در استان خوزستان که بیشترین تکالیف در حوزه آبفا در کل کشور را به خود اختصاص داده، در سه روستای ایذه، مناطق باغملک، کنجیگان، شله زار ۱ و ۲، خرمشهر، رگ تراز، مسجدسلیمان، ۴۰ روستای هفتکل، بیدروبه دودانگه، ثارالله، شاه غالب، مشهد، اسلام آباد، بخش مرکزی امامزاده شیرعلی، قالندها، حضرت علی، آسیاب و کوی یاسر، قرار است با اعتباری بالغ بر ۴۸۸ میلیارد و ۹۳ میلیون ریال، طرح های مختلفی از جمله احداث مجتمع آبرسانی ، خرید دستگاه کلرزنی گازی، کمک به آبرسانی، بازسازی، نوسازی و اصلاح شبکه آبرسانی طرح های آبفا اجرا شود.  در استان بوشهر در مناطق خارک، چاهه، علی آباد و باغ شیخ در مجموع با اعتبار ۹۸ میلیارد ریال طرح های آبفا شامل کمک به احداث مخزن و خط انتقال آب در دستور کار این مدیریت قرار گرفت. بر همین اساس در استان ایلام در مناطق پاکل، چنار، زیفل، دولگل و چم آب در مجموع با اعتبار ۶۷ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال طرح های آبفا برای کمک به رفع مشکل آب شرب اجرا می شود.

در استان خراسان رضوی در منطقه نفتی و گازی سرخس شامل مناطق بالندر، استاج، کروج، تکروک سفلی، کج النگ، بریلی، درخت بید و لردولوک در مجموع با اعتبار ۴۰ میلیارد ریال طرح های احداث مخزن، حفر چاه دستی، برق رسانی، احداث اتاقک کلریناتور، لوله گذاری، نصب انشعاب ها، نصب و تجهیزات پمپاژ و اجرای هیدروکلریناتور تکلیف شده است. در استان خراسان جنوبی، در شهرستان بیرجند یک طرح تکمیل شبکه فاضلاب با اعتبار ۵۰ میلیارد ریال قرار است از سوی مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز اجرا شود. در استان سیستان و بلوچستان نیز قرار است در مناطق کم برخوردار پادیک، جکیگور، بندینی و پسکوه، با اعتباری بالغ بر ۲۰۰ میلیارد ریال طرح هایی با موضوع اجرای تأسیسات آب آشامیدنی و تکمیل تأسیسات آب آشامیدنی اجرا شود.

 بهسازی معابر روستایی

معابر روستاهای دشت آزادگان و بهبهان استان خوزستان به منظور توسعه و محرومیت زدایی و خدمت به جامعه روستایی در مناطق نفت خیز و بهره مندی بیشتر روستاییان از امکانات خدماتی و ارتقای کیفیت آسایش با توجه به علاقه مندی آنها به سکونت در روستاها و توسعه روستایی با صرف اعتباری افزون بر 52 میلیارد ریال بهسازی و آسفالت شد. این معابر شامل روستاهای بریچیه سفلی، جرگه سیدعلی، جلالیه جنوبی، جلیزی عبدالرضا، سیدعزیز و صگورفریح بود که در خرداد امسال پس از بهسازی و آسفالت، به مردم شریف این روستاها تحویل داده شد.  همچنین روستاهای تارتار، راه دسترسی بین دودانگه بزرگ و قنبری و حدفاصل دودانگه به قنبری، شاه غالب و تل کهنه شهرستان بهبهان، در مجموع به ابعاد ۱۶ هزار و ۷۰۰ مترمربع شامل زیرسازی، بیس، قیر و آسفالت، جوی و جدول، انجام پل های ارتباطی زیرزمینی به منظور آبیاری نخلستان ها، از سوی شرکت ملی نفت ایران با همکاری بنیاد مسکن استان خوزستان تکمیل شد و به بهره برداری رسید.

همچنین بهسازی معابر روستاهای شهرستان سیروان استان ایلام به منظور توسعه، محرومیت زدایی، خدمت به جامعه روستایی و عمل به مسؤولیت های اجتماعی با صرف اعتباری افزون بر ۲۰ میلیارد ریال انجام شد. این طرح بهسازی شامل آسفالت ۱۴ هزار مترمربع، قیرپاشی و احداث ۲۰۳ متر جوی و جدول در روستاهای سرتنگ، لرینی، اسلامیه و نثارمله ماران بوده که هم اکنون تکمیل و به مردم شریف این روستاها تحویل شده است.

همچنین مدیریت نظارت بر طرح های عمران مناطق نفت خیز در آذر سال گذشته با اختصاص ۹۰ میلیارد ریال اعتبار معابر ۱۵ روستای دیگر این استان را بهسازی و بازسازی کرد. این معابر در روستاهای تل بردی، جولکی، بیدبلند، شهرک وحدت، کوتک محمد کریم، امیر چراغعلی، امیرعسکر، بنه قیطاس، بنه کریم، تغلی ال عباد، زیر زرد، سرچشمه سفلی، صباحی، عین حماد، قلعه شیخ شامل زیرسازی و آسفالت به طول ۷ هزار و  ۵۳۰ مترمربع و به سطح ۵۲ هزار  و  ۷۱۶  مترمربع با همکاری بنیاد مسکن استان خوزستان تکمیل شد و به بهره برداری رسید.

 اجرای طرح های آموزشی

وزارت نفت در قالب طرح های آموزشی مسؤولیت های اجتماعی از محل مجموع اعتباری بالغ بر ۲۶۴ میلیارد ریال موفق شد اردوگاه دانش آموزی شهید باهنر شبانکاره را در شهرستان دشتستان با متراژ یکهزار و ۱۹۶ مترمربع تکمیل کند، همچنین از محل اعتبار ذکرشده برای احداث مدرسه ۱۰ کلاسه روستای بستانلو شهرستان عسلویه با زیربنای یکهزار و ۸۶۷ مترمربع با همکاری سازمان نوسازی مدارس استان اقدام کرد. با این میزان اعتبار، همچنین مدرسه ۶ کلاسه خدیجه کبری آبدان شهرستان دَیِر با زیربنای یکهزار و ۲۹۵ مترمربع تکمیل شد و به بهره برداری رسید. دبستان مختلط ۶ کلاسه طرح صبح و بعدازظهر سهمو شمالی در شهرستان عسلویه با زیربنای ۷۸۹ مترمربع، یکی دیگر از طرح های تکمیل شده وزارت نفت در ۶ ماهه ابتدایی امسال بود. مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز به عنوان متولی طرح های مسؤولیت اجتماعی صنعت نفت، همچنین اعتبار دبستان ۱۲ کلاسه قدس شهرستان کنگان با زیربنای یکهزار و ۶۹۲ مترمربع را تکمیل کرد. مدرسه روستای گورک خورشیدی فاز یک و تکمیل مدرسه سه کلاسه محمود احمدی فاز یک از دیگر طرح هایی بود که با اعتبار ذکرشده، به عنوان طرح های مسؤولیت اجتماعی وزارت نفت در استان بوشهر ساخته شدند و به بهره برداری رسیدند.

وزارت نفت همچنین ساخت مدرسه ۶ کلاسه امام صادق(ع) بهرباغ با زیربنای یکهزار و ۵۳۸ مترمربع را به سرانجام رساند. با این اقدام ها، مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز شرکت ملی نفت ایران موفق شد سرانه آموزشی استان را بهبود بخشد و با ارتقای سطح کمّی و کیفیت مراکز آموزشی استان به تحصیل و توانمندسازی اقشار کم برخوردار جامعه کمک کند.

 تکمیل خط انتقال و شبکه توزیع آب در قشم

خط انتقال و شبکه توزیع آب شرب دو روستای شهرستان قشم به منظور پایداری بیشتر و تأمین و توزیع آب شرب در روستاهایی که پیش از این فاقد شبکه آب رسانی بوده اند، با صرف اعتبار ۲۸ میلیارد ریالی (اعتبار در نظر گرفته شده برای این پروژه افزون بر ۸۵ میلیارد ریال بوده است)، ۱۸ کیلومتر خط انتقال و شبکه توزیع آب شرب به روستاهای معتمدآباد و نقاشه در شهرستان قشم استان هرمزگان تکمیل و به آبفای استان هرمزگان به عنوان دستگاه بهره بردار تحویل داده شد. با بهره برداری از این پروژه، ۵۰۰ نفر از مردم این روستاها از آب شرب سالم بهره مند می شوند.

 احداث واحد مسکونی در مسجدسلیمان 

پروژه بزرگ ۵۰۰ واحدی مسکن مهر شهرک ولیعصر مسجدسلیمان با مبلغی معادل ۵۱ میلیارد تومان از محل اعتبارات شرکت ملی نفت ایران با همکاری مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز با اداره کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان خوزستان از ابتدای سال ۱۴۰۰ کلید خورد. در مدت ۱۸ ماه از اجرای پروژه، ۲۵۵ واحد مسکونی تکمیل و به مردم مسجدسلیمان که در مناطق آلوده و نفت خیز زندگی می کردند، تحویل داده شده و آنها هم اکنون ساکن هستند.  ۲۴۵ واحد دیگر تکمیل و تنها محوطه سازی آن باقی مانده که به محض تکمیل عملیات آماده سازی، این تعداد واحد مسکونی هم تقدیم مردم می شود. واحدها شامل ۳۱ بلوک طبقاتی با سازه فلزی است که ۶ بلوک آن دارای ۵ طبقه و چهار واحد مسکونی به مساحت ۱۰۰ مترمربع است که در مجموع ۱۲۰ واحد مسکونی می شود و ۲۵ بلوک دیگر شامل ۴ طبقه و هر طبقه شامل سه واحد ۱۱۰ متری است.

 حمایت از مرکز کارآفرینی

مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز شرکت ملی نفت ایران با هدف اشتغالزایی، توانمندسازی و خودکفایی جوانان و مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) با صرف اعتبار ۲ میلیارد تومانی یک مرکز کارآفرینی در شهر هویزه احداث کرده است. از این میزان یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون صرف فعالیت های عمرانی و ۸۰۰ میلیون تومان صرف خرید تجهیزات داخل ساختمان از جمله چرخ خیاطی، اتو و سایر تجهیزات مرتبط با کارورزی و کارآفرینی مددجویان شده است. این مرکز کارآفرینی با توجه به نیازمندی های موجود در این منطقه محروم احداث شده است. مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) می توانند در این مرکز آموزش ببینند، همچنین در خود مرکز و خارج از آن با توجه به حرفه ای که کسب کرده اند، مشغول کار شوند.

     احداث مراکز آموزش عالی

با توجه به اینکه امسال از سوی مقام معظم رهبری با عنوان سال «تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین» نام گذاری شده، ۲۵۴ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای 45 طرح حوزه علوم و فناوری از سوی مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز شرکت ملی نفت ایران در نظر گرفته شده است. این طرح ها برای کمک به احداث و تکمیل مراکز آموزش عالی در قالب پروژه های عمرانی و خرید تجهیزات با دانشگاه های مناطق نفت خیز، گازخیز و محروم کشور مصوب شده اند که در حال اجرا هستند. درصد پیشرفت این ۴۵ پروژه متفاوت است؛ اما تاکنون دو طرح تکمیل و اعتبار یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومانی آنها نیز پرداخت شده و به بهره برداری رسیده اند.