بیرانوند بهانه این فضای سبز کارگاهی را فرهنگ سازی برای کارکنان دانسته و می گوید: یکی از پتانسیل های موجود، استفاده از توانایی کارکنان است که در این مسیر برای ایجاد علاقه مندی میان واحدهای مختلف فراخوان طرح باغچه برتر داده شده است و به دلیل استقبال مناسب شاهد فضای سبز بیش از 40هکتاری هستیم که قطعا مشارکت صمیمانه تمامی واحدهای منطقه بهرگان، منطقه را به چنین سطحی از زیبایی و شادابی رسیده است. با این استقبال مناسب قرار است سالانه طرح باغچه برتر اجرا و واحدهای برتر معرفی شوند.

فرهنگ سازی و آگاه سازی در منطقه با یک ابتکار با نصب تابلوهای مختلف چوبی دست ساز که نوشته های انگیزشی با هدف دوستی با طبیعت را به همراه دارد، در بخش های مختلف دیده می شود.

 روزگار خوش برای ضایعات

در همزیستی صنعت و طبیعت اینجا حتی ضایعات هم عاقبت خوشی پیدا کرده و در یکی، دو میدان و بخش های مختلف می توان اثر دست یکی از بومی های منطقه را دید که با ضایعات المان های چشم نواز محیطی با موضوع طبیعت و محیط زیست ایجاد کرده است.

در بخش دیگری از منطقه بهرگان که مختص سلویج (ضایعات و ماشین آلات اسقاطی) است هم افزون بر نظم محیطی در تقسیم بندی آنها، محوطه اطراف آن مملو از پوشش گیاهان خودرو است که آن را به یکی از فضاهای امن برای حیات وحش بدل ساخته است و طی بازدید می توان تعقیب و گریز گرگ و روباه را در آن مشاهده کرد.  توصیه جانشین مدیر منطقه نفتی بهرگان این است که در حوزه محیط زیست باید علاقه مندی، ایمان و التزام عملی در توجه به آن ایجاد شود،در غیر این صورت در حد شعار باقی مانده و راه به جایی نمی بریم که خوشبختانه در منطقه نفتی بهرگان با توجه به علاقه مندی خود و حمایت مدیر منطقه و همسویی با بخش های مرتبط این فرهنگ ایجاد شده است.

 ترغیب و مشارکت بومی ها و بخش های دولتی

وقتی از بیرانوند درباره نگاه مردم بومی روستای امامزاده حسن در تبدیل منطقه بهرگان و همچنین غیربومی به سبزترین واحد صنعتی جنوب کشور سوال می کنم، می گوید: در ابتدا دیدگاه اکثر همکاران منطقه (بومی وغیربومی) نسبت به کاشت درخت مثبت نبود. یک جمله ای هست که اشاره دارد: وقتی کار جدیدی شروع می شود، در ابتدا نگاه همه بی تفاوت است. وقتی پیش می روید و پیشرفت را می بینند، بی طرف می شوند. در گام بعدی معترف و در گام آخر ملحق می شوند. اینجا اکنون در مرحله پذیرش و مشارکت هستند.  او اشاره می کند: خوشبختانه در سال های اخیر فقط اداره جنگلبانی دیلم مشارکت بسیار عالی داشت.در این مسیر خوشبختانه با همکاری مناسب اداره جنگلبانی دیلم طی چهار سال اخیر 20 هزار درخت رایگان در اختیار ما گذاشتند. مردم بومی منطقه هم که اینجا را متعلق به خود می دانند، در حال نگهداشت و پاسداشت از آن هستند. به عنوان نمونه درختان منطقه به همت باغبانان و کارگران مقیم این منطقه آبیاری و نگهداری و بخشی نیز به شکل آبیاری قطره ای انجام می شود. دست همه آنها را می فشارم و لازم می دانم یادی کنیم از سیدماشاالله موسوی (سرباغبان) و آقای احمدی و سایر همکاران که تمامی ایده های ما را اجرایی و در گرمای 60 درجه تابستان با مشقت به طور هفتگی 60 هکتار را آبیاری می کنند. در نمونه ای دیگر محمد فلاحتی از بومیان منطقه و از اعضای گروه های مردم نهاد با هزینه شخصی خود اقدام های محیط زیستی زیادی انجام می دهد. معتقدم تمامی کارکنان و بومی های منطقه اگر گلی زدند به سرخودشان زدند.

 خداحافظی با گازهای همراه در بهرگان

موضوع آشتی طبیعت و صنعت علاوه بر فعالیت های محیطی مختلف در بهرگان، در اقدام های علمی و زیرساختی هم اجرایی شده است. خبر خوش جانشین مدیر منطقه نفتی بهرگان این است که با اجرای طرح نوفلرینگ، فلرها در دو سکوی نفتی سروش و نوروز خاموش شده و گاز آن به سکوی ابوذر و سپس خارگ ارسال می شود. امیدوارم نوفلرینگ سکوی بهرگانسر نیز طی چند سال پیش رو عملیاتی و هیچ گازی سوزانده نشود و منطقه بهرگان یک منطقه پاک و استاندارد باشد که این یک گام بلند است. بیرانوند اشاره می کند: علاوه بر این پساب صنعتی در سروش و نوروز به دریا نمی رود و پساب های بهداشتی هم در سکوها با تامین باکتری و هماهنگ با محیط زیست است. وقتی در محیط زیست آلایندگی ایجاد نکنیم، خطوط لوله مرتب توپکرانی می شود، خط لوله ها سوراخ نمی شود و دریا هم آلوده نمی شود. باید اشاره کنم خط لوله بهرگانسر به عنوان قدیمی ترین خط لوله خلیج فارس تاکنون هیچ مشکلی نداشته است. در سایه این اقدام هاست که تمام جانداران و اکوسیستم در امان است.