گشت وگذاری در محمودآباد دوم صنعت نفت

در  انتظــــــار  هاب  آموزشی - تفریحی  بهــــرگان باشید

 مشعل «بهرگان» از مناطق عملیاتی شرکت نفت فلات قاره ایران به عنوان یکی از بخش های صنعتی و نفتی در شمالی ترین قسمت آب های نیلگون خلیج فارس با دربر داشتن میادین نفتی مختلف همچون سروش، نوروز، هندیجان و همچنین قدیمی ترین و اولین میدان کشف شده در خلیج فارس(بهرگانسر) مدتی است با تحت پوشش قرار دادن بیش از 40 هکتار فضای سبز،عنوان سبزترین واحد صنعتی جنوب کشور را هم یدک می کشد. قابی سبز از بهار شمال ایران برای ما که از روزهای برفی و سرد تهران به سمت منطقه عملیاتی بهرگان در جنوب سفر می کنیم، در این منطقه پیش رو می بینیم. فضایی یکسر سبز که از 141 هکتار وسعت کل منطقه یک سوم آن (بیش از 40 هکتار) زیرپوشش فضای سبز قرار دارد و حالا از نظر فضای سبز و پوشش گیاهی به محمودآباد دوم تبدیل شده است. تصویری که در بازدید پیش از نوروز گروه خبری هفته نامه «مشعل» از منطقه عملیاتی بهرگان چشم نوازی می کند، رقابت درختان و فضای سبز با تاسیسات مختلف نفتی است که در جای جای این منطقه رد آنها، آرام آرام می رود که تاسیسات را در دل خود جای دهد و چهره صنعتی را بیش از پیش کمرنگ کند و طبیعت، پیروز این رقابت باشد. آنچه مسعود بیرانوند، جانشین مدیر منطقه نفتی بهرگان درباره هدف گذاری برای آشتی دادن صنعت و طبیعت می گوید، اینجا قابل لمس و مشاهده است.

بیرانوند، دانش آموخته دانشگاه مهندسی نفت اهواز با سابقه 25 سال فعالیت در بهرگان که خود را یک طبیعت گرد نیمه حرفه ای می داند، از برنامه ریزی برای ایجاد فضای سبز میان مخازن هم خبر می دهد.

      در انتظار هاب آموزشی- تفریحی  

طبق گزارش او، در حال حاضر، منطقه بهرگان تقریبا با 35 هزار اصله درخت و درختچه کاشته شده، سبزترین نقطه صنعتی جنوب کشور است و اشاره می کند که درختان انبوه، فضای سبز بی نظیر،ساحلی پاک و نیلگون و دسترسی به خشکی و زیرساخت های صنعتی و آموزشی می تواند بهرگان را توامان با کار صنعتی به هاب آموزشی تفریحی تبدیل کند.

به گفته بیرانوند، در منطقه بهرگان، افزون بر کاشت نهال به منظور پاسداشت محیط زیست و همسو با سیاست مسئولیت های اجتماعی، اقدام به کاشت هزار درخت در بیابان و کوه های شمال بهرگان و ایجاد چندین سد آب بند و آبشخور برای جانوران شده است.

جانشین مدیر منطقه نفتی بهرگان می گوید: درخت های در حال انقراض هم با همکاری اداره جنگلبانی در اختیار ما گذاشته شده است و در حال احیای آنها هستیم. اینجا طیف وسیعی از درختان، گیاهان و میوه های مختلف همچون ویکتوریا، نخل زینتی، آکاسیا، کنار، لیمو، نارنج، پرتقال، نارنگی، نخل زیتون، جامبو، سپستان، لوزاکاسیا، اکالیپتوس، گل کاغذی، ختمی، تی بی تیا، بنجامین، شاه پسند، شب بو، میمون، یوکا، شمشاد، پاپایا، تمبرهندی، نارنگی، موز، پاپایا، لوز، انبه، خرما، انجیر، انجیر معابد، زیتون، مشعل جگل، انار شیطان، گزشاهی، مورینگا، انار انگور، بالنگ، امپلیسیس را ایجاد کردیم؛ با این حال ادعا داریم که ابتدای راه هستیم. او همچنین خبر می دهد که با کاشت بیش از هزار پیاز نرگس، به زودی نرگس زارهای بهرگان نیز مشهور خواهند شد.جالب توجه آنکه در حال حاضر این منطقه وسیع سبز با تنوع گیاهان و درختان محل تجمع حیوانات مختلف شده و با اقدام های زیرساختی انجام شده، اکوسیستم در آن احیا شده و گونه های جانوری از کل اقلیم خشک بوشهر به این منطقه پناه آوردند.

      اقلیمی امن برای جانوران 

کفتار، گرگ، شغال، روباه، خرگوش، راسو، گربه وحشی(در حال انقراض است) و گونه های مختلف پرندگان عقاب، قرقی، طوطی(ملنگو)، انواع مار در اینجا مشاهده می شود. برای ما که در مناطق مختلف عملیاتی صنعت نفت تنها آهو، کلاغ، گربه دیده ایم، مواجه شدن یک باره با گرگ، روباه و راسو و... جالب و البته عجیب به نظر می آید. جانشین مدیر منطقه نفتی بهرگان به ایجاد باغ پرندگان که شامل طاووس، قرقاول، انواع فنج، مرغ تزئینی و... است، اشاره می کند و می گوید: افزون بر آن با توجه به حضور حیوانات و پرندگان، آبشخورهای مختلف در فضاهای سبز برای آنها در نظر گرفته شده است.خبر او این است که به دلیل بیش از 40 هکتار فضای سبز ایجاد شده در منطقه بهرگان، به زودی یک کتاب گیاه شناسی به زبان فارسی و انگلیسی تهیه و منتشر می شود.

     فرهنگ سازی و آگاه سازی کارکنان منطقه

در بخش های مختلف منطقه بهرگان، پیاده روی در محوطه های سبز و دالان های مملو از گیاهان پیچ و خودرو، ما را به تاسیسات و کارگاه های صنعتی مختلف، باشگاه ورزشی، رستوران و دیگر بخش ها می رساند که در مسیر آن می توان آلاچیق های چوبی را دید که به عصرگاه یا اوقات فراغت و سرو ناهار، شام و... کارکنان اختصاص دارد. در بخش آزمایشگاه، باشگاه و محل استقرارمان هم طیف زیادی از نرگس هایی که از بهبهان آورده و کاشته شده به چشم می آید. در گشت وگذاری کوتاه از منطقه، به تعداد کارگاه های مستقر در آن، باغچه های سبز و متنوع از گیاهان مختلف و میز و صندلی های چوبی برای استراحت بین کار، عصرانه و گپ و گفت وگو وجود دارد.