توصيه هاي ايمني براي سوار شدن در آسانسور

آسانسور هم مثل ساير پديده هاي وارداتي، اول خودش آمد و بعد فرهنگ استفاده از آن؛ اما همچنان فرهنگ استفاده از آن، يکي از معضلات مراکز مسکوني، اداري و خدماتي است؛ موضوعي که در مواقعي، ايمني آسانسورها را نشانه مي گيرد. ايمني در آسانسور، امروزه به يک اجبار تبديل شده است؛ زيرا بايد در نصب کابين آن، نکاتي رعايت شود که ايمني سرنشينان را تامين کند؛ مواردي مانند سيستم تهويه مطبوع، زنگ خطر، تلفن يا سيستمي براي ارتباط با اتاق فرمان، کپسول آتش نشاني، ترمز و... برخي از اين نکات به سازندگان مربوط مي شود و برخي هم به استفاده کنندگان. در زير به برخي از اين نکات اشاره مي کنيم:

 بيشتر از ظرفيت ممکن، سوار آسانسور نشويد و با کليدهاي آن بازي نکنيد؛ البته اصولا آسانسور بايد به سيستم آلارم ظرفيت مجاز و غير مجاز مجهز باشد؛  ولي رعايت ظرفيت آسانسور از سوي استفاده کننده، در اولويت قرار دارد. ظرفيت آسانسورها معمولا 4، 6، 8، 10، 12 و... است که بايد روي پلاک مشخصات در کابين نصب شود. معمولا کابين آسانسور به صورتي طراحي و ساخته مي شود که حداکثر ظرفيت به سختي در آن جا شوند، زيرا استفاده خارج از ظرفيت، خطراتي بسيار جدي در بردارد که قابل مقايسه با وسايل ديگر نيست.

  مسافران، بيرون از آسانسور، فرمان احضار مي دهند و مبدا و مقصد را مشخص مي کنند و آسانسور هم در زمان مناسب و طبق برنامه قبلي پاسخ مي دهد. بنابراين فشار مجدد روي دکمه هاي احضار کابين، ضمن اينکه کاري بيهوده است، باعث خرابي آسانسور   مي شود.

افراد محبوس در آسانسور، بايد تا لحظه اعلام گروه نجات، براي خروج از کابين منتظر بمانند، چون در موارد زيادي ديده شده که افراد براي خروج از کابين عجله کرده اند و همزمان، آسانسور هم شروع به حرکت کرده که اين موضوع تا به حال قربانيان زيادي گرفته است. در هر صورت، حفظ خونسردي خيلي مهم است. پس در مواقع بحراني، خونسرد و صبور باشيد.

 هرگز در حال گفت وگو يا از پهلو و يا پشت به  آسانسور سوار   آن نشويد؛ بلکه از وجود کابين در مقابل خود مطمئن شده و رو به کابين وارد شويد. ساده ترين روش، اطمينان از وجود روشنايي کابين، ديدن تصوير خود در آينه کابين و مشاهده افراد درون آن است.

  قطع برق از اصلي ترين مشکلات آسانسورها در کشور ماست؛ گرچه آسانسورها بايد به سيستم BLACK OUT مجهز باشند تا در زمان قطع برق، کابين، هم تراز يک طبقه متوقف شود؛ اما در مواقعي که امکان حبس در آسانسور وجود دارد، معمولا بلافاصله بعد از گير افتادن در آسانسور، احساس خفگي به افراد دست مي دهد که اين حس، بيشتر يک توهم است تا واقعيت. بد نيست بدانيد که هيچ کس در حوادث آسانسور دچار خفگي نمي شود؛ زيرا ذهنيتي که براي مردم درخصوص تمام شدن اکسيژن در آسانسور ايجاد شده، کاملا اشتباه است و چنين موردي در ساختار آسانسورهاي امروزي امکان ندارد. تنها مشکل، استرس و نگراني است که افراد در اين مواقع به آن دچار مي شوند. بنابراين در چنين شرايطي نبايد اقدام به شکستن شيشه آسانسور کنيد؛ چون فقط کار را خراب تر و خطر را بيشتر مي کنيد.

  آسانسورها معمولا در نصب و راه اندازي مشکلي ندارند، به خصوص آسانسورهاي جديد که به وسيله اداره استاندارد کنترل مي شوند، اما مشکل اصلي اين است که به صورت ماهانه بازديد نمي شوند، زيرا برخي مشکلات به مرور زمان ايجاد مي شوند و تعمير غير استاندارد است که ايمني آسانسور را از بين مي برد. بنابراين نسبت به بازديدهاي ماهانه، طرز نگهداري، هويت و صلاحيت فني و عمومي پيمانکار نگهداري آسانسور محل سکونت تان بي تفاوت نباشيد، چون اين بي تفاوتي گاهي به قيمت از دست دادن جان تمام مي شود.

دکمه هاي فرمان در محلي نصب شده اند که کودکان کمتر از 7 سال قادر به احضار و صدور فرمان نباشند؛ ولي همواره به خاطر داشته باشيد که کودکان تان به تنهايي از اين وسيله استفاده نکنند. با ايجاد شرايط مناسب و فضاي بازي در مجموعه مسکوني و گاهي مذاکره دسته جمعي با کودکان و نوجوانان، به طور جدي اين نکته را به آنها آموزش دهيد که هرگز با دکمه هاي آسانسور بازي نکنند و در کابين آسانسور بيهوده بالا و پايين نروند. .

  بيشتر آمار حوادث مربوط به ايام عيد است که خانواده ها بدون توجه به ظرفيت مجاز آسانسور، با چند خانواده سوار بر آن مي شوند. همچنين کودکان بيشترين قربانيان حوادث آسانسورها هستند؛ چون از سوي والدين خود آموزش و آگاهي لازم را نديده اند و خطرات احتمالي اين وسيله را جدي نمي گيرند.

  در زماني که ساختمان خلوت است، تا جايي که امکان دارد، به تنهايي از آسانسور استفاده نکنيد.

 

کلوچه پنير و ژامبون

مواد لازم

ژامبون: 100 گرم

پنير: 100 گرم

شير: 150 ميلي ليتر

کره يا مارگارين: 100 گرم

تخم مرغ: 3 عدد

آرد: 250-300 گرم

بکينگ پودر: 2 قاشق چايخوري

نمک و فلفل: به ميزان لازم

 

طرز تهيه

تخم مرغ ها را  با نمک و فلفل خوب به هم مي زنيم، سپس شير و کره را اضافه مي کنيم. بعد ژامبون و پنير و در آخر هم آرد و بکينگ پودر را که با هم مخلوط کرده ايم، به مواد اضافه مي کنيم و هم مي زنيم تا خمير يکدست شود.

خمير را در قالب مناسبي که قبلا چرب کرده ايم، مي ريزيم. بهتر است که از قالب مافين استفاده کنيم. قالب را به مدت 30 دقيقه در فر با دماي 180 درجه قرار مي دهيم. براي اطمينان از پخت، خلال دندان   بر روي کلوچه فرو مي کنيم. اگر از مواد به خلال دندان نچسبيد، معلوم است که کلوچه ما حاضر شده و بايد آن را از فر خارج کنيم.

 

چرا مي گويند نبايد ايستاده آب خورد؟

شايد براي شما هم اتفاق افتاده که هنگام نوشيدن آب، پدر يا مادر يا قديمي ترها به شما بگويند که بنشينيد و آب بخوريد.

از آنجا که اين مسئله براي خود من هم پيش آمده، تصميم گرفتم تا از نظر علمي صحت اين گفته قديمي ها را بررسي کنم؛ هر چند که اصلا فکر نمي کردم خطر ايستاده آب خوردن، جدي باشد. درباره نحوه صحيح نوشيدن آب، دستورعمل هاي خاصي در طب سنتي ذکر شده و اهميت اين مسئله تا جايي است که احاديثي نيز از ائمه (ع) در اين باره ذکر شده که در ادامه به دو حديث اشاره مي کنيم. حضرت علي (ع) در اين باره فرموده اند: «از ايستاده آب خوردن بپرهيزيد که باعث دردي مي شود که درمان ندارد، مگر اينکه خداي عزوجل بهبود ببخشد.»
 ( علل الشرايع 465)  امام صادق (ع) نيز با تفکيک ميان نوشيدن آب در شب و روز در واقع سخن حضرت اميرالمومنين علي (ع) را تفسير کرده و مي فرمايند:«ايستاده آشاميدن آب در روز، غذا را گوارا مي سازد و ايستاده آشاميدن آب در شب، زرداب مي آورد.»  همچنين در جايي ديگر فرموده اند: «آشاميدن آب در روز، مايه قدرت افزون‏تر و تندرستي بيشتر است.» (الکافي ج6 ص 383)

خطر جدي در کمين من و همه کساني است که به ايستاده آب خوردن عادت دارند. از نظر علمي، نوشيدن  آب در حالت ايستاده، باعث ايجاد ضربه شديد به انتهاي مري شده و در طولاني مدت، اسفکتر انتهاي مري و ابتداي معده شل و سفت مي شود، در نهايت فرد را به يک بيماري با نام GERD (بيماري رفلکس مري) مبتلا مي کند.

 

راه هاي اشتباه  براي تغيير  رفتارهمسر

   گاهي مي خواهيم به هر قيمتي که شده، رفتار همسرمان را تغيير دهيم، حتي با توسل به زور ! اين قدرت نمايي از اخم کردن شروع مي شود و تا بحث و تهديد به جدايي پيش مي رود. اين دعواهاي کلامي، اگر هم تغييري در رفتار همسرمان ايجاد کند، ظاهري و موقتي است. در اين مواقع، همسر شما هر زمان که فرصتي پيدا کند، به رفتار خود بر مي گردد و درصدد تلافي برمي آيد تا مرهمي بر احساسات جريحه دار شده خود بگذارد.

 

بازي با احساسات همسر

جمله هايي مانند «اگر من را دوست داري پس...»، «با اين کارت نشان دادي که مرا دوست نداري...»،  گاهي از زبان زوجين شنيده مي شود. در اين شيوه، همسران سعي مي کنند با غليان احساسات در يکديگر، روي هم تاثير بگذارند. ممکن است چنين روشي در کوتاه مدت جواب بدهد، اما در بلند مدت، باعث بي علاقگي زن و شوهر به يکديگر مي شود.

 

تکرار بيش از حد

در بعضي مواقع، براي تغيير رفتارهاي همسرمان، به تکرار بيش از حد متوسل مي شويم و مرتب رفتار او را به رويش مي آوريم و از او مي خواهيم که آن رفتار را تغيير دهد، اما بايد توجه داشت که وقتي مسئله اي بيش از حد تکرار مي شود، جايگاه و اهميت خود را از دست مي دهد و به مسئله اي پيش پا افتاده تبديل مي شود. زن و شوهر بايد توجه داشته باشند که در صورت متوسل شدن به اين شيوه، ضمن عصبي کردن طرف مقابل، امکان موفقيت را هم از دست مي دهند.

 

با طعنه و کنايه حرف زدن

روش طعنه و کنايه زدن، روش محبوب بسياري از افراد براي تغيير رفتارهاي همسرشان است. توجه داشته باشيد که با اين برخورد ها، احساس همسرتان نسبت به شما تغيير مي کند و محبتش به شما روزبه روز کمتر مي شود. بنابراين بايد انتظارات خود را براي همسرتان شفاف مطرح کنيد و دلايل اشتباه بودن رفتار هايش را از (نظر خودتان) براي او توضيح دهيد.

 

مقايسه کردن براي ايجاد انگيزه تغيير

يکي ديگر از روش هاي نادرست، مقايسه کردن است. زماني که احساس مي کنيم براي تغيير رفتارهاي همسرمان، نياز داريم که در او انگيزه ايجاد کنيم، يکي از اشتباه ترين روش هايي که انتخاب مي کنيم، مقايسه او با ديگران است. در حالي که نتيجه اين مقايسه نيز شبيه روش هاي قبلي است و به غير از ايجاد ناراحتي و حتي برانگيختن حس حسادت در او، حاصل ديگري ندارد.