رئیس جمهوری:

دستاوردهای فعالان عرصه پتروشیمی  قابل توجه بوده است

رئیس جمهوری گفت: امروز تولیدکنندگان در عرصه صنایع فولادی، پتروشیمی و بسیاری صنایع دیگر با وجود فشارها و تحریم های گسترده دستاوردهای قابل توجهی داشته اند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، سیدابراهیم رئیسی روز یکشنبه (۱۷ اردیبهشت ماه) در آیین گشایش پنجمین نمایشگاه توانمندی های صادراتی جمهوری اسلامی ایران، برگزاری چنین نمایشگاه هایی را در برقراری ارتباطات جدید و ارتقای ارتباطات موجود میان فعالان اقتصادی و تجاری کشور با دیگر کشورها بسیار مؤثر و مثبت ارزیابی کرد.

وی با بیان اینکه ایران پیش از این بیشتر با صنایع نفت و گاز شناخته می شد، گفت: به دلیل تأکید بر توانمندی های کشور در حوزه نفت و گاز، دیگر توانمندی ها و ظرفیت های کشور هم در زمینه معرفی این توانمندی ها و هم در زمینه ارتباطات لازم برای رونق و توسعه مورد غفلت قرار می گرفت. رئیس جمهوری افزود: امروز با توجه به تلاش دولت برای توجه متوازن و متناسب به همه عرصه های فعالیت اقتصادی و تولیدی و پرهیز از نگاه تک ساحتی به حوزه نفت و گاز، سطح روابط اقتصادی و تجاری کشور با دیگر کشورها در عرصه های نو به سرعت می تواند ارتقا یابد. رئیسی نخستین گام در توسعه روابط اقتصادی و تجاری را معرفی ظرفیت ها و توانمندی های داخلی و شناخت متقابل ظرفیت های کشورهای دیگر دانست و اظهار کرد: دفاتر بازرگانی در کشورها متکفل امر معرفی ظرفیت های اقتصادی و تجاری متقابل هستند و در دولت سیزدهم تلاش کرده ایم دفاتر تجاری ایران در کشورهایی که در آنها فاقد دفتر بودیم، فعال شود. وی برگزاری رویدادهایی مانند نمایشگاه توانمندی های تولیدی و صادراتی کشور را زمینه خوبی برای معرفی این ظرفیت ها در داخل و خارج کشور برشمرد و تصریح کرد: در همین نمایشگاه بیش از ۷۰۰ مجموعه صنعتی، معدنی و صادراتی حضور دارند تا دستاوردهای ایران در حوزه های مختلف به ویژه در زمینه فعالیت های دانش بنیان را که توانسته است استانداردهای مورد قبول دنیا را نیز کسب کند و به مرحله تجاری برسد، به دنیا معرفی کنند. رئیس جمهوری گفت: امروز تولیدکنندگان در عرصه صنایع فولادی، پتروشیمی و بسیاری صنایع دیگر با وجود فشارها و تحریم های گسترده دستاوردهای قابل توجهی داشته اند که رسیدن به آنها در شرایط تحریمی سبب شگفتی ناظران خارجی شده است.

 

معاون اجرایی رئیس جمهوری:

تحولات جدی در صادرات نفت کشور اتفاق افتاده است

معاون اجرایی رئیس جمهوری گفت: تحولاتی جدی در صادرات نفت کشور اتفاق افتاده و شاهد افزایش فروش نفت هستیم. به گزارش ایرنا، محسن منصوری روز دوشنبه (۱۸ اردیبهشت ماه) در نشست بررسی مصوبه های سفر رئیس جمهوری به آذربایجان غربی با اشاره به اینکه دولت پارسال با وجود مشکلات مالی در توزیع اعتبارات بخش عمرانی رکورد ثبت کرد، اظهار کرد: پارسال در مجموع ۲۷۰ هزار میلیارد تومان پول و اعتبار عمرانی در کشور توزیع شد.

وی افزود: مصوبه های عمرانی سفر رئیس جمهوری به استان آذربایجان غربی نیز که در مجموع ۲۰ هزار میلیارد تومان بود تاکنون ۵ هزار میلیارد تومان آن محقق و پرداخت شده است.

معاون اجرایی رئیس جمهوری با بیان اینکه تحقق این میزان اعتبارات عمرانی در سال نخست، موفقیت بسیار خوبی است، گفت: دولت عزم خود را برای خدمات رسانی به مردم جزم کرده و این امر با پیگیری بیشتر مسئولان دستگاه های اجرایی محقق می شود.

در ادامه این نشست رؤسای بانک های عامل استان گزارشی از عملکرد خود در زمینه اعطای تسهیلات مصوب سفر رئیس جمهوری به استان آذربایجان غربی ارائه کردند.

 

در نشست شورای اقتصاد تایید شد

کلیات برنامه دستگاه های دولتی برای مهار تورم و رشد تولید

کلیات برنامه مشترک دستگاه های دولتی برای مهار تورم و رشد تولید در نشست شورای اقتصاد در ۱۰ بند تأیید و مقرر شد جزییات برنامه های هر دستگاه تا پایان هفته در برنامه ای واحد و جامع تلفیق و برای اجرا ابلاغ شود. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، سیدابراهیم رئیسی روز شنبه (۱۶ اردیبهشت ماه) در نشست شورای اقتصاد که با هدف بررسی برنامه های دستگاه های اجرایی، به منظور پیگیری برنامه دولت برای مهار تورم و رشد تولید برگزار شد، با تأکید بر پیگیری برنامه های ارائه شده، به دستگاه های مسئول تا پایان هفته فرصت داد در نشست هایی با مسئولیت دبیرخانه شورا، پیشنهادهای خود را برای هماهنگی همسو با اجرای برنامه و رفع موانع پیش روی آن ارائه کنند.

وی با تأکید بر اهمیت تهیه پیوست رسانه ای، به منظور تحقق برنامه جامع دولت برای مهار تورم و رشد تولید و تعیین راهکارهای چگونگی جذب مشارکت مردم برای تحقق شعار سال در این برنامه گفت: اطمینان دادن به مردم نسبت به تضمین اصل و سود سرمایه های آنها و تحقق مشارکت موثر مردمی برای اجرای شعار سال از اهداف این برنامه خواهد بود. رئیس جمهوری از رئیس کل بانک مرکزی خواست هرچه سریع تر برنامه و دستورعمل های لازم برای اعمال مؤثر حکمرانی دولت بر پول ملی را تدوین کنند و با نظارت دقیق به اجرا بگذارد. رئیسی همچنین با اشاره به حوزه اختیارات و وظایف و ترکیب شورای اقتصاد، بر ضرورت فعال تر شدن این شورا تأکید و تصریح کرد: دبیرخانه این شورا که با مسئولیت رئیس سازمان برنامه و بودجه است، باید به شکل مؤثری فعال شود و بر اجرای مصوبه های آن نظارت دقیق داشته باشد.  در این نشست، کلیات برنامه مشترک دستگاه های دولتی برای مهار تورم و رشد تولید در ۱۰ بند تأیید و مقرر شد جزییات برنامه های هر دستگاه تا پایان هفته در برنامه ای واحد و جامع تلفیق و برای اجرا ابلاغ شود. برنامه های کاهش کسری بودجه دولت، تسویه بدهی های دولت به بخش خصوصی، کاهش ناترازی های شبکه بانکی، کاهش ناترازی های ارزی و کنترل نقدینگی و انضباط بانکی پنج محور بخش مهار تورم و برنامه های هدایت اعتبارات بانکی به بخش تولید، رفع موانع تولید، عرضه دارایی های مالی، توسعه دیپلماسی اقتصادی و جذب سرمایه گذار خارجی و اصلاح ناترازی های انرژی نیز پنج محور بخش رشد تولید در برنامه جامع دولت برای مهار تورم و رشد تولید هستند.

 

با حضور پاویون پارک فناوری و نوآوری نفت و گاز

نمایشگاه توانمندی های صادراتی ایران برگزار شد

پنجمین نمایشگاه توانمندی های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو ۲۰۲۳) در محل نمایشگاه بین المللی تهران با حضور پاویون پارک فناوری و نوآوری نفت و گاز در حال برگزاری است. در این نمایشگاه، پاویون پارک فناوری و نوآوری نفت و گاز در سالن هفت گروه صنایع پتروشیمی با مشارکت شرکت های عضو این مجموعه و سازمان های همکار مستقر هستند.

در روز نخست این نمایشگاه نمایندگان برخی کشورها با حضو در پاویون پارک فناوری و نوآوری نفت و گاز در زمینه انتقال دانش فنی مذاکراتی با شرکت های داخلی انجام دادند. نمایشگاه توانمندی های صادراتی ایران که از ۱۷ اردیبهشت ماه در محل نمایشگاه بین المللی تهران آغاز به کار کرده با حضور بیش از ۱۵۰۰ شرکت کننده خارجی از ۶۰ کشور جهان تا ۲۰ اردیبهشت ماه میزبان بازدیدکنندگان است.

 

با امضای تفاهم نامه

چین در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی سرمایه گذاری می کند

تفاهم نامه احداث کارخانه تولید فرمات سدیم بین یک شرکت چینی و سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی همسو با جذب سرمایه خارجی در این منطقه امضا شد. در آیینی با حضور پیام برزگر، مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی و رئیس هئیت مدیره شرکت سرمایه گذار چینی، تفاهم نامه تحویل ۳ هزار متر زمین از اراضی منطقه ویژه برای احداث کارخانه تولید فرمات سدیم امضا شد. این شرکت چینی در حوزه پایین دست پتروشیمی با سرمایه گذاری خارجی معادل ۱۷۵ میلیارد تومان، سالانه ۳۰ هزار تن فرمات سدیم تولید خواهد کرد.

زیرساخت های ایجادشده در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی همچون، آب، برق، گاز، خطوط انتقال خوراک و محصول، باراندازهای اختصاصی و زیرساخت های متنوع ارتباطی موجب اشتیاق سرمایه گذاران شده است که در همین زمینه طی چند ماه گذشته چند سرمایه گذار خارجی از این منطقه راهبردی بازدید کرده و تقاضای سرمایه گذاری داشته اند.

سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی به منظور تکمیل زنجیره ارزش محصولات، کاهش واردات، ثروت آفرینی و جلوگیری از ارزبری، افزایش تولید و اشتغال شرایط بسیار مطلوبی برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی فراهم آورده است تا افزون بر عمل به منویات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در رشد تولید، نویدبخش افزایش زمینه های اشتغال جوانان و نخبگان عزیز منطقه در صنایع پتروشیمی باشد.

 

کاهش داوطلبانه اوپک پلاس برای تعادل بخشی به بازار نفت

وزیر انرژی امارات متحده عربی هدف کاهش داوطلبانه نفت از سوی اعضای ائتلاف اوپک پلاس را متعادل کردن بازارهای جهانی نفت خام دانست. به گزارش خبرگزاری رویترز، سهیل المزروعی روز سه شنبه (۱۹ اردیبهشت ماه) گفت: کاهش تولید داوطلبانه اعضای ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و غیراوپک (اوپک پلاس) برای برقراری توزان بین عرضه و تقاضا در بازارهای جهانی نفت خام در نظر گرفته شده است. وی همچنین درباره کمبود عرضه نفت خام در آینده به دلیل کاهش سرمایه گذاری ها در بخش ایجاد ظرفیت های تازه تولید نفت خام ابراز نگرانی کرد. وزیر انرژی امارات گفت: من نگران کوتاه مدت نیستم، فکر می کنم می توانیم تعادل عرضه و تقاضا را مدیریت کنیم، بلکه بنده بیشتر نگران سطح سرمایه گذاری مورد نیاز در سال های آینده برای ایجاد ظرفیت های تازه تولید نفت خام هستم. بعضی از اعضای اوپک پلاس در ماه آوریل با تصمیمی ناگهانی از کاهش داوطلبانه در مجموع روزانه یک میلیون و ۶۶۰ هزار بشکه ای از ماه مه افزون بر کاهش عرضه روزانه ۲ میلیون بشکه ای (مجموع ۳ میلیون و ۶۶۰ هزار بشکه در روز) تا پایان سال جاری میلادی خبر دادند. این تصمیم به افزایش شدید قیمت نفت کمک کرد، اما این دستاوردها از آن زمان به دلیل ترس از کندی اقتصاد جهانی، سرمایه گذاران را ترسانده است. قیمت نفت خام برنت روز سه شنبه اندکی بیش از ۷۶ دلار برای هر بشکه معامله شد که بسیار پایین تر از بالاترین قیمت اخیر ۸۷ دلار و ۴۹ سنت در ۱۲ آوریل (۲۳ فروردین ماه) است. نشست وزارتی اوپک پلاس چهارم ژوئن (۱۲ خردادماه) در وین برای تصمیم گیری درباره سیاست تولید اعضای این ائتلاف برگزار می شود.

 

قیمت نفت افزایش یافت

قیمت نفت روز دوشنبه به دنبال کاهش نگرانی ها درباره رکود اقتصادی در آمریکا افزایش یافت. به گزارش خبرگزاری رویترز، کاهش نگرانی ها درباره رکود اقتصادی ایالات متحده سبب افزایش ۳ درصدی قیمت های نفت در روز دوشنبه (۱۸ اردیبهشت ماه) شد. در همین حال، برخی معامله گران بر این باورند که کاهش اخیر قیمت نفت در سه هفته پیاپی که برای نخستین بار از ماه نوامبر تاکنون اتفاق افتاده، بیش از حد بوده است. گزارش مربوط به کار در آمریکا در ماه آوریل سبب شد قیمت نفت روز جمعه (۱۵ اردیبهشت ماه) ۴ درصد افزایش یابد، هرچند ثبات در بازار کار این کشور ممکن است بانک مرکزی آمریکا را مجبور کند سود بانکی را برای مدت طولانی تری بالا نگه دارد. قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال روز دوشنبه ساعت ۱۲ به وقت گرینویچ با یک دلار و ۸۳ سنت، معادل ۲.۴ درصد، افزایش به ۷۷ دلار و ۱۳ سنت به ازای هر بشکه رسید. نفت خام شاخص دبلیوتی آی آمریکا (WTI) نیز روز دوشنبه با ۲ دلار و ۶ سنت، معادل ۲.۹ درصد افزایش با قیمت ۷۳ دلار و ۴۰ سنت به ازای هر بشکه معامله شد. تینا تانگ، تحلیلگر مؤسسه سی ام سی مارکتس گفت: انتشار گزارشی درباره ثبات در بازار کار آمریکا و در نتیجه کاهش نگرانی ها درباره رکود اقتصادی زودهنگام در این کشور سبب بهبود سهام انرژی در بازار وال استریت در روز جمعه شد و به دنبال آن، قیمت نفت نیز افزایش یافت.