شرکت نفت فلات قاره ایران

راه اندازی سامانه پایش سوخت شناورها

سرپرست برنامه ریزی و هماهنگی عملیات بندری، دریایی و حمل و نقل شرکت نفت فلات قاره از راه اندازی سامانه پایش سوخت شناورهای این شرکت برای نخستین بار در سطح صنعت نفت خبر داد.

امیر بغلانی گفت: در مرحله نخست، این سامانه بر روی ۲۰ فروند شناور در اختیار این شرکت نصب شده و به زودی بر روی بقیه شناورها نیز نصب خواهد شد. همچنین با استفاده از این سامانه افزون بر اندازه گیری مقدار مصرف سوخت، امکان مدیریت صحیح راهبری شناورها، سنجش موقعیت و کارکرد عملیاتی آنها نیز میسر خواهد شد.

وی گفت: به این منظور شرکت های مختلفی را ارزیابی کردیم و یکی از شرکت های توانمند داخلی در این زمینه انتخاب شد. در این سامانه یک تجهیز در ورودی مسیر سوخت موتور شناور نصب شده است و با استفاده از نرم افزار مرتبط، مصرف سوخت آن به صورت لحظه ای و برخط مشخص می شود.

بغلانی افزود:در این سامانه مشخص می شود موتور شناور در طول ۲۴ ساعت چه مقدار فعال بوده و مصرف لحظه ای و تجمعی آن در طول روز، هفته و ماه چقدر بوده است.

سرپرست برنامه ریزی و هماهنگی عملیات بندری، دریایی وحمل و نقل شرکت نفت فلات قاره همچنین تصریح کرد: با بهره گیری از سامانه یاد شده، موقعیت شناور روی نقشه مشخصمی شود و به راحتی می توان بااستفاده از نرم افزار مربوط، وضع پشتیبانی دکل ها و سکوها از سوی شناورها را از ستاد تهران، مدیریت کرد.

وی یکی از نتایج این سامانه را بهینه کردن تعداد و عملکرد شناورهای مورد استفاده این شرکت اعلام کرد و گفت: با توجه به اینکه موقعیت عینی شناورها و مقدار کارکرد آنها در این سامانه مشخص می شود، به راحتی می توان با مقایسه عملکرد، تعداد شناورها را کاهش داد.

بغلانی ادامه داد: از سوی دیگر با عملیاتی شدن این اقدام مقدار هدررفت احتمالی سوخت به حداقل خواهد رسید. همچنین با این سامانه اگر شناوری بالاتر از حد استاندارد تعیین شده مصرف سوخت داشته باشد، به مالکان شناورها برای تعمیر و بهینه سازی موتور آنها هشدار داده می شود که این اقدام نیز در کاهش مصرف سوخت، جلوگیری از آلودگی محیط زیست و صرفه جویی بسیار مؤثر است.وی گفت: با توجه به اینکه مدت زمان رسیدن کالا به دکل حفاری، باعث بهره وری بیشتر در عملکرد دکل ها خواهد شد، با بهره مندی از این سامانه می توان ضمن مدیریت بهتر و منسجم تر، شناورها را بین سکوها و دکل ها جابه جا و از تحمیل هزینه های انتظار که مبلغ بسیار هنگفتی است، جلوگیری کرد.

بغلانی یادآور شد: هزینه های پرداختی به شناورها نیز بر اساس پیمایش درست و واقعی خواهد بود و صرفه جویی قابل توجهی نیز در این زمینه انجام خواهد شد.

 

 

   استانداری خوزستان

تعریف ۵ هزار پروژه محیط زیستی از محل عوارض آلایندگی 

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان از برگزاری بیش از ۶۸ نشست بررسی پروژه های شهرداری های این استان و تعریف بیش از ۵۰۰۰ پروژه عمرانی، زیرساختی و محیط زیستی از محل عوارض آلایندگی شرکت های نفتی فعال دراین استان خبر داد.

محمد خانچی گفت: تاکنون در سه مرحله بیش از ۵۷۰۰ میلیارد تومان به حساب شهرداری ها، دهیاری ها، روستاهای فاقد دهیاری و عشایر استان واریز شده است.

وی با اشاره به عملیاتی شدن پروژ ه های متعدد در یک سال گذشته در سطح استان خوزستان تصریح کرد: با اجرای این طرح ها، استان خوزستان به یک کارگاه عمرانی بدل شده است.

خانچی با تاکید بر این که تلاش می شود در کنار کمیت اجرای پروژه ها،کیفیت تر شدن آنها نیز از نظر دورنماند، اظهار کرد:در این زمینه با اجرای طرح بازرسان مردمی و اعزام ناظران به محل اجرای پروژه ها، کیفیت اقدام های انجام شده بررسی می شود.

 

    شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران

توپکرانی موفق درخط لوله ۲۴ اینچ گچساران

مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران از انجام موفقیت آمیز توپکرانی خط لوله ۲۴ اینچی در این شرکت خبر داد.

غلامرضا کمالی گفت: شرکت نفت و گاز گچساران به عنوان دومین تولیدکننده نفت در جنوب کشور با در اختیار داشتن بیش از ۷ هزار و ۸۰۰ کیلومتر خطوط لوله انتقال نفت و گاز در قطرهای مختلف وظیفه راهبری بخش اعظم شبکه خطوط لوله مناطق نفت خیز جنوب را برعهده دارد.

وی افزود: این خطوط لوله که به عنوان شریان های حیاتی نفت و گاز کشور ایفای نقش می کند، در حوزه چهار استان کشور گسترده شده و تمیزکاری به موقع آنها در راندمان و کیفیت نفت و گاز انتقالی سهم زیادی دارد.

مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران تصریح کرد: بر همین اساس کارکنان جهادی این شرکت در نقاط سخت گذر در پهنای چهار استان جنوبی کشور مسؤلیت این خطوط را به عهده دارند.

کمالی اظهار کرد: عملیات توپکرانی خط ۲۴ اینچی خروجی نفت گچساران ۴ به گچساران ۳ به طول ۱۶ کیلومتر با همت همکاران تلاشگر این شرکت در کمترین زمان و با رعایت ایمنی کامل با موفقیت به انجام رسید.

به گفته وی، نیروهای خستگی ناپذیر اداره خدمات عملیات شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران با هماهنگی دیگر مدیریت ها و واحدهای مرتبط از ابتدای امسال تاکنون موفق شده اند ۲ هزار کیلومتر از خطوط لوله نفت و گاز را با اراده ای بی نظیر توپکرانی کنند.

 

    شرکت پالایش نفت تهران

آغاز خشت گذاری یک مدرسه در روستای گلحصار تهران

آیین خشت گذاری مدرسه ۹ کلاسه روستای گلحصار استان تهران به منظور کمک به افزایش سرانه آموزشی بخش کهریزک به همت پالایشگاه نفت تهران همسو با اجرای مسئولیت های اجتماعی برگزار شد.حامد آرمان فر، مدیرعامل شرکت پالایش نفت تهران در این مراسم گفت: این مدرسه با اعتبار بیش از ۱۰ میلیارد تومان در مدت یک سال احداث خواهد شد.وی با اشاره به وسعت ۴۷۰ هکتاری فضای پالایشگاه تهران گفت: تنها ۲۰۰ هکتار از این فضای صنعتی بوده و مابقی جنگل است و ۱۰ هکتار هم داخل پالایشگاه فضای سبز وجود دارد.

مدیرعامل شرکت پالایش نفت تهران گفت: پالایشگاه نفت تهران آمادگی دارد در همه حوزه ها اعم از سلامت، ورزش، آموزش و غیره در صورت لزوم از محل مسئولیت های اجتماعی به بخش کهریزک و روستاهای مجاور خدمات رسانی کند.آرمان فر یادآور شد: ما دغدغه محیط زیست و آلودگی فضای شهر تهران به ویژه شهر ری و همسایگان خود را داریم و تلاش می کنیم تا شهروند سازمانی خوبی باشیم.

هادی بادلی، بخشدار کهریزک نیز با قدردانی ازشرکت پالایش نفت تهران و تلاش مدیریت آن در تحقق این امر خداپسندانه با اشاره به فقر سرانه آموزشی در بخش کهریزک اظهار کرد: احداث بنای این مدرسه ۹ کلاسه با همت پالایشگاه نفت تهران و همکاری بخشداری کهریزک، دهیاری و شورای اسلامی گلحصار و اداره نوسازی مدارس برای ارتقا سرانه آموزشی در سطح روستای گلحصار و بخش کهریزک انجام شده است و امیدواریم در سال تحصیلی آینده با بهترین امکانات و فضای آموزشی مناسب، پذیرای دانش آموزان باشد.

کهریزک از توابع شهرستان ری با ۵۰۰ کیلومتر مربع وسعت و ۱۵۰ هزار نفرجمعیت شامل ۸۰ هزار نفر جمعیت شهری و ۷۰ هزار نفر جمعیت روستایی، در جنوب شهرری واقع شده است. گلحصار نزدیک ترین روستا به پالایشگاه تهران از توابع کهریزک است.

 

     شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

4 طرح هلدینگ خلیج فارس آماده راه اندازی است

مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس از راه اندازی طرح های اوره و آمونیاک هنگام، آپادانا، ارغوان گستر ایلام و پتروشیمی صدف تا پایان امسال خبر داد.

عبدالعلی علی عسکری در حاشیه هفدهمین نمایشگاه ایران پلاست شرکت های دانش بنیان و موفقیت های آنها را یکی از قله های موفقیت در صنعت پتروشیمی برشمرد و گفت: پیام مقام معظم رهبری در مورد اینکه «به قله نزدیکیم»، در واقع پیام امیدواری برای حرکت رو به جلو است. زمانی تمام این پتروشیمی ها از سوی شرکت های خارجی اداره می شدند، اما امروز نیروهای داخلی تقریباً همه بخش ها را پوشش می دهند و می توان گفت سهم ایرانی سازی در صنعت پتروشیمی به ۸۰ درصد رسیده است.

وی افزود: شرکت های دانش بنیان سهم و اثرگذاری بالایی در افزایش سهم داخلی سازی در صنعت پتروشیمی ایران دارند و این همان رسیدن به قله است. پیش از این همه بخش های پتروشیمی ها مونتاژ بودند، اما امروز هرچه اراده کنیم می سازیم.

مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با تأکید بر اینکه امروز شرکت های دانش بنیان و مجموعه های پتروشیمی در صنعت پتروشیمی حرفی برای گفتن دارند و قله های فناوری را فتح کرده ایم، ادامه داد: شرکت ما رتبه بیست وسوم را در آی سی آی اس کسب کرده است و امیدواریم سال آینده در میان ۲۰ شرکت برتر قرار بگیریم.

علی عسکری به تولید ۱۲ میلیون و ۳۰۰ هزارتن محصول از ابتدای سال تاکنون اشاره کرد و گفت: این مقدار هفت درصد (حدود یک میلیون تن) نسبت به پارسال افزایش داشته است و امیدواریم با همین روند ادامه دهیم.

وی با اشاره به دو طرح بزرگ الفین گچساران و پالایش گاز هویزه خلیج فارس که در چندماه گذشته به بهره برداری رسیدند، اظهار کرد: طرح های اوره و آمونیاک هنگام، آپادانا، ارغوان گستر ایلام و پتروشیمی صدف جزو پروژه های در دست اجراست که تا پایان امسال آماده راه اندازی خواهند بود.

 

     پژوهشگاه صنعت نفت

 برگزاری دومین رویداد پتروتک

دومین رویداد پتروتک همزمان با هفته پژوهش از سوی پژوهشگاه صنعت نفت و با مشارکت و حمایت معاونت مهندسی پژوهش و فناوری وزارت نفت، دانشگاه صنعت نفت و شرکت های اصلی و تابع وزارت نفت، آذرماه امسال برگزار می شود.

عظیم کلانتری اصل، رئیس پژوهشگاه صنعت نفت و دبیر اجرایی این رویداد گفت: در سال مهار تورم و رشد تولید، شاهد شکوفایی صنعت نفت دانش بنیان و توجه بیشتر این صنعت عظیم به انجام پژوهش های کاربردی منتج به محصول نوآورانه و خدمت های فناورانه خواهیم بود که دررویداد پتروتک بخشی از این توانمندی به ذی نفعان ارائه خواهد شد.

وی افزود: با بهره گیری از درس آموخته های نخستین دوره برگزاری رویداد پتروتک قرار است در این دوره فضای نمایشگاهی رویداد توسعه یابد و درباره نشست های تخصصی نیز برنامه ریزی ها به گونه ای باشد تا مجموعه اقدام های وزارت نفت در حوزه توسعه پژوهش و فناوری به منظور ایجاد فرآیندی منسجم و با هدف شناسایی و گرفتن تدابیر حمایتی از زیست بوم نوآوری وزارت نفت به خوبی تبیین شود.این رویداد روزهای ۲۸ تا ۳۰ آذرماه در پژوهشگاه صنعت نفت برگزارخواهد شد و شرکت های دانش بنیان و علاقه مندان برای کسب اطلاعات بیشتر، همچنین آگاهی از شرایط حضور در این رویداد می توانند به صفحه اینترنتی https://petrotechconference.ir مراجعه کنند.

امضای قرارداد طراحی مفهومی و امکان سنجی احداث کارخانه ال ان جی

قرارداد طراحی مفهومی و انجام مطالعات امکان سنجی فنی و اقتصادی احداث کارخانه ال ان جی با هدف اوج سایی مصرف گاز در پتروشیمی خراسان بین شرکت پتروشیمی خراسان به عنوان کارفرما و پژوهشگاه صنعت نفت به عنوان مجری امضا شد.

براساس توافق های انجام شده میان پژوهشگاه صنعت نفت و پتروشیمی خراسان، قرارداد طراحی مفهومی و انجام مطالعات امکان سنجی فنی قرارداد طراحی مفهومی و انجام مطالعات امکان سنجی فنی و اقتصادی احداث کارخانه ال ان جی با هدف اوج سایی مصرف گاز طی سه ماه از تاریخ امضا مورد تأیید طرف هاست و مدت زمان این قرارداد با توافق طرف ها قابلیت تمدید دارد.عظیم کلانتری اصل، رئیس پژوهشگاه صنعت نفت درحاشیه آیین امضای این قرارداد با بیان اینکه فناوری مایع سازی گاز در کشورهای پیشرفته باعث شده است آنها بتوانند در زمینه انتقال و بازارسازی گاز بهتر عمل کنند، گفت: یکی از راه های اثبات شده در زمینه جلوگیری از ناترازی گاز در فصل سرد سال، ذخیره سازی گاز در فصل گرم به صورت فشرده و مایع است.

وی ادامه داد: پژوهشگاه صنعت نفت و شرکت پتروشیمی خراسان در حاشیه نمایشگاه بین المللی نفت در اردیبهشت ماه امسال تفاهم نامه امکان سنجی و طراحی واحد مایع سازی گاز را امضا کردند.

 

   شرکت ملی گاز ایران

تأمین بیش از ۹۳ درصد سوخت نیروگاه های کشور

سرپرست مدیریت دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران اعلام کرد که صنعت گاز تابستان امسال بیش از ۹۳ درصد سوخت مورد نیاز نیروگاه های کشور را تأمین کرده است.

سعید عقلی در نشست «کارگروه اطلاع رسانی» که با هدف هماهنگی و هم افزایی بیشتر برنامه های اطلاع رسانی این شرکت برای زمستان پیش رو برگزار شد، گفت: با توجه به این حجم گازرسانی به نیروگاه های کشور به همت صنعت گاز، باید تلاش کنیم با مدیریت مصرف، ضمن اطلاع رسانی دقیق به مردم، مسائل را برای آنها شفاف سازی کنیم.

وی با بیان اینکه نقش اطلاع رسانی و روابط عمومی در نهادینه سازی فرهنگ مصرف بهینه و ایمن از گازطبیعی و روشنگری درباره تلاش های شرکت ملی گاز ایران همسو با تأمین پایدار گاز به ویژه در فصل های سرد سال انکارناپذیر است، افزود: ارتقای فرهنگ مصرف بهینه در جامعه، ضرورتی انکارناشدنی است و همکاری همه بخش های مختلف جامعه اعم از دولتی، خصوصی، سازمان های مردم نهاد (NGO) و مردم برای تحقق این امر را می طلبد، ضمن آنکه حوزه رسانه باید در حد توان خود این مسئله را به خوبی تبیین و فرهنگ مصرف بهینه را نهادینه کند.سرپرست مدیریت دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران حفظ فشار گاز و پایداری شبکه را در سراسر کشور با وجود بیش از ۳۹ هزار کیلومتر خط انتقال، بسیار دشوار و پیچیده دانست و تصریح کرد: با این حال ارائه اطلاعات درست و شفاف سازی در این بخش، هنر رسانه هاست تا با استفاده از ابزارهای نوین رسانه ای، این نوع روشنگری ها را در اولویت کار خود قرار دهند؛ طرح های تحلیلی و نوآورانه در حوزه رسانه ارائه شود و دغدغه های گازرسانی در تأمین انرژی کشور را هم پوشانی کنند.عقلی با قدردانی از هماهنگی های میان واحدهای مختلف این شرکت برای اطلاع رسانی دقیق، به موقع و شفاف درباره گازرسانی به واحدهای مختلف صنعتی، به ویژه نیروگاه ها یادآور شد: قدرت رسانه را نباید دست کم گرفت، زیرا می تواند واقعیت ها را برعکس نشان دهد. اکنون بیش از ۸۰ درصد سوخت انرژی از گاز است؛ نیروگاه ها، صنعت فولاد، پتروشیمی، سیمان و...، در واقع اکنون بیش از ۱۵۱ هزار صنعت در حال استفاده از این نعمت الهی هستند، بنابراین همه باید در بحث اطلاع رسانی و نهادینه ساختن فرهنگ باارزش مصرف بهینه تلاش کنند تا این صنعت با بهره وری و ارزش افزوده بیشتر در خدمت مردم قرار گیرد.