پخش فراورده های نفتی منطقه همدان
تجهیز چهارمین جایگاه سوخت به سامانه کهاب
مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه همدان از تجهیز چهارمین جایگاه عرضه سوخت این منطقه به سامانه کهاب خبر داد و گفت: مرحله نخست اجرای طرح کهاب در همه جایگاه های عرضه سوخت این منطقه انجام شده است.
امین روستایی با بیان اینکه این اقدام،موفقیتی دیگر در زمینه انجام تعهدهای مسؤولیت اجتماعی حوزه سوخت رسانی استان (CSR) است، افزود:با اجرای طرح کهاب، از انتشار بخارهای بنزین به محیط جلوگیری و این گازها پس از تبدیل شدن از گاز به مایع، دوباره به درون مخزن جایگاه منتقل می شود.
وی گفت: اجرای طرح های این چنینی، گامی مؤثر در رسیدن به هوای پاک است، همچنین مشارکت همه آحاد جامعه در مدیریت و مصرف بهینه فراورده های نفتی نیز مؤثر بوده و هر تلاشی در این زمینه ما را یک گام به مقصود نزدیک تر می کند.
روستایی همچنین از اجرای مراحل چندگانه طرح یادشده در مجتمع خدماتی رفاهی «پارس» واقع در اتوبان ساوه، جایگاه «دانشگاه» در مجاورت زیرگذر پژوهش، جایگاه تازه تأسیس «هاشمی» در شهرستان ملایر و مجتمع خدماتی رفاهی «کهکشان» در مسیر اسدآباد به همدان به طور کامل خبر داد.
وی تصریح کرد: طرح کاهش، هدایت و انتقال بخارات بنزین موسوم به کهاب از فعالیت ها و اقدام های مهم و شاخص حوزه سوخت رسانی و تأمین انرژی مورد نیاز مطابق با استانداردهای جهانی است که دولت سیزدهم به آن توجه ویژه ای دارد.
مهدی احمدی، رئیس امور خدمات مهندسی منطقه همدان نیز گفت: طرح موسوم به «کهاب» در جایگاه های تازه تأسیس «پارسیان ملایر»، «سامیار نهاوند» و «نقش الماس فامنین» مراحل پایانی خود را می گذرانند و تا پایان سه ماه نخست امسال تکمیل و عملیاتی می شوند.
وی با اشاره به مزیت های محیط زیستی و اقتصادی اجرای کهاب از پیشرفت ۸۰ تا ۹۰ درصدی این پروژه در 100 جایگاه عرضه فراورده مایع دیگر در استان همدان خبر داد.
رئیس امور خدمات مهندسی منطقه همدان گفت: مراحل نخست طرح مذکور در ۱۰۰ درصد جایگاه های عرضه استان اجرایی شده و موارد بعدی شامل تهیه و نصب کمپرسورها و نازل های مخصوص که هزینه بیشتری را به خود اختصاص می دهد، در حال انجام است.
شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران
افزایش درآمدزایی از طریق صدور خدمات فنی و مهندسی
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران اعلام کرد که یکی از برنامه های جدی این شرکت، درآمدزایی ارزی از طریق صدور خدمات تخصصی فنی و مهندسی در حوزه مهندسی، طراحی و ساخت تجهیزات و سامانه های حوزه گاز است.
رضا نوشادی در همایش آموزش تخصصی پروژه دیسپچینگ ملی گاز ایران با اشاره به شرایط صنعت نفت ایران در رژیم سابق گفت: وابستگی نفت ایران به خارج پیش از انقلاب بسیار زیاد بود و اختیار و نحوه مدیریت منابع نفت و وصول درآمد حاصل از فروش آن، ملی نبود و دخالت کشورهای بیگانه را شاهد بودیم؛ اما پس از انقلاب این شرایط تغییر کرد و صنعت نفت و گاز ایران، بویژه در مقایسه با کشورهای همسایه پیشرفت قابل توجهی داشت.
وی با تأکید بر افزایش درآمد ارزی کشور توضیح داد: یکی از راهکارهای تحقق این امر، صدور خدمات فنی و مهندسی به دست آمده در ۴۰ سال گذشته بوده است، همچنین یکی از برنامه های جدی شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران، درآمدزایی ارزی از طریق صدور خدمات تخصصی فنی و مهندسی در حوزه مهندسی، طراحی و ساخت تجهیزات و سامانه های حوزه گاز است.
به گفته مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز، یکی دیگر از موارد قابل توجه، اعتماد به محصولات داخلی و ایجاد سازوکاری برای تسهیل استفاده از شرکت های دانش بنیان داخلی در اجرای پروژه های حوزه گاز کشور در حوزه طراحی و مهندسی و حوزه ساخت کالاست.
شرکت پلی پروپیلن جم
استقبال سال رشد تولید با تولید محصول نو
شرکت پلی پروپیلن جم، برای نخستین بار در کشور اقدام به توسعه و تولید گرید جدید EP4130N کرد که این گرید تازه پلی پروپیلن در تولید قطعات داخلی خودرو و صنایع لوازم خانگی و ساختمان کاربرد دارد. این شرکت همسو با اهداف توسعه ای و با شناسایی نیاز صنایع مختلف برای نخستین بار در کشور اقدام به توسعه و تولید گرید جدید EP4130N کرده است. این گرید تازه پلی پروپیلن که در دسته کوپلیمرهای ضربه پذیر قرار می گیرد، در تولید قطعات داخلی خودرو از جمله داشبورد، رودری، کنسول وسط، همچنین صنایع لوازم خانگی و ساختمان کاربرد دارد.پلی پروپیلن جم با تولید و توسعه گرید EP4130N به بهبود خیره کننده کیفیت، خواص فیزیکی، مکانیکی، شیمیایی و ثبات ویژگی ها در قطعات کمک کرده و تاکنون به طور قابل توجهی مورد استقبال صنایع پایین دستی قرار گرفته است.گفتنی است، شرکت پلی پروپیلن جم با اتکا به دانش فنی درون سازمانی، همچنین تجارب متخصصان خود با تولید این محصول برای نخستین بار در ایران امیدوار است بتواند به اهدافی چون رشد تولید، جلب رضایت مشتریان، خودکفایی ملی و جلوگیری از خروج ارز دست یابد.
پخش فراورده های نفتی منطقه خراسان
افزایش شمار جایگاه های عرضه سوخت به 150 باب
مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه خراسان رضوی از افتتاح یک جایگاه عرضه سوخت در کیلومتر18فاروج به قوچان خبر داد و گفت: با بهره برداری از این جایگاه، شمار جایگاه های منطقه خراسان رضوی به ۱۵۰ باب رسید.
علی اصغر اصغری در آیین افتتاح و بهره برداری از جایگاه ۴۱۱ که با حضور فرماندار و نماینده مردم قوچان در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسؤولان استانی و محلی برگزار شد، ضمن ارائه گزارشی از عملکرد تأمین و توزیع فراورده های نفتی در تعطیلات نوروز امسال، از تلاش ها و همکاری مالکان مجاری عرضه و شرکت های زنجیره ای صاحب نشان در سوخت رسانی بدون وقفه در این ایام قدردانی کرد.وی با تأکید بر اینکه با افتتاح این جایگاه،تعداد جایگاه های ناحیه قوچان به ۱۱باب رسیده است، افزود: این جایگاه دارای6سکو،12دیسپنسر و18نازل است و با توجه به قرارگیری آن در مسیر رفت وآمد مردم و بویژه زائران حرم امام هشتم(ع)، حائز اهمیت بوده و افزون براین، بسیاری از مشکلات محلی را نیز حل می کند.
وی با بیان اینکه این جایگاه تازه تأسیس با مساحت ۱۲ هزار مترمربع، زمینه اشتغالزایی را برای هشت نفر در جایگاه و ۵۰ نفر در مجتمع رفاهی فراهم کرده است،از افتتاح دو جایگاه دیگر در شهرهای مشهد و فریمان خبر داد.
مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه خراسان رضوی گفت: در سال های اخیر تعداد زیادی مجاری عرضه در استان خراسان رضوی به بهره برداری رسیده که با راه اندازی آنها بسیاری از کمبودها در این زمینه در نقاط مختلف برطرف شده است.
وی درباره کارت های آزاد جایگاه ها نیز گفت: اگرچه این کارت ها در تمام مجاری عرضه موجود است؛ اما با توجه به لزوم ساماندهی آنها و بهبود نظام توزیع با کارت های شخصی،توصیه ما به هموطنان استفاده از کارت سوخت شخصی است.
معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت
فراخوان اعطای تسهیلات دستورالعمل بند (الف) تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۱
معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت، فراخوانی را همسو با بند (الف) تبصره ۱۸ قانون بودجه ۱۴۰۱ کشور اعلام کرده که بر اساس آن تسهیلاتی را به منظور ایجاد اشتغال با تکیه بر دانش بنیان کردن صنعت نفت در رسته های اولویت دار وزارت نفت اختصاص داده است.
شرکت های دانش بنیان با تحول در عرصه علم و دانش و کشف یافته ها و نتایج جدید اقتصادی در رشد و توسعه مناطق مختلف تأثیر زیادی دارند. به دنبال تأکید مقام معظم رهبری مبنی برافزایش تولیدات صنعت نفت، با تکیه بر دانش بنیان کردن صنایع نفتی، در صنعت نفت از حداکثر توان شرکت های دانش بنیان و مؤسسه های تحقیقاتی برای رفع چالش ها و نیازهای فناوری ساخت و خدمات استفاده می شود.
در همین راستا بند (الف) تبصره ۱۸ قانون بودجه ۱۴۰۱ کشور، تسهیلاتی را به منظور ایجاد اشتغال با تکیه بر دانش بنیان کردن صنعت نفت در رسته های اولویت دار وزارت نفت و با هدف کمک به تأمین داخلی تجهیزات مورد نیاز، پیاده سازی طرح های توسعه ای اشتغال آفرین، تولید بار اول و تکمیل زنجیره ارزش نفت و گاز اختصاص داده است. از این رو از همه شرکت های فناور، نوآور، خلاق و دانش بنیان متقاضی استفاده از این تسهیلات (مطابق ضوابط مندرج در شیوه نامه اجرایی) دعوت می شود از تاریخ ۱۶ اردیبهشت امسال تا زمان اتمام منابع در دسترس این بند قانونی، در سامانه تسهیلات بند (الف) تبصره ۱۸ صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت به آدرس my.ioiv.ir مراجعه و با تکمیل فرم های مربوطه و ارائه مستندات مورد نیاز، درخواست های خود را ثبت کنند.
بر اساس برنامه مصوب توسعه اشتغال وزارت نفت، اهم رسته های اولویت دار شامل بهینه سازی مصرف انرژی، تحول دیجیتال در صنعت نفت، افزایش ضریب بازیافت از طریق احیای چاه های غیرفعال و کم بازده و دیگر راهکارها، فلرینگ و بازیابی گازهای همراه نفت، ساخت بار اول محصولات راهبردی و تولید کالاهای دانش بنیان صنعت نفت، تکمیل زنجیره ارزش صنایع پایین دستی، طرح های شیرین سازی نفت کوره ترش، طرح های محیط زیستی و تصفیه پساب های صنعت نفت، طرح های پیکسایی مصرف گاز در زمستان، توسعه صادرات کالا/ دانش فنی/ خدمات دانش بنیان به خارج از کشور، طرح های داخلی سازی لایسنس های فرایندی مورد استفاده در صنعت پالایشی و پتروشیمیایی است که متقاضیان باید در ذیل هریک از رسته ها اقدام به ثبت نام در سامانه مذکور کنند.
شیوه نامه اجرایی مربوط به این برنامه و فرایند بررسی درخواست ها در سامانه مذکور قابل مشاهده و بهره برداری است.
خطوط لوله و مخابرات منطقه بندرعباس
ایمن سازی خط ۲۶ اینچ بندرعباس - رفسنجان
رئیس واحد نگهداری وتعمیرات شرکت خطوط لوله ومخابرات منطقه خلیج فارس ازایمن سازی خط 26اینچ انتقال فراورده بندرعباس - رفسنجان خبرداد.
امیرطایی گفت: این عملیات پس از اخذ مجوزات لازم وهماهنگی با مراکزانتقال نفت وکنترل مرکز، به منظور حذف اتصالات غیرمجاز، با توقف جریان انتقال فراورده های نفتی دراین خط لوله انجام شد.وی تصریح کرد: دراین عملیات که باهمکاری واحدهای بهره برداری، ترابری،حراست و اچ اس ای انجام شد، نیروهای عملیاتی واحد تعمیرات خط، بانصب نوار تعمیراتی ( patch ) دست ساز وگوه چوبی به اصلاح ومقاوم سازی خط لوله 26 اینچ بندرعباس- رفسنجان اقدام کردند.
پالایشگاه گاز ایلام
بیش از 70 درصد کالاهای مورد نیاز تولید داخل است
مدیرعامل شرکت پالایش گاز ایلام با اشاره به اینکه خرید تولیدات داخلی اولویت اصلی این پالایشگاه است، گفت: طی سال گذشته، 70 درصد کالاهای مورد نیاز این پالایشگاه از تولیدکنندگان داخلی تأمین شده است.روح الله نوریان با اعلام این خبر، افزود: برای شناسایی و بهرهمند سازی از شرکتهای داخلی با اعلام فراخوان در برخی از زمینه های مورد نیاز دراین پالایشگاه و بازدید از توانایی آن شرکت ها در جلسه های خودکفایی، صلاحیت آنها مورد بررسی قرار گرفته و از توانایی آنها در خریدها استفاده شده است.وی ادامه داد: این امر علاوه بر حمایت از تولید داخل، صرفهجویی قابل توجه ارزی برای این پالایشگاه به همراه داشته است.نوریان تصریح کرد: در راستای تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و در جهت رونق تولید و حمایت از کالای ایرانی، مطابق برنامه ریزی های صورتگرفته و با همکاری واحدهای مهندسی، عملیات و دیگر واحدهای ذیربط تلاش شد که خرید کالای داخلی در اولویت قرار گیرد.مدیرعامل شرکت پالایش گاز ایلام در ادامه، اظهار داشت: در سال 1401، این شرکت موفق به بومیسازی و خودکفایی کالاهایی همچون سیستم های کنترلی، قطعات داخلی kv ها، ترموکوپل سرامیکی، قطعات هوزینگ، مکانیکال، مواد شیمیایی، شیرآلات و غیره از شرکت های داخلی شده است.نوریان در پایان، با اشاره به تصمیمات مسئولان شرکت مبنی بر کاهش حجم کالاهای موجود در انبارها، توضیح داد: طی چند سال گذشته با برنامه ریزی های صورتگرفته، میزان حجم اقلام موجود در انبار کاهش یافته که این امر باعث آزاد شدن سرمایه شرکت برای اجرای سایر پروژه های اولویتدار شده است.