رئیس ورزش و تربیت بدنی شرکت ملی نفت ایران در گفت وگو با «مشعل» تشریح کرد
استعدادهایی که می توانند ملی پوش شوند
نیوشا روزبان تششمین دوره المپیاد سراسری فرهنگی ورزشی جانبازان و معلولان وزارت نفت، در حالی برگزار شد که تعداد قابل توجهی از جانبازان و معلولان در این مسابقات حضور داشتند. هادی افشار، رئیس ورزش و تربیت بدنی شرکت ملی نفت ایران که از جمله برگزار کنندگان این دوره از المپیاد بود، گفت: رکورد برخی از ورزشکاران حاضر در این المپیاد، آنقدر به رکوردهای ملی نزدیک است که می توانند جزو ملی پوشان کشور شوند.
هادی افشار، رئیس ورزش و تربیت بدنی شرکت ملی نفت ایران، درحاشیه ششمین المپیاد ورزشی جانبازان و معلولان شرکت ملی نفت ایران در گفت وگو با «مشعل» درباره برگزاری این المپیاد گفت: اگر قرار باشد 2 رکن اصلی و مهم برای راه اندازی هرشغل و صنعتی در کشور در نظر گرفته شود، اولین رکن، سرمایه مالی و دومین رکن نیز که برای اداره یک مرکز یا نهاد الزامی است، سرمایه انسانی و حفظ آن است.
2 میلیون متر مربع فضای ورزشی
سرمایه انسانی درشرکت ملی نفت ایران به چند بخش تقسیم می شود که شامل نیروهای عملیاتی و ستادی است. درشرکت ملی نفت، افرد و مشاغل مختلفی وجود دارد. به همین دلیل برنامه ریزی برای حفظ سلامت ونگهداشت آنها کار بسیار سخت و دشواری است. حوزه ورزش شرکت ملی نفت ایران، حدود 2میلیون مترمربع فضای ورزشی دراختیار دارد و مناطق شمالی، جنوبی، شرقی و غربی کشور را پوشش می دهد. افشار با اشاره به اینکه دامنه وسعت شغل و حجم کاری که در این شرکت وجود دارد، بسیار زیاد است، توضیح داد: بی شک برنامه ریزی مناسب برای پوشش چنین وسعتی در حوزه ورزش نیاز به عملکرد خاص خود دارد و برگزاری المپیادها و مسابقات ورزشی در اصل برآیند برنامه ریزی هایی است که در کلاس های آموزشی صورت می گیرد. زمانی که برنامه ریزی درحوزه آموزش وتربیت بدنی بخوبی انجام شود، می توانیم مسابقاتی را برگزارکنیم؛ البته نباید فراموش کرد که درمسابقات ورزشی اگر شرکت کننده تمرین لازم و آمادگی کافی نداشته باشد، بی شک نمی تواند در مسابقه شرکت کند ودر نهایت نتیجه خوبی کسب نمی شود. به همین دلیل ما درشرکت ملی نفت ایران، قبل از برگزاری چنین مسابقاتی، یکسری دوره های تمرینی برگزار می کنیم و بعد از اینکه این تمرین ها به صورت منسجم ادامه پیدا کرد، می توانیم مسابقات مورد نظر را برگزار کنیم.
برنامه ریزی مناسب برای برگزاری مسابقات
رئیس ورزش شرکت ملی نفت ایران، درباره وضعیت جانبازان و شرایط حضورشان درمسابقات ورزشی نیز گفت: شرایط جانبازان، خاص است و قطعا یکسری آسیب های جسمی، روحی و روانی همراه این گروه از افراد است؛ چرا که هر چقدرسن بالاتر می رود، شرایط خاص این افراد حساس تر و روحیات و مدل کاری وفکری آنها نیز تغییر می کند. درهمین زمینه با توجه به اهمیتی که مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران به حوزه جانبازان و ایثارگران می دهد و با توجه به اینکه خود نیز ازجانبازان هشت سال دفاع مقدس است، توانستیم برنامه ریزی مناسبی برای این گروه از ورزشکاران داشته باشیم.
از آنجا که تجربه بسیار خوبی در برگزاری مسابقاتی از این دست داریم و به دلیل احترامی که برای این عزیزان قائل هستیم، تصمیم گرفتیم این دوره از المپیاد را برگزار کنیم. در همین خصوص، با تعداد نفراتی که در اختیار داشتیم، بیش ازسه هزارساعت کاربرای برگزاری این المپیاد صرف شده است. تک تک لحظه ها و مواردی را که درمسابقات قبلی تجربه کردیم، بررسی کرده تا شرکت کنندگان دراین المپیاد، با توجه به شرایط خاص جسمی که دارند، با کمترین مشکل درمدت برگزاری مسابقات مواجه شوند. تاکید می کنم اهمیت حوزه منابع انسانی و توجه ویژه ای که به آن وجود دارد، سبب شد تا بخش اعظمی از کمبودها و مشکلات را برطرف کنیم.
کلاس بندی حرفه ای برای نخستین بار
وی در بخش دیگری از صحبت های خود در پاسخ به این پرسش که کلاس بندی ورزشکاران معلول و جانباز دراین دوره از المپیاد چگونه صورت گرفته است، توضیح داد: قوانین مسابقات ورزشی درحوزه جانبازان ومعلولان، متفاوت وخاص است. دراین دوره 6 رشته ورزشی ازجمله مسابقات تنیس روی میز، شنا و تیراندازی براساس کلاس بندی برگزارشد. نکته مهم این بود که این کلاس بندی ها برای اولین باراز سوی یک فردخبره در فدراسیون پزشکی -ورزشی صورت گرفت؛ البته ازقبل ورزشکاران درشرکت های خود کلاس بندی شده بودند؛ اما برای اینکه بتوانیم یکسان سازی مناسبی داشته باشیم، با اداره کل تربیت بدنی وارد مذاکره شدیم تا ازیک کلاس بند حرفه ای برای این مسابقات استفاده کنیم. نکته مهم این است که کارت صادر شده برای ورزشکاران براساس کلاس بندی صورت گرفته، 2 سال اعتبار دارد و این اتفاق بسیار مهمی است.
نکته بعدی اینکه این کلاس ها به برنامه ریزی و امکانات خاص نیاز دارد. به عنوان مثال بعضی از ورزشکاران صندلی و بعضی دایو مخصوص می خواهند که خوشبختانه تمام این امکانات فراهم شده وهیچ نقصی درمدت برگزاری مسابقات وجود نداشته است. همچنین معلولان کلاس بندی و در رده های سنی که برای آنها تعریف شده، می توانستند در این مسابقات شرکت کنند؛ چرا که این فراد در قالب مسؤولیت های اجتماعی شرکت ملی نفت ایران قرار دارند.
شناسایی استعدادها
افشار با اشاره به اهمیت استعدادیابی از میان ورزشکاران گفت: یکی از اهدافی که با برگزاری این المپیاد دنبال می کردیم، این بود که از دل ورزشکاران این المپیاد، استعدادهای خوب را شناسایی کنیم. در واقع از بین ورزشکارانی که در این دوره از المپیاد حضور داشتند، تعداد بسیاری از آنها رکوردهای بسیار خوبی دارند. به همین دلیل از فرصت به وجود آماده استفاده کردیم تا با حضور شروین اسبقیان، رئیس فدراسیون جانبازان و معلولان این استعدادها دیده شوند. این فرصت، فتح بابی می شود تا بتوانیم تفاهمنامه ای با این فدراسیون داشته باشیم؛ چرا که ما در رشته های والیبال نشسته، تیراندازی و تنیس روی میز تیم داریم که می توان ازبین این ورزشکاران درسطح ملی استفاده کرد.
برقراری ارتباط با فدراسیون جانبازان و معلولان سبب می شود تا این استعدادها مورد استفاده قرار گیرند. تاکید می کنم که حتما نقص هایی در این حوزه داریم؛ اما بی شک به دنبال حل این مشکلات هستیم.
اختصاصی کردن بودجه ورزشی جانبازان
رئیس ورزش شرکت ملی نفت ایران درپایان گفت: همه ورزشکاران حاضر دراین المپیاد زیر نظر شرکت های خود هستند و برنامه ریزی که با اداره کل سلامت و تربیت بدنی و حوزه جانبازان و معلولان شرکت ملی نفت انجام دادیم، این است که بتوانیم بودجه های ورزشی جانبازان و معلولان را اختصاصی کنیم. این گروه، از بزرگترین سرمایه خود یعنی جانشان گذشتند تا از کشور دفاع کنند. همچنین قصد داریم تا ورزشکاران حاضر در این المپیاد همچنان در کلاس های خود شرکت داشته باشند و این باور در آنها ایجاد شود که می توانند عضو تیم ملی باشند؛ چرا که بسیاری از رکوردهایی که به دست آمده، بخصوص در رشته شنا و تیراندازی، نزدیک به رکوردهای ملی است و تمام تلاش خود را برای موفقیت آنها انجام می دهیم.
رئیس ورزش همگانی شرکت ملی نفت ایران:
ورزش نفت در دولت جدید جان تازه ای گرفت
ایرج ایری، رئیس ورزش همگانی شرکت ملی نفت ایران درگفت وگو با «مشعل» درباره برگزاری المپیاد فرهنگی _ ورزشی جانبازان ومعلولان وزارت نفت گفت: این المپیاد به همت روسای ورزش چهار شرکت اصلی پالایش و پخش، پتروشیمی، گاز وشرکت ملی نفت که زیرمجموعه شورای هماهنگی ورزش صنعت نفت هستند، برگزار شده است.
وی افزود: قبل ازشروع کرونا، ورزش در وزارت نفت، شرایط خوبی نداشت وبا توجه به محدودیت بودجه نمی توانستیم مسابقات ورزشی برگزارکنیم. با روی کارآمدن دولت سیزدهم و شروع وزارت آقای اوجی که نگاه بسیارخوبی به نیروی انسانی و ورزش دارند، ورزش در صنعت نفت نیز رنگ وبوی تازه ای گرفت.
درهمین زمینه با انتخاب مدیران جدید در حوزه ورزش وزارت نفت، می توان گفت که یک انقلاب جدید در این حوزه صورت گرفته و جان تازه ای به خانواده نفت و ورزش آن تزریق شده است.
400 ورزشکار در قالب 6 کاروان
ایری با اشاره به اینکه برگزاری ششمین دوره المپیاد جانبازان و معلولان سال گذشته کلید خورده است، توضیح داد: درفرایند برگزاری این المپیاد ورزشی که همه شرکت های زیرمجموعه وزارت نفت شامل شرکت های اصلی وشرکت های تابعه حضور داشتند، ابتدا مسابقات داخلی درشرکت های تابعه صورت گرفت، سپس تیم های منتخب به مسابقات سراسری شرکت های اصلی راه یافتند و در نهایت هم تیم منتخب در قالب6 کاروان ورزشی شامل فوتسال، شنا، تیراندازی، شطرنج، تنیس روی میز و دارت موفق به شرکت دراین المپیاد شد. میزبانی این مسابقات را شرکت ملی نفت ایران با مسؤولیت هادی افشار، رئیس ورزش و تربیت بدنی این به عهده داشت.
دراین دوره ازمسابقات که با شرکت 400 ورزشکار برگزارشد، شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران با2کاروان، شرکت ملی نفت ایران با2کاروان وشرکت های ملی پتروشیمی و گاز نیزهر یک با یک کاروان حضور یافتند.
از خاطره گویی رشادت ها تا تزریق نشاط به خانواده های نفت
رئیس ورزش همگانی شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: این دوره ازمسابقات از24خرداد تا30خرداد ماه امسال به مدت یک هفته درمجموعه فرهنگی– آموزشی- ورزشی محمودآباد برگزارشد؛ البته برنامه های این المپیاد، تنها به برگزاری مسابقات محدود نمی شد وبرنامه های جانبی دیگری نیزبرای شرکت کنندگان در نظر گرفته شده بود که ازآن جمله می توان به مراسم «شب خاطره» که درآن شماری ازجانبازان به مرور خاطرات خود درهشت سال دفاع مقدس پرداختند، اشاره کرد.
ایری تاکید کرد: نکته مهمی که وجود دارد، این است که المپیاد نزدیک به6 سال برگزارنشده بود که یکی از دلایل اصلی آن، کم توجهی به کارکنان و ورزش آنها بود و دلیل دیگر هم شیوع ویروس کرونا؛ اماخوشحالم که امسال دوباره توانستیم برگزاری این مسابقات را ازسر بگیریم.
وی گفت: برگزاری المپیادهای ورزشی در وزارت نفت، هر 2 سال یک بارانجام می شد. در یک سال آن، مسابقات انتخابی شرکت ها و در سال دوم نیزمسابقات سراسری برگزار می شود.
ایری ادامه داد: مساله مهمی که درباره اهمیت برگزاری این المپیاد باید به آن اشاره کرد، این است که ورزش در میان کارکنان صنعت نفت، بویژه جانبازان و معلولان موجب افزایش نشاط و تزریق آن به خانواده های نفت می شود.
یک تشکر
رئیس ورزش همگانی شرکت ملی نفت ایران گفت: ازاین فرصت استفاده کرده وازمعاونت امورپشتیبانی، مجموعه فرهنگی-آموزشی -ورزشی محمودآباد، نمایندگان سازمان تربیت بدنی و همه کسانی که در بر گزاری هرچه بهتر این مسابقات نقش داشتند، تشکر می کنم.