از سوی وزیر نفت
نظام جامع توسعه مدیریت صنعت نفت ابلاغ شد
وزیر نفت، نظام جامع توسعه مدیریت صنعت نفت جمهوری اسلامی ایران را ابلاغ کرد و نوشت: ستاد وزارت نفت، واحدهای مستقل ستادی، همه شرکت های اصلی، فرعی و تابع موظف هستند همکاری لازم را با مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت در استقرار کل فرآیندها داشته باشند.
متن کامل ابلاغیه جواد اوجی به شرح زیر است:
اکنون که «نظام جامع توسعه مدیریت صنعت نفت جمهوری اسلامی ایران» با هدف تحقق بند چهارم سیاست های کلی نظام اداری، ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری مبنی بر «دانش گرایی و شایسته سالاری مبتنی بر اخلاق اسلامی در نصب و ارتقای مدیران» و همچنین بند پنجم اصول دوازده گانه حاکم بر نقشه ملی پیشگیری و مقابله با فساد اداری و اقتصادی ابلاغی از سوی رئیس جمهوری، ناظر بر «استقرار نظام شایسته گزینی و انتصاب مدیران کارآمد و فسادستیز و انقلابی در لایه ها و سطوح مختلف نظام اداری و توانمندسازی نیروی انسانی و رفع کمبود نیروی انسانی صاحب صلاحیت در تصدی مناصب دولتی» با همکاری مدیران ارشد و خبرگان فنی – تخصصی حوزه های مختلف، پس از طی مراحل لازم نهایی و تصویب شده است، برای اجرا در صنعت نفت ابلاغ می شود.
ستاد وزارت نفت، واحدهای مستقل ستادی، همه شرکت های اصلی، فرعی و تابع موظف هستند نسبت به انجام تکالیف تعیین شده در نظام جامع توسعه مدیریت اقدام کرده و همکاری لازم را با مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت در استقرار تمام فرآیندها داشته باشند.
معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی مطابق نظام جامع یادشده، به عنوان نائب رئیس و دبیر «شورای سیاست گذاری و راهبری توسعه مدیریت» باید گزارش پیشرفت و اقدام های انجام شده از سوی ستاد وزارت نفت، واحدهای مستقل ستادی و شرکت های اصلی، فرعی و تابع را به صورت منظم در این شورا ارائه کنند.»
سومین جلسه کارگروه جمعیت وزارت نفت برگزار شد
سومین جلسه کارگروه جمعیت وزارت نفت با حضور معاون وزیر در توسعه مدیریت و سرمایه انسانی و مشاور بانوان چهار شرکت اصلی صنعت نفت، همچنین رئیس فراکسیون جمعیت مجلس شورای اسلامی برگزار شد. مهدی علی مددی، معاون وزیر نفت در توسعه مدیریت و سرمایه انسانی گفت: امور زنان و خانواده وزارت نفت در ایجاد و تشکیل قرارگاه حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در صنعت نفت همتی والا داشته اند و با نگاه ویژه به این موضوع، اقدامات قابل توجهی در دستور کار دارند.
به گفته وی، معاونت توسعه و مدیریت سرمایه انسانی تمام تلاش خود را دارد که در این حوزه به نحو احسن و شایسته ورود پیدا کند و همسو با آن احکامی صادر و اعضای کارگروه تعیین شدند تا وزارت نفت همانند گذشته پیشگام باشد. علی مددی افزود: صنعت نفت باید در تمام حوزه ها سرآمد باشد و در شورای عالی فرهنگی وزارت نفت اقدامات خوبی صورت گرفته و در آن تمام ارکان فرهنگی صنعت نفت را یکپارچه کردیم.
یک سالگی قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت
فاطمه محمد بیگی، رئیس فراکسیون جمعیت مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه 19 آبان ماه امسال، یک سالگی تصویب قانون «حمایت ازخانواده و جوانی جمعیت» است، گفت: این قانون ابر استراتژیک است وشاید امروز که سال اول تصویب این قانون است، خیلی آثار آن احساس نکنیم. این تعبیر شاید اغراق آمیز باشد؛ اما در آینده آن رابه عنوان مهم ترین ثروت یک جامعه که نیروی انسانی، مغزها، تفکرها و انسانیت جامعه است، به رسمیت خواهیم شناخت.
رئیس فراکسیون جمعیت مجلس شورای اسلامی گفت: این قانون 73ماده دارد که 34 ماده آن به طور مستقیم به سلامت، ارتقای سلامت مادر وکودک، ساماندهی بارداری، ثبت سقط ها، همچنین سونوگرافی، آزمایشات بارداری و حمایت از درمان ناباروری و افزایش مراکز زایمان طبیعی است.
محمدبیگی بابیان اینکه دراین قانون درحمایت ازخانواده وجوانی برای وزارتخانه ها تکالیفی در نظر گرفته شده است، افزود: بنابر این قانون، وزارت راه و شهرسازی به منظورتامین مسکن خانواده های پر جمعیت در نظر گرفته شده است. تاکنون 1800 واحد مسکونی تحویل خانواده های چند قلویی شده وپس از آن خانوادهای سه فرزندی برای تامین مسکن تحت پوشش قرار می گیرند که آیین نامه آن تدوین شده است.
وی از اجرایی شدن 35 درصدی از مواد قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده خبر داد و گفت: نفت و گاز زمانی اهمیت پیدا می کند که جمعیتی برای مصرف آن وجود داشته باشد.
زینب قیصری، مشاور وزیر نفت در امور زنان و خانواده نیز با اشاره به اینکه جلسه ای با فراکسیون جمعیت مجلس شورای اسلامی خواهیم داشت تا ابهامات موجود در این قانون را بررسی و آن را به نحو احسن اجرا کنیم، افزود: زنان صنعت نفت دارای تحصیلات عالیه و جذب نخبگی هستند و وزارت نفت از نخستین دستگاه هایی به شمار می رود که گام هایی موثر در این زمینه برداشته است.
با ابلاغ نظام جامع توسعه مدیریت صنعت نفت
خانه مدیران صنعت نفت آغاز به کار می کند
خانه مدیران صنعت نفت با ابلاغ نظام جامع توسعه مدیریت صنعت نفت آغاز به کار می کند. به گزارش خبرنگار شانا، به دنبال ابلاغ نظام جامع توسعه مدیریت صنعت نفت جمهوری اسلامی ایران ازسوی جواد اوجی، وزیر نفت خانه مدیران صنعت نفت راه اندازی می شود و آغاز به کار می کند. این شبکه سازماندهی شده از مدیران، زمینه انگیزشی مناسبی برای مستندسازی پروژه ها و ارائه دستاوردها، همچنین معرفی مداوم مدیران ارزش آفرین، الگوهای مدیریت جهادی و تسهیل برنامه ریزی فراهم می کند. تقویت فرهنگ توسعه فردی میان اعضا، تلاش در جهت بهبود ذهنی مدیران و ارائه مباحث روزآمد مدیریت، از دیگر اهداف خانه مدیران صنعت نفت است.
مباحث علمی روزآمد مدیریت و بهره مندی از تجربیات خبرگان و بازنشستگان صنعت نفت که دارای اندوخته های ارزشمند و یافته های قابل انتقال هستند، از دیگر اهداف خانه مدیران صنعت نفت به شمار می رود.
۱۶ هیئت عالی فنی و تخصصی بر ارزیابی مدیران صنعت نفت نظارت می کنند
۱۶ هیئت عالی و تخصصی با ابلاغ نظام جامع توسعه مدیریت صنعت نفت جمهوری اسلامی ایران بر ارزیابی مدیران صنعت نفت نظارت خواهند کرد. با ابلاغ نظام جامع توسعه مدیریت صنعت نفت جمهوری اسلامی ایران از سوی جواد اوجی، وزیر نفت، ۱۶ هیئت عالی فنی و تخصصی در ۱۶ گروه شغلی، معیارها و فرآیندهای ارزیابی و انتصاب مدیران صنعت نفت را ارزیابی و نظارت خواهند کرد.
بر اساس ابلاغیه نظام جامع توسعه مدیریت صنعت نفت جمهوری اسلامی ایران، هیئت های عالی فنی و تخصصی هر گروه شغلی از بالاترین مقام فنی - تخصصی از آن گروه شغلی به عنوان رئیس هیئت و دو نفر از خبرگان درون صنعت نفت از آن گروه شغلی و نماینده مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت به عنوان دبیر هیئت و یک نفر از خبرگان گروه شغلی مربوط به خارج از صنعت نفت با پیشنهاد مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت هستند.
در شورای عالی فرهنگی وزارت نفت انجام شد:
برگزاری نخستین نشست شورای فرهنگی مناطق 9 گانه صنعت نفت
نخستین نشست شورای فرهنگی مناطق 9گانه صنعت نفت باحضور مهدی علی مددی،معاون وزیر در توسعه مدیریت و سرمایه انسانی و رئیس شورای عالی فرهنگی وزارت نفت برگزار شد. معاون وزیر و رئیس شورای عالی فرهنگی وزارت نفت دراین نشست تخصصی بابیان اینکه نگاه مثبت وزیر نفت در دولت سیزدهم منجر به این شده که از تمام ظرفیت نخبگان باتجربه صنعت نفت کمک گرفته و شیوه نامه شورای عالی فرهنگی وزارت نفت تصویب و ابلاغ شود، افزود: شورای عالی فرهنگی وزارت نفت سال گذشته ایجاد شد و برای تسریع در روند ارکان آن، شوراهای فرهنگی مناطق صنعت نفت نیز شکل گرفت. به گفته علی مددی،برای راهبری بهتر شورای فرهنگی مناطق در هر منطقه، یکی از شرکت های ارشد صنعت نفت دراستان محور، به عنوان رئیس شورای فرهنگی در نظرگرفته شده تایکپارچگی درخصوص مباحث فرهنگی وجود داشته باشد. وی با اشاره به دسته بندی مناطق فرهنگی و شرکت های مرجع تصریح کرد: منطقه یک، استان های تهران، البرز، قزوین، مرکزی و سمنان را شامل می شود و مسئولیت هماهنگی آنها با شورای عالی فرهنگی وزارت نفت است. علی مددی با بیان اینکه حوزه عملیاتی شورای فرهنگی منطقه 2 نیز در برگیرنده استان های فارس، اصفهان و یزد، همچنین مدیرعامل گازاستان فارس به عنوان رئیس شورای فرهنگی منطقه تعیین شده است،اظهار کرد:درحوزه مسئولیتی شورای فرهنگی منطقه 3، استان های هرمزگان، سیستان و بلوچستان و کرمان قرار دارند و مدیرعامل گاز استان هرمزگان به عنوان رئیس شورای فرهنگی این منطقه معرفی شده است. به گفته وی،استان های مازندران، گیلان و گلستان نیز حوزه عملیاتی منطقه 4 و مدیرعامل شرکت گاز استان مازندران رئیس شورای فرهنگی منطقه است. علی مددی ادامه داد: استان های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل و زنجان، حوزه عملیاتی منطقه 5 است و مدیرعامل شرکت گاز استان آذربایجان شرقی به عنوان شورای فرهنگی منطقه مذکور تعیین شده است. همچنین استان های خوزستان، چهار محال بختیاری و کهگیلویه و بویر احمد، به عنوان منطقه 6 و مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب به عنوان شورای فرهنگی آن منطقه در نظر گرفته شده است. وی با بیان اینکه منطقه 7 شامل استان های کرمانشاه، کردستان، ایلام، همدان و لرستان می شود و مدیرعامل شرکت گاز استان کرمانشاه به عنوان رئیس شورای فرهنگی منطقه تعیین شده، تصریح کرد: منطقه 8 نیز به استان های خراسان رضوی، خراسان شمالی وخراسان جنوبی اختصاص داشته ومدیرعامل شرکت گاز استان خراسان رضوی مرجعیت دارد. همچنین منطقه 9 مختص استان بوشهر است که مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، به عنوان رئیس شورای منطقه تعیین شده است. علی مددی گفت:مراجع تعیین شده برای مناطق 9گانه لازم است که به تشکیل دبیرخانه اقدام کنند و از تجربیات رؤسای روابط عمومی یا حراست شرکت ها بهره بگیرند.تشکیل جلسات منظم در این شوراها اهمیت دارد و حتما باید برنامه داشته باشند.