شرکت نفت و گاز اروندان 

برنامه ریزی برای توسعه میدان نفتی اروندکنار آغاز شد

مدیرعامل شرکت نفت و گازاروندان از آغاز برنامه ریزی های فنی برای شروع توسعه میدان نفتی اروندکنار خبر داد و گفت: ظرفیت تولید روزانه منطقه غرب کارون بیش از ۴۰۰ هزار بشکه نفت است و این شرکت پس از مناطق نفتخیز جنوب، دومین تولیدکننده محصول در کشور محسوب می شود.عبدالله عذاری اهوازی اظهار کرد:مطابق برنامه های شرکت ملی نفت ایران پیش بینی می شود تا سال ۱۴۰۴ ظرفیت تولید روزانه شرکت نفت و گاز اروندان با تحقق توسعه میدان های نفتی منطقه غرب کارون از جمله میدان های سوسنگرد، بندکرخه، سپهر، سهراب، اروند و... به یک میلیون بشکه در روز برسد. وی از منطقه غرب کارون به عنوان نقطه قوت صنعت نفت کشور یاد کرد و با اشاره به موفقیت های شرکت اروندان در بهره برداری و توسعه از سه میدان تحت سرپرستی این شرکت اظهار کرد: بتازگی توسعه میدان نفتی اروندکنار که در انتهای محدوده جنوبی منطقه غرب کارون واقع است نیز به شرکت نفت و گاز اروندان واگذار شده است. مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان تصریح کرد: پیش تر سه حلقه چاه اکتشافی از سوی مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران در این میدان حفاری شده و بر اساس اطلاعات بررسی شده، «سازند فهلیان» میدان مذکور (یکی از سازندهای زمین شناسی گروه خامی در زاگرس) حاوی نفت بسیار سبک با درجه کیفیت و مرغوبیت ۴۰ (API) بوده و نسبت گاز به نفت آن بیش از یکهزار فوت مکعب بر بشکه است. عذاری اهوازی ادامه داد: فشار این میدان، افزون بر ۱۰ هزار پام (پوند بر اینچ مربع)است که از دیگر موارد افزایش ضریب بازیافت مخزن و ذخایر قابل استحصال میدان اروندکنار به شمار می آید. وی با بیان اینکه برنامه مقدماتی توسعه این مخزن تدوین شده است، گفت: حفاری یک حلقه چاه جدید به همراه تعمیر و تعمیق چاه شماره (یک) آن در برنامه ریزی های تدوین شده قرار گرفته است.مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان تصریح کرد: با اجرای این برنامه ریزی ها، اطلاعات میدان تکمیل و طرح توسعه جامع (Master Development Plan) آن تدوین خواهد شد.عذاری اهوازی یادآور شد: مناقصه واگذاری اجرای پروژه حفاری یک حلقه چاه جدید و تعمیر چاه شماره (یک) اروندکنار در قالب قرارداد کلید در دست (EPD) در حال اجراست و ۱۱ شرکت داخلی برای اجرای پروژه مذکور اعلام آمادگی کرده اند که ارزیابی کیفی آنها شروع شده است. وی اضافه کرد: در طرح توسعه جامع این میدان، افزون بر حفاری چاه های جدید، احداث لوله های جریانی و ایجاد تأسیسات فراورشی نیز در نظر گرفته خواهد شد که در صورت نیاز و با هدف تسریع در بهره برداری از میدان یادشده، واحدهای فراورش سیار (Skid Mounted) استفاده خواهند شد. به گفته مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان، پیش بینی می شود اجرای مرحله مقدماتی توسعه میدان اروندکنار حدود یک سال به طول انجامد.

عذاری اهوازی تأکید کرد: توسعه این میدان نفتی در ایجاد فرصت های شغلی پایدار، همچنین رشد اقتصادی منطقه بسیار تأثیرگذار خواهد بود.

 

    شرکت ملی نفت ایران

برگزاری رویداد خوردگی فلزات و حفاظت فنی

ستاد تحول و افزایش تولید دانش بنیان شرکت ملی نفت ایران با هدف افزایش تولید پایدار گاز، «رویداد خوردگی فلزات و حفاظت فنی» برگزار شد.

رویدادخوردگی فلزات و حفاظت فنی با حضور و همکاری مدیریت های پژوهش و فناوری، برنامه ریزی تلفیقی، تدارکات و پشتیبانی کالا، نظارت بر تولید، بهداشت، ایمنی و محیط زیست، پدافند غیرعامل و مدیریت بحران(اچ اس ای) شرکت ملی نفت ایران و شرکت های نفت و گاز پارس، نفت مناطق مرکزی ایران و پارک فناوری و نوآوری نفت و گاز18اردیبهشت در مرکز همایش های تخصصی شرکت ملی نفت ایران(باشگاه کوشک) برگزار شد.

چالش های مرتبط به خوردگی در شرکت های نفت و گاز پارس و نفت مناطق مرکزی ایران با عناوین مطالعه و ساخت مواد بازدارنده خوردگی ترکیبی (خوردگی گاز ترش و بخش بالایی خط لوله)،استفاده از روش های آنلاین پایش خوردگی خطوط لوله و انتقال داده، ارزیابی خطوط لوله زیرزمینی غیرقابل پیگرانی، زیرساخت های شبیه سازی الگوهای Dynamic (بخش بالادستی نفت و گاز)، همچنین پوشش های داخلی مقاوم در برابر شرایط خوردگی دمای بالا و سیال ترش شدیداً خورنده، طراحی و ساخت محفظه آزمون ازجمله مباحثی است که از سوی کارشناسان شرکت کننده در این رویداد به آنها پرداخته شد.شرکت های دانش بنیان و فناور و مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی از جمله شرکت هایی هستند که به عنوان دیگر بازیگران زیست بوم  شرکت کننده در این رویداد حضور یافتند. در پایان، رویداد خوردگی فلزات و حفاظت فنی جلسه تجاری - تجاری(B2B) نیز برگزار شد.

 

     شرکت پایانه های نفتی ایران

 پهلودهی همزمان نفتکش ها در پایانه پارس

سرپرست شرکت پایانه های نفتی ایران گفت: همسو با استمرار تولید گاز و انرژی کشور با مجاهدت تلاشگران شرکت پایانه های نفتی ایران چند فروند نفتکش در پایانه میعانات گازی پارس جنوبی پهلودهی شدند. عباس غریبی اظهار کرد: با توجه به شرایط نامناسب جوی در چند روز گذشته و تجمع نفتکش ها در منطقه پارس جنوبی به محض مساعد شدن شرایط دریایی، طی برنامه ریزی مدون و هماهنگی های انجام شده، کارکنان عملیاتی این پایانه ۶ عملیات پهلودهی و جداسازی نفتکش ها را طی ۲۴ ساعت گذشته در موقعیت گوی های شناور پارس ۱ و ۲ انجام دادند.

وی افزود: شرکت پایانه های نفتی ایران همسو با سیاستگذاری های وزارت نفت و ایفای تعهدهای فروش میعانات گازی با هدف مشتری مداری و پیشگیری از هرگونه اختلال در فرایندهای عملیاتی با بهره گیری از توان نیروهای متخصص و با وجود کمبودها در زمینه تجهیزات شناوری از قبیل یدک کش ها، قایق ها، همزمان عملیات بارگیری از چهار فروند گوی شناور مستقر در سایت های ۱ و ۲ پارس جنوبی در حال انجام است.

 

    شرکت ملی پخش فراورده های نفتی

امضای تفاهمنامه با شرکت مخابرات

شرکت های ملی پخش فراورده های نفتی و مخابرات ایران به منظور تأمین ارتباط پایدار و امن روی زیرساخت های شبکه سوخت رسانی کشور، تفاهمنامه همکاری امضا کردند.

علی اکبر نژادعلی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی در آیین امضای این تفاهمنامه با تأکید بر استقرار شبکه و راه اندازی سرویس خدمات ارتباطی پایدار و امن گفت: با توجه به گستردگی شبکه سوخت رسانی در کل کشور در ۳۷ منطقه عملیاتی و ۲۳۲ ناحیه، نیازمند زیرساخت ارتباطی قوی با تاب آوری بالا و پایدار بودیم که امید است این تفاهمنامه مشترک، منشأ خیر برای خدمات رسانی به مردم کشور باشد.

وی افزود: پایداری شبکه ارتباطی بیش از 4200 جایگاه عرضه سوخت بنزین و نفت گاز سراسر کشور و توزیع نظام مند فراورده های نفتی با کارت هوشمند سوخت در درجه اول اهمیت است و همسو با همین اهداف، تقویت ارتباطات مخابراتی در مناطق شرق و جنوب شرقی کشور در دستور کار قرار دارد.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی امنیت و اقدامات پیشگیرانه در تبادل اطلاعات بین مناطق، نواحی و مجاری عرضه کشور را حائز اهمیت دانست و افزود: بحث اهمیت امنیت تبادل اطلاعات با توجه به تجربیات گذشته حملات سایبری، بر کسی پوشیده نیست و باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

مجید سلطانی، مدیرعامل شرکت مخابرات ایران نیز در این مراسم گفت: شرکت مخابرات ایران به عنوان یک اپراتور مادر که به کل اپراتورهای جزء خدمت رسانی  می کند، بهترین و امن ترین انتخاب است.

وی با اشاره به اینکه مسؤولیت زیرساخت ارتباطی با امضای این تفاهمنامه برعهده شرکت مخابرات است، اظهار کرد: مطالعه و امکان سنجی برای استقرار شبکه و راه اندازی سرویس خدمات ارتباطی پایدار وامن به صورت مدیریت شده بر بستر شبکه اختصاصی و غیراشتراکی به منظور تأمین نیازمندی های شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران، موضوع این تفاهمنامه است.

 

   شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران

 اجرای پتروپالایشگاه شهید سلیمانی بهار ۱۴۰۲ آغاز می شود

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده نفتی با بیان اینکه عملیات اجرایی پتروپالایشگاه شهید سلیمانی در فصل بهار امسال با سرمایه گذاری ۹ میلیارد یورویی آغاز خواهد شد، گفت: پالایشگاه خوزستان هم با مشارکت یک سرمایه گذار خارجی احداث می شود.جلیل سالاری با اشاره به تازه ترین وضع پتروپالایشگاه شهید سلیمانی و پالایشگاه خوزستان بیان کرد: بند «ل» تبصره یک قانون بودجه ۱۴۰۲ به وزارت نفت تکلیف کرد که از طریق شرکت تابع ذی ربط، یعنی شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران تا سقف سهامداری ۲۰ درصد با مشارکت بخش خصوصی در سرمایه گذاری در طرح های پتروپالایشگاهی مشارکت کند که یکی از این طرح ها، پتروپالایشگاه ۳۰۰ هزار بشکه ای شهید سلیمانی است.

وی افزود: مطالعات امکان سنجی این طرح در قالب هفت سناریو انجام شده و خوراک این پتروپالایشگاه، نفت خام سنگین و فوق سنگین است، ۳۰ درصد محصولات تولیدی فراورده های پتروشیمی شامل انواع زایلن ، پلیمر و بوتادین و پروپیلن و ۷۰ درصد تولیدات نیز پالایشگاهی و تولید نفت کوره این پتروپالایشگاه صفر خواهد بود.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی گفت: برای اجرای این پروژه، کنسرسیومی از هلدینگ های پتروشیمی، پالایشی، بانک ها و صندوق ها شکل گرفت و مشارکت نامه تنظیم و امضا شد. مطالعات مکان یابی این طرح و مذاکرات درباره استحصال زمین انجام و حدود ۴۵۰ هکتار زمین در بندرعباس در نظر گرفته شده است.

سالاری ادامه داد: دلیل انتخاب این مکان، وجود زیرساخت لازم در بندرعباس به دلیل وجود دو پالایشگاه مهم کشور در این منطقه است، از این رو دیگر نیازی به هزینه تازه نیست. به موازات این موضوع، مطالعات محیط زیستی، پدافند غیرعامل، پیش بینی و مطالعات اولیه طراحی بنیادی انجام شده است.

بهره برداری از پتروپالایشگاه شهید سلیمانی در بهار

وی با اشاره به آغاز عملیات اجرایی این طرح در فصل بهار امسال بیان کرد: برای سرعت بخشیدن به این پروژه و آغاز عملیات اجرایی، درباره انتخاب مجری طرح تصمیم گیری شده و روال کار به این شکل خواهد بود که پس از ثبت شرکت، کار به هیأت مدیره و مدیرعامل واگذار خواهد شد. اکنون مجری این طرح، شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت است.مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی گفت: گروه تدبیر انرژی ۱۵ درصد، شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس ۱۵ درصد، شرکت سرمایه گذاری اهداف ۱۵ درصد، شرکت ملی پالایش و پخش ۱۰ درصد، بانک ملی ۱۵ درصد، بانک رفاه کارگران ۱۵ درصد، بانک ملت ۷.۵ درصد و بانک تجارت ۷.۵ درصد از سهام این پروژه را در اختیار دارند.

 سالاری ادامه داد: سرمایه گذاری این طرح ۹ میلیارد یوروست که در مراحل مختلف به بهره برداری می رسد و منابع حاصل از مراحل پیشین صرف تکمیل مراحل بعدی خواهد شد. پیش بینی ما این است که این پروژه طی ۵ سال تکمیل شود. وی گفت: نشست هایی پرشمار را با کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی داشتیم و برای حل مشکلات و رفع موانع از آنها کمک گرفتیم. امیدواریم هر چه زودتر مجوز شورای پول و اعتبار دریافت شود تا سهامداران بانک در این پروژه بتوانند قدرسهم خود را بپردازند و فرایند ثبت شرکت زودتر انجام شود.

احداث پالایشگاه ۱۸۰ هزار بشکه ای خوزستان با سرمایه گذاری خارجی

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی افزود: در کنار پتروپالایشگاه شهید سلیمانی، احیای طرح پالایشگاه ۱۸۰ هزار بشکه ای خوزستان نیز در دستور کار قرار گرفته است. در دولت گذشته، مجوز این پالایشگاه ابطال شده بود و ما دوباره این مجوز را احیا کردیم. مطالعات این طرح تکمیل شده و به سمت تدوین مشارکت نامه و ثبت شرکت حرکت کرده ایم. سالاری با اشاره استحصال زمین و دریافت مجوز محیط زیست برای اجرای طرح یادشده، گفت: در طرح پالایشگاه خوزستان، شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ۲۰ درصد و بخش خصوصی خارجی ۸۰ درصد سهم دارند. خوراک این پالایشگاه از نفت خام میدان های منطقه غرب کارون تأمین خواهد شد و به دلیل ویژگی های نوع نفت خام میدان های این منطقه، کار الگوسازی و تعیین الگوی پالایشی زمانبر خواهد بود.

 

   وزارت نفت

 پنجمین فراخوان ارزیابی صلاحیت مناقصه گران دستگاه مرکزی وزارت نفت

پنجمین فراخوان ارزیابی صلاحیت مناقصه گران دستگاه مرکزی وزارت نفت برای استفاده از توانمندی ها و حمایت حداکثری از سازندگان داخلی، ایجاد بانک اطلاعات منابع واحد، تسریع در تأمین اقلام و تجهیزات مورد نیاز در فضای رقابتی و با توجه به درخواست های چندباره شرکت های سازنده و تأمین کننده از وزارت نفت منتشر شد.

در این فراخوان، تمام سازندگان و تأمین کنندگان داخلی می توانند پس از دریافت کد عضویت ۵ رقمی ایران کد از تارنمای www.irancode.ir و تأمین توکن و گواهی های الکترونیکی مورد نیاز، با ثبت نام در تارنمای شرکت فاوا نفت صبا کیش به نشانی www.meganaft.ir، به پورتال سامانه تأمین الکترونیکی کالای وزارت نفت به نشانی ep.mop.ir مراجعه و به درج اطلاعات و تکمیل فرم پرسشنامه خوداظهاری اقدام کنند.تلفن گویا با شماره ۶۱۶۲۷۸۸۰-۰۲۱، برای پاسخگویی به هرگونه اشکال در کاربری سامانه آماده است. پس از ثبت و صدور نهایی فرم های تکمیل شده، اضافه کردن هرگونه اطلاعات جدید، منوط به اخذ مجوز از دستگاه مرکزی به نشانی یادشده بوده و ضروری است که شرکت ها در تکمیل فرم های مربوط که ملاک ارزیابی صلاحیت و رتبه بندی است، کمال دقت را داشته باشند.

سازندگان و تأمین کنندگان داخلی، برای تسریع در فرایند خوداظهاری، سربرگ «راهنمای تأمین کنندگان» را در تارنمای ep.mop.ir ملاحظه کنند. مستندات، مجوزها، گواهینامه ها و معیارهای ارزیابی صلاحیت منابع و اهمیت وزنی آنها در پایگاه اطلاع رسانی مناقصات و تارنمای دستگاه مرکزی قرار داده شده است. تاکید می شود، فقط منابعی قابلیت ارزیابی خواهند داشت که حداقل یک پرسشنامه با درج محصول را تکمیل و ثبت و صدور نهایی کرده باشند. بدیهی است، برای منابعی که فرایند خوداظهاری را تکمیل کنند، امکان ارزیابی وجود نخواهد داشت.مدت اعتبار ارزیابی صلاحیت منابع سازنده و تامین کننده، طبق بند (ج) ماده (۳) آیین نامه اجرایی بند ا(لف) ماده ۲۶ «قانون برگزاری مناقصات»، از تاریخ  درج در فهرست بلند دستگاه مرکزی، به مدت دو سال خواهد بود.

  نام و نشانی دستگاه مرکزی برای ارسال مدارک: تهران، خیابان کریمخان زند، خیابان حافظ، ساختمان مرکزی ششم شرکت ملی نفت ایران، پلاک ۵۲۳، طبقه چهارم، اداره کل نظام تأمین و تجاری سازی فناوری به شماره کد پستی ۱۵۹۸۷۱۴۵۱۳ است.رشته یا زمینه تخصصی ارزیابی صلاحیت شامل تمامی رشته های تخصصی مرتبط با قطعات و تجهیزات مورد نیاز صنایع بالادستی و پایین دستی (خشکی و دریایی) صنعت نفت، گاز، پالایش و پخش و پتروشیمی است. تاریخ، مهلت و نشانی دریافت و تحویل اسناد ارزیابی صلاحیت از تاریخ ۲۰ اردیبهشت تا ۲۸ اسفند ادامه خواهد داشت.دستگاه مرکزی، منابعی را که مدارک خوداظهاری تکمیل کرده اند، بر اساس آخرین ویرایش دستورالعمل ارزیابی صلاحیت و رتبه بندی سازندگان و تامین کنندگان (فهرست بلند دستگاه مرکزی) ابلاغی از سوی معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت ارزیابی خواهد کرد.

نتایج ارزیابی صلاحیت خوداظهاری و تکمیل مدارک، از سوی دستگاه مرکزی وزارت نفت (معاونت امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت، اداره کل نظام تامین و تجاری سازی فناوری)، تا ابتدای آذرماه در پایگاه ملی اطلاع رسانی مناقصات و تارنمای دستگاه مرکزی وزارت نفت منتشر خواهد شد.