گردهمایی حافظان بهداشت، ایمنی و محیط زیست برگزار شد
تحقق قـــول رئیس جمهور زودتر از موعد در خراسان جنوبی
مشعل همایش قدردانی از برترین های حوزه اچ اس ای شرکت گاز استان خراسان جنوبی، با حضور مدیران اچ اس ای صنعت گاز، مدیران استانی و کارکنان این حوزه برگزار شد.
سید جلال نورموسوی، مدیر اچ اس ای و پدافندغیرعامل شرکت ملی گاز ایران روز دوشنبه (22 خردادماه) در همایشی که با حضور مدیران اچ اس ای صنعت گاز، مدیران استانی و کارکنان این حوزه برگزار شد، گفت: 1401 اولین سالی بود که خراسان جنوبی دچار بحران افت فشار گاز شد، با این حال خوشبختانه با مدیریت خوب از تبدیل این بحران به چالش جلوگیری شد.
نورموسوی با تقدیر از عملکرد گاز خراسان جنوبی در زمستان سال گذشته افزود: این شرکت با کمترین قطعی گاز و چالش اجتماعی، بحران 1401 را پشت سر گذاشت. وی با بیان اینکه پیشتر به عنوان رئیس هیات مدیره شرکت گاز استان خراسان جنوبی حضور داشته ام و از قابلیت ها و ظرفیت های این شرکت آگاهی دارم، تاکید کرد: خراسان جنوبی در شاخص های کنونی و روند، جایگاه بسیار مطلوبی دارد.
گاز خراسان جنوبی یک افتخار است
وی با بیان اینکه با وجود محرومیت جغرافیایی، این استان در دیگر زوایا، خود را از محرومیت دور نگاه داشته است، ادامه داد: شرکت گاز استان خراسان جنوبی، قول رئیس جمهور به مردم را زودتر از موعد عملی کرد و این موضوع برای شرکت ملی گاز ایران یک افتخار است. مدیر اچ اس ای و پدافندغیرعامل شرکت ملی گاز ایران تاکید کرد: از منظر بیرونی، بحث گازرسانی، یکی از پررنگ ترین شاخص هاست که شرکت گاز استان خراسان جنوبی در این حوزه نیز موفق عمل کرده است. وی یادآور شد: با توجه به قابلیت های این شرکت، به عنوان معین استان سیستان و بلوچستان انتخاب شده و تحقق برنامه های گازرسانی در این استان برای خراسان جنوبی یک افتخار است. به گفته نورموسوی، مدیران، روسا وکارشناسان شرکت گاز استان خراسان جنوبی در بخش های مختلف در کمیته های سطح ملی عضو هستند و امیدوارم این روند تداوم داشته باشد و همیشه در مسیر رشد و تعالی بدرخشد. وی اظهار کرد: در حوزه اچ اس ای، مسیر حرکت، نقشه استراتژی شرکت ملی گاز ایران است و همه مدیریت ها و شرکت ها در این مسیر حرکت می کنند. نورموسوی ادامه داد: سند شرکت ملی گاز ایران با چهار هدف راهبردی دنبال می شود که معتقدم مدیریت اچ اس ای در هر چهار مورد نقش دارد.
نقش اچ اس ای در امنیت عرضه گاز طبیعی
مدیر اچ اس ای و پدافندغیرعامل شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه در حوزه های بهره وری، تاب آوری و امنیت عرضه گاز طبیعی نقش پررنگی تری داریم، ادامه داد: در حوزه های بهره وری، یادگیری، فرایندی و رضایت مندی مشتریان باید اقداماتی را اجرایی کنیم. وی تاکید کرد: با نگاه راهبردی محور به حوزه های مختلف سعی می کنیم حرکت خود را در این مسیر به گونه ای تنظیم کنیم که بتوانیم به موفقیت های شرکت ملی گاز ایران در خصوص دستیابی به اهداف استراتژی کمک کنیم. مدیر اچ اس ای و پدافندغیرعامل شرکت ملی گاز ایران تاکید کرد: باید فرایندها را به گونه ای ببینیم که سه بخش تولید، انتقال و توزیع، به شکلی یکدیگر را پوشش دهند که اهداف راهبردی شرکت ملی گاز ایران تحقق پیدا کند.
بهبود فرایندها در مرحله ارزیابی
نورموسوی با تاکید بر اینکه در مرحله ارزیابی قطعا می توانیم به بهبود فرایندهایمان کمک کنیم، گفت: اگر فرایندهای مطلوبی را شناسایی کردیم، باید در حوزه یادگیری آن را به بخش های دیگر تسری دهیم. وی ادامه داد: در این زمینه اگر مسیر بهبودی را شناسایی کردیم، باید پروژه های بهبود تعریف کنیم تا بتوانیم یک گام خودمان را به سمت اهداف استراتژی به پیش ببریم. مدیر اچ اس ای و پدافندغیرعامل شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه برای این کار، برنامه های آموزشی متنوعی لازم داریم، تصریح کرد: با آموزش می توانیم تجربه ها را به علم تبدیل و در ادامه، دستورالعمل های مورد نیاز را تدوین کنیم تا در بخش ایمنی کار، شاهد فرایندهای بدون حادثه باشیم. نورموسوی گفت: انتظار داریم بحث های آموزشی تا سطوح کارگری تسری یابد و بر آموزش هنگام آغاز کار تاکید ویژه داریم.
20 درصد آموزش ها سهم اچ اس ای
به گفته وی، با توجه به جلسات و مذاکراتی که انجام شده، 20 درصد آموزش ها باید سهم اچ اس ای باشد و در نشست مجامع آن را رصد می کنیم. مدیر اچ اس ای و پدافندغیرعامل شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه تکرار حوادث قابل قبول نیست، اظهار کرد: به دنبال این هستیم که درس آموزی از حوادث را به صورت کلاس های آموزشی، موشن گرافی، کتابچه و... ارائه کنیم. وی ادامه داد: امیداریم بتوانیم با درس آموزی و آموخته ها از وقوع حوادثی که منشا تکرار، سهل انگاری و ساده انگاری دارند، جلوگیری کنیم. نورموسوی اعلام کرد: با تحقق این برنامه، از نیروی انسانی به عنوان یک دارایی و سرمایه ارزشمند سازمان صیانت می کنیم. وی با بیان اینکه باید برگزاری مانورها در بخش مدیریت بحران به صورت ویژه در دستور کار قرار گیرد، افزود: با برگزاری مانورها، راهکارها و سناریوهای مختلف را پیش بینی کرده و در زمان وقوع احتمالی شرایط بحرانی، با ذهنیت کامل برای آن آماده می شویم. نورموسوی تاکید کرد: شرکت ملی گاز ایران حساسیت ویژه ای نسبت به حفظ محیط زیست دارد و در مسیر تحقق مسؤولیت های اجتماعی این حوزه با جدیت گام برداشته است. وی افزود: براساس قوانین و ابلاغیه ها، هدررفت گاز نیز در عوارض سبز مشمول جریمه می شود، از این رو شرکت های گاز استانی با نگاه ویژه تری آن را بررسی کرده و در دستور کار قرار دهند.
ثبت 15 میلیون نفر-ساعت کار بدون حادثه
مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان جنوبی نیز گفت: با توجه به جایگاه، توجه ویژه و اهتمام همکاران بویژه کارکنان اچ اس ای این شرکت، بیش از 15 میلیون نفر-ساعت کار بدون حادثه در این شرکت ثبت شده است. رحمان محمودی با تبریک هفته محیط زیست افزود: بخشی از رسالت و فعالیت حوزه اچ اس ای وپدافند غیرعامل درحوزه محیط زیست تعریف شده و همواره قلب کارکنان این حوزه برای حفظ آن می تپد. وی تاکید کرد: صنعت گاز خطرات باالقوه ای دارد، با این حال خوشبختانه در حوزه اجرایی و عملیاتی شرکت گاز استان خراسان جنوبی، توجه ویژه ای به حفظ سلامت کارکنان، حفظ محیط زیست، ایمنی و پدافند غیرعامل می شود.
تاریخچه گازرسانی در خراسان جنوبی
محمودی در ادامه با ارائه گزارشی از تاریخچه گازرسانی در استان خراسان جنوبی گفت: سال 86 شهر قائن، به شبکه سراسری گاز پیوست و در ادامه با تمهیداتی که مدیران وقت (حسن افتخاری، فرشید دشتی و سید محمود هاشمی) اندیشیدند، اقدامات بسیار موثر و خوبی در ایجاد و توسعه زیرساخت های گازرسانی صورت گرفت. مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان جنوبی ادامه داد: با کار جهادی و راه اندازی نهضت گازرسانی در سطح استان، خوشبختانه در 4 سال گذشته، خراسان جنوبی از استانی کم برخوردار به استانی با ضریب نفوذ بالای گازرسانی تبدیل شد.
کسب رتبه نخست گازرسانی
وی با قدردانی از حمایت های مدیران ستاد شرکت ملی گاز ایران اظهار کرد: با فعالیت جهادی و کار تیمی کارکنان این شرکت، خراسان جنوبی رتبه نخست حوزه گازرسانی به شهرها و روستاها را به خود اختصاص داده است. محمودی با بیان اینکه هم اکنون 32 شهر استان به صورت 100 درصدی از نعمت گاز برخوردار است، گفت: در حالی گازرسانی به یکهزار و 929 روستای استان انجام شده که تعداد روستاهای بالای 20 خانوار استان 916 مورد است. مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان جنوبی ادامه داد: یکهزار و 13 روستای زیر 20 خانوار استان نیز به شبکه گاز متصل شده که این فعالیت ها اقدامی بی سابقه در حوزه گازرسانی به روستاها در سطح شرکت ملی گاز ایران به شمار می آید.
بسته شدن پرونده گازرسانی به روستاها
وی با اشاره به بهره مندی 99.8 درصدی روستاهای استان از نعمت گاز اعلام کرد: امروز روستای با سکونت دائم فاقد گاز در خراسان جنوبی وجود ندارد و تا هفته دولت امسال، پرونده گازرسانی در استان به طور کامل بسته می شود و ضریب نفوذ گاز در بخش روستایی نیز به 100 درصد می رسد. محمودی با قدردانی از تلاش، پیگیری مستمر و حمایت های بی دریغ وزیر نفت، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، مدیران ستادی و... گفت: با مجموعه اقدامات انجام شده، خراسان جنوبی به استانی پیشرو در حوزه گازرسانی به روستاها و مناطق محروم تبدیل شده است. مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان جنوبی افزود: پیش از این عواملی از جمله کم برخورداری از نظر زیرساخت ها و شرایط آب و هوایی و اقلیمی، مهاجرت از استان را افزایش داده بود که با توسعه زیرساخت ها خوشبختانه شاهد مهاجرت معکوس به روستاها بویژه در مناطق مرزی هستیم.
ناگفته های مدیریت بحران زمستان سال 1401
محمودی در ادامه با اشاره به شرایط ناترازی گاز در سال گذشته اظهار کرد: استان خراسان جنوبی به دلیل قرارگیری در انتهای شبکه، بحران بسیار سختی را در دوران افت فشار سپری کرد. وی با بیان اینکه با وجود همه شرایط، این بحران را مدیریت کرده و با موفقیت از آن عبور کردیم، ادامه داد: اجازه ندادیم این شرایط خاص برای کشور و مردم به چالش تبدیل شود. به گفته مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان جنوبی، خوشبختانه برای مدیریت این شرایط، مدیران ستادی شرکت ملی گاز ایران، مدیران ارشد استانی بویژه دبیر قرارگاه مدیریت بحران و استاندار، حمایت های ویژه ای از این شرکت داشتند. محمودی یادآور شد: هر شب جلسات مدیریت بحران به صورت مستمر برگزار و تصمیم ها و تدابیر لازم اتخاذ و ابلاغ می شد.
همه پای کار بودند
وی ادامه داد: همکارانم در بخش های مختلف پای کار بودند و به صورت شبانه روزی و جهادی، برای عبور بدون دغدغه از زمستان تلاش کردند و شرکت های پیمانکار توانمند نیز به عنوان بازوی اجرایی، شرکت گاز استان خراسان جنوبی را همراهی کردند. مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان جنوبی تاکید کرد: رسانه ها، شبکه های اجتماعی و همه عوامل اطلاع رسانی نیز در مدیریت بحران، بهینه سازی ایمن و مصرف گاز و اقنای افکار عمومی و مردم نقشی کلیدی داشتند.
خروج خراسان جنوبی از حالت تک شاخه ای خطوط گاز
وی اعلام کرد: با توجه به شرایط و بحران سال گذشته، احداث خط انتقال گاز دوراهی دشتک-زابل به نهبندان و در نهایت سربیشه تصویب شده و این خط، استان را از حالت تک شاخه ای خارج می کند. به گفته محمودی، عملیات اجرایی این خط لوله انتقال گاز، اوایل تیرماه با حضور معاون وزیر نفت در امور گاز، مدیران ارشد و مسؤولان استانی آغاز می شود. وی افزود: در ادامه فعالیت های جهادی و عملکرد مثبت شرکت گاز استان خراسان جنوبی در ماموریتی جدید، بخش قابل توجهی از توسعه گازرسانی در حوزه سرزمینی بلوچستان، استان سیستان و بلوچستان به این شرکت سپرده شده است.
ماموریت جدید گاز خراسان جنوبی در سرزمین مهربانی
مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان جنوبی ادامه داد: بر این اساس، توسعه گازرسانی در 11 شهر و 800 روستا با حجم بسیار بالای شبکه گذاری و اجرای خطوط انتقال گاز را در دستور کار داریم که خوشبختانه با انتخاب مشاوران، طراحی پروژه ها در حال انجام است. محمودی افزود: در آینده از ظرفیت پیمانکاران توانمند بهره خواهیم برد تا گازرسانی در استان سیستان و بلوچستان را مشابه استان خراسان جنوبی توسعه دهیم و از این ماموریت نیز سربلند بیرون آییم. در این همایش، از برترین های حوزه اچ اس ای شرکت گاز استان خراسان جنوبی قدردانی شد. جلسه پرسش و پاسخ با حضور مدیر اچ اس ای شرکت ملی گاز ایران، مدیران اچ اس ای ستاد و مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان جنوبی برگزار شد. برگزاری دوره ها و کارگاه های آموزشی از دیگر برنامه های حاشیه ای این همایش بود.