شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران

پروژه تخلیه نفتگاز با مخزن دار ریلی کلید خورد

پروژه مهم تخلیه نفتگاز با مخزن دار ریلی با هدف تخلیه روزانه ۳ میلیون لیتر نفتگاز و صفر شدن تردد نفتکش ها از بندرعباس به یزد، در انبار نفت شهید صدوقی یزد به عنوان کریدور شمال و شمال شرق نقشه سوخت کشور کلید خورد.ابوالحسن رجب نژاد، مدیر این پروژه درباره جزییات آن گفت: با تجهیز، تکمیل و راه اندازی مخزن دار ریلی، ضمن آزادسازی نفتکش ها و فعالیت دوباره آنها در بخش های دیگر، پرداخت کرایه حمل با مسافت روزانه بیش از ۷۰۰ کیلومتر حذف و در مصرف نفتگاز برای تردد نفتکش ها نیز جلوگیری به عمل خواهد آمد.

وی افزود: پارسال حمل نفتگاز از انبار نفت شهید رجایی بندرعباس به یزد، ۶۵ میلیارد تومان هزینه کرایه حمل در پی داشته است، ضمن اینکه برای تردد نفتکش ها، ۳ میلیون لیتر نفتگاز نیز طی یک سال مصرف شده است.مدیر پروژه با تأکید بر اینکه راه اندازی مخزن دار ریلی صرفه جویی در پرداخت هزینه کرایه حمل و کاهش مصرف نفتگاز را در پی خواهد داشت، تأکید کرد: مقدار مصرف سوخت ریلی نسبت به نفتکش ها بسیار ناچیز است و این پروژه افزون بر امنیت و ایمنی برای رانندگان در جاده ها، از لحاظ محیط زیستی نیز مؤثر است.

رجب نژاد تخلیه همزمان ۴۰ واگن در مدت زمان حدود سه ساعت تا سه ساعت ونیم، منهای زمان عملیات نصب شیلنگ و باز کردن آن را از دیگر مزایای این طرح اعلام و به فرایند اجرای پروژه اشاره کرد و گفت: مصوبه ای در سال ۸۵ به منظور نصب تأسیسات دائمی برای تخلیه نفتگاز از سوی مخزن دارهای ریلی در دستور کار قرار گرفت که متأسفانه طرح نیمه کاره ماند و بخشی از زیرساخت و تجهیزات مانند نصب ریل به طول ۳۰۰ متر از سوی پیمانکار در آن زمان انجام شد. وی تصریح کرد: از ابتدای آبان امسال، در نشست هایی مشترک با حضور مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی و مدیرعامل و مدیران ستادی شرکت ملی پخش فراورده های نفتی مصوب شد تا در کمترین زمان ممکن، پروژه تخلیه نفتگاز از طریق مخزن دار ریلی در انبار نفت شهید صدوقی یزد که کریدور شمال و شمال شرقی کشور است، به مرحله اجرا درآید.مدیر پروژه تخلیه نفتگاز با مخزن دار ریلی تأکید کرد: پس از بازدیدهای میدانی از محل پروژه و ارائه گزارش به مدیران بالادستی، پیشنهادهایی برای انجام کار در سه روش ارائه و روش پیمانی امانی، با توجه به تسریع در اجرا و کاهش هزینه و استفاده از نیروهای زبده و متخصص مناطق تصویب شد.

 

فراخوان شرکت در همایش معرفی فرصت های سرمایه گذاری

در پروژه های ساخت و بهره برداری مخازن ذخیره سازی نفت خام مورد نیاز شرکت ملی نفت ایران، در قالب قراردادهای ساخت، مالکیت و بهره برداری (BOO) و ساخت، بهره برداری و انتقال (BOT) منتشر شد.این شرکت در نظر دارد، مطابق با سیاست های اقتصاد مقاومتی جمهوری اسلامی ایران و دستورالعمل ابلاغی وزیر نفت به منظور حمایت از ساخت داخل، همایش معرفی فرصت های سرمایه گذاری در پروژه های ساخت و بهره برداری مخازن ذخیره سازی نفت خام مورد نیاز این شرکت، در قالب قراردادهای ساخت، مالکیت و بهره برداری (BOO) و ساخت، بهره برداری و انتقال (BOT) را برگزار کند.

این همایش روز دوشنبه مورخ ۲۱ آذر ماه ۱۴۰۱ در مرکز همایش های کوشک نفت برگزار می شود و حضور در همایش تنها با ثبت نام مجاز خواهد بود.

متقاضیان شرکت در همایش می توانند با مراجعه به پورتال مدیریت سرمایه گذاری و کسب وکار شرکت ملی نفت ایران به نشانی https: //investment.nioc.ir نسبت به تکمیل فرم ثبت نام برای حضور در این همایش اقدام کنند.همچنین به منظور کسب اطلاعات بیشتر می توانند با شماره تلفن های ۶۱۶۲۷۸۴۶-۰۲۱ و یا ۸۸۸۹۷۰۴۵-۰۲۱ تماس بگیرند.

 

   شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران

اتصال نفت شهر و پالایشگاه ایلام به شبکه فیبرنوری

 امنیت ارتباطات خط لوله ششم سراسری گاز و غرب کشور، با اتصال ایستگاه صادراتی «نفت شهر» و «پالایشگاه ایلام» به شبکه فیبرنوری تضمین شد.

علی دفتریان، مجری طرح های مخابرات و دیسپچینگ در شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران، درباره بهره برداری از پروژه مخابرات و اسکادای خط ششم سراسری گاز گفت: موفقیت در راه اندازی سیستم های اکتیو مخابراتی در محدوده «بیستون – نفت شهر» از آن رو اهمیت دارد که نفت شهر ایستگاه صادراتی گاز ایران به عراق است و اتصال آن به شبکه دیسپچینگ ملی گاز به دلیل اهمیت پایش پایدار اطلاعات از لحاظ مسائل اقتصادی و کنترل شبکه گاز، ارزش راهبردی دارد.

وی با اشاره به اهمیت پایش برخط اطلاعات پالایشگاه گاز ایلام تصریح کرد: رصد وضعیت این مجتمع پالایشی به عنوان یکی از منابع تولیدی گاز کشور برای مدیریت دیسپچینگ شرکت ملی گاز مهم است و با توجه به موقعیت جغرافیایی منطقه و نبود ارتباطات مخابراتی پایدار، استقرار فیبر نوری در آن نواحی بسیار ضرورت داشت، از این رو اکنون این شریان و زیرساخت اطلاعاتی با سرعت بالا و ایمن، شرایط مناسبی را برای اتصال به شبکه مخابرات ملی گاز مهیا کرده است.

مجری طرح های مخابرات و دیسپچینگ در شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران ادامه داد: افزون بر فیبر نوری، سامانه بی سیم VHF هم روی محدوده خط تعبیه شده تا در مواقع اضطراری، افرادی که تعمیرات خط را انجام می دهند، از امکانات آن استفاده کنند.

امیررضا شکوه فر، رئیس ساختمان و نصب طرح های مخابرات و دیسپچینگ شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران نیز با بیان اینکه فیبر نوری، پایدارترین روش برای انتقال اطلاعات در فناوری مخابراتی است، تأکید کرد: اتصال ایستگاه های حساس صنعت گاز به شبکه که همزمان با راه اندازی تجهیزات مخابراتی VHF و دکل ها انجام می شود، ارزش افزوده بالایی برای بهره بردار ایجاد می کند.

 

حضور ۱۵۰ شرکت در نخستین کنفرانس مدیریت فناوری محصولات دانش بنیان

دبیر اجرایی نخستین کنفرانس و نمایشگاه مدیریت فناوری محصولات دانش بنیان گفت: بیش از ۱۵۰ شرکت دانش بنیان فعال در صنعت نفت کشور در این کنفرانس و نمایشگاه جانبی آن حضور خواهند داشت.

صادق صفارزاده در نشست اطلاع رسانی کنفرانس مدیریت دانش بنیان (پتروتک) در صنعت نفت، با بیان اینکه برگزاری نشست های تخصصی در حاشیه نخستین کنفرانس و نمایشگاه مدیریت فناوری محصولات دانش بنیان در صنعت نفت از تفاوت این کنفرانس با دیگر کنفرانس های صنعت نفت کشورحکایت دارد، اظهار کرد: در این رویداد علمی از دانشگاه ها و صنایع مختلف حجم انبوهی از مقالات علمی به صورت شفاهی، پوستر و چاپی ارائه خواهد شد.

وی با اشاره به برگزاری ۱۸ نشست تخصصی درحاشیه نخستین کنفرانس و نمایشگاه مدیریت فناوری محصولات دانش بنیان در صنعت نفت گفت: این رویداد علمی با رویکرد چالش ها و فرصت ها ۲۲ تا ۲۴ آذر امسال در محل پژوهشگاه صنعت نفت برگزار خواهد شد.

دبیر اجرایی نخستین کنفرانس ونمایشگاه مدیریت فناوری محصولات دانش بنیان از تشکیل ستاد پیگیری تحولات و تفاهمنامه های نخستین کنفرانس و نمایشگاه مدیریت فناوری محصولات دانش بنیان در صنعت نفت به منظور برگزاری هرچه بهتر دوره های بعدی این کنفرانس خبر داد و افزود: در برگزاری این کنفرانس سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی کشور و صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت همکاری خواهند داشت.

 

  شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون

تعمیر اساسی کمپرسورهای آلمانی در جنوب کشور

رئیس نگهداری و تعمیرات شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون از انجام موفقیت آمیز تعمیرات اساسی دو دستگاه کمپرسور هوای نیومن ایسر (NEUMAN & ESSER) مستقر در ایستگاه تقویت فشار گاز بنگستان مارون ۳ با هدف پایداری تولید و خوداتکایی در حوزه نگهداری و تعمیرات (نت) خبر داد.

منوچهر حیدری نیا ضمن ابراز خرسندی از عملکرد کارگروه نت شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون در کسب دانش فنی و همکاری با سازندگان داخلی، به اهمیت کمپرسورهای یادشده اشاره کرد و گفت: فرایند انتقال گاز ترش از واحدهای بهره برداری توأم با فشارافزایی (گازهای مراحل مختلف) و حذف آب (نم زدایی) آن از طریق ایستگاه های تقویت فشار گاز بنگستان (آماک) و جابه جایی این گاز ترش به منظور فرایند شیرین سازی در تأسیسات پالایشگاهی (GTP) شرکت های تابع، مستلزم وجود هوای فشرده برای راهبری سیستم های ابزار دقیق این ایستگاه ها بوده که از سوی این تیپ کمپرسورهای هوا تأمین می شود.

وی ادامه داد: یکی از این کمپرسورها با ظرفیت ۸۰۰ مترمکعب بر ساعت و خروجی ۱۳۰ پوند بر اینچ مربع پس از ۲۰ سال برای نخستین بار از سوی متخصصان اداره نگهداری و تعمیرات با استفاده از قطعات ساخت داخل در مدت پنج روز تعمیر شد، ضمن آنکه تعمیر اساسی کمپرسور هوای دوم نیز در حال آماده سازی بوده و بزودی راه اندازی خواهد شد. این مهم تنها با صرف مبلغ ۲ میلیارد ریال برای هر دو دستگاه انجام شده است.

تجهیز تأسیسات به پکیج های هوشمند کپسول اطفای حریق

ایستگاه های تقویت فشار و تزریق گاز شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون به پیکج های هوشمند برای کپسول های خاموش کننده اتاقک توربین ها تجهیز می شوند.پیش از این و بر اساس طراحی ایستگاه های یادشده، کپسول های اطفای حریق روی زمین قرار داشته و در صورت بروز آتش سوزی عمل می کردند.یکی از معضلات اساسی کپسول های یادشده، نداشتن نمایشگر و شاخص (پر یا خالی بودن) آنها بوده که کارکنان اچ اس ای هر ۶ ماه یک بار کپسول ها را به محل دیگری برای تعیین وزن و مقیاس منتقل می کنند. سطح قابل توجه استرس و دغدغه همکاران مبنی بر اطمینان نداشتن از عملکرد کپسول ها در زمان مورد نیاز، ارائه ایده ابتکاری پکیج های هوشمند را از سوی یکی از متخصصان اداره تعمیرات شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون فراهم آورد.

 

 

   صندوق بازنشستگی صنعت نفت

توسعه ورزش و گردشگری تا شتاب بخشی به خدمات درمانی

 رئیس هیأت رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت، نشست با کانون های بازنشستگی را سازنده و با اهمیت خواند و گفت: از گفت وگو و طرح مسائل از سوی همکاران کانون ها استقبال می کنیم، زیرا یک خانواده هستیم.

عبدالحسین بیات در بیست ویکمین نشست سراسری کانون های بازنشستگان با گرامیداشت یاد و خاطره حضرت امام خمینی (ره) و شهدای انقلاب اسلامی بویژه شهدای عرصه امنیت افزود: حضور در جمع پیشکسوتان صنعت نفت، همیشه مسرت بخش و ارزشمند است.وی با بیان اینکه آبادانی و رفع معضلات کشور در گرو همفکری است، تصریح کرد: هم اندیشی درباره مسائل فرهنگی و اقتصادی، بسیاری از محدودیت ها را رفع یا کم اثر می کند، بنابراین این نشست نیز چنین ویژگی هایی دارد.رئیس هیأت رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت با قدردانی از تلاش رؤسای کانون ها در اقصا نقاط کشور اظهار کرد: خرد جمعی و تفکر سیستمی در کنار مطالبه گری حرفه ای سبب خواهد شد توانمندی های مختلف در کنار یکدیگر اثربخش واقع شود. نشست های کانون ها از چنین رویکردی برخوردار است، بنابراین برای ما ارزشمند است؛ چراکه همه ما از خانواده بزرگ صنعت نفت هستیم.بیات گفت: اساسنامه، مقررات نظام بیمه ای و عرف حکمرانی کشور، ماهیت صندوق هاست که در کنار این ماهیت، ویژگی بین نسلی نیز با اهمیت است، از این رو با تکیه بر قوانین و مقررات، صندوق نفت، مؤسسه مستقل و غیردولتی است.وی در ادامه به مزیت های غیردولتی بودن صندوق ها در حوزه مقاصد توسعه ای اقتصاد اشاره کرد و افزود: یکی از دلایلی که صندوق نفت می تواند از تسهیلات بازار سرمایه برای طرح های سرمایه گذاری در حال اجرا بهره مند شود، ماهیت غیردولتی بودن صندوق هاست.

 

امضای تفاهمنامه احداث واحد تصفیه فاضلاب و پساب بهبهان

واحد تصفیه فاضلاب و پساب شهرستان بهبهان با ظرفیت روزانه ۲۸ هزار مترمکعب با امضای تفاهمنامه ای به منظور استفاده بهینه از منابع آبی و کنترل آلودگی های محیط زیستی از سوی شرکت پالایش بیدبلند خلیج فارس احداث می شود.تفاهمنامه سه جانبه احداث واحد تصفیه فاضلاب وپساب شهرستان بهبهان به ظرفیت ۲۸هزار مترمکعب میان محمود امین نژاد، مدیرعامل شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس، محمدجواد اشرفی، مدیرکل اداره محیط زیست استان خوزستان و محمدرضا کرمی نژاد، مدیرعامل آب و فاضلاب خوزستان امضا شد.مدیرعامل شرکت پالایش گازبیدبلند خلیج فارس در این آیین، بااشاره به اینکه ماهیت این مجتمع محیط زیستی است، اظهار کرد: گازهای همراه نفت که سال ها در کشور سوزانده می شد، هم اکنون در این پالایشگاه به عنوان خوراک استفاده می شود و خلق ثروت می کند.وی به تزریق ۸۰۰ میلیون دلار ارز در سامانه نیما در کمتر از یک سال و نیم تولید تجاری بیدبلند خلیج فارس اشاره و تصریح کرد: افزون بر اجرای ۳.۴ میلیارد دلار پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس، یک میلیارد یورو طرح «بهسازی و احداث تأسیسات جمع آوری گازهای مشعل» هم از سوی این شرکت در حال اجراست که ۳۴ درصد پیشرفت دارد و در عرصه چهار استان انجام می شود که افزون بر حفظ محیط زیست، به تأمین خوراک پایدار این مجتمع کمک می کند.