وزیر نفت اعلام کرد:

افزایش مصرف گازبخش های خانگی و تجاری   معادل ۲ فازپارس جنوبی

وزیرنفت اعلام کرد که مصرف گاز طبیعی در بخش خانگی و تجاری معادل ۲ فاز پارس جنوبی نسبت به زمان مشابه پارسال افزایش یافته است و ازمصوبه های خوبی برای افزایش رضایتمندی کارکنان صنعت نفت خبر داد.

جواد اوجی در بازدید از مرکز دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران با اشاره به حضور دراین مرکز برای بررسی توزیع، عرضه و مصارف گاز و ارتباط زنده با پالایشگاه ها و سکوهای پارس جنوبی اظهار کرد: اکنون روزانه نزدیک به ۷۰۵میلیون مترمکعب در روز(حدود70 درصد گازکشور)ازحوزه پارس جنوبی برداشت می کنیم وآمادگی ۱۰۰ درصدی برای تأمین گاز با تدابیر اندیشیده شده و انجام تعمیرات اساسی درخطوط لوله، سکوهای برداشت گاز، پالایشگاه ها و ایستگاه های تقلیل فشار وجود دارد.

وزیرنفت با بیان اینکه مصرف گاز دربخش های خانگی و تجاری60میلیون مترمکعب در روز، معادل ۲ فاز پارس جنوبی نسبت به پارسال افزایش یافته است، تصریح کرد: ازهمه مردم می خواهیم برای بهینه سازی مصرف گاز تلاش کنند.

 وی با اشاره به این که اقدام های خوبی برای تشویق مشترکان درخصوص مصرف گاز در نظرگرفته شده است، افزود: مشترکان با هریک درصد کاهش مصرف، مشمول سه درصد تخفیف گازبها می شوند واگرمشترکی نسبت به مصرف پارسال خود30درصد صرفه جویی داشته باشد، گازبهای رایگان خواهد داشت.

اوجی همچنین مردم را پوشیدن لباس های گرم و رعایت دمای رفاه ۱۸ - ۲۱ توصیه کرد.

وزیر نفت دراین بازدید درارتباط تلفنی با احمد باهوش، مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی ضمن خداقوت به همه کارکنان صنعت گاز و نفت و پارس جنوبی، برآمادگی حداکثری برای تأمین پایدار گاز تأکید کرد.

اوجی در ادامه با قدردانی ازسران قوای سه گانه اظهار کرد: مالیات کارکنان صنعت نفت مانند دیگرکارکنان دولت شد و از این بابت ازسران قوا تشکرمی کنیم و ان شاءالله انگیزه ای دو چندان در کارکنان به وجود می آید.

6 خوان اجرای ماده 10 طی شده است

اوجی درباره ماده 10 نیز گفت: تاکنون6 خوان طی شده و تنها گذرازخوان هفتم مانده است و ان شاءالله تأیید مسئولان ارشد نظام را می گیریم که سبب رضایتمندی همکاران شود.

 

مدیرکل اچ اس ای و پدافند غیرعامل وزارت نفت تشریح کرد:

صفر تا صد اقدام های وزارت نفت  برای هوای پاک تر

مدیرکل اچ اس ای و پدافند غیرعامل وزارت نفت با تشریح صفر تا صد اقدام های وزارت نفت برای اجرای قانون هوای پاک گفت: هم اکنون در همه کلانشهرهای کشور بنزین و گازوئیل یورو 4 و 5توزیع می شود.

مظاهر انصاری با بیان اینکه قانون هوای پاک برای کاهش آلودگی هوا تکالیف متعدد و متنوعی را به عهده دستگاه های مختلف از جمله وزارت نفت گذاشته است به شانا گفت: فارغ از اینکه اجرای بخش مهمی از این تکالیف به سرمایه گذاری کلان و منابع مالی گسترده نیاز دارد و صنعت نفت به دلیل تحریم ها با محدودیت های مالی روبه روست، با این حال وزارت نفت اقدام های پرشمار و مهمی را برای عمل به مفاد این قانون فراتر از محدودیت های اعمال شده انجام داده یا در حال انجام دارد.

وی ادامه داد: با وجود افزایش 8 درصدی مصرف سوخت معادل نیروگاه ها در پاییز 1401 نسبت به پاییز 1400 شاهد افزایش تحویل سوخت پاک گاز طبیعی به نیروگاه ها به میزان 23 میلیون مترمکعب در روز (معادل 14 درصد افزایش نسبت به پارسال) بوده ایم، از این رو مصرف سوخت مایع نفت گاز و نفت کوره در نیروگاه ها چهارمیلیون لیتر در روز کاهش و به این ترتیب سهم سوخت مایع نفت گاز و نفت کوره از 24 درصد در پاییز 1400 به 20درصد در پاییز 1401 کاهش یافته است. افزون بر این تحویل گاز به صنایع پتروشیمی در پاییز 1401 نسبت به پاییز 1400، معادل چهاردرصد افزایش یافته است.

افزایش کیفیت فرآورده های نفتی در 5 پالایشگاه کشور

مدیرکل اچ اس ای و پدافند غیرعامل وزارت نفت اظهارکرد: اجرای ماده 18 قانون هوای پاک، ارتقای کیفیت فرآورده های نفتی و سوخت تولیدی پالایشگاه های موجود و افزایش ظرفیت تولید سوخت با استاندارد یورو در وزارت نفت پیگیری شده است. در همین زمینه امسال پنج پروژه افزایش ظرفیت و کیفی سازی فرآورده ها در پالایشگاه های اصفهان، شیراز، لاوان، آبادان و تبریز در دولت سیزدهم به بهره برداری رسیده است، یا به زودی به بهره برداری می رسد.

انصاری افزود: پاییز امسال طرح ارتقای کیفی پالایشگاه اصفهان با ظرفیت تولید 16 میلیون لیتر در روز نفت گاز(گازوئیل) با کیفیت یورو 5 به بهره برداری رسید و وارد مدار تولید شد که هنوز به صورت رسمی افتتاح نشده است.

وی با اشاره به بهره برداری از طرح تثبیت ونوسازی پالایشگاه آبادان در پاییز امسال که درنتیجه آن چهارمیلیون لیتر در روز ازتولید نفت کوره آن پالایشگاه کاسته وبا محصولات سبک با ارزش افزوده بیشترجایگزین شده است، تصریح کرد: این طرح یکی از بزرگ ترین پروژه های نوسازی به شمار می رود که با سرمایه گذاری خارجی اجرا شده است و فاز دوم آن نیر با هدف افزایش تولید فرآورده های با ارزش و کیفی در دستور کار قرار دارد.

مدیرکل اچ اس ای و پدافند غیرعامل وزارت نفت اظهارکرد: افزون بر این،مجموعه ای از طرح های دیگر ارتقای کیفی سوخت و فرآورده های نفتی تولیدی همچون ارتقای کیفی نفت کوره تولیدی در 6پالایشگاه کشور نیز دردست پیگیری است، البته برای تسریع در اجرای این طرح ها، با توجه به اینکه سهامدار عمده این پالایشگاه ها وزارتخانه های دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و تعاون، کار و رفاه اجتماعی هستند، لازم است حداقل ۳۰ درصد ازسود عملیاتی سالانه این پالایشگاه ها به حساب اندوخته سرمایه ای منظور شود تا اجرای این طرح ها شتاب گیرد.

 

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی:

تکمیل زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی  با مدیریت راهبردی محقق می شود

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: اگر می خواهیم در مسیر کاهش خام فروشی و حرکت به سوی تکمیل زنجیره ارزش گام برداریم، مدیریت کلان نگر، راهبردی و اثربخش می تواند این اهداف را تحقق بخشد.

مرتضی شاهمیرزایی در دیداربا مدیران مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت که با حضور اعضای هیئت مدیره، مدیران و رؤسای شرکت ملی صنایع پتروشیمی برگزار شد، با تأکید بر لزوم ارتقای سطح کمّی و کیفی عملکرد مدیران اظهار کرد: صنعت پتروشمی ایران با هدف تکمیل زنجیره ارزش طرح های متنوعی را در حال ساخت دارد که به ایجاد ارزش افزوده بیشتری در این صنعت پیشران منجر خواهد شد.

وی با بیان اینکه یک شرکت یا صنعت چابک، پویا و بزرگ نیازمند مدیران کارآمد و متخصص است، گفت: مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت می تواند با استفاده از ظرفیت های موجود، مدیرانی موفق را به صنعت نفت ایران وارد کند و الگویی تحول ساز برای تربیت و آموزش نسل جدید مدیران باشد.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی افزود: امروز صنعت پتروشیمی در تار و پود تمام جوامع تنیده شده است و اگر می خواهیم در مسیر کاهش خام فروشی و حرکت به سوی تکمیل زنجیره ارزش گام برداریم، مدیریت کلان نگر، راهبردی و اثربخش می تواند این اهداف را تحقق بخشد.

وی تصریح کرد: توجه به شرکت های دانش بنیان و ساخت و بومی سازی دانش فنی و کاتالیست های صنعت پتروشیمی افزون بر تأمین نیاز داخل در بحث صادرات نیز دارای اهمیت ویژه ای است و امروز شاهد افزایش تقاضا برای خرید کاتالیست های ایرانی هستیم که این موضوع نشان دهنده وجود ظرفیت ها و دانش روز میان فعالان صنعت پتروشیمی ایران است.

 

با پایان تعمیرات اساسی کارخانه ان جی ال 1000

10 میلیون مترمکعب به تولید گاز کشور افزوده شد

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب به پایان تعمیرات اساسی ان جی ال 1000 اشاره کرد و گفت: با پایان این تعمیرات روزانه 10 میلیون مترمکعب به تولید گاز کشور اضافه شد. علیرضا دانشی اعلام کرد: با پیگیری و تأکید مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و تلاش های شبانه روزی کارکنان شرکت نفت و گاز آغاجاری و کمک های مجموعه مدیریت تعمیرات ستاد مناطق نفت خیز جنوب در 45 روز گذشته، تعمیرات اساسی کارخانه ان جی ال 1000 تکمیل و گاز از روز پنجم دی ماه وارد شبکه سراسری شد. وی با اشاره به اینکه این اقدام جهادی در کمترین زمان ممکن و در چهار جبهه انجام شد، افزود: تعمیرات و نگهداری دوره ای کارخانه ان جی ال 1000 در ابتدا در دستور کار قرار گرفت و در مسیر آن تعویض خطوط لوله و بازسازی ایستگاه مجتمع تفکیک نیز با موفقیت پایان یافت.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب گفت: درچند سال گذشته به تعمیرات اساسی مجتمع و ایمن سازی این خطوط توجه نشده بود که با اجرای این طرح ها شاهد پایداری تولید و انتقال گاز با هدف تأمین بخشی از سوخت زمستان کشور خواهیم بود.

 

مشاور وزیر نفت در امور زنان و خانواده:

 مصرف بهینه انرژی   سبب   ارزش افزوده در بخش های مولد می شود

مشاوروزیر نفت در امور زنان و خانواده با بیان اینکه وزارت نفت آماده گسترش همکاری با سایر دستگاه ها و استفاده بهینه از ظرفیت ها برای تغییر سبک زندگی و مدیریت مصرف انرژی است، گفت: بهینه سازی مصرف انرژی در خانواده موجب خلق ثروت و ارزش افزوده در بخش های مولد می شود.

زینب قیصری در نشست کمیته تخصصی بانوان مجمع شهرداران کلان شهرهای ایران به میزبانی مجمع شهرداران کلان شهرها و با حضور مریم اردبیلی، مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری، فاطمه قاسم پور، رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی و سوده نجفی، عضو شورای اسلامی شهر تهران و مدیران کل امور زنان و خانواده شهرداری های کلان شهرهای کشور و همسو با تفاهم نامه های همکاری وزارت نفت با شهرداری تهران و معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، در زمینه بهینه سازی مصرف انرژی برگزار شد، با اشاره به سهم ایران در مقدار ذخایر، تولید و مصرف انرژی در جهان اظهار کرد: متأسفانه مصرف گاز طبیعی کشور ما از میانگین جهانی بالاتر است و با ادامه این روند، به زودی مصرف از تولید آن پیشی خواهد گرفت. وی با اشاره به مأموریت وزیر نفت به امور زنان و خانواده وزارت نفت درباره فرهنگ سازی در زمینه بهینه سازی مصرف انرژی در خانواده گفت: امور زنان و خانواده وزارت نفت آماده گسترش همکاری با دیگر دستگاه ها و استفاده بهینه از ظرفیت ها برای تغییر سبک زندگی و مدیریت مصرف انرژی با تکیه بر توسعه مشارکت زنان از منظر آگاهی بخشی و دانش افزایی و بهره گیری از نقش ویژه آنها در مدیریت خانه و خانواده است.

مشاور وزیر نفت درامور زنان و خانواده تصریح کرد:خوشبختانه شهرداری ها از طریق بهره گیری از ظرفیت مراکز فرهنگی و اجتماعی مانند فرهنگ سراها، سرای محلات، شهربانوها و سمن های مرتبط، بیشترین امکان دسترسی به جامعه هدف را دارا هستند. باید برای استفاده از این ظرفیت برنامه ریزی کرده و از راهکارهای نوآورانه و روزآمد برای اصلاح رفتار مصرف جامعه بهره برد.

قیصری بیان کرد: سیاست بهینه سازی مصرف انرژی در بخش های ساختمان، حمل ونقل و صنعت به ویژه نیروگاه ها و بهره گیری از انرژی های تجدیدپذیر در دستور کار وزارت نفت قرار دارد، همسو با کاهش مصرف گاز طبیعی در کشور، این وزارتخانه مشوق هایی نظیر کاهش گازبها معادل سه درصد برای مشترکانی که یک درصد کاهش مصرف دارند، در نظر گرفته است، البته افزایش پلکانی گازبها، جریمه و قطعی گاز نیز در انتظار مشترکان پرمصرف خواهد بود. در این نشست لزوم مصرف بهینه انرژی درخانواده، از سوی اعضای «کارگروه انرژی و محیط زیست، دفتر امور زنان و خانواده» برای شرکت کنندگان مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و به پرسش های آنها پاسخ داده شد.