عقب ماندگی ۴۶۰ میلیون مترمکعبی تولید گاز از برنامه ششم

وزیر نفت گفت: مطابق تکلیف قانونی برنامه ششم باید سطح تولید گاز به روزانه یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون مترمکعب می رسید، اما به دلیل سرمایه گذاری های انجام نشده در سال های اخیر بیشینه این رقم به ۸۴۰ میلیون مترمکعب رسیده است. جواد اوجی در نشست بررسی چالش های زیست محیطی وزارت نفت اظهار کرد: به دلیل عقب ماندگی ها، مجبور به اعمال محدودیت در صنایع، کارخانه ها و نیروگاه ها و استفاده از سوخت مایع می شویم تا در ماه های سرد سال پاسخگوی نیازهای گرمایشی مردم باشیم.

وی افزود: قسمت اعظم مصرف گاز کشور در بخش خانگی است که در دوران سرد این مصرف چهار برابر دوران گرم سال است.

وزیر نفت همچنین با اشاره به ناترازی سوخت و فرآورده های نفتی در تابستان تصریح کرد: مصرف بنزین در ایام عید تا ۱۳۰ میلیون لیتر افزایش یافت، در حالی که تولید ما در پالایشگاه ها ۱۰۲ تا ۱۰۴ میلیون لیتر در روز است و این از احداث نشدن واحدهای پالایشگاهی، توسعه پالایشگاه های فعلی و کیفی سازی نشدن پالایشگاه ها ناشی می شود.

 

با خرید بلوک ۱۲ درصدی هلدینگ خلیج فارس انجام شد :

  گام بلند گروه اقتصادی صندوق های بازنشستگی صنعت نفت برای تامین منابع پایدار

رئیس هیئت رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت گفت: با هدف توسعه ی منابع پایدار برای صندوق ها، بلوک ۱۲ درصدی هلدینگ خلیج فارس خریداری شد، در تلاش هستیم با رویکرد بنگاه اقتصادی منابع ورودی صندوق ها را از محل های پایدار افزایش دهیم.

به گزارش نیپنا ، عبدالحسین بیات، رئیس هیئت رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت اظهار کرد: تحکیم روند تامین نقدینگی و منابع لازم برای استمرار فرایند پرداخت به موقع و منظم، مستمری و مقرری بازنشستگان و بازماندگان صنعت نفت، مبنای انجام همه امور توسعه ای و سرمایه گذاری صندوق هاست.

وی ادامه داد: در چارچوب توسعه راهبرد سرمایه گذاری های پایدار، گروه صندوق ها «بلوک ۱۲ درصدی سهام هلدینگ خلیج فارس» را به میزان سهم ۲۶.۳ درصدی پیشین خود افزود و اکنون مجموعه سهام شرکت سرمایه گذاری اهداف در هلدینگ خلیج فارس به حدود ۳۹ درصد رسیده است.

رئیس هیئت رئیسه صندوق ها گفت: آینده پژوهشی گروه اقتصادی صندوق ها مؤید آن بود که برای صیانت از آینده سهم پیشین (۲۶.۳ درصد) می بایست در این رقابت اقتصادی مشارکت کند اکنون و با خرید بلوک ۱۲ درصدی، ضمن توسعه ی سرمایه گذاری پایدار، ضریب صیانت از سهم صندوق ها در «فارس» افزایش یافته و این موضوع در مطالعات اقتصادی روشن است.

بیات گفت: خداوند متعال را شاکر هستیم که در کنار این خرید نام دیگری از گروه اقتصادی صندوق ها به عنوان نشان تجاری مطرح شد.

وی تصریح کرد: شرکت سرمایه گذاری اهداف با «کارگزاری خبرگان سهام» در این رویداد اقتصادی شرکت کرد. این کارگزاری مربوط به گروه اقتصادی صندوق هاست و هم اکنون بیش از گذشته با مشارکت در این معامله بزرگ دارای نشان و اعتبار اقتصادی و بیمه ای شده است.

بیات در پایان گفت: بازار سرمایه بلافاصله به این رویداد اقتصادی واکنش مثبت نشان داد و به یقین آثار و پیامدهای آن نیز در روند افزایش توان مالی صندوق های بازنشستگی کارکنان صنعت نفت و تامین نقدینگی مستمری و مقرری بازنشستگان و بازماندگان ارجمند در سال های پیش رو نمایان خواهد شد.

 

موافقت نامه همکاری شرکت های نفت مناطق مرکزی  و ملی حفاری امضا شد

شرکت نفت مناطق مرکزی ایران موافقت نامه ای را برای حفاری چاه های گازی به منظور افزایش تولید گاز این شرکت با شرکت ملی حفاری ایران امضا کرد.

آیین امضای موافقت نامه همکاری میان شرکت های نفت مناطق مرکزی ایران و شرکت ملی حفاری ایران به منظور حفاری چاه های گازی شرکت نفت مناطق مرکزی در بخش خشکی امروز (چهارشنبه، ۱۱ آبان ماه) با حضور مهدی حیدری، مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، حمیدرضا گلپایگانی، مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران و جمعی از مدیران و رؤسای دو شرکت، در ساختمان مرکزی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران برگزار شد.  حیدری در این آیین با بیان اینکه مسئولیت های جدیدی از سوی شرکت ملی نفت ایران برای شرکت نفت مناطق مرکزی ایران تکلیف شده است، گفت: این شرکت افزون بر تولید و ذخیره سازی گاز، اکنون وظیفه توسعه مخازن گازی به منظور تولید زودهنگام تا سال ۱۴۰۳ را به عهده دارد که این موضوع برای تأمین گاز مصرفی کشور، یکی از دغدغه های اصلی شرکت ملی نفت ایران است. وی با بیان اینکه شرکت ملی حفاری ایران بزرگ ترین شرکت حفاری بخش خشکی در قاره آسیاست، اظهار کرد: ما با امضای این موافقت نامه، انتظارات بالایی از شرکت ملی حفاری داریم که شایستگی بالایی در صنعت حفاری دارد و در واقع دیگر موضوع کارفرمایی و پیمانکاری نیست، بلکه دو شرکت برای توسعه میدان های گازی هم پیمان می شوند. مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران به نیاز این شرکت برای حفاری حدود ۱۰۰ حلقه چاه اشاره کرد و افزود: انتظار می رود شرکت ملی حفاری ایران ناوگان خود را برای اقدام های بزرگ و فرصتی که پیش رو دارد، تجهیز کند.

 

ضرورت احیای ناوگان حفاری

حمیدرضا گلپایگانی، مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران نیز در این آیین با بیان اینکه در دهه گذشته نگاه وزارت نفت به شرکت ملی حفاری ایران غیرمنصفانه بوده است، تصریح کرد: متأسفانه رویکرد به ملی حفاری در آن سال ها شرکت را تا آستانه نابودی پیش برده بود.

وی با اذعان به اینکه اکنون رویکرد احیای شرکت با جدیت دنبال می شود، توضیح داد: مسئولان به این نتیجه رسیدند که توسعه و افزایش تولید نفت و گاز نیازمند احیای ناوگان حفاری کشور است و از این منظر نگاه ویژه ای به احیای شرکت ملی حفاری ایران دارند.

مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران در ارتباط با نرخ فعالیت حفاری گفت: پیش تر با نگاه مغرضانه نرخ ها بسیار نادرست تعیین می شد، اما اکنون به منظور احیای شرکت ملی حفاری، نرخ های صحیح تری از سوی شرکت ملی نفت ایران به شرکت های کارفرمایی برای فعالیت حفاری تکلیف شده است. گلپایگانی با اشاره به اینکه نگاه دولت همسو با احیای شرکت ملی حفاری ایران شده است، تصریح کرد: با منابع مالی خوبی که برای این منظور در نظر گرفته شده، خرید سه دکل دریایی و سه دکل خشکی در کنار چشم انداز توسعه این شرکت در آینده مدنظر است.

 

سومین نشست روابط عمومی های شركت ملی نفت ایران  برگزار شد

ارتباطات مهم ترین کارکرد روابط عمومی هاست

فرشید خیبری، مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز شرق  در سومین نشست تخصصی روسای روابط عمومی شرکت ملی نفت ایران به میزبانی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران و در جوار بارگاه ملکوتی امام مهربانی ها به ارائه گزارش عملکرد و موقعیت ویژه شرکت نفت و گاز شرق پرداخت و گفت: باعث افتخار است که در جوار بارگاه حرم حضرت علی ابن موسی الرضا میزبان مهمانان گرامی از روابط عمومی های شرکت تابعه شرکت ملی نفت ایران هستیم. شرکت بهره برداری نفت و گاز شرق در منطقه عملیاتی خانگیران دارای تعداد 64 حلقه چاه است که وظیفه تولید روزانه 65 میلیون مترمکعب گاز به عهده دارد. در هشت ماه اول امسال میزان تحقق تولید گاز به  105 درصد رسید.

وی افزود: در چند ماه اول سال  بیشترین دغدغه این شرکت و شرکت ملی گاز ایران تامین گاز برای فصل سرد سال است به دلیل ناترازی تولید گاز که یکی از نقاط آن به لحاظ جمعیتی و مصرف بالای گاز در محدوده شمال و شمال شرق به شمار می رود که در حوزه کاری شرکت بهره برداری نفت و گاز شرق واقع است. در این منطقه که شامل شش استان شمال و شمال شرق کشور است بجز شرکت بهره برداری نفت و گاز شرق هیچ تولیدکننده گازی در این منطقه وجود ندارد. این موضوع موقعیت شرکت را ویژه و استراتژیک کرده است.

 خیبری از تحویل روزانه 45 میلیون مترمکعب گاز به پالایشگاه شهید هاشمی نژاد خبر داد و افزود: این شرکت روزانه 45 میلیون مترمکعب گاز ترش تحویل پالایشگاه شهید هاشمی نژاد می شود، همچنین روزانه یک میلیون و 500 هزار مترمکعب گاز شیرین از مخزن شوریجه B توسط یک خط لوله انحصاری جهت مصارف شهر مشهد مقدس اختصاص یافته است.

وی در رابطه با بحث ذخیره سازی گاز طبیعی به عنوان یکی از موارد منحصربه فرد بودن شرکت نفت مناطق مرکزی ایران تصریح کرد: شرکت نفت مناطق مرکزی ایران دارای دو مخزن استراتژیک ذخیره سازی گازی طبیعی در سراجه قم و شوریجه D است که در سطح کشور و حتی خاورمیانه این موضوع منحصربه فرد قلمداد می شود. در هشت ماه اول سال روزانه 10 میلیون مترمکعب گاز به مخزن شوریجه D تزریق می شود و در چهار ماه پایانی روزانه 20 میلیون مترمکعب برداشت می شود.

 امسال در مجموع یک میلیارد و 730 میلیون مترمکعب در این مخزن گاز تزریق و ذخیره سازی شد.

 خیبری درباره تعمیرات اساسی تاسیسات این شرکت تصریح کرد : با تمهیداتی که اندیشیده شد در مدت زمان چهار شبانه روز همه تاسیسات، خطوط لوله و مراکز جمع آوری در برنامه تعمیرات اساسی قرار گرفت و اجرایی شد.

 روابط عمومی منشا خلاقیت در سازمان

مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی نیز در این نشست با اشاره به جایگاه روابط عمومی به عنوان منشا خلاقیت در هر سازمان اظهار کرد: روابط عمومی ها در هر سازمان به عنوان منشا خلاقیت به شمار  می روند و در صورت نبود آن سازمان شکوفا نمی شود. یکی از موارد بسیار مهم کار کرد روابط عمومی ها مبحث ارتباطات است.

 سیدابوالحسن محمدی از تولید تجمیعی ۲۰ میلیارد و ۹۵۰ میلیون مترمکعب گاز با میانگین تولید روزانه ۱۱۲ میلیون و ۶۰۰ هزار مترمکعب گاز در نیمه نخست امسال و تحقق ۱۰۲ درصدی برنامه های تولید خبر داد و گفت: طبق برنامه تکلیفی، تعهدهای تولید این شرکت در نیمه نخست سال طبق برنامه مصوب، ۱۱۰ میلیون مترمکعب گاز در روز بوده است.

محمدی در ادامه برنامه پیش بینی تولید گاز برای مهرماه و آبان ماه را معادل ۱۳۶ میلیون و ۵۰۰ هزار مترمکعب در روز و چهار ماه پایانی سال را ۱۶۵ میلیون و ۳۵۰ هزار مترمکعب در روز اعلام کرد بیش از تعهدات تولید خود گاز خبر داد.

 

 مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران تصریح کرد:

 هشدار شرکت ملی گاز درباره ضرورت مصرف بهینه در فصل سرما

مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران تأکید کرد که گذر آرام و بی دغدغه از زمستان امسال، مستلزم مدیریت مصرف گاز طبیعی است.

محمدرضا جولایی در نشست آموزشی و هم اندیشی روابط عمومی های صنعت گاز کشور در تبریز با بیان اینکه امسال با وجود کنترل های لازم، به دلیل نبود موازنه تولید و مصرف، احتمال افت فشار گاز طبیعی است، گفت: اکنون حدود ۹۰ درصد گاز مصرفی از مناطق جنوبی کشور تأمین و از طریق خطوط انتقال قوی در اقصی نقاط کشور توزیع می شود، بنابراین نداشتن اعتدال در مصرف، شهرهای شمالی کشور را با بحران روبه رو خواهد کرد.

وی نقش روابط عمومی ها را در اقناع و نهادینه سازی فرهنگ مصرف بهینه انرژی مهم دانست و تصریح کرد: هرچند این مهم برعهده همه واحدها و متولیان و دست اندرکاران نهادها و سازمان هاست، اما بر اساس مسئولیت های اجتماعی شرکت، ضرورت دارد روابط عمومی ها تبعات مصرف بی رویه گاز را انتقال دهند و با تولید محتوا، آموزش دانش آموزان و خانواده ها و...، مردم را به رعایت اعتدال در مصرف مجاب کنند.

مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران در پایان یادآور شد: شرکت ملی گاز ایران، تأسیسات و خطوط انتقال گاز در آمادگی کامل هستند، اما با وجود تکمیل برنامه های تعمیراتی، برنامه ریزی ها، کنترل های لازم، اعمال محدودیت صنایع و...، کماکان اطلاع رسانی دقیق و مدیریت مصرف بهینه، مهم ترین راهکار جلوگیری از بحران افت فشار گاز بوده که این موضوع تنها از طریق روابط عمومی های فعال و پویای صنعت گاز کشور قابل پیگیری و اقدام است.