فجــــر  44  با حلاوت نفت

 مشعل     با ورود به چهل وچهارمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، تحریم درحالی همچنان به عنوان ابزار بازدارنده توسعه صنعت نفت ایران اعمال می شود که این صنعت نه تنها از فعالیت های خود بازنمانده که حتی استوار تر حرکت درمسیر پیشرفت را ادامه داده است.

برای اثبات این پایداری کافی است نگاهی به آمار و ارقام تولید، صادرات و روند رو به پیشرفت طرح های مختلف صنعت نفت بیندازیم. بنابرآمار، هم اکنون نزدیک به یک میلیاردمترمکعب گاز در۲۱ پالایشگاه گازی فرآورش وتولید نفت خام درپالایشگاه های نفت نیز وارد کانال روزانه سه میلیون بشکه شده است. همچنین طبق اعلام جواد اوجی، وزیر نفت، مشتری های نفت سبک بیش ازتولید آن است به طوری که تنها امسال 200هزار بشکه تولید نفت سبک ایران افزایش یافته است. افزون برآن، درهمه حوزه ها ازجمله نفت و گاز، به پیشرفتی خیره کننده رسیده است.

با روی کارآمدن دولت سیزدهم، وزارت نفت ماموریتی مهم و البته سخت برای خروج از رویکرد انفعالی در مواجهه با تحریم ها داشت که با گذشت بیش از یک سال از عمر آن می توان این دولت را برنده این آزمون سخت دانست. افزايش ظرفيت توليد نفت و گاز،  تكميل توسعه ميادين مشترك همچون پارس جنوبي و غرب كارون، تنوع بخشی و افزايش فروش نفت از طريق بخش خصوصی، همچنین دانش بنیان كردن اقتصاد نفت درچارچوب خنثی سازی تحریم ها وتوسعه کسب وکار با رويکرد صادرات محوری، بخشی از مهم ترین اهداف تعريف شده درحوزه نفت بوده که تا امروز کارنامه ای قابل قبول رقم زده است.

 افزایش تولید و صادرات نفت

افزایش چشمگیر صادرات نفت خام و وصول درآمدهای نفتی کشور از ابتدای استقرار دولت سیزدهم با اتخاذ راهکارهای موثر و دیپلماسی فعال در مسیر خنثی سازی تحریم ها را می توان بخشی از عملکرد موفقیت آمیز وزارت نفت دولت سیزدهم دانست؛ به گونه ای که امروز تولید نفت وارد کانال روزانه سه میلیون بشکه شده است.

همسو با رشد صادرات نفت خام، درآمدهای وزارت نفت در سه ماهه پاییز جاری با جهش خیره کننده افزایش وصول درآمدها نسبت به مدت مشابه سال گذشته، رکورد صادرات نفت خام و میعانات گازی کشور ازسال ۱۳۹۷ تاکنون شکسته شد.

 براساس آمار ثبت شده درآمدهای ناشی ازصادرات نفت خام، میعانات گازی، گازطبیعی ومحصولات پتروشیمی40 درصد افزایش داشته و این در حالی است که حجم صادرات گازطبیعی کشور نیزافزایش ۲۲ درصدی داشته است.

به کارگیری روش های جدید صادرات نفت خام از قبیل تهاتر نفت با كالا يا تهاتر نفت با سرمايه گذاری در كشور و تهاتر نفت خام وميعانات گازی با مطالبات پيمانكاران و فروش نفت با استفاده از همه ظرفيت ها وشناسايی بازارهای جديد نفت و ورود به آنها، بخشی از اقدام ها برای مقابله با تحریم ها بوده است.

 دیپلماسی انرژی

با اراده قوی وزارت نفت برای پیشبرد منافع ملی و دیپلماسی اقتصادی و انرژی، شاهد شکوفایی و گشایش دیپلماسی انرژی با همسایگان و دیگر کشورها هستیم. وزارت نفت تلاش کرده است با بهره گیری از دیپلماسی انرژی، زمینه لازم برای کاهش محدودیت بین المللی علیه ایران را فراهم سازد و در این مسیر تیم دیپلماسی صنعت نفت ایران با تکیه برمنابع عظیم نفت و گازبرای ایجاد نقش آفرینی بیشتر در بازارهای جهانی از سیاست تقابل مسیر تعامل را با کشورهای دوست پیشه کرده است که حاصل جمع آن تنها در یک نمونه مهم رشد صادرات نفتی ایران بوده است که از جمله می توان به تعامل با کشورهایی از جمله روسیه، عراق، ترکمنستان، آذربایجان، ارمنستان، آمریکای لاتین، چین، عمان، تاجیکستان و ژاپن اشاره کرد.