پیشنهاد به سینما دوستان
کشف راز کت چرمی با جواد عزتی
با شروع فصل تابستان، تعطیلی مدارس و افزایش اوقات فراغت خانواده، زمان بیشتری برای انجام تفریح های خانوادگی و حتی دوستانه فراهم می شود. بی شک یکی از این تفریحات که در تمام دنیا پیش از هر چیزمورد استقبال مردم بخصوص فیلم بازهاست، رفتن به سینما و دیدن یک فیلم در کنار خانواده و دوستان است. هرچند با شروع تابستان درسال جاری، گرمای شدیدی را تجربه کردیم و همین گرما سبب شده تا مردم برای فرار از این هوا ترجیح بدهند در خانه مانده و کمتر در معرض گرمای سخت تابستان قرار بگیرند؛ اما بی شک حضور در یک سالن سینما که از امکانات سرمایشی و تهویه مناسب برخوردار باشد، می تواند اوقات خوشی را برای مخاطبان هنگام دیدن یک فیلم سینمایی فراهم کند. این روزها انتخاب یک فیلم خوب برای رفتن به سینما کار سختی نیست، زمانی که جدول اکران فیلم های روی پرده را نگاه می کنید، تقریبا می توانید یک فیلم از هر موضوع و ژانری را پیدا و بر اساس سلیقه و علاقه، یکی از این آثار را انتخاب کرده و برای دیدن آن به سینما بروید.
ردپای یک مرد بازنده در کت چرمی
ازجمله گونه های سینمایی که معمولا مورد استقبال مخاطبان قرار می گیرد و طرفداران بسیاری دارد، می توان به آثار پلیسی-معمایی اشاره کرد؛ فیلم هایی که تا انتها ذهن مخاطب را دچار چالش کرده و او را تا لحظه آخر با خود همراه می کند. پس اگر از چنین فیلم هایی خوشتان می آید، به شما پیشنهاد می کنیم به دیدن «کت چرمی» بروید؛ یک فیلم معمایی که کارگردانی آن را حسین میرزامحمدی به عهده داشته است. این فیلم اولین ساخته سینمایی این کارگردان است؛ اما پشت او عوامل حرفه ای و شناخته شده سینما قرار دارند که هرکدام توانسته اند به نوعی نقطه قوت این اثر سینمایی باشند. تهیه کننده این فیلم، کامران حجازی بوده که پیش از این «مرد بازنده» به کارگردانی محمدحسین مهدویان را تولید کرده است. همچنین محمدحسین مهدویان، کارگردان شناخته شده سینمای ایران نیز در این پروژه به عنوان مشاور کارگردان حضور دارد. شاید همین حضور باعث شده، وقتی «کت چرمی» را می بینید، به شباهت های ظریفی، بخصوص در حوزه کارگردانی و البته شخصیت پردازی ها بین این فیلم و «مرد بازنده» پی ببرید. در این فیلم شخصیت اصلی، مردی به نام عیسی فرهمند است که نقش آن را جواد عزتی، بازیگر محبوب سینمای کشورمان بازی کرده است؛ در واقع وقتی عیسی فرهمند را در «کت چرمی» می بینید، احساس می کنید که شخصیت عیسی، همان احمد خسروی کارآگاه فیلم «مرد بازنده» است. گویا عیسی، همان احمد فقط 10 سال جوان تر است با این تفاوت که در «کت چرمی» به جای یک کارآگاه، یک بازرس سازمان بهزیستی است؛ هرچند تهیه کننده این فیلم بارها تاکید کرده که «کت چرمی» هیچ ربطی به «مرد بازنده» ندارد؛ اما زمانی که منتقدان، این فیلم را برای اولین بار تماشا کردند، ردپای محمدحسین مهدویان و «مرد بازنده» او را در «کت چرمی» احساس کردند. شاید بتوان گفت، یکی از نقش های متفاوتی که در این فیلم به چشم می خورد، نقش صابر ابر، بازیگر تئاتر و سینماست که در «کت چرمی»، نقش یک مامور امنیتی قدرتمند را بازی می کند که معلوم نیست وابسته به کدام نهاد یا ارگان دولتی است؛ البته ویژه بودن آن، به این دلیل است که صابر ابر، پیش از این چنین نقشی را ایفا نکرده بود. این درحالی است که کارکتری که صابر ابر در «کت چرمی» بازی کرده، به نوعی همان رسول با بازی بابک کریمی در «مرد بازنده» است. در این داستان، تعداد قربانی هایی که عیسی فرهمند باید برای نجات آنها بجنگد، کم نیست؛ اما مهم ترین قربانی فیلم، دختر نوجوانی به نام ثریاست که نقش آن را سارا حاتمی بازی می کند؛ همان بازیگری که در «زخم کاری» مهدویان معرفی شد؛ این بازیگر جوان توانست با بازی در این فیلم، سیمرغ بلورین بهترین نقش مکمل زن را در چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر به دست آورد.
می دونی چقدر سخته که شب ها فقط راه بری؟
یک اثر معمایی-پلیسی بی شک به شخصیت منفی داستان هم نیاز دارد؛ اما این شخصیت منفی «کت چرمی» کجای داستان دیده می شود؟ در واقع شخصیت منفی فیلم همان «کت چرمی» است؛ فرد یا افرادی که برای حضور در مجالس بسیار خاص، کت چرمی به تن می کنند؛ افراد قدرتمندی که هیچگاه به صورت مستقیم در داستان به آنها اشاره نمی شود و کارگردان ترجیح می دهد، همچنان با همان نام کت چرمی در داستان شناخته شوند؛ هرچند هدف اصلی این فیلم، به نوعی نمایش مفاسد اقتصادی است که البته در بیان آن، الکن مانده و نتوانسته یک اثر ساختار شکنانه در زمینه روشن سازی جامعه ارائه کند؛ اما بخوبی توانسته در زمینه بیان مشکلات و معضلات اجتماعی امروز که اقشار مختلف جامعه درگیر آن هستند، موفق عمل کند.
یادداشت کارگردان
حسین میرزامحمدی، کارگردان این فیلم سینمایی در یادداشتی درباره چگونگی شکل گیری سوژه «کت چرمی» گفته است: کت چرمی از یک روز تقریبا سرد در اواسط پاییز ۹۹ شروع شد؛ وقتی که برای ساخت یکی از فیلم های کوتاهم، «نام مرده»، در دل شهر به جست وجوی مردمانی بودم که شاید بتوانم درک درست تری از روایت خودم پیدا کنم؛ روایتی در مورد دختران و پسران جوانی که به جبر اعتیاد، کوچه های شهر را وجب می کردند. ساعت تقریبا ۱۱ شب بود که با دختری به اسم مهسا روبه رو شدم. ۲۱ ساله بود، اما ۲۱ سال زندگی نکرده بود. بگذریم از روزگاری که سپری کرده بود. تنها یک جمله به من گفت که سرآغاز داستان «کت چرمی» شد. گفت: «می دونی چقدر سخته که شبا فقط راه بری و راه بری و فقط راه بری بدون اینکه حتی جرأت کنی ثانیه ای وایستی و روزا که همه چی روشنه، بتونی چند دقیقه بخوابی؟!» معلوم بود که به اندازه ۲۱ سال خواب از این دنیا طلب داره. بعد از دو سال سفر پر ماجرای ما برای ساخت این فیلم، حالا وقت دیدن سفر پر ماجرای آدمای «کت چرمی» رسیده. زندگی یعنی همه این عواطف و احساسات و فیلم هم یعنی خلق زندگی، یعنی خلق تمامی این عواطف و احساسات با هم و در کنار هم. فقط ای کاش درست خلق کرده باشیم!
خلاصه داستان فیلم
در خلاصه داستان «کت چرمی» آمده است: عیسی فرهمند، کارمند بازرسی سازمان بهزیستی در جریان بازدید از یک مرکز نگهداری دختران خیابانی، متوجه باند فساد مشکوکی می شود که او را به یک مهمانی زیرزمینی ممنوعه می رساند ؛ مهمانی کُت چرمی ...» از دیگر بازیگرانی که در این فیلم سینمایی بازی می کنند، می توان به صابر ابر، گلاره عباسی، پانته آ پناهی ها، ستاره پسیانی، عباس جمشیدی فر، مائده طهماسبی، بهزاد خلج، امین میری، محمد صدیقی مهر، آیدا ماهیانی، سارا حاتمی، رویا تیموریان و سیامک احصایی اشاره کرد.