شرکت ملی حفاری ایران   

 فعالیت دکل های حفاری در گستره ۱۳ استان کشور

مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران اظهار کرد: دکل های ناوگان حفاری این شرکت در گستره ۱۳ استان کشور در عملیات حفر چاه های نفت و گاز، آب های ژرف و زمین گرمایی فعالیت دارند.

حمیدرضا گلپایگانی در آیین چهل وسومین سالروز تأسیس شرکت به فرمان حضرت امام خمینی (ره) در یکم دی ماه سال ۱۳۵۸ گفت: این شرکت اکنون ۷۳ دکل خشکی و دریایی سبک، سنگین و فوق سنگین در تملک دارد که ۶۱ دکل فعال است و تا پایان امسال این تعداد به ۶۴ دستگاه افزایش خواهد یافت.

وی با بیان اینکه از شمار دکل های شرکت ۴۶ دستگاه در گستره عملیاتی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب فعالیت می کنند، اظهار کرد: از ابتدای امسال تاکنون ۷۵ حلقه چاه حفر و تکمیل نهایی شد که تعداد ۲۲ حلقه در قیاس با دوره مشابه پارسال بیشتر است و این در حالی است که در بخش خدمات فنی و تخصصی نیز با انجام نزدیک به ۵ هزار عملیات، رشد هفت درصدی داشتیم. 

مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران با اشاره به چالش های موجود، ارتقای کیفی ناوگان حفاری و منتفی شدن موضوع خصوصی سازی را برای رشد، توسعه و چابک سازی سازمان بسیار مهم دانست و گفت: بهبود فرآیندها در شرکت با رویکرد افزایش بهره وری، سامان دهی ساختار سازمانی، سامان دهی فرآیند خرید به منظور افزایش کیفیت کالا و رضایت مندی مشتریان، تداوم رعایت الزام های ایمنی و محیط زیست و تدوین برنامه ها و اقدام های مرتبط با سند تحول شرکت از اولویت های شرکت است.

گلپایگانی اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در مورد ۹ هزار نفر از کارکنان مشمول طرح، ثبت و سامان دهی ۲ هزار و ۳۱۴ نفر از کارکنان در سامانه ساپنا، تعدیل نکردن نیروی انسانی، اشتغال نیروهای بومی در مناطق عملیاتی و... را از دستاوردهای این شرکت در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ برشمرد و به اقدام های صورت گرفته در موضوع مسئولیت های اجتماعی از جمله حفاری ۴ حلقه چاه آب ژرف در استان سیستان و بلوچستان ، همکاری با دستگاه های امدادی در حوادث غیرمترقبه و مشارکت در برنامه های مذهبی و فرهنگی اشاره کرد.

وی اجرای طرح های فناورانه تولید بار اول در قالب همکاری با شرکت های دانش بنیان و دریافت موافقت نامه همکاری پنج ساله با شرکت های ملی مناطق نفت خیز جنوب و شرکت نفت مناطق مرکزی را برای استفاده از ظرفیت های بالقوه و بالفعل شرکت مهم و اساسی دانست و تدوین برنامه پنج ساله بازسازی ناوگان با دریافت مجوز از هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران ، حمایت از سازندگان ، تولیدکنندگان و شرکت های دانش بنیان را برنامه های اولویت دار شرکت برشمرد.

 

دانشگاه صنعت نفت و دانشگاه دولتی فناوری بلاروس تفاهم نامه  امضا می کنند

دانشگاه صنعت نفت و دانشگاه دولتی فناوری بلاروس از طریق ویدیوکنفرانس و با حضور رؤسای دو دانشگاه با هدف آغاز فعالیت های علمی و رفع نیاز صنعت نفت و ایجاد ارتباط تنگاتنگ بین دو طرف تفاهم نامه همکاری امضا می کنند.

در پی دعوت رسمی رئیس دانشگاه دولتی فناوری بلاروس (Belarusian State Technological University) از حضور مسئولان دانشگاه صنعت نفت برای بازدید و تنظیم تفاهم نامه همکاری مشترک بین دو دانشگاه، محمدرضا خسروی نیکو، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی این دانشگاه به همراه صادق صفارزاده رئیس دانشکده نفت محمودآباد از این دانشگاه بازدید کردند.

دانشگاه دولتی فناوری بلاروس در سال ۱۹۳۰ میلادی تأسیس شده و یکی از بزرگ ترین دانشگاه های صنعتی در حوزه پایین دستی صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی کشور بلاروس است. در این سفر جلسات آشنایی با قائم مقام این دانشگاه و معاونان آموزشی و پژوهشی آن برگزار شد و پس از بازدید از زیرساخت ها و امکانات آموزشی و پژوهشی شامل آزمایشگاه ها و مراکز تحقیقاتی، فناوری و نوآوری این دانشگاه، روی مفاد تفاهم نامه بین دو دانشگاه توافق شد، به گونه ای که در مدتی مشخص، مفاد این تفاهم نامه اجرایی شود.

مقررشد این تفاهم نامه طی یک جلسه مجازی از سوی دو رئیس دانشگاه امضا شود. این تفاهم نامه با توجه به تأکید رئیس جمهوری و وزیر نفت در ملاقات حضوری رئیس جمهوری کشور بلاروس به منظور آغاز فعالیت های علمی برای رفع نیاز صنعت نفت کشور و ایجاد ارتباط تنگاتنگ بین دو کشور امضا می شود.

براساس این تفاهم نامه و باتوجه به نقشه راه تأکیدشده از سوی سید ابراهیم رئیسی در ملاقات با الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس اعضای هیئت علمی دو دانشگاه می توانند در پروژه های مشترک همکاری علمی داشته باشند و برای رفع نیازهای صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی اقدام مشترک انجام دهند، همچنین امکان تبادل دانشجو در مقطع تحصیلات تکمیلی، برگزاری دوره های کوتاه مدت فشرده برای صنایع و دانشگاه، تبادل استاد و تدریس دروس از سوی استادان هر دو دانشگاه برای یکدیگر فراهم خواهد شد.

 

    شرکت نفت فلات قاره ایران 

استمرار اقدام ها برای صیانت از محیط زیست سیری

مدیر منطقه عملیاتی سیری شرکت نفت فلات قاره ایران گفت: به منظور حفاظت و صیانت از محیط زیست جزیره سبز سیری، اقدام های گسترده ای از سوی این شرکت انجام شده و ادامه دارد. علیرضا علیخانی ها با تشریح اقدام های انجام شده به منظور کاهش جریان ورودی مشعل گاز و استفاده از این سوخت پاک برای تولید برق گفت: ماهانه ۲۳۶ میلیون فوت مکعب گاز برای خوراک توربین ها و تولید برق جزیره سیری به مصرف می رسد و ۲۰۰ میلیون فوت مکعب گاز نیز به منظور تولید برق به جزیره کیش فرستاده می شود که نقش عمده ای در جلوگیری از سوزاندن گازوئیل و مازوت و آلوده کردن محیط زیست دارد. وی بهینه سازی جریان هوای کمکی برای جلوگیری از انتشار دوده و بدسوزی فلرها، تعمیرات اساسی و بهینه سازی تفکیک کننده ها به منظور پیشگیری از پدیده حباب مایع (Liquid Entrainment)، انجام دوره ای تست White Rag به منظور پایش عملکرد مشعل ها و پایش دوره ای Mesh Pad و Demister Pad به منظور اطمینان از حذف کامل ذرات مایع و در نتیجه بهسوزی مشعل ها را از اقدام های انجام شده به منظور بهسوزی مشعل ها از سوی شرکت نفت فلات قاره ایران در منطقه سیری برشمرد. به گفته مدیر منطقه عملیاتی سیری، تعمیرات اساسی مخزن ۵۰۰ هزار بشکه ای در منطقه عملیاتی سیری به منظور مدیریت بهینه پساب های صنعتی و کاهش آلایندگی تخلیه شده به دریا در حال اقدام بوده و تاکنون نزدیک به ۹۰ درصد پیشرفت داشته است و تا پایان امسال به بهره برداری کامل خواهد رسید.

 

    شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران

افزایش ۷ درصدی حمل مواد نفتی با شبکه خطوط  در دولت سیزدهم

 مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران با اشاره به صرفه جویی خالص انرژی معادل یک میلیارد لیتر گازوئیل در هفت ماهه امسال گفت: پارسال در حالی انتقال ۱۲۸ میلیارد لیتر نفت خام و فرآورده نفتی رقم خورد که این عدد نشان دهنده رشد ۸ درصدی انتقال نسبت به سال ۹۹ و رشد ۷ درصدی نسبت به متوسط یک دهه گذشته است. ارسلان رحیمی در این باره اظهار کرد: با توجه به کارکرد خطوط لوله در هفت ماه امسال، از تردد ۳ میلیون نفتکش جاده پیمای ۲۵ هزار لیتری در سطح جاده های کشور جلوگیری شده است که به این واسطه از مصرف یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون لیتر گازوئیل در حمل ونقل جاده ای مواد نفتی ممانعت شد. وی تأکید کرد: این موضوع ضمن کاهش سوانح جاده ای، محیط زیستی و افزایش ضریب ایمنی جریان انتقال، به صرفه جویی در مصرف سوخت مایع به عنوان یک سوخت راهبردی و با ارزش در کشور منجر شده است. مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت بیان کرد: با توجه به اهمیت و ضرورت توجه به موضوع بهینه سازی مصرف انرژی می توان گفت صرفه جویی خالص انرژی در فرآیند انتقال کلان مواد نفتی از طریق شبکه خطوط لوله در بازه زمانی مذکور، معادل یک میلیارد لیتر گازوئیل به ارزش بیش از ۷۰۰ میلیون دلار بوده است. رحیمی تأکید کرد: آمارها حاکی از آن است که از ابتدای امسال تا مهرماه، روزانه ۳۸۵ میلیون لیتر و در مجموع ۷۷ میلیارد لیتر نفت خام و فرآورده در سطح کشور از طریق خطوط لوله جابه جا شده که شامل ۴۰ میلیارد لیتر نفت خام و ۳۷ میلیارد لیتر انواع فرآورده نفتی است. وی درباره میزان سوخت رسانی به نیروگاه های کشور نیز گفت: با توجه به اهمیت سوخت رسانی به نیروگاه ها در فصل سرد زمستان، فرآیند انتقال نفت و فرآورده های نفتی در بهترین شرایط در حال انجام است. براساس آمار موجود در سال ۱۴۰۰ حدود ۳ میلیارد و ۹ میلیون لیتر سوخت مایع از طریق شبکه خطوط به نیروگاه های متصل به خط ارسال شده است.

 

   شرکت مهندسی و توسعه نفت

بررسی طراحی بهینه شکاف اسیدی هیدرولیک باهمکاری دانشگاه صنعت نفت

شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) با همکاری دانشگاه صنعت نفت، همسو با امضای تفاهم نامه امضاشده در حاشیه بیست وششمین نمایشگاه بین المللی صنعت نفت، طراحی بهینه شکافت اسیدی هیدرولیک را بررسی کردند.

نخستین نشست با موضوع ایجاد بستری مناسب برای استفاده از ظرفیت های شرکت مهندسی و توسعه نفت و دانشگاه صنعت نفت در قالب تقویت همکاری ها و خدمات مشترک آموزشی، پژوهشی و فناورانه به ویژه در زمینه طراحی بهینه شکافت اسیدی هیدرولیک، بین این شرکت و دانشگاه صنعت نفت برگزار شد.

بنابر این گزارش، این نشست ها به دنبال امضای تفاهم نامه در حاشیه بیست وششمین نمایشگاه بین المللی صنعت نفت در حوزه انجام خدمات و مطالعات متداول، متعارف و وی‍ژه آزمایشگاهی، مطالعاتی و پروژه های فناورانه در زمینه ازدیاد برداشت، بهینه سازی، افزایش بهره وری و تولید در میدان های نفتی، حفاری، محیط زیست و بازرسی فنی و دیگر زمینه ها انجام شد و هدف از برگزاری آن نیز تبادل اطلاعات مورد نیاز طرف ها برای پیشبرد اهداف این تفاهم نامه است.

 

     شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد

افزایش ۱۰ درصدی ذخیره سازی گاز در مخزن شوریجه

مدیرعامل شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد از افزایش ۱۰ درصدی ذخیره گاز در مخزن شوریجه در ۸ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه پارسال خبر داد. یحیی فیضی با اشاره به فعالیت های عملیاتی و پالایش گاز ترش، بر نقش مجتمع ذخیره سازی شوریجه در پایداری تولید گاز طبیعی در روزهای سرد زمستانی تأکید کرد و گفت: ذخیره سازی گاز به دلیل برخورداری از مزیت های اقتصادی، ایمن بودن و دسترسی آسان، مزیتی راهبردی برای کشور ایجاد می کند و این انرژی پاک و ارزان در دسترس هموطنان قرار می گیرد.

وی با بیان اینکه در ۸ ماهه امسال یک میلیارد و ۸۲۵ میلیون مترمکعب گاز در مخزن شوریجه ذخیره شده که نسبت به زمان مشابه پارسال ۱۰ درصد افزایش یافته است، افزود: برداشت از این مخزن برای پایداری تولید در فصل زمستان از تاریخ ۱۰ آبان ماه امسال آغاز شد و به طور میانگین روزانه ۱۵ میلیون مترمکعب گاز از این مخزن برداشت و به شبکه انتقال گاز کشور تزریق می شود.

مدیرعامل شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد تصریح کرد: کارکنان پرتلاش این پالایشگاه با جهاد اقتصادی و صنعتی می کوشند هموطنان در خطه شمال و شمال شرق کشور، خانه ای گرم داشته باشند.

 

    شرکت پایانه های نفتی ایران

پهلودهی، برداشت و صادرات همزمان ۴ نفتکش میعانات گازی

مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی از پهلودهی چهار نفتکش به طور هم زمان در پارس جنوبی خبر داد و گفت: این عملیات برای نخستین بار به منظور جلوگیری از اختلال در تولید گاز کشور به ویژه در فصل سرد سال با موفقیت انجام شد.

عباس اسدروز با اشاره به اهمیت تولید پایدار میعانات گازی از میدان های مشترک درپارس جنوبی اظهار کرد: شرکت پایانه های نفتی ایران به منظور جلوگیری از اختلال در تولید پایدار گاز کشور به ویژه در فصل سرد سال، همچنین ایفای تعهدهای فروش میعانات گازی با هدف مشتری مداری، اقدام به پهلودهی هم زمان چهار نفتکش کرد.

وی با بیان اینکه این عملیات، نخستین بار در منطقه پارس جنوبی انجام شده است، تصریح کرد: در این عملیات با استفاده از چهار فروند گوی شناور مستقر در سایت یک و ۲ پارس جنوبی از زمان نصب گوی شناور شماره ۴ در منطقه کنگان (سایت ۲) به طور هم زمان انجام شد.

مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی تأکید کرد: از کارکنان پایانه میعانات گازی پارس جنوبی که به صورت شبانه روزی برای جلوگیری از هرگونه توقف تولید پایدار گاز کشور فعالیت می کنند، تشکر و قدردانی می کنم.

 پایانه ها در خط مقدم جنگ اقتصادی

همچنین محمد محمدی پور، مدیراموربین الملل شرکت ملی نفت ایران دربازدید ازتأسیسات پایانه نفتی خارک گفت: شرکت پایانه های نفتی باهمه ظرفیت و فداکاری در اختیار کشور بود و اکنون که باشدیدترین تحریم های تاریخ روبه رو هستیم، این مجموعه در خط مقدم جنگ اقتصادی قرار دارد.

وی افزود: کارکنان پایانه های نفتی ایران باید بابت نفعی که به ملت ایران می رسانند، قدر خود را بدانند،چه آن زمان هایی که تحت شرایط تحریم و جنگ اقتصادی نبودیم و پایانه های نفتی ایران با همه ظرفیت ها و با فداکاری در اختیار کشور بود و چه الان که زیر شدیدترین تحریم های تاریخ هستیم و در این شرایط، شرکت پایانه های نفتی ایران در خط مقدم جنگ اقتصادی قرار دارد.

وی تأکید کرد: خدمات جهادی کارکنان پایانه های نفتی ایران که در شرایط سرما و گرما و شرایط خاص تلاش می کنند، ستودنی است.