رهبر معظم انقلاب اسلامی:

راه اندازی اولین پالایشگاه فراسرزمینی نمونه ای از پیشرفت ها و حرکت های رو به جلو کشور است

 رهبر معظم انقلاب اسلامی اظهار کردند: بومی سازی تجهیزات استخراج نفت و گاز و راه اندازی اولین پالایشگاه فراسرزمینی نمونه ای از پیشرفت ها و حرکت های رو به جلو کشور است. حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: مشکل اقتصادی داریم که ان شاءالله حل خواهد شد، اما در بخش های دیگر در حال پیشرفت هستیم، البته همه تمرکز بر این است که نسل جوان از این پیشرفت ها آگاه نشود، به همین علت دشمن و امتداد داخلی آن، این پیشرفت ها را کتمان و یا کوچک نمایی می کنند. ایشان به چند نمونه از پیشرفت ها و حرکت های رو به جلو در هفته های اخیر اشاره کردند و گفتند: دستیابی دانشمندان ایرانی به روش جدید برای درمان سرطان خون، بومی سازی یکی از تجهیزات استخراج نفت و گاز، افتتاح خط آهن در بخشی از سیستان و بلوچستان که بخش مهمی از خط آهن شمال به جنوب است، افتتاح چندین کارخانه، راه اندازی اولین پالایشگاه فراسرزمینی، بهره برداری از ۶ نیروگاه برق، رونمایی یکی از بزرگ ترین تلسکوپ های جهان، پرتاب موشک ماهواره بر و رونمایی از یک موشک جدید، همه نمونه هایی از حرکت رو به جلو کشور، آن هم در زمانی است که دشمن تلاش دارد با برخی اغتشاشات مانع این حرکت شود.

 

   رئیس سازمان حفاظت محیط زیست:

شرکت های دانش بنیان مولد و دوستدار محیط زیست هستند

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: شرکت های دانش بنیان مولد و دوستدار محیط زیست کشور هستند و تولیدات آنها با محیط زیست همخوانی دارد.

علی سلاجقه در آیین گشایش بیستمین نمایشگاه بین المللی محیط زیست درجمع خبرنگاران اظهار کرد: امسال با فراخوانی که انجام دادیم توانستیم از ظرفیت های شرکت های دانش بنیان استفاده کنیم.

وی افزود: شرکت های دانش بنیان مولد و دوستدار محیط زیست هستند و خوشبختانه تولیدات این شرکت ها با محیط زیست همخوانی دارد

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: امیدواریم این نمایشگاه مورد استقبال همه صنعتگران، مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی، همچنین عموم مردم قرار بگیرد و با برپایی این نمایشگاه نوعی فرهنگ سازی برای حفظ محیط زیست کشور ایجاد شود.

بیستمین نمایشگاه بین المللی محیط زیست، ۲۹ آبان ماه در محل نمایشگاه بین المللی تهران گشایش یافت و دوم آذرماه نیز  به کار خود پایان داد.

 

معاون اول رئیس جمهوری:

نیازمند ایجاد تحول اساسی در بخش صرفه جویی منابع گاز کشور هستیم

معاون اول رئیس جمهوری گفت: نیازمند ایجاد تحول اساسی هم در بخش سرمایه گذاری و هم در بخش صرفه جویی منابع گاز کشور هستیم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، محمد مخبر در نشست شورای اقتصاد عصر یکشنبه (۲۹ آبان ماه) بر لزوم توجه به پیشران های اقتصاد در برنامه هفتم توسعه کشور اشاره و اظهار کرد: اقتصاد دیجیتال یکی از حوزه های پیشران اقتصاد است که بخش زیادی از آینده اقتصاد دنیا را شامل خواهد شد و ضرورت دارد در برنامه ریزی ها و به طور ویژه در برنامه های توسعه کشور مورد توجه قرار گیرد و یکی از سرفصل های اصلی باشد.

وی افزود: باید برنامه هفتم توسعه کشور برنامه ای تحول آفرین بوده و حسن استفاده از دارایی های کشور که امری مهم و ضروری است در این برنامه مشهود باشد، به نحوی که بتوانیم بخشی از چالش ها و ناترازی ها را با استفاده از دارایی های کشور برطرف کنیم.

معاون اول رئیس جمهوری بر اهمیت توجه به انرژی های تجدیدپذیر در برنامه هفتم توسعه نیز تأکید کرد و گفت: نیازمند ایجاد تحول اساسی هم در بخش سرمایه گذاری و هم در بخش صرفه جویی منابع گاز کشور هستیم که تحقق این موضوعات با سرمایه گذاری برای توسعه میدان ها و افزایش تولید و هم زمان صرفه جویی در مصرف گاز از طریق توجه به انرژی های تجدیدپذیر امکان پذیر خواهد بود.

در این نشست که رئیس دفتر رئیس جمهوری، وزیران نفت، صنعت، معدن و تجارت، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، جهاد کشاورزی، نیرو، رئیس سازمان برنامه و بودجه، معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری و رئیس کل بانک مرکزی نیز حضور داشتند، خط مشی ها و چارچوب کلی برنامه هفتم توسعه کشور مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

در این نشست همچنین معاون سازمان برنامه و بودجه گزارشی از نشست های برگزار شده برای تدوین رویکردهای برنامه هفتم توسعه کشور ارائه و عنوان کرد: در تدوین برنامه هفتم توسعه، اولویت ها بر پایه سیاست های کلی برنامه هفتم تعیین شده و اولویت اصلی پیشرفت اقتصادی کشور توأم با عدالت است.

در این نشست با کلیات بخشنامه خط مشی ها و چارچوب کلی برنامه هفتم توسعه کشور موافقت و مقرر شد در نشستی متشکل از دستگاه های مربوطه، این بخشنامه بازنگری و با نگاهی تحول آفرین اصلاح شود.

سرمایه گذاری طرح احداث خط لوله انتقال فرآورده رفسنجان/ بیرجند/ مشهد (خط لوله تابش) نیز از درخواست های وزارت نفت در این نشست بود که تصویب شد.

 

عضو هیئت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی:

سرمایه گذاری در پالایشگاه های فراسرزمینی خام فروشی را متوقف می کند

 

عضو هیئت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس گفت: یکی از اهداف اصلی ما در حوزه انرژی، جلوگیری از خام فروشی است که با سرمایه گذاری در پالایشگاه های فراسرزمینی می توان به این هدف دست یافت.

حسین حسین زاده در گفت وگو با خبرنگار شانا، سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی را در بی اثر کردن تحریم ها مؤثر دانست و اظهار کرد: از اقدام های مهم وزارت نفت در حوزه انرژی، صدور خدمات فنی و مهندسی به دیگر کشورهاست، این خدمات در پالایشگاه ها برای توسعه میدان ها و گسترش فناوری استفاده می شود.

وی افزود: خوشبختانه شرکت های دانش بنیان نیز در صدور خدمات فنی و مهندسی در حوزه انرژی، همکاری لازم را با وزارت نفت داشته و از همه ظرفیت ها استفاده کرده اند، همچنین سرمایه گذاری ما در دیگر کشورها ممکن است به صورت صدور خدمات فنی و مهندسی، یا سهام باشد. در هر صورت یکی از اهداف اصلی ما در حوزه انرژی، جلوگیری از خام فروشی است که با سرمایه گذاری در پالایشگاه های فراسرزمینی می توان به این هدف دست یافت. عضو هیئت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: وزارت نفت در این مدت توانسته است با سرمایه گذاری فراسرزمینی، همچنین فروش نفت و وصول درآمدها یکی از ستون های مهم اقتصادی دولت باشد. موسی احمدی، نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس نیز درباره عملکرد دولت در توسعه پالایشگاه های فراسرزمینی گفت: دولت آغاز خوبی در این حوزه داشته و شرکت های دانش بنیان نیز به کمک دولت آمدند تا در دیگر کشورها پالایشگاه های فراسرزمینی توسعه یابد. وی اعلام کرد: رویکرد دولت و تأکید مجلس توسعه پتروشیمی ها و کاهش خام فروشی است که سبب اشتغال، بهبود تولید و افزایش ارزش در صنعت نفت می شود.

 

قدردانی از وزیر نفت برای تأمین ارز مورد نیاز کشور

رئیس کل بانک مرکزی طی نامه ای از وزیر نفت برای تأمین ارز مورد نیاز کشور قدردانی کرد. علی صالح آبادی در نامه ای از جواد اوجی، وزیر نفت و مجموعه تلاش های وزارت نفت برای تأمین ارز مورد نیاز کشور و بازگشت مداوم ارز حاصل از صادرات برای پوشش نیازهای ارزی و افزایش حجم تجارت کشور تشکر کرد.

رئیس کل بانک مرکزی در این نامه از افزایش قابل توجه بازگشت ارز حاصل از صادرات نسبت به پارسال در نتیجه تلاش شرکت های زیرمجموعه وزارت نفت خبر داده است. پیش از این علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت از رکوردشکنی صادرات نفت ایران در ماه گذشته طی چند سال اخیر خبر داده بود.

 

 

سخنگوی وزارت امور خارجه:

گره زدن مذاکرات برجام  به زمستان سرد    اروپا   گمانه زنی رسانه ای   است

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: اینکه ایران روند مذاکرات را به زمستان سرد اروپا گره زده و منتظر تحولی در این زمینه بوده به اعتقاد من گمانه زنی رسانه ای است و چنین موضوعی را تأیید نمی کنم. ناصر کنعانی در نشست خبری در پاسخ به پرسشی در مورد نامه شورای حکام درباره ایران و ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت و استفاده از مکانیسم ماشه اظهار کرد: مایل به پیش بینی و اقدام های این دسته از کشورها نیستم، اما آنچه مهم است اینکه ایران همان طور که پیش تر هم اعلام کرده در مقابل تعامل سازنده، تعامل سازنده و در برابر رفتارهای غیرسازنده واکنش متقابل و مؤثر خواهد داشت. وی در مورد سفر وزیر خارجه عمان به تهران و بحث آزاد شدن پول های مسدود شده ایران، افزود: رابطه ما با عمان بسیار دوستانه و سازنده است. موضوع های مختلفی برای گفت وگو، تبادل نظر و همکاری در حوزه های دوجانبه، منطقه ای و بین المللی وجود دارد که گفت وگوهای اخیر در تهران بر همین موارد متمرکز بود. سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به پرسشی درباره زمستان اروپا تصریح کرد: اینکه ایران روند مذاکرات را به زمستان سرد اروپا گره زده و منتظر تحولی در این زمینه بوده به اعتقاد من گمانه زنی رسانه ای است و چنین موضوعی را تأیید نمی کنم و هیچ کدام از مقام های رسمی ایران در هیچ دوره ای و هیچ مقطعی چنین اظهارنظری نداشته اند. من درباره اظهارنظرهای رسانه ای هیچ فردی اظهارنظر نمی کنم. ایران در عمل نشان داده که پایبند به میز مذاکره برای دستیابی به توافق خوب، قوی و پایدار در سریع ترین زمان ممکن بوده است. کنعانی در خصوص حمله به نفتکش رژیم صهیونیستی اظهار کرد: در ارتباط با آنچه درباره حمله به کشتی متعلق به رژیم صهیونیستی انجام شده است، اطلاعاتی ندارم که اظهار نظر کنم. رژیم صهیونیستی به دلیل سال های طولانی و دهه های متمادی جنایت علیه ملت ها و دولت های منطقه دشمنان بسیار زیادی برای خود در منطقه ایجاد کرده است؛ دشمنانی که آمادگی دارند در پاسخ به جنایات رژیم صهیونیستی در هر کجا که بتوانند به این جنایات واکنش نشان بدهند و انتقام بخشی از آنها را بگیرند.