با توجه به اقدامات صورت گرفته در شرکت پالایش نفت بندرعباس، این شرکت جایزه جهانی پروژه سبز از انجمن مدیریت سبز اروپا برای پروژه افزایش ظرفیت و بهبود کیفیت بنزین و نفتگاز، عنوان شرکت پیشرو و رتبه اول شاخص فروش در گروه فراورده های نفتی میان ۱۰۰ شرکت برتر و تندیس محصول برتر کشور برای تولید اسیدکلریدریک گازی را از آن خود کرده است. از دیگر دستاوردهای پالایشگاه بندرعباس می توان به مسؤولیت اجتماعی و ساخت بیمارستان 90 تختخوابی کودکان اشاره کرد. پالایشگاه بندرعباس برنامه مدرن سازی را در سه تا چهار سال آینده اجرایی خواهد کرد. با اجرای این طرح حدود ۱۰ میلیون لیتر فراورده نفتی شامل نفتگاز و حلال ها به تولید کشور افزوده می شود.
پالایشگاه تهران : ارزش افزایی برای ذینفعان تا افق 1410
شرکت پالایش نفت تهران نیز در مسیر توسعه، گام های موثری برداشته است، به گونه ای که نخستین اتاق صنعت در پارک فناوری پردیس به نام شرکت پالایش نفت تهران کلید خورده است. هدف از تشکیل این اتاق تسهیل ارتباطات با شرکت های دانش بنیان و استارتاپی و ایجاد رابطه دوسویه با هدف پیوند نوآوری با صنعت است. این پالایشگاه در یک سال اخیر توانسته ۵ طرح نیمه تمام به ارزش اعتباري افزون بر 5/14 ميليون يورو را به مرحله بهره برداری برساند كه طرح افزایش ظرفیت واحد تصفیه پساب پالایشگاه برای رفع محدودیت واحدهای عملیاتی قدیم و جدید و مقابله با بحران کم آبی، احداث و راه اندازی توربین های دوگانه سوز ترکیبی و ایستگاه جدید گاز برای تأمین برق واحدهای جدید پالایشگاه، احداث و راه اندازی سيستم بازیافت حرارتی سوم روی دیگ بخار برای جلوگیری از هدر رفت انرژی، طرح سیستم اندازه گیری آنلاین پارامترهای محیط زیستی گاز خروجی دودکش ها و طرح استقرار سیستم اعلان و اطفای حریق مخازن باندوال (يك)، از جمله اين طرح ها به شمار می روند. همچنین این پالایشگاه اقدام به تدوین سند راهبردی کرده که در این سند به گزارش ها و پیش بینی های سازمان ها و شرکت های بین المللی مانند سازمان جهانی انرژی (IEA)، مؤسسه OCED، مؤسسه فیچ، گزارش BMI، گزارش BP Energy Outlook و همچنین همسویی با اسناد بالادستی مانند چشم انداز کشور، برنامه ششم توسعه و برنامه های وزارت نفت توجه شده است. متنوع سازی در سبد کسب وکارهای شرکت و ایجاد یک هلدینگ سرمایه گذاری در بخش انرژی، از مهم ترین تغییرات راهبردی این سند است. ارزش افزایی برای ذینفعان با تولید پایدار فراورده های نفتی و سرمایه گذاری در بخش انرژی کشور به عنوان مأموریت اصلی شرکت پالایش نفت تهران تا افق 1410 تبیین شده است.
از دیگر دستاوردهای این پالایشگاه می توان به استفاده از ربات ضخامت سنج دیواره مخازن با سودآوری بیش از 50 میلیارد ریال اشاره کرد. در سال های قبل و تقریباً در تمام مدت زمان انجام تعمیرات اساسی و در سرویس قرار گرفتن واحد پالایشی، سنجش ضخامت دیواره مخازن با روش های سنتی انجام می شد. برای این منظور باید در اطراف مخزن مورد بازرسی، داربست بندی اجرا می شد و سپس بازرس از طریق دستگاه مخصوص، ضخامت دیواره مخزن را در چند نقطه محدود می سنجید. پالایشگاه تهران همانند دیگر پالایشگاه های کشور، مباحث زیست محیطی را مورد توجه قرار داده و اکنون ۷۰ درصد مساحت پالایشگاه نفت تهران، جنگل و فضای سبز است و ۹ آنالایزر بر کوره های پالایشگاه نصب و راه اندازی می شود که بیش از ۱۹ میلیارد تومان برای بهره برداری از آن هزینه داشته است. این پالایشگاه در ممیزی پالایشگاه های کشور که به صورت سالانه انجام می شود، موفق شده در قسمت های مختلف زیست محیطی مانند آب، خاک، هوا، سرب و فرایندها رتبه اول را در میان 10 شرکت پالایشگاهی کسب کند.
پالایشگاه تبریز: کسب مقام نخستین شرکت پتروپالایشی
پالایشگاه تبریز، نخستین شرکت پتروپالایشی را از آن خود کرده و توانسته خوراک مورد نیاز صنایع پتروشیمی را تامین کند.
این پالایشگاه با محور قرار دادن مفهوم توسعه پایدار به عنوان اصل اساسی برای ایجاد توازن بین توسعه اقتصادی کشور و حفاظت محیط زیست، فعالیت های خود را نسبت به کنترل اثرات نامطلوب زیست محیطی برنامه ریزی کرده است، به گونه ای که با احداث واحدهای کیفی سازی، در مسیر انطباق محصولات تولیدی خود با استانداردهای روز زیست محیطی و تکمیل زنجیره صنعت سبز گام برداشته و ابزارهای کنترلی پایش آنلاین را برای کنترل خروجی های محیطی در حدود استانداردهای ابلاغی سازمان محیط زیست اجرایی کرده است. پالایشگاه تبریز همسو با سیاست های ابلاغی وزارت نفت مبنی بر کیفی سازی فراورده های نفتی برای حفاظت از محیط زیست، متعهد به تولید بنزین با استاندارد یورو 4 شده و پروژه ای به منظور احداث واحد بنزین سازی جدید تعریف کرده است. این واحد با هدف افزایش درجه آرام سوزی بنزین تولیدی و بالا بردن اکتان بنزین ایجاد شده است. در این واحد، کاتالیست به طور مداوم احیا می شود. این پالایشگاه همچنین شناسنامه بزرگ ترین طرح زیست محیطی صنعت نفت در شمال غرب کشور را دریافت کرده؛ این طرح زیست محیطی با سرمایه گذاری 170 میلیون دلاری در شرکت پالایش نفت تبریز تعریف شده و در مرحله اجرا قرار دارد.
پالایشگاه لاوان: احداث پتروپالایش 150 هزار تنی
پالایشگاه لاوان نیز همسو با دیگر پتروپالایشگاه های کشور، طرح احداث پتروپالایش 150 هزار تنی را در همجواری خود در دستور کار دارد.
این پالایشگاه به منظور ارتقای کیفیت و کمیت فراورده های نفتی، تغییر الگوی تولید و همچنین صیانت از محیط زیست، طرح بهبود فرایند و بهینه سازی ظرفیت را در برنامه خود دارد.
پالایشگاه لاوان همچنین طی سال های گذشته از محیط زیست غافل نشده و پروژه های فرایندی محیط زیستی را در دستور کار دارد که از جمله پروژه های زیست محیطی می توان به کاهش آلودگی هوا، خاک و آب از طریق کاهش 3/98 درصدی میزان گوگرد سوخت جت و 5/99 درصدی گوگرد در نفتگاز، بازیافت گوگرد از گازهای اسیدی، به میزان 5/99 درصد و جلوگیری از انتشار آلاینده ها در محیط زیست، کاهش میزان گازهای اسیدی در OFF GAS های خروجی از واحدهای فرایندی به میزان ۹۹/۹۹ درصد، تصفیه فاضلاب ترش واحدهای بالادستی به میزان 7/99 درصد و جلوگیری از انتشار آلاینده ها در محیط زیست اشاره کرد.
از دیگر فعالیت های پالایشگاه لاوان، موفقیت تیم امداد و نجات شرکت پالایش نفت لاوان در آزمون سطح ۲ اتحادیه بین المللی تجاری-صنعتی دسترسی با طناب (IRATA) است.
راه اندازی واحد نمک زدایی نفتا برای نخستین بار در کشور با تکیه بر توان داخل از دیگر دستاوردهای شرکت پالایش نفت لاوان از آغاز به کار دولت سیزدهم تاکنون است. در تشریح دستاوردهای پالایشگاه نفت لاوان در حوزه ساخت و توانمندی های داخلی باید گفت که دو هزار و ۲۰۰ ردیف کالا با ۲۵ هزار قلم جنس به دست متخصصان داخلی ساخته و از خروج ارز از کشور به میزان ۲۹ میلیون یورو جلوگیری شده است. ضمن آنکه همسو با ایفای مسؤولیت های اجتماعی، دو طرح احداث اسکله مسافری شهید سلیمانی و گلزار شهدای گمنام جزیره لاوان نیز از سوی پالایشگاه لاوان انجام خواهد شد.
پالایشگاه کرمانشاه: افزایش تولید و کیفی سازی فراورده ها
پالایشگاه کرمانشاه نیز در مسیر توسعه گام های قابل توجهی برداشته که در این میان، می توان به عملیات اجرایی افزایش تولید و کیفی سازی فراورده های تولیدی این پالایشگاه در دولت سیزدهم اشاره کرد.
با اجرای پروژه توسعه ای پالایشگاه کرمانشاه، افزون بر افزایش ظرفیت، کیفیت محصولات تولیدی پالایشگاه از جمله بنزین، گازوییل و نفت سفید به نحو قابل ملاحظه ای افزایش می یابد و به سطح یورو ۵ اروپا می رسد. علاوه بر این مقدار، تولید نفت کوره از ۵۰ درصد به ۲۲ درصد کاهش پیدا می کند. همچنین در پالایشگاه کرمانشاه طرح هایی از جمله راه اندازی بخش تقطیر در خلأ، تصفیه هیدروژنی، حذف بنزن از بنزین، تصفیه نفتای سبک و ایزومریزاسیون، تولید هیدروژن، تأمین آمین، تصفیه آب های ترش، بازیافت گوگرد و تصفیه گازهای اسیدی اجرا خواهد شد که همه آنها برای ارتقای کیفیت محصولات لازم و ضروری است.
پالایشگاه ستاره خلیج فارس:دستیابی به پیش بینی قیمت های جهانی
پالایشگاه ستاره خلیج فارس، جوان ترین پالایشگاه کشور به شمار می رود که با تکیه بر توان داخلی ساخته شده است. ساخت این پالایشگاه با ۷۰۰ هکتار مساحت از سال ۱۳۸۵ آغاز شد که در پایان سال ۱۳۹۷ سه فاز نخست آن به بهره برداری رسید و اکنون بزرگ ترین پالایشگاه میعانات گازی در جهان به شمار می رود. این پالایشگاه توانسته است در بیست و پنجمین سال رتبه بندی شرکت های برتر کشور مقام دوم را از آن خود کند. از دیگر دستاوردهای پالایشگاه ستاره خلیج فارس، دستیابی به سیستم هوشمند back calculate ابداعی در این شرکت و الگوریتم Arima است که با این روش توانسته است نسبت به پیش بینی روند قیمت های جهانی آگاه باشد و بتواند با تحلیل های روزانه بازارهای مختلف در سراسر جهان، دو اصل اساسی جذب مشتریان جدید و حفظ آنها را به معنای واقعی اجرا و کسب رضایت آنان را همواره دنبال کند.
این پالایشگاه با گسترش نقش مشتریان بین المللی خود در ایفای مسؤولیت های اجتماعی، همواره بر توسعه جوامع محلی تاکید دارد و ساخت بیمارستان 264 تختخوابی را در مجتمع آموزشی، درمانی و پژوهشی پیامبر اعظم اجرایی کرده است. این بیمارستان 2800 مترمربع زیربنا دارد و در 7 طبقه به اجرا درآمده است. اکنون مصوبات لازم برای ادامه روند ساخت بیمارستان نفت ستاره خلیج فارس که به کندی پیش می رفت، به تصویب رسیده و مناقصات آن در شرف برگزاری است تا ساخت این مجموعه عظیم درمانی تسریع یابد.