر فراورده های نفتی، ایمنی تجهیزات، تکریم ارباب رجوع، تدارک وعرضه فراورده های نفتی در ایام تعطیلات متناسب با نیاز استان، تجهیز جایگاه ها به امکانات رفاهی وخدماتی وپاسخگویی شبانه روزی به نیازمخاطبان ومشتریان در حوزه سوخت رسانی، از جمله اولویت های کاری شرکت پخش منطقه تربت حیدریه به شمار می آید که همه کارکنان خدوم و پرتلاش این شرکت در به سرانجام رساندن هرچه بیشتر آن اهتمام و تلاش مضاعفی را به کار بسته اند.
هشتمین مرکز صادرات فراورده های نفتی
مدیرشرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه تربت حیدریه از این منطقه به عنوان هشتمین مرکز صادرات فراورده های نفتی یاد کرد و با بیان اینکه زیرساخت های صادراتی با اتکا به تخصص و تجربه نیروهای بومی منطقه با حداقل هزینه و در کمترین زمان ممکن فراهم شد، گفت: به عقیده من برای بی اثر کردن آثار تحریم های بین المللی، افزایش توان تولید و صادرات می تواند راهگشا باشد. به این منظور در اوایل آذرماه سال 99 بود که موضوع صادرات فراورده های نفتی از منطقه تربت حیدریه با توجه به ظرفیت های بالقوه موجود در منطقه مانند وجود مرز مشترک با افغانستان در صدر برنامه های شرکت گنجانده و مرکزانتقال نفت تربت حیدریه به عنوان پایانه صادراتی در نظرگرفته شد. بلندی ادامه داد: تربت حیدریه در142کیلومتری جنوب شهرمشهد مقدس قرار گرفته و یکی ازمناطق راهبردی در شرق کشور است که زیرساخت های بالقوه موجود درآن، این امکان را می دهد که چنین پایانه ای درآن فعال باشد وخوشبختانه این مهم با پیگیری های مستمر جنبه عملی به خود گرفته است، به طوری که از ابتدای سال 1400 صادرات بنزین از انبار نفت تربت حیدریه به طور رسمی کلید خورد. وی به ریلی شدن صادرات فراورده های نفتی اشاره کرد و آن را نقطه عطفی در روند صادرات استان خراسان رضوی دانست و یادآور شد: راه اندازی خط آهن ریلی از شهر خواف برای اتصال به هرات در افغانستان از جمله برنامه های کلان دولت است که می تواند مزیت های بی شماری برای دو کشور به همراه داشته باشد. چنین حرکت اقتصادی در منطقه تربت حیدریه دستاوردهای قابل تاملی به همراه دارد که رونق بخشی به اقتصاد این منطقه به واسطه تعاملات تجاری دو کشور ایران و افغانستان از آن جمله خواهد بود. وی تصریح کرد: همچنین وجود نیروهای متعهد و متخصص در شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه تربت حیدریه را نباید از یاد برد؛ نکته مهم دیگری که به تحقق عینی طرح، یعنی صادرات فراورده های نفتی ازانبار نفت تربت حیدریه به عنوان هشتمین مرکز صادرات بسیار کمک کرده است. ویژگی های پیش گفته، امتیاز بزرگی است، به گونه ای که سبب شد این طرح با رقمی بسیار ناچیز به بار بنشیند و حرکت اقتصادی مهمی در این بخش از کشور رقم بخورد.
ارائه خدمات ایمنی با رویکرد دانش محور
مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه تربت حیدریه به وضع تعمیر تاسیسات، مخازن و جایگاه های عرضه فراورده های نفتی منطقه پخش تربت حیدریه اشاره و در عین حال آن را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: فرایند تعمیرات اساسی با هدف استمرار عرضه سوخت رسانی بر اساس برنامه ریزی های منسجم و هماهنگ و مطابق با دستورالعمل های ابلاغی و همچنین تعامل موثر زیرمجموعه های تحت مدیریت شرکت در حال انجام و پیگیری است.
بلندی نظارت و کنترل مستمر بر روند توزیع و کیفیت فراورده های نفتی را از اولویت های کاری شرکت پخش منطقه تربت حیدریه برشمرد و افزود: مالکیت اغلب جایگاه های عرضه سوخت منطقه خصوصی و در اختیار اشخاص حقوقی است و به مراتب تعمیر و نگهداری آن هم به عهده خود جایگاه داران خواهد بود و در این زمینه شرکت پخش منطقه دخالتی نخواهد داشت. تنها واحدهای فنی و مهندسی شرکت سرویس کاران مجاز منطقه را تایید کرده و این خود جایگاه داران هستند که تصمیم گیری می کنند با کدامیک از سرویس کاران مجاز و مورد تایید در زمینه تعمیر تاسیسات و قطعات مورد نیاز جایگاه همکاری کنند؛ البته این نکته را هم باید عنوان کنم که ما به میزان کافی سرویس کار و تعمیرکار مجاز و در عین حال با دانش، مهارت و تجربه کافی در سطح منطقه داریم که مشکل جایگاه ها را در اسرع وقت مرتفع می کنند و در این زمینه نیازی به خارج از حوزه سوخت رسانی نیست.
وی تصریح کرد: البته ناگفته نماند که فرایند سوخت رسانی و سوخت گیری جایگاه ها به طور مرتب پایش و ارزیابی می شود و درصورت بروز مشکل و خطایی در سامانه، به سرعت به واحدهای پشتیبانی اطلاع رسانی خواهد شد. مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه تربت حیدریه در ادامه به بحث خدمات ایمنی و آتش نشانی اشاره کرد و با بیان اینکه شرکت پخش منطقه به دنبال توسعه رویکرد دانش محور در مورد مسائل ایمنی است، گفت: پیرامون مباحث ایمنی و آتش نشانی اقدام های خوب و اثربخشی در حال پیگیری است و همه سعی و تلاشمان را خواهیم کرد تا ضمن اجرای استانداردهای لازم، بتوانیم خدمات ایمنی و آتش نشانی را با رویکرد توجه به مبانی دانشی و الزام ها و ملاحظات فنی ارائه کنیم. بلندی به نقش کلیدی مخازن در فرایندهای ذخیره و نگهداری فراورده های نفتی اشاره کرد و افزود: لازم است در زمان تعمیرات، مخازن نفتی لایروبی و پاکسازی شوند تا ضمن ایمن بودن عملیات تعمیر، آسیبی به تجهیزات داخل مخازن وارد نشده و آلودگی های زیست محیطی ناشی از آن را نیز به حداقل ممکن کاهش دهند. بر این اساس مخازن فراورده های نفتی بر اساس استانداردهای ایمنی و زیست محیطی و مطابق با آخرین دستورالعمل ها و چارچوب های ابلاغی لایروبی و پاکسازی می شوند و در این زمینه مشکل و چالش خاصی وجود ندارد.
شناسایی و جذب نخبگان
مدیرشرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه تربت حیدریه گفت: راهبرد بسیاری از شرکت های موفق نفتی، توجه ویژه به نیروی انسانی متخصص و تلاش برای نگهداری از آن است که این مقوله از دید شرکت پخش منطقه تربت حیدریه نیز غافل نبوده و قدم های خوبی برای جذب نیروهای جوان و خوش فکر برداشته شده است. بلندی، مهم ترین منابع شرکت های پیشرو را جذب استعدادهای جوان دانست و افزود: از همین رو شناسایی و جذب نخبگان به عنوان اصلی بی بدیل در صنعت نفت و گاز کشور باید مورد تاکید قرار داده شود. امروز بسیاری از طرح ها و اقدام های شرکت پخش منطقه تربت حیدریه با تکیه بر توان نیروهای فنی و مهندسی داخلی به ثمر نشسته است. وی در همین خصوص، به مقوله جانشین پروری اشاره و از آن به عنوان یک راهکار اثربخش برای تامین منابع انسانی مستعد و شایسته سازمان یاد کرد و گفت: شناسایی و پرورش کارکنان متخصص و باانگیزه تداوم کارآمدی و اثربخشی در سازمان را به همراه خواهند داشت که به این منظور موضوع جاشین پروری نیز از آن دست مقوله هایی است که به جد در حال پیگیری است و امیدواریم با تحقق این مهم و ایجاد زیرساخت های لازم، در آینده ای نزدیک شاهد بهره مندی از استعدادها و توان نیروهای جوان باشیم.