مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه کرمانشاه با اشاره به این موضوع و شعار امسال مبنی بر تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین گفت: باید برای رشد و شکوفایی شرکت های دانش بنیان و ساخت داخل، اقدام های ویژه ای را لحاظ کرد که خوشبختانه این اهتمام در شرکت پخش فراورده های نفتی کرمانشاه وجود دارد و از قطعات مورد نیاز ساخت داخل استفاده خواهد شد. یاسمی افزود: مطابق با دستورالعمل های ابلاغی از سوی نهادهای ذیربط مکلف هستیم که در زمینه تامین قطعات و تجهیزات مورد نیاز از توانمندی سازندگان داخلی استفاده کنیم که هم اکنون بیش از 95 درصد از قطعات و تجهیزات مورد نیاز ما از طریق سازندگان داخلی تامین می شود.

وی بیان کرد: درصد بالایی از سازندگان داخلی به چنان توانمندی منحصربه فردی دست یافته اند که به جرات می توان گفت، بی نیازی کامل نسبت به قطعات مشابه خارجی داریم و این خود نقطه عطفی است و می توان دورنمای روشنی را برای شرکت های دانش بنیان متصور شد، ضمن اینکه از جمله مهم ترین مولفه های واکنش به تحریم ها، حمایت از شرکت های دانش بنیان، سازندگان داخلی و بهره مندی از روش های مختلف برای تولید کالا و خدمات در داخل است. مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه کرمانشاه بر ضرورت و اهمیت بهره مندی از ظرفیت های شرکت های دانش بنیان اشاره و از آن به عنوان ضروری ترین رویکرد در جهت توسعه، رونق و شکوفایی صنعت نفت کشور یاد کرد و افزود: خوشبختانه وزارت نفت دولت سیزدهم همه عزم خود را برای استفاده و حمایت از کسب وکارهای شرکت های دانش بنیان فعال در این صنعت جزم و شرایطی را مهیا کرده است تا این شرکت ها بتوانند دستاوردهای خود را توسعه بخشیده و به بازار عرضه کنند.

افزایش 20 درصدی مصرف بنزین

مصرف فراورده های نفتی بویژه بنزین که کالایی راهبردی محسوب می شود، دیگر موضوعی بود که مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی از آن صحبت کرد و از افزایش مصرف 20 درصدی آن خبر داد.

یاسمی گفت: در هفت ماه امسال، 378 میلیون و 178 هزار و 600 لیتر بنزین مصرف شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل، از 20درصد افزایش مصرف  حکایت دارد.یاسمی همچنین یادآور شد:استان کرمانشاه از نظر تعداد جایگاه های عرضه سوخت، رتبه یازدهم کشور و از لحاظ استقبال مصرف کنندگان از سی ان جی، جایگاه هفتم کشور را به خود اختصاص داده است، ضمن اینکه در حال حاضر روزانه بیش از 600 هزار مترمکعب سی ان جی در منطقه کرمانشاه مصرف می شود.

یاسمی تعداد جایگاه های عرضه فراورده های نفتی در استان کرمانشاه را 163 باب جایگاه عنوان و اظهار کرد: از این تعداد 35 باب جایگاه تک منظوره سی ان جی و 128 باب آن مجهز به سامانه هوشمند سوخت است.

مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه کرمانشاه با بیان اینکه در بازه زمانی هفت ماه امسال،  669 میلیون و 491 هزار و 300 لیتر سوخت به نیروگاه های این استان ارسال شده است، عنوان کرد: 7 میلیون و 898 هزار لیتر نفت سفید نیز در اختیار بخش خانگی قرار داده شده که میزان مصرف نفت سفید در بخش خانگی در هفت ماه امسال نسبت به مدت سال قبل با کاهش 28 درصدی همراه بوده است.

یاسمی سوخت ارسالی به بخش صنایع را رقمی معادل چهار میلیون و 523 هزار لیتر نفت کوره عنوان کرد و گفت: در 7 ماهه نخست امسال، 76 میلیون لیتر نفت گاز نیز به بخش کشاورزی تحویل داده شده است.

وی در ادامه به اجرای طرح دوگانه سوز کردن خودروهای عمومی اشاره کرد و افزود: با اجرای این طرح، 8 هزار و 100 دستگاه خودروی عمومی در حوزه عملیاتی این منطقه گازسوز شده اند. استقبال خوبی از طرح مذکور انجام شده و 500 دستگاه خودروی دیگر نیز در نوبت رایگان دوگانه سوز کردن قرار دارند. فاز دوم این طرح شامل دوگانه سوز کردن خودروهای مسافربر شخصی و آژانس های زیر پوشش نظارتی وزارت کشور یا شهرداری ها می شود. از تعداد خودروهای دوگانه سوز شده، 5 هزار و یکصد دستگاه مربوط به خودروهای عمومی و بقیه شامل آژانس ها، اسنپ و... است. یاسمی ادامه داد: مالکان خودروها می توانند با مراجعه به آدرس GCR.NIOPDC.IR ثبت نام و نوبت تبدیل دریافت کنند. روزانه بیش از ۹۰۰ هزار مترمکعب گاز طبیعی فشرده (سی ان جی) از طریق 78 جایگاه عرضه سوخت گاز طبیعی در سطح منطقه توزیع می شود.

 اجرای طرح کهاب در جایگاه ها

کهاب (کاهش، هدایت، انتقال و بازیافت بخار بنزین) از جمله طرح هایی است که شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران از سال های پیش در سه سطح جایگاه،نفتکش ها و انبارها کلید زده و در سطوح مختلف آن، شرح کارهایی نیز تعریف و متناسب با آنها اقدام هایی انجام داده است.

مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه کرمانشاه درباره اجرای  این طرح (کهاب) در حوزه مدیریتی خود از اجرایی شدن طرح مزبور در برخی جایگاه های عرضه سوخت این استان خبر داد و گفت: بر اساس مصوبه دولت مبنی بر اینکه وزارت نفت مکلف است طرح کهاب (کاهش، هدایت، انتقال و بازیافت بخار بنزین) را در همه مسیر انبارش تا مصرف بنزین در کشور اجرایی کند، به این ترتیب این طرح هم اکنون در برخی جایگاه های توزیع سوخت مطابق با دستور عمل و چارچوب های این طرح اجرایی شده است.یاسمی اجرای طرح کهاب در همه بخش ها از جمله انبارها، تانکرهای حمل سوخت و بالاخص جایگاه های عرضه فراورده های نفتی را به صرفه دانست و یادآور شد: با توجه به اینکه اجرای این طرح، صرفه اقتصادی قابل توجهی به همراه دارد، بنابراین اجرای آن الزامی است، مضاف بر آنکه اتخاذ تصمیم های مقتضی از سوی تمامی ارگان ها و سازمان های ذینفع در این زمینه را می طلبد.

وی بیان کرد: هرچند عزم و اراده لازم برای اجرای طرح کهاب در سطح استان وجود دارد؛ اما باید بپذیریم که بسیاری از جایگاه ها به دلیل نداشتن منابع مالی لازم نتوانستند به طرح کهاب مجهز باشند، از این رو باید برای حل این مشکل ها، راهکاری منطقی و کارآمد در نظر گرفت.

مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه کرمانشاه افزود: امیدواریم در این مسیر پرپیچ و خم، فارغ از تمامی تلاش ها، مساعدت های مورد انتظار از سوی نظام تصمیم گیری کلان کشور نیز همراه اجرای طرح ملی کهاب در کشور باشد.

 نصب سامانه هوشمند سوخت در جایگاه های سیار مرزی

عرضه سوخت در جایگاه مرزی، موضوعی است که سازوکار ویژه تری را در قیاس با جایگاه های معمول می طلبد، بر همین اساس به منظور رصد دقیق تر سوختگیری در چندین  نقطه، نیازمند تجهیزاتی ویژه تر و به روز است. مطلبی که مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه کرمانشاه به آن اشاره داشت. یاسمی در این باره از نصب سامانه هوشمند سوخت در جایگاه های سیار عرضه مستقر در مرزهای استان کرمانشاه خبر داد  و کنترل، نظارت بیشتر و پیشگیری از قاچاق سوخت را از جمله اهداف مهم در نصب سامانه هوشمند در جایگاه های مرزی دانست.

وی با بیان اینکه  وزارت صمت باید نظارت لازم بر توزیع گاز مایع از سوی شرکت های موزع (پخش کننده) را داشته باشد، تصریح کرد: توزیع باید بر اساس کارت بانکی انجام شود و در صورت اجرا نشدن این اصل، شرکت های موزع خاطی به تعزیرات حکومتی برای اعمال قانون معرفی خواهند شد.

مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه کرمانشاه افزود: برای جلوگیری از قاچاق سوخت در مرز پرویزخان، باید سازمان های متولی بازارچه، پس از مذاکره با طرف عراقی درباره ورود کامیون های عراقی، آنها را ملزم به داشتن باک استاندارد کنند.