سخنگوی دولت:
دولت سیزدهم آینده نگری لازم را در حوزه انرژی داشته است
سخنگوی دولت با بیان اینکه ذخیره سازی گاز و سوخت مایع از پیش از این آغاز و همکاری و هماهنگی خوبی میان وزارت نفت با وزارتخانه های صمت و نیرو انجام شده است، گفت: دولت سیزدهم آینده نگری لازم را در حوزه انرژی داشته و خواهد داشت.
علی بهادری جهرمی درباره آزادسازی منابع بلوکه شده ایران در کره جنوبی اظهار کرد: روز گذشته شاهد بودیم دو پرونده باز دیگر نیز بسته شد، البته همان طور که رئیس جمهوری نیز به آن اشاره کرد ما معتقدیم این موضوع می توانست یک سال پیش به نتیجه برسد.
وی با بیان اینکه منابع آزادشده اکنون در اختیار بانک مرکزی است، افزود: معادل ۵ میلیارد و ۵۷۳ میلیون و ۴۹۲ هزار یورو به حساب ۶ بانک ایرانی در دو بانک قطری واریز شده است. این منابع حتی با برجام نیز آزاد نمی شد و مکاتبات و مصاحبه های رؤسای وقت بانک مرکزی به این امر استناد می کند.
سخنگوی دولت در ادامه با اشاره به افزایش اختیارات استاندار سیستان و بلوچستان گفت: به موجب مصوبه اخیر هیئت وزیران، استاندار این استان به عنوان نماینده ویژه رئیس جمهوری علاوه بر وظایف استانداری، متولی امور اجرایی استان در مواردی از جمله راهبری و پیگیری طرح های آبرسانی، گازرسانی، حمل ونقل، بهداشت و درمان، عرضه سوخت و کاهش آلودگی و حاشیه نشینی، ایجاد همگرایی و وحدت بیشتر میان اقوام و مذاهب استان خواهد بود.
بهادری جهرمی تصریح کرد: استان سیستان و بلوچستان مشکلات و کمبودهای متعددی را از گذشته به ارث برده است که از جمله این کمبودها در حوزه آب، گاز، راه ها، ترانزیت، اشتغال و حوزه های مختلفی است که دولت برای همه آنها هدف گذاری کرده و گزارش برخی از این اقدام ها ارائه شده است.
وی ادامه داد: گازرسانی به نقاط مختلف استان، راه آهن خاش - زاهدان، آبگیری سد کهیر و حوزه های مختلفی که گزارش آن برای ملت ایران و مردم استان سیستان منتشر شد، نشان می دهد جهت گیری جدی دولت تسریع خدمت رسانی به مردم این استان است.
سخنگوی دولت همچنین با بیان اینکه یکی از سیاست های انضباط بخشی دولت، تشکیل حساب بانک واحد خزانه بود که با سرعت قابل قبولی پیگیری و محقق شد، اظهار کرد: ۸۲ شرکت نفتی حساب خود را به حساب واحد خزانه بانک مرکزی منتقل کرده اند و همکاری خوبی در سطوح مختلف در حال انجام است.
بهادری جهرمی با بیان اینکه دولت پیش از این طی دو سال گذشته نشان داده است، تدبیر، پیش بینی و آینده نگری لازم را در حوزه های انرژی داشته و خواهد داشت، افزود: ذخیره سازی گاز و سوخت مایع از پیش از این آغاز شده است و همکاری و هماهنگی خوبی میان وزارت نفت با وزارتخانه های صنعت، معدن و تجارت و وزارت نیرو انجام شده برای اینکه از سوخت های مایع جایگزین، به ویژه سوخت مایع گاز بتوان بهره برداری کرد.
وی به اقدام های وزارت نفت در این زمینه اشاره کرد و افزایش چشمگیر تولید در حوزه های مختلف به ویژه حوزه گاز، تسهیل در حوزه انتقال فرآورده با طراحی خطوط انتقال فرآورده، افزوده شدن فاز ۱۱ و ۱۴ پارس جنوبی به شبکه و در نتیجه افزایش تولید و بهره وری پالایشگاه های گازی را از جمله این موارد برشمرد.
سخنگوی دولت با تأکید بر اینکه مدیریت تولید و مصرف انرژی نیازمند همکاری دوجانبه مردم و دولت است، تصریح کرد: دولت تلاش حداکثری خود را برای افزایش تولید انجام داده است و مردم نیز مانند سال های گذشته که همکاری خوبی برای مدیریت مصرف داشته اند در دوره های اوج مصرف، باید همکاری خوبی داشته باشند تا در این دوره ها نگرانی نداشته باشیم.
در نشست شورای اقتصاد مطرح شد:
تقاضای افزایش سقف تولید میدان نفتی یادآوران تا روزانه ۱۵۲ هزار بشکه
تقاضای افزایش ظرفیت تولید میدان مشترک نفتی یادآوران تا سقف ۱۵۲ هزار بشکه در نشست امروز شورای اقتصاد مطرح و مصوب شد.
هشتمین نشست شورای اقتصاد به ریاست محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهوری برگزار و ضمن ارائه چند گزارش، درخواست های بعضی از دستگاه های اجرایی بررسی و درباره آنها تصمیم گیری شد.
در این نشست که رئیس دفتر رئیس جمهوری، رئیس سازمان برنامه و بودجه، وزیران نفت، نیرو، صنعت، معدن و تجارت، امور اقتصادی و دارایی، رئیس کل بانک مرکزی و نمایندگان مجلس عضو این شورا نیز حضور داشتند، وزیر جهاد کشاورزی گزارشی از پرداخت مطالبات گندمکاران ارائه کرد.
رئیس سازمان هدفمندی یارانه ها نیز گزارشی از عملکرد ۶ ماه پرداخت یارانه های نقدی و نحوه تأمین مالی برای پرداخت یارانه های معیشتی ارائه کرد.
در این نشست درخواست وزارت نفت برای اصلاح مصوبه شورای اقتصاد درباره طرح حمایت از تولید خودروهای دوگانه سوز، تبدیل کارخانه ای خودروهای بنزینی به سی ان جی سوز و کمک به احداث جایگاه های هوشمند عرضه سوخت سی ان جی بررسی و پس از ارائه دیدگاه های اعضا، این درخواست تصویب شد.
تقاضای افزایش ظرفیت تولید میدان نفتی مشترک یادآوران تا سقف ۱۵۲ هزار بشکه در روز نیز از جمله پیشنهادهای مصوب در نشست شورای اقتصاد بود.
سخنگوی وزارت امور خارجه:
افزایش فروش نفت نشان دهنده نتیجه بخش بودن سیاست خارجی دولت است
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: انتقال دارایی ها و افزایش فروش نفت ایران و گسترش روابط خارجی، حضور ایران در مجامع بین المللی همه نشان دهنده نتیجه بخش بودن سیاست خارجی دولت است.
ناصر کنعانی درباره نگاه متفاوت سیاست خارجی دولت سیزدهم اظهار کرد: استیفای حقوق ملت وظیفه همه دولت های جمهوری اسلامی ایران است و دولت ها طبیعتاً برای احقاق حقوق ملت ایران روش های خاص خودشان را دنبال کردند.
وی افزود: دولت سیزدهم نیز موضوع استیفای حقوق ملت را در عرصه های مختلف از جمله آزادسازی اموال مسدودشده ایران در کشورهای مختلف را دنبال کرد و به نتایج خوبی نیز تا به امروز منتهی شده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: انتقال دارایی ها و افزایش فروش نفت ایران و گسترش روابط خارجی، حضور ایران در مجامع بین المللی همه نشان دهنده نتیجه بخش بودن سیاست خارجی دولت و دستیابی به هدف گذاری های انجام شده است.
کنعانی درباره میدان گازی آرش نیز اظهار کرد: همان گونه که وزیر نفت تأکید کرد، از حقوق خود در این میدان نخواهیم گذشت و گفت وگوها درباره مسائل و چارچوب های فنی وجود دارد و روند دنبال خواهد شد.
از سوی شرکت ملی نفت ایران
قراردادهای سلف موازی تسویه نقدی شد
شرکت ملی نفت ایران سررسید هشت نماد قراردادهای سلف موازی استاندارد نفت خام سنگین صادراتی را با سرمایه گذاران تسویه نقدی کرد.
شرکت ملی نفت ایران سررسید هشت نماد قراردادهای سلف موازی استاندارد نفت خام سنگین صادراتی را که از سوی شرکت توسعه نفت و گاز صبا اروند منتشر شده بود با سرمایه گذاران تسویه نقدی کرد. اوراق سلف موازی استاندارد نفت خام سنگین صادراتی به ارزش ۶۰ هزار میلیارد ریال بهمن ماه سال ۹۹ با هدف تأمین مالی طرح های میدان مشترک غرب کارون، خط لوله بهرگان و جاسک و طرح های نگهداشت و افزایش تولید نفت خام در بورس انرژی ایران پذیرش و معاملات آن از اسفندماه سال ۱۳۹۹ آغاز شده بود. شرکت ملی نفت ایران از سال ۱۳۹۵ به منظور تأمین بخشی از منابع ریالی مورد نیاز طرح های بالادستی نفت و گاز به ویژه در میدان های مشترک، با استفاده از ظرفیت بورس انرژی ایران نسبت به انتشار ۲۴۰ هزار میلیارد ریال اوراق سلف نفت خام، میعانات گازی و فرآورده های نفتی اقدام کرده است. از این مقدار ۶۵ هزار میلیارد ریال این اوراق بابت طرح پارس جنوبی و ۱۷۵ هزار میلیارد ریال آن بابت میدان های نفتی مشترک غرب کارون و میدان های واقع در مناطق نفت خیز جنوب و فلات قاره ایران منتشر شده است. از مجموع کل اوراق سلف منتشرشده تاکنون ۲۲۰ هزار میلیارد ریال آن به همراه سود متعلق در زمان سررسید بازپرداخت شده که سررسید مبلغ ۶۰ هزار میلیارد ریال آن در ماه کنونی بود و به همراه سود متعلقه در مجموع ۹۲ هزار میلیارد ریال از محل عواید میدان های مربوط تأمین و بازپرداخت شده است. بر اساس گزارش های رسمی، با بهره برداری کامل از میدان های یادشده ظرفیت تولید نفت خام کشور به بیش از ۴ میلیون بشکه در روز و ظرفیت تولید میعانات گازی نیز به حدود ۸۰۰ هزار بشکه در روز خواهد رسید.
قرارداد سلف موازی استاندارد نفت خام، قراردادی است که در بازار مشتقه معامله می شود و بر اساس آن مقدار معینی از نفت خام بر اساس مشخصات قرارداد فروخته می شود.
سرمایه گذاری پایین در صنعت نفت قیمت ها را بالا می برد
مدیرعامل شرکت آمریکایی اکسون موبیل ضمن اشاره به زمان بر بودن دوره انتقال انرژی اظهار کرد: نبود سرمایه گذاری کافی در صنعت نفت باعث افزایش قیمت های جهانی نفت خام می شود.
به گزارش خبرگزاری رویترز از کلگری، دارن وودز، مدیرعامل اکسون موبیل طی یک نشست تخصصی در کنگره جهانی نفت کلگری کانادا گفت: جایگزینی سیستم انرژی کنونی دشوار خواهد بود، زیرا سوخت های فسیلی مانند نفت و گاز اکنون بسیار در دسترس هستند و دوره انتقال انرژی زمان می برد.
وی افزود: به نظر می رسد تفکری خام وجود دارد که ما می خواهیم انتقال را از جایی که امروز در آن هستیم به جایی که فردا خواهد بود، انجام دهیم.
مدیرعامل اکسون موبیل تصریح کرد: اکنون مهم نیست که تقاضا به کجا می رسد، اگر سطحی از سرمایه گذاری را در صنعت نفت و گاز حفظ نکنیم، سرانجام عرضه کمتری خواهیم داشت که این موضوع منجر به قیمت های بالاتر انرژی می شود.
امین ناصر، مدیرعامل شرکت دولتی نفت سعودی آرامکو عربستان نیز که به همراه وودز در این نشست تخصصی حضور داشت در این باره گفت: غیرواقعی بودن پیش بینی آژانس بین المللی انرژی مبنی بر اینکه مصرف نفت در این دهه به اوج خود می رسد و در کوتاه مدت با سرعت پایین تری رشد می کند، ثابت شده است.
وی یادآور شد: این تصور نیز در حال محو شدن است، زیرا بیش از آنکه بر مبنای داده های ثابت شده بازارها، اقتصاد رقابتی و فناوری باشد رنگ و بوی سیاسی دارد.
مدیرعامل آرامکو تأکید کرد که هیچ راه حل سریعی برای انتقال انرژی وجود ندارد.
اوپک در واکنش به مقاله اخیر فاتح بیرول، رئیس آژانس بین المللی انرژی در روزنامه فایننشال تایمز مبنی بر اینکه تقاضای برای سوخت های فسیلی پیش از سال ۲۰۳۰ به اوج می رسد، تأکید کرد برآوردهای ثابت شده و مبتنی بر داده های موجود این ادعا را تأیید نمی کند.
اوپک معتقد است چنین روایاتی تنها باعث ضربه شدید بر پیکره سیستم انرژی جهانی می شود و در همین حال هیثم الغیص، دبیرکل این سازمان که ۱۳ عضو دارد معتقد است این موضوع منجر به هرج و مرج انرژی در مقیاسی بالقوه و بی سابقه می شود و پیامدهایی وخیم برای اقتصاد کشورها و میلیاردها نفر در سراسر جهان در پی خواهد داشت.
اوپک تأکید می کند که چنین طرز فکری درباره سوخت های فسیلی به نظر می رسد مبتنی بر واقعیت نیست و در مسیری ایدئولوژیک هدایت می شود، همچنین پیشرفت های فناورانه در صنعت نفت و راه حل هایی را که برای کمک به کاهش انتشار گازهای گلخانه ای در پیش گرفته شده است، نادیده می گیرد.