صندوق بازنشستگی صنعت نفت

اجرای طرح های گروه اقتصادی بر توسعه صنعت نفت تاثیر مستقیم دارد

رئیس هیأت رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت در سی ویکمین نشست شورای عالی پروژه های صندوق بازنشستگی صنعت نفت اظهار کرد: طرح های گروه اقتصادی صندوق ها تأثیری مستقیم بر اقتصاد و توسعه صنعت نفت دارند، از این رو سرعت بخشی به توسعه آنها بسیار بااهمیت است.

عبدالحسین بیات در سی ویکمین نشست شورای عالی پروژه های گروه اقتصادی صندوق های بازنشستگی صنعت نفت گفت: طرح های گروه اقتصادی صندوق ها، ضمن تأمین منابع خدمت رسانی به بازنشستگان و بازماندگان، تأثیری مستقیم بر اقتصاد و توسعه صنعت نفت دارند، از این رو سرعت بخشی به توسعه آنها بسیار بااهمیت است. در ادامه این نشست، شرکت توربوکمپرسور نفت ضمن اعلام ساخت و تحویل ۱۵ دستگاه الکتروکمپرسورهای مورد نیاز برای توسعه میدان نفتی آذر، از وضع ساخت و طراحی کمپرسورهای مورد نیاز طرح های نفتی غرب کشور، صنایع پتروشیمی و کاهش گازهای مشعل گزارش داد، هم اکنون ۳۶ دستگاه الکتروکمپرسور در این شرکت در حال طراحی و ساخت است که نخستین مرحله از این الکتروکمپرسورها با پیشرفت ۸۰ درصدی تا آخر امسال تحویل واحد بهره بردار می شود و دیگر دستگاه های باقیمانده به تناسب شرایط قرارداد در موعد مقرر تحویل داده خواهد شد.

شرکت نیروگاه صبا دهلران نیز به وضع ساخت نیروگاه مجتمع NGL۳۱۰۰  که شامل ۶ پکیج توربوژنراتوری ۲۵ مگاواتی است، اشاره کرد و گزارش داد، در این زمینه هر دو ژنراتور این نیروگاه از طریق یک ترانسفورماتور ۵۰KVA، توان خود را به پست ۲۳۰ کیلوولت بلافصل منتقل می کنند و سوخت این نیروگاه از طریق یک ایستگاه تنظیم فشار تأمین می شود. بنا بر اعلام مسؤولان این پروژه توربو ژنراتورهای واحدهای یک تا چهار نیروگاه تا پایان آذرامسال آماده راه اندازی خواهد شد. ایستگاه تقویت فشار گاز اتیلن غرب (پروژه احداث دو ایستگاه تقویت فشار گاز اتیلن غرب واقع در سیاه مکان و گچساران) شامل احداث ایستگاه تقویت فشار شماره ۲ (CS۲) خط لوله سراسری اتیلن غرب کشور در منطقه سیاه مکان و همچنین احداث ایستگاه تقویت فشار شماره ۷ (CS۷) خط لوله سراسری اتیلن غرب کشور در گچساران از سوی شرکت اوتی سی (OTC) از شرکت های گروه اقتصادی صندوق ها در حال ساخت است که به گفته مدیران شرکت نیروگاه صبا دهلران، در صورت تأمین برق این دو ایستگاه تا پایان آذر امسال آماده راه اندازی خواهد بود.

در سی ویکمین نشست شورای عالی پروژه های صندوق بازنشستگی صنعت نفت وضع میدان های نفتی منصوری و رامشیر، پتروشیمی کیان و پلیمر گچساران مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. در این نشست گزارشی از چالش های قراردادی، جریان نقدینگی در این پروژه ها و محدودیت های تأمین مالی از سوی کارفرمایان ارائه و تصریح شد که با وجود محدودیت های ذکرشده، این پروژه ها بین ۳۰ تا ۴۰ درصد پیشرفت داشته اند. همچنین با توجه به سیاست دولت سیزدهم مبنی بر افزایش ظرفیت تولید نفت به مقدار پیش از تحریم ها و با تلاش شبانه روزی مهندسان و متخصصان داخلی، از ابتدای امسال چاه شماره ۲۷ میدان رامشیر و چاه های شماره ۱۲۱، ۱۲۳ و ۱۲۴ میدان منصوری به تولید رسیده اند و حدود ۱۰ هزار بشکه به ظرفیت تولید کشور افزوده شده است.

پروژه عرشه، متعلقات و جکت های فاز ۱۱ میدان مشترک پارس جنوبی نیز طرح دیگری بود که شرکت تأسیسات دریایی در سی ویکمین نشست شورای عالی پروژه های گروه اقتصادی صندوق ها در مورد آن گزارشی ارائه کرد. به گفته مدیران پروژه، این طرح حدود ۲۱ درصد پیشرفت داشته که با نصب جکت، جهشی خیره کننده در پیشرفت واقعی پروژه و آمار اعلامی خواهد داشت.

 

 نخستین کنفرانس ملی دیپلماسی و چالش های فرامرزی  زیست محیطی و بین المللی

نخستین کنفرانس ملی دیپلماسی و چالش های فرامرزی زیست محیطی و بین المللی به میزبانی مرکز مطالعات سیاسی وزارت امور خارجه آذر امسال برگزار می شود.

این کنفرانس باهدف اثرگذاری وهم افزایی بیشتر بویژه ارتقای نقش و جایگاه دیپلماسی زیست محیطی در سطح مقام های عالی وزارتخانه ها،سازمان ها و نهادهای دولتی و مراکز علمی و دانشگاهی کشور برگزار خواهد شد.

سخنرانان و پژوهشگران علاقه مند به شرکت در این کنفرانس می توانند مطالب خود را در قالب چهار میزگرد جداگانه در حوزه های دیپلماسی و تغییرات آب و هوایی، دیپلماسی و راهکارهای مقابله با پدیده گردوغبار، دیپلماسی و مدیریت پایدار رودخانه ها و منابع آبی مشترک و دیپلماسی و آلودگی های دریای خزر، خلیج فارس و دریای عمان ارائه کنند.

بنا بر اعلام دبیرخانه برگزاری نخستین کنفرانس ملی دیپلماسی و چالش های فرامرزی زیست محیطی و بین المللی، مهلت ارسال آثار به دبیرخانه کنفرانس تا 15 آبان امسال خواهد بود.پژوهشگران برای ارسال آثار خود به دبیرخانه کنفرانس می توانند چکیده مطالب خود را به نشانی a.salehpur@mfa.gov.ir ارسال و یا برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره22802671 داخلی 3102 تماس بگیرند. مقالات برگزیده علاوه بر ارائه در کنفرانس، در شماره ویژه فصلنامه سیاست خارجی مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی منتشر خواهد شد.

 

 

    پالایشگاه نفت اصفهان

اصفهان در بهره مندی از دانش بنیان ها سرآمد شرکت های پالایشی است

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی گفت: پالایشگاه نفت اصفهان، با بهره مندی از دانش بنیان ها و ظرفیت نخبگان توانسته است سرآمد شرکت های پالایشی باشد.

جلیل سالاری در حاشیه بازدید از پالایشگاه نفت اصفهان افزود: پروژه زیست محیطی تصفیه گازوییل شرکت پالایش نفت اصفهان با رویکرد بهره گیری از توانمندی های ساخت داخل و دانش بومی و در شرایط تحریم بسیار ارزشمند تلقی می شود؛ زیرا هموطنان از سوخت پاک و گازوییل یورو ۵ بهره مند شده اند. به این منظور امیدواریم بحث امنیت انرژی، توسعه بخش پتروپالایشگاهی و به موازات آن طرح های زیست محیطی در بخش برش های سنگین نیز که امروز در حال اجراست، همه به ثمر برسد.

وی با تأکید بر اینکه برای تحقق هر چه بیشتر اهداف تعیین شده، تلاش های بیشتری نیاز است، تأکید کرد: حضور جوانان متخصص و پرورش نیروهای کارآمد، با بهره مندی از ظرفیت های پالایشگاه ها و برطرف کردن خلأهای حوزه پیمانکاری و اجرای پروژه ها به طور حتم روزهای امیدبخش تری را  رقم خواهد زد. 

معاون وزیر در امور پالایش و پخش به زنجیره تولید کالایی و ایجاد برند کالایی اشاره کرد و افزود: خوشبختانه پالایشگاه اصفهان در این زمینه هم پیشروست.

محسن قدیری، مدیرعامل پالایشگاه نفت اصفهان نیز در این دیدار با اشاره به پروژه عظیم زیست محیطی تصفیه گازوییل شرکت پالایش نفت اصفهان، درباره مزایا و ضرورت های اجرای این طرح گفت: تولید روزانه ۱۰۰ هزار بشکه گازوییل و سوخت پاک مطابق استاندارد یورو ۵، جلوگیری از انتشار ۳۰۰ تن گوگرد در روز، کاهش گوگرد گازوییل تولیدی پالایشگاه به ۱۰ ppm و تولید گوگرد گرانول به میزان ۳۰۰ تن در روز از مزیت های این طرح است.

وی همسویی با سیاست کلی نظام همسو با برنامه های توسعه ملی، حفظ جایگاه پالایشگاه اصفهان در فضای بازار رقابتی در آینده با تولید محصولات متنوع و مطابق با بازار عرضه و تقاضا و ورود به بازارهای بین المللی به منظور فروش محصولات با توجه به خصوصی شدن پالایشگاه را از دیگر مزایای این طرح برشمرد.

 

     شرکت ملی گاز ایران

توافق های تازه ایران و ترکیه درباره صادرات گاز اعلام شد

مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران از برگزاری نشست با نمایندگانی از شرکت بوتاش ترکیه و توافق های تازه خبر داد.

محمدرضا جولایی درباره این نشست گفت: طبق توافق های انجام شده، همه فعالیت های فنی، عملیاتی و اجرایی صادرات گاز به ترکیه در ۶ ماه آینده با هماهنگی دو طرف انجام خواهد شد که این موارد شامل برنامه های عملیاتی، تعمیرات، حفاظت کاتدی و پوشش خطوط بین ایران و ترکیه و نوسازی ایستگاه بازرگان و دیگر موارد مربوط به صادرات گاز  به این کشور می شود.

وی با بیان اینکه در این نشست فشرده در مورد ظرفیت انتقال گاز، انجام خدمات فنی و مهندسی و افزایش دیگر همکاری ها بحث و تبادل نظر شد، افزود: صنعت عظیم گاز کشور با شتاب در مسیر توسعه گام برمی دارد و ایران به عنوان منبع تأمین مطمئن گاز در سرتاسر جهان شناخته می شود، بنابراین باید این جایگاه را مهم بدانیم و چالش های آن را برطرف کنیم.

مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران همچنین با اعلام رضایت از برگزاری این نشست تأکید کرد: فراموش نکنیم که تداوم و افزایش صادرات گاز با برنامه ریزی برای توسعه و نگهداشت از ظرفیت های موجود تولید و بهینه سازی مصرف، امکانپذیر خواهد بود.

 

   شرکت مهندسی و توسعه گاز

امضای قرارداد صادرات  ۴۰ دستگاه توربین ساخت ایران  به روسیه

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران از امضای قرارداد صادرات ۴۰ دستگاه توربین ساخت ایران به روسیه خبر داد و اعلام کرد که تولید گاز ایران در دوران تحریم دو برابر شده است.

رضا نوشادی در نشست بصیرت افزایی سازمان بسیج اقشار به تبیین پیشرفت ها، فرصت ها و چالش های صنعت گاز پرداخت و گفت: موفقیت های صنعتی کشور منحصر به زمینه های موشکی و پهپادی نیست و اکنون ۸۵ درصد تأسیسات و تجهیزات مورد نیاز صنعت گاز در داخل کشور ساخته می شود و به پشتوانه همین توانمندی، بتازگی قراردادی برای صادرات ۴۰ دستگاه توربین ساخت ایران به کشور روسیه امضا شده است.

وی از بهره گیری از سیستم کنترل تمام ایرانی در ایستگاه تقویت فشار گاز خورمورج برای نخستین بار در کشور خبر داد و تصریح کرد: جوانان بااستعداد ایرانی پس از انتقال موفق فناوری ساخت توربین از کشورهای اروپای شرقی و غربی به تلاش مقدس خود برای استقلال صنعتی ادامه دادند و اکنون کشور به جایگاهی رسیده که توربین ملی از بازدهی بیشتری نسبت به انواع مشابه خارجی برخوردار است.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با تأکید بر اینکه دستاوردهای درخشان صنعت گاز در دوره تحریم به دست آمده است، به مقایسه تاب آوری صنعت نفت ایران و ونزوئلا در برابر تحریم پرداخت و یادآور شد: با آغاز تحریم ونزوئلا، مقدار تولید نفت این کشور سقوط آزاد را تجربه کرد، به نحوی که ونزوئلا در مدت زمان کوتاهی، از دارنده بزرگ ترین ذخایر نفتی جهان به یک واردکننده تبدیل شد و این در حالی است که تولید گاز ایران در دوران تحریم به دو برابر افزایش یافته است.

 عراق، عمان و ونزوئلا در صف تجهیزات پیشرفته ایرانی

همچنین مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران اعلام کرد که کشورهایی مانند عراق، عمان و ونزوئلا در صف بهره گیری از تجهیزات پیشرفته ایرانی هستند.

وی با بیان اینکه ابتکار این شرکت در داخلی سازی توربین، برکات مبارکی برای کشور داشته است، تصریح کرد: اکنون شرکت های نفت و گاز پارس و مجتمع گاز پارس جنوبی متقاضی استفاده از توربوکمپرسور و Core Engine داخلی هستند و کشورهایی مانند عراق، عمان و ونزوئلا هم در صف بهره گیری از این تجهیزات پیشرفته ایرانی هستند، ضمن آنکه به پشتوانه همین تجربیات ارزشمند، در طرح ذخیره سازی مخزن شوریجه در میدان خانگیران، نسل نو توربوکمپرسور با فشار ۳۳۰ PSI برای نخستین بار در کشور ساخته می شود.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران، بین المللی شدن را مهم ترین راه صنعت گاز برای تداوم نقش آفرینی در شکوفایی کشور برشمرد و توضیح داد: باید بتوانیم دستاوردهای صنعتی کشور را تجاری سازی و به دیگر کشورها صادر کنیم که این خود سبب خلق ارزش افزوده بیشتر، ارزآوری و اشتغال متخصصان در کارخانه های داخلی خواهد شد.

 

  شرکت بهره برداری نفت و گاز شرق

ثبت رکورد در زمان تعمیرات اساسی تأسیسات گازی

مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز شرق گفت: در مدت زمان تعمیرات اساسی تأسیسات مرکز اندازه گیری خانگیران، رکورد تازه ای ثبت شد.

فرشید خیبری درباره ثبت رکورد در تعمیرات اساسی شرکت نفت و گاز شرق گفت: با تلاش مستمر کارکنان عملیاتی در بخش های مختلف این شرکت، تعمیرات اساسی تأسیسات گازی مرکز اندازه گیری خانگیران که پیش از این، حدود یک هفته انجام می شد، به چهار روز تقلیل یافت.

وی درباره ایجاد تمهیدهای لازم برای کاهش مدت توقف تولید در زمان تعمیرات گفت: در این دوره تعمیرات با توجه به نیاز گازی در شبکه سراسری و بر اساس تکلیفی که به ما محول شده بود، با همکاری و همیاری مدیریت پالایشگاه شهید هاشمی نژاد به نحوی برنامه ریزی شد که در مدت زمان کوتاهی انجام شود.

مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز شرق با بیان اینکه از مهم ترین اهداف این شرکت، حفظ و نگهداشت تولید گاز در مناطق تحت سرپرستی خود در حوزه شمال شرق کشور است، اظهار کرد: از جمله برنامه های توسعه ای این شرکت که می توان به آن اشاره کرد، طرح توسعه میدان توس است که در ۴۵ کیلومتری منطقه عملیاتی خانگیران واقع شده که چاه اکتشافی توس یک آن نیز تولیدی شده و وجود گاز قابل توجهی در این میدان به اثبات رسیده است.

خیبری در ادامه افزود: امیدواریم در سه سال آینده طبق برنامه زمان بندی شده، چهار حلقه چاه و تأسیسات جمع آوری و انتقال گاز که در فاز یک توسعه میدان توس تعریف شده، در مدار تولید قرار گیرد و با استحصال ۳ میلیون مترمکعب گاز در روز، ضمن افزایش ظرفیت تولید نهایی، مشکل کمبود گاز در محدوده شمال شرق کشور نیز رفع شود.

 

پایان تعمیرات اساسی منطقه عملیاتی پارسیان

همچنین تعمیرات اساسی منطقه عملیاتی پارسیان با هدف استمرار و تولید پایدار گاز زمستانی، با انجام ۱۱۰ هزار نفر- ساعت کار شبانه روزی در شرایط ایمن پایان یافت.

سیدمحمود میرباقری، سرپرست منطقه عملیاتی پارسیان درباره مدت زمان و اهداف این تعمیرات اظهار کرد: تعمیرات اساسی این منطقه با هدف آماده سازی چاه ها، مراکز و تأسیسات فرایندی به منظور حفظ شرایط تولید پایدار برای تأمین سوخت زمستانی از ۱۲ شهریور امسال آغاز شد و در بازه زمانی ۴۸روزه با موفقیت پایان یافت.

وی درباره کلیات انجام این تعمیرات تصریح کرد: تعمیرات اساسی در بخش اقدام های درون سایتی با حدود ۵۰۰ درخواست با ۲۷ هزار نفر_ساعت و در بخش تعمیر و ایمن سازی خطوط لوله زیرزمینی و تأسیسات روزمینی نیز بیش از ۸۳ هزار نفر_ساعت کار انجام شد که با توجه به گرمای فصلی و سختی مسیر و راه ها، تلاش های جهادی کارکنان برای انجام این حجم زیاد کار، قابل تقدیر است.