سوخت پاک در همه جای روستاهای مناطق مرزی استان گلستان

غوغای  گـــاز

مشعل   استان گلستان با توجه به هم مرز بودن با کشور ترکمنستان، گازرسانی به روستاهای مرزی را به طور ویژه در دستور کار قرار داده است. هم اکنون گازرسانی به 15 روستا در جریان است و تا پایان سال 1402 شاهد گازرسانی به بخش قابل توجهی از این روستاهای مرزی خواهیم بود.

در حوزه گازرسانی به واحدهای تولیدی نیز شاهد ثبت رکوردهایی در این استان بوده ایم؛ به طوری که امسال گازرسانی به 180 صنعت با حدود 30 هزار متر مکعب جایگزینی پیش بینی شده است.

عدم بروز حادثه طی چهار سال پیاپی، گازرسانی به 21 روستای جدید، امضای قرارداد با شرکت های دانش بنیان و مراکز دانشگاهی، تعیین تکلیف تبدیل وضعیت کارکنان در قالب بندهای «و» و «د» و دریافت صورت های مالی مطلوب در 20 سال اخیر، بخشی از دستاوردهای شرکت گاز استان گلستان است که در گفت و گو با علی طالبی، مدیرعامل این شرکت و برخی مدیران و روسای آن تشریح شده است.

 لطفا گزارشی از آخرین وضعیت گازرسانی به استان گلستان ارائه کنید.

هم اکنون همه شهرهای استان از نعمت گاز برخوردارند و از 999 روستای واجد شرایط، تاکنون به 928 روستا گازرسانی شده است. 100 درصد خانوار شهری و 99 درصد خانوار روستایی در قالب 635 هزار و 444 مشترک از گاز بهره مند هستند که 388 هزار و 214 مشترک به  بخش شهری و 247 هزار و 230 مشترک نیز به بخش روستایی مربوط می شوند. همچنین هم اکنون سه هزار و 392 تعداد مشترک صنعتی، دو نیروگاه خصوصی و دو نیروگاه مقیاس کوچک این استان به شبکه گاز متصل هستند.

 چه پروژه های جدیدی در دست اجراست؟

گازرسانی به 21 روستای جدید، همچنین پروژه های توسعه شبکه و نصب انشعابات در سطح شهرها، روستاها و صنایع استان در دست اجراست. احداث ساختمان اداری و پست امداد شهر جلین نیز در مراحل پایانی قرار دارد. دیگر پروژه های در دست اقدام نیز بازسازی و مقاوم سازی تأسیسات،خرید و نصب کنتور و رگلاتور، همچنین بهینه سازی انرژی و کاهش گاز هدررفت را شامل می شوند.

از جمله برنامه ها و اهداف کمی شرکت که شهریور ماه امسال مورد بازنگری قرار گرفته، اجرای 270 کیلومتر شبکه تغذیه و توزیع، نصب 6 هزار و 850 انشعاب، جذب 19 هزار و 500 مشترک، گازرسانی به 150 واحد صنعتی و حجم گاز جایگزینی در صنایع به میزان 30 هزار مکعب در ساعت بوده است.

 با توجه به آغاز فصل سرما، برای مدیریت مصرف گاز چه برنامه ریزی کرده اید؟

اقدام هایی همچون استقرار واحد نظارت بر وضعیت سیستم های گرمایشی در واحدهای عمومی و تجاری، اجرای جرائم ماده 26 قانون اصلاح الگوی مصرف جهت کاهش مصرف گاز صنایع در زمستان به طور مستمر، پایش مصارف گاز ادارات و ساختمان های اداری شرکت گاز، همچنین بررسی و پایش مصارف هیترهای استان، تقویت کارگروه سوخت استان برای خدمات رسانی به صنایع و مشترکین عمده و کاهش بروکراسی اداری مشترکین به منظور تخصیص حامل های انرژی برنامه ریزی و اجرایی شده است.

شرکت گاز استان گلستان با برنامه ریزی و درس آموخته های بحران افت فشار و قطع گاز در سال 86، تدابیری همچون ایجاد رینگ خطرات فشار متوسط درهمه شهرهای استان برای تأمین منابع در شرایط بحران از چند جهت اقدام کرده است. همچنین گروه های واکنش سریع برای اقدام و مواجهه، تشکیل شده است.

خرید و تجهیز کامیونت بحران در ستاد و سه عدد کانکس بحران در سه نقطه استان برای کمک در شرایط بحرانی و اجرای خطوط کنار گذر(pass By ) برای ایستگاه های تقلیل فشار با نصب شیر قطع کن اضطراری، از دیگر اقدام های صورت گرفته در این حوزه است.

 همسو با تحقق شعار سال و حمایت از شرکت های دانش بنیان چه پروژه هایی اجرایی شده است؟

امضای تفاهمنامه همکاری با پارک علم و فناوری برای همکاری با استارپ آپ ها و شرکت های فناوری، معرفی رابط و متخصصان مرتبط با پارک علم و فناوری استان، اعلام حداقل 10 نیاز فناورانه حوزه گازرسانی به پارک علم و فناوری، شناسایی حداقل 20 شرکت فناور استان در حوزه های مرتبط، مشارکت فعال سالانه در حداقل 2 رویداد و همایش استانی در حوزه شرکت های فناور و دانش بنیان، برگزاری بازدیدها و تورها و کارگاه های آموزشی سالانه جهت کارکنان در زمینه شرکت های دانش بنیان، انعقاد 10 تفاهمنامه و قرارداد با شرکت های دانش بنیان، ممنوعیت خرید هرگونه تجهیزات و اقلام خارجی که در داخل و استان دارای سازنده و تولیدکننده است، در اولویت قراردادن شرکت های دانش بنیان، تولیدکنندگان و سازندگان داخلی و بومی در مناقصات و مزایده ها، همگی از برنامه های این شرکت همسو با سیاست حمایت از شرکت های دانش بنیان بوده است.

 با چه چالش هایی روبه رو هستید؟

استان گلستان در انتهای خطوط گازرسانی واقع شده و افت فشار گاز این مناطق را تهدید می کند. انتظار داریم برای مصارف اوج بار اقدام های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت در سطح شرکت ملی گاز به خصوص تکمیل پروژه ذخیره سازی قزل تپه برای برون رفت از این نگرانی و مدیریت بر اوج بار مصرف گاز چاره اندیشی شود تا بتوانیم خدمات مطلوب تری به مشترکین استان ارائه دهیم.

امضای 10 قرارداد با شرکت های دانش بنیان

مجموعه شرکت گاز استان گلستان شامل واحدهای صف و ستاد با شرکت های دانش بنیان و پارک علم و فناوری همکاری مستمر داشته و براساس دستورالعمل مصوب، این شرکت موظف است در خریدها و قراردادهای خود شرکت های دانش بنیان و تولیدکنندگان و سازندگان داخلی را در اولویت قرارداده و هرگونه خرید اقلام خارجی که دارای سازنده داخلی باشد، اکیدا ممنوع است. محمد تمجیدی فرخبخش، رئیس پژوهش و فناوری شرکت گاز استان گلستان می گوید: پژوهش و فناوری با استعلام از واحدهای ذی ربط به ویژه امور مهندسی و واحدهای بهره برداری نیازهای فناورانه را اخذ و به پارک علم و فناوری منعکس می کند.

به گفته وی، انعقاد چهار تفاهمنامه همکاری در زمینه ساخت دستگاه خاک سرندی روتاری، نرم افزار موبایلی برچسب انرژی، سیستم تصفیه و بازچرخانی آب و هوشمندسازی موتورخانه ها، شناسایی 20 شرکت فناور استان، مشارکت فعال سالانه در حداقل 2 رویداد و همایش استانی در حوزه شرکت های فناور و دانش بنیان، برگزاری بازدیدها و تورها و کارگاه های آموزشی سالانه جهت کارکنان در زمینه شرکت های دانش بنیان، انعقاد 10 تفاهم نامه و قرارداد با شرکت های دانش بنیان در دستور کار این واحد قرار دارد. فرخبخش تصریح می کند: انعقاد تفاهم نامه همکاری با پارک علم و فناوری به منظور همکاری با استارت آپ ها و فناوران، معرفی رابط و متخصصان مرتبط به پارک علم و فناوری استان، اعلام نیازهای فناورانه حوزه گازرسانی به پارک علم و فناوری، ممنوعیت خرید هرگونه تجهیزات و اقلام خارجی که در داخل استان دارای سازنده و تولیدکننده هستند و برگزاری نشست های تخصصی B2B  با تیم های فناور و ارائه مشاوره و اطلاعات فنی مورد نیاز، از جمله اقدام های شاخص صورت گرفته در حوزه پژوهش و فناوری این شرکت بوده است.

 رئیس پژوهش و فناوری شرکت گاز استان گلستان تاکید می کند: به موازات تشکیل پارک های علم و فناوری، ساختار سازمانی شرکت های گاز استانی نیز باید تغییر، اصلاح و بهبود یابد، به عنوان مثال ایجاد دبیرخانه شرکت های دانش بنیان و کمیته تجاری سازی می تواند با تمرکز بیشتر و بهتر و با سرعت بیشتری اهداف مورد نظر را محقق سازد.