معاونت امور مهندسی، پژوهش و فناوری:
صدور خدمات فنی و مهندسی صنعت نفت، مشروط به استاندارد سازی است
معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری با اشاره به اهداف کشور برای صدور خدمات فنی و مهندسی به کشورهای همسایه گفت: تحقق این هدف بدون تدوین و اجرای دقیق استانداردسازی در صنعت نفت مقدور نیست. وحیدرضا زیدی فرد در نخستین گردهمایی سراسری مدیران و کارشناسان استانداردسازی در صنعت نفت، با تأکید بر اینکه استفاده از استانداردهای روزآمد در صنعت نفت ایران به عنوان اصلی ترین تأمین کننده انرژی و منابع اقتصادی کشور نسبت به دیگر صنایع از اهمیت زیادتری برخوردار است، گفت: هرگونه کوتاهی در زمینه استاندارد می تواند هزینه های جبران ناپذیری را در این صنعت پرخطر ایجاد کند. وی با بیان اینکه همواره در سال های اخیر علت اصلی حوادث در صنعت نفت، استفاده از تجهیزات غیراستاندارد یا رعایت نکردن استانداردهای لازم در فرایندهای کاری بوده است، اظهار کرد: تدوین و بومی سازی استاندارد در این صنعت پس از جنگ تحمیلی آغاز شد و هم اکنون با تلاش های انجام شده، شاهد وجود استانداردهای قوی در این صنعت هستیم. رئیس پژوهشگاه استاندارد سازمان ملی استاندارد ایران نیز در این گردهمایی با تأکید بر اینکه استفاده از استانداردهای ملی و بهینه بین المللی می تواند به کاهش موانع فنی و هزینه های میلیاردی در صنعت نفت منجر شود، گفت: تنظیم نقشه راه استاندارد در صنعت نفت برای تحقق اهداف توسعه پایدار در این صنعت، امری الزامی است. زیدی فرد به هدفمندسازی فعالیت های استانداردسازی برای توسعه پایدار و تبیین نقشه راه صنعت نفت و گاز اشاره و اظهار کرد: هم اکنون در بخش های مختلف صنعت کشور، شاهد اجرای حداقل استانداردها هستیم، از این رو باید با مجموعه فعالیت های تحقیقاتی و پژوهشی بتوانیم بویژه در صنعت حساس نفت و گاز به دستاوردهای روزآمد دنیا در زمینه استاندارد برسیم.
وی با تأکید بر اینکه در خلق و تدوین استانداردهای ملی در صنعت نفت نباید از استانداردهای خارجی الگوبرداری و ترجمه شود، تصریح کرد: استانداردهای ملی در صنعت نفت باید به صورتی پژوهش محور تدوین و اجرایی شود تا در آینده در مجامع بین المللی بتوانیم از آنها به عنوان الگویی تازه یاد کنیم.
شرکت ملی نفت ایران
نخستین کنفرانس ملی افزایش بهره دهی چاه های نفت و گاز برگزار می شود
نخستین کنفرانس ملی افزایش بهره دهی چاه های نفت و گاز با مشارکت دانشگاه صنعتی شریف و شرکت ملی نفت ایران برگزار می شود. دانشگاه صنعتی شریف با هدف تحقق ارتباط حداکثری صنعت و دانشگاه و تسهیل بهره مندی شرکت های فعال در حوزه بالادست از توان علمی و پژوهشی مراکز فناور و دانش بنیان، با همکاری شرکت ملی نفت ایران، اقدام به برگزاری مجموعه کنفرانس هایی با عنوان Sharif IOR می کند. آشنایی با دستاوردها و چالش های شرکت ملی نفت ایران، شرکت های اکتشاف و تولید و چاه پیما، معرفی فناوری های مرتبط با روش های ازدیاد برداشت چاه محور و میدان محور، نشست های تخصصی با موضوع های فراگیر صنعت و جذب دانشجویان و دانش آموختگان جوان و مستعد رشته های مهندسی، مدیریت و مالی در قالب نمایشگاه کار از دیگر اهداف این کنفرانس هاست. نخستین دوره این کنفرانس روزهای سه شنبه تا پنجشنبه (۱۷ تا ۱۹ آبان ) در سالن برگزاری همایش های تخصصی شرکت ملی نفت ایران (باشگاه کوشک) برگزار خواهد شد. علاقه مندان برای ثبت نام در این کنفرانس می توانند به سایت رسمی آن به نشانی sharif-ior.com مراجعه کنند.
شرکت انتقال گاز ایران
آماده سازی نهایی تأسیسات گاز برای ورود به فصل سرد سال
مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران گفت: برنامه های تعمیراتی امسال تاکنون مطابق برنامه زمان بندی انجام شده و در فرصت کوتاه باقیمانده تا آغاز فصل سرد، آماده سازی نهایی تأسیسات با استفاده از تجربه های گذشته به منظور بهبود شرایط آینده نیز باید انجام شود. غلامعباس حسینی در نشست پیشرفت برنامه های تعمیرات، پیمان سپاری، برون سپاری و آمادگی برای ورود به فصل سرد سال که با حضور برخی مدیران و رؤسای ستادی و مدیران مناطق عملیاتی به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، با تأکید به همه مدیران مبنی بر کنترل و بازرسی دقیق خطوط لوله و تأسیسات تقویت فشار گاز اظهار کرد: همه ایستگاه های شیر بین راهی، شیرها و خطوط لوله باید بازرسی و کنترل شوند تا هیچ مشکلی در انتقال پایدار گاز در زمستان نباشد.
وی ادامه داد: با توجه به ضرورت آمادگی در فصل سرد سال، همه گروه های تعمیراتی باید آماده به کار باشند تا بتوانیم در مواقع ضروری در سریع ترین زمان ممکن، نسبت به انتقال پایدار گاز، اقدام های لازم را انجام دهیم. مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران به بهره بردن از پیمانکاران توانمند و باتجربه در بخش های مختلف اشاره و تصریح کرد: زمان فرایند مناقصات و پیمان سپاری را باید به حداقل زمان ممکن رساند تا بتوانیم به موقع پروژه های تعمیراتی و عملیاتی را در تأسیسات تقویت فشار گاز و خطوط لوله انجام دهیم. حسینی با اشاره برون سپاری تعدادی از تأسیسات در مناطق عملیاتی گفت: تحویل و تحول دارایی های فیزیکی بین مناطق باید بدرستی انجام شود و فرایند آموزش، جذب نیرو و همکاری مناطق عملیاتی با پیمانکار برون سپاری شده نیز به طور کامل مشخص شود تا هیچ چالشی در روند برون سپاری به وجود نیاید.
شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد
اجرای 9 طرح خودکفایی
مدیرعامل شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد از اجرای ۹ طرح خودکفایی در این مجموعه و در نقطه صفر مرزی شهرستان سرخس خبر داد.
یحیی فیضی در این باره گفت: شناسنامه دار کردن قطعات یدکی، بومی سازی و تأمین کالاهای یدکی مورد نیاز پالایشگاهی، حرکت به سمت خودکفایی، اعتماد و اتکا به دانش جوانان ایران اسلامی، بررسی توانمندی صنعتگران نفت و گاز، حمایت و استفاده از ظرفیت ها و توانمندی شرکت های دانش بنیان برای احصای نیازهای فناورانه و حمایت از سازندگان داخلی از اولویت های اصلی این شرکت در سال های اخیر در جبهه اقتصادی و عمل به شعار اقتصاد مقاومتی و تحقق منویات مقام معظم رهبری بوده است.
وی تصریح کرد: کارگروه خودکفایی پالایشگاه در ۶ ماه گذشته در بخش های ابزار دقیق، برق، ایمنی، مکانیک و مواد شیمیایی اقدام به شناسایی اقلام فناورانه مورد تقاضا کرده است.
مدیرعامل شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد افزود: همسو با آن، ۵۹ نیاز فناورانه احصا و از میان آنها ۹ پروژه تولید بار اول تشخیص داده شد که ساخت ۱۸ عدد کارت کنترلی منبع تغذیه بدون وقفه(مرکز کنترل پالایشگاه) از جمله این پروژه ها در واحد برق بوده است.
فیضی ادامه داد: با توجه به حساسیت خاص این دستگاه که وظیفه آن تأمین برق پایدار و بدون وقفه سیستم های کنترلی واحدهای عملیاتی پالایشگاه است و ویژگی ها و پیچیدگی این کارت ها، بویژه قطعات به کار رفته در آنها که از لحاظ کیفی در کلاس ساختاری بالایی قرار دارند، شناسایی شرکت های دانش بنیان که توانمندی ساخت این اقلام را داشته باشند، در دستور کار کارگروه خودکفایی این شرکت قرار گرفت.
وی تأکید کرد: همچنین با همت متخصصان داخلی و اتکا به دانش فنی روز کارکنان واحد تعمیرات ماشین آلات پالایشگاه، لاینرهای محفظه احتراق توربین ۵۰۰ واحد ذخیره سازی گاز طبیعی شوریجه، تعویض و این کمپرسور با موفقیت عملیاتی شد.
مدیرعامل شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد همچنین گفت: توربین گازی مورد نیاز برای به حرکت درآوردن کمپرسورهای گاز طبیعی، طراحی و تعداد ۶ دستگاه از این تجهیز در سایت ذخیره سازی سراجه و شوریجه نصب شده و در حال فعالیت هستند.
شرکت ملی گاز ایران
فراورش بیش از ۲ هزار میلیارد مترمکعب گاز در پالایشگاه های پارس جنوبی
مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی اعلام کرد که از ابتدای تأسیس این مجموعه تاکنون، بیش از ۲ هزار و ۳۰ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی در پالایشگاه های پارس جنوبی فراورش شده است.
احمد باهوش در نشست مشترک با مدیران عامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس و نفت و گاز پارس که به مناسبت بیست وچهارمین سالروز تأسیس مجتمع گاز پارس جنوبی برگزار شد، گفت: از ظرفیت هر دو شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی و نفت و گاز پارس به راهبری سازمان منطقه ویژه پارس برای گسترش، رونق و بهبود تولید در پالایشگاه های 13گانه مجتمع بهره می بریم و منطقه ویژه اکنون در همه حوزه های مهم گره گشا، همراه و همپا بوده و امیدواریم چراغ روشنی برای فردای بهتر در مسیر تولید پایدار گاز و محصولات جانبی باشد.
وی افزود: پارسال با اقدام های شاخص، انجام حرکات نوآورانه و دانش بومی مدیران و کارکنان مجتمع بیش از ۱۸۵ میلیارد مترمکعب گاز شیرین به خطوط سراسری کشور تزریق شد و امیدواریم امسال نیز با انجام عملیات تعمیرات اساسی موفقیت آمیز در پالایشگاه های مجتمع، این رقم افزایش قابل توجهی داشته باشد.
مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی با بیان اینکه مأموریت اصلی این مجتمع، ارزش آفرینی حداکثری از منابع گازی منطقه است، اظهار کرد: کارکنان تلاشگر و متخصص مجتمع با پایبندی به ارزش های سازمانی، گام های بلندی همسو با این موضوع برداشتند و با مسؤولیت پذیری در حوزه های اقتصادی، اجتماعی و محیط زیستی، با دستاوردهای درخشان و ارزشمند، به توانمندسازی سرمایه های انسانی و اشتغال جوانان، اهتمام ورزیده و با خودباوری و خوداتکایی، پیشگام در تولید پایدار گاز بوده و به برداشت پایدار از منابع همت گماشته اند.
باهوش تصریح کرد: خوراک دریافتی از سکوها پارسال بیش از ۲۱۵ میلیارد مترمکعب بود که این مقدار با تلاش مدیران، کارکنان و متخصصان مجتمع گاز پارس جنوبی به ثبت رسید و امید داریم در سایه همدلی و کار گروهی، این مسیر درخشان را همسو با عزت و شکوه کشور ادامه دهیم.
شرکت ملی نفت ایران
انجام تکالیف مسؤولیت اجتماعی در مدیریت عمران نفت خیز
مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز به منظور انجام تکالیف مسؤولیت های اجتماعی و با هدف خدمت به جامعه روستایی در مناطق نفت خیز، شهریورامسال، معابر چهار روستای شهرستان بهبهان را بازسازی و بهسازی کرد و همچنین در قالب طرح های آموزشی از محل مجموع اعتباری بالغ بر ۲۶۴ میلیارد ریال در این مدت موفق شد، اردوگاه دانش آموزی شهید باهنر شبانکاره را در شهرستان دشتستان با متراژ یکهزار و ۱۹۶ متر مربع تکمیل کند، همچنین از محل اعتبار ذکرشده برای احداث مدرسه ۱۰ کلاسه روستای بستانلو شهرستان عسلویه با زیربنای یکهزار و ۸۶۷ مترمربع با همکاری سازمان نوسازی مدارس استان اقدام کرد.
معابر چهار روستا در شهرستان بهبهان با صرف اعتباری افزون بر ۲۲ میلیارد ریال، بازسازی و به بنیاد مسکن استان خوزستان به عنوان دستگاه بهره بردار تحویل شد. این معابر در روستاهای تارتار، راه دسترسی بین دودانگه بزرگ و قنبری و حدفاصل دودانگه به قنبری، شاه غالب و تل کهنه در شهرستان بهبهان، در مجموع به ابعاد ۱۶ هزار و ۷۰۰ مترمربع شامل زیرسازی، بیس، قیر و آسفالت، جوی و جدول، انجام پل های ارتباطی زیرزمینی به منظور آبیاری نخلستان ها، از سوی شرکت ملی نفت ایران با همکاری بنیاد مسکن استان خوزستان تکمیل شد و به بهره برداری رسید.
همچنین وزارت نفت در دوره ۶ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۱، موفق شد هشت پروژه آموزشی را در استان بوشهر با اعتباری بالغ بر ۲۶۴ میلیارد ریال تکمیل کند. مدرسه ۶ کلاسه خدیجه کبری آبدان شهرستان دَیِر با زیربنای یکهزار و ۲۹۵ مترمربع تکمیل شد و به بهره برداری رسید. دبستان مختلط ۶ کلاسه طرح صبح و بعدازظهر سهمو شمالی در شهرستان عسلویه با زیربنای ۷۸۹ مترمربع، یکی دیگر از طرح های تکمیل شده وزارت نفت طی ۶ ماهه ابتدایی امسال بود. مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز به عنوان متولی طرح های مسؤولیت اجتماعی صنعت نفت، همچنین اعتبار دبستان ۱۲ کلاسه قدس شهرستان کنگان با زیربنای یکهزار و ۶۹۲ مترمربع را تکمیل کرد. مدرسه روستای گورک خورشیدی فاز یک و تکمیل مدرسه سه کلاسه محمود احمدی فاز یک از دیگر طرح هایی بود که با اعتبار ذکرشده، به عنوان طرح های مسئولیت اجتماعی وزارت نفت در استان بوشهر ساخته شدند و به بهره برداری رسیدند.
وزارت نفت همچنین ساخت مدرسه ۶ کلاسه امام صادق(ع) بهرباغ با زیربنای هزار و ۵۳۸ مترمربع را به سرانجام رساند.
با این اقدام ها مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز شرکت ملی نفت ایران موفق شد، سرانه آموزشی استان را بهبود بخشد و با ارتقای سطح کمی و کیفیت مراکز آموزشی استان به تحصیل و توانمندسازی اقشار کم برخوردار جامعه کمک کند.
شرکت ملی حفاری ایران
ایران دارنده بزرگ ترین ناوگان دکل های حفاری در خاورمیانه
مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران در جمع دانشجویان بسیجی دانشگاه های خوزستان گفت: کشور ما اکنون بزرگ ترین ناوگان دکل های حفاری خشکی را در خاورمیانه دارد.
حمیدرضا گلپایگانی در نشست با دانشجویان نخستین اردوی علمی راهیان پیشرفت که با حضور ۱۲۰ نفر از دانشجویان بسیجی دانشگاه های خوزستان در سالن اجتماعات ساختمان مرکزی این شرکت در اهواز برگزار شد، افزود: از مجموع دکل های حفاری خشکی و دریایی در کشور ۷۲ دستگاه حفاری سبک، سنگین و فوق سنگین در تملک این شرکت است.
وی اظهار کرد: شرکت ملی حفاری ایران افزون بر دارا بودن بزرگ ترین ناوگان حفاری در منطقه با برخورداری از منابع انسانی متخصص، مجرب و کارآزموده، مجهزترین امکانات فنی و مهندسی را برای ارائه همزمان خدمات فنی و مهندسی صنعت حفاری دارد که این ویژگی از مزیت های منحصربه فرد این شرکت در قیاس با شرکت های بزرگ حفاری در جهان است.
مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران با اشاره به روند صعودی توسعه فعالیت ها و خدمات تخصصی این شرکت به صنعت نفت کشور و نقش بی بدیل آن در فرایند تولید گفت: تا پیش از تأسیس شرکت ملی حفاری ایران به فرمان امام خمینی(ره) صنعت حفاری در ایران به طور کامل در اختیار شرکت های غربی بود و از سوی آنها مدیریت می شد و کارکنان ایرانی، بیشتر کارهای یدی را به عهده داشتند و این صنعت ۱۰۰ درصد وابسته به خارج بود.
گلپایگانی با اشاره به اهداف جهاد تبیین، در تشریح نقش و ویژگی های این شرکت و عملکرد آن گفت: امروز صنعت حفاری در ایران ۱۰۰ درصد بومی است و متخصصان ایرانی، این توانمندی را دارند که در هر نقطه از جهان و در هر شرایط اقلیمی و سازندی، به نحو مطلوب حفاری چاه های نفت و گاز را انجام دهند.
وی اظهار کرد: این شرکت به موازات توسعه ناوگان عملیاتی و خدمات فنی و مهندسی به منظور تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی با هم افزایی و همکاری مستمر و مؤثر با مراکز علمی و پژوهشی و سازندگان و صنعتگران داخلی و دانش بنیان ها ساخت اجزای اصلی دستگاه حفاری و قطعات و تجهیزات کلیدی و پرمصرف کاربردی را سال هاست در دستور کار و اولویت برنامه ها قرار داده و توفیقات ارزشمندی همسو با خودکفایی و خوداتکایی در این صنعت راهبردی داشته است.