تقی زاده با بیان اینکه اچ اس ای  شرکت آغاجاری به مناطق همجوار تأسیسات نفت خدماتی از قبیل ارائه بسته های زیست محیطی و پسماند، آموزش شارژ کپسول و بسته های بهداشتی را ارائه می کند، افزود: هزینه صرف شده برای این خدمات اجتماعی نیز بالغ بر 2.5 میلیارد تومان در سال 1401 بوده است. این موارد جدا از خدمات رفاهی برای اسکان مهمانان و تهیه غذا برای آنهاست که عمدتاً در مناسبت های فرهنگی و مسابقات ورزشی بوده است. برای این اقدامات هم بالغ بر 3.8 میلیارد تومان اعتبار در سال 1401 هزینه شده است.

او خدمات قابل توجه دیگر شرکت آغاجاری را در حوزه آبرسانی برشمرد و گفت: روزانه و بدون توقف آب آشامیدنی ۴۵ روستا در حوزه سه شهرستان پیرامون شرکت آغاجاری از سوی این شرکت تامین و به صورت رایگان از طریق خطوط لوله در اختیار آبفا قرار می گیرد.

تقی زاده گفت: ۶۰ درصد آب تولیدی روزانه شرکت برای مصارف عمومی روستاها در اختیار آبفا قرار می گیرد که اگر بخواهیم با نرخ خدمات سالیانه آن را محاسبه کنیم، رقمی معادل ۶۱ میلیارد تومان طی یک سال خواهد شد.

بسط و توسعه فعالیت های فرهنگی و ایجاد فضای نشاط آور اجتماعی از دیگر موضوعاتی است که بتازگی در شرکت آغاجاری شتاب فزاینده ای گرفته و با برگزاری جشن ها، جشنواره ها، مسابقات قرآنی و .... حال و هوای شهر تغییر کرده است. بر اساس گزارش شرکت آغاجاری، این شرکت در موضوعات فرهنگی طی یک سال گذشته (منتهی به پایان 1401) بالغ بر ۵.۵ میلیارد تومان هزینه کرده است.

همچنین اقدام قابل توجه دیگر این شرکت در حوزه مسؤولیت های اجتماعی، اختصاص اعتبار و احداث ۲ ایستگاه اورژانس است که با هدف ارائه خدمات اورژانسی به همشهریان در نزدیکی تاسیسات رامشیر و در جاده های شهر امیدیه و دیگری در محوطه منازل سازمانی شرکتی امیدیه اجرا شده است.

 سهم تیم های ورزشی از لیگ های برتر

 شهرستان امیدیه، یکی از شهرهای نفتی است که به واسطه زیرساخت های ورزشی صنعت نفت، تبدیل به یکی از قطب های ورزش در جنوب کشور تبدیل شده و به همین دلیل، نگهداری و توسعه این امکانات و مدیریت آن از اهمیت زیادی برخوردار است. سید مجتبی هاشمی، سرپرست امور ورزش شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری با اعلام اینکه محدوده خدمت رسانی ورزشی این شرکت در شش شهرستان گسترده شده است، گفت: اگرچه فعالیت های قهرمانی و همگانی در دو – سه سال اخیر و با شروع کرونا محدود شده بود؛ اما از بهمن 1400 علاوه بر ادامه ورزش های قهرمانی، ورزش همگانی و مسابقات آن برای فرزندان و کارکنان آنها هم شروع شده است. در حال حاضر تیم واترپلو این شرکت در جایگاه سوم، بسکتبال در رتبه چهارم لیگ یک، فوتسال در لیگ یک و تیم والیبال بانوان این شرکت در رده سوم کشوری است. تیم فوتبال امیدیه هم پیش از این در لیگ ۲ بود؛ اما به دلیل تخلف یک بازیکن، ۲۵ امتیاز از ما کم شد و تیم به لیگ ۳ سقوط کرد؛ اما دوباره در حال بالا آمدن و ارتقا هستیم. او با اعلام اینکه ۱۷ هزار نفر در محدوده پوشش خدمات این شرکت قرار گرفته که شامل کارکنان، فرزندان و همسران آنها می شود، افزود: به دلیل زیر ساخت های ضعیفی که در استان وجود دارد، امکانات فعلی صنعت نفت برای سایر کارکنان و خانواده آنها و سایر شهروندان به شکل رایگان قابل استفاده است. در حال حاضر مجموعه «ولایت» به عنوان مجموعه اصلی شهر فعال است که در آن استخر سرپوشیده، سالن چند منظوره مجزا برای آقایان و بانوان و سالن مسابقات لیگ با ظرفیت ۵ هزار نفر قرار دارد.

او افزود: در مجموعه باشگاه شماره ۲ سالن بولینگ و بیلیارد، تیراندازی با تفنگ بادی و کمانچه و تیراندازی با کمان قرار دارد و بزودی دو زمین اسکواش و اسکیت هم فعال می شود. استادیوم شماره یک نیز محل اصلی مسابقات فوتبال لیگ و استادیوم اصلی شهرستان است و حدود ۷ تا ۱۰ هزار نفر ظرفیت دارد و استادیوم شماره 2 (سردار شهید قاسم سلیمانی) هم فعال است که علاوه بر زمین چمن، پیست دوچرخه سواری هم دارد؛ البته یک زمین چمن مصنوعی استاندارد هم بزودی تجهیز و آماده بهره برداری می شود.

هاشمی با اشاره به مجموعه ورزشی «غدیر» آغاجاری که سال ها قبل از سوی مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز اجرا شده، گفت: این سالن ورزشی و زمین چمن از ابتدای احداث و بهره برداری تاکنون تعمیر و نوسازی نداشته و در حال حاضر در حال تعمیرات و تجهیز مجدد آن هستیم و از ابتدای سال جدید تکمیل و آماده بهره برداری می شود. علاوه بر این فضاهای ورزشی شرکت آغاجاری، همسو با اهداف مسؤولیت های اجتماعی خود، زمین چمن مصنوعی برای دو مدرسه را تامین و احداث کرده و زمین چمن برای دو مدرسه دیگر هم در حال خرید و اجراست که قطعا تعداد این زمین های چمن مصنوعی بیشتر خواهد شد.

 به اعتبارات بیشتری نیازمندیم

سرپرست امور ورزش شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری با اعلام اینکه این شرکت در حوزه ورزش های همگانی و از جمله کوهنوردی از حدود ۱۹ سال قبل فعال بوده و به شکل منظم سه شنبه ها و جمعه ها برنامه اجرا می کند، افزود: این گروه فعال کوهنوردی حتی اعزام برون مرزی هم داشته اند و به شکل فعال برنامه های کوهنوردی را اجرا می کند.  هاشمی با بیان اینکه در این سال ها برخی رشته های ورزشی به دلایل کمبودها یا اعمال سلیقه مدیریتی حذف شده اند، گفت: ما تلاش کردیم این رشته های ورزشی با توجه به استقبال و درخواست مردم و کارکنان دوباره فعال شود. دوچرخه سواری، اسکواش، بیلیارد، کیک بوکسینگ، تیراندازی و ... از جمله این ورزش ها هستند که دوباره فعال شده اند و با استقبال بسیار خوب مردم و کارکنان بخصوص از سوی بانوان مواجه شدیم.

سرپرست امور ورزش شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری با بیان اینکه انتظار عمومی از نفت امیدیه به عنوان متولی ورزش بسیار زیاد است و حجم بالایی از انرژی و توان ما به همین تقاضاهای بیرونی صرف می شود، گفت: بودجه ما برای تامين البسه و برنامه های محدود مثل زمین چمن و امور میانی کافی است؛ اما برای پروژه های بزرگ و زیرساخت های اصلی مثل ساخت استخر های جدید نیاز به بودجه فرا شرکتی داریم.  او افزود: در حال حاضر تنها یک استخر سرپوشیده در شهر وجود دارد که کل کارکنان و ساکنان شهر در روزهای زوج و فرد از آن استفاده می کنند و همه از این وضعیت ناراضی هستند. به همین دلیل یکی از مهم ترین مطالبات امیدیه و آغاجاری در حال حاضر ساخت استخر جدید برای بانوان است. نیاز دیگر ما پیست اختصاصی دوچرخه سواری برای بانوان است. در حال حاضر دوچرخه سواری برای رده سنی نوجوانان بانوان را شروع کرده ایم؛ اما چون ممکن است محدودیت هایی برای بانوان وجود داشته باشد، به دنبال احداث پیست اختصاصی بانوان هستیم.

راه اندازی کلینیک طب ورزشی آغاجاری

 بر اساس این گزارش، امور ورزش امیدیه یک بخش مهم و ارزشمند دیگر دارد و آن هم کلینیک طب ورزشی است. رضا روزبه، مسؤول ورزش همگانی امیدیه با اشاره به متقاضی بسیار برای ورزش در این شهر گفت: در واقع امور ورزش امیدیه، یک دهکده رایگان ورزشی را تشکیل داده که بسیاری از رشته های ورزشی حتی تا ۶ رده سنی را هم پوشش می دهد. او با اشاره به راه اندازی کلینیک طبی - ورزشی در این شهر گفت: از حدود یک سال قبل این کلینیک به بهره برداری رسیده و در آن ناهنجاری های وضعیتی – جسمی کارکنان و خانواده هایشان را سنجش می کنیم و در موارد خاص به کلینیک های بیرون از شرکت معرفی می شوند. چنانچه این مشکلات جسمی و حرکتی مربوط به حرکات ورزشی باشد، کارکنان کلینیک با حرکات مخصوص ورزشی، اصلاحی و فیزیولوژیک به متقاضیان کمک می کنند؛ البته این کلینیک هنوز به تکمیل تجهیزات و دستگاه ها نیاز دارد.

 برگزاری دوره های ایمنی و نجات فرودگاهی

 علی شمس جزیره، مدیر فرودگاه آغاجاری هم در گفت و گو با «مشعل» درباره اجرای دوره های ایمنی برای کارکنان فرودگاه آغاجاری گفت: در مقررات جدید ADR PART که به عنوان پایه مقررات جدید هواپیمایی کشوری فعال و اعلام شده، دوره های ایمنی و نجات فرودگاهی مطابق با قوانین پارت ADR تدوین و الزامی شده است. فرودگاه آغاجاری، اولین فرودگاهی است که این دوره های ایمنی و نجات را مطابق با همین دستورالعمل اجرا کرده است.

او با اعلام اینکه در این دوره حدود ۳۵ نفر از کارکنان ایمنی شرکت نفت و گاز آغاجاری شرکت کرده اند،گفت: از ۱۷ ماژول (پودمان) ۱۶ ماژول آن برگزار شده و بعد از این دوره، شرکت کنندگان گواهینامه ایمنی و نجات فرودگاهی را دریافت می کنند و بزودی دوره های تکمیلی هم برگزار خواهد شد.

 آبرسانی به 45 روستا

 به گزارش «مشعل»، یکی از موضوعات مطرح در مورد شرکت های بهره برداری نفت و گاز در مناطق نفت خیز جنوب این است که خودشان به شکل مستقل اعتباری برای اجرای برنامه های مسؤولیت اجتماعی ندارند، در حالی که از سوی جوامع محلی و ساکنان این مناطق چنین انتظاری از آنها وجود دارد. مسعود زیدونی، مدیر روابط عمومی شرکت نفت و گاز آغاجاری با اشاره به اعتبارات قابل توجه مسؤولیت اجتماعی این شرکت گفت: یکی از درخواست های مهم ما این است که شرکت های بهره برداری نفت بخشی از اعتبار فروش نفت تولیدی را در اختیار داشته باشند تا نیازهای خودشان و انتظارات و نیازهای مردم آن منطقه را جبران و تامین کنند. به عنوان نمونه شرکت نفت و گاز آغاجاری روزانه از طریق سه ایستگاه آبرسانی که خودش ایجاد کرده به ۴۵ روستا آبرسانی می کند. این خدمات پایدار و کاملا رایگان برای شرکت هزینه دارد؛ اما در مجموعه هزینه های شرکت محسوب نمی شود.  او گفت: هر چقدر هم که نفت خدماتی را ارائه کند، باز هم نگاه به نفت منفی است یا اطلاع درستی از این خدمات وجود ندارد و باید تلاش بیشتری برای ترمیم این نگاه صورت گیرد.  زیدونی که نگاهی انتقادی به درون نفت دارد، ادامه داد: از آنجا که عمده نیروهای صنعت نفت و مدیران آن با تولید و عملیات و تجهیزات سخت سر و کار داشته اند، راه درست و مناسب برای گفتمان و ارتباط با مردم را پیدا نکرده اند.

او با تاکید بر اینکه در این سال ها نتوانسته ایم دفاع و تصویر درستی از صنعت نفت را به مردم و حتی مسؤولان بیرون از صنعت نفت ارائه کنیم و افزود: تلاش ما این است که به شکلی ملموس این خدمات را معرفی کنیم و یکی از این اقدامات آوردن و مهمان کردن خانواده کارکنان در تاسیسات و آشنایی کردن آنها با شرایط شغلی همسرانشان بوده است. از جمله این موارد مهمان کردن خانواده کارکنان NGL ۱۰۰۰ در این کارخانه بود تا از نزدیک با شرایط، محیط کار و سختی آنها آشنا شوند و این روند ادامه دارد.