قرارداد امکان سنجی طرح سبک سازی نفت فوق سنگین در میدان های غرب کارون
پژوهشگاه صنعت نفت و شرکت نفت و گاز اروندان در حاشیه دومین روز بیست وهفتمین نمایشگاه بین المللی نفت ایران با هدف توسعه فناوری های فناورانه قرارداد همکاری امضا کردند. قرارداد امکان سنجی اقتصادی طرح جداسازی آسفالتین، واکس، رزین و افزایش درجه API نفت خام سنگین غرب کارون در مقیاس صنعتی بین عظیم کلانتری اصل، رئیس پژوهشگاه صنعت نفت و عبدالله عذاری اهوازی، مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان امضا شد. بر همین اساس سبک سازی نفت خام فوق سنگین با فناوری پژوهشگاه صنعت نفت که با توجه به محدودیت های محیط زیستی منطقه غرب کارون طراحی شده است، قادر خواهد بود افزون بر افزایش تولید در میدان های مشترک، در بحث انتقال نفت خام فوق سنگین به مبادی صادراتی کمک شایانی کند و کنترل رسوبات خطوط لوله و کاهش مصرف انرژی، از مزایای دیگر اجرای صنعتی این طرح خواهد بود.
ساخت و بومی سازی ۱۴ توربوکمپرسور ۱۵ مگاواتی
شرکت ملی نفت ایران قرارداد بومی سازی ساخت دستگاه های توربوکمپرسور را با شرکت های دانش بنیان امضا کرد. ارزش سرمایه گذاری این قرارداد ۱۸۳ میلیون یورو است، این توربوکمپرسورها بعضی از نیازهای مناطق نفت خیز جنوب از جمله تزریق گاز میدان گچساران، بازگردانی میدان پازنان و… را تأمین می کنند. شرکت ملی نفت قصد دارد سرمایه ای حدود ۵۰۰ میلیون یورو در قالب ساخت ۶۰ دستگاه توربوکمپرسور را به شرکت های ایرانی واگذار کند. همچنین قرارداد ساخت و بومی سازی ۱۴ توربوکمپرسور ۱۵ مگاواتی بین برزو قنبری عدیو، مدیر پشتیبانی ساخت و تأمین کالای شرکت ملی نفت ایران و مسعود عارف پور، مدیرعامل شرکت ﺳﺎﺧﺘﻤﺎﻧﯽ و ﻧﺼﺐ ﺗﻮرﺑﻮ ﮐﻤﭙﺮﺳﻮر ﻧﻔﺖ (اوتی سی) امضا شد.
خدمات مالی برای شرکت های عضو صندوق پژوهش و فناوری نفت
صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت به منظور تأمین خدمات مالی برای شرکت های عضو این صندوق با بانک شهر تفاهمنامه همکاری تأمین خدمات مالی برای شرکت های عضو صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت را امضا کرد که هدف از آن توسعه خدمات مالی برای کمک به شرکت های دانش بنیان و ایجاد همکاری هایی با بانک هاست، ضمن آنکه بخشی از منابع صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت در قالب این همکاری در اختیار بانک شهر قرار خواهد گرفت.
بانک شهر نیز برای سرمایه گذاری و مشارکت در فعالیت های دانش بنیان اعلام آمادگی کرده است و از ۵۰۰ فقره تسهیلات در اختیار شرکت های فناور و افراد دانش بنیان قرار خواهد داد.
5 تفاهم نامه بین شرکت مهندسی و توسعه نفت با دانش بنیان ها
شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) در حاشیه دومین روز از نمایشگاه بین المللی نفت، گاز پالایش و پتروشیمی ۵ تفاهمنامه در حوزه های آموزشی، پژوهشی و فناورانه با طرفین ایرانی به امضا رساند.
نخستین قرارداد به نوع جدیدی از پلاگ ها اختصاص داشت و برای نخستین بار در منطقه بومی سازی شده است. این قرارداد میان شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) و پتروپژوهان شریف بسته شد، در صورت به بار نشستن این محصول، حدود ۲۰ درصد هزینه های عملیاتی مربوطه و زمان آن کاهش می یابد. هم اکنون پنج کشور در جهان تولیدکننده این نوع خاص پلاگ هستند که با عزم جهادی شرکت مهندسی و توسعه نفت و این شرکت دانش بنیان، به زودی کشور ما نیز در زمره این چند کشور قرار خواهد گرفت.دومین تفاهمنامه همکاری میان شرکت مهندسی و توسعه نفت و منطقه آزاد اروند با محوریت تسهیل و تسریع فرآیندهای واردات، ترخیص و تشریفات گمرکی انجام شد. محورهایی از جمله تسهیل و تسریع در فرآیند واردات ، ترخیص و تشریفات گمرکی (توسعه فعالیت های پژوهشی) همکاری در زمینه توسعه و صدور خدمات فنی و مهندسی، استفاده از ظرفیت های منطقه آزاد اروند برای تأمین و واردات کالاهای صنعت نفت، همچنین همکاری در زمینه مسئولیت های اجتماعی در این تفاهمنامه مدنظر است.سومین تفاهمنامه میان شرکت مهندسی و توسعه نفت و صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت، همسو با عزم دولت سیزدهم برای فراهم کردن فضای رشد تولید در سال ۱۴۰۲ به امضا رسید.این تفاهمنامه با هدف به کارگیری امکانات و ظرفیت های طرفین برای توسعه و تجاری سازی فناوری های مورد نیاز صنعت نفت از طریق حمایت از شرکت های دانش بنیان و تسهیل شرایط تأمین مالی شرکت های دانش بنیانی که توانایی تأمین نیازهای فناورانه طرح های توسعه ای صنعت نفت را دارند، تفاهم هایی صورت گرفته است.چهارمین تفاهمنامه میان شرکت مهندسی و توسعه نفت و مخابرات استان خوزستان برای توسعه سرویس های مخابراتی در منطقه غرب کارون به امضا رسید. هم اکنون شرکت های بسیاری در میدان های غرب کارون مشغول به کار هستند که تمامی ارتباط آنها از طریق چندلینک رادیویی به مرکز مخابرات پر ظرفیت (هاب اصلی) محدود است که بامحدودیت پهنای باند و ناپایداری ارتباط مواجه است.پنجمین تفاهمنامه همکاری میان شرکت مهندسی و توسعه نفت و دانشگاه صنعتی امیرکبیر برای تأمین نیازهای فناورانه به امضا رسید.هدف از این تفاهمنامه تأمین نیازهای فناورانه این شرکت از طریق جهت دهی به پژوهش های استادان و دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه و متقابلا حمایت شرکت متن از این پژوهش هاست. همچنین حمایت ویژه ای از شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه که تجهیزات با تکنولوژی بالای مورد نیاز شرکت متن را تولید کنند، انجام می شود.
بومی سازی محصول راهبردی با حمایت نفت فلات قاره
تفاهمنامه بومی سازی دانش فنی و تولید بار اول ماده بیولوژیک پاک کننده لکه های نفتی دریایی (BIO OSD) بین شرکت نفت فلات قاره ایران و یکی از شرکت های زیرمجموعه جهاد دانشگاهی امضا شد.این تفاهمنامه که مدت اجرای آن ۱۲ ماه پیش بینی شده، با تلاش واحدهای بهداشت، ایمنی و محیط زیست (اچ اس ای) و پژوهش و فناوری این شرکت به نتیجه رسیده است.
۱۱ توافق نامه و تفاهمنامه با وزارت دفاع
توافق نامه ها وتفاهمنامه های شرکت ملی مناطق نفت خیزجنوب به منظور تسریع، تسهیل و فناور شدن عملیات های این شرکت امضا شد.ارزش توافقنامه های امضاشده با شرکت های زیرمجموعه وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ۴۰۰ هزار یورو و ۲۰ هزار میلیارد ریال است، توافقنامه نخست بین شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و شرکت هسا به منظور ساخت یک دستگاه شبیه ساز عملیات کنترل فوران (Drill sim ۵۰) امضا شد.توافق نامه دوم به منظور ساخت و رانش ۵۰ مجموعه رشته تکمیلی درون چاهی بین شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و شرکت دلیکو امضا شد.تواف نامه سوم بین شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و شرکت بست انرژی پرشیا برای خدمات طراحی، ساخت و رانش ۵۰ مجموعه رشته های تکمیلی درون چاهی به امضا رسید.توافقنامه خدمات طراحی، ساخت و نصب ۱۰۰ مجموعه تاج سرچاهی به عنوان توافق چهارم بین شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و شرکت صنایع شهدای حدید به امضا رسید.توافقنامه اصلاح، آماده سازی و توپک رانی هوشمند ۱۰ رشته خط لوله ۱۶ اینچ، بین شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و شرکت صنایع الکترونیک شیراز به عنوان توافق پنجم به امضا رسید.در توافقنامه ششم شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و شرکت پشتیبان پرواز پارس برای تأمین، نصب و راه اندازی ماشین آلات و دستگاه های مورد نیاز کارگاه های مرکزی اهواز و نفت و گاز آغاجاری امضا شد.در توافقنامه پایانی راه اندازی کارگاه مرکزی و نفت و گاز آغاجاری تعمیر و بازسازی قطعات مستعمل انبار قرنطینه توربین های رولز رویس، سولار و کمپرسور سولار c۱۶/c۳۱ نیز بین شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و شرکت پشتیبان پرواز پارس امضا شد.
چهار تفاهمنامه شامل تفاهمنامه با جهاد دانشگاهی، پتروشیمی امیرکبیر، گلوبال پتروتک کیش و راهبران انرژی افق در این رویداد امضا شد.
امضای 2 قرارداد فناورانه
پژوهشگاه صنعت نفت و شرکت نفت فلات قاره دو قرارداد همکاری امضا کردند و پس از آن محصول راهبردی PPG برای کنترل تولید آب در چاه های نفتی رونمایی شد. «الگوسازی دقت بالای (High Resolution modeling) سه بعدی سیستم های نفتی و سنگ های منشأ بلوک D در شمال غرب خلیج فارس» و «تدوین، پیاده سازی و اجرای مدیریت خوردگی پایانه شناور فرآورشی کوروش (FPSO) در منطقه عملیاتی کیش» دو قرارداد منعقدشده بین پژوهشگاه صنعت نفت و شرکت نفت فلات قاره است که بین رئیس پژوهشگاه صنعت نفت و مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران امضا شد.
همکاری پایانه ها و دانش بنیان ها با 6 قرارداد و تفاهمنامه
یکی از این تفاهمنامه ها با شرکت مهندسی و ابزار دقیق رایا انرژی به عنوان نماینده شرکت ترنسنفت روسیه با هدف انتقال فناوری و در پنج رشته مختلف امضا شدکه این پنج رشته شامل بازرسی های خطوط لوله، نشت یابی خط لوله، رسوب زدایی مخازن نفتی و... می شود، همچنین یک قرارداد انتقال دانش با دانشگاه آزاد اسلامی امضا شد.یکی از تفاهمنامه ها نیز درباره استقرار مدیریت دانش امضا شد: هیئت دولت در سال های گذشته دستورعملی درباره لزوم استقرار مدیریت دانش در شرکت های دولتی و خصوصی ابلاغ کرد. شرکت پایانه های نفتی اقدام های خود در این باره را از سال ۱۳۹۸ آغاز کرده و اکنون برای طرح توسعه استقرار مدیریت دانش، تفاهمنامه ای با شرکت دانش بنیان «مشاور و توسعه آینده» امضا کرده است.تفاهمنامه های ساخت حوض های شناور انتقال میعانات گازی با شرکت تکنوماشین از دیگر تفاهمنامه هایی بود که در حاشیه نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی امضا شد.
امضای توافقنامه برای تولید وسایل نقلیه برقی
شرکت بهینه سازی مصرف سوخت و منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام با هدف توسعه تولید داخلی انواع وسایل نقلیه برقی تفاهمنامه همکاری امضا کردند.موضوع این تفاهمنامه، همکاری در زمینه اجرای پروژه های مرتبط با کاهش مصرف سوخت و ارتقای شاخص های بهره وری انرژی است. هدف این تفاهمنامه، همکاری در حوزه توسعه تولید داخل انواع وسیله نقلیه برقی (خودروی سواری، تاکسی، موتورسیکلت و اسکوتر) و ایجاد زیست بوم و زنجیره تولید این ناوگان در منطقه ویژه اقتصادی پیام به منظور کاهش انتشار آلاینده های محیط زیستی و بهبود کیفیت هوای شهرهای کشور بیان شده است.
قرارداد شرکت های گازی
شرکت ملی گاز ایران نیز در بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، چندین قرارداد و تفاهمنامه را با شرکای تجاری خود امضا کرد.
همکاری مهندسی و توسعه گاز با دانشگاه صنعت نفت
این تفاهمنامه با حضور رضا نوشادی، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران و کریم سلحشور، رئیس دانشگاه صنعت نفت همسو با تحقق اهداف و برنامه ریزی های اجرایی امضا شد که براساس آن همکاری و هماهنگی برای نیازسنجی آموزشی و توانمندسازی کارکنان پیمانکار و مشاور پروژه های اجرایی با رویکرد صلاحیت حرفه ای از سوی دانشگاه نفت در دستور کار قرار می گیرد.پیشنهاد انجام پروژه های پژوهشی و تحقیقاتی حول محور توسعه فناوری های مورد نیاز به منظور بهبود عملکرد پروژه های اجرایی از سوی دانشگاه نیز از مفاد این تفاهمنامه است و دانشگاه صنعت نفت در برگزاری نشست های تخصصی و هم اندیشی درباره چالش های اجرایی در پروژه های فعال شرکت نقش آفرینی می کند.یکی دیگر از اهداف این تفاهمنامه، بررسی و حمایت از پایان نامه های تحصیلات تکمیلی رشته های اچ اس ای برای شناسایی وحل چالش های اجرایی شرکت مهندسی وتوسعه گاز ایران است وافزون بر آن، دوره های آموزشی، سمینار و کارگاه های تخصصی برای عوامل اجرایی پیمانکاران و مشاوران، حسب اعلام نیاز شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران از سوی دانشگاه برگزار می شود.
تفاهم نامه همکاری با پژوهشگاه صنعت نفت
تفاهمنامه همکاری باهدف ارائه خدمات تخصصی متناسب از سوی پژوهشگاه صنعت نفت شامل مشاوره ، مطالعات و تحقیقات، امور آزمایشگاهی، طراحی و اجرای آزمایش میدانی، پایلوت و خدمات آموزشی بین شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران و پژوهشگاه صنعت نفت امضا شد.این تفاهمنامه ۵ ساله میان شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران و پژوهشگاه صنعت نفت به منظور تهیه و ایجاد چارچوب برای برنامه ریزی و انجام فعالیت های لازم همسو با تعیین موضوعات و تعریف مسائل و پروژه های تحقیقاتی در حوزه توانمندی های پژوهشگاه صنعت نفت و مبتنی بر نیازها و همسو با ماموریت های شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران برای ارائه خدمات تخصصی متناسب از سوی این پژوهشگاه امضا شد.
تولید همزمان برق، هلیوم و نیتروژن در ایستگاه های تقلیل فشار شرکت گاز
این تفاهمنامه میان شرکت مهندسی وتوسعه گاز ایران و شرکت سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی کشوری(صبا انرژی) امضا شد.
هدف از امضای این تفاهمنامه تهیه و ایجاد یک چارچوب همکاری و مشارکت در طرح تولید همزمان برق، هلیوم و نیتروژن در ایستگاه های تقلیل فشار خطوط لوله شرکت ملی گاز ایران است که بر مبنای آن مقرر شد نسبت به انجام مطالعات امکان سنجی مقدماتی طراحی، برآورد هزینه تقریبی، تعیین نقطه سر به سر هزینه ها در ایستگاه نمونه تقلیل فشار شماره ۴ گاز استان تهران اقدام شود تا طبق آن و مطالعات تکمیلی، پس از امضای قرارداد برای توسعه، طرح در دیگر ایستگاه های منتخب اقدام شود.