گفت وگوی اختصاصی با مدیر توسعه منابع انسانی شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران:

تشکیل مدیریت راهبردی با هدف افزایش رضایتمندی کارکنان

مهم ترین برنامه ما تا پایان سال ساماندهی نیروهای پیمانکاری

سمیه راهپیما   مدیریت توسعه منابع انسانی شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران، همانند دیگر شرکت های اصلی وزارت نفت، به منظور بهبود شرایط کارکنان  خود، برنامه هایی را در دستور کار دارد که از آن جمله می توان به ساماندهی بندهای «د» و «و»، تشکیل شورای راهبردی و تغییر نگرش مدیران و کارکنان ستادی به فعالیت نیروهای عملیاتی اشاره کرد.  وحید عبدالله زاده، مدیر توسعه منابع انسانی شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران می گوید: با هدف آگاهی کارکنان و مدیران ستادی و منابع انسانی از سختی ها و روند کار نیروهای عملیاتی، بازدیدهای دوره ای تدارک دیده شد که آغاز آن سفرهای استانی کارشناسان این مدیریت بود . مشروح این گفت وگو را در ادامه می خوانید.

به مدیریت منابع انسانی از ابعاد گوناگونی می توان نگاه کرد که شامل سیاست های بالادستی و اختیارهای شرکت ها می شود. بفرمایید که مدیریت منابع انسانی شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران در این زمینه چه برنامه هایی را در دست اجرا دارد؟

موضوع منابع انسانی در صنعت نفت، دارای دو وجه است؛ یک وجه آن سیاست های بالادستی و راهبردی را تحت تاثیر قرار می دهد که از سوی نهاد حاکمیتی ( وزارت نفت) ابلاغ و پیگیری می شود، ضمن آنکه برخی مباحث منابع انسانی در اختیار شرکت های اصلی و فرعی است و دست شرکت ها در این زمینه برای برنامه ریزی باز است.

وجه دیگر به برخی رویکردهای صنعت نفت در حوزه منابع انسانی مربوط می شود که از سالیان گذشته تعیین تکلیف نشده بود که مصداق آن بندهای «د» و «و» در برنامه پنجم توسعه است. این مهم از سوی وزارت نفت دولت سیزدهم به شرکت های زیرمجموعه ابلاغ و بخش عمده ای از تکالیف بر زمین مانده، از سوی شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران عملیاتی و انجام شده است.

متاسفانه در حوزه های منابع انسانی سیستم شبیه سازی وجود ندارد تا بر اساس آن بتوان گفت که پس از اجرا در حوزه تعدیل مدرک، بند «د»، «و» و ساماندهی نیروهای مدت موقت چه شرایطی خواهیم داشت. این در حالی است که در سامانه های مهندسی می توان شرایط مختلف را مورد پایش قرار داد؛ اما در حوزه های منابع انسانی، اقتصادی و اجتماعی،  این رویکرد، قابلیت اجرا ندارد. همچنین این مدیریت، تعدیل مدرک ها  را پیگیری می کند. سال ها بود که بر اساس یک روال مشخص در سطح صنعت این روند انجام می شد و مدتی متوقف مانده بود و با رویکرد انقباضی با آن برخورد می شد. برخی بدون آگاهی از بخشنامه سال 97 تحصیل در مقطع بالاتر را شروع کرده و تعدیل مدرکشان متوقف مانده بود که برای تعدیل مدرک این افراد  اقدام شده است.

مواردی که به آن اشاره شد، مطالبات جمع شده ای از منابع انسانی است که در صورت حل نشدن به سمت بحرانی شدن سوق پیدا می کرد. اکنون منابع انسانی در شرکت پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران، عملکرد واقعی خود را نشان می دهد و اینها همه، مرهون تلاش کارکنان این حوزه است.