او با اشاره به شعار امسال نمایشگاه مبنی بر «صنعت نفت، تولید دانش بنیان و مصرف بهینه» افزود: به ویژه سال گذشته جلسات خوبی در زمینه خط مشی ها و همکاری های مستقیم با معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری داشتیم. موضوع این نشست ها در مجموعه وزارت نفت حل مسائل و چالش های بالادستی مربوط به میدان های نفت و گاز بود.خجسته مهر به امضای توافقنامه برای ساخت تجهیز RSS یا حفاری جهت دار اشاره و بیان کرد: بخشی از میدان های نفتی ما دارای لایه نازک هیدروکربوری هستند. برای برداشت حداکثری از این ساختارها انجام حفاری های جهت دار نیاز است و گاه ابزاری می طلبد تا در لایه نازک بتوانیم به نتیجه برسیم و در واقع تهدیدی برای فعالیت های توسعه ای ما بود که این تهدید را به فرصت تبدیل کردیم. یکی از این ابزارها RSS یا همان حفاری جهت دار است و ساخت این تجهیز مهم را از طریق معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان دنبال می کنیم و نوعی قرارداد تازه را برای ساخت این تجهیز توافق کردیم. مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه رشد تولید تنها افزایش تولید نفت و گاز نیست، گفت: توانمندی شرکت های دانش بنیان، ساخت و تجهیز فناورانه و ساخت داخل نیز رشد تولید به شمار می آیند، هرچه ساخت داخل رونق یابد و هرچه استفاده حداکثری از شرکت ها داشته باشیم، مستقیم رشد تولید می دانیم. وی رشد تولید را عامل مهار تورم دانست و افزود: همه می دانید رشد تولید با مهار تورم نسبت دارد. مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در پایان اظهار کرد: امیدوارم با پایان یافتن این نمایشگاه شاهد قطعی شدن این قراردادها باشیم و سال آینده در نمایشگاه محصولات تولیدی این شرکت ها را رونمایی کنیم و این مهم ترین دستاورد خواهد بود.

 آغاز عملیات اجرایی طرح توسعه فرزاد بی و لایه نفتی پارس جنوبی

خجسته مهر از آغاز عملیات اجرایی طرح توسعه میدان های مشترک فرزاد بی و لایه نفتی پارس جنوبی خبر داد و گفت: شرکت های پتروپارس و مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی با ساختار قراردادی الگوی تازه قراردادهای نفتی ایران عهده دار طرح توسعه میدان گازی مشترک فرزاد بی هستند که برای اجرای این طرح ۲ میلیارد دلار اعتبار پیش بینی شده و با اجرای آن روزانه ۲۸ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز کشور افزوده می شود. به گفته او، با اجرای طرح های توسعه میدان های فرزاد بی و لایه نفتی پارس جنوبی روزانه ۲۸ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز و روزانه ۲۵ هزار بشکه به ظرفیت تولید نفت کشور افزوده می شود. مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به نصب نخستین جکت توسعه میدان فرزاد بی تا پایان سال ۱۴۰۲ تصریح کرد: پیش بینی می شود تا سه سال آینده عملیات استخراج گاز از این میدان آغاز شود. خجسته مهر گفت: عملیات اجرایی طرح توسعه لایه نفتی پارس جنوبی به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار از سوی یک کنسرسیوم از شرکت های ایرانی و خارجی آغاز شد. در این طرح هفت حلقه چاه تعمیر و ۱۰ حلقه چاه تازه نیز حفاری می شود، افزود: با اجرای این طرح تولید نفت در این میدان به ۲۵ هزار بشکه در روز می رسد و در فرآیندی ۲۰ ساله ۱۰۹ میلیون بشکه به تولید تجمعی آن افزوده خواهد شد. در اجرای این طرح برای نخستین بار فناوری نو «ای آردی» با ابزار «آراس اس» برای حفاری چاه های افقی به کار گرفته می شود.

 

 معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزیر نفت تشریح کرد:

برگزاری آزمون استخدامی و رفع نگرانی از خروج 18 هزار بازنشسته

معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزیر نفت با اشاره به آزمون استخدامی نفت، از جذب نخبگان در صنعت نفت خبر داد. مهدی علی مددی در حاشیه بازدید از بیست وهفتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با اشاره به برگزاری آزمون استخدامی صنعت نفت که پس از توقف نزدیک به یک دهه در ۳۱ استان برگزار شد، اظهار کرد: آزمون استخدامی نفت در سلامت و آرامش کامل برگزار شد و امیدوارم سازمان سنجش هرچه سریع تر نتایج را اعلام کند تا برای مصاحبه ها برنامه ریزی کنیم. وی گفت: سه برابر ظرفیت قبول شدگان آزمون استخدامی برای مصاحبه دعوت خواهند شد تا بتوانیم نیاز اصلی صنعت نفت در حوزه نیروی انسانی را تأمین و بهترین ها را وارد این صنعت کنیم. معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزیر نفت اعلام کرد: بی شک با برگزاری آزمون استخدامی امروز، شاهد جذب انبوه نیروهای زبده ای به شکل ضابطه مند و براساس دستورعمل های بنیادین صنعت نفت خواهیم بود. علی مددی با اشاره به بازنشسته شدن حدود ۱۸ هزار نفر از نیروهای صنعت نفت در سال های گذشته گفت: افزون بر جذب نیروی انسانی از طریق آزمون استخدامی، تبدیل وضعیت نیروهای ایثارگری، فارغ التحصیلان دانشگاه صنعت نفت و نخبگان و ممتازان که از طریق بنیاد ملی نخبگان که به واسطه سازمان اداری استخدامی کشور به ما معرفی می شوند در دستور کار است. امیدواریم نگرانی ها در حوزه جذب نیروی انسانی برطرف شود و با خروج بازنشستگان خلأ و کمبود نیروی انسانی نداشته باشیم. وی با اشاره به ضرورت و نیاز صنعت نفت به جذب نیروی رسمی اظهار کرد: متأسفانه موضوع جذب نیروی انسانی در صنعت نفت تا پیش از دولت سیزدهم با آشفتگی و به هم ریختگی مشهودی روبه رو بوده و جذب در حوزه نیروهای رسمی به طور کامل قفل شده بود وهیچ آزمون استخدامی برگزار نمی شد. وزارت نفت بنابر آیین نامه وظایف و اختیارات (سال ۱۳۹۳) باید مجوز استخدام رسمی را تنها از سازمان اداری استخدامی دریافت می کرد، از این رو صنعت نفت در این سال ها موضوع استخدام رسمی را به طور جدی دنبال نکرده بود وجذب نیروی رسمی که مستلزم مکانیسم ها و دستورعمل های مناسب است، متوقف شده بود و به موازات آن جذب نیروی غیررسمی به شکل بی ضابطه و به تعداد زیاد انجام شده بود.  معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزیر نفت افزود: از این رو در دولت مردمی سیزدهم بر این شدیم که موضوع جذب و استخدام نیروی انسانی را به همان سبک و سیاق گذشته و بر مدار و ریل خود بازگردانیم، بنابراین در حوزه غیررسمی با بخشنامه ابلاغی وزیر نفت در تاریخ ۲۵ آذرماه ۱۴۰۰ به موازات دستورعمل نیروهای ایثارگری، هرگونه جذب در صنعت نفت تنها با تأیید وزیر نفت امکان پذیر خواهد بود و هیچ سازمان، شرکت و... نمی تواند بدون مجوز وزیر نفت جذب نیروی انسانی غیررسمی مازاد بر سقف پیمان های مصوب داشته باشد.

 صدور مجوز برای استخدام 3420 نفر

طبق اعلام علی مددی، جذب نیرو در طرح های توسعه ای و جدید نیز مستلزم چارچوب و استانداردهای خاص و پس از دریافت مجوز وزیر نفت است که برای آن نیز برنامه و فرآیندهای کاری تدارک دیده شده است.وی با اشاره به فرآیند برگزاری آزمون استخدامی توضیح داد: تا پایان سال ۱۴۰۸ حدود ۱۸ هزار نفر از کارکنان صنعت نفت بازنشسته می شوند که با توجه به جذب نشدن نیروی انسانی در ۱۰ سال گذشته، با خلأ بسیار بزرگی روبه رو خواهیم بود. براساس برآورد انجام شده حدود ۵ هزار نفر نیاز استخدامی صنعت نفت بود که به دلیل فرآیند تبدیل وضعیت نیروهای ایثارگری، در چند گزارش به سازمان اداری استخدامی وضعیت نیروهای ایثارگری،حوزه های کاری، تخصص و... آنها را ارائه کردیم که نهایتاً منجر به صدور مجوز ۳ هزار و ۴۲۰ نفره از سوی سازمان اداری و استخدامی کشور شد.معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزیر نفت تصریح کرد: با وجود پیش بینی نیاز به مقطع تحصیلی کاردانی در آزمون استخدامی برای شرکت هایی مانند شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، شرکت ملی حفاری ایران و... و صدور مجوز استخدام از سوی سازمان اداری استخدامی، مجوز کاردانی مورد تأیید سازمان برنامه وبودجه واقع نشد و مجوز ۳۴۲۰ نفره به ۲۴۸۲ نفر کاهش یافت.علی مددی گفت: بر این اساس باتلاش های این معاونت و با مشارکت مدیریت های توسعه منابع انسانی چهار شرکت اصلی، آزمون استخدامی با همکاری سازمان سنجش آموزش کشور برگزار شد.

 عزم جدی صنعت نفت در دیپلماسی انرژی

معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزیر نفت بیست وهفتمین دوره نمایشگاه بین المللی نفت، گاز پالایش و پتروشیمی را متمایزاز دوره های پیش دانست و بیان کرد: نگاه دولت و صنعت نفت در دیپلماسی انرژی جدی بوده و عزم محکمی برای توسعه و تقویت ارتباطات بین المللی حاکم است. وی یادآور شد: موضوع مهم دیپلماسی و دیپلماسی انرژی در رأس راهبردی نظام، اتفاق افتاده و مهم این است که بدنه بتواند این دیپلماسی را جاری و ساری کند. معتقدم مهم ترین سنگر دیپلماسی در حوزه سرمایه های انسانی، آموزش و توسعه است و معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت نیز در تلاش برای حاکم کردن این نگاه است. خوشبختانه ارتباطات مناسبی در حوزه آموزش و توسعه نیروی انسانی در کشورهای سوریه و عراق برقرار شده که جزییات و نتایج آن اعلام خواهد شد.

 

معاون برنامه ریزی وزیر نفت:

گره  احداث  پالایشگاه های جدید  باز می شود

هوشنگ فلاحتیان، معاون برنامه ریزی وزیر نفت در نشست خبری بیست وهفتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ابراز امیدواری کرد که گره احداث پالایشگاه های جدید به زودی با اجرای این برنامه هفتم توسعه باز خواهد شد و شاهد شتاب در روند اجرای طرح های پالایشی خواهیم بود. او با اشاره به افزایش تعداد سازندگان و پیمانکاران فعال صنعت نفت در طول چهار دهه گذشته افزود: در بسیاری از بخش ها به خودکفایی دست یافتیم که با پررنگ شدن حضور شرکت های دانش بنیان در سال های آینده شاهد خودکفایی کامل در عرصه فعالیت های مربوط به صنعت نفت در بالادست و پایین دست، پتروشیمی، پالایشگاه ها و پتروپالایشگاه ها خواهیم بود. در حوزه ساخت داخل پل ارتباطی مطلوبی میان معاونت امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت با شرکت های سازنده شکل گرفته، همچنین فهرست تجهیزات مورد نیاز تهیه شده و در اختیار شرکت های داخلی قرار گرفته است. معاون برنامه ریزی وزیر نفت با اشاره به درنظرگرفتن بیش از ۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات با کمک مؤسسه ها و بانک های عامل برای شرکت هایی که در حوزه تکمیل زنجیره ارزش فعالیت می کنند،گفت: فعالیت برای بهینه سازی مصرف انرژی، اقدام به تولید ساخت داخل بار اول در کشور، فعالیت هایی که درباره جمع آوری گازهای مشعل انجام می شود، تماماً حمایت و پشتیبانی می شوند. فلاحتیان درباره اهداف تعریف شده برای صنعت نفت در چشم انداز برنامه هفتم توسعه توضیح داد: در یک سال اخیر، نشست ها و هماهنگی های پرشماری انجام شد و تلاش کردیم آن چیزی که در قالب لایحه دولت در اختیار مجلس شورای اسلامی قرار می گیرد، در آینده نزدیک در بخش انرژی رافع مشکلات آینده کشورباشد که در صورت تصویب آن در همه عرصه ها شاهد موفقیتی خیره کننده باشیم.