وزیر نفت:
در جنگ اقتصادی همه ارکان کشور باید پای کار بیایند
وزیر نفت شرایط امروز تحریم ها راسخت ترین شرایط تحریم صنعت نفت دانست و با بیان اینکه در جنگ اقتصادی همه ارکان کشور باید پای کار بیایند، گفت: مدیران باید شجاعت تصمیم گیری داشته باشند، نباید از تصمیم بترسیم، چون کشور در شرایط جنگی است. جواد اوجی در جمع مدیران ارشد وزارت نفت با بیان اینکه در شرایط سختی دولت را تحویل گرفته ایم، گفت: ما درگیر جنگ تمام عیار اقتصادی هستیم و در جنگ اقتصادی مانند جنگ نظامی، همه ارکان کشور باید شرایط را درک کنند و مانند دوره جنگ پای کار بیایند و کمک کنند. وی با تأکید بر اینکه شرایط امروز تحریم ها سخت ترین شرایط تحریم صنعت نفت است و امروز همه نظام سلطه علیه کشور دست به دست هم داده اند تا بیشترین فشارها را به کشور وارد کنند، افزود: شرایط به گونه ای است که هر لحظه باید مواظب باشیم کشتی ما دچار مشکل نشود، پول آن پرداخت شود، خود نفت با اطمینان فروش رود و تحویل شود، اما به نظر می رسد بخش هایی از کشور متوجه این دشواری ها نیستند و انتظارهایی که مطرح می کنند، با این شرایط همخوانی ندارد. اوجی تصریح کرد: فرض ما بر این است که اگر برای خدا کار کنیم، خدا به ما کمک خواهد کرد که تا امروز هم چنین بوده است.
کشور در شرایط جنگی است؛ نترسیم
وزیر نفت با بیان اینکه مدیران باید شجاعت تصمیم گیری داشته باشند، نباید از تصمیم بترسیم زیرا کشور در شرایط جنگی است، اظهار کرد: این موضوع را هم باید به خودمان یادآوری کنیم و هم به مسئولان دستگاه های مختلف منتقل کنیم که شرایط جنگی است و شرایط جنگی به تصمیم های سخت نیاز دارد. وی ادامه داد: افزون بر این هر تصمیمی را باید با آینده نگری اتخاذ کنیم؛ تصمیم های ما تا جای ممکن نباید اقتضایی باشند؛ باید تأثیر هر تصمیم را از پیش ارزیابی کنیم و در مسیر تصمیم گیری این تأثیر را لحاظ کنیم.
چرا آبروی نظام و دولت را به مدیری کارنابلد گره می زنید؟
اوجی با بیان اینکه مردم همه از دولت انتظار دارند، پس وظیفه ما دوچندان است. هر قدر کار کنیم، کم است و باید احساس مسئولیت مضاعف کنیم و زیرمجموعه های ما هم باید به دقت همین احساس را داشته باشند، تأکید کرد: هر اتفاقی می افتد، مسئولیت آن با ماست، اگر مدیری کار بلد نیست و با کشور همدل نیست، چرا او را نگه می دارید و آبروی نظام و دولت را به او گره می زنید؟
وی افزود: همه فکر می کنند تنها وزیر و ستاد وزارتخانه مسئول است، درحالی که مدیران میانی و استانی ما هم نسبت به اتفاق های استان ها مسئول هستند و باید وقت بگذارند و نمایندگان، مقام های استانی، رسانه ها و مردم محلی و ذی نفعان را توجیه کنند. وزیر نفت با تأکید بر اینکه در هر صورت نه نظام، نه دولت، نه بنده می پذیریم که محافظه کاری و کم کاری به ویژه در استان ها انجام شود، ادامه داد: اگر در استان مدیر استانی شما فعال عمل نمی کند، هم شما آسیب می بینید، هم دولت آسیب می بیند، هم به کلیت نظام آسیب وارد می شود. مدیر استانی شما باید با همه اجزا و ارکان استان در ارتباط و تعامل باشد. اوجی گفت: از نماینده مجلس و دادستان گرفته تا استاندار، فرماندار و بقیه ارکان باید موضوعات و چالش ها به درستی برای مردم و مسئولان مناطق مختلف کشور توضیح داده شود. مدیران محلی شما باید برای اطلاع رسانی و توضیح برای مردم وقت بگذارند و پای کار بیایند.
ستاد وزارت نفت نباید یک تنه بجنگد
وی با بیان اینکه ستاد وزارت نفت نباید در این عرصه تنها باشد و یک تنه بجنگد. این ستاد مگر چند نفر است؟ و مگر با این حجم از وظایف و مسائل پرشمار و متنوعی که با آن درگیر است، چقدر برای پرداختن به هر موضوع زمان در اختیار دارد، اظهار کرد: درحالی که ما یک بدنه بسیار وسیع در کل کشور داریم که موظف است پای کار باشد و فعال عمل کند. به عنوان نمونه درباره موضوعی مانند مالیات یا مسائل دیگر مبتلابه صنعت و کارکنان مدیران محلی ما باید با نمایندگان ارتباط بگیرند و توضیح دهند. وقتی موضوع با وقت کافی و به درستی توضیح داده شود، بی شک روی اصلاح و بهبود تصمیم ها تأثیرگذار خواهد بود.
وزیر نفت گفت: در شرایط کنونی کشور و برای اداره کشور سه موضوع در رأس اولویت های وزارت نفت است، نخست «تأمین امنیت انرژی کشور»، دوم «پیش بردن سرمایه گذاری ها و طرح های در حال اجرا» و سوم «تأمین منابع مالی» که هر سه موضوع باید وجهه همت همه مدیران صنعت نفت در همه سطوح و همه رده های سازمانی باشد.
راه اندازی تورهای علمی راهیان پیشرفت برای دانشگاهیان و دانش آموزان
پیرو نشست مشترک شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران، معاونت فرهنگی وزارت علوم و معاونت پرورشی وزارت آموزش و پرورش، تورهای بازدید از بخش های مختلف در حوزه پالایش و پخش فرآورده های نفتی با عنوان «راهیان پیشرفت» برگزار خواهد شد.
در این نشست سه جانبه هدف از برگزاری تورهای راهیان پیشرفت، آشنایی استادان و دانشجویان دانشگاه ها و دانش آموزان مدارس در سطوح مختلف،از مراکز مختلف اعم از پالایشگاه های نفت، خطوط لوله و تاسیسات انتقال نفت و پخش فرآورده های نفتی عنوان شده است.
سرپرست معاونت شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران در این نشست مشترک با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر جهاد تبیین اظهار کرد: کوتاهی در این زمینه باعث شده است که دشمنان با فریب جوانان دانشگاهی و فرزندانمان، دستاوردهای جمهوری اسلامی را در 43 سال گذشته زیر سوال ببرند.
علی زیار همچنین با ارائه گزارشی از فعالیت های شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی و شرکت های زیرمجموعه آن گفت: ظرفیت پالایشی کشور با وجود تحریم روند افزایشی خوبی داشته است و به لحاظ کیفی و استاندارد نیز محصولات و فناوری های پالایشگاهی در سطح استانداردهای بین المللی قرار دارند. تولید فرآورده هایی با استاندارد یورو 4 و یورو 5 بخشی از این دستاوردهاست.
وی همچنین با اشاره به مگاپروژه تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان و اینکه این طرح در حال راه اندازی است و به دست توانمند مهندسان ایرانی به ثمر نشسته است، افزود: هنوز برخی مباحث و طرح هایی از این دست که به وسیله مهندسان ایرانی انجام شده است،در هیچ کتاب درسی دانشگاهی نیست و جا دارد به آن پرداخته شود.
زیار به اقدامات دولت سیزدهم نیز اشاره و تصریح کرد: دریک سال گذشته پتروپالایش شهید سلیمانی با ظرفیت 300 هزار بشکه با سرمایه گذاری 12 میلیارد دلار کلید خورده است. این پتروپالایشگاه نفت خام را هم به فرآورده های سوختی و هم پتروشیمی تبدیل می کند ویکی از مدرن ترین پتروپالایشگاه های دنیا تبدیل خواهد شد. وی افزود: از آغاز به کار دولت سیزدهم تاکنون احداث دو خط لوله با طول 948 کیلومتر و 240 کیلومتر را آغاز کرده ایم و رینگ توزیع فرآورده در کشور نیز تکمیل شده است. در حوزه ذخیره سازی نیز برای ذخیره سازی 6 میلیارد لیتر فرآورده نفتی هدف گذاری و اجرای نخستین پروژه آن(انبار نفت بندرعباس) با ظرفیت 600 میلیون لیتر آغاز شده است.
وی تاکید کرد: امروز آغوش خود را برای نشان دادن توانمندی های خود در حوزه پالایش و پخش فرآورده های نفتی برای دانشگاهیان و دانش آموزان باز کرده ایم و همان طور که سال هاست راهیان نور فضای معنوی جوانان کشورمان را تلطیف می کنند،کاروان راهیان پیشرفت نیز می تواند نشان دهنده توانمندی پالایشگاه ها و مهندسان کشورمان باشد .
رشید جعفرپور، قائم مقام معاونت فرهنگی وزارت علوم نیز بابیان اینکه هرچه بتوانیم دانشجویان، دانش آموزان و اساتید کشورمان را با تجهیزات نفتی آشنا کنیم، کمتر مورد تهاجم فرهنگی دشمن قرار خواهیم گرفت، افزود: وزارت علوم و آموزش عالی آئین نامه اجرایی راهیان پیشرفت را آماده کرده و وزارت نفت به عنوان یکی از ارکان اصلی آن معرفی شده است.
جعفرپور اظهار کرد: پیشنهاد می شود افزون بر اردوی راهیان پیشرفت، کرسی های آزاداندیشی نیز با حضور مدیران و مسئولان شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران برگزار شود.
حیدربیگی، معاون برنامه ریزی اردویی و فضاهای پرورشی وزارت آموزش و پرورش نیز در این نشست گفت: اکنون افزون بر15میلیون دانش آموزش و 100هزار مدرسه در کشور داریم که برای تحت پوشش قرار دادن این تعداد باید بسته هایی طراحی شود تا همه دانش آموزان به صورت حضوری یا مجازی در جریان فعالیت ها و دستاوردهای صنعت نفت قرار گیرند.
مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت:
متخصصان صنعت نفت شایسته ترین افراد برای اداره این صنعت هستند
مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت در جمع مدیران ارشد وزارت نفت با بیان اینکه پس از سال ها وزیری در وزارت نفت منصوب شده که فارغ التحصیل دانشگاه نفت، متخصص نفت و از بدنه صنعت نفت است و در مدیریت های ارشد وزارتخانه نیز به جای مدیران سیاسی وارداتی، از کارشناسان و متخصصان فعال در بدنه صنعت نفت استفاده می کند، اظهار کرد: وزیر نفت امروز از جنس صنعت نفت است که مسائل، چالش ها و ظرفیت های این صنعت را به درستی می شناسد و با موضوع ها و مشکلات کارکنان به خوبی آشناست. علی فروزنده افزود: وزیر نفت با آنکه از نفت حقوق دریافت نمی کند و از دولت حقوق می گیرد، اما همه مشکلات کارکنان را در هر سطحی دنبال و با همه وجود برای حل آنها در سقف مقدورات تلاش کرده است. وی تصریح کرد: این وظیفه همه مدیران صنعت نفت است که نسبت به مسائل به ویژه در استان ها فعال عمل کنند و منفعل نباشند. زمانی که وزیر نفت در سفر به خوزستان ۵ یا ۶ ساعت برای دیدار چهره به چهره مردمی، شخصاً به همراه سه نفر از معاونانش وقت می گذارد، انتظار این است که مدیران صنعت نفت در استان ها هم با همین حساسیت و جدیت عمل کنند و نسبت به هیچ موضوعی چه در حیطه فعالیت و محل استقرار خود و چه در موضوع های ملی بی تفاوت نباشند. فروزنده گفت: عملکرد وزارت نفت در یک سال اخیر با فعال کردن دیپلماسی انرژی، سرعت دادن به پروژه ها و طرح ها، بازاریابی های تازه برای فروش نفت و میعانات گازی، استفاده از شیوه های نو تأمین مالی و جذب سرمایه گذار داخلی و خارجی، عبور بی دغدغه از زمستان پارسال و تأمین موفق سوخت، مهار تبعات حمله سایبری به سامانه ملی هوشمند سوخت، امضای قراردادها و تفاهم نامه های پرشمار در حوزه های مختلف، پیشرفت سریع در دانش بنیان کردن صنعت نفت، عمل به مسئولیت اجتماعی و امثال آنها اثبات کننده همین مدعاست.
امام جمعه موقت تهران در گرامیداشت شهدای حادثه تروریستی حرم شاهچراغ (ع)
تولید حداكثری و مصرف حداقلی باید سرلوحه كار باشد
آیین گرامیداشت شهدای حادثه تروریستی حرم حضرت احمد بن موسی(ع) و يادبود پدر و برادر يكي از كاركنان شركت ملی نفت ايران كه در اين حادثه به درجه رفيع شهادت نائل شدند، با حضور حجت الاسلام محمدحسن ابوترابی فرد، امام جمعه موقت تهران،جواد اوجی، وزیر نفت و جمعی از مدیران و کارکنان وزارت نفت پس از اقامه نماز ظهر در محل نمازخانه مرکزی وزارت نفت برگزار شد. در این مراسم امام جمعه موقت تهران با تاكيد بر اينكه همگی بايد تلاش كنيم منابع ارزشمند با كمترين هزينه و بالاترين بهره وری به دست آيد، گفت: توليد حداكثری و مصرف حداقلی بايد سرلوحه کار باشد. سنگ بنای نظام های سياسی توحيدي علم و دانش است و هر جا عالمانه حركت کرده ایم، قطعا پيروز شده ایم.
وي افزود: يكی از حوزه های مهم در نظام جمهوری اسلامي ايران،صنعت راهبردی نفت است كه تمام موفقیت های آن در سایه توسعه علمی است و این نگاه علمي در اين حوزه باید تقويت شود و استمرار داشته باشد.
ابوترابی فرد اظهار كرد: نفت، پشتوانه مهم برای خلق ثروت و رشد كشوراست؛ تبديل اين سرمايه به دستاوردهای مهم نياز به كوشش دارد و همگي بايد تلاش كنيم اين منابع ارزشمند با كمترين هزينه و بالاترين بهره وری به دست آيد.
وي با بيان اينكه يكي از مهم ترین آسیب ها و تهديدهای امروز، مصرف بی رویه در همه حوزه هاست، ادامه داد: يكی از مهم ترین حوزه ها، صنعت نفت است و بايد اين محصول راهبردی در زنجيره توليد تبديل به خلق ثروت و ارزش و در نتيجه رفاه ملت ايران شود.
ابوترابی فرد با تقدير از تلاش كاركنان صنعت نفت در مسير توليد و توسعه تاكيد كرد: توليد حداكثری و مصرف حداقلی بايد سرلوحه كار ما باشد؛ با علم و دانش می توان يك نقشه راه اصولي در اين مسير اجرايی كرد و نبايد از توليد حداكثری بدون وقفه با رويكرد صيانت از مخازن غفلت كرد.
مدیر توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی:
ساخت پارک های پتروشیمی شتاب می گیرد
مدیر توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی، تملک زمین را برای احداث شهرک های تخصصی پتروشیمی زمان برترین مورد اعلام کرد و گفت: سرعت احداث پارک های پتروشیمی به منظور تکمیل زنجیره ارزش با استفاده از ظرفیت موجود شهرک های صنعتی استان ها افزایش می یابد.
عباس غلامی در نشست بررسی ظرفیت های شهرک های صنعتی چهار استان خوزستان، هرمزگان، بوشهر و سیستان وبلوچستان به منظور ایجاد شهرک های تخصصی و تکمیل زنجیره ارزش پتروشیمی اظهار کرد: شرکت ملی صنایع پتروشیمی و سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران در این زمینه تفاهم نامه ای در شانزدهمین نمایشگاه ایران پلاست امضا کرده اند.
وی افزود: براساس این تفاهم نامه مسائل و موارد مرتبط با ایجاد شهرک های تخصصی و از جمله ۱۳ پارک پتروشیمی که روند احداث آنها هفته گذشته با معاون اول رئیس جمهوری بررسی شد، مطرح، بررسی و رفع می شود.
مدیر توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی با اشاره به اینکه ایجاد شهرک تخصصی خصوصی در زمینه صنایع تکمیلی به دلیل طی فرآیندهای سازمان حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی بسیار زمان بر است، گفت: تملیک زمین در بحث ایجاد شهرک های تخصصی پتروشیمی سخت ترین و زمان برترین مورد است.
غلامی تأکید کرد: استفاده از ظرفیت ها و بسترهای آماده شهرک های صنعتی با توجه به نیاز سرمایه گذاران پارک های پتروشیمی، توسعه صنایع تکمیلی را سرعت می بخشد، زیرا مجوزهای لازم از پیش دریافت شده است.
وی با بیان اینکه برای سرمایه گذاری در صنایع تکمیلی باید مطالعات تخصصی انجام و فرصت های سرمایه گذاری به سرمایه گذاران معرفی شود، افزود:شرکت ملی صنایع پتروشیمی بر تکمیل زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی به منظور جلوگیری از خام فروشی، صادرات محصولات نهایی و ایجاد ارزش افزوده بالاتر و افزایش اشتغال زایی تأکید بسیار دارد و به جد پیگیر این موضوع است.